Microbe in juli en augustus 2024

31 mei 2024 Vooruitblikken

Microbe had eind vorig jaar al te verschijnen strips doorgegeven, maar door het uitblijven van concrete verschijningsdatums hebben we die nog niet gecommuniceerd. De strips zijn inmiddels naar de drukker en nu kunnen we onderstaande titels met zekerheid aankondigen. Je vindt ze ook terug in de rubriek Te verschijnen, waar meer details staan per album (waaronder de verkoopprijzen) en previewpagina's.

De uitgeverij werkt intussen verder om de continuïteit van weleer terug te brengen. Vooreerst wil het dit najaar (nog onder voorbehoud) de reeksen Catamount, Liberty Bessie en Castan voltooien en aast het op gloednieuwe titels.

Outlaws 2 (11 juli)

Vervolg van de spin-off van Orbital. Sylvain Runberg is de scenarist van beide reeksen. De tekeningen van de spin-off worden verzorgd door Éric Chabbert, de tekenaar van Black Stone, Dokter Monge, Nova Genesis, De Oorlogen van Albert Einstein, Shadow Banking en Uchronie[s] - New Byzance.

"Confederaal gebied, jaar 2279. Kristina is een jonge clandestiene mens die gedwongen wordt te werken voor de galactische smokkelaars die haar illegaal hebben laten reizen. Ze zal moeten leren overleven op een onbekende planeet en haar plaats opeisen. Planeet Drenn. Midaluss, een enorme kuststad waar rijke buurten en buitenaardse sloppenwijken naast elkaar bestaan, niet zonder problemen. Geweld kan op elk moment uitbarsten, zonder waarschuwing. Het is hier dat Kristina en haar nieuwe metgezel, Zachary, besloten hebben om een carrière als dieven van luxevoertuigen te beginnen.

De enige oplossing voor een ambitieuze en onafhankelijke jonge mens die probeert te overleven in de onderwereld van de Confederatie: de bloedige ladder van de buitenaardse maffia beklimmen naar de top  van de galactische onderwereld! "

RIP 5 (11 juli)

De twee slotdelen van de cynische misdaadreeks RIP verschijnen kort na elkaar. Ook de delen 1 tot 3 worden herdrukt. Vanaf het begin sloeg de reeks goed aan bij ons publiek, dat het vrijgevig opnam in hun toplijstjes met beste strips van het jaar. Tekenaar Julien Monier en scenarist Gaet's hebben maar liefst drie gezamenlijke projecten op stapel staan, waaronder twee romanbewerkingen. Lees er hier meer over.

Deel 5 volgt het verhaal van Fanette, die niet tot de brigade van de lijkenopruimers hoort. "Niemand hoefde er zijn vel bij in te schieten! Ons vel moet ervoor zorgen dat we niet oververhit raken, maar je moet je er wel goed in voelen. Ik heb me nooit goed in mijn vel gevoeld. Ik moet dan ook vaak in de huid van iemand anders kruipen... Het was niet mijn schuld! Verdomde kutzooi!"

RIP 6 (1 augustus)

Deel 6, het slotalbum, volgt het verhaal van Eugène, de luidste mond in de brigade van de lijkenopruimers. "Ze vreten ons brood op! Ze pikken onze jobs in! M’n vuist in hun smoel. Meer verdienen ze niet! Wat moet ik? Kalmeren? Weet je wel tegen wie je het hebt? Ik ben Eugène. Degene die me komt vertellen wat ik wel of niet moet doen, die moet nog geboren worden."

Herdrukken RIP 1-2-3

RIP won snel aan aandacht bij striplezers. De bescheiden oplage bleek na enkele delen onvoldoende om dat meer en meer geïnteresseerde publiek te bedienen waardoor de eerste delen uitverkocht raakten. Wie alsnog wil inpikken, krijgt een herkansing dankzij de herdrukken die in juli en augustus zijn gepland.

Vooreerst verschijnt op 11 juli een pakket met de herdrukken van RIP deel 1, 2 en 3 tegen 74,95 euro in plaats van 80,85 euro. Deze drie herdrukken zijn daarna ook afzonderlijk te koop op 1 augustus (deel 1) en 22 augustus (deel 2 en 3) tegen 26,95 euro per album. Ook de nieuwe delen 5 en 6 zullen 26,95 euro kosten.