Enola Holmes 6: Spoorloos op Baker Street

Tekenaar(s)
Serena Blasco
Lucie Arnoux
Scenarist(en)
Serena Blasco
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Hommeles bij de Holmesen

In deze Spoorloos op Baker Street gaat Enola Holmes op onderzoek naar de verdachte verdwijning van de hertogin Blanchefleur del Campo. Het zal haar naar de achterbuurten van de Britse hoofdstad leiden, maar deze keer wel samen met haar broers Sherlock en Mycroft. En op de achtergrond komen we eindelijk ook te weten wat er met moeder Holmes is gebeurd.

Deze zesde verstripping van de boeken van Nancy Springer voelt aan of er een periode afgesloten wordt. Niet alleen lijkt er een gewapende vrede in de maak tussen de telgen van de familie Holmes, tegelijk geeft tekenares Serena Blasco voor de eerste keer ook een deel van het werk uit handen en mag illustratrice Lucie Arnoux een stuk van de honneurs waarnemen. In de volgende delen zal Arnoux trouwens een nog significantere rol opnemen en ook het scenario neerpennen. Deze wisseling van de wacht leidt gelukkig niet tot een totale stijlbreuk, want de tekeningen blijven baden in dat trendy neonostalgisch tintje.

Op IMDB halen de twee eerste boekverfilmingen net geen score van 7/10. De strips willen we toch graag een puntje extra geven. Ook al behoor ik al lang niet meer tot de doelgroep, de albums hebben telkens weer voldoende pit om een breed publiek aan te spreken.

MARIO STABEL

Reeks
Enola Holmes
Deel
6
Gebaseerd op
de roman van Nancy Springer
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
detective
geschiedenis
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,95