Laatste deel Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht in november 2024

5 september 2024 Vooruitblikken

Op 27 november komt na maar liefst zesentwintig jaar een einde aan Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht, de prequelreeks op de vierdelige fantasyreeks van Régis Loisel en Serge Le Tendre die in de jaren 1980 furore maakte. Deel 8 draagt de titel Het Omegon en is getekend door Vincent Mallié, bekend van De Grote Dode. Het is zijn derde bijdrage aan de reeks nadat Dominique Lidwine deel 1 tekende, Mohamed Aouamri deel 2 en hijzelf de delen 3 en 4. Mallié werd opgevolgd door David Etien voor de delen 5, 6 en 7. Loisel en Le Tendre schreven samen het scenario.

Hieronder kan je de korte inhoud van het album lezen. Na dit slot is het de bedoeling dat er nog een sequel op de oorspronkelijke reeks Op Zoek naar de Tijdvogel verschijnt. Dat zou Loisel zelf weer willen tekenen.

"Prins Bodias heeft eindelijk de ideale plek gevonden om het heilige zaad te planten dat Bolster, Mara, Balrog en Kryll hebben gevonden. Hij denkt aan het Omegon, het mythische gerechtshof van de Oude Goden, In de verre Landen van Verwoesting. Op hetzelfde moment ontdekt Kryll dat Mara zwanger is van Bolster en dat ze dat geheim wil houden tot het einde van hun zoektocht. Ondanks haar toestand blijft de prinses dus vastberaden om met de troep mee te reizen tijdens hun laatste missie en er alles aan te doen om Akbar te behoeden voor de dreiging van de Orde van het Teken."