Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Tussen 17 en 23 januari verschenen 32 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met nieuw

Klik verder naar:
Concerto Books / Concerto Records
Dark Dragon Books
Oogachtend
Pangolin Comics
Sherpa
Shop-fleroux.nl
Stichting Marc Sleen
Uitgeverij Personalia

Klik verder naar de in januari verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Concerto Books / Concerto Records
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Le Lombard
Oogachtend
Pangolin Comics
Sherpa
Shop-fleroux.nl
Silvester
Standaard Uitgeverij
Stichting Marc Sleen
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2020: februarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2021: januari
 
Concerto Books / Concerto Records
23/01
TOP
nieuw • We... Are Doomed (Pragmatic Propaganda) (TRIK) (HC/156p/€24,99) (met cd)
> "Cross-overproject dat politiek design, nieuwscartoons, spoken word en muziek met elkaar verbindt. Het nieuwe boek vol sociaal-politieke illustraties/cartoons van illustrator TRIK is tevens het derde muziekalbum van de band The Irrational Library. Met een voorwoord van Leon Verdonschot en Joost Swarte. Om de dieperliggende boodschap van Pragmatic Propaganda zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen zijn de grafische werken van TRIK gecombineerd in woord en beeld met de teksten van leadzanger en dichter Joshua Baumgarten, en viceversa. Dit is cartoonactivisme meets spokensoulpunkrock-'n-roll. Zet de cd/plaat op, duik in het boek en word gebombardeerd. Als je wil weten waar we als wereld op dit moment staan, is dit het tijdsdocument dat je niet wilt missen."


Dargaud
09/01
TOP
Bollie & Billie 38: Billie en Karo voor het Leven (Jean Bastide + Christophe Cazenove) (SC/48p/€7,50)
> In deel 38 van Bollie & Billie staat onder meer de vriendschap tussen de hond Billie en de schildpad Karolien centraal.
Renaissance 3: Permafrost (Emem + Fred Duval + Frédéric Blanchard) (SC/56p/€8,50)
> Van de sf-trilogie Renaissance verschijnt het slot. "In Texas worden Swänn en Liz achternagezeten door de Skuall stropers die de dood van de familie Hamilton op hun geweten hebben... Swänn ondervindt de realiteit van de oorlog en emotionele shocks aan den lijve: hij moet de familie inlichten. Wanneer de Muur van Donald tussen Mexico en Texas wordt neergehaald om de Amerikaanse vluchtelingen door te laten, krijgt Liz weer wat hoop. Op Näkän en in de vergaderingen van het Complex gaan de debatten over de financiering van de Renaissance-expeditie voort. Vreemd genoeg neemt het Skuall gezantschap er een onverwacht belangrijke plaats in, hoewel het volk niet deelneemt aan de expeditie..."


Dark Dragon Books
23/01
TOP
nieuw • Achilles 1: Dev Schone Helena (Cosimo Ferri) (HC/64p/€19,95)
nieuw • Achilles 2: Uit Liefde voor Patroclus (Cosimo Ferri) (HC/64p/€19,95)
> In juli 2020 bood Dark Dragon Books nog erotisch vertier met het tweeluik Inguinis, door Nicolas Guenet en Katia Even, dat in het oude Rome is gesitueerd. Deze maand komt er meer van dat met de eerste twee delen van de trilogie Achilles, gebaseerd op de Griekse mythologische figuur. Cosimo Ferri is de auteur van deze strips. Hij is een Italiaan en uit dat land worden al vele decennia karrenvrachten realistisch getekende erotische strips vertaald, van de pulpboekjes uit de jaren 1970 tot het werk van voorname heren als Milo Manara, die zelf zijn carrière begon met dergelijke pulpliteratuur.
nieuwAgatha Christie - Hercule Poirot: Het ABC-mysterie (Alberto Zanon + Frédéric Brrémaud) (SC/64p/€9,95)
> Het ABC-mysterie is de zevende verstripping van het werk van Agatha Christie bij Dark Dragon Books en het vierde album met de Belgische detective Hercule Poirot in de hoofdrol. Het album is het werk van Alberto Zanon en Frédéric Brrémaud. "Een race tegen de klok is begonnen. Poirot ontvangt een brief waarin een moord in Andover aangekondigd wordt, en dat hij het kan voorkomen ... Helaas, de moord is gepleegd. Een tweede brief kondigt een nieuwe misdaad aan, dit keer in Bexhill. Komt Poirot deze keer op tijd? En waarom misdaden in steden in alfabetische volgorde? Is het het werk van een gek, of zit er een andere reden achter deze reeks van moorden ? Hercule Poirot zal nogmaals al zijn grijze cellen aan het werk moeten zetten om de dader te ontmaskeren."
nieuw • Angelique, Complot in het Paleis 2: De Dame van de Elixers (Giula Adragna + Carbone naar de roman van Anne Jay) (SC/64p/€9,95)
> Vervolg van de trilogie. "De avonturen van de ietwat rebelse Angelique, de nieuwe hofdame van de koningin gaan verder. Pauline en Silvère besluiten mensen te laten geloven in een valse verloving om niet meer gestoord te worden. Maar dat bevalt mevrouw de Montespan en Charlotte de Mail-Beaubourg niet. Ze zetten alle middelen in om ze uit elkaar te krijgen en organiseren een zwarte mis. Angelique en Willem beginnen een discreet onderzoek met een kruidendokter die de tussenpersoon lijkt te zijn bij deze zwarte mis."
nieuwDe Artilleuses 1: De Diefstal van het Zegel (Étienne Willem / Pierre Pevel) (SC/48p/€9,95)
> De Artilleuses is een driedelige minireeks van tekenaar Étienne Willem (van wie Dark Dragon Books al De Vleugels van de Aap uitgeeft) en scenarist Pierre Pevel. In het verhaal kraakt het vrouwentrio Lady Remington, Miss Winchester en Juffrouw Gatling banken. Ze zijn gekend bij alle Europese politiediensten. Hun laatste overval zou weleens de laatste kunnen zijn. Ze stalen namelijk een mysterieus reliek waardoor ze niet alleen de Tijgerbridage op hun hielen krijgen, maar ook de beruchte geheime dienst van de Kaiser. De reeks speelt zich af in een fantasyversie van Parijs in het jaar 1911. In die setting leven ook feeën, gnomen en zelfs enkele draken. Langs de Champs Élysées staan lichtgevende bomen en een metrolijn leidt rechtstreeks naar Ambremer, de hoofdstad van het Feënrijk. In het Frans is al één deel verschenen. Willem is inmiddels begonnen aan het tekenen van deel 2. Binnen enkele maanden ligt het door hem getekende Het Meisje van de Wereldexpo deel 3 in de winkel.
nieuw • Avengers: Journey to Infinity 5: Evolutie 1 (Dustin Weaver / Mike Deodato + Jonathan Hickmanr) (SC/72p/€9,95)
nieuw • Avengers: Journey to Infinity 6: Evolutie 2 (Mike Deodato + Jonathan Hickman / Nick Spencer) (SC/72p/€9,95)
> Laatste twee delen van de minireeks. "Terwijl een deel van de Avengers worstelen om de dreiging van een ander universum het hoofd te bieden wordt een van de gevaarlijkste helden op aarde gecreëerd! Intussen worden de verborgen verbanden tussen de gebeurtenissen van de twee Avengers teams langzaam onthuld. En wanneer Shang-Chi tegen een oude vijand vecht, bevinden de Avengers zich in het chicste casino van Hong Kong? Maar wanneer AIM arriveert, ontdekken ze al snel dat gokken in de spionagewereld niet loont!"
nieuw • Batman: Last Knight on Earth 1 (Greg Capullo / Jonathan Glapion + Zack Snyder) (SC/64p/€9,95)
nieuw • Batman: Last Knight on Earth 2 (Greg Capullo / Jonathan Glapion + Zack Snyder) (SC/64p/€9,95)
nieuw • Batman: Last Knight on Earth premium pack deel 1-2 (Greg Capullo + Zack Snyder) (2xSC/€24,95) (met totemdisplay en artprint)
> Scott Snyder en Greg Capullo bundelen hun oerkrachten voor de driedelige psychologische thriller Last Knight on Earth. In hun Batman-verhaal wordt Bruce Wayne wakker in Arkham Asylum. Hij is jong, gezond... en hij is nooit Batman geworden. Van de eerste twee delen is ook een premium pakket beschikbaar met een totemdisplay en artprint tegen 24,95 euro.
nieuw • James Cook 1: De Roep van de Pacific (Federico Nardo + Laurent-Frédéric Bollée) (HC/56p/€19,95)
> In twee delen wordt het leven van zeevaarder James Cook (niet te verwarren met de sidekick van Gert Verhulst) verteld door tekenaar Federico Nardo en scenarist Laurent-Frédéric Bollée. "James Cook is ongetwijfeld een van de grootste zeevaarders in de geschiedenis van de maritieme verkenning. Deze Engelse kapitein van de Royal Navy heeft het grootste deel van zijn carrière gewijd aan zeilen over de hele wereld, en in het bijzonder in de Stille Oceaan. Hij begon zijn carrière bij de Britse Royal Navy in 1755, voordat hij een uitstekende cartograaf werd tijdens een tocht in het huidige Canada. Zijn eerste reis rond de wereld, aan boord van de Endeavour, is van aanzienlijk belang voor de geschiedenis van de maritieme geografie. Daarna volgden nog twee andere reizen, waarbij hij nog veel meer ontdekkingen deed en die onze visie op de wereld hebben veranderd."
nieuw • Lady Mechanika: Bloed 1 (Brian Ching / Joe Benitez / Martin Montiel + Joe Benitez / Marcia Chen) (SC/72p/€19,95)
nieuw • Lady Mechanika: Bloed 2 (Joe Benitez / Marcia Chen + Brian Ching / Joe Benitez) (SC/72p/€19,95)
nieuw • Lady Mechanika collector's pack: Bloed 1-2 + coveralbum (Joe Benitez / Marcia Chen + Brian Ching / Joe Benitez) (3xSC/€29,95)
> De bij Dark Dragon Books populaire heldin Lady Mechanika zien we terug in haar nieuwe avontuur Bloed, dat als tweeluik wordt uitgegeven. De beide softcoveralbums tellen 72 pagina's en kosten 9,95 euro per album. Tegelijk is er ook een collector's pack beschikbaar met beide delen en een derde album met alle covers die intussen voor de hele reeks zijn gebruikt. Daar moet je 29,95 euro voor neertellen. Dit extra album is niet los te koop. Het verhaal: "Lady Mechanika reist naar het Spaanse platteland om op een demonisch wezen te jagen dat naar verluidt de zoon van de lokale baron besluipt. Maar ze begint al snel te vermoeden dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Welke duistere geheimen proberen de Baron en zijn vrouw zo wanhopig te verbergen?"
nieuw • U-47 13: In de Klauwen van de SS (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€19,95)
> Dark Dragon Books heeft bijna de Franse uitgaven van de reeks U-47 bijgebeend die in het Frans bijna is afgelopen. "De geheime dienst van de SS is op zoek naar commandant Prien naar aanleiding van zijn getuigenis over het bloedbad van Joden in Estland. Deze schaduwsoldaten werken nauw samen met een handjevol hoge Britse autoriteiten in ruil voor politieke macht in een mogelijk verslagen naoorlogs Duitsland. Ze hebben een formidabel wapen in de vorm van een elektrische onderzeeër. Prien en zijn bemanning zullen de perfecte aanvulling zijn op hun eerste missie: zwaar water van Noorwegen naar Engeland brengen. Maar Prien gelooft niet meer in de oorlog na wat hij heeft meegemaakt aan het Oostfront."
nieuw • Victus voordeelpakket deel 1-2 (Cesc F. Dalmases + Carles Santamaría Martínez naar de roman van Albert Sánchez Piñol) (2xSC/€14,95)
nieuw • Victus 3: Victus (Cesc F. Dalmases + Carles Santamaría Martínez naar de roman van Albert Sánchez Piñol) (SC/56p/€9,95)
> Slot van de historische trilogie, nu ook als softcover.
nieuw • Wolverine collector's pack: Wolverine Origin 1-2 + Death of Wolverine 1-2 (4xSC/€39,95)


Dupuis
09/01
TOP
• Atom Agency 2: Kleine Kever (Olivier Schwartz + Yann) (HC/56p/€14,95)
> Deel 1 van Atom Agency kreeg veel bijval bij lezers. Het zal hen dan ook plezieren dat deel 2 verschenen is met een gloednieuwe zaak voor het speurderstrio. "Na de oorlog heeft niemand Annette, de knappe ambulancierster, nog gezien: een heldhaftige 'Rochambelle', een vrouwelijke eenheid die deel uitmaakt van de 2e pantserdivisie van generaal Leclerc. Vijf jaar later ontstaat er een opstootje aan de Quai des Orfèvres 36: commissaris Vercorian staat op het punt staatsvijand nummer 1 in te rekenen. Wanneer een oude strijdmakker van de 2e divisie hem om hulp komt vragen om Annette terug te vinden, schuift hij het zaakje door naar zijn zoon, een privédetective van Atom Agency."
• Buck Danny: De Integrale 7: 23. Vlucht naar de Verloren Vallei - 24. Proefmodel FX-13 - 25. Het ZZ Eskader - 26. De Vliegende Tijgers Komen Terug (Victor Hubinon + Jean-Michel Charlier) (HC/256p/€32,95)
> Buck Danny: De Integrale deel 7 bundelt de avonturen die verschenen tussen 1958 en 1960, "uit de bloeiperiode van Buck Danny, de crack van het luchtruim, de favoriete held van jonge lezers die uitkeken naar zijn heldendaden. Rond het einde van de jaren 1950 werken Jean-Michel Charlier en Victor Hubinon overuren. Charlier maakt drie reeksen voor het nieuwe magazine Pilote, waarvan hij een van de stichters is. Hubinon tekent, op zijn beurt, ook Roodbaard, een van die nieuwe creaties van zijn vriend Charlier."
• Cédric 34: Liggen, Zeg Ik! (Laudec + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50)
> "Cédric vindt school nog altijd niets. Na de les van juffrouw Nelly heeft hij het met zijn vriend Christian over broeikasgassen en hij besluit de theorie in de praktijk om te zetten. Of dat een goed idee is... Cédric speelt in het schooltoneel de rol van sprookjesprins maar hij heeft pech: Chen, zijn liefje, is ziek en kan dus niet voor Sneeuwwitje spelen. De gags van Cédric zijn tijdloos en het is heerlijk telkens de vertrouwde omgeving terug te zien van de kleine kwajongen."
Dad 7: De Stille Kracht (Nob) (SC/48p/€7,50)
> Dad en zijn vier dochters zijn weer present in de aangename gagreeks Dad waarvan deel 7 verschijnt. "Om voor zijn dochters te zorgen, moet Dad zorgen dat hij in vorm blijft! Panda zit in een post-examendipje en vraagt zich af wat ze met haar leven moet aanvangen, Roxane wil de planeet redden terwijl Oona alleen bezig is met het aantal volgers op haar sociale media. En nu Babybabette begint te praten en rond te lopen wordt alles nog ingewikkelder! De facturen stapelen zich op maar jobaanbiedingen blijven uit. Bovendien krijgt Dad te maken met een liefdesrivaal die zijn oog heeft laten vallen op de knappe dokteres. Dad moet de handen uit de mouwen steken om te tonen wat hij waard is. Het is niet het moment om het op te geven, want met routine loert ook al dat buikje om de hoek..."
• Guust new look 9: Van Flaters Gesproken (André Franquin) (SC/48p/€8,50)
• Guust new look 10: Van Flaters tot Kraters (André Franquin) (SC/48p/€8,50)
• Guust new look 11: Flaters van Formaat (André Franquin) (SC/48p/€8,50)
> Van de softcoveredities van de eerder als hardcover uitgebrachte, chronologisch heruitgegeven Guust-gags schiet Dupuis lekker op. Deze maand met drie delen.
• De Muziekdoos 4: De Geheimzinnige Verdwijning (Gijé + Carbone) (SC/56p/€7,50)
> Mysterie troef in deel 4 van De Muziekdoos. "Dankzij het verrassingsbezoek van Siloé en haar broers aan de Hexowereld heeft Nola heel wat bijgeleerd over Pandoria en over haar mama. Maar wanneer ze een vreemde sleutel vindt, die ze herkent uit het boek van Annah, stapelen de vragen zich op. Waarop past die sleutel dan? Om dat te weten te komen, trekt Nola weer naar Pandoria. Na een onrustwekkende verdwijning moeten Nola, Igor en Andrea al snel op onderzoek, een onderzoek dat het leven in Pandoria weleens overhoop kan halen… Nola is onverschrokken en schalks, listig en bovendien ook een briljant spreekster. De idealiste gaat met haar groot hart haar zaak bepleiten in de hogere kringen. Ze pleit voor gerechtigheid en grondrechten, zoals liefde zonder discriminatie. En de sleutel van Annah opent misschien wel de poort naar nieuwe avonturen door nieuwe mysteriën bloot te leggen in deze betoverende wereld."


Le Lombard
09/01
TOP
• Dan Cooper: De Integrale 10: 32. Viking Connection - 33. Target - 34. Silver Fox - 35. Dragon Lady (Albert Weinberg) (HC/200p/€32,95)
> Deel 10 bundelt de verhalen Viking Connection, Target, Silver Fox en Dragon Lady, oftewel de delen 32 tot 35.


Oogachtend
23/01
TOP
nieuw • Limbo 2: Vox Aquarum (Stephan Louwes) (HC/96p/€22,00)
> De opvolger van Limbo - Lux in Tenebris. met de ondertitel Vox Aquarium. De albums zijn tekstloos en elke pagina is één grote illustratie waar je met je ogen in kan verdwalen.
nieuw • Nummer 2 (Stedho + Johan Stuyck) (HC/36p/€14,50)
> "Jef is de beste autoracer ooit. Hij wint elke wedstrijd in zijn rode nummer 1, tot op een dag een blauwe racewagen met nummer 2 op zijn parkeerplekje staat. Een (voor)leesboek voor kinderen en volwassenen. Over concurrentie en vriendschap. Over angst en hoe die samen te overwinnen."
nieuw • De Ridder 3: Relax, T-Rex! (Frodo De Decker) (SC/48p/€9,95)
> Tekenaar Frodo De Decker stelde dit derde gagalbum als volgt voor: "Uw favoriete geharnaste bonenstaak neemt het in dit album onder andere op tegen dinosauriërs, Captain America, Kermit de kikker en Indiana Jones in een SM-pakje. Zijn ook van de partij: geconstipeerde reuzen, dwergen op oorlogspad, kwelende prinsessen en een draak die apporteert. Kortom, niets ongewoons voor een dolende ridder."


Pangolin Comics
23/01
TOP
nieuw • Waldin - De Kronieken van Thesnia 2: Gunar (Patrick Cornelis + Tim De Decker) (SC/40p/€9,95)
nieuw • Waldin - De Kronieken van Thesnia 2: Gunar premium pack (Patrick Cornelis + Tim De Decker) (2xSC/€24,95) (met artbook + genummerde en gesigneerde artprint)
> "Nadat de kwaadaardige Hyrux Dimali, de hoofdstad van Noord-Thesnia heeft aangevallen, blijven ze zoeken naar de donkere en mysterieuze magische steen genaamd de Obsidiaan. Ze weten niet dat Gillian Waldin, een onschuldige jonge jongen, het al in een verborgen tombe in het Dunun-bos heeft gevonden. Nu zijn de woeste beesten, geleid door de onverschrokken drakenrijder Barec Hygarusk, op weg naar Bornheim, waar Gillian en zijn vriendin Ariana meer over de steen proberen te weten te komen. Gillian probeert Ariana te beschermen en de Obsidiaan voor de Hyrux. Hij krijgt onverwachte hulp van de Thesnische ridder Gunar. Gillian zal leren waar de onheilspellende Obsidiaan vandaan komt en de duistere kracht die het belichaamt. Op zijn reis zal hij nieuwe vrienden maken en steeds meer vijanden ontmoeten." Er is van het album ook een premium pack beschikbaar met een extra artbook en een gesigneerde artprint. Deel 3, Het Toernooi, wordt in juni verwacht. Een ander project is een sf-reeks op scenario van Marc Legendre.


Sherpa
23/01
TOP
nieuw • Bob Fish & De Jonge Albert (Yves Chaland) (HC/96p/€39,95)
nieuw • Bob Fish & De Jonge Albert (Yves Chaland) (HC/96p/€85,00) (luxe met gesigneerde prent)
nieuw • Bob Fish & De Jonge Albert (Yves Chaland) (HC/96p/€125,00) (ultra limited luxe met gesigneerde prent en triptiekprent)
> Yves Chalands detectivestrip Bob Fish is een ode aan het werk van Maurice Tillieux. Er verscheen slechts één album van in 1982 bij Oberon. Daarin kwam ook al Albert voor die later zijn eigen gagreeks kreeg. Deze gags verschenen in vertaling in het stripmaandblad Titanic. Ze werden in 1992 gebundeld in een luxe door Champaka Books. Een Brusselse editie kwam in 1986 uit bij Magic Strip. Van beide strips raakten in de loop van de jaren diverse Franse edities gepubliceerd met aanvullingen van niet eerder gepubliceerd materiaal. Die complete inhoud staat samen met Bob Fish in deze bijzonder mooie uitgave. Eerder gaf Sherpa al Captivant voor het eerst in het Nederlands uit. Een volgende project is een integrale editie van de complete reeks Freddy Lombard, inclusief het laatste deel dat nooit werd vertaald. Bij de beide luxeversies hoort een prent die eigenlijk een door Luc Cornillon getekende én gesigneerde hommagegag is aan Albert. Bij de ultra limited editie op slechts 50 exemplaren zit ook nog een mooie triptiekprent waarop drie eerder gebruikte covers staan afgedrukt.


Shop-fleroux.nl
23/01
TOP
nieuw • Het Olie Monopolie (Frans Le Roux) (HC/64p/€15,95)
> Dit verhaal dateert van veertig jaar geleden toen Frans Le Roux het voor het stripweekblad Eppo schreef en tekende. Na al die jaren komt het alsnog uit als een hardcoveralbum, genummerd op 250 exemplaren en gesigneerd met een prent van Peter de Wit erbij. De inhoud, over stijgende olieprijzen, blijft actueel. Het verhaal: "De schurken Benito Banzani en zijn compagnon Bill Badbone hebben een ingenieus plan bedacht om de wereldolievoorraad in handen te krijgen. Maar daarbij hebben zij geen rekening gehouden met onze helden Anton en Bril. Die doen alles om hen dwars te zitten, maar dat leidt vaak tot tenenkrommende situaties die niet altijd even goed aflopen!"


Silvester
16/01
TOP
• De Havik 10: De Indiaanse Prinses (Patrice Pellerin) (HC/48p/€17,95)
> "Yann de Kermeur, alias de Havik, wordt door het hof op een missie naar Canada gestuurd. Voor de voormalige kaer is dit het begin van een lange reis. Amper in Louisburg aanbeland wordt hij al bedreigd door kapitein Karrer. De spanningen van de reis lijken niet zomaar weg te ebben, en zo dreigt zijn koninklijke opdracht er alsmaar moeilijker op te worden. Yann kan niet wachten om zijn volgende instructiebrief te lezen. De hele reis lang krijgt hij geschreven opdrachten van de koning, die zo een maximale geheimhouding beoogt om de slaagkansen van de operatie te vrijwaren. Weke gevaren staan onze zeeman uit Brest nog allemaal te wachten in de uitgestrekte Canadese binnenlanden?" Hierna nog twee delen en de cyclus is afgerond.
• De Koerier van Casablanca 2: Asmaa (Philippe Tarral + Pascal Davoz) (SC/48p/€9,95)
• De Koerier van Casablanca 2: Asmaa (Philippe Tarral + Pascal Davoz) (HC/48p/€19,95)
> "Het gaat helemaal mis met de luchtpostmaatschappij. Wie heeft de vliegtuigen van concurrent Latécoère gesaboteerd? Wat is er van Hercule geworden, de Belgische piloot van het team die gedurende de nacht op mysterieuze wijze is verdwenen? Adrien Delamare heeft nog steeds moeite om de verschrikkingen van de oorlog te vergeten en wordt menige ochtend stomdronken in bed aangetroffen. Maar de post wacht niet! De woestijn is vijandig, de rovers kennen God noch gebod. De dood ligt net als de aasgieren op de loer in de hemel van Al Maghrib waar de leugen alleen in het licht van de maan te zien is." Slot van het luchtvaarttweeluik.
• Sky Doll - Lacrima Cristi Collection 2 (Alessandro Barbucci / Gradimir Smudja / Benjamin / Enrique Fernandez / Afif Khaled / Mikael Bourgoin + Barbara Canepa / Alessandro Barbucci) (HC/72p/€19,95) (met A3-kunstdruk)
> Korte verhalen door diverse tekenaars en scenaristen. Het gaat samen om zes fragmenten uit het leven van de twee zussen Agape en Ludovica.
• Sonora 3: De Gebroken Droom (Benoît Dellac + Jean-Pierre Pécau) (SC/56p/€9,95)
• Sonora 3: De Gebroken Droom (Benoît Dellac + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€19,95)
> Slot van de wraakwesterntrilogie.


Standaard Uitgeverij
09/01
TOP
• De Avonturen van Urbanus 192: De Vuilzakmeppers (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Willy Linthout / Urbanus) (SC/32p/€6,99)
> In de laatste prent van Urbanus deel 191 komt een aftelklok in beeld met de boodschap "nog negen avonturen". Ook in deel 192 staat het klokje. De inhoud van het verhaal: "Eindelijk, Cesar heeft een nieuwe job, bij de vuilkar! Maar de vuilnismannen hebben last van een meeuwenplaag. Die vervelende beesten pikken alle vuilniszakken kapot. Ondertussen verbouwt Urbanus de paddenstoelen die in Tollembeek als… paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Als volleerd huisjesmelker verhuurt hij ze aan de kabouters uit Sprookjesland. Eén plus één is ook voor Urbanus drieënhalf, maar kunnen de kabouters gebruikt worden om het meeuwenprobleem op te lossen, of zorgen zij op hun beurt voor nog meer herrie en kabaal?"
• Dance Academy 12 (Crip + BeKa) (SC/48p/€7,50)
> Ballon Comics bestaat sinds dit jaar niet meer. De reeksen onder dat label verschijnen voortaan bij Standaard Uitgeverij van de gelijknamige groep waarin Ballon Comics is opgenomen. "Als je hart de dans leidt... Julie, Laila en Lucy houden van klassieke en moderne dans. Maar ze willen ook eens proeven van hiphop, of wagen zich graag eens aan een schoonmusical, of flamenco. Het staat vast: de drie vriendinnen zijn gek op dansen. De Dance Academy is hun tweede thuis waar ze hun passie met elkaar kunnen delen. Hun familie is natuurlijk ook van de partij, want de liefde voor dansen eindigt niet als de les voorbij is! Gelukkig worden ze met liefde omringd en gesteund in hun talent… Niets beters dan Dance Academy om de wereld van danseressen in te duiken, vol vriendschap, liefde voor de kunst en rivaliteit."
• F.C. De Kampioenen: Maurice Presenteert: De Dertiende Omnibus: 61. De Kampioenen Maken Ambras - 62. Oma Boma Trainer - 63. DDT Doet Weer Mee - 64. 20 Jaar Later - 65. De Kampioenen in Pampanero (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/160p/€12,50)
> De dertiende omnibus met daarin de verhalen De Kampioenen Maken Ambras, Oma Boma Trainer, DDT Doet Weer Mee, 20 Jaar Later en De Kampioenen in Pampanero, oftewel de delen 61 tot 65.


Stichting Marc Sleen
23/01
TOP
nieuw • De Stad Spreekt (SC/104p/€14,90)
> Drietalige uitgave met aandacht voor stadsdecors in de stripreeks Nero, in dialoog met het werk van twaalf hedendaagse striptekenaars (onder wie Brecht Evens, Judith Vanistendael, Joost Swarte, Jacques Tardi,...) die elk in hun eigen stijl steden portetteren.


Uitgeverij Personalia
23/01
TOP
nieuw • De Generaal Gaat Integraal 6 (Peter de Smet) (HC/128p/€24,95)
> Zesde integraal van de achtdelige reeks met alweer een zeer uitgebreid dossier.
nieuw • Jump 6 (diverse auteurs) (SC/48p/€4,25)
nieuw • StripGlossy 19 (diverse auteurs) (SC/132p/€8,95)
> Met een dubbele cover, de ene om vijfenzeventig jaar Kapitein Rob te vieren. Tekenaar Fred de Heij en journalist/schrijver Frank von Hebel maken een nieuw verhaal en Uitgeverij Personalia bereidt een complete heruitgave voor van alle drieënzeventig oorspronkelijke verhalen van Pieter Kuhn in een integrale editie met dossiers erbij. Deel 1 verschijnt in het voorjaar.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips