Sfinx-collectie 12: De Blauwe Sperwer: De Peruviaanse Puzzel

Tekenaar(s)
Sirius
Scenarist(en)
Jean-Marie Brouyère
Uitgeverij
't Vlaams Stripcentrum
Verschijningsdatum
oktober 2024

"Sirius, het pseudoniem van Max Mayeu (Zinnik, 26 september 1911 - Javéa, 1 mei 1997), was een invloedrijke Belgische stripauteur, vooral bekend door zijn werk voor het stripblad Spirou/Robbedoes. Hij begon zijn carrière met spotprenten en strips die sterk werden beïnvloed door Amerikaanse stijlen.

In 1942 introduceerde hij De Blauwe Sperwer, een populaire avonturenreeks die liep tot 1952. De strip volgde Erik, een blonde avonturier, en zijn vrienden Sheba en Larsen in hun strijd tegen onrecht. De reeks eindigde door problemen met de Franse censuur.

In 1973 maakte Sirius zijn comeback met een gemoderniseerde versie van De Blauwe Sperwer, samen met scenarist Jean-Marie Brouyère. In De Peruviaanse Puzzel werden de personages in een eigentijdse stijl neergezet, met meer nadruk op vrouwelijke rollen, maar door tegenvallend succes werd de reeks in 1977 beëindigd."

In dezelfde collectie staan nog vier andere albums van De Blauwe Sperwer gepland: Het Kerkhof van het Oneindige, Goede Julius, De Stille Strijd en Gedonder in Ierland. In 2025 verschijnt ook het derde luik in de driedelige cyclus van François Walthéry's Natasja die een remake is van de oude verhalen van De Blauwe Sperwer.

Reeks
Sfinx-collectie
Deel
12
Collectie
Sfinx
Pagina's
48
Genre(s)
avontuur
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 15,00