Silvester in augustus 2023

24 juli 2023 Vooruitblikken

Even opletten. Het volledige programma van Silvester voor augustus schuift door naar september en de hieronder aangekondigde titels stellen in de plaats het programma van augustus voor. Klik hier voor het overzicht van september in onze nieuwsrubriek. De albums van augustus van hieronder vind je ook terug in Te verschijnen.

Allan Mac Bride 7

Met deze vertaling is de volledige reeks in het Nederlands uitgegeven. Deel 7 verscheen in 2021 in het Frans.

"Dit album is een afgerond verhaal dat zich afspeelt in de Gobiwoestijn (tussen Mongolië en China). Tijdens archeologische opgravingen merkt Allan Mac Bride dat een van zijn collega’s zich vreemd gedraagt. Dan worden zij tweeën gevangengenomen door een lokale tiran. De collega, die denkt dat ze het niet gaan overleven, vertelt Allan de ware reden van zijn aanwezigheid in Mongolië: hij is op zoek naar een vermaarde stad met gouden daken... Ze zullen moeten ontsnappen."

Arcana 4

Deze tiendelige reeks was in 2012 al afgerond in het Frans. Datzelfde jaar startte Silvester de vertaling. Na twee albums viel de reeks stil om in 2023 weer opgepikt te worden met de vertaling van deel 3. De nieuwste vertaling van deel 4 is de start van een tweeluik binnen de reeks die zich in dezelfde wereld afspeelt als De Verborgen Geschiedenis en Major Arcanum.

"De wereld staat in brand. New York, Jeruzalem en Rome worden tegelijkertijd geplaagd door een reeks uitzonderlijke moorden en brute aanslagen. Het lijkt erop dat er spelers betrokken zijn bij deze vreemde gebeurtenissen. Terwijl Stargate-agent Walter op onderzoek uitgaat in New York en daar een deel van zijn verleden blootlegt, vertrekt Mood richting Jeruzalem..."

Atalante - De Legende 13

"Het is de laatste race voor Atalante... Maar blijft ze ongeslagen? Een op het eerste gezicht tragisch einde van de cyclus, maar wel boordevol verrassingen... Atalante neemt deel aan haar laatste race en belooft te trouwen met degene die haar kan verslaan. Maar ze laat een van de deelnemers, op wie ze verliefd is, winnen... Door te vissen in haar tempel ontketent het paar de woede van Aphrodite, die hen in leeuwen verandert. Voor iedereen, en vooral voor haar trouwe metgezel Pyros, is Atalante niet meer..."

Golden City 15

Na twee jaar een nieuw album in de succesvolle sf-reeks van Nicolas Malfin en Daniel Pecqueur.

"Als je dacht dat de plunderaars van wrakken uit vorige verhalen al erg waren staat je een verrassing te wachten! In dit nieuwe verhaal moet Harrison Banks Golden City redden van een gevaar van ongekende omvang! Bovendien zijn mensen van Golden City zijn bang en die paniek leidt al snel tot chaos... Een nieuwe ramp hangt de inwoners van Golden City boven het hoofd: een meteoriet dreigt op de stad in te slaan. Op onverklaarbare wijze komt die echter net voor de impact tot stilstand. Harrison Banks laat de meteoriet analyseren en ontdekt dat die eigenlijk een buitenaards organisme is! Wanneer het wezen ontsnapt veroorzaakt het paniek in de hele stad. En dan neemt het nog eens de stuwmotoren van Golden City over en stuurt de stad recht op de Aarde af..."

Marshal Bass 9

Een van de beste westerns van het moment. Elk album is bovendien een compleet verhaal.

"De Marshal zit een bende woeste Comanches achterna, in het gezelschap van zeven Texas Rangers die in naam van de gerechtigheid het geweld niet schuwen. Maar Bass heeft al snel door dat de Rangers en hijzelf niet helemaal op dezelfde golflengte zitten. Geheimen die iedereen liever achter zich zou willen laten komen aan de oppervlakte..."

Mobius 1

Nieuwe trilogie van Igor Kordey en Jean-Pierre Pécau die samen al de reeksen De Verborgen Geschiedenis, Empire, Keltos en albums in de conceptreeks Uur U maakten.

"Alle religies van de wereld zeggen dat de dood geen einde is, maar een begin. Bijna alle religies in de wereld geloven in reïncarnatie, maar niemand herinnert zich hun vorige leven. In theorie. Als je sterft, ga je naar een andere wereld, en volgens de kwantumtheorie zijn er oneindig veel werelden. De schok van de reis doet ons alles vergeten, maar sommige mensen, de Reizigers, herinneren zich hun vorige levens. Berg is zo iemand. Berg is een voormalig agent van Mont, maar je neemt niet zomaar ontslag bij Mont. Berg wordt gerekruteerd voor een nieuwe missie: jacht maken op een andere Reiziger, een seriemoordenaar."

Robilar 3

Met dit laatste deel knipogen tekenaar Sylvain Guinebaud en scenarist David Chauvel naar George Orwells Animal Farm, ook al meesterlijk als inspiratiebron gebruikt voor de stripreeks De Beestenburcht. Silvester brengt tegelijk ook de volledige reeks als softcoverpakket (24,95 euro) en als hardcoverpakket (49,95 euro) uit, in beide gevallen met een mooie korting. Doe er je voordeel mee! De drie albums zijn los van elkaar te lezen.

"Opstand op de boerderij! De boerderijdieren willen niet meer opgegeten worden! Om een einde te maken aan deze nieuwe crisis, kan de prins een beroep doen op een excellente diplomaat: Robilar natuurlijk! De hele boerderij draait vierkant! De dieren namen de wapens op en hebben pater Riflon en zijn vrouw gevangengezet. De prins wordt gedwongen om vegetariër te worden en stuurt Robilar op onderzoek uit. Op de boerderij aangekomen leert Robilar dat de rebellen een einde eisen aan de consumptie van vlees. Onze geliefde kat staat klaar om het recht op vleesconsumptie met de wapens in de hand te verdedigen. De missie van Robilar verandert echter al snel in een onmogelijke opdracht."

Saboteuses 2

Thomas Du Caju en Jean-Claude Van Rijckeghem werkten al eerder samen aan de tweeluiken Little England en De Muizen van Leningrad en de reeks Betty & Dodge. Ze spelen zich alle af tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat ook voor Saboteuses het geval is.

De luxeversie van dit album heeft een andere cover, linnen rug, 8 pagina's extra schets- en artdossier en een door Du Caju gesigneerde ex libris op 150 exemplaren (49,95 euro).

De inhoud van het slot van het tweeluik: "Normandië, 1942... De saboteuses hebben hun post ingenomen op Frans grondgebied. Voor Paulette Kincaid, codenaam Needle, is het leven een avontuur, tussen een liefdesrelatie met een slagersjongen en missies om de geallieerden te informeren over de situatie in Frankrijk. Maar er zijn twijfels gerezen sinds de executie van een netwerkleider... Er zou een mol zijn in hun netwerk. Het nemen van risico's is maximaal om de missies te vervullen, en bepaalde banden met de bezetter wekken argwaan. In vijandig gebied hangt het verschil tussen leven en dood vaak aan een zijden draadje."