Thorgal komt tot leven in rpg-game

10 maart 2024 Games

De Poolse gamestudio Mighty Koi werkt aan een rpg-game van Thorgal waarvan recent onderstaande trailer is vrijgegeven. Een voorzichtige releasedatum is eind 2024. Het spel is gebaseerd op de oorspronkelijke avonturen van Grzegorz Rosinski en Jean Van Hamme. Mighty Koi werkt ook aan een game van The Night Wanderer naar de fantasyroman van Drew Hayden Taylor. De roman werd in 2013 bewerkt tot een graphic novel door Michael Wyatt en Alison Kooistra.

Het promopraatje van de Thorgal-game:

"Thorgal is een avonturen-actiespel met rpg-elementen, dat zich afspeelt in de wereld van de populaire strips van Grzegorz Rosinski en Jean Van Hamme. De fantasierijke verhaallijn is gebaseerd op een klassiek, bekend verhaal dat door fans wordt gekoesterd en heeft als doel een moderne en boeiende bewerking te bieden.

De speler kruipt in de huid van het hoofdpersonage van de serie, Thorgal Aegirsson — een Vikingkrijger met een mysterieuze oorsprong. Hij moet het opnemen tegen vijanden die op de loer liggen voor hem en zijn familie — mensen en goden die bekend zijn uit de Noorse mythologie. Tijdens de gameplay zijn er veel bekende rpg-taken om te voltooien, en hij zal het ook moeten opnemen tegen gevaarlijke monsters, bandieten en machtige onbekende krachten. Tijdens zijn reis komt Thorgal bekende personages uit de stripverhalen tegen en bezoekt hij uitgestrekte, zorgvuldig bewerkte locaties.

Thorgal is bedoeld om bestaande fans van de serie te interesseren, nieuwe fans van fantasy aan te trekken en rpg-liefhebbers kennis te laten maken met deze klassieke strip."