Camille Lou vertolkt Natasja in film

15 mei 2024 Verfilmingen

Precies drie jaar geleden, in mei 2021, werd het nieuws de wereld ingestuurd dat er naar François Walthéry's stripreeks Natasja een film zou worden gemaakt. Dat is geen dode letter gebleven, want de opnames starten al op 27 mei 2024. Dat nieuws gaat gepaard met de bekendmaking van de hoofdrolspeelster: de in 1992 geboren Camille Houssière alias Camille Lou, een Franse actrice en zangeres. Ze speelde voornamelijk in musicals, waaronder 1789: Les Amants de la Bastille en La Légende du Roi Arthur. Ze speelde ook mee in een tiental Franse tv-reeksen en zes films.

Behalve Camille Lou zijn eveneens Vincent Dedienne (als Walter), Fabrice Luchino, Didier Bourdon, Elsa Zylberstein, Baptiste Lecaplain en de ook bij ons bekende actrice Isabelle Adjani gecast. De opnames vinden plaats in de regio Parijs, Noord-Frankrijk, de Côte d'Azur en in Italië. Het verhaal volgt losjes dat van het stripverhaal De Vlucht met Mona Lisa, deel 7 in de reeks en in 1977 voorgepubliceerd in het weekblad Robbedoes op scenario van Walthéry's eerste leermeester Mittéï en Walthéry zelf.

De bedoeling is om een grappige en moderne film te maken, weliswaar overgoten met een retrosausje, die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Ze wordt een soort Mrs. Maisel (uit de komische tv-reeks The Marvelous Mrs. Maisel) met een toets Legally Blonde. Volgens de voorstelling van de film volgt het verhaal Natasja "die er al van jongs af aan van droomt om stewardess te worden, zodat ze zich kan ontworstelen aan de beperkingen van een tijdperk waarin van vrouwen wordt verwacht dat ze thuis blijven. Net als haar droom op het punt staat werkelijkheid te worden, wordt ze tegen haar zin betrokken bij een avontuur op het spoor van een stel dieven die de Mona Lisa hebben gestolen."

De Natasja-film wordt een Franstalige co-productie, wat een release in ons taalgebied limiteert, van Newen Studios, TF1 Studio, Daï Daï Films, TF1 Films Production, Pictanovo en Pathé. Netflix en TF1 fungeren als distributeurs.

Noémie Saglio (tv-reeks Conasse, film Toute Première Fois) is de uitverkoren regisseur. Ze stond ook in voor het neerpennen van het scenario, samen met Laurent Turner (film De Kleine Robbe, tekenfilmseries Lanfeust QuestKaput en ZöskyDragon Hunters). Nathalie Toulza-Madar neemt de algemene leiding op zich en Emilie Pégurier de art direction. Emmanuel Fayer en Vanessa Djian zijn producenten.

Bron: Variety