Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Tussen 12 tot 18 augustus verschenen 3 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
RW Uitgeverij
Scratch Books

Klik verder naar de eerder in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Casterman
Dargaud
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Uitgeverij Favoriet
Usborne Publishing
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2017: septemberoktobernovemberdecember
2018: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustus
 
Arboris
04/08
TOP
De Complete Tanguy en Laverdure 9: Delta Airways: 19. Het Geheimzinnige Delta-squadron - 20. Operatie Donder - 23. De Helse Vlucht (Jijé / Patrice Serres + Jean-Michel Charlier) (HC/168p/€59,95) (luxe met prent)


Ballon Comics
04/08
TOP
Jommeke 291: Pampa en de Blauwe Duif (Philippe Delzenne) (SC/48p/€5,95)
> "Elodie en Odilon zijn op reis geweest naar Peru en hebben daar een merkwaardig dorpje bezocht, San Baretto. De inwoners dragen allemaal een grote hoed waarin hun huisdiertje schuilt. Jommeke en zijn vriendjes willen ook wel zo'n hoed en gaan meteen aan het knutselen. Binnen de kortste keren woont er in ieders hoed een lief diertje. Alleen Filiberke heeft geen geluk. Zijn hoed blijft leeg. Tot er een doodvermoeide blauwe duif uit de lucht komt gevallen. En niet zomaar een duif!..."


Casterman
04/08
TOP
Alex Senator 7: De Macht en de Eeuwigheid (Thierry Démarez + Valérie Mangin) (SC/48p/€9,95)
> "Terwijl in Rome de officiële begrafenis van Alex nog maar net achter de rug is, worden Kephren en Alex levend ingemetseld door Barbarus. Met de hulp van Quintus duikt Enak, die voor dood was achtergelaten in Egypte, opnieuw op in Rome. Hij heeft goed nieuws: Alex en Kephren zijn levend en wel in de stad! Maar waar?" Deze cyclus zal bestaan uit vier delen. Dit najaar verschijnt ook nog een nieuw album van Alex door het kersverse team Giorgio Albertini en David B. (Vallende Ziekte, Kapitein Scharlaken, Het Alfabet der Ruïnes). Hun aanpak grijpt terug de klassieke Alex-avonturen Het Vervloekte Eiland en De Tiara van Oribal. Ook het eerste deel van een spin-off over de jeugd van Alex, door Laurent Libessart en Marc Bourgne, is dit najaar gepland.
Wannsee (Fabrice Le Hénanff) (HC/88p/€19,95)
> Een compleet verhaal van Fabrice Le Hénanff (Westfront, Ostfront, De Kameleons) over het topoverleg waar de organisatie van de Holocaust in de steigers werd gezet. "20 januari 1942 in Wannsee, een chique buitenwijk van Berlijn. Vijftien mannen, onder wie topambtenaren van het Reich en de SS, plegen topoverleg in een discrete villa aan de oevers van het meer. De vergadering is bijeengeroepen door SS-functionaris Adolf Eichmann en wordt voorgezeten door Heydrich. Ze duurt nauwelijks anderhalf uur maar is allesbepalend voor de organisatie van de Shoah en bezegelt daarmee het lot van miljoenen mensen in Europa."


Dargaud
04/08
TOP
PAKKET: Insiders Genesis deel 1+2+3+4 (4xSC/€20,00)
> De complete prequelspin-off tegen 20,00 euro in plaats van 31,80 euro.

