Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Tussen 9 en 15 juli verschenen 10 nieuwe uitgaves bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Dark Dragon Books

Klik verder naar de eerder in juli verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Dark Dragon Books
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: augustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaartaprilmeijunijuli
 
Dark Dragon Books
15/07
TOP
• De Avonturen van Lila, Lea en Lee: Drie Sterren Cupcakes (Danilo Loizedda / Pierre Pierpaoli + Maxe L'Hermenier) (SC/48p/€6,95)
> Meisjesverhaal dat is neergepend door Maxe L'Hermentier die voor tekenaar Looky fantasybewerkingen maakte van Belle en het Beest en Sneeuwwitje. Lea is de leidster van het groepje en is een extraverte fashionista die ervan droomt haar eigen modelijn te creëren. Lee experimenteert graag. Ze ontwikkelt de eerste biologische make-up. En Lila is het meest verlegen vriendinnetje. Ze is een echte geek en is goed op de hoogte van de laatste gadgets. En ze kookt ook graag. In dit eerste album moet ze stage lopen in een prestigieus restaurant waar ze de rottigste karweitjes moet opknappen en moet luisteren naar een weinig begripvolle chefkok. Gelukkig kan ze rekenen op haar wil, creativiteit en haar vriendinnen om van haar stage een succes te maken.
De Eenhoornridder (Guillermo González Escalada + Stéphane Piatzszek) (HC/56p/€18,95) (met prent)
> Dit one-shot ziet er geweldig uit. Ook het verhaal is veelbelovend. Tijdens de slag bij Crécy in 1346, aan de vooravond van de Honderdjarige Oorlog, biedt ridder Juan de la Heredia zijn paard aan de Franse koning aan om hem uit zijn benarde positie te helpen. De ridder wordt omsingeld door de Engelsen, hij trekt zijn harnas uit om onbelemmerd te kunnen bewegen en zijn woede de vrije loop te geven. Zijn moordlust houdt hem in leven, maar hij wordt doorboord door een zwaard. Terwijl het leven uit hem vloeit, ontdekt hij dat hij gespietst is door de hoorn van een eenhoorn. 's Morgens leeft hij nog steeds en jaagt hij op het mythische dier om te weten waarom hij niet mocht sterven.
• Op de Barricades! 1: De Rode Olifanten (Lucy Mazel + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€18,95) (met prent)
• Op de Barricades! 2: De Spook-Aristocrate (Anthony Jean + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€18,95) (met prent)
> Voor een nieuwe reeks van Wilfrid Lupano (Alim de Leerlooier, Krasse Knarren, Het Rechte Pad, De Engelsman die niet van Vuurwapens Houdt) zitten we op de eerste rij. In de conceptreeks Op de Barricades! schrijft hij afgeronde verhalen per album die worden getekend door verschillende tekenaars. Deel 1 is getekend door Lucy Mazel, deel 2 door Anthony Jean (De Eenhoorn) en het derde en laatste deel door Xavier Fourquemin (De Legende van het Wisselkind, De Wezentrein). Elk album gaat over een andere vrouw die mee op de barricades stond tijdens de onlusten in de Commune van het negentiende-eeuwse Parijs. Over dezelfde gebeurtenissen, die slechts een drietal maanden duurden in de winter van 1870 en 1871, maakte Jacques Tardi het vierdelige De Stem van het Volk. Elk album van Op de Barricades! is dus afzonderlijk te lezen, maar het hoofdpersonage van het ene album is een nevenpersonage in de andere. Op historisch vlak leidde de sterkte van de vrouwen naar de eerste officiële feministische beweging op Frans grondgebied.
• Star Wars: De Laatste Vlucht van de Harbinger 1 (Jorge Molina / Mike Mayhew + Jason Aaron) (SC/64p/€8,95)
• Star Wars: De Laatste Vlucht van de Harbinger 2 (Jorge Molina + Jason Aaron) (SC/64p/€16,95)
> Elke maand albums van Star Wars, zo ook deze maand met het tweeluik De Laatste Vlucht van de Harbinger dat zich afspeelt tussen A New Hope en The Empire Strikes Back. We maken kennis met een elitegroep van zeven uiterst effectieve Imperial Stormtroopers die het de Rebellen knap lastig maken. Deze verhaallijn sluit aan bij de hoofdreeks en eindigt met een climax die in de volgende cyclus overgaat.
• Wraithborn Redux 1: Renaissance 1 (Joe Benitez / Joe Weems + Chen Marcia / Joe Benitez) (SC/56p/€8,95)
• Wraithborn Redux 2: Renaissance 2 (Joe Benitez / Joe Weems + Chen Marcia / Joe Benitez) (SC/56p/€8,95)
> Wraithborn Redux is een oudere creatie van Joe Benitez, de maker van de steampunkthriller Lady Mechanika. De oorspronkelijke serie uit 2005-2007 gaat over een normaal, verlegen meisje dat op een dag bovennatuurlijke krachten krijgt. De tweede hoofdrolspeler is een jong, trotse krijger die zijn krachten aan haar verloor. Samen binden ze de strijd aan met demonische wezens om de mensheid van het slavendom te behoeden. Het enige wapen waarmee ze dat kunnen doen, is de Wraithborn die bewaard wordt door een geheim krijgersgenootschap.

Dark Dragon Games Collection

• Assassin's Creed: Zonsondergang 1 (Neil Edwards + Anthony Del Col / Conor McCreery) (SC/64p/€8,95)
• Assassin's Creed: Zonsondergang 2 (Neil Edwards + Anthony Del Col / Conor McCreery) (SC/64p/€8,95)
> Zonsondergang is de nieuwste complete cyclus in de reeks Assassin's Creed. We volgen Charlotte die een middel zoekt om de Assassin's te helpen de plannen van de Tempeliers te dwarsbomen. Diep uit het geheugen van haar Inca-voorouder moet een woord opgerakeld worden om hen te redden.


Silvester
08/07
TOP
PAKKET: Zeven deel 11+12 (2 x HC)
> Beide delen zijn tijdelijk samen te koop tegen 29,95 euro in plaats van 33,90 euro.

Broadway - Een Straat in Amerika 2 (Djief) (HC/48p/€16,95)
> Slot van het tweeluik waarvan deel 1 in maart verscheen, lees hier een bespreking. "Chapman's Paradise is een puinhoop: een waardeloze impresario, een podium dat ineenstort in het midden van een voorstelling... de danseressen zitten zonder werk en de broers Chapman zitten in zak en as. Maar de lichten van Broadway doven nooit. Ze moeten alleen een nieuw, spectaculair idee vinden, en liefst van al ook nog wat geld. Misschien door het familiebedrijf te verkopen...?"
• Hauteville House 12: De Put van Jacob (Thierry Gioux / Christophe Quet + Fred Duval) (HC/48p/€16,95)
> "1865. Zelda en Gavroche zijn gerekruteerd door het Noord-Amerikaanse verzet dat is opgericht door de man die de oorlog heeft verloren, maar zich klaarmaakt om de strijd opnieuw aan te gaan: Abraham Lincoln. De staten van het Zuiden worden ervan verdacht een verbond te hebben gesloten met 'de wezens uit de diepten', een intelligentie uit het binnenste van de Aarde. Het onderzoek begint met dit uitzonderlijke en dreigende pact." Hauteville House zit in het Frans al aan deel 14. Zowel deel 13 alsd 14 staan aangekondigd op de backcover.
• Walking Dead verzamelbox voor deel 17-18-19-20 (€15,00/lege box met artprint)
• Walking Dead verzamelbox voor deel 17-18-19-20 (4 x HC/€85,00 + box)
• Wollodrïn verzamelbox voor deel 5+6 (€15,00/lege box met artprint)
• Wollodrïn verzamelbox voor deel 5+6 (4 x HC/€45,00 + box)

Zeven 11: Zeven Detectives (Éric Canete + Herik Hanna) (HC/64p/€16,95)
> De conceptserie Zeven wordt weer opgepikt. De Franse reeks is al toe aan deel 19, maar de vertalingen wijken nu af van die Franse reeks want de Nederlandstalige delen 11 en 12 zijn eigenlijk de vertalingen van de Franse delen 13 en 14. Zeven 11: Zeven Detectives: "Londen, 1920. Een reeks gruwelijke moorden teistert de stad. Met elk nieuw slachtoffer vindt de Scotland Yard niet ver van het lichaam een lijst met zeven namen: de namen van de zeven grootste en beroemdste detectives ter wereld, die worden uitgenodigd om zich met het onderzoek bezig te houden... door de moordenaar zelf. Ondanks de door iedereen gedeelde scepsis over de dreigementen van de misdadiger stemmen zij in de macabere uitdaging aan te nemen."
Zeven 12: Zeven Pistoleros (Antonio Sarchione + Bastien Ayala / David Chauvel) (HC/64p/€16,95)
> "Texas, 1899. Zeven scherpschutters, ware levende legendes, genieten van hun rust in de buurt van de Mexicaanse grens. Helaas voor hen, besluiten vanuit de oostkust 's lands grootste industriëlen een prijs op hun hoofd te zetten. Hun strategie: alle bandieten en desperado's die de streek telt, tegen de zeven pistoleros op te zetten, zodat ze elkaar afslachten." De delen 13 (Zeven Schipbreukelingen) en 14 (Zeven Draken) staan al aangekondigd op de backcover van beide albums.


Standaard Uitgeverij
08/07
TOP
• Suske en Wiske 340: Mami Wata (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99)
> "Op een dag wordt er ingebroken in het huis van Sidonia. De kamer van Suske is daarbij op brutale wijze overhoop gehaald. Maar de dief heeft echter ook elders in de buurt toegeslagen waarbij een spoor van gelijkaardige vernielingen achterliet. Wanneer de politie de zaak onderzoekt, blijkt al snel dat het hier om een mysterieuze zaak gaat. De dief vermomt zich als luipaardman en is op zoek naar drie beeldjes die lang geleden door een stel archeologen uit het heiligdom van Mami Wata werden gestolen. Die beeldjes zijn de kinderen van Mami Wata. Tot hun grote verbazing vinden ze één van de beeldjes terug in de kamer van Suske. Wanneer die tijdens de klopjacht op de luipaardman levensgevaarlijk gewond raakt lijkt zijn einde onafwendbaar. Maar al gauw wordt duidelijk dat de geest van Mami Wata hem in leven houdt. Ze dwingt onze vrienden haar kinderen terug te brengen naar Afrika, zo niet zal Suske sterven." Na de start van de voorpublicatie in de krant kwam Mami Wata twee keer in het nieuws. Een eerste keer omdat er zogezegd voor de eerste keer blote borsten in te zien zijn (wat een fout is, want twintig jaar geleden waren er ook al te zien in de albums De Mompelende Mummie en het vervolg De Vogels der Goden). Daarna omdat er in hetzelfde fragment een zwarte met overmatig dikke lippen voorkwam. Zie ook dit bericht.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
08/07
TOP
• Suske en Wiske 340: Mami Wata (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex-libris)
• Suske en Wiske 340: Mami Wata (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex-libris)


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel