Silvester in oktober 2024

29 juli 2024 Vooruitblikken

Tot slot van ons overzichtje met aankondigingen van Silvester (zie vorige updates) is er nog onderstaand programma van in oktober te verwachten albums. Je vindt deze ook terug in Te verschijnen.

Anya 2: Het Huis van de Heks

In 2023 verscheen een eerste album van de sprookjesachtige fantasyreeks Anya door Crisse en Fred Besson.

"Ondanks zijn nieuwe laarzen is Papoesjka erg ziek. De situatie wordt zorgwekkend als hij door het hoesten en de koorts zijn bed niet meer uitkomt. Als Anya hem zo ziet, verzamelt ze al haar moed en haar magische ganzenveer, en gaat ze samen met haar trouwe Kozak op zoek naar een geneesmiddel. Op weg naar de stad komt ze Tatiana, de tovenares, tegen die vertelt dat alleen Baba Yaga, de angstaanjagende heks die kinderen eet, haar kan helpen. Zal Anya haar angst kunnen overwinnen en diep het bos ingaan...?"

De Patrouille de France Geïllustreerd

"De Patrouille de France is een erfgoed van uitmuntendheid dat al zeventig jaar bestaat. Deze officiële acrobatische patrouille van de Franse luchtmacht voert sinds 1953 prestaties over de hele wereld uit. Dit boek, rijkelijk geïllustreerd en beschreven door Olivier Dauger, bevat vele hoogtepunten van deze stuntvliegers die boven New York en de Chinese Muur vlogen en toeschouwers over de hele wereld lieten wegdromen bij hun weergaloze vliegkunsten."

De Roes van de Vlinders integraal

Wilfrid Lupano is de scenarist van de succesreeks Krasse Knarren. Bij Silvester verscheen van zijn hand Alim de Leerlooier, Moordenaar op Maat, De Engelsman die niet van Vuurwapens Houdt en Celestin de Maneslikker. Ook tekenaar Morgann Tanco kent met de vierdelige cyclus De Triomf van m'n Vader, Het Kasteel van m'n Moeder, Tijd voor Liefde en Tijd voor Geheimen in de verstripte jeugdherinneringen van Marcel Pagnol bij Saga Uitgaven een (uitverkocht) succes. Bij Silvester publiceerde hij Het Rechte Pad.

De Roes van de Vlinders verscheen in het Frans als een trilogie. Silvester maakt daar meteen een integrale van 144 pagina's in hardcover met stofomslag van.

"Kan jij Lili bijhouden in haar dolle race? Nadat ze jarenlang katazur, een krachtige drug, heeft gedeald, maakt Lili van de onverwachte terugkeer van haar vader gebruik om haar leven om te gooien. Maar helaas, zo’n milieu verlaat je niet zomaar. Bovendien belandt Lili midden in een affaire waar dealers, malafide smerissen, vreemde vrienden, een losgeslagen ex-vriend en een vader vol verrassingen bij betrokken zijn."

Shaolin Moussaka integraal

Tussen 2004 en 2006 publiceerde Delcourt de sf-jeugdreeks Shaolin Moussaka in drie Franstalige delen die Silvester nu vertaalt als een integrale. Het was de tweede samenwerking tussen Cyril Pedrosa en David Chauvel na hun trilogie Ring Circus, ook al als een integrale uitgegeven door Silvester. Ze hebben ook nog samen de jeugdstrip De Spookbrigade gemaakt. Pedrosa ging daarnaast voornamelijk de solotoer op met strips als Drie Schimmen, Eenzame Harten, De Gouden Eeuw, Portugal, Serum en Vier Jaargetijden. Chauvel is de gevierde scenarist van onder meer Wollodrïn, Arthur, Clownvisje, Cosa Nostra - Het Ware Verhaal, Robilar,...

"Dit zijn de ruimte-tijdavonturen van de meest onwaarschijnlijke atypische helden uit de stripwereld. Een 100% waanzinnig integraal album met drie complete verhalen (en bloopers)!

Moussaka is een charmante lijkenpikster. Ze ontmoet Meester Wang, die haar voorstelt om les te volgen aan zijn kungfuschool. Meester Wang zal al snel al zijn talenten demonstreren, want ze komen tal van gevaarlijke heerschappen tegen: een bloeddorstig kuiken, een welgevormde dame, een sheriff en zijn assistenten die de hele bende meeneemt naar Holly Hole..."

Tomcat

Voor zijn nieuwste luchtvaartstrip Tomcat werkte Romain Hugault samen met Anastasia Heinzl, een schrijfster die uit de tv-wereld komt. Het is haar eerste stripverhaal. Ze schreef onder meer de Franse tv-reeks Parallèles voor Disney+ en een heleboel afleveringen voor tekenfilmseries voor de jeugd, zoals Wickie de Viking, Maya de Bij, Angry Birds Stella, Sadie Sparks en Paf de Hond. In tegenstelling tot reeksen als Angel Wings en zowat alle andere strips die Hugault tot nu toe heeft gemaakt, duiken we voor Tomcat naar een recenter verleden. 

Dit album verschijnt in vijf verschillende edities: 

  • hardcover met First Day Print-boekenlegger bij eerste uitzet (22,95 euro)
  • limited edition met andere cover, boekenlegger en ex libris (444 exemplaren, 34,95 euro)
  • collectors edition met linnen rug, andere cover, boekenlegger, schets- en artdossier, gesigneerde ex libris (150 exemplaren, 59,95 euro)
  • deluxe edition met linnen rug, andere cover, wandplaat (32 x 49 centimeter) met ophangijzer, boekenlegger, schets- en artdossier, gesigneerde ex libris (35 exemplaren, 124,95 euro)
  • etoile edition met linnen rug, andere cover, IXXI wandplaat (140 x 180 centimeter) met opbergdoos, boekenlegger, schets- en artdossier, gesigneerde ex libris (10 exemplaren, 399,95 euro)

"25 oktober 1994. Een F-14 'Tomcat' nadert het reusachtige vliegdekschip Abraham Lincoln om te landen, maar door een plotse storing raakt het vliegtuig, dat afstevent op de zee, volledig uit balans. De gezagvoerder is Kara Hultgreen, Amerika's eerste vrouwelijke gevechtspiloot. Ze was een pionier en had de zware taak het imago van de marine, dat was besmeurd door gevallen van machismo en verkrachting, op te poetsen. Ze stond dan ook in de kijker, maar zij niet alleen. Ook haar vliegtuig was legendarisch: de ‘Fast Eagle 107’ had in 1981 voor de Libische kust deelgenomen aan het enige luchtgevecht van het Amerikaanse leger van die tijd, dat de inspiratiebron werd voor de bekende film Top Gun."