Silvester in september 2024

29 juli 2024 Vooruitblikken

We hebben ook nog aankondigingen voor september en oktober van Silvester. Hieronder de titels van september. Je vindt deze ook terug in Te verschijnen.

Blasfamous

Dit komische horrorverhaal van 160 pagina's verschijnt ook als een collectors edition met andere cover, linnen rug en een gesigneerde ex libris op 50 exemplaren. Mirka Andolfo is de tekenaar van onder meer American Vampire, Engel / Duvel, Hot Paprika, Mercy,...

"In een wereld waarin popsterren tot goden zijn gerezen en de massa’s vol adoratie buigen voor een nieuwe generatie virale supersterren, floreren engelen en demonen door deze verheerlijking en genieten van de schijnwerpers die hen onvoorstelbare macht geven.

Clelia, de heersende popkoningin, merkt dat haar troon in gevaar komt door een nieuwkomer met een mysterieuze charme. Terwijl haar fans aarzelen en het publiek dreigt af te dwalen, moeten Clelia en haar duivelse agent, Vader Lev, strijden om dominantie op dit opwindende podium van muziek en mystiek. Hoe ver zullen ze gaan om haar aan de top te houden en het mysterie van deze sensationele nieuwe bedreiging te ontrafelen?

Door het engelachtige en het duivelse te mengen, combineert Mirka Andolfo, winnaar van de Harvey Award voor de mythologische urban fantasy van American Gods, moeiteloos met de sardonische humor van The Good Place in een gloednieuwe, duistere serie met een verbluffende visuele vertelkracht die zich afspeelt in de schitterende wereld van de popmuziek."

BRZRKR 2

"Een oorlog zonder einde. De man die enkel bekendstaat als B. is half sterveling en half God, vervloekt en gedwongen tot geweld... zelfs wanneer hij zijn geestelijke gezondheid hiervoor moet opofferen. Na eeuwenlang over de wereld te hebben rondgezworven, heeft de Berzerker misschien eindelijk zijn doel gevonden - de gevaarlijkste, meest gewelddadige klusjes klaren voor de Amerikaanse overheid. In ruil daarvoor krijgt B. datgene waar hij zo naar verlangt: de waarheid over zijn oneindige, met bloed doordrenkte bestaan... en hoe hij daar een einde aan kan maken.

BRZRKR is het stripdebuut van acteur Keanu Reeves (The Matrix, John Wick), in samenwerking met New York Times-bestsellerauteur Matt Kindt en tekenaar Ron GarneyBRZRKR is een bruut gewelddadig drieluik over het gevecht van een onsterfelijke krijger door de eeuwen heen."

Dante's Hel

"De Hel is het eerste deel van Dantes De Goddelijke Komedie, het grote klassieke meesterwerk van de Italiaanse literatuur. Een complex verhaal, al is het centrale idee eenvoudig. Begeleid door de dichter Vergilius doorkruist Dante de negen cirkels van de hel om zijn geliefde Beatrice terug te vinden in het paradijs.

Auteurs Paul en Gaëtan Brizzi hebben een opmerkelijke prestatie geleverd in het herschrijven van dit beroemde en moeilijke werk, om het toegankelijk te maken zonder al te grote verdraaiingen en zonder de geest en het genie van Dante te verloochenen. Ze wisten het boek om te zetten in een stripverhaal, met behoud van de essentie: de hang naar het bovenmaatse, de dramatische spanning van het verhaal en de onvermijdelijke duisterheid van het onderwerp."

De Incal: Psychoversum

Het grensverleggende De Incal heeft al vele spin-offs voortgebracht. Niet alleen prequels en sequels, maar ook reeksen als De Metabaronnen en De Technovaders. De Incal: Psychoversum is een prequel met per album een afgerond verhaal. Het verscheen vooreerst in het Engels als Mental Incal door de comicauteurs Yanick Paquette en Mark Russell. Van deze laatste verscheen in vertaling al bij Dark Dragon Books Fantastic Four: Life Story.

"Maak je klaar voor... het Psychoversum! Dit zijn schokkende en explosieve verhalen, gebaseerd op de legendarische saga De Incal van scifi-grootmeesters Alejandro Jodorowsky en Mœbius.

De Incal, het machtigste artefact van het universum, is verdwenen. De Psychononnen gaan ernaar op zoek, zelfs al moeten ze alles op hun weg vernietigen. Maar ze zijn niet de enige die op het heilige voorwerp jagen: koningin Tanatah en het Montrijk zijn het ook op het spoor... Detective klasse R John Difool raakt tegen wil en dank betrokken bij die gevaarlijke wedloop, waarin hij zal botsen op de Metabaron."

Jesse Owens: Miles and Miles

Jammer genoeg ná de Olympische Spelen in Parijs vertaalt Silvester deze 128 pagina's dikke biografie van Jesse Owens (1913-1980) door Gradimir Smudja. De sprinter en verspringer, een van de allergrootste atleten ooit, rende en sprong zich de onsterfelijkheid in door op de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn, toen nog de hoofdstad van nazi-Duitsland, vier gouden medailles te behalen. Een jaar eerder werd hij viervoudig wereldkampioen in vier disciplines in slechts drie kwartier, "the greatest 45 minutes ever in sport". Op het thuisfront in de VS was de zwarte kleinzoon van een slaaf echter een paria in een nog sterk gesegregeerd land.

Dit album is niet te lezen als een droge biografie, maar wel als een levensverhaal met wat fantasie, kleurrijk in beeld gebracht door de auteur van onder meer Het Kunstbordeel, Mausart, Vincent en Van Gogh en Op Tijdreis door de Schilderkunst.

Een voorstelling: "Jesse Owens werd in 1913 in Alabama geboren uit 11 broers en zussen als kleinzoon van een slaaf en werd beroemd als viervoudig Olympisch kampioen op de Spelen van Berlijn. Hoewel nooit vergeten wordt dat Adolf Hitler weigerde hem de hand te schudden, voegde Jesse Owens eraan toe: 'Het was president Roosevelt die me negeerde. Hij stuurde me niet eens een telegram. Toen ik terugkeerde naar de Verenigde Staten kon ik niet vooraan in bussen zitten, ik moest achteraan zitten, ik kon niet wonen waar ik wilde.' Om dit verhaal te vertellen van een kind dat altijd op de vlucht is, achtervolgd door hordes sprinkhanen, een beer, politieagenten, de Ku Klux Klan en dan ook nog atleten, heeft Gradimir Smudja gekozen voor fantasie, humor en groot spektakel. Hoe kun je niet versteld staan van de prachtige pagina's van de kunstenaar? Norman Rockwell is nooit ver weg. En als we een kat moeten aanroepen om dit fresco te vertellen, dan is dat des te beter om onze jeugdige harten weer nieuw leven in te blazen."

Kattenstreken 1: De Twee Albino's

Tekenaar Stefano Turconi (Celestine en de Paarden, De Dames van de Pillar to the Post, De Verbonden Haven, heel wat Disney-strips) en scenarist Frédéric Brrémaud (Love, Miauw!, Babbel & Boef, Sprietje) komen beslagen op het ijs waar het strips met dieren betreft. Kattenstreken is een nieuwe reeks met complete verhalen.

"Elmo is een kat... Nog geen volwassen kat, maar ook geen kitten meer... Een jonge kat dus! Hij woont in een huis omringd door bomen, best ver van de stad en dicht bij een boerderij. En hoewel hij droomt van nachtelijke gevechten in het bos, ligt hij ’s nachts gewoon in een mandje. En overdag speelt hij met de zwerfkatten uit de wijk. Een soort luizenleventje dus. Maar dat zal spoedig veranderen..."

De Mythics 1: Yuko

Patrick Sorbal (De Legendariërs) is een van de drie scenaristen die De Mythics schrijft. In het Frans zijn er sinds 2018 al eenentwintig delen verschenen door verschillende tekenaars.

"In de lang vervlogen tijden van goden en helden probeerde het kwaad de wereld te veroveren in de gedaante van zes verschillende goden. Terwijl die laatsten hun vernietigingskracht ontketenden, stonden zes helden met buitengewone krachten en voorzien van heilige wapens op om het hoofd te bieden aan elk van die incarnaties. Het kwaad werd verslagen en opgesloten op een geheime plek in de rode woestijn op de planeet Mars... Nu moeten zes erfgenamen, waardige opvolgers van de antieke helden, afrekenen met de grootste bedreiging die onze wereld ooit heeft gekend."

Pol 5: Reis in het Onderaardse

In het Frans verscheen dit als deel 7 van de nieuwe reeks avonturen van Pol naar het werk van Vilhelm en Carla Hansen.

"Waar komt die vreemde rook toch vandaan? Als een echte vrijwillige brandweerman stort Pol zich, samen met zijn vrienden Pelle, Pingo, Admiraal, Pilschat en de papegaai, in een nieuw avontuur. Een onderzeeër, een pannenkoekenkiosk en hup! daar gaan ze op weg om de geheimzinnige diepten van de aarde te verkennen..."

Volage: Kroniek van de Onderwereld

Tony Sandoval, de tekenaar van onder meer Het Lijk en de Bank en Nocturno, werkte voor dit one-shot samen met scenarist Stephen Desberg (De Schorpioen, I.R.$), die bij Silvester al zijn albums De Rivieren van het Verleden en De Engelen van Auschwitz zag verschijnen.

"Een man wordt wakker in een vreemd landschap. Hij zit onder de grond en het schemerige, roodachtige licht laat er geen twijfel over bestaan waar hij is. De man heet Ian McGilles en hij is wakker geworden in de hel. Wat heeft hij gedaan om dat te verdienen? McGilles deelt zijn gevangenis met een aantal anderen, die er al langer zitten en zich al snel voorstellen. Oorlogsmisdadigers, historische figuren en seriemoordenaars die hun plek hier dik hebben verdiend. Deze angstwekkende groep vertelt hem over een project en ze willen dat hij meedoet. Het gaat om niets minder dan ontsnappen uit de hel. De voortvluchtigen zijn Fegelein, een nazi-oorlogsmisdadiger; Gesualdo, een prins, componist en moordenaar; Locusta, de gifmengster uit het oude Rome; Anne Bonny, de meedogenloze pirate; en Jack the Ripper, ook bekend uit andere onderwerelden.

McGilles en zijn metgezellen banen zich een weg naar de oppervlakte en worden opgejaagd door de bewaker van de onderwereld, degene wiens naam het zelfs gevaarlijk is om te noemen: de Vilder en zijn roedel dolle honden. Om aan hem te ontsnappen sluiten ze zich aan bij een karavaan vol fabeldieren die voorbestemd zijn om geofferd te worden. McGilles’ aandacht wordt getrokken door een vogelvrouwtje in een kooi. Ze heet Volage en is bereid om van hem te houden, zelfs in dit desolate land vol ruïnes. Deze gevallen engel is een absolute schoonheid en waarschijnlijk zijn laatste hoop."

Ladies at War

Artbook van 48 pagina's met een selectie van Thomas Du Caju's oorlogsœuvre. 

Dit artbook verschijnt in drie edities:

  • Hardcover, 21,95 euro.
  • Collectors edition met een andere cover, linnen rug, gesigneerde ex libris op A4-formaat, 100 exemplaren, 59,95 euro. 
  • Deluxe edition met een andere cover, linnen rug, gesigneerde ex libris op A4-formaat, wandplaat van 32 x 49 centimeter met ophangijzer, 25 exemplaren, 124,95 euro.