Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Tussen 11 en 17 februari verschenen 6 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Arboris
RW Uitgeverij
Sherpa

Klik verder naar de eerder in februari verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Bakermat
Ballon Comics
Casterman
Catullus
Dargaud
Dupuis
Glénat
INdruk
Jessecartoons
Le Lombard
Lucky Comics
RW Uitgeverij
Saga Uitgaven
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Syndikaat
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2017: maartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2018: januarifebruari
 
Arboris
17/02
TOP
• De Complete Jerry Spring 2: Naar Noord en Zuid: 4. Wapensmokkel - 5. Indianen op het Oorlogspad - 6. Het Pad naar het Hoge Noorden - Het Goud van Oude Lender (Jijé + Jijé / René Goscinny) (HC/160p/€24,95)
• De Complete Jerry Spring 2: Naar Noord en Zuid: 4. Wapensmokkel - 5. Indianen op het Oorlogspad - 6. Het Pad naar het Hoge Noorden - Het Goud van Oude Lender (Jijé + Jijé / René Goscinny) (HC/160p/€29,95) (luxe met ex-libris)

> Deel 2 van de integrale reeks in zwart-wit met achtergronddossier in kleur. Enkele hoofdingen van het weekblad Robbedoes zijn het werk van Jijés vroegere leerling André Franquin.
• Durango 6: Het Noodlot van een Desperado (Yves Swolfs) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Durango 7: Loneville (Yves Swolfs) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Durango 15: Cobra (Thierry Girod + Yves Swolfs) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• El Niño 7: De Bergpassen van de Hindoekoesj (Boro Pavlovic + Christian Perrissin) (SC/48/€8,95)
> Laatste deel. "Vera doet humanitair werk in Jalalabad, Afghanistan, waar sinds het verjagen van de Taliban veel NGO's actief zijn met het verlenen van medische zorg. Als voor haar ogen haar assistent Ali vermoord wordt uit naam van commandant Nazim Sharaf, de door de Amerikanen gesteunde militaire krijgsheer van de streek, begrijpt ze dat hij het op haar heeft voorzien. In het gezelschap van oorlogsfotograaf Drancourt en met in haar bagage een flinke partij medische goederen voor de zich in de bergen schuil houdende Moedjahedien, vlucht ze weg uit Jalalabad in de hoop via de bergpassen van het Hindoekoesjgebergte te kunnen ontsnappen. "


Bakermat
02/02
TOP
• Alex Rider 3: Skeleton Key (Kanako Damerum / Yuzuru Takasaki + Anthony Johnson naar de roman van Anthony Horowitz) (SC/176p/€12,95)
> Twee nieuwe verstrippingen van dr romanreeks van Anthony Horowitz. "Haaien. Moordenaars. Nucleaire bommen. Alex Rider doet het weer. Wanneer een routinematige verkenningsmissie een reeks van angstaanjagende gebeurtenissen in gang zet, moet Alex onderduiken. De tienerspion wordt tegen zijn zin in naar Skeleton Key gestuurd — een eiland bij Cuba — waar Generaal Sarov, een koudbloedige en licht gestoorde Rus, op licht ontvlambare plannen broedt om de geschiedenis te herschrijven. Alleen, en met als enige wapens een handjevol gadgets, moet Alex Sarov te slim af zien te zijn, terwijl het einde van de wereld steeds dichterbij komt..."
• Alex Rider 4: Eagle Strike (Kanako Damerum / Yuzuru Takasaki + Anthony Johnson naar de roman van Anthony Horowitz) (SC/176p/€12,95)
> "Alex heeft maar negentig minuten om de wereld te redden. MI6-agent Alex Rider is samen met Sabina Pleasure en haar ouders op vakantie in Zuid-Frankrijk als een wrede aanslag op hun vakantiehuis hem dwingt tot actie over te gaan. Alex is vastbesloten de huurmoordenaar op te sporen ook al gelooft aanvankelijk niemand hem en staat hij er helemaal alleen voor. Het wordt een tocht vol gevaren en adembenemende gebeurtenissen die hem op het spoor zet van een onverwachte tegenstander en uiteindelijk naar een ontknoping voert die hij in zijn stoutste dromen niet had kunnen indenken."


Ballon Comics
10/02
TOP
• Assassin's Creed Conspiracies 2: Project Rainbow (Jean-Baptiste Hostache + Xavier Dorison) (SC/48p/€7,95)
> "Europa, Tweede Wereldoorlog. Tijdens de bloedstollende wedloop om als eerste een atoombom te ontwikkelen, treedt Eddie Grom toe tot het broederschap van de Assassijnen. Hij slaagt erin om te infiltreren bij de aartsvijand, de Tempeliers. Lukt het hem om hun plannen voor het creëren van een massavernietigingswapen te verijdelen?"
• Bff's 5: De Bff's Gaan Helemaal Los (Philippe Fenech + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
> "BFF's? Jessica heeft er massa's. In alle maten en gewichten. Heetgebakerde en zwijgzame BFF's, BFF's uit haar kindertijd, van op school, van bij de kapper, van op de eerste fuif. BFF's waar ze al haar geheimen mee deelt en BFF's aan wie ze zelfs haar kat niet zou toevertrouwen. BFF's hebben is een voltijdse bezigheid, hoor! Sms'jes beantwoorden, afspraken inplannen en annuleren, bemiddelen bij ruzies en je in allerlei bochten wringen om de waarheid te verdoezelen. Nee, BFF's hebben is allesbehalve chill!"
• Jommeke 288: De Zwarte Diamant (Philippe Delzenne + Edwin Wouters) (SC/48p/€5,95)
> Geen kwartaal zonder Jommeke. In deel 288, De Zwarte Diamant, wemelt het van de diertjes. "Poezen, honden, konijnen, goudvissen, parkieten en een vrolijk gebekte papegaai: de villa van de steenrijke Rosa, een boezemvriendin van gravin Elodie van Stiepelteen, lijkt wel een dierentuin. Sinds de dood van haar man, de avontuurlijke industrieel Oscar Metal, omringt Rosa zich met een heuse beestenboel. Nu ze onder het mes moet, zoekt ze een oppas voor de diertjes. De Miekes zijn het uitgelezen duo om de boel in de gaten te houden, want volwassenen zouden het wel eens gemunt kunnen hebben op de kostbaarheden in het huis..."


Casterman
10/02
TOP
PAKKET: Kaamelott deel 1-2-3-4-5-6-7 (7xSC/€39,95)

• Kaamelott 8: Het Hol van de Basilisk (Steven Dupré + Alexandre Astier) (SC/48p/€9,95)

> Alexandre Astier is een drukbezette man. Zijn jongste project is een eigen verhaal van Asterix voor een nieuwe 3D-animatiefilm na zijn succesvolle bewerking van De Romeinse Lusthof. Zijn schrijfwerk voor bijvoorbeeld de stripreeks Kaamelott, gebaseerd op zijn eigen tv-reeks, maar dan met gloednieuwe verhalen, kreeg daardoor minder prioriteit. Steven Dupré moest langer wachten op het vervolg van het scenario. Maar kijk, deel 8 raakte na eerdere aankondigingen in de voorbije paar jaar alsnog afgewerkt en is nu beschikbaar. Het verhaal: "Carmelide wordt aangevallen door de schepen van een geheimzinnig vijandelijk volk dat afkomstig is uit de noordelijke zeeën. De perfide aanvaller aarzelt niet koningin Guenièvre te ontvoeren om druk uit te oefenen op het rijk van Logres. Zal Leodagan de hulp van Kaamelott accepteren en de troepen van Arthur laten deelnemen aan de strijd? Of zal hij koste wat kost vasthouden aan zijn militaire autonomie? Is dit inderdaad het moment om af te rekenen met zijn schoonzoon?"


Catullus
10/02
TOP
• Het Afzien van 2017 (Jean-Marc Van Tol + John Reid / Bastiaan Geleijnse / Jean-Marc Van Tol) (SC/112p/€9,95)


Dargaud
10/02
TOP
• Ravian integraal 5: 13. Aan de Grenzen - 14. De Levende Wapens - 15. De Sferen van de Macht (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/204p/€29,95)
De Wereldrecordjagers (Nicolas Barral + Tonino Benacquista) (HC/64p/€14,95)
> De Wereldrecordjagers is een prettig tussendoortje dat de hunker naar 15 minutes of fame op de korrel neemt. Van scenarist Tonino Benacquista is al wel zijn bijdrage aan de reeks Lucky Luke vertaald, maar in het Frans heeft hij enkele zeer geslaagde satirische strips op zijn actief. Zijn nieuwste one-shot is getekend door Nicolas Barral die je vast wel kent van De Avonturen van Philip en Francis, maar ook van Nestor Burma. Het duo werkte al vaker samen. "Paul Baron werkt op de homologatiedienst van de Wereldrecordgids. Hij weegt reuzepompoenen, schuimt de vreemdste wedstrijden af en registreert records in zowat alles wat een mens maar kan verzinnen om zich te onderscheiden van de massa. Heerlijke job, toch? Tot een van de kandidaten zich waagt aan een... moordrecord."


Dupuis
10/02
TOP
• Lucky Luke 5: Lucky Luke tegen Pat Poker (Morris) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)
Team Rafale 1: De Alpha Demonstratie (Éric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
Team Rafale 1: De Alpha Demonstratie (Éric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (HC/48p/€13,95)

> Nu De Rode Baron is afgerond heeft Dupuis weer ruimte in de hangar om een andere luchtvaartreeks te lanceren. De keuze viel op Team Rafale waarvan in het Frans al negen delen verschenen. Dankzij onder meer deze reeks raakte scenarist Frédéric Zumbiehl opgemerkt en mocht hij nieuwe verhalen van Buck Danny schrijven. Tekenaar Éric Loutte kennen we van een eerdere luchtvaartreeks, Biggles, en van de eerste albums van Alfa - Eerste Wapenfeiten. Team Rafale verschijnt ook in een beperkte oplage in hardcover die inmiddels zijn uitverkocht bij de uitgever. "Centrale figuur in Team Rafale is Tom Nolane, een gevechts- en testpiloot. Hij is een stuk menselijker dan in de meeste vliegtuigstrips. Zoals iedereen worstelt hij met de problemen van onze tijd. Hij is gescheiden en deelt het co-ouderschap over zijn twaalfjarige dochter met een ex waarmee het nog altijd moeilijk praten is. Hij schiet bijzonder goed op met zijn knappe partner, Jessica Nate, ook een jachtpilote. Team Rafale is een spannende realistische vliegtuigstrip. Industriële spionage, economische oorlog, terrorisme, bemiddeling bij internationale conflicten: de onderwerpen zitten kort op de geopolitieke actualiteit."

Vrije Vlucht
Een Ster van Zwart Katoen (Steve Cuzor + Yves Sente) (HC/176p/€27,95)
> Dit epos van Steve Cuzor (O'Boys, XIII Mystery) en Yves Sente, die voor het eerst een Vrije Vlucht-album schreef, vertelt over de rol van de zwarte gemeenschap in de Amerikaanse geschiedenis, van de onafhankelijkheidsstrijd tot de Tweede Wereldoorlog. "Philadelphia, 1776. Mrs Betsy wordt in zeven haasten opgetrommeld door de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijders om de allereerste vlag van de toekomstige Verenigde Staten te ontwerpen. Stiekem naait haar dienstmeid Angela Brown een geheim symbool in het vaandel waarmee ze een revolutionair eerbetoon brengt aan de zwarte gemeenschap. Dover, 1944. Private Lincoln wordt met de dag neerslachtiger. Rassendiscriminatie en vechtpartijen zijn dagelijkse prik op de militaire basis waar hij is gelegerd. Tot hij een brief van zijn zus Johanna ontvangt. Tussen de bezittingen van hun overleden tante heeft ze de memoires teruggevonden van Angela Brown. Het is een persoonlijke en historische getuigenis van onschatbare waarde. Als haar verhaal waar is, dan moet de geschiedenis van de Verenigde Staten opnieuw geschreven worden. Alleen, het Amerikaanse embleem is in de handen van de nazi's die het samen met ontelbare andere kunstschatten hebben geplunderd. Er wordt een ultrageheime operatie op het touw gezet om de vlag terug te halen. Lincoln tekent present..."


Glénat
10/02
TOP
PAKKET: De Wachters van het Bloed deel 1-2-3-4 (4xHC/€45,00)
PAKKET: De Vampier van Benares deel 1-2 (2xHC/€15,95)

Dangerous Liaisons - Hoe het Begon 1: Hoop en IJdelheid (Djief + Stéphane Betbeder) (HC/56p/€16,95)
> Djief (Godenschemering, Broadway - Een Straat in New York) tekent met bravoure deze door Stéphane Betbeder (Bunker, Deep, Orakel) uit de duim gezogen prequel op de meermaals verfilmde roman Les Liaisons Dangereuses en vertelt hoe graaf Valmont en markiezin Merteuil elkaar leerden kennen. "1755. Sébastien is een schriel jongetje dat lijdt aan zware epilepsieaanvallen. Zijn fragiele gezondheid vloekt met zijn avontuurlijke karakter. Zijn bezorgde moeder klopt aan bij de vooraanstaande gravin de Senanges die besluit zich over de jongen te ontfermen. Voor Sébastien incarneert de gracieuze gravin alles wat staat voor vrouwelijkheid. Ze leert hem de mores van haar wereld, de meedogenloze aristocratie waar maskerades, liefdesintriges en bedgeheimen de regel zijn. Stap voor stap evolueert ook hun relatie. Sébastien wordt meer dan zomaar een beschermeling..."
Grote Zeeslagen 4: Lepanto (Federico Nardo + Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€16,95)
> Het opnieuw door Federico Nardo en door Jean-Yves Delitte geschreven Lepanto is deel 4 in de reeks Grote Zeeslagen. "1570. Het Ottomaanse rijk strekt zich uit over heel het Middellandse Zeegebied. Die hegemonie begint ook te vreten aan de economische belangen van de christelijke mogendheden. Paus Pius V heeft schoon genoeg van de razzia's van de Turken en probeert een leger op de been te brengen om hen terug te drijven. De verovering van Cyprus waarbij meer dan 20.000 personen het leven laten, haalt de christelijke machten over de streep. Spanje, Venetië, de Kerkelijke Staat, de republiek Genua, het hertogdom van Savoye en de Orde van Malta verenigen zich in de Heilige Liga. Vanuit de haven van het Siciliaanse Messina vertrekken 208 schepen met bijna 30.000 mannen voor de confrontatie met de Turkse vloot. Ze maken zich op voor een bloedige strijd zonder weerga... De slag bij Lepanto is de eerste grote overwinning van de christenen tegen de Ottomaanse marine. De slag kreeg overal in Europa veel weerklank omdat ze de Turkse expansiedrang een definitief halt toeriep. Dat maakt het voor veel historici de belangrijkste zeeslag uit de geschiedenis."


INdruk
02/02
TOP
Caroline Baldwin 17: Narco-Tango (André Taymans) (SC/48p/€7,95)
> Na zestien delen verhuisde de reeks in het Frans van Casterman naar Paquet die vorige zomer alle voorgaande albums in vier mooie integrales uitgaf in afwachting van het nieuwe deel 17, Narco-Tango. INdruk neemt de reeks nu over, een mooie aanwinst voor de uitgeverij. Narco-Tango speelt zich af in de Canadese stad Montreal waar een nieuwe drug slachtoffers maakt bij verslaafden en prostituées. Onderzoekster Caroline volgt het spoor van een zekere Juan Zalamea.
• De Katamarom 43: De Capriolen van Cupido (Gos / Walt) (SC/48p/€7,95)
> In dit verhaal wordt Khena verliefd op een meisje van zijn leeftijd. Dat meisje komt uit de ruimte en in haar zog komen ook belagers. Deze stripreeks verscheen voor het eerst bij Dupuis in 1973. In 2005 nam Glénat de reeks over vanaf deel 35. Terwijl de Franstalige reeks verder liep, hield de vertaling ermee op na deel 41. Sinds deel 42 neemt INdruk de vertaling op zich. Met deel 43 zijn alle albums vertaald, maar Gos en zijn zoon Walt zijn nog niet uitverteld. Er is bovendien ook een project om de reeks naar een 3D-animatiereeks te vertalen.


Jessecartoons
10/02
TOP
• De Rechter: Hacktische Tijden (Jesse van Muylwijck) (SC/108p/€15,95)


Le Lombard
10/02
TOP
Duke 2: Eens een Killer... (Hermann + Yves H.) (SC/56p/€7,95)
Duke 2: Eens een Killer... (Hermann + Yves H.) (HC/56p/€13,95)
> De oplage van de hardcover is ineens verdubbeld om aan de relatief hoge vraag van het snel na verschijning van deel 1 uitverkochte oplage te voldoen. Elk album is een afgerond verhaal. "Het houdt niet op met overvallen op postkoetsen. Marshal Sharp vormt een posse met mannen om achter de schuldigen aan te gaan. Het enige aanknopingspunt dat ze hebben, is de getuigenis van de enige overlevende van de aanvallen: een meisje dat de lippen stijf op elkaar houdt en zint op wraak. Duke wordt uit zijn rust gehaald en moet de wapens opnemen aan de zijde van zijn broer. Daarbij moet hij zijn demonen in de ogen kijken. Daar gaat het rustige leventje dat hij aan Peg had beloofd..."


Lucky Comics
10/02
TOP
• Lucky Luke 33: Tenderfoot (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)


RW Uitgeverij
17/02
TOP
• Batman: Europa Deluxe (Jim Lee / Giuseppe Camuncoli / Diego Latorre / Gerard Parel + Matteo Casali / Brian Azzarello) (HC/144p/€22,95)
> "De Duistere Ridder moet het opnemen tegen een vijand die zelfs hij niet kan verslaan: een dodelijk virus dat hem tot waanzin drijft en binnen een week fataal zal worden. Batman is echter niet de enige die ermee besmet is... ook de moordzuchtige Joker is er slachtoffer van geworden. Als de twee gezworen vijanden dit willen overleven, dan moeten ze samenwerken. Hun zoektocht naar degene die het virus heeft gecreëerd brengt hen naar Europa, waar ze onder andere aanwijzingen volgen in Berlijn, tegen robots vechten in Praag en de catacomben van Parijs onveilig maken. Komen Batman en Joker hier levend uit? Of sterven ze samen, ver weg van Gotham City? Batman: Europa bundelt de vierdelige miniserie van schrijvers Matteo Casali en Brian Azzarello en diverse tekenaars, onder wie de illustere Jim Lee."
• Sandman Deluxe 6: Fabels & Reflecties (Kent Williams / Shawn McManus / Stan Woch / Duncan Eagleson / Bryan Talbot / John Watkiss / Jill Thompson / P. Craig Russell / Dick Giordano / Vince Locke / Mark Buckingham + Neil Gaiman) (HC/280p/€36,95)
> "'Een verhalenverteller die geen verhalen vertelt is niets.' Als droomkoning is Dream direct of indirect verantwoordelijk voor veel verhalen. Of het nu koningen en spionnen of keizers en acteurs zijn, of het nu mythologische figuren en avonturiers of raven en weerwolven zijn, ze hebben allemaal hun eigen verhalen en hun eigen dromen; dromen over leven en liefde, over macht en duisterenis. Tussen de regels van die verzameling verhalen door ontspint zich een veelomvattender verhaal waarin Dream zelf een steeds belangrijkere rol speelt. Tegen de tijd dat duidelijk wordt welke vorm dat verhaal aanneemt, is het voor de droomkoning misschien al te laat. 'Vertrouw nooit de verteller, vertrouw alleen het verhaal.'"


Saga Uitgaven
10/02
TOP
• Dag en Heidi 2: De Zilveren Sleutel (Jeff Broeckx + Maria De Winter) (SC/40p/€8,95) (heruitgave)
Jean van Florette 1 (Alexandre Tefenkgi + Serge Scotto / Éric Stoffel naar de roman van Marcel Pagnol) (HC/72p/€19,95)
> Saga Uitgaven bouwt verder de reeks verstrippingen van Marcel Pagnols romans, films en theaterstukken uit. Volgende halte: Jean van Florette, naar het wereldberoemde verhaal Jean de Florette. Pagnol schreef het oorspronkelijk voor de film Manon des Sources die hij in 1952 zelf regisseerde. Daarna dokterde hij een langere versie voor een roman uit en bedacht hij een hele voorgeschiedenis voor Manons vader Jean. En dat boek werd dan weer de basis voor de films Jean de Florette en Manon des Sources van regisseur Claude Berri met Gérard Depardieu, Daniel Auteuil, Yves Montand en Emmanuelle Béart in een glansrol. Beide films kwamen in 1986 uit. Toots Thielemans leverde op zijn harmonica een Belgische inbreng voor de soundtrack van het eerste deel van het filmtweeluik. Ook de verstripping verschijnt in twee delen, hoogstwaarschijnlijk gevolgd door nog twee delen die het verhaal van Manon des Sources zullen vertellen. Serge Scotto en Éric Stoffel zijn als vanouds verantwoordelijk voor de adaptatie, deze keer getekend door Alexandre Tefenkgi (Stille Helden, Waar Zijn de Mooie Dagen?). Het verhaal: "Om zich op de anjerkweek te storten, hebben Papet en zijn neef Ugolin ruimte nodig en vooral een waterbron, een ware schat in de warme Provence. In de hoop tegen een lage prijs de grond van hun buurman Pique-Bouffigue te verwerven, profiteren Ugolin en Papet van de oude man om de bron dicht te metselen en de plek in waarde te verminderen. De boerderij lijkt binnen handbereik, maar de erfgenaam van de eigenaar komt op een dag met zijn vrouw en zijn dochter Manon aan. Hij heet Jean, hij is een bultenaar, een stadsmens en hij lijkt vastberaden de grond weer te laten floreren. Maar Papet en Ugolin zijn tot alles bereid om Jeans plannen te dwarsbomen."
De Minimensjes integraal 4: 1976-1978: Een Smurfreis - Kogels bij Carmen - Dubbelspel - Een Hoop Tam-tam in Ellendam - Plaatjes Vullen de Gaatjes - 7. Grijpers van de Samoerai - De Groene Hel - 9. De Driehoek des Doods - 10. Het Diepzeevolk - De Dorpspiraat (Pierre Seron + Mittéï / Pierre Seron / Stephen Desberg) (HC/232p/€34,95)
> Al sinds deel 1 een (onverwachts) verkoopsucces is de integrale reeks van De Minimensjes. De eerste twee delen zijn inmiddels herdrukt. Mittéï schreef onder het pseudoniem Hao zowat alle in deze integrale gebundelde verhalen voor zijn voormalige assistent Pierre Seron. Stephen Desberg schreef een van de kortverhalen. Een aantal kortverhalen verscheen nooit eerder in album. Een uitgebreid achtergronddossier gaat opnieuw de verhalen vooraf. In de vijfde integrale zal Mittéï's laatste inbreng aan de reeks staan, want Seron wilde een modernere koers opvaren.
Te Mooi om Waar te Zijn 1 (Anlor + Aurélien Ducoudray) (HC/48p/€19,95)
Te Mooi om Waar te Zijn 2 (Anlor + Aurélien Ducoudray) (HC/48p/€19,95)

> Anlor en Aurélien Ducoudray maakten tevoren het tweeluik Moeder Rusland. Te Mooi om Waar te Zijn zal een nog diepere indruk nalaten door de onvergetelijke personages. De korte inhoud: "De politie neemt de drie daklozen Amedee, de Bidder en Merguez mee richting buitenwijk om de hoofdstad aan de toeristen te laten. Een notaris redt hen op het nippertje van hun verplichte vertrek. Amedee verneemt dat hij de erfgenaam is van... een dak boven zijn hoofd! Maar het huis komt met een voorwaarde: zorgen voor Nicolaas, een jongen met het syndroom van Down en de zoon van de overledene. Als Nicolaas ’m smeert, gaat de erfenis aan Amedees neus voorbij! Nicolaas is ervan overtuigd dat hij kosmonaut zal worden en heeft maar één wens: naar de sterren vliegen. Het komt tot een onwaarschijnlijke achtervolging op de enige kosmonaut ter wereld met het syndroom van Down..." Imiddels raakte bekend dat dit tweeluik in 2019 wordt verfilmd.

Collectie Bamboe
De Erectie 2 (Lounis Chabane + Jim) (SC/72p/€9,99)
> Softcovereditie van de eerder verschenen hardcover. Slot van tweeluik.


Sherpa
17/02
TOP
• Arzach (Mœbius) (HC/56p/€39,95) (heruitgave)
• Majoor Fataal: De Man van de Ciguri (Mœbius) (HC/56p/€39,95) (heruitgave)
> Superieure heruitgaven van Arzach (waarvan Oog & Blik het comebackalbum Arzak) uitgaf en De Man van Ciguri (het vervolg van Majoor Fataals De Hermetische Garage).
• Ravian en Laureline 9-10 (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (2xHC/€110,00) luxe met drie prenten waarvan één gesigneerd door Mézières)


Silvester
02/02
TOP
PAKKET: Misty Mission deel 1-2 (2xHC/€24,95)
> Beide delen samen tegen 24,95 euro in plaats van 33,90euro.

Marshal Bass 1: Black & White (Igor Kordey + Darko Macan) (HC/56p/€16,95) (met kunstdruk)
> Het vierdelige Marshal Bass van Igor Kordey (De Verborgen Geschiedenis, Empire) en Darko Macan vertelt het verhaal van de eerste zwarte Amerikaanse marshal en dat levert een rauwe vertelling over een eenzame held op. "Arizona, 1875. Een bende vrijgelaten slaven, onder leiding van een geheimzinnige Milord, terroriseert de hele staat. River Bass, de eerste Afro-Amerikaan van de US Marshal Service, is de enige die tot de groep kan doordringen. Hij heeft de ster aangenomen als symbool van respect en gelijkheid, maar zal brutaal geconfronteerd worden met de menselijke wreedheid. Bass wordt door de bende ontmaskerd, en zijn strijd voor gerechtigheid wordt een strijd om te overleven..."
Misty Mission 1: Op Aarde als in de Hemel (Michel Kœiniguer) (HC/48p/€16,95) (heruitgave)
Misty Mission 2: In de Hel als in de Hemel (Michel Kœiniguer) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Behalve Gung Ho, dat Silvester eind deze maand herlanceert en uitbreidt met het volgende deel, is Misty Mission een andere reeks van het opgedoekte Gorilla die wordt opgepikt. Deel 1 van de Vietnamstrip voor luchtvaartfanaten is opnieuw uitgegeven en verschijnt samen met het nieuwe deel 2. Ze zijn ook als een voordeelpakket te koop. Het slot van de trilogie volgt snel genoeg in 2018. Bij deel 2 zit een reproductie van de coverillustratie op A3-formaat. Een bespreking van deel 1 kan je hier lezen.
• Prins Valiant 30: Jaargang 1966 (Hal Foster) (HC/56p/€16,95)
> Prins Valiant grijpt natuurlijk terug naar de klassieke beelvorming rond Arthur en de ridders van de ronde tafel. Deel 30 van de 35 door Hal Foster geschreven en getekende albums is alweer een feit. "In dit deel volgen we de avonturen van Arn, de moedige zoon van prins Valiant en de goddelijke Aleta. Hij reist samen met Hatha, zoon van viking Boltar, naar Amerika en maakt daar kennis met nieuwe volkeren, culturen en gewoontes."


Standaard Uitgeverij
10/02
TOP
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 22: Het Huis van de Beer (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€5,99)
> "Paulien en Mark vertrekken op vakantie naar een chalet in de bergen, waarvan Oma Boma de eigenares is. Door de ongure weersomstandigheden komen ze zonder proviand te zitten. Ze dalen de berg af naar een naburig dorp om inkopen te doen. Daar blijken ze echter niet welkom te zijn. Ze worden verjaagd door de bevolking, die geen vreemde pottenkijkers duldt. Een oude voorspelling van een onheilsprofeet leeft nog steeds in de geesten van de inwoners. Wat is er aan de hand met het miraculeuze water van de fontein in het dorp? En wie is de vreemde beer die in de bergen rondzwerft en het huis van Mark en Paulien in de gaten houdt?"
De Kiekeboes 150: K4 (Merho met medewerking van Thomas Du Caju, Kristof Fagard en Jos Vanspauwen ) (SC/48p/€5,99)
> In het feestelijke De Kiekeboes 150 kan Merho weer eens loos gaan met het stripmedium zoals hij zichzelf en ons al amuseerde met albums als Album 26 of Afgelast Wegens Ziekte. Het metaverhaal K4 kent de volgende inhoud: "Officieel begint de reeks met album 1, De Wollebollen. Nu blijkt dat er daarvoor al een verhaal bestond: De Vloek van Mac B. Met personages die dicht tegen de Kiekeboes aanleunen maar het net nog niet helemaal zijn. De tekeningen gingen helaas verloren voor er sprake was van publicatie. Aan de hand van teruggevonden schetsen en een synopsis probeert de huidige cast het verhaal te reconstrueren. En dan begint er van alles mis te lopen..."
De Rode Ridder 257: De Onmogelijke Opdracht (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€5,99)
> Na een alweer gesmaakte (en korte) aflevering van De Rode Ridder in december is nu het slot van de achtdelige cyclus te lezen. "De Rode Ridder nadert Camelot waar hij de Uitverkorene aan Merlijn zal overdragen. De weg is evenwel niet zonder gevaren, voortdurende waakzaamheid blijft geboden en dat vermoeit Johan. Lancelot en Mordred komen hun goede vriend te hulp. Maar dat draait anders uit dan voorzien. Door hun tussenkomst geraakt Johan pas echt in de problemen." Vanaf het volgende album vertellen Fabio Bono en Marc Legendre afgeronde verhalen per nieuw album.
De Smurfen integraal 1: 1. De Zwarte Smurfen - 2. De Smurführer - 3. De Smurfin - 4. Het Ei en de Smurfen (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (HC/288p/€34,99)
> Afgelopen week en 4 april komen de delen 1 en 2 van de integrale reeks De Smurfen uit, ook in luxe. De andere twee delen verschijne later dit jaar. Deze vierdelige, integrale reeks beperkt zich weliswaar tot de dertien albums die oorspronkelijk bij Dupuis verschenen en waarbij Peyo, de schepper van de blauwe dwergjes, nog het meest betrokken was. In de bijna zeventig pagina's tellende achtergronddossiers van Hugues Dayez, die een geweldige, Franstalige biografie van Peyo schreef, komt de ontstaansgeschiedenis, de verdere evolutie van de stripreeks in Peyo's handen en die van zijn naaste medewerkers uiteraard uitgebreid aan bod met vaak onuitgegeven archiefmateriaal. Alle gags, kortverhalen en langere verhalen worden chronologisch gebundeld. Reproducties van originelen, covers en voorstudies en de geschiedenis maken hier een niet te missen hebbeding van voor de liefhebbers van De Smurfen en een massieve brok Belgische stripgeschiedenis. De persponages vieren dit jaar trouwens hun zestigste verjaardag. Hier vind je een overzicht van diverse activiteiten.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
10/02
TOP
De Kiekeboes 150: K4 (Merho met medewerking van Thomas Du Caju, Kristof Fagard en Jos Vanspauwen ) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex-libris)
De Kiekeboes 150: K4 (Merho met medewerking van Thomas Du Caju, Kristof Fagard en Jos Vanspauwen ) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
De Rode Ridder 257: De Onmogelijke Opdracht (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€59,99) (luxe met ex-libris)
De Rode Ridder 257: De Onmogelijke Opdracht (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
• De Rode Ridder Trilogie 3: 240. De Indringers - 241. De Zwarte Weduwe - 242. De Spookkrijgers (Claus D. Scholz + Claus D. Scholz / Marc Legendre) (HC/90p/€350,00) (luxe met originele plaat en ex-libris)

De Smurfen integraal 1: 1. De Zwarte Smurfen - 2. De Smurführer - 3. De Smurfin - 4. Het Ei en de Smurfen (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (HC/288p/€69,95) (luxe met ex-libris)


Syndikaat
10/02
TOP
Kapitein Ansjovis 1: Kielhalen voor Gevorderden (Floris De Smedt) (SC/48p/€8,95)
Kapitein Ansjovis 2: Over een Andere Boeg (Floris De Smedt) (SC/48p/€8,95)
> Al een aantal jaar is Floris De Smedt naast Luc Cromheecke en Ben De Wever een vaste waarde in het weekblad Spirou als een van de weinige Vlaamse auteurs die in het Franstalige stripweekblad publiceren. Dat doet hij met de dolkomische avonturen van Kapitein Ansjovis. Die kunnen we nu eindelijk in het Nederlands lezen dankzij Syndikaat.
Pussloose 1 (Rob van Barneveld) (SC/80p/€8,95)
> Nu kunnen we ook op papier kennismaken met de poezenstrips van Rob van Barneveld (tekenaar en bedenker van de absurde strips Rood Gras, De Schat van Salami, De Vloek van Poppenstein, De Pindakaaskoning) waarmee hij al meer dan twintigduizend volgers op Instagram aan zich weet te binden. "Pussloose is een feelgood, tekstloze kattenstrip vol herkenbare situaties voor elke kattenliefhebber. Daarnaast maken de katten zelf avonturen mee; met andere dieren en zelfs met bloemen. Leuk voor jong en oud."


Uitgeverij HUM!
10/02
TOP
• Cythera de Tovenaarsleerlinge (Fred) (HC/64p/€19,95)
> Behalve Freds lange reeks Philemon vertaalt Uitgeverij HUM! ook het overige œuvre van de Franse humorist. Cythera de Tovenaarsleerlinge dateert oorspronkelijk van 1980 en daarin gaat van alles mis met toverdrankjes, vliegkunsten, mythische dieren en een sprookjesprins . Het meisje Cythera leert van haar ervaren grootmoeder de fijne kneepjes van het vak als tovenares/heks.


Uitgeverij L
10/02
TOP
• Storm 30: De Beul van Torkien - dossiereditie (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC/64p/€39,95) (luxe)
> Gelimiteerde oplage van vijfhonderd exemplaren met achtergronddossier.


Uitgeverij Personalia
10/02
TOP
• Scrooge (Dick Matena naar de novelle van Charles Dickens) (SC/72p/€16,95) (heruitgave)
> "Charles Dickens publiceerde A Christmas Carol op 19 december 1843. Deze novelle behoort tot de grote klassieken en is talloze keren bewerkt voor theater, film en televisie. A Christmas Carol is een Victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. Dick Matena schetst in dit beeldverhaal het winterse Londen in kleurrijke details en brengt het Victoriaanse tijdperk op bijzondere wijze tot leven. Zijn stripversie van A Christmas Carol is een ode aan Charles Dickens. En een must voor eenieder die op de hoogte is van de Nederlandse literatuur. In tal van personages zijn figuren uit de literaire wereld te herkennen, zoals Gerrit Komrij als Scrooge, Jan Wolkers als Marley, A.F.Th. van der Heijden als een van de geesten, Peter van Straaten en Hafi d Bouazza. Voor deze uitgave heeft Matena de tekst en het beeld geheel bewerkt, waardoor zowel de leesbaarheid alsook het artwork uitstekend tot hun recht komen. Ook is het verhaal opnieuw geletterd en voorzien van een extra dossier. Kortom: een prachtig album, rijk gedetailleerd, stijlvol en met de respectvolle toewijding die past bij Dick Matena."TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel