Dossier Michel Vaillant: Het Circuit van Zandvoort in november 2024

5 september 2024 Vooruitblikken

Speciaal voor het vijfenzeventigjarig bestaan van het F1-circuit van Zandvoort verschijnt er in november nog eens een Dossier Michel Vaillant, een album met korte stripverhalen die speciaal voor dit album zijn gemaakt en heel wat artikelen. Het album verschijnt als een hardcover van 64 pagina's (24,95 euro) en een luxeversie met linnen rug en gesigneerde ex libris (74,95 euro). Gert Vermersch zorgde mee voor de samenstelling van het dossier. Hij is een Vlaamse sportjournalist bij Het Nieuwsblad en Formule 1-commentator bij Telenet Play Sports.

De inhoud bestaat uit de korte verhalen Beginjaren (4 pagina's) en F1 Zandvoort (6 pagina's). De artikelen gaan onder meer over de eerste GP die in Zandvoort werd gereden en diverse hoofdstukken over afgebakende historische periodes (1930-1985, 1985-1995, 1995-vandaag). Er is ook een Galerij der Groten, een overzicht van andere categorieën en wedstrijden dan de F1 die op Zandvoort worden gereden en heel wat foto's en illustraties.

Duidelijk een album voor F1-fanaten en/of Michel Vaillant-verzamelaars. Voor de luxeversie moet je je bestelling aan een stripwinkel naar keuze meedelen voor een vooruitbestelling. Dat kan tot 28 september aanstaande.