Marsupilami-voorvader door Alexis Nesme en Lewis Trondheim

21 augustus 2024 Vooruitblikken

El Diablo is de titel van een te verschijnen hommagealbum van Marsupilami door Alexis Nesme en Lewis Trondheim dat in november alvast in het Frans bij Dupuis verschijnt. Het verhaal brengt ons enkele eeuwen terug naar de jungle van Palombië in het tijdperk van de Spaanse conquistadores en naar een voorvader van de hedendaagse Marsupilami's.

Alexis Nesme is de tekenaar van De Kinderen van Kapitein Grant, naar de roman van Jules Verne, en de vertaalde Mickey Mouse-strip Horrifikland (zijn Terror-Island raakte niet meer vertaald). Hij tekende ook het nog niet vertaalde deel 6 van Donjon Parade. Zowel die Donjon als Mickey Mouse-albums zijn geschreven door Lewis Trondheim, wiens palmares oneindig lang is.

Samen werkten ze het volgende uit: "Het gaat slecht op het galjoen van de Spaanse kapitein Santoro. Want Santoro, wiens reserves uitgeput zijn, laat een scheepsjongen uitloten... om hem op te eten! Gelukkig ziet de jonge José, die op het menu van de bemanning staat, een onbekend land en ontsnapt. Daar ontdekt hij een vreemd dier — geel met zwarte vlekken en een lange staart — dat verwond raakt door Santoro en waarbij José bijna sterft. José wordt opgenomen door de Chahutas-indianen en ontdekt dat hij verbonden is met de Marsupilami, de 'geest van het bos'. De twee zullen elkaars pijn en emoties voelen... Het is het begin van een speciale relatie die al snel gecompliceerd zal worden door kapitein Santoro's goudzucht en zijn vastberadenheid om het vermeende Eldorado van de Chahutas in handen te krijgen..."

De voorpublicatie is inmiddels gestart in Spirou dat uitpakte met onderstaande cover. We kunnen je ook wat ontwerpschetsen laten zien.