Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Tussen 9 en 15 december verschenen 55 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Ballon Comics
Big Balloon Publishers
Blake en Mortimer
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics

Klik verder naar de eerder in december verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Aspe NV
Ballon Comics
Big Balloon Publishers
Blake en Mortimer
Bonte
Bries
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Les Éditions Albert René
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Matsuoka
Prestige
RW Uitgeverij
Sanoma
Silvester
Standaard Uitgeverij
Stribbel Strips
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
 
Aspe NV
08/12
TOP
Dossier van de Duivel (Marec + Pieter Aspe) (HC/80p/€14,99)
> In 2017 sloegen cartoonist Marec en schrijver Pieter Aspe de handen in elkaar voor het one-shot Afscheid van een Muze als herinnering aan Aspes overleden vrouw Bernadette. Het album verscheen bij Uitgeverij Van Halewyck. Beide heren waren al langer met elkaar bevriend en hun samenwerking krijgt een vervolg bij Aspes gloednieuwe, eigen uitgeverij Aspe NV. Dossier van de Duivel is het eerste deel in een stripreeks me tcomplete verhalen waarvan jaarlijks minstens één nieuw album zal verschijnen. In tegenstelling tot Afscheid van een Muze is er geen afwisseling van Aspes proza en Marecs illustraties en stripfragmenten, maar leest het als een volwaardige strip. Dossier van de Duive speelt zich af in Brugge en Parijs eind negentiende eeuw. Marec documenteerde zich minutieus om de locaties in beeld te brengen. Het verhaal is gebaseerd op feiten waarin de auteurs een verband blootleggen tussen satanische missen en historische figuren als pastoor Ludovicus Van Haecke, Berthe de Courrière, courtisane en minnares van de Franse schrijver Remy de Gourmont, en schrijver Joris-Karl Huysmans.


Ballon Comics
15/12
TOP
• Dance Academy 1 (Crip + Béka) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Dance Academy 2 (Crip + Béka)
(SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Dance Academy 3 (Crip + Béka)
(SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Dance Academy 4 (Crip + Béka)
(SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Dance Academy 5 (Crip + Béka)
(SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Dance Academy 10 (Crip + Béka)
(SC/48p/€6,95) (herdruk)
Game Over 5: Walking Blork (Adam / Midam + Midam / www.gameoverforever.com)
(SC/48p/€6,95) (herdruk)
Game Over 15: Very Bad Trip (Adam / Midam + Midam / Patelin)
(SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Game Over 16: Ai Ai Eye (Adam + Midam / Adam) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Sisters 6: Een Zus om te Zoenen (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Sisters 7: M'n Zonnesteekje! (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
Sisters 8: Als Ze Maar Gelukkig Is! (William + Christophe Cazenove / William) (SC/48p/€6,95) (herdruk)


Big Balloon Publishers
15/12
TOP
Disney Filmstrips
• Ralph Breaks the Internet (Andrea Greppi / Marco Forcelloni / Michela Frare / Emilio Urbano + Joe Caramagna naar de tekenfilm van Disney/Pixar) (SC/56p/€5,95)

> De animatiefilm loopt nu in de zalen.


Blake en Mortimer
15/12
TOP
• De Avonturen van Blake en Mortimer 1: Het Geheim van de Zwaardvis 1 (Edgar P. Jacobs) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
• De Avonturen van Blake en Mortimer 2: Het Geheim van de Zwaardvis 2
(Edgar P. Jacobs) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
• De Avonturen van Blake en Mortimer 3: Het Geheim van de Zwaardvis 3 (Edgar P. Jacobs) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
• De Avonturen van Blake en Mortimer 7: Het Raadsel van Atlantis (Edgar P. Jacobs) (SC/64p/€9,95) (herdruk)
• De Avonturen van Blake en Mortimer 10: Het Halssnoer van de Koningin (Edgar P. Jacobs) (SC/64p/€9,95) (herdruk)
• De Avonturen van Blake en Mortimer 12: De 3 Formules van Professor Sato 2: Mortimer contra Mortimer (Bob De Moor + Edgar P. Jacobs) (SC/48p/€9,95) (herdruk)
• De Avonturen van Blake en Mortimer 21: De Eed van de Vijf Lords (André Juillard + Yves Sente) (SC/64p/€9,95) (herdruk)


Bonte
08/12
TOP
• Levensschetsen (Buth) (HC/252p/€35,00)
> Deze hadden we nog niet eerder vermeld. In deze dikke bundel staan tientallen levensverhalen van historische figuren die Buth (Leo de Budt), de auteur van Thomas Pips, voor 't Kapoentje tekende. Het gaat om kortverhalen van meestal vier pagina's naar het voorbeeld van Oom Wim uit Robbedoes. De strips zijn knap gerestaureerd op basis van de originelen. De cover is van Gilbert Declercq, bekend van de luchtvaartreeks Rud Hart.


Bries
08/12
TOP
• Ramone (Lukas Verstraete) (HC/48p/€20,00)
> De nieuwste strip van Lukas Verstraete, de auteur van Een Boek Waarmee Men Vrienden Maakt.


Casterman
15/12
TOP
Alex 32: De Laatste Verovering (Marc Jailloux + Géraldine Ranouil) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Alex 34: Aan de overkant van de Styx (Marc Jailloux + Mathieu Bréda) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Alex Senator 8: De Gifmarkt (Thierry Démarez + Valérie Mangin) (HC/48p/€9,95)
> Tweede album al dit jaar van de oudere Alex. De spin-off over de jongere Alex verschijnt in februari.
• Ik René Tardi Krijgsgevangene in Stalag IIB 3: Na de Oorlog (Jacques Tardi) (HC/160p/€25,00)
> Derde en laatste deel naar de memoires van Jacques Tardi's vader René.


Daedalus
15/12
TOP
30 Jaar, 2 Katten 1 (MiniKim + Flora) (SC/48p/€7,95)
> Oftewel een jaar in het leven van een kattenliefhebster. Dat zou nogal herkenbaar moeten zijn voor lezeressen met katten. Het verschijnt in twee delen. "Leven met twee katten is niet moeilijk: doe gewoon wat zij willen! Lucie is een doodgewone Parisienne. Zoals duizenden vrouwen van haar leeftijd heeft ze een klein appartement, veel vrienden, een baan in een kantoor,... Kortom, een gewoon meisje, als ze geen serieus probleem had: Lucie is een kattenmeisje! Ze heeft er twee en ze doet er alles aan om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. Van hun kant gebruiken Neko en Yoshi al hun kattenkennis om het bestaan van hun mens overhop te zetten..."
• De Druïden 9: De Tijd van de Kraaien (Jacques Lamontagne + Jean-Luc Istin) (SC/52p/€8,95)
> Deze hadden we nog te goed: het negende en ook laatste album van de reeks De Druïden. "Terwijl Gwenc'hlan en Taran wanhopig op zoek zijn naar het vinden van Pa en zijn familie van kannibalen, kruipt Leonin uit de restanten van het kasteel van Orient. Tegen alle verwachtingen in heeft hij het overleefd en ziet hij, terwijl hij flauwvalt, de komst van een leger onder leiding van Claudas. Wat komt deze heer, gekend om zijn ambities en zijn wreedheid, in deze regio doen? De opvolger van monseigneur Verrus vergezelt hem om een nieuwe kerk in naam van de christelijke god op te richten. Er vinden plots verschrikkelijke gebeurtenissen plaats in het bos, en onze helden ontdekken met wie ze te maken hebben..."
• Dwergen 7: Derdhr van de Talion (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (SC/56p/€8,95)
• Dwergen 7: Derdhr van de Talion (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (HC/56p/€17,95)
> "Het is vijftien jaar geleden dat fort Draz in vlammen opging. De orde van de Talion was niet vernietigd. De macht kwam enkel in andere handen terecht, van die van de archivisten naar de handen van heren van de Stenen Bank. Ordo werd achtervolgd door de moordenaars van de Zwarte Loge en zag af van zijn wraak... Tot op de dag waarop de mooie en mysterieuze Derdhr, een van de machtigste heren van de Stenen Bank, hem opzoekt en hem voorstelt af te maken waaraan hij begonnen was..."
• Elfen 16: Rood Als Lava (Kyko Duarte + Jean-Luc Istin) (SC/68p/€8,95)
• Elfen 16: Rood Als Lava (Kyko Duarte + Jean-Luc Istin) (HC/68p/€17,95)
> In Elfen deel 16 speelt de dwerg Redwin uit die andere reeks Dwergen een rolletje. "Lah'saa en haar ghoulleger houden zich op aan de voet van de citadel van Slurce. De Zwarte Elfen krijgen de keuze: haar als hun nieuwe Vorstin aanvaarden of volledig worden uitgeroeid. Er nadert echter nog een leger onder leiding van Tenashep de Witte Elf, Redwin de Dwergenkrijger, Aamnon de Blauwe-Elfenheer en Gal de Yr. Er zou zich zelfs een magiër in hun gezelschap bevinden..."
• Geronimo (Jef + Matz) (HC/120p/€24,95)
> Geronimo is een one-shot van Jef en Matz (bekend van De Killer) van wie bij Dark Dragon Books al het one-shot Verdwaalde Kogels verscheen. "'Wij konden deze strijd niet winnen. Toch betreur ik het niet mij verzet te hebben. Als ik al iets betreur, dan is het dat ik niet meer Mexicanen heb omgebracht. Als ik kon, als ik de kracht nog had, dan ging ik opnieuw op oorlogspad tegen hen...' Geronimo, de iconische figuur van de strijd der indianen, weigerde heel zijn leven zijn vrijheid op te geven. Hij wilde leven en sterven in het land van zijn voorvaderen, niet achter prikkeldraad of muren. De geschiedenis besliste er anders over."
• De Onthoofde Arenden: Bundeling 13: 25. In Naam van de Koning - 26 (Michel Pierret) (HC/96p/€27,95)
> De gebundelde delen 25 en 26 verschijnen in het voorjaar van 2019 als softcoveralbums. In het Frans zit de reeks aan 28 delen, eind januari staat deel 29 gepland. Dus nog één extra bundeling en Daedalus heeft de reeks, die al sinds 1986 loopt, bijgebeend.

• Orks & Goblins 1: Turuk (Diogo Saïto + Jean-Luc Istin) (SC/56p/€8,95)
• Orks & Goblins 1: Turuk (Diogo Saïto + Jean-Luc Istin) (HC/56p/€17,95)
> Wat we al langer zeker waren, maakt Daedalus nu concreet: de reeks Orks & Goblins is de derde fantasyreeks in hetzelfde universum als Dwergen en Elfen met nu andere volkeren uit de fantasywereld en met raakvlakken met Dwergen en Elfen. Dat zal later nog duidelijk worden in alle drie reeksen. Deze reeks komt opnieuw tot stand dankzij Jean-Luc Istin. De job van deze scenarist bestaat erin om als conceptdirecteur dergelijke reeksen uit te werken. Hij schreef ook het eerste deel van Orks & Goblins, getekend door Diogo Saïto. In het Frans zijn er al vier delen verschenen. Elk album is een afgerond verhaal volgens hetzelfde concept als Dwergen en Elfen. Deel 1: "De halfork Turuk wordt wakker. Versuft, gewond en met geheugenverlies. Hij dwaalt door de straten van een verlaten stad, of bijna verlaten, want een boogschutter lijkt hem naar het leven te staan. En er zijn schepsels die hij per toeval tegenkomt in het duister van een gebouw. Schepsels die hem willen verscheuren maar die het daglicht vrezen. Wie zijn ze? Waarom willen ze hem doden? Wat is er gebeurd in de stad? En wat doet hij hier? Hij wil die vervloekte stad ontvluchten. Wanneer hij naar het hoogste punt klimt, ziet hij pas dat hij op een eiland zit. Geen schip in de haven, geen draak aan de horizon... Toch kan hij niet blijven dralen, de nacht komt en brengt de dood met zich mee..."
• Orks & Goblins 2: Myth (Giovanni Lorusso + Sylvain Cordurié) (SC/56p/€8,95)
• Orks & Goblins 2: Myth (Giovanni Lorusso + Sylvain Cordurié) (HC/56p/€17,95)
> "Myth is een goblin. Maar niet zomaar een goblin. Het is een dief die even handig als brutaal is, met een lijst vijanden zo lang als zijn arm. Daarom is hij voortdurend op de vlucht. Wanneer hij een opdracht uitvoert voor een rijke vrouw uit Scarande, wordt hij weer gedwongen te vluchten. De huurlingen die hem op de hielen zitten, zijn alleen maar gestuurd om zijn vaardigheden te testen. Myth staat al snel oog in oog met hun werkgever, die hem wil inhuren om een juweel te stelen van een oude zwarte elf, in het hart van Slurce."
• Prometheus 14: De Verloren Zielen (Stefano Raffaële + Christophe Bec) (HC/56p/€8,95)
> Prometheus loopt nog even door. Deel 14 is het begin van de tweede cyclus. "Slechts een klein deel van de mensheid heeft het overleefd... De mensheid die geen rekening wilde houden met de waarschuwingen die elke dag om 13.13 uur plaatsvonden. Had dit vermeden kunnen worden? Of beter gezegd... Kan dit worden vermeden? In 1959 zien wetenschappers van het geheime project Montauk de aankomst van enkele personen uit de eenenwtintigste eeuw. Deze 'mannen van de toekomst' zullen de mensheid moeten overtuigen van de komende ramp! In 2019 proberen de weinige overlevenden van de invasie te overleven... Voor hen is de tijd gekomen om de slachtoffers van de door de buitenaardse wezens geregisseerde volkerenmoord te verbranden en te begraven."
• Servitude 5: Shalin (eerste deel) (Eric Bourgier + Fabrice David / Eric Bourgier) (HC/56p/€17,95)

> De auteurs van Servitude zijn niet de snelsten. Het laatste verhaal spreiden ze bovendien over twee delen. De reeks zal uiteindelijk zes delen tellen. "Het leger van de Zonen van de Aarde, uitgeput en verzwakt, slaagt erin de woestijn in te vluchten. De hertog van Omel heeft geen andere wens dan zijn ijzeren kroon terug te veroveren op het hoofd van koning Riben d ‘Arkanor. Maar het is in het hart van dit vijandige land dat het geluk lijkt te keren. De soldaten komen aan bij Shalin, die de hoop heeft dat afvalligen Drekkars en Riddraks-slaven ontsnapt zijn uit Farkas..."

• Sint-Bartholomeüs 3: Aldus Geschiedde het... (Éric Stalner + Pierre Boisserie / Éric Stalner) (HC/56p/€17,95)
> Laatste deel van de historisch geïnspireerde trilogie. Bij Dark Dragon Books verschijnt de reeks De Krijgers van God die de strijd tegen de Franse protestanten, de hugenoten, uitgebreider verteld.
De Vier van Baker Street 4: De Wezen van Londen (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (SC/56p/€7,95)

> Softcovereditie van de vorige maand verschenen hardcover.

Zij Schreven Geschiedenis
Lodewijk XIV 1 (Renato Guedes + Jean-David Morvan / Frédérique Voulyzé) (SC/56p/€7,95)
Süleyman de Prachtlievende (Christi Pacurariu + Mathieu Esteban / Clotilde Bruneau) (SC/56p/€7,95)
> Beide albums zijn nu ook in softcover verkrijgbaar.


Dargaud
15/12
TOP
Batman - The Dark Prince Charming 2 (Enrico Marini) (HC/80p/€16,95) (met andere cover en extra pagina's)
> Hardcoverversie met extra pagina's vol illustraties en een andere cover. Enrico Marini is bezig met een nieuw verhaal van De Schorpioen.
Blacksad 2: Arctic Nation (Juanjo Guarnido + Juan Díaz Canales) (SC/56p/€9,95)
(herdruk)
• Blueberry integraal 7: 20. De Ongrijpbare Navajo's - 21. De Laatste Kaart - 22. Het Einde van de Lange Rit (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC/168p/€29,95)

> Op nog Arizona Love (deel 23) na zijn dit de laatste verhalen die Jean-Michel Charlier heeft geschreven. Na diens dood nam Jean Giraud de reeks over voor de cyclus Mister Blueberry die samen met Arizona Love nog in twee bijkomende integrales zal gebundeld worden. Deze cyclus verschijnt in afzonderlijke delen ook op groot formaat met reproducties van de originele platen bij Sherpa.
• Krasse Knarren 5: Rijp voor het Asiel (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€13,95)

> Een Franse verfilming is inmiddels een feit. "Antoine, Mimile en Juliette zijn terug in Parijs. Het plan is om Juliette bij haar moeder te droppen en dan naar het Stade de France te snellen voor de rugbymatch Frankrijk-Australië. Maar dat is buiten Sophie gerekend. Zij wil koste wat het kost zien hoe haar vader en grootvader het goedmaken en verplicht hen om samen voor Juliette te zorgen. Mimile rekent op Pierrot om met hem naar de match te gaan. Maar die voert alweer een nieuw gevecht: nu neemt de anarchist het op voor de migranten. Een match bijwonen tussen Frankrijk dat weigert om migranten op te vangen en Australië dat de vloer aanveegt met de mensenrechten en migranten opsluit? Pierrot denkt er niet aan! Mimile is dus op zichzelf aangewezen... Of is hij intussen zelf ook al klaar voor het asiel?"
Mooie Zomers 1: Zuidwaarts! (Jordi Lafebre + Zidrou) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
Mooie Zomers 2: De Kreek (Jordi Lafevre + Zidrou) (SC/56p/€9,95)
(herdruk)
Mooie Zomers 3: Mam'zelle Esterel (Jordi Lafebre + Zidrou) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
Mooie Zomers 5: London Calling (Jordi Lafebre + Zidrou) (SC/56p/€9,95)

> Voor de verandering geen zomervakantie, maar een kerstvakantie. "Het jaar 1979 is bijna om. De Faldéraults kunnen niet zeggen dat ze er veel goeie herinneringen aan overhouden: Madeleine is haar werk als schoenenverkoopster en vooral haar krenterige bazin spuugzat en Garin stelt Pierre voor om de reeks Zagor over te nemen, een reeks waarop hij helemaal is uitgekeken... Kortom, het is tijd dat er een eind komt aan het jaar! Om hun zinnen te verzetten beslissen de Faldéraults om koers te zetten naar de zon om kerst te vieren. Maar niet iedereen is van de partij: Julie-Joechei blijft thuis om zich voor te bereiden voor haar examens. En zo'n kersttripje is ook niet naar de zin van Louis die in Londen een concert van Pink Floyd wil bijwonen en zijn plannen zo gedwarsboomd ziet... Het belooft een bewogen vakantie te worden... zeker als Louis halverwege besluit om het op een lopen te zetten..."
XIII 13bis: Het Onderzoek 2 (Philippe Xavier / William Vance + Jean Van Hamme) (SC/32p/€7,95)
> Jean Van Hamme blijft ondanks zijn hoge leeftijd en zelfverklaarde pensioen actief als scenarist. Dit jaar verscheen het one-shot Kivu bij Le Lombard. Als dat succes heeft, wil hij er een vervolg aan breien met een ander maatschappelijk bewustmakend verhaal dat getekend zal worden door Christophe Simon. Hij heeft ook nog een nieuw verhaal van Blake en Mortimer geschreven dat door Peter van Dongen en Teun Berserik zal getekend worden wanneer ze klaar zijn met hun huidige tweeluik op scenario van Yves Sente. Dat kan dus nog een paar jaar duren. Van Hammes uitgever Yves Schlirf had het in een recent interview ook nog over een geheel ander project door Van Hamme, maar meer wou hij daarover niet lossen. Concreter is de verschijning van XIII 13bis: Het Onderzoek 2. Het is niet meer dan 32 pagina's dik en verschijnt enkel in softcover. Net zoals het eerste deel 13 blikt het album terug op de albums die daarna zijn verschenen, van Staatsgevaarlijk! tot De Laatste Ronde, met het beproefde recept: artikels over nevenpersonages en gebeurtenissen uit deze verhalen, hier en daar aangevuld met kortverhalen die Philippe Xavier (Tango, Kruistocht, Conquistador) heeft getekend. Er staan ook nog tientallen illustraties en personageschetsen van William Vance bij. Intussen werkt Yves Sente aan een derde overzichtsalbum over de stamboom van XIII die journalist Danny Finkelstein in de cyclus van Iouri Jigounov en Sente had uitgespit.


Dark Dragon Books
08/12
TOP
999 - De Dageraad van het Niets (Marco Bianchini + Denis-Pierre Filippi naar de roman van Claude Daubercies) (SC/96p/€14,95)
> Softcovereditie van de eerder verschenen hardcover.
• Jong Verzet 2: Protesteer, Studenten van Parijs! (Nicolas Otéro + Franck Dumanche) (SC/56p/€8,95)
> "November 1940. 'Bollie' Franks vader vraagt of zijn zoon naar Parijs wil om een bestelling af te leveren. 'Chef' Guy en 'Doc' Edmond gaan ook mee, om de beroemde Franse hoofdstad eens te ontdekken. Ondertussen zet een groep Parijse studenten een organisatie op touw die een protest tegen de Duitse bezetting wil laten horen. Ze verspreiden een pamflet dat ook in handen komt van Guy. Hij ziet daarin een krachtige daad van verzet. Chef, Doc en Bollie nemen een besluit: ze gaan meedoen aan de demonstratie!"
De Krijgers van God 4: De Huurmoordenaar van de Koning (Pierre Wachs + Philippe Richelle) (SC/56p/€8,95)
> "Maart 1563. De moord op hertog François de Guise maakt een einde aan de eerste godsdienstoorlog, die wordt afgesloten met het Edict van Amboise. Achter de schermen is Catherina de Medici, de moeder van de jonge koning Karel IX en vermoedelijk de opdrachtgever van de moord, nu druk bezig om de vrede te bewaren. Maar de vrede blijft fragiel, en de spanningen zullen snel weer opkomen... Ridder Arnaud de Boissac dacht dat hij afstand had genomen van het militaire leven met de politieke en religieuze ruzies. Maar een oude belofte zal hem terugbrengen naar het hart van de binnenlandse strijd... op het bloedige pad van de geschiedenis."
• Leren Lezen met Star Wars: Een Leider met de Naam Leia (HC/32p/€9,95)
• Leren Lezen met Star Wars: Problemen op Tatooine (HC/32p/€9,95)
• Leren Lezen met Star Wars: De Tocht van Rey (HC/32p/€9,95)
> Voor de jongste lezers zijn er weer drie geïllustreerde leesboekjes.
Michelangelo: Het Banket der Verdoemden (Thibaud De Rochebrune + Éric Adam naar de roman van Didier Convard) (SC/96p/€14,95)
> Softcovereditie van de eerder verschenen hardcover.
Op Zoek naar de Eenhoorn (Ana Mirallès + Emilio Ruiz) (HC/160p/€29,95)
> Ouder werk van Ana Mirallès, de tekenares van Djinn. Deze trilogie op scenario van Emilio Ruiz (die voor haar ook Mano en Mano en Muraqqa' schreef), dateert van eind jaren 1990. Dark Dragon Books geeft het uit als een integrale. Het is een honderdzestig pagina's tellend historisch epos dat zich afspeelt in de vijftiende eeuw. Het verhaal: "1471, Juan de Olid is de leider van een groep trouwe kruisboogschutters. Hij is de vertrouweling van de leider van Castilië. Hij wordt door koning Enrique IV op een zoektocht naar een eenhoorn gestuurd. Zijn missie: de hoorn bemachtigen en terugbrengen. Deze wordt gezien als het universele tegengif en afrodisiacum voor deze koning met een probleempje. Op advies van de meest vooraanstaande experts van hun tijd, nemen Juan de Olid en zijn metgezellen het enige mee wat hen kan helpen bij hun zoektocht: een maagd. Want de geur van onbezoedelde maagden heeft de macht om de meest geduchte eenhoorns te temmen. Juan de Olid verlaat Castilië in het geheim, op weg naar avontuur en het onbekende land van Sub-Sahara Afrika. Ondertussen wachten de apothekers van Koning Hendrik IV van Castilië, die de bijnaam 'De Impotente' heeft gekregen, ongeduldig op deze legendarische hoorn, omdat er wordt gezegd dat het de Koning kan genezen en de voortzetting van de koninklijke lijn kan verzekeren. Het koninkrijk hangt ervan af!"
• Serpieri's Western Collectie 3: Roodhuiden (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC/160p/€29,95)
> Laatste deel met oude westernverhalen van Serpieri. Volgend jaar verschijnt trouwens een nieuw, laatste avontuur van Druuna.
Star Wars: Darth Vader: Brandende Zeeën 1 (Giuseppe Camuncoli + Charles Soule) (SC/64p/€8,95)
Star Wars: Darth Vader: Brandende Zeeën 2 (Giuseppe Camuncoli + Charles Soule) (SC/64p/€8,95)
> Van Darth Vader blijven nieuwe afgeronde tweeluiken verschijnen waarvan de verhaallijnen samenvloeien met die van de hoofdserie. Brandende Zeeën is de nieuwste cyclus. "Terwijl het Keizerrijk zijn greep verstevigt, begint er een opstand te broeien in het Mon Calastelsel. De orde moet gehandhaafd worden... een taak voor Vader, zijn Inquisitors... en een man met de naam Wilhuff Tarkin. Drie jaar zijn verstreken sinds de kroning van Keizer Palpatine, de vorming van het Grote Galactische Keizerrijk en de transformatie van de voormalige Jedi-ridder Anakin Skywalker tot zijn nieuwe vorm als een halfman, halfmachine Darth Vader. De Sith-leerling van Palpatine, Darth Vader en zijn team van kwaadaardige, Force-gebruikende jagers, de Inquisitors, hebben veel succes geboekt bij het opsporen van de weinige overlevenden van de zuivering die de nobele Jedi-orde heeft vernietigd. Er zijn niet veel Jedi over in het sterrenstelsel. Maar nu is er een dreiging ontstaan voor de keizer en moet Darth Vader de confrontatie aangaan met zowel zijn verleden als zijn heden..."
U-47 3: Arctisch Konvooi (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€17,95)
> "22 juni 1941: Hitler valt de Sovjet-Unie op verschillende fronten aan. De Duitse Kriegsmarine heeft als taak te verhinderen dat kostbare voorraden via de Noordelijke IJszee de Sovjets bereiken. Op de U-bootbasis Lorient maakt men zich ongerust als een observatiepost in de Barentszzee geen signalen meer stuurt, zodat er geen nieuws meer binnenkomt over vijandelijke konvooien. De U-47 moet op onderzoek uit, alleen... er is een verrader aan boord."
U-47 4: De Amerikaanse Tegenaanval (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€17,95)
> "Omdat de schepen van het neutrale Amerika zwaar lijden onder Duitse onderzeeërs, geeft president Roosevelt het bevel bij het de minste dreiging terug te vechten. Hitler wenst echter geen oorlog met de Verenigde Staten, omdat hij zich op het oostelijk front wil concentreren. De U-47 krijgt daarop een speciale opdracht en een intensieve training, gericht tegen de Britse en Amerikaanse vijand."
• Warship Jolly Roger collector's pack deel 1-2-3-4 (4xSC/€29,95) (met sleeve)
• De Wereld van het Kristallen Zwaard: Zwarte Zorya 3 (Fabio Lai + Sylvia Douyé) (SC/56p/€8,95)
> Het duurde eventjes, maar de sequeltrilogie van Het Kristallen Zwaard, Zwarte Zorya, wordt met dit album afgesloten. Tekenaar Fabio Lai werkt inmiddels mee aan de gagreeks Mooie Navels - Eerste Pesterijen als assistent van tekenaar Marc Delaf. "Zwarte Zorya is dood. Hoewel... moordenaar Kolob stemt ermee in om te sterven om haar opnieuw tot leven te brengen. Want de profetie is helder: het land van de Hemelse Hoorn kan alleen herleven dankzij Zorya, dezelfde die het land te gronde richtte. De herboren Zorya lijkt niet in het minst op degene die ze was, toen ze regeerde als een genadeloze keizerin. Heeft die verandering misschien te maken met haar opzwellende buik?"
• Wild River integraal (Vincent Wagner + Roger Seiter) (HC/160p/€29,95)
> In 2008 verscheen deel 2 van de trilogie Wild River bij Casterman. Het slot werd nooit vertaald. Daar brengt Dark Dragon Books nu verandering in door de complete trilogie als een honderdzestig pagina's dikke integrale uit te geven, inclusief grafisch en historisch dossier. Het verhaal is van Roger Seiter die doorbrak met Fog en tegenwoordig actief is voor de reeks Lefranc. Vincent Wagner is in de vergetelheid geraakt, maar in dit stevig verhaal over pioniers en indianen in het Wilde Westen, was hij in goede doen.


Dupuis
15/12
TOP
De Blauwbloezen 62: Sallie (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/7,50)
> Een vaste afspraak in het najaar is een jaarlijks album van De Blauwbloezen. De reeks is nog steeds een groot succes. In het Frans gaan er telkens meer dan honderdvijftigduizend exemplaren over de toonbank. In een interview werd de 82-jarige Willy Lambil gevraagd naar het geheim van het succes en hij antwoordde met een boutade: "Ik weet niet hoelang het nog zal duren, maar het zal geen tien jaar meer zijn". In deel 62, Sallie, adopteren de Noordelijken een hond die de naam Sallie krijgt. Blutch en zijn paard Arabesk zijn dol op de nieuwe mascotte van het leger. Raoul Cauvin baseerde zich voor zijn verhaal op de echte Sallie die een ontroerende voetnoot is in de Amerikaanse Burgeroorlog. In 1861 vond een jonge infanteriesoldaat een pup van nauwelijks enkele weken jong die de mascotte van het 11de infanterieregiment van Pennsylvanië werd. Ze nam deel aan het reveil, de trainingen en parades en rende mee wanneer de soldaten ten aanval trokken. Ze was erbij in Hoke’s Run, Hatcher’s Run, Bull Run, Antietam, Fredericksburg, Chancellorsville, Gettysburg. Bij die laatste, vreselijk bloedige slag bleef ze liggen bij de gesneuvelde en gewonde soldaten van haar regiment tot overlevenden van het regiment haar drie dagen later terugvonden in een erbarmelijke toestand, nog steeds wakend bij de anderen. Op 6 februari 1865 kreeg ze tijdens een veldslag een kogel in de kop. Terwijl de strijd in alle hevigheid verder ging, begroeven de mannen van het 11de regiment haar ter plekke te midden het strijdgewoel. Vandaag waakt Sallie nog steeds bij het standbeeld ter ere van het 11de regiment in Gettysburg
• Buck Danny 56: Vostok Antwoordt Niet Meer... (Gil Formosa + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
> Dit album is het eerste deel van een trilogie met Lady X als spilfiguur. Scenarist Frédéric Zumbiehl zei in een interview "dat er dingen met haar gebeuren die we nog nooit hebben gezien" terwijl hij voor Buck Danny een korte romance heeft bedacht. Een deel van het decor is weggelegd voor een Russische basis op Antarctica. Vierduizend meter onder de grond bevindt zich een ondergronds meer waar ongelofelijke dingen gebeuren en waar een onbekend dodelijk virus, waartegen geen remedie is opgewassen, huist. Zumbiehl is trouwens ook de scenarist van het volgende album van Tanguy en Laverdure. Hij blijft daarnaast Team Rafale schrijven.
• Guust 0: Flaters Archief (André Franquin / Jidéhem) (HC/48p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex libris)
> Laatste deel van de geremasterde herdruk met de allereerste stapjes van Guust Flater in het weekblad Robbedoes.
• Lucky Luke 27: Het 20ste Cavalerie (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)
Mooie Navels 8: Ex, Flirt & Rock-'n-roll (Marc Delaf + Maryse Dubuc) (SC/48p/€6,95)
> De meiden Vicky en Jenny moeten nog wat meer nijd en jaloezie verbijten door de rijzende populariteit en het muzikale succes van hun voormalige pispaal Karin. De Canadese auteurs Marc Delaf en Maryse Dubuc hebben hier langer aan gewerkt dan anders omdat dit deel al de voorbode is voor het einde van de reeks. Er moest nu al nagedacht worden over wat zich in deel 9 en 10 zal afspelen. Deel 10 wordt namelijk het laatste deel van de nochtans zeer populaire stripreeks waarvan inmiddels ook een animatiefilm wordt voorbereid. De auteurs kunnen zich daarnaast wel nog toeleggen op de spin-off Eerste Pesterijen waarvan deel 2 in 2019 verschijnt. In 2017 stond de teller van de reeks Mooie Navels nog op 1,7 miljoen verkochte exemplaren in diverse talen. De Facebookpagina over de reeks wordt door bijna vierhonderdduizend mensen gevolgd.
• Paul Panter 2: De Vrachtwagens van de Duivel (Jean-Luc Delvaux / François Walthéry + Étienne Borgers naar Maurice Tillieux) (HC/72p/€24,95)
> Begin augustus maakten we (opnieuw) kennis met Paul Panter, een in de vergetelheid gesukkelde held van Maurice Tillieux voor hij Guus Slim ontwierp. In het begeleidend dossier was uitleg te lezen over een tweede verhaal waar Tillieux al aan was begonnen. Door het verdwijnen van Sprint, waarin De Duivelswagen werd voorgepubliceerd, stopte Tillieux ook met de detectivereeks. De laatste jaren werkte Jean-Luc Delvaux onder supervisie van François Walthéry en op scenario van Étienne Borgers aan het onuitgegeven vervolg en de voltooiing van het verhaal De Vrachtwagens van de Duivel. Het resultaat is een bibliofiele uitgave van 72 pagina's.
Robbedoes Special 3: De Wolfman (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/48p/€7,50)
Robbedoes Special 3: De Wolfman (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€49,95) (luxe met ex libris)

> Het verhaal van deel 3 speelt zich af in de Ardennen waar Robbedoes, Kwabbernoot en IJzerlijm te maken krijgen met een rijke Amerikaan die in de Ardense bossen een pretpark wil bouwen. Charel Cambré en Marc Legendre hebben hun contract vernieuwd en mogen nog eens drie albums maken. Van dit album verschijnt ook weer een luxehardcover met bonuspagina's en een gesigneerde ex libris.

Vrije Vlucht
Het Blauwe Chalet (Jean-Claude Servais) (HC/92p/€22,50)
Godin Wit, Godin Zwart: integrale uitgave (Jean-Claude Servais) (HC/128p/€24,95)
> Tweemaal Jean-Claude Servais in de collectie Vrije Vlucht. Het uitverkochte tweeluik Godin Wit, Godin Zwart krijgt een herkansing als integrale editie en Het Blauwe Chalet is een gloednieuw one-shot. "De kleine Alice verfoeit haar familie, hun gebrek aan ambitie en de troosteloosheid van hun bestaan. Haar broers zijn nitwits en haar ouders hebben geen oren naar wat ze echt wil: in het Wolvendal gaan wonen. Ze is groot geworden met de verhalen van haar grootvader. Onder andere de legende van de godin Cybele, die verliefd werd op een simpele herder... Een verhaal met een dramatisch einde dat het lot van het meisje zal bezegelen: in het bos waar dromen waar worden, waar magie de levende wezens met elkaar verbindt, daar wil Alice koningin zijn. Ver weg van de huisregels, in de chalet van haar grootvader, groeit het meisje op midden in de ongerepte en betoverende natuur, tussen de dieren en andere bosbewoners. Op een dag ontmoet ze er een verdwaalde jongen. Hij heeft geen naam en zit al duizend jaar gevangen in een lichaam dat niet veroudert. Is hij vervloekt? Misschien is zijn lot wel verbonden aan de enorme eik die uittorent boven het Wolvendal..."


Les Éditions Albert René
08/12
TOP
Asterix: Het Geheim van de Toverdrank (Fabrice Tarrin naar de film van Alexandre Astier en Louis Clichy) (SC/48p/€6,95)
> Een nieuwe tekenaar voor Asterix!... Nu ja, voor een geïllustreerde versie van de nieuwste Asterix-animatiefilm dan toch. Sinds kort draait de 3D-geanimeerde film Het Geheim van de Toverdrank in de cinema. Het is een nieuw verhaal waarin druïde Panoramix samen met Asterix en Obelix op zoek gaat naar een andere druïde die een mogelijke vervanger kan zijn, mocht Panoramix niet meer in staat zijn de geheime toverdrank te maken. Scenarist Alexandre Astier (Kaamelott) en regisseur Louis Clichy waren ook al verantwoordelijk voor de vorige animatiefilm Asterix en de Romeinse Lusthof. Voor de papieren bewerking van Het Geheim van de Toverdrank als geïllustreerd leesverhaal verzorgde Fabrice Tarrin de illustraties. Zijn tekenstijl is verwant met die van Didier Conrad, de huidige tekenaar van Asterix. We kennen Tarrin van de jeugdreeks Violine en Het Graf van de Rommelgems, een avontuur van Robbedoes en Kwabbernoot. Voor het weekblad Spirou illustreerde hij jarenlang een rubriek over de geschiedenis van het weekblad. Hij was ook de tekenaar van een afgevoerde kortverhalenreeks over een jongere Kwabbernoot. Dat Asterix min of meer in zijn vingers zit, bewees hij al meermaals met zijn hommagetekeningen. Nu mocht hij er tientallen maken voor een officieel album.


Glénat
15/12
TOP
• De Geheime Driehoek - Lacrima Christi 4: Boodschap uit het Verleden (Denis Falque + Didier Convard) (HC/56p/€15,95)
> Deze spin-off van de reeks De Geheime Driehoek zal zeven delen tellen. "Jean Nomane is geraakt door een kogel en wordt in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis van Monterodonto. De dokters doen er alles aan om hem te redden, maar hij lijkt dieper en dieper weg te zakken, in het grote niets. In een ijldroom ontmoet hij Biancofuori die hem terug tot leven wil wekken. Raakt Nomane op die manier aan het antigif van de alchemist? Want nu de Lacrima Christi in slechte handen zijn gevallen, lijken de dagen van de mensheid geteld..."


Le Lombard
15/12
TOP
• Dan Cooper: De Integrale 3: 6. Het Waagstuk - 7. Het Escadrille van de Jaguars - 8. Het Geheim van Dan Cooper (Albert Weinberg + Jean-Michel Charlier / Albert Weinberg) (HC/200p/€29,95)
> De eerste twee gebundelde verhalen zijn op scenario van Jean-Michel Charlier.


Lucky Comics
15/12
TOP
• Lucky Luke 67: Klondike (Morris + Yann / Jean Léturgie) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)
• De Nieuwe Avonturen van Lucky Luke naar Morris 8: Een Cowboy in Parijs (Achdé + Jul) (SC/48p/€7,50)
> Dit is t het tachtigste album van Lucky Luke, tevens het achtste van Morris' opvolger Achdé en het tweede van scenarist Jul na zijn geslaagde debuut Het Beloofde Land. De cowboy steekt voor het eerst de grote plas over en beleeft een bijzonder avontuur in Parijs. Nadat hij de Daltons weer eens naar de nor terugbracht, komt Lucky Luke in de woestijn de Franse beeldhouwer Auguste Bartholdi tegen die fondsen werft voor het toekomstige Vrijheidsbeeld. Luke beschermt de kunstenaar en escorteert hem verder naar Parijs op vraag van de Amerikaanse vicepresident. Ook Jolly Jumper verlaat voor het eerst het Amerikaanse continent en doet zelfs mee aan een paardenwedstrijd in het Franse Auteuil. Het album staat volgens vol historische knipogen en de reis houdt vele speciale ontmoetingen in.


Matsuoka
08/12
TOP
• Astrid IJskoud 2: Hoe Je Spoken Verdrijft (Fabrice Parme) (HC/32p/€11,00)
> "Astrid IJskoud heeft alles om gelukkig te zijn, want haar ouders zijn rijk. Schatrijk. Ze woont in een huis, zeg maar gerust een paleis, dat boven New York uittorent. Alleen: ze verveelt zich stierlijk en voelt zich eenzaam. Daarom trekt Astrid van zodra ze maar kan op avontuur. Ze wil de wereld ontdekken — en haar gouvernante en de butler van de familie proberen te voorkomen dat dat niet uit de hand loopt. Overal maakt ze vrienden — al loopt dat niet altijd van een leien dakje."
• Nero: De Stallaert Jaren 2: 127. Doe de Petoe - 128. De Kolokieten - 129. De Hond van Pavlov - 130. De Duivelsklauw (Dirk Stallaert + Marc Sleen) (HC/192p/€29,99)
• Nero: De Stallaert Jaren 2: 127. Doe de Petoe - 128. De Kolokieten - 129. De Hond van Pavlov - 130. De Duivelsklauw (Dirk Stallaert + Marc Sleen) (HC/192p/€64,95) (luxe met gesigneerde ex libris)

> Met opnieuw een ferm dossier van 32 pagina's.


Prestige
08/12
TOP
• Herlock Sholmes - Meester van de Vermomming integraal 4: 8. Meer dan Zeven Arthurs - 9. De Toverlamp - 10. Citadel Express (Jules + Zvonimir Furtinger) (HC/96p/€24,95)
> Laatste deel van deze komische detectivereeks. De gebundelde verhalen verschenen bij ons niet eerder als losse albums, niet eens in het Nederlands.


RW Uitgeverij
08/12
TOP
• Sandman Deluxe 8 (Bryan Talbot / Alec Stevens / John Watkiss / Michael Alfred / Michael Zulli / Shea Anton Pensa / Gary Amaro / Mark Buckingham / Dick Giordano / Vince Locke / Steve Leialoha / Tony Harris + Neil Gaiman) (HC/192p/€29,95)
> "Wanneer collega's Brant Tucker en Charlene Mooney onderweg worden overvallen door een sneeuwstorm in juni, vinden ze uiteindelijk onderdak in een mysterieuze herberg. Daar horen ze dat het buiten niet zomaar slecht weer is, maar dat er iets is gebeurd dat zo belangrijk is dat het een 'realiteitsstorm' veroorzaakt. In die herberg aan het einde van de wereld vermaken talloze gestrande reizigers uit verre landen, andere tijden en onbekende werelden elkaar in de tussentijd met hun verhalen. Van slapende steden, oude begrafenisrituelen en angstaanjagende zeemonsters tot heersers die aan de macht willen blijven tieners die president willen worden; Brant en Charlene horen het allemaal aan. Maar wat als de storm straks voorbij is?" Met een voorwoord van Stephen King.

DC Universum Herboren
• Superman 2: Beproeving van de Superzonen (Patrick Gleason / Doug Mahnke / Jaime Mendoza / Mick Gray / Jorge Jimenez / Trevor Scott / Mark Morales / Christian Alamy / Keith Champagne / Norm Rapmund + Peter J. Tomsi / Patrick Gleason) (HC/168p/€25,50)
> "Na de ondergang van zijn universum vervult Superman de rol van de Man van Staal nu op een nieuwe, maar toch heel bekende planeet aarde. Daar helpen hij en zijn vrouw Lois Lane hun zoon Jonathan bij het leren omgaan met zijn nieuwe superkrachten. Vrije tijd hebben ze nauwelijks. Voor de Man en de Jongen van Staal zijn een onverwacht uitstapje naar Dinosaur Island en een toevallige ontmoeting met Frankenstein en zijn bittere bruid de gewoonste zaak van de wereld. Batman zou de zoon van Superman graag eens onderzoeken, maar dan moet hij wel snel zijn... want zijn ongeduldige zoon Robin neemt het heft in eigen handen!"


Sanoma
08/12
TOP
• Jan, Jans en de Kinderen 3 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 4 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 5 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 6 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 7 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 8 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 9 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 10 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 13 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 14 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 15 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 16 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 21 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 22 (Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 47 (Studio Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 48 (Studio Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)
• Jan, Jans en de Kinderen 49 (Studio Jan Kruis) (SC/48p/€5,50) (herdruk)


Silvester
08/12
TOP
Hazes, de Stripbiografie 2: 1977-1990: Zweet (Ben Westervoorde + Jan-Willem De Vries) (HC/80p/€19,95)
> "Met het zweet op zijn voorhoofd en het geluid op z’n hardst staat André op het podium. Het publiek schreeuwt mee. Van bouwvakkers tot chirurgen, heel Nederland houdt van hem! André Hazes is op zijn top, Hij zit vol levenslust en humor! Hij heeft een goede bodyguard en de liefste vrouw ter wereld. Zij schenkt hem ook nog eens een prachtige zoon: Melvin. Maar toch... Steeds vaker is er die vreselijke spanning voor de concerten. Een spanning die slechts met alcohol kan worden bedwongen. Een spanning die alles bedreigt wat goed is." Hierna verschijnt nog één deel, uiteraard met de titel Tranen.
't Moer 3: Gewoon Doormodderen (Miesjel van Gerwen) (HC/80p/€19,95)
> Derde en laatste selectie uit de reeks ’t Moer, de getekende column van Miesjel van Gerwen, editie ’s-Hertogenbosch van het Brabants Dagblad (1995-2018).


Standaard Uitgeverij
08/12
TOP
• De Avonturen van Urbanus 181: De Vliegende Kerktoren (Willy Linthout met medewerking van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€5,99)
> "Urbanus heeft een eigen tekenfilmreeks: Superbanus! Deze superheld beschermt de inwoners van Tollembeek tegen de superschurk Superjef! In het echte leven gaat het Urbanus echter niet voor de wind: hij is maar 'een zwak afschijnsel van Superbanus'... Om zijn imago een beetje op te krikken, gaat hij zelf scenario's schrijven voor de tekenfilmreeks, maar dat valt niet in goede aarde bij de animatiestudio..." In februari komt een werkelijke tekenfilm in roulatie in de cinema. En vanaf 12 december loopt in het Belgisch Stripcentrum een expo over de stripreeks.
• F.C. De Kampioenen 101: De Bucketlist van Xavier (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99)
> "Xavier heeft nog maar drie maanden te leven. Daarna is het afgelopen, over en uit. Carmen is in tranen en loopt in het zwart rond, als ontroostbare weduwe. De Kampioenen besluiten de laatste maanden van Xavier zo aangenaam mogelijk te maken en raden hem aan een Bucketlist op te stellen, een verlanglijst van dingen die hij nog wenst te doen of plaatsen die hij wil bezoeken. Na lang nadenken heeft Xavier zijn lijst klaar. Er staan verdacht veel kroegen en cafés op..."
• De Kiekeboes Omnibus: Dan Maar Beter een Verre Vriend: 19. Geeeeef Acht! - 112. En in Kwade Dagen - 116. Boek.bv (Merhomet medewerking van Peter Koeken en Thomas Du Caju) (SC/144p/€12,99)
> Drie verhalen met Van der Neffe in een belangrijke rol.
De Kiekeboes: Hoor Je het Ook Eens van een Ander (Gerben Valkema / Nix / Frodo De Decker / Kim Duchateau) (SC/56p/€6,99) (herdruk)
• De Rode Ridder 260: De Razende Magiër (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€5,99)
• De Rode Ridder 260: De Razende Magiër (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€59,99) (luxe met ex libris) )
• De Rode Ridder 260: De Razende Magiër (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> Laatste album van dit jaar voor het feestjaar 2019 ingaat met onder meer de terugkeer van Galaxa en de start van een integrale reeks met de verhalen van Willy Vandersteen. "Malfrat de Wrange heeft het gerucht opgevangen dat Johan en Allis weer verenigd zijn, maar dat blijkt niet het geval. Merlijn de tovenaar wil Bahaal duidelijk maken dat hij de sterkste is en blijft. Wanneer een geheim uit een ver verleden Merlijn zuur dreigt op te breken, lijkt het alsof de magiër alle zin voor redelijkheid verliest. Z'n woede is tomeloos en vormt een bedreiging voor alles waar de Rode Ridder voor staat. Johan heeft geen keuze, hij zal zich tegen Merlijn moeten keren."
• Suske en Wiske 346: Chronos en Chaos (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€5,99)
• Suske en Wiske 346: Chronos en Chaos (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex libris)
• Suske en Wiske 346: Chronos en Chaos (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> "Op een dag slaat de tijd bij Sidonia thuis op hol. Het blijkt al snel om een wereldwijd fenomeen te gaan. Onze vrienden worden uitgenodigd door Barabas die door de autoriteiten is opgeroepen de zaak te onderzoeken. De prof wil dat Suske en Wiske met de teletijdmachine naar het land van De Tijd reizen."
• Suske en Wiske Classics 17: De Vliegende Aap (Willy Vandersteen) (SC/56p/€9,99)
• Suske en Wiske Classics 18: Lambiorix (Willy Vandersteen) (SC/56p/€9,99)
• Suske en Wiske Classics 19: De Windmakers (Willy Vandersteen) (SC/56p/€9,99)
• Suske en Wiske Classics 20: Het Hondenparadijs (Willy Vandersteen) (SC/56p/€9,99)
• Suske en Wiske Classics integraal 5: De Vliegende Aap - Lambiorix - De Windmakers - Het Hondenparadijs (Willy Vandersteen) (HC/232p/€34,95)
> Voor De Vliegende Aap en Lambiorix zijn de oorspronkelijke krantenverhalen gebruikt om (opnieuw) in te kleuren.


Stribbel Strips
08/12
TOP
Regenboogcollectie
• 3. Jomme: Jacht op een Voetbal (Griffo naar het verhaal van Jef Nys) (HC/48p/€99,95) (luxe met ex libris in doos)
> Luxe-uitvoering met halflinnen kaft in een doos met dezelfde linenn uitvoering. Hier hoort ook een op 125 exemplaren genummerde en gesigneerde ex libris bij.


Uitgeverij Personalia
08/12
TOP
• De Generaal Gaat Integraal 2: 1973-1975 (Peter de Smet) (HC/128p/€24,95)
> Tweede deel van de achtdelige integrale reeks van De Generaal. Met bijzonder goed geïnformeeerde, uitgebreide en knap geïllustreerde achtergronddossiers.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips