Boeken toe voor Frans stripmaandblad L'Immanquable

18 juli 2023 Algemeen

Na een proefnummer in 2010 schoot het Franse stripmaandblad L'Immanquable in januari 2010 werkelijk uit de startblokken. Het is een uitgave van dezelfde uitgeverij die al langer dBD uitgeeft, een informatiemagazine over strips. L'Immanquable biedt uitsluitend voorpublicaties van te verschijnen strips, en daar zitten de allergrootste reeksen bij in het Franco-Belgische landschap, zoals Blake en Mortimer, Aldebaran, Schemerwoude, Thorgal, Roodbaard, XIII, De Schorpioen, Lanfeust van Troy, one-shots van Robbedoes, aangevuld met nieuwkomers die sindsdien ook groot zijn geworden, Undertaker en Tango bijvoorbeeld. In juli is nummer 149 verschenen. Abonnees kregen de melding dat het te verschijnen nummer 150 het allerlaatste zal zijn.

L'Immanquable was al een tijdje verlieslatend en dat verlies dreigde een impact te hebben op dBD, dat net wel winstgevend is, maar net niet genoeg om het verlies van L'Immanquable te blijven compenseren. 

L'Immanquable gaf naast het gewone maandblad ook af en toe een buitenreeksnummer uit met alleen maar erotische verhalen en illustraties door minder bekende tekenaars. Voor de covers werd geplukt uit de portfolio van ronkende auteursnamen als Enrico Marini, Milo Manara, Hermann, Romain Hugault en Philippe Berthet. Hiervan verschenen zevenentwintig nummers.