De Kronieken van Amoras 14: Rotzooi in Kiflama

Tekenaar(s)
Charel Cambré
Scenarist(en)
Marc Legendre
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Door Charel Cambrés overname van de Kiekeboes werd er even een periode overgeslagen met een gebrek aan een nieuw album van De Kronieken van Amoras. Geen nood, deel 14 is een feit. De titel luidt Rotzooi in Kiflama en het album rondt de lopende cyclus af.

Scenarist Marc Legendre had er het volgende over te vertellen: "We sluiten met Rotzooi in Kiflama letterlijk en figuurlijk een hoofdstuk van de saga af, dat voelt toch anders. Een verhaal vertellen is één ding, er een titel opplakken en het geheel mooi verpakken is nog wat anders. Zeker nu het nieuwe er wat af is en andere strips met veel tromgeroffel gelanceerd worden, moeten we zorgen dat de Kronieken opvallen. 'Teken eens iets dat de aandacht trekt,' was de opdracht die Charel kreeg. Dan krijg je dit..." Met dat laatste verwijst Legendre naar de coverillustratie. 

"Lambik gelooft dat Arthur nog leeft en trommelt z'n vrienden op om in de jungle van Kiflama naar hem op zoek te gaan. Professor Barabas, die nog steeds verdacht wordt van de aanranding van een van z'n studentes, besluit aan de operatie deel te nemen. Niemand gelooft in de slaagkans van de onderneming, tot ze een vreemde oproep van een oude bekende krijgen. Het is een noodkreet én het antwoord op veel vragen."

Reeks
De Kronieken van Amoras
Deel
14
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
slot van de cyclus
Prijs
€ 8,99