Vervolg voorpublicatie Robbedoes en Kwabbernoot 57 start in Spirou

1 augustus 2024 Vooruitblikken

Op 7 augustus gaat de voorpublicatie van het vervolg op De Dood van Robbedoes, deel 56 in de stripreeks en de eerste samenwerking tussen tekenaar Olivier Schwartz en de scenaristen Benjamin Abitan en Sophie Guerrive, verder in Spirou. Het eerste deel werd al eerder gepubliceerd en werd daarna even onderbroken tot nu. Spoiler alert: Robbedoes is niet echt dood... Dit verhaal wordt later dit jaar deel 57 in de reeks, in oktober al in het Frans. Diezelfde maand verschijnt ook een Franstalige integrale van Emile Bravo's Hoop in Bange dagen.

Of het team Schwartz, Abitan en Guerrive ook deel 58 mag maken, is nog geen uitgemaakte zaak. Robbedoes en de spin-offs blijven namelijk evolueren, ook voor stripmakers die gevraagd en even makkelijk ingewisseld worden. Op 25 september verschijnt de vertaling van de nieuwe retroreeks Robbedoes en Kwabbernoot Classic met het verhaal De Varkensbaai, door Elric Dufau, Michaël Baril en Christophe Lemoine. Ze zijn al gevraagd voor een tweede album. In diezelfde collectie zijn ook al albums gepland door Fabrice Tarrin + Lewis Trondheim en wellicht ook Janry en Gihef.

Over de naar het laatste deel denderende reeks Robbedoes door..., Rommelgem en Zwendel kan je hier meer lezen. Sophie Guerrive werkt intussen aan een spin-off rond IJzerlijm, maar concreet nieuws valt daar nog niet over te vertellen.

Een pak links naar eerdere berichten: