Dark Dragon Books in december 2024

27 september 2024 Vooruitblikken

Van kwartaal 4 van Dark Dragon Books rest ons nog het programma van december. Deze titels vind je ook terug in Te verschijnen, waar je intussen ook een pdf met het complete kwartaal kunt downloaden.

De Avonturiers van Transvaal 1-2-3 (collector pack, softcover)

Na het hardcoverpakket met sleeve, verschijnen de softcovers nu ook in een pakket met sleeve.

"Volg de belevenissen van een groep avonturiers die op zoek zijn naar een mythische schat uit de Tweede Boerenoorlog. Grote open ruimtes, Zulu-magie, gepantserde treinaanvallen en woeste ritten op een onbekend continent staan ​​op de agenda van deze atypische Zuid-Afrikaanse western!

Pit, een voormalige Amerikaanse cavalerie-officier, en Ortzi, een Baskische anarchist, komen begin twintigste eeuw aan in zuidelijk Afrika. Paul Kruger is op dat moment president in ballingschap van de republiek Transvaal. Hij vertrouwt hen een missie toe: Ze moeten een schat van 250 ton goud vinden, die tijdens het offensief van de Britse troepen is verstopt. Reizend door de Afrikaanse savanne met zijn dieren en gevaren, kruist hun pad dat van Marleen, een woeste Boer-amazone en haar commando van boersoldaten diep in de bush. Maar ook die van historische figuren, zoals de jonge Winston Churchill, destijds oorlogscorrespondent, en gevaarlijke criminelen die hen op de hielen zitten..."

Batman: One Bad Day 1-2-3-4 (collector pack)

"Vervolgreeks op het bestselleralbum Batman: The Killing Joke. Elk album is een afgerond verhaal over een Batman-villain.

'Eén slechte dag en zelfs de stabielste man die je kent wordt knettergek.’ Dat zei Joker ooit tegen Batman. Joker had zo’n dag, maar hij is niet de enige. Ook de andere schurken van Batman kunnen door één slechte dag over de rand van de waanzin worden gedreven. Een dag waarop alles anders wordt. Niet alleen voor Batman, maar voor heel Gotham."

Batman: One Bad Day 6: Bane

"Bane kijkt terug op zijn leven na zijn beroemde Knightfall-confrontatie met Batman, waarbij hij de rug van de Dark Knight brak. Nu ouder en worstelend met zijn nalatenschap, ziet hij zich geconfronteerd met een nieuwe dreiging: de terugkeer van het venijn dat hem ooit kracht gaf. Dit dwingt hem om zijn verleden en de blijvende impact op Gotham onder ogen te zien."

Batman: One Bad Day 7: Clayface

"Een verleden, heden en toekomst verwoest door Venom! Alles wat Basil Karlo ooit wilde zijn, was een acteur... nee... een van de grootste acteurs die er ooit zijn geweest. Maar zijn leven nam een andere wending toen hij veranderde in het vormveranderende monster bekend als Clayface."

Het Epos van de Vrijmetselaars 9: Verwoesting

"In mei 1871 is Parijs in chaos met de Commune van Parijs die in opstand komt tegen de regering. Albertine bevalt van een dochter te midden van de gevechten, terwijl haar man Sylvain, een vrijmetselaar, ernstig gewond raakt op de barricades. De communards en de vrijmetselaars verzetten zich tegen de soldaten van Versailles, ondanks de pacifistische principes van de vrijmetselarij. Deze burgeroorlog veroorzaakt interne spanningen onder de vrijmetselaars, sommigen vrezen dat deelname aan het geweld hun idealen zal schaden. Sylvain is echter overtuigd van de noodzaak om te vechten voor een rechtvaardigere wereld zelfs als dat zijn leven in gevaar brengt..."

Necromancers 2: Het Plan van Montserrat

"In een wereld waarin necromancers de vaardigheden van doden kunnen gebruiken, probeert iedereen zich te verbinden met de machtigste geesten: de grootste tovenaar, de sterkste krijger, de slimste handelaar... Maar als de jonge Morla bezeten wordt door een oude aartsmagiër zal haar broer een manier moeten verzinnen om haar te helpen en daarmee tegelijkertijd de wereld te redden. Haar broer die alleen maar de hulp kan oproepen van een verstrooide geleerde, een onhandige krijger en een buikdanseres..."

Het complete fantasytweeluik is in december ook als pakket te koop tegen 19,95 euro in plaats van 23,90 euro voor beide delen samen.

De Ogerleeuw 3: De Laatste Leeuw

Laatste deel van de fantasyreeks met dieren als personages. Deel 1 en 2 zullen als voordeelpakket te koop zijn tegen 19,95 euro in plaats van 23,90 euro.

"Teruggekeerd naar zijn geboorteland begint Kgosi aan het laatste hoofdstuk van zijn zoektocht naar verlossing. Hij moet zijn volk bevrijden van slavernij en zichzelf bevrijden van de greep van de demonenkoning BaKham. Maar zijn broer, de usurpator Kagisio, heeft een pact gesloten met een oncontroleerbare en verwoestende kracht: de eindstrijd lijkt zelfmoord te zijn, tenzij prinses Byra Nialy op zoek gaat naar mysterieuze en... legendarische hulp."

Solo Fortuna: Beschreven Routes 2

Vervolg van de spin-off op Oscar Martíns post-apocalyptische reeks Solo. Deel 1 en 2 van de geplande trilogie kan je in december ook als een voordeelpakket kopen.

"Fortuna zet haar reis voort om de missie te volbrengen die haar is toevertrouwd. Het verzamelen van gegevens en het vastleggen van elke stap blijft haar prioriteit, maar nu reist ze niet meer alleen. Haar dochter Nova loopt aan haar zijde. Wanneer een gevecht hen in contact brengt met Siro, ontdekken ze dat hun missie slechts een schakel is in een veel complexere keten van gebeurtenissen. De nieuwkomer lijkt zware geheimen met zich mee te dragen die hun missie en hun lot aanzienlijk kunnen veranderen."

Solo: Kannibalenwereld integraal 1-2 (pakket)

Beide integrales met dossiers nu ook als een pakket.

"Geteisterd door nucleaire en chemische oorlogen wordt de Aarde bewoond door diersoorten die een grootte en intelligentie hebben ontwikkeld die vergelijkbaar is met die van de mens. Om het leven voor zijn familie gemakkelijker te maken, besluit de jonge rat Solo om op reis te gaan. In deze vijandige wereld van roofdieren, kannibalen, monsters en piraten zal Solo de beste krijger moeten worden om te overleven..."

Ultimate Invasion 1-2-3-4 (collector pack)

Complete reeks als pakket met sleeve.

"De Illuminati zijn weer bijeen... want de Maker is ontsnapt! De Maker is een van de laatste overlevenden van het oorspronkelijke Ultimate-universum. En nu wil hij ervoor zorgen dat de machtigste helden op aarde nooit helden wórden, zodat hij de wereld en het heelal naar zijn hand kan zetten. Werelden botsen, tijdlijnen kruisen en niets zal nog hetzelfde zijn. De invasie is al begonnen!"

The Old Tiger

Nu ook als softcover.

"Drie minuten van een luchtgevecht waarvan de verliezer vast lijkt te staan... Een klein detail tijdens de grote Tweede Wereldoorlog... Het was niets meer dan een kort maar intensief gevecht tussen een Hongaarse Me 210 Ca-1 bommenwerper en negen Sovjet Yak- 9-jagers. Dit is geen avonturenroman, maar het waargebeurde verhaal van de grootvader van de auteur. Hij was degene die hem het verlangen gaf om te tekenen. Een verhaal gebaseerd op het gevangenschapsdagboek dat deze piloot tijdens de oorlog bijhield. Het is ook het verhaal van een al vergeten vliegtuig, waarvan slechts enkele exemplaren geproduceerd zijn."

DC Classics 2-3: Crisis on Infinite Earths 1-2

"Alle DC-helden bundelen hun krachten om een machtig wezen te stoppen. Deze mysterieuze  Anti-Monitor is een kruistocht door de tijd begonnen om alle bestaan uit te wissen...

Gerestaureerd en opnieuw ingekleurd. Deze ultieme DC-klassieker aller tijden werd niet eerder naar het Nederlands vertaald. Inclusief uitgebreid dossier."

Beide albums zijn ook als premium pack te koop. Het verzamelt de eerste twee delen van de trilogie Crisis on Infinite Earths, tweemaal 128 pagina's met dossier in harde kaft. Bij het pakket hoort een poster van Alex Ross.

Mara 5: De Hand van God + Mara 1-2-3-4-5 (collector pack)

Deel 5 is het laatste deel. Desgewenst kan je de complete reeks in hardcover ook als een pakket met sleeve kopen.

"De 29-jarige Mara is een schrijfster van misdaadromans. Ze heeft een passie voor onopgeloste zaken en voor inspiratie doet ze zelf onderzoek en onthult zo de dader. Maar hier komt de duistere kant van de mooie jonge vrouw naar voren. Omdat ze geen vertrouwen heeft in het rechtssysteem, besluit ze de schuldige zelf te straffen. Met haar schoonheid en ongeremdheid weet ze haar prooi handig in haar web te lokken. Waar komt deze honger naar gerechtigheid vandaan? Welke beproeving kan een jonge, vrolijke, getalenteerde en mooie vrouw veranderen in een sinistere schurk? Ongetwijfeld een geheim dat ze diep in haar geheugen verborgen houdt."

Odysseus 3: De Zang van de Sirenen

Slot van de erotische reeks. Ook te koop in een collector pack met sleeve waarin de complete trilogie zit.

"Na zijn verblijf bij Circe, komt Odysseus voor nieuwe uitdagingen te staan. Zijn volgende avontuur is de ontmoeting met de Sirenen. Geleid door de waarschuwingen van Circe en de raad van Tiresias, stopt Odysseus de oren van zijn bemanning vol met bijenwas en laat zich zelf aan de mast van het schip binden. Hierdoor kunnen ze veilig langs de Sirenen varen, die met hun betoverende gezang proberen zeelieden naar hun ondergang te lokken. Vervolgens moet Odysseus kiezen tussen de gevaarlijke zeemonsters Scylla en Charybdis, wat leidt tot verdere beproevingen."

Ultimate Spider-Man 1-2

"De visionaire scenarist Jonathan Hickman (Avengers, Ultimate Invasion / House of X / Powers of X) en de veelgeprezen tekenaar Marco Checchetto (Daredevil) brengen je een gedurfde nieuwe kijk op Spider-Man, hiermee de debuuttitel van de nieuwe Ultimate-lijn!

Na de gebeurtenissen van Ultimate Invasion heeft de wereld een held nodig... Wie zal opstaan ​​om die verantwoordelijkheid op zich te nemen?"

Verder is er in december ook nog een voordeelpakket van het tweeluik De Opstand van Shimabara, nu voor 17,95 euro in plaats van 21,90 euro.

Eros & Thanatos + Passions & Frissons

Artboeken met teksten in het Frans en Engels. Allebei 64 pagina's dik met illustraties van Raúlo Cáceres. Deze publicaties zijn uitgegeven door Tabou. Dark Dragon Books distribueert ze in ons taalgebied.

Eros & Thanatos: "Balancerend tussen erotiek en pornografie, vermengd met heroïc fantasy, horror en groteske elementen, draait dit album om de vrouw en haar sensualiteit. Deze creaties nemen je mee door vochtige kerkers, barbaarse landen, antieke ruïnes, exotische jungles, vergeten begraafplaatsen, apocalyptische werelden en mutantenplaneten. Maar pas op voor de charme van deze dames, die je zowel naar de meest sublieme hemelen zullen verheffen als naar de meest diepe afgronden zullen sleuren. Eros & Thanatos, leven en dood, liefde en haat: het hele werk van Raúlo Cáceres wordt gekarakteriseerd door een meesterlijke mix van stijlen..."

Passions & Frissons: "Een compilatie van ongepubliceerde illustraties door Raúlo Cáceres, vaak gemaakt op verzoek van verzamelaars, variërend van suggestief tot expliciet. Deze werken weerspiegelen exotische genoegens en verborgen fetisjen, vermengd met de unieke fantasie van de kunstenaar. Bereid je voor om ondergedompeld te worden in een wereld vol godinnen, koninginnen, priesteressen en krijgsters die hun goddeloze heupen verheffen om je extatische ziel te vergiftigen..."