Rollenspel 3: Na

Tekenaar(s)
Giuseppe Liotti
Scenarist(en)
Pascal Bertho
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Believe the hype

En nu de volgende sollicitatieronde voor de felbegeerde job als HR-medewerker bij multinational Exxyal Europa. Simuleer een gijzeling om zo enkele topmanagers te testen op stressvaardigheid. De 57-jarige werkloze Alain Delambre nam zijn rol meer dan ooit ten harte en ging er volledig voor. Dit was zijn kans om op zijn leeftijd weer een betekenisvolle job te krijgen. Al snel werd hij met zijn voeten op de grond gezet. Hij was maar een onbeduidende speler in een rollenspel waar hij geen kans had op de hoofdprijs. Als snel vervaagden de al onethische grenzen van deze selectieronde helemaal. De gijzeling van werknemers en de CEO van de multinational brengt Delambre naar de gevangenis. Tijdens het proces speelt hij met verve de rol van de arme werkloze die door het systeem wordt vermorzeld. Hij krijgt amper vijf maanden cel. Wat niemand, op enkele vrienden na, weet is dat Delambre tijdens de hele gijzeling de financiële kas van het bedrijf heeft laten overschrijven naar zijn eigen bankrekening. Vandaag komt Alain Delambre, het grote slachtoffer maar ook de arrogante oplichter, vrij. De bloedhonden bij Exxyal staan klaar om het geld te recupereren.

De voorbije maanden hoorde ik links en rechts veel goed over deze reeks die ik bij het verschijnen van de eerste twee delen over het hoofd had gezien. "Het is echt goed. Het is gebaseerd op een roman van Pierre Lemaître. Ja, die van Tot Ziens Daarboven en De Kleuren van de Brand. Heb je de Netflix-reeks Dérapages met Eric Cantona in de hoofdrol nog niet gezien?" Gelukkig ging ik overstag. Rollenspel werd de mafste strip die ik deze zomer heb gelezen. Waw! Waw! Waw! Het scenario, uitstekend bewerkt door Pascal Bertho, laat je naar het puntje van je stoel schuiven. De tekeningen van de Italiaan Giuseppe Liotti (Countdown) zijn uiterst toegankelijk en zweven wat tussen de Spaanse stijl van Joseph Homs (Shi, Millennium) en Roger (Jazz Maynard). Topwerk. Ja, de max. Het nu verschenen slotdeel is wat meer actiegericht, maar vormt een netjes afgerond sluitstuk van dit verfrissend drieluik.

Geloof al het goeds maar wat je hoort over het drieluik Rollenspel. Terecht verfilmd door Netflix. Terecht vertaald. Terecht in je boekenkast.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Rollenspel
Deel
3
Gebaseerd op
de roman van Pierre Lemaitre
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
thriller
Extra
laatste deel
Prijs
€ 10,95