De Familie Super 4 in november 2024

16 september 2024 Vooruitblikken

In november volgt het vierde album van de Vlaamse superheldenreeks De Familie Super door Willy Linthout (scenario en potloodtekeningen), Ann Smet (scenario), Steven de Rie (tekeningen) en Sabine De Meyer (inkleuring). Uitgever Peter Bonte vertolkt er deze keer ook een grote rol in. Het wordt weer eens een meta-album waarin de auteurs graag spelen met het stripmedium zelf en met andere stripfiguren. Alleen al op de diverse covers zijn Felix de Kat, Popeye en Olijfje, Kees en Klaas, Buster Brown en The Katzenjammer Kids te herkennen.

Het verhaal: "Aliens komen naar de aarde met goede bedoelingen maar Pépé Smos gooit roet in het eten en wordt verbannen in de ruimte. Het is nu eenmaal Halloween dus het bezoek veroorzaakt natuurlijk een zombieplaag waar een aan lager wal geraakte uitgever van stripverhalen een centje aan probeert te verdienen door rechtenvrije stripfiguren terug op te graven uit de vergetelheid. Wat kan er verkeerd gaan?"

Als vanouds verschijnen er van het album weer verschillende edities met alternatieve coverillustraties.

  • De gewone editie als softcover in kleur, 32 pagina's, 8,99 euro.
  • Het complete verhaal in hardcover en in kleur, 36 pagina's met alle bestaande covers op de extra pagina's, 28 euro. Oplage: 300 exemplaren.
  • Hardcover in zwart-wit met het volledige verhaal in schetsvorm met op de pagina's ernaast telkens de geïnkte versie. Oplage: 400 exemplaren, 72 pagina's, 28 euro.
  • Gesigneerde luxe op groot formaat (A3) met linnen rug en andere cover op 150 exemplaren met het volledige verhaal in schetsvorm met op de pagina's ernaast telkens de geïnkte versie, 72 pagina's, 150 euro. De cover is deze keer een hommage aan de oorspronkelijke cover van het Jommeke-album De Koningin van Onderland.

Hieronder vind je de covers van de beide hardcoverversies en die van de luxeversie met daarbij de cover van Jommeke waarop die is gebaseerd.