Anders 1: Onthuld

Tekenaar(s)
Kristof Spaey
Scenarist(en)
Bart Vaessen
Uitgeverij
KS Books
Verschijningsdatum

In 2014 en 2015 publiceerde Kristof Spaey de eerste twee delen van wat een meerdelige young adultreeks moest worden en die begon als een coming of age-verhaal met een plotse twist. Hij ging hiervoor in zee met scenarist Bart Vaessen. Op zijn conto staat de tv-reeks Quiz Me Quick die hij samen met Bart De Pauw schreef. Hij schreef ook afleveringen van Zuidflank en is de medebedenker van de jeugdreeksen En Daarmee Basta!, W817 en Click-ID. Hij ontwikkelde het concept en schreef het screenplay van Kinderen van Dewindt (niet te verwarren met de stripreeks van François Bourgeon!) en werkte aan de tv-reeksen Spitsbroers, Zie Mij GraagBuck en Alter Ego. Hij schreef ook mee aan de derde en vierde film van F.C. De Kampioenen.

Na de twee albums werd Anders in de koelkast gestopt en zagen we van Spaey enkel nog boekjes met coverillustraties voor fake pulpboekjes verschijnen, terwijl hij ook zijn fotografiehobby ontwikkelde. En plots was er eerder in 2024 de crowdfundcampagne om Anders te herlanceren als een tweeluik met veel dikkere albums op comicformaat. Na een aarzelende start werd de campagne alsnog een succes waardoor beide delen — met deze keer wel een compleet verhaal — een zekerheid worden.

Deel 1 telt 192 pagina's dat bestaat uit drie hoofdstukken, een proloog, een epiloog en vele extra's. Achterin deel 1 staan gastillustraties van Charel Cambré, Dirk Stallaert, Steven Dupré, Philippe Delzenne, Frodo de Decker, Michaël Olbrechts, Spaey zelf met ook een foto van model Frances Joossens. Enkel rond de eerste 300 exemplaren zit een stofomslag met een andere illustratie en een quote over Anders door de bekende comicscenarist Brian Michael Bendis (Spider-Man, X-Men, Avengers en de bedenker van de personages Miles Morales en Jessica Jones). Er zijn bij het album ook bladwijzers en trading cards verkrijgbaar. Het album kost 25 euro en is uitgegeven in softcover.

Over het verhaal: "Lars, Fre, Ella en Alix zijn eerstejaarsstudenten aan de universiteit. Ze zitten samen op de peda, een studentenhuisvesting waar ze tot de grootste kneusjes en speciale gevallen behoren. Hun kleine, beschermde wereld zal al snel opgeschrikt worden door de gevaren uit de grotemensenwereld."

Download hier een presentatiefolder met previewpagina's, personagevoorstellingen en extra info en beeldmateriaal.

Reeks
Anders
Deel
1
Pagina's
192
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
drama
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
met stofomslag, bladwijzers en trading cards bij eerste 300 exemplaren
€ 25,00