Bastogne - Het Ardennenoffensief

Tekenaar(s)
Harold L. Williamson
Scenarist(en)
Harold L. Williamson
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum
augustus 2024

"In 2024 herdenkt België de tachtigste verjaardag van de belangrijkste en vernietigende strijd van de Tweede Wereldoorlog!

De verschrikkingen van deze oorlog — het enorme aantal doden, de omvang van de vernietigingen, de gruwel van de kampen, het lijden van soldaten en burgers — kennen hun gelijke niet in de geschiedenis van de mensheid. Van alle wapenfeiten, van alle individuele en collectieve heldendaden die deze periode uit onze geschiedenis vorm gaven, is de slag van de Ardennen — The Batte of the Bulge — een van de belangrijkste. Het Ardennenoffensief was tevens de laatste stuiptrekking van het Derde Rijk, het laatste grote offensief voor de definitieve overgave.

Alleen de strip had het gebeuren nog nooit in zijn geheel in beeld gebracht. De strip moest dus ook verslag uitbrengen van deze helse winter in 1944-1945, van die ontroerende Kerstmis in Bastogne, van het bevreemdende gebed van Patton, van de opeenvolging van offers en verschrikkingen in alle uithoeken van Ardennen, en dit opdat al deze gebeurtenissen niet vergeten zouden worden."

Reeks
Bastogne
Pagina's
72
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
geschiedenis
oorlog
Extra
compleet verhaal met dossier
Prijs
€ 24,95