Silvester in augustus 2024

29 juli 2024 Vooruitblikken

Silvester plant eind augustus onderstaande strips. Meer details per strip kan je raadplegen via Te Verschijnen.

Bastogne - Het Ardennenoffensief

"In 2024 herdenkt België de tachtigste verjaardag van de belangrijkste en vernietigende strijd van de Tweede Wereldoorlog!

De verschrikkingen van deze oorlog — het enorme aantal doden, de omvang van de vernietigingen, de gruwel van de kampen, het lijden van soldaten en burgers — kennen hun gelijke niet in de geschiedenis van de mensheid. Van alle wapenfeiten, van alle individuele en collectieve heldendaden die deze periode uit onze geschiedenis vorm gaven, is de slag van de Ardennen — The Batte of the Bulge — een van de belangrijkste. Het Ardennenoffensief was tevens de laatste stuiptrekking van het Derde Rijk, het laatste grote offensief voor de definitieve overgave.

Alleen de strip had het gebeuren nog nooit in zijn geheel in beeld gebracht. De strip moest dus ook verslag uitbrengen van deze helse winter in 1944-1945, van die ontroerende Kerstmis in Bastogne, van het bevreemdende gebed van Patton, van de opeenvolging van offers en verschrikkingen in alle uithoeken van Ardennen, en dit opdat al deze gebeurtenissen niet vergeten zouden worden."

Bob Neyret & J. Terramorsi: Snelheidsduivels in een Citroën DS

In 2014 vertaalde Silvester het album Bob Neyret, Gentlemen Driver 1: De Meiden van Oom Bob, door tekenaar Emilio Van Der Zuiden en scenarist Metapat. Rallycoureur Neyret vormt in dit nieuwe album een team met collega Jaques Terramorsi. Metapat vormt hiervoor een team met scenarist Fred Weytens, terwijl Chaiko (Agatha Christie, Kroniek der Onsterfelijken, Nicolas Le Floch, Shayne) de tekeningen voor zijn rekening neemt.

Dit complete verhaal is aangevuld met een dossier met foto's.

Uitgenodigd door DS om een DS-shop in Peking te openen ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van Citroën, ontmoet rallycoureur Bob Neyret tijdens de vlucht Sophie, een jonge autojournaliste. Sophie blijkt volkomen onbekend met de gloriejaren van de DS, het roemrijke raceverleden van de wagen en zijn meest kleurrijke piloot. Bob vertelt haar zijn levensverhaal aan de hand van treffende anekdotes, van zijn beginjaren in Frankrijk tot de grote internationale rally's. Sophie kan haar oren niet geloven... Wie zijn deze beroemde Bob en zijn co-piloot Terra eigenlijk?"

Mr. Crook!

Voor beide auteurs is het hun debuutstrip, met een stofomslag in hardcover door Silvester uitgegeven als compleet verhaal.

"Sigmund Openthal, wereldberoemd jager op groot wild en uitbater van drie diamantmijnen in Afrika, ontdekt de Mangaza, de grootste diamant ter wereld. Over een paar dagen wordt die, onder grote publieke belangstelling, verkocht in New York. Dat uitvoerig in de media besproken evenement leidt tot een meedogenloos duel tussen een politiecommissaris die vastbesloten is de edelsteen te beschermen en Crook, de grootse meesterdief van zijn tijdperk. De speeltijd is voorbij, maar iedereen zet alles op alles..."

Het Netwerk Comète

One-shot met achterin een historisch dossier.

"Honderden verzetsstrijders uit het 'leger der schaduwen', stil en discreet, zetten het grootste ontsnappingsnetwerk van de Tweede Wereldoorlog op touw. Hun doel: vliegeniers van België tot Baskenland leiden, en daarbij de Duitse patrouilles, Vichy-gendarmes en Franquistische grenswachten ontwijken.

Dit is het verhaal van een ontzaglijke berg, van een komeet die door Frankrijk en door de duisternis van de bezetting heen scheurde. De geschiedenis van weerspannige mannen en vrouwen die hun stappen lieten leiden door hun vrijheidswil, een 'nachtelijk genootschap' van mensen zonder wie niets mogelijk zou zijn geweest."

Seeds of Wars 1: De Hemelgoden

Achterin dit album zitten enkele hommagetekeningen door collega's van tekenaar Bojan Vukic.

"Bron en Mira, een geduchte tweeling van onbekende afkomst, houden zich staande te midden van de politieke intriges in een continent dat bestaat uit talloze koninkrijken en culturen. Dit zonderlinge duo heeft carrière gemaakt in dienst van het machtige Astaeria, het grootste koninkrijk van het continent. Nu zijn ze belast met de bewaking van de jonge prinses Philel. Zijn ze opgewassen tegen de grillen van de grappigste prinses van Ceres?"

De Uitverkorenen van Swarga 1: De Grozlinprofeet

Van Bojan Vukic gaf Silvester al de reeks Merlijn - De Profeet uit. Hij is ook de auteur van Seeds of Wars dat in deze zelfde periode wordt vertaald door Silvester. Hij is daarnaast een van de tekenaars van de fantasyconceptreeksen Elfen, Orks & Gobelins, De Meester-Inquisiteurs, Orakel en Magiërs. De Uitverkorenen van Swarga is een trilogie die zich afspeelt in een prehistorisch fantasytijdperk.

"Er is nog nooit een Grozlinprofeet geweest, dat weet iedereen! De Schepper zou zijn gezanten nooit kiezen uit zo’n verdorven stam! Tenzij... De Grozlin Kratak lijkt door de Schepper gekozen om helden uit verschillende stammen om zich heen te verzamelen en zo het einde van de wereld te voorkomen. Elk van hen moet leren de gave te beheersen die de Schepper hun heeft geschonken. En samen moeten ze de talrijke gevaren trotseren in deze wilde wereld. Want er broeit oorlog..."