Batman - The Dark Prince Charming 2 (Enrico Marini) (SC/72p/€9,95)
> Vervolg en slot van Enrico Marini's Batman-tweeluik. Hij kan zich nu concentreren op zijn laatste album van De Schorpioen. De reeks gaat daarna door met een andere tekenaar. De hardcoverversie van Batman, met specials, verschijnt later dit jaar. "Batman speurt wanhopig de straten van Gotham City af om een spoor te vinden van de kleine Alina, zijn vermeende dochter. Die is ontvoerd door zijn aartsvijand de Joker. Maar de psychopathische clown solt met de vleermuisman: hij heeft het gemunt op Bruce Wayne die de sleutel heeft om zijn probleem op te lossen. Bovendien is de Joker tot alles bereid om aan de grillen van zijn geliefde Harley Quinn te voldoen. Zelfs als hij daarvoor het leven van een klein meisje moet opofferen. Of zoals hij zelf zegt: 'Alleen sprookjes hebben een happy end... en dit is beslist geen sprookje!'"
Blueberry integraal 6: 16. Vogelvrij Verklaard - 17. Angel Face - 18. Gebroken Neus - 19. De Lange Mars (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC/216p/€29,95)
> In 2015 kwam de eerste integrale uit. Dargaud houdt er een aardig tempo op na op de complete reeks te bundelen.

Insiders seizoen 2 3: Death Penalty (Munch + Jean-Claude Bartoll) (SC/48p/€7,95)
> Comeback, tegenwoordig met nieuwe tekenaar Munch. Deel 3 van het tweede seizoen gaat verder over de drugsoorlogen, terrorisme en de strijd om de macht waar ook Najah bij betrokken is. "Najah is gevangengenomen door de Amerikanen en zit in death row in een zwaarbeveiligde gevangenis. Op alle mogelijke manieren probeert ze opnieuw in contact te geraken met het Witte Huis om haar onschuld aan te tonen. Intussen toont een mysterieuze senator ongewoon veel interesse voor Najah en haar rol in het maffiakartel."

Terug naar Aldebaran 1 (Léo) (SC/64p/€7,95)
> Terug naar Aldebaran is de vierde cyclus in De Werelden van Aldebaran, zonder de spin-offcyclus Overlevenden mee te tellen. In deze nieuwe cyclus keert Kim samen met haar dochter Lynn terug naar haar geboorteplaneet Aldebaran. Ze blijkt een beroemdheid te zijn op de hele planeet. Als afgezante van een buitenaards ras kreeg Kim nieuwe verantwoordelijkheden waarbij ze een groep wetenschappers moet begeleiden die een vreemde kubus met een kwantumpoort in een uitgestrekt bos gaan bestuderen. Tegelijk ontmoet Kim de overlevende Manon — jawel, de Française uit de spin-off Overlevenden - Kwantumanomalieën — die wordt opgenomen in de groep.

XIII Mystery 12: Alan Smith (Philippe Buchet + Daniel Pecqueur) (luxe met ex-libris) (HC/56p/€49,95) (luxe met ex-libris)


Dupuis
04/08
TOP
Alleen 11: Spijkerharde Wraak (Bruno Gazotti + Fabien Vehlmann) (SC/48p/€7,95)
> De jeugdreeks Alleen blijft spannend. Spijkerharde Wraak is alweer deel 11 in de reeks. "Yvan is ondergedoken in Bretagne in het oude vakantiehuisje van zijn ouders... Hij overleeft op spinkrabben en conserven uit leegstaande huizen. Waar moet hij heen om zijn vrienden terug te vinden? Naar Neosalem waar de psychopaat Saul de plak zwaait? Of naar het huiveringwekkende Markstad? Dan krijgt hij bezoek van Camille. Wat ze zegt en wat ze weet over de vijftien families is onvoorstelbaar! Yvan beseft dat zij het Middernachtkind moet zijn, de uitverkorene van de families van het kwaad. Camille bedreigt hem: hij moet naar zijn vrienden in Markstad om het bezoek van de spijkeraars af te wenden. Ze verdwijnt weer even plots als ze gekomen is. De volgende nacht rijdt een bus uit de zee. Een horde zombiekinderen stapt uit, gewapend met hamers en spijkers. Ze belegeren het landhuis waar Yvan zich verschuilt. Voor Yvan breken nachten van wachtlopen, vluchten en nachtmerries aan in wat wellicht de meest angstaanjagende episode van de reeks is."
De Avonturen van Paul Panter: Het Dodenmeer (Maurice Tillieux) (HC/96p/€24,95) (heruitgave met dossier)
> Een van de vele creaties van Maurice Tillieux is de detective Paul Panter (Marc Jaguar in het Frans) waarvan in 1958 bij Dupuis slechts één album verscheen, Het Dodenmeer. Twintig jaar later werd het, in 1978, heruitgegeven in de collectie Jeugdzonden van dezelfde uitgeverij. En nog eens veertig jaar later (inmiddels zestig jaar na de eerste druk) komt het album nogmaals uit bij Dupuis, maar nu als een editie met een uitgebreid achtergronddossier. Het album van 96 pagina's, compleet met onuitgegeven materiaal kan je qua uitvoering vergelijken met de dossieruitgaven van Robbedoes, zoals Bravo Brothers en De Boevenkermis. Van Paul Panter was in Sprint, een zusterblad van Robbedoes, een tweede verhaal De Duivelswagen begonnen, maar na acht pagina's werd daar de stekker uitgetrokken door het abrupte verdwijnen van Sprint. Deze platen staan eveneens in dit album. Tillieux schiep meteen na het verdwijnen van Paul Panter de detectivereeks Guus Slim. In 2016 kegen François Walthéry en zijn Belgische collega Jean-Luc Delvaux (Jacques Gipar) de toestemming het verhaal voort te zetten. Walthéry superviseert het werk van Delvaux. Étienne Borgers (Natasja, Nora Stalle) schreef het scenario. Het resultaat van hun werk zal in december in het Nederlands verschijnen.
• De Blauwbloezen 50: De Klopjacht (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
De Blauwbloezen 55: Mijn Broer de Indiaan (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
• Guust 17: De Flaterbende (André Franquin) (HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
• Guust 18: Flater Verdient een Optater (André Franquin) (HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
> Op 3 oktober verschijnen de delen 19 en 20. Daarna hebben we nog deel 0 tegoed die in een verzamelbox verkrijgbaar zal zijn waarin de complete reeks opgeborgen kan worden. In het Frans telt de reeks 21 delen + deel 0, maar in het Nederlands zijn dezelfde gags en extra's gewoon verdeeld over enkele dikkere albums.
• Lucky Luke 9: De Spoorweg door de Prairie (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)

Vrije Vlucht
De Moordenaar die met Vogels Praat: integrale uitgave (Jean-Claude Servais) (HC/124p/€24,95)
> Integrale uitgave van het tweeluik met een dossier door een vogelkenner, geïllustreerd met tekeningen van Jean-Claude Servais.


Glénat
04/08
TOP
PAKKET: Krijgsheren deel 1+2 (2xHC/€20,00)
> Nu samen te koop tegen 20,00 euro in plaats van 31,90 euro.
PAKKET: De Mysteries van Osiris deel 1+2+3+4 (4xHC/€40,00)
> De colmplete reeks te koop tegen 40,00 euro in plaats van 55,80 euro.

Conan 1: De Koningin van de Zwarte Kust (Pierre Alary + Jean David Morvan naar de roman van Robert E. Howard) (HC/64p/€17,95)
> Van de gespierde heroïc fantasyreeks Conan startte Glénat een hommagecollectie door diverse Europese auteurs naar de oorspronkelijke verhalen van Robert E. Howard. De Koningin van de Zwarte Kust is de eerste vertaling en is het werk van Pierre Alary (Belladonna, Silas Corey, SinBad) en Jean David Morvan (Konvooi, Luuna, Robbedoes en Kwabbernoot). "Conan wordt vervolgd omdat hij een rechter heeft gedood. Hij zoekt zijn toevlucht op een koopvaardijschip. Maar ze zijn nog maar net ingescheept of de avonturier en zijn nieuwe kompanen moeten een eerste bedreiging afwenden: de piraten van de legendarische Koningin van de Zwarte Kust! Zijn heldhaftige optreden heeft wat losgemaakt bij zijn tegenstandster die valt voor zijn charmes. Ze ziet in hem haar langverwachte wederhelft, de piratenkoning die haar mannen naar de ultieme overwinning zal leiden..." Volgens de laatste berichten zijn er een vijftiental Conan-albums gepland, telkens door andere tekenaars en scenaristen. Een volgende vertaling wordt een album van Ronan Toulhoat en Vincent Brugeas, de auteurs van Ira Dei, Block 109 en De Koning van de Ribauds.


Le Lombard
04/08
TOP
PAKKET: I.R$. Team deel 1+2+3+4 (4xSC/€20,00)
> De complete spin-offcyclus tegen 20,00 euro in plaats van 31,80 euro.

Lonesome 1: Het Spoor van de Predikant (Yves Swolfs)
(SC/56p/€7,95) (herdruk)

Derde Stroming
I.R.$ 19: De Financiële Meesters (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€7,95)
> "Larry B. Max is meer dan ooit vastberaden om de financiële criminaliteit te bestrijden. Hij komt in opstand tegen zijn eigen vader die is opgestaan uit de doden. Hij wordt hoofdaandeelhouder van de Channing Corporation, een financiële groep die nauwe banden heeft met Robert Max en een sleutelrol speelt in de onderhandelde akkoorden tussen China en de VS. Met de hulp van Jakoff, een andersglobalist en financieel genie, wil Larry de schimmige deals tussen de Amerikaanse banken en de Chinezen blootleggen."
• Sherman 8: De Wegen van Jeannie. 1969 (Magda Seron + Stephen Desberg)
(SC/48p/€7,95)
> Na de zesdelige cyclus door Griffo en Stephen Desberg nam Magda Seron het stokje over als tekenares voor de tweede cyclus van Sherman. Deel 8 in de reeks en het tweede en tegelijk deel van de cyclus die zich twintig jaar later afspeelt dan de eerste is nu een feit. "Er zijn twintig jaar verstreken sinds de dood van Jay Sherman. Zijn dochter Jeannie woont nu in Londen samen met haar grote liefde, de operazanger Ludwig. Ze hebben een dochter: de knappe Kundry. Die geniet met volle teugen van haar jeugd in het feestgedruis van de Swinging Sixties. Maar Kundry is een Sherman en het tragische verleden van haar familie speelt lelijk op..."

Getekend
Op Zoek naar Peter Pan integraal (Cosey) (HC/136p/€25,00) (herdruk)
> Elf jaar geleden verscheen de eerste druk van deze integrale.


Lucky Comics
04/08
TOP
• Lucky Luke 36: Western Circus (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)


RW Uitgeverij
18/08
TOP
• Preacher 5 (Steve Dillon + Garth Ennis) (HC/368p/€43,95)
> Het einde nadert voor deze politiek weinig correcte fuck you-reeks waarvan sinds 2016 ook een tv-reeks bestaat. Het derde seizoen loopt momenteel. De volgende hardcoverbundel wordt het laatste deel.

DC Universum Herboren
• All-Star Batman 1: Mijn Eigen Vijand (John Romita Jr / Declan Shalvey / Danny Miki / Tom Palmer / Sandra Hope / Richard Friend + Scott Snyder) (HC/160p/€25,50)
> Alweer een nieuwe Batman-reeks. De inhoud: "Hij is de bewaker van Gotham, de duistere ridder van de stad. Maar hij is niet meer in Gotham. Door een sinister plan van Two-Face moet Batman de steegjes en wolkenkrabbers van zijn stad verruilen voor de landweggetjes, maïsvelden en eindeloze snelwegen van het platteland. En hij is niet de enige: er staat een prijs op zijn hoofd en een legioen huurlingen en premiejagers zit achter Batman aan. De misdaadbazen Great White, Black Mask en Penguin rekenen zich rijk en zelfs Jim Gordon en het Gotham City Police Department hebben het op Batman gemunt! Zonder hulp uit de Batcave en zonder zijn trouwe partners uit Gotham is Batman aangewezen op zijn enige twee bondgenoten tijdens deze dollemansrit: zijn nieuwste protegé Duke Thomas... en Harvey Dent, de rechtschapen helft van Two-Face's gespleten persoonlijkheid. Keert Batman weer heelhuids terug in Gotham? Of is Two-Face zijn aartsvijand eindelijk te slim af?"


Scratch Books
18/08
TOP
• Chlorophyl integraal 3: 5. De Wraak van Anthraciet - Chlorophyl Waagt een Gokje - De Drie Nozems - 7. Chloro Leidt de Aanval - De Leugentoeter (Raymond Macherot) (HC/208p/€27,50)
> Derde en laatste integrale met de dierenstripverhalen van bedenker Raymond Macherot. Behalve de laatste verhalen van Macherot staan er ook geïllustreerde verhalen, een hoofdstuk over zijn creatie Miesje en een mooi achtergronddossier in deze integrale. Helaas worden alle daaropvolgende verhalen van een sliert andere tekenaars en scenaristen niet gebundeld. Enkele verhalen ervan raakten zelfs nooit vertaald of werden nooit in album uitgegeven. Wie meer wil weten over deze maatschappijkritische en toch wel miskende reeks, verwijzen we graag door naar ons artikel van vorig jaar waarin we zeventig reeksen uit het weekblad Kuifje voorstelden. Er zijn natuurlijk ook besprekingen van deel 1 en deel 2.


Sherpa
11/08
TOP
Mœbius Classics 1: Wat is het Heelal Toch Klein (Mœbius + Mœbius / Dan O'Bannon) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)
Mœbius Classics 2: De Ogen van de Kat (Mœbius) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)

• Mœbius Classics 3: De Man van de Ciguri (Mœbius) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)

• Mœbius Classics 4: Arzach (Mœbius) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)

> Van deze albums verschenen eerder twee uitvoeringen: een reguliere editie op vierhonderd exemplaren en een luxe-editie met linnen rug en afwijkende cover op vijfenzeventig exemplaren met een prent erbij. Voor een nog beperkter publiek zijn er vijfendertig exemplaren van elk album als ultra limited edition, linnen rug, goudbestempeling en een prententriptiek erbij.
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 11: 28. Strijd om Schildpadeiland - 29. Goud en Roem - 30. De Piratenoorlog (Christian Gaty + Jean Ollivier) (HC/168p/€24,95)
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 11: 28. Strijd om Schildpadeiland - 29. Goud en Roem - 30. De Piratenoorlog (Christian Gaty + Jean Ollivier) (HC/168p/€60,00) (luxe met prent)
> Het einde van de piratenreeks gloort aan de einder. Een tijdje geleden gaven we een volledig overzicht van alle gebundelde en nog te bundelen verhalen. Dat kan je hier raadplegen.


Silvester
04/08
TOP
PAKKET: Aéropostale - Legendarische Piloten deel 1+2 (2xHC/€25,00)
> De eerste twee albums van de reeks tijdelijk te koop tegen 25,00 euro in plaats van 33,90 euro.

Aéropostale - Legendarische Piloten 2: Mermoz (Patrick A. Dumas + Christophe Bec) (HC/48p/€16,95)
> In 2015 verscheen het eerste deel van de reeks Aéropostale met per album een afgerond verhaal over een legendarische piloot die voor het Franse Aéropostale hebben gewerkt. Na Henri Guillaumet in deel 1 serveren Patrick A. Dumas en Christophe Bec ons in deel 2 een verhaal over Jean Mermoz. "12 mei 1930. Jean Mermoz vertrekt uit Saint-Louis in Senegal en probeert de Zuid-Atlantische Oceaan over te vliegen aan boord van het Laté 28-vliegtuig 'Comte de La Vaulx'. Hij beseft nog niet dat hij een van de ergste beproevingen uit zijn grootse carrière als piloot het hoofd moet bieden: een 'doldrum'! Veel zeevaarders zijn doodsbang voor die enorme massa zwarte wolken die de hele oceaan bedekken. In de vochtige en drukkende hitte van die storm denkt Mermoz terug aan een andere tragische belevenis waarin hij bijna stierf door de hitte: zijn gevangenschap in de Zuid-Marokkaanse woestijn door de Moren. Overgeleverd aan de genade van de onderdrukten in de Sahara moet hij al zijn krachten inzetten en vechten om te overleven." In oktober volgt deel 3 over Paul Vachet.
• Atalante 10: De Troepen van Sargon (Manu Grey + Crisse) (HC/48p/€16,95)
> Atalante is toe aan het tiende deel. "Atalante heeft zich bij de Amazones en hun koningin Hyppolyte aangesloten. Maar tijdens de toernooien ter ere van de vorstin, vallen Sargon en zijn troepen de stad aan en vangen een deel van de Amazones. Atalante en Herakles besluiten om het kamp van de indringers te infiltreren om hen te redden... Zal dat voor de koningin genoeg zijn om de halfgod Herakles zijn fouten uit het verleden te vergeven?"
• Hauteville House 14: De 37ste Parallel (Thierry Gioux / Emem + Fred Duval) (HC/48p/€16,95)
> De 37ste Parallel is het slotalbum van de derde cyclus van de steampunkreeks Hauteville House. "Op zoek naar de trapper Davy Crockett, de bewaker van een idool dat toegang geeft tot de Orde van de Obsidiaan, exploreren Gavroche, Zelda en hun bondgenoten het Zuid-Amerikaanse continent en de befaamde 37ste parallel. Dit gebied, dat zich uitstrekt van de Chileense kust tot Patagonië, doet zijn reputatie eer aan: wild, ontoegankelijk en gevaarlijk..."
• Merlijn - De Profeet 5: Het Pad van de Wijze (Bojan Vukic + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95) (met A3-kunstdrukprent)
> We nemen afscheid van Merlijn - De Profeet, de steengoede spin-off van Merlijn. Van die hoofdreeks verschijnt in het Frans alweer een vervolg. "De relatie van Uther Pendragon en Solenn Ap Maelweg zaaien twijfel in het hoofd van de jonge koning. Vortigern is meer dan ooit vastberaden dat hij Uther wil vernietigen, uit liefde voor Ronween. Maar Diarr, zijn trouwe raadgever meldt hem dat het leger van Uther sterker is dan voorzien. Uther is er inderdaad in geslaagd de grote Bretoense leiders aan zijn zijde te krijgen! In plaats van te wachten tot de vijand naar hem komt, verkiest de oude wolf zelf het initiatief te nemen met een verrassingsaanval. Merlijn heeft intussen nog slechts één gedachte, Solenne Ap Maelweg doden en Ahes terugvinden."
• Misty Mission deel 1-2-3 verzamelbox (3xHC in box/€60,00)
• Misty Mission deel 1-2-3 verzamelbox (lege box met prent/€15,00)


Standaard Uitgeverij
11/08
TOP
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 24: Balthazar van Baskerville (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€6,50)
> "Oma Boma wil deelnemen aan een vliegtuigwedstrijd, die de beroemde vliegenier Blériot herdenkt. Hij kon als eerste in 1909 over het kanaal vliegen van Frankrijk naar Engeland. Het wedstrijdreglement bepaalt echter dat enkel mannelijke piloten worden toegelaten. Mark Vertongen neemt als piloot de plaats in van oma Boma. Boven Engeland storten hij en zijn co-piloot, de hond Balthazar, neer in een dikke mist. Ze verdwalen in een verlaten moerasland, waar vreemde dingen gebeuren. Balthazar verandert helemaal van karakter en wordt een gevaarlijke hond."
De Smurfen 37: De Smurfen en de Dappere Draak (Jeroen De Coninck / Miguel Díaz + Alain Jost / Thierry Culliford) (SC/48p/€6,99)
> Fans van de reeks Johan en Pirrewiet zullen in dit album de draak Fafnir uit Het Onzalige Land herkennen. "Wanneer Potige Smurf een tochtje maakt op het meer, ziet hij opeens een vreemde schaduw opduiken achter hem. Het reusachtige reptiel blijkt een draak te zijn! Al gauw beseffen de Smurfen dat de draak geen kwade bedoelingen heeft, maar wat wil hij dan wel van onze blauwe vriendjes?"
De Smurfen integraal 3: 1970-1974: 7. De Leerlingsmurf - 8. Dat Moet Je Smurfen! - 9. Smurfe Koppen en Koppige Smurfen (Peyo / Benn / Marc Wasterlain / Roger Leloup / Daniel Desorgher + Peyo / Gos / Yvan Delporte) (HC/232p/€34,99)
De Smurfen integraal 3: 1970-1974: 7. De Leerlingsmurf - 8. Dat Moet Je Smurfen! - 9. Smurfe Koppen en Koppige Smurfen (Peyo / Benn / Marc Wasterlain / Roger Leloup / Daniel Desorgher + Peyo / Gos / Yvan Delporte) (HC/232p/€75,00) (luxe met prent)
> Met tientallen gags en kortverhalen die in de reguliere albums De Leerlingsmurf, Dat Moet je Smurfen! en Smurfensoep werden gebundeld en de langere verhalen De Leerlingsmurf en Smurfe Koppen en Koppige Smurfen (politieke satire op zijn best!). Het achtergronddossier is zestig pagina's lang en bevat ontzettend veel bonusmateriaal.


Uitgeverij Favoriet
04/08
TOP
Jan van der Voo Collectie
• 13. Pipo de Clown: En het Rimboegeheim (Jan van der Voo + Wim Meuldijk) (SC/48p/€12,50)
> "Pipo de Clown gaat deze keer voor sultan Hazz Ébas op zoek naar een fles met verjongingsdrank. De spannende reis leidt hem door de woestijn naar de jungle, waar de bijzondere stam van de M’kwabbels leeft. Hoe dit verhaal - dat nog niet eerder in boekvorm verscheen - zal eindigen lees je in dit album. Dit verhaal is geschreven door Wim Meuldijk, de 'vader' van Pipo, die in 2003 door Het Stripschap bekroond is voor zijn verhalen van Ketelbinkie en Pipo de Clown, bekend van de slagzin: 'dag vogels, dag bloemen, dag kinderen!' Inmiddels behoort Pipo tot het Nederlands cultureel erfgoed en is hij sinds kort zelfs weer op tv te zien met nieuwe afleveringen. Meuldijks verhaal is prachtig in beeld gebracht, zoals alleen Jan van der Voo dat kan doen. Hij heeft aan de wieg gestaan van het Nederlands beeldverhaal, maar is nog altijd actief. Ook hij is door Het Stripschap bekroond, in 2005 ontving hij de Bulletje en Boonestaakschaal voor zijn tekenkwaliteiten." Beperkte oplage van tweehonderdvijftig exemplaren.


Usborne Publishing
04/08
TOP
Usborne Stripklassiekers
• Dracula (Valentino Forlini + Russell Punter naar de roman van Bram Stoker) (HC/104p/€12,99)
> "Hoog in de bergen van Transsylvanië woont de griezelige graaf Dracula. Jonathan Hawker wordt uitgenodigd op het kasteel van de graaf en ontdekt er een gruwelijk complot om een leger van ondoden op te richten. Kan vampierenjager professor Van Helsing Jonathan en zijn vrienden helpen om Dracula's boosaardige plan te verijdelen voor het te laat is?" Deze hervertelling voor kinderen, met een extra informatiekatern over Dracula, is de eerste titel in de collectie Usborne Stripklassiekers. Usborne Publishing is een van oorsprong Britse onafhankelijke kinderboekenuitgeverij die in 1973 werd opgericht door Peter Usborne. Het is inmiddels de grootste onafhankelijke Britse uitgeverij in de kinderboekensector.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel