Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Tussen 10 en 16 september verschenen 46 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Arboris
Plan A Uitgevers
Saga Uitgaven
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Uitgeverij De Leeuw

Klik verder naar de eerder in september verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Arcadia vzw
Ballon Comics
Blake en Mortimer
Blloan
Casterman
Dargaud
Dupuis
Glénat
Graton
Hauwaerts Uitgeverij
Le Lombard
Lucky Comics
Oogachtend
Plan A Uitgevers
Saga Uitgaven
Sherpa
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Het Gebroken Zwaard
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Uitgeverij De Leeuw
Uitgeverij HUM!
Van Halewyck
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: oktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptember
 
Arboris
16/09
TOP
• De Complete Elno: 1. Déjà vu in sMon-Thang - 2. De Mechanische Kameel - 3. De Stem van Sonare (Jan Vervoort) (HC/160p/€24,95)
• De Complete Elno: 1. Déjà vu in sMon-Thang - 2. De Mechanische Kameel - 3. De Stem van Sonare (Jan Vervoort) (HC/160p/€59,95) (luxe met ex-libris)
> Behalve het uitbrengen van vertalingen van integrales werkt Arboris ook aan eigen producties waarvan Brammetjke Bram weldra bnaar de drukker gaat en deze integrale versie van Jan Vervoorts Elno nu een feit is. Elno, de avonturenserie met een sterke klare lijn, verscheen in Eppo Wordt Vervolgd en opvolger Sjors en Sjimmie Stripblad. Er verschenen drie verhalen van in 1987 tot 1991, in album uitgegeven door achtereenvolgens Oberon (deel 1 als softcover, 1988), Big Balloon (deel 2 als softcover, 1989) en Bee Dee (deel 3 als hardcover in zwart-wit, 2008). Het derde avontuur is speciaal voor deze bundel ingekleurd. Uiteraard ontbreekt een rijkelijk geïllustreerd dossier over het werk van Vervoort niet.
• Pokereiland 5: Het Begin (Michele Condosta) (SC/48p/€7,95)
• Pokereiland 5: Het Begin (Michele Condosta) (HC/48p/€17,95)
> Start van een nieuwe cyclus. "Al sinds de mist der tijden voeren vier koningen in vrede en harmonie het bewind over hun deel van het eiland Poker. Alles lijkt volmaakt in balans, tot de dag waarop het Orakel verschijnt aan de dwerg Jinx... en hem opdraagt de vier heersers te gaan waarschuwen voor een grote tragedie. Het tijdperk van chaos staat op het punt te beginnen en het is absoluut noodzakelijk dat de vier koningen elkaar treffen op het vierlandenpunt op het eiland. In de vorige delen konden we lezen hoe de vier vorsten tijdens hun tocht met talloze moeilijkheden af te rekenen kregen, maar nu verschuift het perspectief naar MiKon, een klein jongetje dat woont in een van de dorpen in het rijk Schoppen en op een vreemde manier met de koningen te maken krijgt..."


Arcadia vzw
09/09
TOP
Arcadia Archief
• 41. Melisande: Het Tovertoernooi (Clarke) (HC/48p/€23,95)
• 41. Melisande: Het Tovertoernooi (Clarke) (HC/48p/€46,00) (luxe met twee gesigneerde prenten in doos)
> In 2008 verscheen Melisande 16 en daarmee was het afgelopen voor de gagreeks over het 119-jarige heksje van Clarke (ware naam: Frédéric Seron, het neefje van de eerder dit jaar overleden Pierre Seron, de tekenaar van De Minimensjes). In het Frans verscheen dit jaar deel 24 wat de vertaalachterstand behoorlijk aanzienlijk maakt. De dit jaar twintig jaar geworden Arcadia vzw kiest er nochtans niet voor om mooi aan te sluiten en vertaalt nu gewoon deel 21, Het Tovertoernooi. Dat album is een verdere evolutie in de reeks, want het is eigenlijk een lang verhaal dat weliswaar is onderverdeeld in gags en kortverhalen die naadloos op elkaar aansluiten. De jongste Franse albums zijn zelfs gewoon vervolgverhalen met dramatische wendingen. Dit album verschijnt in kleur.


Ballon Comics
09/09
TOP
• Angry Birds Movie Comics 3: Ten Aanval! (Thomas Cabellic / Comiclip Studio / Jordi Alfonso / Tony Fernandez / Lorena Rufian / Giorgio Cavazzano / Marco Gervasio / Alessandro Zemolin + Kari Korhonen / Paul Tobin) (SC/48p/€6,95)
• Bff's 4: Wat 'n Plaatje! (Philippe Fenech + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
• Jommeke 7: De Zwarte Bomma (Jef Nys) (SC/52p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 74: De Kikiwikies (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 145: Het Levenselixir (Jef Nys) (SC/548p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 208: Het Raadsel van Kiekebilleke (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Deze vier albums zijn respectievelijk aan de tweeëntwintigste, twaalfde, vijfde en vierde druk toe.
De Miekes: Zonnedorp op z'n Kop (Philippe Delzenne) (SC/48p/€5,95)
> Eerder dit jaar raakte bekend dat Ballon Comics broedde op een spin-off van Jommeke. Dit eerste album heeft Annemieke en Rozemieke als hoofdpersonages en zijn Jommeke en Filiberke aanvankelijk nergens te bespeuren. De auteur is Philippe Delzenne die al veel langer een van de tekenaars van de hoofdreeks Jommeke is. Dit eerste spin-offalbum opent een nieuwe reeks met per album een ander nevenpersonage uit de reeks als hoofdpersonage. Naar het voorbeeld van XIII Mystery in feite. Er is ook een wedstrijd aan gekoppeld, check zeker jommeke.be/demiekes en waag je kans. "De tweeling Annemieke en Rozemieke duikt voor het eerst op in het tweede album uit de Jommeke-reeks, De Zingende Aap. Ze lijken als twee druppels water op elkaar en net als Jommeke en Filiberke hebben ze een huisdier, de aap Choco. Hun kledij en legendarische blonde paardenstaarten met rode strik behoren al jarenlang tot het collectieve geheugen van miljoenen Vlamingen. Waar de Miekes in het begin soms niet mee konden op avontuur omdat ze bijvoorbeeld aan de grote schoonmaak moesten werken, zijn ze gaandeweg geëvolueerd naar een sterk en ondernemend meisjesduo dat 'haar' mannetje kan staan. De hoogste tijd dus om deze girlpower te eren met een eigen album. Er waait de laatste jaren een innovatieve wind doorheen het Vlaamse striplandschap. De Miekes past perfect in de vele grote en kleinere stappen waarmee Ballon Media bouwt aan de toekomst van de Vlaamse en Belgische strip. CEO Alexis Dragonetti: 'De leefwereld van Jommeke wordt bevolkt door nogal wat interessante personages die best wel eens alleen in de spotlights mogen staan. Zo kwamen we tot dit voor Vlaanderen relatief nieuwe concept van het 'personagealbum'. De ambitie is niet om een langlopende nieuwe reeks in de markt te zetten, maar wel om een reeks interessante en immens populaire personages uit Zonnedorp hun eigen avontuur te geven. Niet meer maar ook niet minder.'" End an is er nog de korte inhoud van het album: "Flip is een geluksvogel. Nu Jommeke en Filberke op reis zijn, mag hij op pad met de Miekes. Ze verzeilen bij professor Gobelijn maar die geeft niet thuis. Vreemd. Ze gaan op verkenning door zijn huis en in de kelder stuiten ze op een eigenaardig wezentje. Het lijkt op het 'kopvoetertje' waarin de professor zich ooit per abuis veranderde. Zijn experiment zette toen heel Zonnedorp in rep en roer. De dorpsbewoners vrezen een even grote knoeiboel en willen het misbaksel laten onderzoeken door professor Helleborus. Maar de Miekes vertrouwen die schurk voor geen haar. Helaas weet hij het wezen toch te bemachtigen. Tijd om de mouwen op te stropen! De hulp inroepen van Jommeke? Geen denken aan: de Miekes staan heus wel zelf hun mannetje!"
Voetbalgek! 14 (Olivier Saive + Olivier Sulpice / Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)


Blake en Mortimer
09/09
TOP
• Blake en Mortimer 4: Het Mysterie van de Grote Piramide 1 (Edgar P. Jacobs) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
• Blake en Mortimer 6: Het Gele Teken (Edgar P. Jacobs) (SC/72p/€9,95) (herdruk)
• Blake en Mortimer 11: De 3 Formules van Professor Satô 1: Mortimer in Tokyo (Edgar P. Jacobs) (SC/48p/€9,95) (herdruk)


Blloan
09/09
TOP
Zon (Wilbert van der Steen) (HC/64p/€17,95)
> Wilbert van der Steen viel in de gratie dankzij zijn debuutreeks Ayak + Por die op scenario van Marc Legendre bij het ondertussen opgedoekte Strip2000 verscheen. Maar na drie delen was hij die reeks grafisch ontgroeid en was hij klaar voor de volgende stap. Bij Blloan verschijnt nu het one-shot Zon, "het tragikomische relaas van Lucien, een jochie dat het niet altijd makkelijk heeft." Dit verhaal is gebaseerd op een eigen kortverhaal van amper twee pagina's als inzending voor de Benelux Beeldverhalen Prijs uit 2010. Het open einde schreeuwt om een vervolg. Lees hier een interview met Wilbert.


Casterman
09/09
TOP
Airborne 44 cyclus 2: 3. Omaha Beach - 4. Kruisende Wegen (Philippe Jarbinet) (HC/96p/€22,00)
> Casterman gaf van de eerste cyclus van Airborne 44 twee aparte hardcoveralbums uit en een gebundelde editie. Een bundel van het tweede tweeluik is nu een feit. In december verschijnt het nieuwe deel 7.
De Killer cyclus 2: 6. Modus Vivendi - 7. Een Gewone Sterveling - 8. De Natuurlijke Orde der Dingen - 9. Oneerlijke Concurrentie - 10. Hart voor het Werk (Luc Jacamon + Matz) (HC/280p/€45,00)
> In deze tweede kloeke integrale worden de delen 6 tot 10 van De Killer gebundeld.


Dargaud
09/09
TOP
Katanga 1: Diamanten (Sylvain Vallée + Fabien Nury) (HC/72p/€17,95)
> Katanga is een nieuwe trilogie van Sylvain Vallée en Fabien Nury, de auteurs van de maffiareeks Er Was Eens waarvan Saga Uitgaven de laatste twee albums in vertaling bracht. Er Was Eens ging nog over een voornamelijk in Frankrijk bekende figuur, Katanga wordt een koloniale, Belgische vertelling. We keren terug naar het jaar 1960. Na tachtig jaar kolonisatie wil Congo de onafhankelijkheid uitroepen. Minder dan twee weken later scheurt de rijke mijnprovincie Katanga zich af en breekt de oorlog los tussen Congo en Katanga met als inzet de macht over de mijnen. Er vallen talloze doden en er komt een stroom vluchtelingen tot stand. De UNO stuurt blauwhelmen ter plaatse. Ondertussen moet een groep meedogenloze huurlingen de ingenomen mijnen bevrijden terwijl de zwarte huisbediende Charlie de hand legde op een grote schat: diamanten met een gezamenlijke waarde van dertig miljoen dollar. Hij wordt de meest gezochte zwarte van Katanga.
Trent integraal 1: 1. De Dode Man - 2. The Kid - 3. De Outcast (Léo + Rodolphe) (HC/152p/€24,95)
> Van Léo en Rodolphe wordt hun eerste samenwerking Trent gebundeld in drie integrales. De achtdelige reeks verscheen tussen 1991 en 2000. Speciaal voor de derde bundel keerden de auteurs nog eens terug naar Canada voor een geïllustreerd leesverhaal. "Philippe Trent is een mountie, een agent van de bereden politie van Canada. In die hoedanigheid doorkruist hij de sublieme landschappen van het Noord-Amerikaanse continent. In zo'n onmetelijke weidsheid krijgt elke opdracht al snel de allures van een heuse expeditie! Trent is discreet, rechtschapen en graag op zichzelf. Een man met vele twijfels. Het leven is dan ook niet mals voor hem geweest... Trent is bedacht door Léo en Rodolphe, de latere auteurs van Kenya. De avontuurlijke verhalen drijven op diepmenselijke waarden en een bezwerende sfeer. Denk aan films zoals Jeremiah Johnson of recenter The Revenant."
Het Verslag van Brodeck 2: De Stilte (Manu Larcenet) (HC) (HC/168p/€24,95)
> Dit complete tweeluik wordt zeker een van de meest gewaardeerde reeksen van dit jaar en zal ongetwijfeld hoog scoren in onze striptop-20.
Wayne Shelton 13: Vendetta (Christian Denayer + Jean Van Hamme) (SC/48p/€7,95)
> Wayne Shelton laat zich in deel 13, Vendetta, inhuren door de maffia om de enige erfgenaam van de belangrijkste maffialeider terug te vinden. De zoektocht leidt Wayne naar Italië, Engeland, Brussel en andere plekken in Europa waarbij hij te kampen krijgt met bedreigingen, verraad en aanslagen.Maar voor een beloning van 2 miljoen euro is hij tot veel in staat, vooral als Honesty hem kan helpen. Dit is het laatste door Jean Van Hamme geschreven album. De actiereeks met de vijftiger is een favoriet van mevrouw Van Hamme. Voor het afscheidsalbum vroeg ze of ze in het album mocht figureren. Dat mocht. In een scène die zich in Brussel afspeelt — nota bene in het appartement van het echtpaar Van Hamme op pagina 15 — komt ze voor als een gepensioneerde procureur des Konings. Wat later in het verhaal zien we een bekende kapitein terug over wie Van Hamme ook nog verhalen heeft geschreven.
De Zoon van de Zon (Éric Henninot + Fabien Nury naar de roman van Jack London) (HC/80p/€19,95)
> Het one-shot De Zoon van de Zon is een stripbewerking van de roman A Son of the Sun van Jack London wiens bekendste werk White Fang is. De tekeningen van Éric Henninot (Carthago, XIII Mystery 3) zijn uitmuntend. Het scenario is van Fabien Nury die de avonturen van veertiger David Grief tot een goed einde brengt. Grief is een steenrijke zakenman met een kantoor in het Australische Syndye, maar met eigendommen op verschillende eilanden. Hij zeilt graag van eiland tot eiland in de Stille Oceaan, maar hij krijgt daarbij te maken met avonturiers, schurken, oplichters, piraten en zelfs kannibalen. De oorspronkelijke roman bevat acht afgeronde verhalen. Nury koos er twee van en combineerde ze als één verhaal.


Dupuis
09/09
TOP
• De Blauwbloezen 18: Hoe het Begon (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• De Blauwbloezen 20: Black Face (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95)
(herdruk)
FRNK 1: Het Prille Begin (Brice Cossu + Olivier Bocquet) (SC/56p/€5,00)
FRNK 2: De Vuurdoop (Brice Cossu + Olivier Bocquet) (SC/56p/€5,00)
> Dupuis blijft zoeken naar goeie reeksen voor de jeugd. Daar slaagde het de afgelopen jaren in met bijvoorbeeld Alleen, Harmony en Magic 7. We koesteren dezelfde verwachtingen bij FRNK, een nieuwe reeks van Brice Cossu, die van register verandert na bijdragen aan realistische fantasyreeksen als Verloren Paradijs en De Orde van de Drakenridders, en Olivier Bocquet. Het is het eerste vertaalde album van de scenarist. In het Frans schreef hij onder meer de vervolgdelen van De IJstrein. Frank is dertien jaar en woont van kleins af aan in een weeshuis. Wanneer een adoptiefamilie hem in huis wil nemen, praat de directrice haar mond voorbij en zegt ze dat niemand weet wat er met zijn ouders is gebeurd. Hij dacht dat ze dood waren, maar door deze onthulling is hij vastbesloten zijn familie terug te vinden en loopt hij weg uit het weeshuis. Hij start zijn zoektocht op de plaats waar hij gevonden werd: een voormalig bos dat nu een werkplaats is voor een toekomstig attractiepark met de prehistorie als thema. Door een ongeluk valt hij in een grot. Wanneer hij weer ontwaakt, komt hij erachter dat hij in de echte prehistorie is verzeild! Beide albums worden tegen een kennismakingsprijs van 5 euro aangeboden.
• Guust 3: Heet van de Flater (André Franquin / Jidéhem) (HC/56p/€16,95)
(geremasterde heruitgave met ex-libris)
• Guust 4: Daverende Flaters te Koop (André Franquin / Jidéhem) (HC/56p/€16,95)
(geremasterde heruitgave met ex-libris)
Jeremiah 35: Kurdy Malloy en Mama Olga (Hermann) (SC/48p/€7,95)
Jeremiah 35: Kurdy Malloy en Mama Olga (Hermann) (HC/48p/€13,95)
> Prequelalbum over een zeventienjarige Kurdy voor hij Jeremiah leerde kennen. Op de rug van de softcovereditie staat Kurky in de titel in plaats van Kurdy.
• Lucky Luke 20: Billy the Kid (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€6,95)
(herziene herdruk)
• De Rode Baron 3: Donjons en Draken (Carlos Puerta + Pierre Veys) (HC/48p/€14,95)
> Slot van de trilogie.


Glénat
09/09
TOP
Collectie H. G. Wells
• De Oorlog der Werelden 2 (Vicente Cifuentes + Dobbs naar de roman van H.G. Wells) (HC/56p/€16,95)
> Slot van een eerste verstripping van het werk van H.G. Wells in deze nieuwe collectie. Van Vicente Cifuentes verscheen enkele weken geleden het one-shot Murdervale bij uitgeverij Prestige.

Collectie Manara
Borgia integraal: 1. Bloed voor de Paus - 2. Macht en Bloedschande - 3. Vlammen van de Brandstapel - 4. Alles Is IJdelheid (Milo Manara + Alejandro Jodorowsky) (HC/208p/€45,00)
> Erotisch vertier met deze integrale bundeling van het historische vierluik Borgia, het pausenepos van Milo Manara en Alejandro Jodorowsky. Deze uitgave is geselead en krijgt een 18+-stickertje mee. Na deze reeks begon de sequelcyclus De verschrikkelijke Paus te verschijnen bij Daedalus. Die reeks werd getekend door Theo Caneschi, de nieuwe tekenaar van Murena.


Graton
09/09
TOP
Michel Vaillant 6: Rebellion (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Philippe Graton / Denis Lapière) (SC/56p/€6,95)
Michel Vaillant 6: Rebellion (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Philippe Graton / Denis Lapière) (HC/56p/€13,95)
> In Michel Vaillant 5 stierf Michels broer Jean-Pierre nadat hij in deel 4 in een ravijn was gereden. Die dood stond al van bij het begin van het tweede seizoen gepland. Het eerste seizoen was het werk van Michels geestelijke vader Jean Graton en studiomedewekers. Van zijn albums raakten meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht, maar de verkoop daalde naar 25.000-30.000 voor het laatste deel 70. Sinds zijn zoon Philippe Graton de touwtjes voorgoed in handen nam en Denis Lapière mee aan boord nam als scenarist voor het zogeheten tweede seizoen, voortaan getekend door Marc Bourgne en decor- en wagentekenaar Benjamin Benéteau, steeg de verkoop weer naar een oplage van 30.000 tot 40.000 exemplaren per album. Volgens Graton is de gemiddelde verkoop van een Frans album trouwens minder dan 5.000 exemplaren. Jean Graton had wat bedenkingen bij de dood van Jean-Pierre, maar hij liet zijn zoon ook weten dat hij zijn verzoek om hem te verrassen had ingewilligd. Lezers toonden minder begrip en beledigden de auteurs tot op het punt dat Philippe twijfelde aan zijn beslissing om Jean-Pierre effectief te laten sterven. Hij zei daar het volgende over: "Ik wilde de clan-Vaillant in het nauw drijven en de epische toets van de eerste albums terugbrengen toen vader Henri, ingenieur Jean-Pierre en piloot Michel de Amerikanen uitdaagden door zelf prachtige wagens te produceren en races te winnen. Vandaag leiden ze een leven van grote industriëlen. Françoise, de pientere en brutale journaliste, is een burgervrouwtje geworden ten dienste van haar man Michel die meer en meer te zien is met stropdas. Wie zou nog voor hen beven of zich voor hen interesseren? Ze moesten alles verliezen. Ik heb me teruggetrokken in een afgelegen appartement en ik heb de synopsis van de eerste cyclus van zes albums geschreven. Die komt nu tot een einde. De Vaillants hebben hun tegenslagen gekend en zullen moeten terugkrabbelen." Dit zesde album is dus het laatste deel van de cyclus, maar het album eindigt met een belangrijke cliffhanger waarbij de ene in een lastig parket verzeilt en de andere wraak zweert. Wordt vervolgd dus.


Hauwaerts Uitgeverij
09/09
TOP
• Uit de Archieven van Ersel (HC/208p/€35,00)
• Uit de Archieven van
Hachel (HC/136p/€30,00)
> Het concept van deze collectie is ondertussen genoegzaam bekend. In elke dikke bundel staat heel wat in album onuitgegeven illustratie- en/of stripmateriaal verzameld, dikwijls voor vroegere publicitraire doeleinden en met de nodige toelichting. Elk album wordt voorafgegaan door een korte biografie.


Le Lombard
09/09
TOP
PAKKET: Saga Valta 1+2 (Mohamed Aouamri + Jean Dufaux)
> Promopakket met de eerste twee delen tegen 9,95 euro in plaats van 15,95 euro.

Dokus 23: Meesterspieker (Godi + Zidrou) (SC/48p/€6,95)
> Zoals elk jaar verschijnt in september telkens een nieuw album van deze gagreeks over een student die alles behalve een modelleerling is. Ondertussen bestaan er al twee Franse films en er is een tv-reeks op komst.
• Saga Valta 3 (Mohamed Aouamri + Jean Dufaux) (SC/64p/€7,95)
> Laatste deel van de trilogie.
Steven Sterk: De Integrale 2: 4. Oom Ponnes - 5. Circus Bodoni - 6. Lady Adel Fine (François Walthéry / Marc Wasterlain + Peyo / Gos / Yvan Delporte) (HC/216p/€27,50)
> In mei verscheen het eerste deel van Steven Sterk: De Integrale. Deel 2 bundelt de verhalen Oom Ponnes, Circus Bodoni en Lady Adel Fine. De reeks wordt in vijf integrales heruitgegeven. In de laatste krijgen we dus alsnog het niet-vertaalde deel 14, In het Spoor van de Witte Gorilla uit 2015 in het Nederlands te lezen. Dit album werd net als de delen 8 tot 13 getekend door Pascal Garray die op 17 januari op 51-jarige leeftijd overleed. Bij Standaard Uitgeverij verscheen onlangs het De Smurfen-album De Smurfen en de Paarse Bonen dat hij net had afgewerkt.


Lucky Comics
09/09
TOP
• Lucky Luke 41: De Grootvorst (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€6,95) (herziene herdruk)


Oogachtend
09/09
TOP
• Zeep 1 (Maarten Vande Wiele) (SC/168p/€15,00)
> Eerste deel van de nieuwe reeks van Maarten Vande Wiele (I Love Paris, ABBA Zoekt Frida). Maarten vertelde dat er zeker twee delen van zullen verschijnen. En omdat Zeep een persiflage is op een soap, met per album een grote cliffhanger, kan de reeks in principe verder gaan na het eerste tweeluik dat wel een afgerond geheel vormt. Deel 1 telt 168 pagina's op het formaat 16 x 23 centimeter. "Het is 1986 en in New York City is de jacht naar geld, succes en geluk geopend. Maar dat kan de jonge secretaresse Barbra Roberts gestolen worden. Barbra droomt van een prins, net zoals in haar geliefde soap opera's. Ze valt als een blok voor de rijke Kenneth Castelson, en als Kenneth haar ten huwelijk vraagt, lijken al haar dromen uit te komen. Maar wat is er gebeurd met de ex van Kenneth? De ravissante Rachella Kabuki verdween tien jaar geleden en haar lichaam werd nooit gevonden. Is Kenneth ooit over Rachella heen geraakt? Waarom spreekt Kenneth nooit over haar? Werd Rachella misschien vermoord? Dagelijks voelt Barbra de schim van het verleden in hun relatie rondwaren..."


Plan A Uitgevers
16/09
TOP
Kijk en Lees
• Mijn Vriend Grompf: Onze Huisyeti (Nob)
(HC/32p/€9,95)
• Mijn Vriend Grompf: Een Harige Makker (Nob)
(HC/32p/€9,95)
• Mijn Vriend Grompf: Hajaa! (Nob) (HC/32p/€9,95)

> Plan A Uitgevers, gespecialiseerd in het uitgeven van strips voor de jongste lezertjes, voegt een nieuwe reeks toe aan het fonds van de collectie Kijk en Lees. Van Mijn Vriend Grompf verschijnen ineens drie delen. De strip werd enkele jaren geleden voorgepubliceerd in Nickelodeon Magazine en is het werk van Nob. Die auteur hebben we keihard leren waarderen dankzij de gagreeks Dad die hij voor Spirou maakt en waarvan momenteel drie albums zijn verschenen. Van Mijn Vriend Grompf bestaan in het Frans al tien albums. We maken hierin kennis met een jongetje dat zich eenzaam voelt. Zijn vader besluit hem een gezelschapsdier te geven: een aapje dat hij bij een verkoper in een doos vindt. De verkoper maakte hem wijs dat het om een Tibetaans dwergaapje gaat, maar in werkelijkheid gaat het om een yeti die snel uitgroeit tot een reusachtig beest. Tegelijk is hij grote vriend voor zijn nieuwe meester. Plan A Uitgevers is het gezamenlijk initiatief van Michiel van de Vijver en Gerben Valkema. Ze gaven in eigen beheer heel mooie albums uit van Joep, Geheim Agent G. Ruwel en Kik. Mijn Vriend Grompf is hun eerste vertaalde reeks.


Saga Uitgaven
16/09
TOP
• Boes integraal 4 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (HC/96p/€29,95)
> Deze dubbeldikke uitgave wordt later nog ontdubbeld in de softcoveralbums 7 en 8.
• Doomsday 3: 0 00 00 (Mario Boon + LeON) (SC/56p/€8,95)
> Doomsday 1 van Mario Boon en voormalig P-magazine-redacteur LeON verscheen bij Dark Dragon Books, deel 2 en een heruitgave van deel 1 verschenen bij de ondertussen opgedoekte stripafdeling van Mediageuzen en deel 3 verschijnt bij alweer een andere uitgever. Saga Uitgaven publiceert het derde en laatste deel van de post-apocalyptische thriller. Een vervolg is altijd mogelijk. Aansluitend bij het verhaal zal je acht bonuspagina's vinden met een kleine making-of. De samenvatting van deel 3, met de titel 0 00 00: "Het is het jaar 0. De Russische sekte heeft de wereld veroverd. Op een paar kleine verzetshaarden na en een héél grote: het radioactief gevrijwaarde Australië dat dan ook in de tegenaanval gaat. Met de moed der wanhoop. En net op dat moment bevindt ons gezelschap zich daar. Wordt hun laatste tussenstop richting Alaska ook ineens hun allerlaatste stop? Komt ons gezelschap op tijd weg en met wie? Want eigenlijk zitten ze met te veel op de boot."
• Garfield luxebox: 1978 tot 1988: deel 1-2-3-4-5 (Jim Davis) (5 x HC/€224,95) (luxe met vijf gesigneerde ex-librissen)
> Op honderd exemplaren gelimiteerde luxebox van Garfield met daarin de eerste vijf delen van Garfield Compleet, zijnde de jaren 1978 tot 1988. Opgepast, het gaat om luxe-uitvoeringen van de bestaande albums met introductiedossiers, maar nu met linnen rug en zilveren opdruk. Het extra speciale is dat er bij de box vijf door Jim Davis gesigneerde ex-librissen horen. En die zie je niet vaak!
Jazz (A. Dan + Serge Scotto / Éric Stoffel naar het toneelstuk van Marcel Pagnol) (HC/64p/€24,95)
> Jazz is na Kabeljauwtje het tweede one-shot van tekenaar A. Dan naar het werk van Marcel Pagnol. Deze keer gaat het om een verstripping van een van Pagnols toneelstukken. Serge Scotto en Éric Stoffel staan als vanouds in voor de bewerking. "Op zijn zesenvijftigste voltooit Blaise een grondige studie over een onuitgegeven tekst die hij toeschrijft aan Plato en hij staat op het punt een leerstoel aan de Sorbonne te krijgen. De onthulling van een rivaal over de onjuistheid van zijn beweringen keldert zijn verwachtingen. Nadat hij meer dan dertig jaar aan de kennis wijdde, zonder een seconde aan zichzelf te denken, verandert Blaise op slag. Als gevolg van de ontmoeting met de geest van de jongeman die hij vroeger was, besluit de verwarde Blaise zijn jeugd te beleven op een leeftijd waarop het te laat is." Ondertussen beent Saga Uitgaven de oorspronkelijke Pagnol-collectie van de Franse uitgeverij Bamboo aardig bij. Eind mei verscheen in het Frans de verstripping van Pagnols Le Schpountz, een komische film uit 1938 waarin Fernandel een glansrol speelde. Efix tekende dit album. Jean de Florette, naar de roman én de film, verschijnt in oktober in het Frans en is getekend door Alexandre Tefenkgi (Stille Helden, Waar Zijn de Mooie Dagen?). En op de Facebookpagina van de uiterst begaafde tekenaar Morgann Tanco zagen we al een fragment van een cover passeren die bij het derde deel van Pagnols vierdelige autobiografische jeugdjaren past. De eerste twee romans zijn al verstript als De Triomf van m'n Vader en Het Kasteel van m'n Moeder.
• Kramikske integraal 2: 6. Jo de Lahiti - 7. De Edele Lookworst - 8. De Kastarrally - 9. De Spelen van Semoel - 10. Punch en Judy (Jean-Pol) (HC/268p/€34,95)
• Kramikske integraal 2: 6. Jo de Lahiti - 7. De Edele Lookworst - 8. De Kastarrally - 9. De Spelen van Semoel - 10. Punch en Judy (Jean-Pol) (HC/268p/€60,00) (luxe met ex-libris)
> Tweede integrale van het bakkersgastje Kramikske met daarin de delen 6 tot 10 in zwart-wit, zijnde de verhalen Jo de Lahiti, De Edele Lookworst, De Kastarrally, De Spelen van Semoel en Punch en Judy, aangevuld met het kortverhaal Niet Blozen voor Bloso. In het achtergronddossier in kleur wordt de carrière van Jean-Pol verder uitgespit en er staat een hoofdstuk in over Jean-Pols andere grotere reeks Annie en Peter. Heel wat uniek beeldmateriaal dikt het achtergronddossier van 36 pagina's aan. Van deze integrale reeks zullen vijf delen verschijnen.
• De Roestige Ridder: Sprakeloos (Arjen Vriezekolk) (SC/96p/€8,95)
> De Roestige Ridder is het albumdebuut van de Nederlandse stripmaker Arjen Vriezekolk. Zijn tekenstijl is heel soepel met veel beweging en alle gags zijn tekstloos. "Roze olifanten en vijf grote oranje poezen, tenminste... Dat denkt de Roestige Ridder nog steeds! Soms vertederend, vaak hilarisch en af en toe gewoonweg melig of melancholisch. Het eerste album van De Roestige Ridder laat je schaterlachen of soms mijmeren over een kindertijd die al lang achter je zou kunnen liggen. Zonder tekst, want een beeld zegt meer dan duizend woorden. De Roestige Ridder van Arjen Vriezekolk is losjes gebaseerd op het hilarische boek van Ina de Vries."
• Sam integraal 2: 5. De Kikkerpoel - 6. Circus Campioni - 7. Naar Pruttelaar - 8. Hazera (Jan Bosschaert + Marc Legendre) (HC/232p/€34,95)
• Sam integraal 2: 5. De Kikkerpoel - 6. Circus Campioni - 7. Naar Pruttelaar - 8. Hazera (Jan Bosschaert + Marc Legendre) (HC/232p/€60,00)
> In de tweede Sam-integrale worden de albums De Kikkerpoel, Circus Campioni, Naar Pruttelaar en Hazera gebundeld. In De Kikkerpoel trekken Jan Bosschaert en Marc Legendre naar Bretagne voor een sinister verhaal met heel wat verwijzingen naar het werk van de schrijver Guy de Maupassant. Beide heren vinden het album nog steeds hun beste Sam-verhaal. Het op vele punten op persoonlijke feiten gebaseerde Hazera vinden ze dan weer het mooiste verhaal van de sociaal bewogen Sam. En hoe zit het met de romantiek nadat de sympathieke krullenbol Maxime leerde kennen? Voor het achtergronddossier leverden de auteurs commentaar bij alle verhalen. Coverstudies, schetsen, een portfolio met illustraties en andere zelden tot nooit eerder gepubliceerde tekeningen vullen de veertig bonuspagina's aan. Hierna verschijnt nog één integrale.

Collectie Bamboe
De Adoptie 2: La Garúa (Arno Monin + Zidrou) (HC/72p/€19,95)
> Slot van het tweeluik De Adoptie dat meer dan één lezer wist te bekoren. Deel 1 wordt namelijk herdrukt. Beide delen verschijnen enkel in hardcover. Ook deel 2 is weer goed voor een lach en een traan. "Qinaya is terug naar huis. Haar adoptieouders zijn gearresteerd voor ontvoering. Het meisje is door de sociale dienst teruggestuurd naar haar geboorteland Peru. Na anderhalf jaar zoeken, reist Gabriël, haar Franse 'opa', naar Lima om haar terug te vinden. Maar de oude knorpot loopt de ene na de andere ontgoocheling op. Want de afgelopen achttien maanden is het meisje veranderd, ze is groter geworden... en ze is haar verblijf in Frankrijk vergeten. Ze is haar 'achachi', haar opa, vergeten..."
• De Erectie integraal (Lounis Chabane + Zidrou) (HC/144p/€50,00)
> Nieuw tweeluik van de makers van Helena en de scenarist van Een Nacht in Rome. Het verschijnt eerst als een gelimiteerde integrale. De hard- en softcoveralbums van deel 1 en 2 verschijnen de volgende maanden. "Die nacht stapelt alles zich op voor Lea en Florent. Na het bezoek van Alexandra en Jean-Fabrice maakten ze ruzie en legden het weer bij terwijl alle geheimen waarover ze liever zwegen onthuld raakten. Dit is het verhaal over een man die zich vergiste van cadeau en een vrouw die bang is ouder te worden. Dit is het verhaal van een explosieve nacht. Dit is het verhaal van een verrassing. Dit is het verhaal van een erectie..."
De Terugkeer (Bruno Duhamel) (HC/96p/€24,95)
> De Terugkeer van Bruno Duhamel is een in Frankrijk ondertussen veelgeprezen one-shot dat 96 pagina's telt. Duhamel baseerde het verhaal op werkelijke initiatieven van een kunstenaar, maar zijn verhaal is grotendeels fictief zodat hij niet in de val kon trappen om een brave biografie te maken. "Na een prestigieuze, internationale carrière is kunstenaar Cristóbal terug op zijn geboorte-eiland. Maar het eiland is ten prooi gevallen aan projectontwikkelaars die vastbesloten zijn het eiland om te vormen tot een ideale vakantiebestemming. Cristóbal wil zijn verloren, vulkanisch eiland in het midden van de oceaan behouden en hij zet zijn reputatie in om als verzet een ongebruikelijk project te starten: hij wil van het eiland een kunstwerk maken. Maar is de kunstenaar werkelijk de meester van zijn creatie? Voor inspecteur Ramirez wordt dat de hamvraag wanneer Cristóbal dood wordt teruggevonden na een vreemd auto-ongeluk."


Sherpa
09/09
TOP
Het 9e Eiland (Marcel Ruijters) (SC/208p/€19,95)
> "Stripschapprijswinnaar Marcel Ruijters (1966) is vooral bekend van zijn middeleeuwse verhalen, maar in Het 9e Eiland keert hij terug naar zijn wortels: de undergroundstijl die hij in zijn Dr Molotow-strips hanteerde. Het 9e Eiland is in eerste instantie een absurdistische en humoristische avonturenstrip die zich afspeelt op een tropisch eiland, waar de gestrande hoofdpersoon zich te buiten gaat aan seks en kannibalisme. Maar onder dit gruwelsprookje valt een tweede vertelling te lezen, waarin de auteur het fenomeen 'stripverhaal' analyseert en becommentarieert. Deze dubbele bodem, die Ruijters van begin tot eind volhoudt, maakt het lezen van Het 9e Eiland tot een bijzonder amusante ervaring voor stripliefhebbers!"


Standaard Uitgeverij
16/09
TOP
• De Avonturen van Urbanus 175: Het Patatje van Patat (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€5,99)
> "Jef Patat leert zijn zoon, Patatje, alle knepen van het zwerversbestaan: Hoe kun je zoveel mogelijk drinken? Hoe moet je als zatlap aan een paaltje hangen? Hoe kun je best gaan schooien? Na een avontuur onder de grond wordt Patatje bijna doodgestoken en ontfermt Urbanus zich over hem. De ouders van Urbanus zijn ondertussen op wereldreis naar allerlei exotische plaatsen..."
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 21: De Kus van de Vampier (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€5,99)
> "In het verre Roemenië hebben de dorpelingen die rond het kasteel van Yogibèr wonen een schitterend Vampierenpretpark gerealiseerd. Dat was zo afgesproken met Graaf Mircevlad, die nog steeds eenzaam op zijn kasteel woont en ervan droomt ooit een echte vampier te worden. Mark Vertongen, Paulien, oma Boma en inspecteur Porei worden naar Yogibèr uitgenodigd voor de opening van het pretpark. Ook ma en pa Vertongen zullen van de partij zijn. Het idee voor het pretpark kwam immers van Mark Vertongen. Het wordt een blij weerzien met de graaf en zijn oom Boleslav, die een échte vampier is. Oma Boma heeft in de gaten dat Mircevlad treurig is en zich eenzaam voelt. Maar tijdens de openingsfeesten van het pretpark ontmoet hij een mooi blond meisje. Hij is op slag verliefd..."
• De Kiekeboes 149: Zo Zie Je Maar (Merho met medewerking van Kristof Fagard, Peter Van Gucht en Jos Vanspauwen) (SC/48p/€5,99)
> "Virtual reality via contactlenzen. Opeens waan je jezelf in volle bezetting ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dat overkomt Marcel Kiekeboe. Wat is er in een ver verleden gebeurd waardoor zijn nieuwe opticien wraak op hem wil nemen? En dit terwijl Nopel de hele tijd gepest wordt op school." Dit jaar vierden we de veertigste verjaardag van de stripreeks, volgend jaar verschijnt deel 150 van de best verkochte stripreeks in Vlaanderen.
• Nero - De Premières 7: Tuizentfloot: De Granaatslikker (Marc Sleen) (SC/56p/€9,99)
> In De Granaatslikker maakte Tuizentfloot, een van de meest bizarre sidekicks in het Vlaamse striplandschap, zijn eerste opwachting. Het verhaal verschijnt als zevende Nero - De Premières en is speciaal voor deze editie ingekleurd.
• De Rode Ridder 255: De Heks en Merlijn (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€5,99)
> Deze maand en in december verschijnen de delen 255 en 256. Daarna moet er nog één deel verschijnen om een punt te zetten achter de lopende cyclus in acht. Fabio Bono en Marc Legendre hebben ondertussen wel een nieuw contract getekend voor nog eens acht albums en dat worden voortaan afgeronde verhalen per album met meer prenten per pagina. Legendre geeft je hier meer uitleg. In De Heks en Merlijn krijgen we het volgende geserveerd: "In een poging om uit handen van Malfrat de Wrange te blijven, trekt Johan met Allis de bergen in waar veel gevaren op hen wachten. Ondertussen krijgt Merlijn op Camelot bezoek van iemand met wie hij een geheim uit het verleden deelt. Een geheim dat met de Uitverkorene te maken heeft. Maar wil Merlijn daaraan herinnerd worden?"
• Suske en Wiske 341: Het Monamysterie (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99)
> "Barabas onderzoekt in opdracht van het Louvre de Mona Lisa. Wanneer hij het figuur uit het schilderij tot leven wekt met zijn Teletransfor, blijkt het om een man te gaan. Die beweert dat hij in 1911 model heeft gestaan voor de kopie en vlucht het labo uit. De Mona Lisa is een vervalsing! De politie denkt echter dat de prof liegt om zijn gezicht te redden nadat hij een kostbaar schilderij heeft vernield. Hij wordt gearresteerd en zijn reputatie staat op het spel. Er zit onze vrienden niets anders op dan in het verleden naar de échte Mona Lisa te gaan zoeken. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht, want de dief heeft een grote verrassing voor hen in petto..."
• Suske en Wiske Classics 5: De Koning Drinkt (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 6: De Tamtamkloppers (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 7: De Zwarte Zwaan (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 8: Het Gouden Paard (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
> Tweede golf heruitgaven met een gloednieuwe inkleuring en lettering. Ook de handtekening van Willy vandersteen bovenaan de covers is nu de echte, zie dit weetje. De integrale van deze vier albums met extra achtergrondpagina's is uitgesteld naar oktober.


Standaard Uitgeverij / Het Gebroken Zwaard
09/09
TOP
• Amoras 1: Suske - artist edition (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€140,00) (luxe)
• Amoras 2: Jérusalem - artist edition (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€140,00) (luxe)
> Artist's editions op groot formaat met linnen rug van de eerste twee delen van de reeks Amoras. Jérusalem (in een oplage van tweehonderd genummerde exemplaren) is een nieuwe uitgave, Suske (op driehonderd genummerde exemplaren) dateert al van vorig jaar toen Het Gebroken Zwaard deel 1 uitgaf als luxe met reproducties van alle originele platen, schetsen en ontwerpen. Het jaar daarvoor gaf de gelegenheidsuitgeverij een artist's edition uit van De Rode Ridder: De Laatste Droom. Deze luxes waren alleen te koop op de stripbeurs van Sint-Pauwels die Het Gebroken Zwaard mee organiseert. Maar nu zijn beide luxes van Amoras ook verkrijgbaar via stripspeciaalzaken.


Standaard Uitgeverij / Marvel
16/09
TOP
• The Superior Spider-Man 010 (Humberto Ramos / Marcos Martin / Giuseppe Camuncoli / Javier Rodriguez / Victor Olazaba / Alvaro Lopez / Marcos Martin / John Dell + Dan Slott / Christos Gage) (SC/96p/€6,99)
• The Superior Spider-Man 011 (Giuseppe Camuncoli / John Dell / Terry Pallot + Dan Slott / Christos Gage) (SC/96p/€6,99)
• Wolverine 009 (Pete Woods / Jonathan Marks + Paul Cornell / Elliott Kalan) (SC/72p/€6,99)
• Wolverine 010 (Steven McNiven / Jay Leisten + Charles Soule) (SC/96p/€6,99)
> Standaard Uitgeverij stopt met het vertalen van comics, maar is wel nog zo correct om de lopende verhaallijnen van The Superior Spider-Man en Wolverine af te ronden in deze dikke albums.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
16/09
TOP
• De Kiekeboes 149: Zo Zie Je Maar (Merho met medewerking van Kristof Fagard, Peter Van Gucht en Jos Vanspauwen) (HC/48p/€60,00) (luxe met ex-libris)
• De Kiekeboes 149: Zo Zie Je Maar (Merho met medewerking van Kristof Fagard, Peter Van Gucht en Jos Vanspauwen) (HC/48p/€100,00) (superluxe met ex-libris)
• Nero - De Premières 7: Tuizentfloot: De Granaatslikker (Marc Sleen) (HC/64p/€60,00) (luxe met ex-libris)
• Nero - De Premières 7: Tuizentfloot: De Granaatslikker (Marc Sleen) (HC/64p/€100,00) (superluxe met ex-libris)
• De Rode Ridder 255: De Heks en Merlijn (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/40p/€60,00) (luxe met ex-libris)
• De Rode Ridder 255: De Heks en Merlijn (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/40p/€100,00) (superluxe met ex-libris)
De Rode Ridder: Trilogie: 247. De Klauw - De Zwarte Drietand - Inferno (Claus D. Scholz) (SC/96p/€15,95)
> Nadat het voor Claus D. Scholz een uitgemaakte zaak was dat hij met pensioen zou gaan, bleef hij nog wel trouw op post tot zijn definitieve opvolger gekozen was en de toekomst van de reeks De Rode Ridder verzekerd was. Vanaf deel 250 was die overname een feit. Maar met deel 247, De Klauw, was hij aan een trilogie begonnen waarvan de vervolgdelen als afwisseling met verhalen van Peter Van Gucht (die de delen 248 en 249 voor hem schreef) zouden moeten verschijnen. Die afronding werd hem niet gegund. Speciaal voor Stribbel Strips, distributeur van de strips van Saga Uitgaven en zelf ook een gelegenheidsuitgever (bijvoorbeeld van de eerste integrale van de nieuwe reeks Suske en Wiske Classics of de luxes van Dag en Heidi) tekende Claus alsnog de vervolgverhalen De Zwarte Drietand en Inferno, maar die waren samen met De Klauw enkel te koop in een luxetrilogie op groot formaat op slechts tweehonderd exemplaren. Bij de eerste negentig exemplaren werd onder verzegelde omslag een originele plaat uit een van de drie verhalen verkocht. Die luxe raakte snel uitverkocht, en er kwam gemor van fans en lezers die de trilogie ook wilden lezen. Voor hen allen is er nu de complete trilogie in een betaalbare softcoveruitvoering op een grotere oplage. Een budget voor een inkleurder was er nog steeds niet, de trilogie verschijnt dus net als de luxe in zwart-wit. Opgepast: de verspreiding blijft beperkt tot stripspeciaalzaken. Mis deze uitgave dus geen tweede keer.
• Suske en Wiske 341: Het Monamysterie (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€60,00) (luxe met ex-libris)
• Suske en Wiske 341: Het Monamysterie (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€100,00) (superluxe met ex-libris)


Uitgeverij De Leeuw
16/09
TOP
• The Champions: Scheurkalender 2018 (diverse auteurs) (SC/366p/€14,95)
• Rooie Oortjes: Scheurkalender 2018 (diverse auteurs) (SC/366p/€14,95)
• Suske en Wiske: Scheurkalender 2018 (diverse auteurs) (SC/366p/€14,95)
> Met elke dag een grap van Lambik, een van de vier complete verhalen, een spelletje of een puzzel.


Uitgeverij HUM!
09/09
TOP
Tex Willer Classics 8: Storm over Galveston (Massimo Rotundo + Pasquale Rujo) (SC/228p/€17,95)
> "Donkere wolken boven Galveston beloven weinig goeds. Maar ook op de grond staat de atmosfeer op het punt van ontladen. Willer en Carson worden geconfronteerd met een bende voor wie moord, afpersing en slavernij dagelijkse kost is. Een ongekend noodweer van bliksems en kogels gaat de hele streek rond de stad schoonvegen." Opnieuw straf tekenwerk in zwart-wit, in dit geval van Massimo Rotundo (De Detective zonder Naam).


Van Halewyck
09/09
TOP
• Een Veeg uit de Pen! (Quirit) (SC/112p/€12,50)
> "Al meer dan veertig jaar is Quirit de schrik van menig moraalridder en een vaste waarde in het Nederlandstalige cartoonlandschap. In Een Veeg uit de Pen! bundelt hij tweehonderd recente én tijdloze cartoons. Zoals vanouds is niets of niemand veilig voor zijn waanzinnige hersenspinsels: Limburgers en Eerste Hulp Bij iPad, de witte piet van Sinterklaas, de vluchtelingencrisis, het Kremlin van Donald Trump, IS en het hiernamaals, de eeuwenoude battle of the sexes,... Zelfs de politiek correcte superheld Antigaybashingman komt niet ongeschonden uit de strijd.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel