Thorgal raakt slaags met verbannen huurling in deel 42

23 augustus 2024 Vooruitblikken

Op 28 augustus verschijnt Shaïgan, deel 3 van Thorgal Saga, een one-shot van Roman Surzhenko en Yann. Surzhenko is een tekenaar van de spin-offreeksen Kriss van Valnor, De Jonge Jaren en Wolvin in De Werelden van Thorgal. Yann stootte van deze reeksen door naar de hoofdreeks met tekenaar Fred Vignaux. Van dat team verschijnt in november deel 42 over de Viking.

De inhoud van dat verhaal: Terug in het dorp heeft Thorgal rust gevonden bij Aaricia en Wolvin. Hij helpt Jolan nu met het bouwen van diens eigen huis. Op een ochtend ankert een onbekend schip voor de haven: Özurr, een oorlogszuchtige Varjagen-huurling, is teruggekeerd naar het dorp na dertig jaar verbannen te zijn geweest. Hij keert terug met opgeheven hoofd, rijk en klaar om het weirgild, de prijs van het bloed, te betalen. Thorgal zal het in een genadeloos duel moeten opnemen tegen de verschrikkelijke Özurr, tegen een tegenstander die zich van allerlei smerige trucjes bedient.

Van het album verschijnt alvast in het Frans ook een luxe-editie met een andere cover en bonuspagina's. De coverillustratie vind je hieronder.