Dark Dragon Books in oktober 2024

25 september 2024 Vooruitblikken

Kwartaal 4 van Dark Dragon Books voor later dit jaar splitsen we op in drie verschillende updates. Op deze pagina vind je de albums die in oktober zullen verschijnen. Je vindt ze ook terug in Te verschijnen.

Arsène Lupin, Gentleman-inbreker 4: Gravin Cagliostro

"Gravin Cagliostro is een album over een meedogenloos kat-en-muisspel waarin Arsène Lupin begint met inbreken en intriges. Raoul d’Andrésy, verloofde van Clarisse d’Étigues, wordt verliefd op Joséphine Balsamo en redt haar van een moordenaar. Achter haar schuilt de mysterieuze en gevaarlijke gravin Cagliostro, een spionne, verrader en moordenares, die beweert 106 jaar oud te zijn. Haar macht over Raoul is zo groot dat ze zijn naam verandert naar Arsène Lupin. Gedreven door liefde en avontuur gaat Arsène Lupin op zoek naar een middeleeuws geheim in Normandië, maar velen willen deze schat vinden, koste wat het kost."

Vleugels van Eer 1: Hans Joachim Marseille

"Ontdek de Vleugels van Eer, een reeks met afgeronde verhalen per album van onverschrokken piloten. Combinatie van oorlog en luchtvaart. Van Antonio Gil, de auteur van Operatie Market Garden en De Hertog van Alva.

Hans-Joachim Marseille, de Ster van Afrika, was een Duitse jachtvlieger en legendarische aas uit de Tweede Wereldoorlog. In zijn Messerschmitt Bf 109 behaalde hij 158 luchtzeges tegen de geallieerden, zowel boven het Kanaal als in Noord-Afrika. Marseille werd gevreesd en gerespecteerd en door het Derde Rijk ingezet als propagandamiddel. Bekend om zijn onstuimige leven en rebellie tegen autoriteit, werd hij in april 1941 naar Noord-Afrika overgeplaatst. Daar ontwikkelde hij zijn uitzonderlijke vaardigheden als jachtvlieger. In september 1942, na drie missies, claimde hij zeventien neergehaalde vliegtuigen en ontving het Ridderkruis van het IJzeren Kruis met Eikenloof, Zwaarden en Briljanten, de hoogste Duitse militaire onderscheiding."

Deadpool 9-10: Suicide Kings 1-2

"Wade Wilson wordt ten onrechte beschuldigd van een explosieve aanslag in New York, waarbij talloze onschuldigen omkomen. Terwijl hij op de vlucht slaat voor de autoriteiten en enkele huurmoordenaars, probeert Deadpool zijn naam te zuiveren en de echte daders te vinden. Tijdens zijn zoektocht krijgt Deadpool te maken met een aantal bekende Marvel-helden, waaronder Spider-Man, Daredevil en The Punisher. Elk van hen heeft zijn eigen redenen om Deadpool te wantrouwen, maar naarmate de gebeurtenissen zich ontvouwen, realiseren ze zich dat ze moeten samenwerken om een gemeenschappelijke vijand te verslaan. De spanning stijgt als Deadpool en zijn ongewone bondgenoten een samenzwering blootleggen die veel verder reikt dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen."

Compleet tweeluik.

Marvel Action Avengers 6-7: The Infinity Gauntlet 1-2

"De helden van het Marvel-universum worden geconfronteerd met een van hun grootste uitdagingen ooit. Thanos heeft de zes Infinity Stones verzameld en plaatst ze in de Infinity Gauntlet, waardoor hij goddelijke macht krijgt over het universum. Met een enkel gebaar van zijn hand wist Thanos de helft van alle levende wezens uit, inclusief vele geliefde helden. De overgebleven Avengers, waaronder Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, en enkele verrassende bondgenoten zoals Spider-Man en Doctor Strange, moeten zich verenigen om de oppermachtige Thanos te stoppen. Ze bedenken een gewaagde strategie om Thanos te verslaan en de verloren zielen te redden. Gedreven door moed en wanhoop, voeren de helden een allesbepalende aanval uit op Thanos’ schuilplaats."

Compleet tweeluik.

De Meisjes van Black City 1: De Meisjes van Black City - 2: Het Gewicht van de Ketenen

"Black City, een stad in het westen van de Verenigde Staten, fungeert als een doorvoerpunt voor de soldaten van het noordelijke leger. Hier komen alle randfiguren van de samenleving samen en proberen er om hun duistere verleden te ontvluchten. In dit voorportaal van de hel bevindt zich het Huis van Madame Deveraux en haar Engelen van Black City, drie vrouwen die hun vrijheid proberen te kopen ten koste van hun eigen schande. Wanneer zich een kans voordoet om het noodlot te tarten, zien zij hun kans schoon. Door mee te werken aan de overval op de postkoets die het salaris van het leger vervoert, kunnen ze rijker worden dan in honderdvijftig jaar van prostitutie. Hun rol? De koeriers afleiden met hun charmes. Maar ze hadden niet gerekend op het gewelddadige en wrede karakter van de koeriers.

