Wandelroute in Bulskampveld met illustraties van Jan Bosschaert

17 september 2024 Evenementen

Sinds kort is het provinciedomein Bulskampveld in het West-Vlaamse Beernem verrijkt met een extra wandelroute van 4,5 kilometer. Langs dat parcours staan twaalf panelen die samen het spannende verhaal Mathis en Marthe: Jump en het Raadsel van de Beuk vormen. Het is bedoeld voor de jeugd, met toffe doe-opdrachten. De illustraties zijn van de hand van notoir natuurliefhebber Jan Bosschaert, het verhaal is bedacht door zijn zoon Felix.

De wandelroute is voortaan een permanent onderdeel van het aanbod van Bulskampveld. Er loopt momenteel een wedstrijd. Het formulier is te koop voor 1 euro in het bezoekerscentrum of gratis voor wie de interactieve expo Roots op het domein bezoekt. Bosschaert zorgde voor de tekeningen van het wedstrijdformulier. Daarnaast is er voor 5 euro een uniek boekje te koop. Enkel formulieren met een stempel van het bezoekerscentrum komen in aanmerking voor de prijzenpot. Wie de wandeling wil proberen zonder deel te nemen aan de wedstrijd, kan het formulier gratis downloaden.

De prijzen zijn de volgende:

  • 1ste prijs: één overnachting met ontbijt voor een gezin (4 personen) op een nog nader te bepalen locatie (gelinkt aan bos).
  • 2de prijs: een begeleide bosactiviteit voor jouw gezin of voor kinderen (maximum 15) op datum naar keuze (bijvoorbeeld Op stap met Roodkapje voor kinderen van 4 tot 6 jaar, De wekkertocht voor kinderen van 6 tot 8 jaar,...), met een waarde van 70 euro.
  • 3de tot 7de prijs: duurzaam speelgoed voor kinderen, gelinkt aan bos, met een waarde van 30 à 40 euro.
  • 8ste tot 10de prijs: kinderboek met een waarde van 15 à 25 euro.

Op zondag 29 september is er een signeersessie met Jan en Felix Bosschaert tijdens Feest in het Bos. Tussen 14.00 en 17.00 uur signeren de heren hun geïllustreerde boekjes. Tussendoor tekent Jan zijn hoofdfiguren live op diverse dragers. Surf ook naar www.west-vlaanderen.be/feestinhetbos.

Meer info: www.aworldoffun.be/mathisenmarthe of www.west-vlaanderen.be/domeinen/bulskampveld