Dark Dragon Books in november 2023

9 augustus 2023 Vooruitblikken

In dit overzicht stellen we de in november te verschijnen albums, pakketten, artboeken en portfolio's aan je voor. Deze vind je ook met meer details terug in de rubriek Te verschijnen waar je ook een pdf kan downloaden met het volledige aanbod.

Albums

Een overzicht van alle vertalingen van Europese strips.

Arsène Lupin, Gentleman Inbreker tegen Sherlock Holmes 2

"De laatste confrontatie van twee legendes!

Een oude alchemist in Normandië zou het geheim om lood in goud te veranderen hebben ontdekt. Meer is niet nodig om de aandacht van Arsène Lupin te trekken. Maar wat de gentleman-inbreker niet weet, is dat Sherlock Holmes hem op het spoor is. De oevers van de Seine zullen binnenkort getuige zijn van de ultieme confrontatie tussen Holmes en Lupin. En dit keer wordt het een strijd op leven en dood."

Het Epos van de Vrijmetselaars 8

"Egypte, 1798. Generaal Bonaparte marcheert naar Alexandrië en wordt achtervolgd door het verhaal van de stenen van Hiram. Na het bemachtigen van de heilige steen in de piramides, keert het tij in zijn voordeel. Napoleon schrijft zijn ontelbare successen toe aan het mysterieuze relikwie. Tijdens dezelfde campagne richt generaal Kléber de eerste vrijmetselaarsloge in Egypte op en nodigt Napoleon uit om ingewijd te worden. Joséphine de Beauharnais speelt een cruciale rol in de schaduw. Dit achtste deel neemt ons mee naar politieke intriges en de oorsprong van de vrijmetselarij."

Livingstone: De Zendeling-aonturier (herziene editie)

Hetzelfde album, nu met een sleeve en een ex libris.

"1866. David Livingstone is een populaire Britse held, gerespecteerd door zijn landgenoten. Na een lang verblijf in Engeland keert hij terug naar Afrika op zoek naar de legendarische bronnen van de Nijl. Hij is ervan overtuigd dat hij definitief kan bepalen waar die zich bevinden. Engeland zal hij echter nooit meer levend terugzien."

Odysseus 2

Vervolg van de erotische trilogie, losjes gebaseerd op het werk van Homeros.

"Dit tweede deel vertelt het fantastische reisverhaal van Odysseus naar het land van de Lotofagen, waar ze hallucinogene bloemen eten, en het eiland van de Cyclopen, die voor de sluwheid van de held bezwijken. Het beschrijft zijn vriendschap met Aeolus, de bewaker van de winden, zijn ontsnapping aan de kannibalistische Laestrygonen en zijn strijd de tovenares Circe."

Patriarchaat 2

"Op de vlucht en ver van de beschermende muren van de Thing, ervaren Kahina, Tala en Ishta de harde realiteit dat in deze wereld hun vrouw zijn, zorgt dat ze slechts als objecten behandeld worden. Samen met Mylo hebben ze geen andere keuze dan hun toevlucht zoeken bij 'De grote ziener', een mysterieuze genezer die diep verscholen in het bos leeft. Sigrid moet verantwoording afleggen aan de Valkyries, wier vertrouwen ze heeft verraden door stiekem samen te werken met hun vijanden. Zal ze de Thing kunnen beschermen tegen de dreiging van de legers van het Protectoraat nu haar autoriteit op het spel staat?"

Pitcairn - Het Eiland van de Muiterij op de Bounty 2

"Januari 1790. De muiters van de Bounty vinden eindelijk een verlaten en afgelegen eiland: Pitcairn. Dit afgelegen stuk land aan het einde van de wereld biedt de ideale overlevingsomstandigheden voor de 27 mannen en vrouwen op zoek naar een vredig toevluchtsoord. Maar nu zullen de rebellen moeten leren samenleven..."

Agatha Christie 12

Nu ook in softcover.

