Diedeldus in april tot juni 2024

29 februari 2024 Vooruitblikken

In kwartaal 2 van 2024 geeft Diedeldus, een label van Daedalus, drie titels uit, per maand eentje. Je vindt ze zoals steeds terug in Te verschijnen met meer details over de uitgaven. Hieronder stellen we ze ook aan je voor.

Het aanbod is ook te bekijken in deze pdf.

Het Vergeten Eiland 3 (april)

Laatste deel van de fantasyreeks, getekend door de tekenares van Hexeleintje, een andere reeks uit het fonds van Diedeldus.

"Eva en Mia keren terug naar het dorp waar ze hun moeder hopen te vinden, maar alles lijkt veranderd. De straten liggen er verlaten bij: de ouderen hebben hun toevlucht genomen in het paleis en de kinderen dienen als slaven van een wrede kapitein en zijn soldaat-bewakers. De tweeling meisjes krijgen tijdens hun zoektocht hulp van Joshua, maar hij voegt zich bij de soldaat-bewakers om het vertrouwen van de kapitein te winnen. Misnoegd door dit onverwachte verraad, moeten Eva en Mia zien te ontsnappen. En zoals altijd loert het gevaar om de hoek."

Dagboek van een Krijger 6 (mei)

"Het team van noobs is dolblij: ze vinden een manier om Albéric weer tot leven te wekken! De keerzijde van de medaille is dat ze de draak ook opnieuw moeten verslaan! Terwijl Bagel staat te popelen om Albéric te vinden, is Marguerite voorzichtiger. Een beetje te voorzichtig naar Bagels zin! De spanning tussen de vrienden loopt hoog op..."

De Reuzen 5 (juni)

Elk deel is door een andere tekenaar getekend op scenario van Christophe Lylian. Dit album is het werk van Mobidic van wie in 2018 het one-shot Berenkoning bij Saga Uitgaven verscheen. Diedeldus kondigt De Reuzen aan als een zesdelige reeks, maar in het Frans is in 2023 toch al een deel 7 verschenen.

"De kinderen en hun reuzen zijn verslagen en hun lot ligt in de handen van Calvin Crossland en reus Alyphar. Maar ergens in de Canadese wildernis, bij de stam van Cree-indianen, verschuilt zich een sprankeltje hoop. Het jonge meisje, Luyana, heeft dromen waarin de toekomst van de mensheid uitzichtloos lijkt. Overmand door twijfels en angst, aarzelt Luyana om haar rol als sjamaan van het volk op te nemen. De reuzen slagen erin om contact met haar te maken en haar om hulp te smeken. Zal Luyana haar lot blijven onderdrukken of zal ze de onlosmakelijke band met haar reus Wakytshi omarmen en zo strijden tegen Calvin Crossland?"