Een donkere geschiedenis van het wilde Westen, waar het leven geen waarde heeft en elk moment een overlevingsstrijd is."

Something is Killing the Children 1-2

"In het kleine stadje Archer’s Peak verdwijnen kinderen onder mysterieuze en angstaanjagende omstandigheden. De inwoners zijn radeloos en vrezen het ergste. Wanneer de tiener James getuige is van een gruwelijke aanval op zijn vrienden, wordt hij het middelpunt van een nachtmerrie die het stadje overspoelt. Erica Slaughter, een onverschrokken en raadselachtige jonge vrouw, arriveert in Archer’s Peak. Haar missie: de kinderen redden en het kwaad dat hen bedreigt uitroeien. Met haar indrukwekkende vaardigheden en vastberadenheid gaat ze de strijd aan met de monsterlijke wezens die in de schaduwen loeren."

Van deze stripreeks wordt een tv-reeks voor Netflix voorbereid.

Stranger Things 9-10: De Tombe van Ybwen 1-2

"Het rustige leven van Will Byers en zijn vrienden wordt opnieuw verstoord wanneer Will een mysterieuze doos vindt in de bossen rondom Hawkins. Hij ontdekt aanwijzingen die naar een verborgen schat leiden. Maar dit is niet zomaar een schat; het is verbonden met de duistere krachten die hun stad al eerder geteisterd hebben. Samen met Mike, Lucas en Dustin volgt hij een reeks cryptische aanwijzingen die hen dieper het onbekende in leiden. Terwijl de vrienden de raadsels ontrafelen, komen ze erachter dat ze niet de enigen zijn die op zoek zijn naar de schat. Gevaarlijke figuren met kwade  bedoelingen zijn vastbesloten om hen tegen te houden. Terwijl de groep strijdt om de waarheid te ontdekken, worden hun vriendschappen en moed op de proef gesteld. Kunnen ze het mysterie oplossen voordat het te laat is en de schaduwen van het verleden hen opnieuw inhalen?"

Compleet tweeluik.

Superman / Batman 7-8: World's Finest - Buitenaards Bezoek 1-2

"Wanneer een buitenaards wezen met ongekende krachten op aarde landt, raken de levens van Clark Kent en Bruce Wayne diep verweven in een web van intrige en gevaar. Dit wezen, een vreemdeling van een verre planeet, lijkt onvoorstelbare macht te bezitten, maar zijn bedoelingen blijven in nevelen gehuld. Is hij een bondgenoot of een vijand? Superman en Batman moeten samenwerken om de waarheid achter deze vreemde bezoeker te ontrafelen, terwijl ze te maken krijgen met nieuwe en oude vijanden die profiteren van de chaos. Hun speurtocht voert hen door een reeks adembenemende gevechten en spannende confrontaties, waarbij ze voortdurend hun krachten moeten bundelen om de aarde te beschermen."

Compleet tweeluik.

The Nice House on the Lake 1-2

"Een luxe en afgelegen huis aan een meer lijkt de perfecte locatie voor een ontspannen vakantie. Voor een diverse groep mensen, uitgenodigd door hun gemeenschappelijke vriend Walter, begint het avontuur vol verwachting en opwinding. De genodigden komen uit verschillende achtergronden en hebben uiteenlopende relaties met Walter, variërend van hechte vrienden tot vage kennissen. Maar zodra ze zich in het huis vestigen, wordt al snel duidelijk dat Walter geen gewone gastheer is. De sfeer verandert drastisch wanneer de groep ontdekt dat de buitenwereld is verwoest door een apocalyptische gebeurtenis. Geïsoleerd en gevangen in het huis, realiseren ze zich dat Walter dit allemaal van tevoren heeft gepland. Maar wat zijn zijn ware motieven?"

Compleet tweeluik.

Collector packs

In oktober stelt Dark Dragon Books drie pakketten samen met een sleeve rond de albums. Het complete mangatweeluik Spider-Man: Fake Red is een uitgave van Panini, gedistribueerd door Dark Dragon Books.

Rollenspel deel 1-2-3: "Alain Delambre, voormalig manager human resources, is al vijf jaar werkeloos. Omdat hij op zijn vakgebied geen werk kan vinden, accepteert hij een baantje als magazijnbediende. Dan komt hij een baan tegen die precies bij hem past. Als hij met twee andere kandidaten overblijft, hoort hij dat de definitieve beslissing van het management afhangt van de vraag hoe hij reageert onder intense druk, bij een gesimuleerde gijzeling. Vastbesloten om de baan tot elke prijs in de wacht te slepen, besluit Alain het spel mee te spelen." Zie ook dit overzicht met romanverstrippingen.

Spider-Man: The Lost Hunt deel 1-2 / Sinister War deel 1-2: The Lost Hunt: "Peter Parker en Mary Jane willen een nieuw bestaan opbouwen in Portland. Maar dan duikt een figuur op uit het verleden van Spider-Man. Wie is die mysterieuze man en wat wil hij van Spider-Man? En welke onverwachte bondgenoot biedt hulp? Dit is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Sergei Kravinoff, beter bekend als Kraven de Hunter!" — Sinister War: "Spider-Man wordt geconfronteerd met een angstaanjagende alliantie van zijn meest meedogenloze vijanden. Terwijl deze schurken samenwerken om hem te vernietigen, wordt Spider-Man gedwongen om al zijn vaardigheden en krachten te bundelen om te overleven. Met als inzet zijn leven, moet Spider-Man de confrontatie aangaan met zijn grootste nachtmerries om te kunnen winnen."

Spider-Man: Fake Red deel 1-2: "Een sullige tiener trekt het pak van Spider-Man aan, maar komt er dan achter dat het leven van een superheld uit meer bestaat dan likes op social media. Yu vindt het maar niets op zijn nieuwe middelbare school. Hij doet het niet goed in de lessen en niet goed in de groep. Alles wordt anders wanneer hij in een steegje het pak van Spider-Man vindt. Het pak aantrekken en voor held spelen is eerst nog leuk, maar als er dan ook superschurken opduiken, is het ineens geen spelletje meer. Maar de echte Spider-Man is er niet en iemand moet de stad toch redden..."

Artboeken

Tot slot zijn er nog drie artboeken van Caurette die Dark Dragon Books in ons taalgebied distribueert.

365 Squares 3

"365 Squares is het ietwat gekke project van Moon om een ​​jaar lang elke dag een tekening te maken op een vierkant van 15 x 15 centimeter. Je vindt hierin tekeningen, allemaal met de hand gemaakt met verschillende media (grafiet, kleurpotloden, inkt, aquarel, enzovoort)."

TEGN: Redux

Engelstalig artbook. "TEGN: Redux is DE nieuwe manier om de trilogie van Even Mehl Amundsen te ervaren. We hebben nieuwe kunst en verhalen toegevoegd, de drie boeken gecombineerd in één groot volume, en de bestaande inhoud op een meer samenhangende manier herschikt. TEGN, zoals het bedoeld was!

Welkom in de wereld van TEGN, het universum dat voortkwam uit het experiment om een heel jaar lang dagelijks een kunstwerk te maken, vergezeld van een klein verhaaltje. In 2017 begon kunstenaar Even Mehl Amundsen aan een reis die uiteindelijk zijn eigen wereld werd, met zijn eigen magie en eigen personages, en personages zijn Evens specialiteit. '366 dagen, 366 schetsen die 366 verhalen vertellen, sommige klein, andere groot.'

Met deze zin begon de eerste campagne in 2017. Voor Even betekende het het begin van een reis die zijn hele leven zou kunnen duren en waarschijnlijk een eigen leven zal ontwikkelen. Als je geniet van The Lord of the Rings of A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), dan zul je TEGN waarschijnlijk ook leuk vinden. Het is een verhaal vol levendige en herkenbare personages, oude trollen en veldslagen die net zo episch zijn als die uit onze eigen geschiedenis. Even Amundsen's passie voor geloofwaardige wereldbouw en nauwkeurige wapens, militaire strategieën en culturele constructies verrijkt de fantastische setting, waardoor deze uitnodigend en betoverend wordt. Volg de verhaallijnen van Birker de Dwerg en zijn metgezellen, van Ayaan de aspirant-krijger, van Tyrev de jonge invaller, en verken de oude Elfenkoninkrijken en hun samenleving, gebouwd rond de symbiose met de oude geesten van de Growe. Dit zijn slechts enkele van de talloze verhalen die zich afspelen in het TEGN-universum."

The Man Who Would Be King

"India, eind negentiende eeuw. Daniel Dravot en Peachy Carnehan, voormalige soldaten en avonturiers, even vastberaden als gewetenloos, hebben een waanzinnige droom: Kafiristan binnentrekkenen er koningen worden. Het is een legendarisch land waar geen Europeaan voet heeft gezet sinds Alexander de Grote...

Iedereen kent het verhaal van Rudyard Kipling, al is het maar bij naam, maar weinigen weten dat het avontuurlijke duo Dravot en Carnehan werd vergezeld door Armel Gaulme, een Franse kunstenaar die hun reis documenteerde. Helaas gingen de notitieboekjes van deze derde man verloren en werden ze gedacht voor altijd verdwenen te zijn. Het is bijna een wonder dat ze meer dan een eeuw na hun verdwijning weer zijn opgedoken en dat nu deze unieke getuigenis van een verdwenen wereld wordt gepubliceerd... Middels het potlood van deze getalenteerde tekenaar ontvouwt zich een fantastische wereld die nieuw licht werpt op hun ongelooflijke avontuur."