"De detectiveschrijfster Ariadne Oliver moet voor een feest op een Engels landhuis een ‘Jacht op de moordenaar’ organiseren. Ze vraagt Hercule Poirot of hij ook wil komen, zogenaamd als extra attractie, maar in werkelijkheid omdat Ariadne ervan overtuigd is dat er gevaar dreigt..."

Comics

En overzicht van de verschillende comicvertalingen.

All Out Avengers 1

"Een buitenaardse aanval, een vervormde stad en Captain Marvel die met moordlustige bedoelingen naar de Avengers kijkt? De Avengers zijn gevangen en hun enige hoop ligt bij hun grootste held: Doctor Doom?! Een leger van Red Skulls dreigt hen te overweldigen, een groep bloeddorstige moordenaars zal hen opjagen en zelfs Spider-Man is op hen uit! Maar wie zit er achter deze waanzin die steeds opnieuw de werkelijkheid verandert?"

All Out Avengers 2

Deel 2 maakt het tweeluik compleet. Van het complete tweeluik is ook een premium pack beschikbaar met dubbelzijdig bedrukte A3-poster erbij.

Batman / Fortnite: Zero Point 3

Laatste deel.

"Een scheur in de realiteit boven Gotham brengt Batman naar een vreemde en onbekende wereld. Hij weet niet meer wie hij is of waar hij vandaan komt... maar wel dat hij hoe dan ook moet ontsnappen aan de eindeloze cyclus van geweld op Fortnite Island. Zijn Raider, Fishstick en Bandolette vrienden of vijanden? En wat zijn de geheimen van het mysterieuze Zero Point?"

Fortnite x Marvel: Zero War 1

Ook te koop als premiumpakket met deel 2 en een dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

"Het Marvel-universum botst op Fortnite! De bewoners op het eiland zijn verwikkeld in wat lijkt op een eindeloze oorlog, en slechts één object heeft het potentieel om het tij te keren: een gekristalliseerd fragment van het Zero Point dat in het Marvel-universum werd geworpen."

Fortnite x Marvel: Zero War 2

Ook deze cross-over tussen de wereld van Fortnite en Marvel zal uit drie delen bestaan.

Justice League vs. Suicide Squad 3 (Nederlandstalig)

"De leden van de Justice League zijn de machtigste en beroemdste superhelden van de aarde... maar ze zijn niet het enige team in de stad. De Suicide Squad slaat toe vanuit de schaduw en voert de klussen uit die te smerig zijn voor superhelden. Onder de ijzeren vuist van de leider, Amanda Waller hebben deze monsters en maniakken tot nu toe in totale geheimhouding geopereerd. Batman zit hen op de hielen en het bestaan van de Squad is niet iets dat hij of de Justice League kunnen tolereren. Het moet worden gestopt. Terwijl de helden en antihelden worden afgeleid terwijl ze met elkaar vechten, verzamelt het gestoorde meesterbrein Maxwell Lord een nachtmerrieachtig leger van DC’s dodelijkste schurken om beide teams uit te schakelen!"

Justice League vs. Suicide Squad 3 (Engelsstalig)

Engelse editie met andere cover.

Justice League vs. Suicide Squad 4 (Nederlandstalig)

Laatste deel.

Justice League vs. Suicide Squad 4 (Engelstalig)

Engelse editie met andere cover.

Pakketten

Opnieuw een heleboel pakketten, soms als herziene editie met een andere sleeve of samenstelling.

  • Agatha Christie 1-10-11: complete verhalen, voordeelpakket met drie softcovers
  • All Out Avengers 1-2: compleet tweeluik met dubbelzijdig bedrukte A3-poster
  • Arsène Lupin, Gentleman Inbreker tegen Sherlock Holmes 1-2: compleet tweeluik met sleeve
  • Batman / Fortnite: Zero Point 1-2-3: complete reeks met sleeve
  • Collectie Arleston: Furioso 1-2 + De Eed van Staal 1-2: complete tweeluiken met sleeve
  • Fortnite x Marvel: Zero War 1-2: premium pack met dubbelzijdig bedrukte A3-poster
  • House of X / Powers of X 1-2-3-4-5 + illustratiealbum: complete reeks met sleeve
  • Justice League vs. Suicide Squad 1-2-3-4, complete reeks met sleeve, Nederlandstalig
  • Justice League vs. Suicide Squad 1-2-3-4, complete reeks met sleeve, Engelstalig
  • Odysseus 1-2: voordeelpakket
  • Patriarchaat 1-2: voordeelpakket
  • Teleportation Inc. 1-2-3: complete trilogie met sleeve
  • Thanos 1-2-3: pakket met sleeve
  • Thanos 4-5-6: pakket met sleeve
  • Zorro 1-2: pakket met sleeve

Artboeken en portfolio's

Dark Dragon Books treedt ook op als distributeur voor buitenlandse uitgeverijen. In november staat het onderstaande op stapel.

 

Sara Lone: Exposure

"Ontdek de meesterwerken van David Morancho, de briljante kunstenaar die de natuurlijke schoonheid van Sara Lone tot leven brengt. De jonge vrouw die eind jaren 1950 in de VS de moordenaar van haar vader probeert op te sporen, heeft al vele stripharten gestolen!

Deze portfolio bevat 24 illustraties van 24×32 cm, 14 illustraties van 16×24 cm en 16 illustraties van 12×16 cm met een genummerd en door David Morancho ondertekend certificaat."

Uitgegeven door Les Sculpteurs de Bulles.

The Art of Gabriele Pennacchioli: Sunset Girls

Artbook met erotische pin-uptekeningen van de Italiaanse tekenaar Gabriele Pennacchioli.

Uitgegeven door Les Sculpteurs de Bulles.

The Art of Mummy Mermaids

Dit artbook in hardcover is beschikbaar in twee edities. De ene heeft een cover van Eliseu Gouveia met een stofomslag en artprint (45 euro). De toplessvariant is van de hand van Jorin Evers en is zonder stofomslag en artprint (35 euro).

"The Art of Mummy Mermaids bevat het spannende Meermin-Mummy-korte verhaal uit Sisterhood #5, een speciaal voorwoord door Monte M. Moore en een overvloed aan fantastische pin-upartiesten zoals Monte M. Moore, Gary Parkin, Vinz el Tabanas, Alfredo Reyes III, Ken Hunt, Chris Hall, Rich Cain, Pedro Perez, Eliseu Gouveia en nog veel meer!"

Uitgegeven door BAD Press.

The Art of Mummy Mermaids (toplessvariant)

Deze toplessvariant is van de hand van Jorin Evers en is zonder stofomslag en artprint (35 euro).

The Art of Rion: Soft Storm

Tekstloos artbook. 

Uitgegeven door Ominiky.

Gourmandises

"58 illustraties van vrouwen in alle staten van opwinding zijn verzameld en  in een fraaie zwarte map met linnen rug en hoeken gestoken, afgesloten met 2 elastieken. Een genummerd en door Chéri ondertekend certificaat maakt het portfolio compleet."

Uitgegeven door Les Sculpteurs de Bulles.

Sisterhood 1-2-3-4-5 (pakket)

Tot slot is er nog dit pakket met de vijf Engelstalige comics van Sisterhood met complete verhalen door verschillende tekenaars en scenaristen. Deze reeks is uitgegeven door BAD Press.

"In 1917, a mysterious adventurer (Rand) enters a pyramid In British Colonial Egypt. There he opens the Cauldron of Khepri. The spirits of ancient priestesses are released, resurrecting mummies all over the world who were devoted to an embodiment of the Goddess of Justice and Truth. Five years later, the mummies form the Sisterhood of the Mummy, a spiritual order to help the truth and justice against the unordinary. They are cop, judge, juror and executioner defending the world. The order live in an underground base with technology beyond human knowledge. They are led by the adventurer, the Mother-Supreme and the remains of an egyptian god whose soul is being used as software for a supercomputer."