Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Tussen 2 en 8 augustus verschenen 18 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met nieuw
Casterman
Dargaud
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Oogachtend
Sherpa

Klik verder naar de in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Casterman
Dargaud
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Oogachtend
Sherpa
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2019:
september oktobernovemberdecember
2020: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustus
 
Casterman
08/08
TOP
nieuwIn Golven (AJ Dungo) (SC/376p/€29,95)
> Vertaling van In Waves van AJ Dungo dat in het Engels bij Nobrow verscheen. "Mijn jongens zien surfen was het einde”. In deze aangrijpende en verbluffende graphic novel brengt surfer en illustrator AJ Dungo een eerbetoon aan zijn overleden partner en hun liefde voor golfsurfen een liefde die overeind bleef in woelige tijden. Dungo schetst de schoonheid en de gelaagdheid van hun relatie wanneer ze, nadat er bij haar kanker is vastgesteld. samen de strijd aangaan met de ziekte. Zijn passie voor de golven staat centraal, maar Dungo doorspekt zijn eigen verhaal met de verhalen van de grote surfhelden in dit uniek en waargebeurd relaas dat fascineert en ontroert."
nieuw • Kaamelott 9: Kwaadaardige Versterking (Steven Dupré + Alexandre Astier) (SC/48p/€10,50)
> Steven Dupré werkt aan een nieuw project met Valérie Mangin als scenarist. Van dis er een nieuw album. "Arthur en zijn gezellen stootten in het Hol van de Basilisk op een fabelachtige schat. De roemrijke schattenjagers halen zich zo de woede op de hals van de monsters die het angstwekkende doolhof bewaken. Onze helden zijn dus nog lang niet veilig en lagen de beroemde ridders van Kaamelott erin zonder kleerscheuren te ontsnappen uit het hol? Daarvoor moeten ze de strijd aanbinden met de te duchten Kwaadaardige Versterkingen."
nieuwNationale Feestdag (Bastien Vivès + Martin Quenehen / Bastien Vivès) (HC/256p/€24,95)
> Eenj te late release om de Franse nationale feestdag van 14 juli in de kaart te spelen, maar dit is dus het nieuwste one-shot van Bastien Vivès. "Jimmy is een jonge gendarme, Vincent een schilder die onlangs zijn vrouw verloor tijdens een aanslag Op een dag kruisen hun wegen elkaar en Jimmy besluit Vincent en zijn dochter Lisa onder zijn hoede te nemen. Maar kun je iemand tegen zijn zin redden? En in welke mate is het rechtvaardig zelf voor scherprechter te spelen? In deze hedendaagse detectiveroman vertellen Bastien Vivès en Martin Quenehen het onthutsende verhaal van mensen die betekenis willen geven aan hun leven in een land dat herstelt van een trauma een verdeeld en paranoïde land."


Dargaud
08/08
TOP
nieuwMutations 2 (Fred Simon + Leo / Corine Jamar) (SC/64p/€8,50)
> Na Mermaid Project kwam de cyclus Mutations en daar verschijnt deel 2 van. Hiermee wordt de cyclus beëindigd. "Romane Pennac en Brahim El Malik, die door de VN zijn opgedragen, zetten hun nieuwe onderzoek naar de mysterieuze aanvallen op walvisachtigen voort. Van Brazilië tot Mozambique, leidt hun onderzoek naar Algapower, een krachtige wetenschappelijke samenleving die gespecialiseerd is in genetische mutaties en wiens erfgenaam, Paul Dorrington Jr, lijkt te worden gemanipuleerd ten behoeve van een extremistische groep, het Witte Leger..."


Dupuis
08/08
TOP
nieuwDe Avonturen van Buck Danny: Kortverhalen 1: 1946-1969 (Victor Hubinon + Jean-Michel Charlier) (SC/48p/€8,50)
nieuwDe Avonturen van Buck Danny: Kortverhalen 1: 1946-1969 (Victor Hubinon + Jean-Michel Charlier) (HC/48p/€16,95)
> Dit is een eerste van twee te verschijnen albums met kortverhalen van Buck Danny. Deel 1 bevat kortverhalen en gags, tussendoortjes tussen de lange avonturen en parodieën op de luchtvaartheld, die Victor Hubinon en Jean-Michel Charlier tussen 1946 en 1969 hebben gepubliceerd in Robbedoes en het kortstondige stripweekblad Sprint van dezelfde uitgeverij Dupuis. Deze verhalen staan ook of moeten nog gepubliceerd worden in de integrale reeks van Buck Danny die sinds enkele jaren in een nieuwe versie verschijnt. Het album van 48 pagina's bestaat in softcover (met blauwe lucht op de achtergrond) en hardcover (met gele lucht). In het Frans kwam dit album ook met deze twee coverversies uit. Op 7 oktober volgt deel 2 (56 pagina's) met kortverhalen die tussen 1968 en 2020 zijn gemaakt door de tekenaars Victor Hubinon, Francis Bergèse, Giuseppe De Luca en de scenaristen Jean-Michel Charlier en Patrice Buendia. Alle publicaties zijn voorafgegaan door een keurige inleiding met meer uitleg en duiding over de context van het verhaal en extra beeldmateriaal.
nieuw • De Blauwbloezen 5: De Deserteurs (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
nieuwDe Blauwbloezen 61: De Vreemde Soldaat Franklin (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)

nieuwGuust best of 11: Het Milieu volgens Flater (André Franquin / Jidéhem + André Franquin) (SC/48p/€8,50)
> Elfde compilatiealbum met gags met een specifiek thema, in dit geval de milieubewustheid van Guust Flater... en zijn geestelijke vader.
nieuw • Lucky Luke 19: Naijver in Painful Gulch (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Dit s een van de meest geliefde verhalen in de reeks. Hoewel René Goscinny al sinds deel 9, De Spoorweg door de Prairie, de reeks voor Morris schreef, kreeg hij er pas vanaf Naijver in Painful Gulch de credits voor in het weekblad Robbedoes. Een weetje: het was niet voor het eerst dat Morris en Goscinny zich voor een Lucky Luke-verhaal baseerden op de reisverslagen langs de Mississippi van de Amerikaanse schrijver Mark Twain. De burenruzie tussen de familie met de grote oren en de familie met de grote neuzen is gebaseerd op de door Twain beschreven historische twist tussen twee boerenfamilies die in 1878 escaleerde na een twist om... een varken. De anekdote kwam voor in diens klassieker De Avonturen van Huckleberry Finn toen de vete nog volop luwde. Deze ruzie tussen de families McCoy en Hatfield uit West Virginia en Kentucky maakte doorheen de jaren twaalf dodelijke slachtoffers, leidde tot processen en duurde van de jaren 1860 tot 1901 toen een laatste berechting een einde maakte aan de jarenlange familietwisten. Tegenwoordig herinneren een muzikale dinner show en een jaarlijks reüniefestival met marathon, toeristische rondleidingen en nog veel meer aan de Amerikaanse folklore. De familievete werd vanaf 1923 diverse malen verfilmd of er werd naar verwezen, onder meer door Buster Keaton, Abbott en Costello en in 2012 nog in een film met Jeff Fahey, Perry King en Christian Slater. Er werd ook naar geknipoogd in tekenfilmpjes van Merrie Melodies, Disney, Max Fleischer en in Bugs Bunny, The Flintstones, Scooby-Doo, My Little Pony en tv-reeksen zoals Bonanza, Modern Family en NCIS.
nieuw • Vrouwen in 't Wit 42: Hartkwa(a)l (Philippe Bercovici + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,95)
> Laatste album van de langlopende gagreeks. De reeks werd door Dupuis stopgezet, samen met Raoul Cauvins De Psy en G. Raf Zerk. De scenarist is inmiddels ook al gestopt met De Blauwbloezen waarvan het laatste deel van zijn hand volgend jaar verschijnt. Hij schrijft nu enkel nog Cédric. Agent 212 wordt al jarenlang door tekenaar Daniel Kox geschreven. In dit Vrouwen in 't Wit-album speelt Cauvin speelt inhoudelijk in op het definitieve einde... "Alles draait in de soep in het ziekenhuis en Raoul Cauvin en Philippe Bercovici hebben besloten patiënten en personeel een humoristisch handje te helpen, altijd grappig, met hier en daar een dosis sarcasme. Zoals steeds is humor de beste remedie om de pijn te verlichten, zeker als er herstructureringen zijn en het ziekenhuispersoneel wordt overgeplaatst. Sommigen zijn al op de psychiatrische dienst beland, anderen dromen van hun pensioen..."


Glénat
08/08
TOP
nieuw • Conan 6: Schaduwen in het Maanlicht (Virginie Augustin naar de roman van Robert E. Howard) (HC/64p/€18,95)
> Conan deel 6 is het werk van Virginie Augustin (Alim de Leerlooier) die in haar eentje een oorspronkelijk Conan-verhaal van Robert E. Howard verstript. "Op een eiland komt gevaar niet altijd van buitenaf... Een jonge vrouw wordt op de hielen gezeten door haar snode meester. De stam van Conan is net gedecimeerd door diezelfde meester, maar Conan redt de schone met een zwaardhouw. Het duo besluit samen te vluchten. Hun dwaaltocht brengt hen naar een eiland waar ze vreemde ruines aantreffen die bezeten lijken door een duistere magie. Hun paradijselijke schuiloord verandert al snel in een verstikkende cel waar schaduwen rondwaren. Wie weet welke gevaren er nog dreigen."


Le Lombard
08/08
TOP
Derde Stroming
nieuwIrons 3: Verdwenen in Ujung Batu (Luc Brahy + Tristan Roulot) (SC/48p/€8,50)
> Van scenarist Tristan Roulot verscheen onlangs nog het eerste deel van de post-apocalyptische reeks De Drager bij dezelfde uitgeverij Le Lombard. Zijn thrillerreeks Irons zit inmiddels aan deel 3. "Na de tsunami van 2004 worden nieuwe bruggen gebouwd om de dorpen met elkaar te verbinden. In Sinkis slepen de werken aan en blijven de bruggen onafgewerkt. Irons wordt ter plaatse gestuurd om de vertraging te onderzoeken. Het werk van de multinational Starbridge in vraag stellen, is een hachelijke bezigheid. Irons krijgt al snel te maken met een leugenachtige ingenieur en te duchten handlangers."
nieuw • I.R.$ 21: De Val van de Engelen (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€8,50)
> Opnieuw veel veranderingen voor voormalig belastingcontroleur Larry B. Max in I.R.$ deel 21. "Larry is veertig jaar oud en sinds kort senator. Sinds hij trouwde met Diane leidt hij een huiselijk bestaan, met hun twee kindjes. Hij is al een paar weken het doelwit van smerige beschuldigingen. Er wordt gefluisterd dat hij zijn voorganger tot zelfmoord dreef om zijn plaats in te nemen. En wat is er aan van de geruchten over twee zogenaamde maîtresses, Lorna en Jetta, die hem van machtsmisbruik en moord betichten? Het wordt nog erger wanneer Lorna voor de ogen van Larry wordt vermoord en het moment wordt vastgelegd door een jonge fotograaf. Iemand chanteert de senator en wil dat hij zijn ontslag aanbiedt. Larry moet de afperser snel vinden en zijn naam zuiveren, voor hij alles verliest."


Lucky Comics
08/08
TOP
nieuw • Lucky Luke 59: Het Alibi (Morris + GuyLouis) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)


Oogachtend
08/08
TOP
PAKKET: Aldegonne deel 1-2 (Kim Duchateau) (2xHC/€29,99)
> Beide delen samen voor 29,99 euro in plaats van 39 euro.


Sherpa
08/08
TOP
nieuw • Mœbius Klassiek 7: Chaos en Evenwicht (Mœbius) (HC/212p/€55,00)
nieuw • Mœbius Klassiek 7: Chaos en Evenwicht (Mœbius) (HC/212p/€85,00) (met alternatieve cover, linnen rug en prent)
nieuw • Mœbius Klassiek 7: Chaos en Evenwicht (Mœbius) (HC/212p/€125,00) (Ultra Limited, met linnen rug, goudstempel en leporelloprent)
> Artbook met honderden illustraties, korte strips en schetsboektekeningen van Jean Giraud alias Mœbius. Chaos en Evenwicht is Sherpa's eigen samenstelling en opmaak van de Franstalige overzichtsboeken Chaos en Chroniques Métalliques. Deze laatste verscheen nooit eerder in het Nederlands. Behalve naar paginagrote illustraties kijken, kan je ook een essay lezen van Daniel Pizzoli over de ontwikkeling van Mœbius' tekenstijl. Het 212 pagina's tellende album komt in drie gelimiteerde uitvoeringen. De gewone hardcover kost 55 euro, de luxeversie kost 85 euro en heeft een andere cover, een linnen rug met foliebestempeling en een genummerde prent op slechts 99 exemplaren. En dan is er ook nog de ultra limited collector's edition op slechts 35 exemplaren met dezelfde extra's als de luxe-editie, maar met extra goudbestempeling en een genummerde leporelloprent, prijs: 125 euro.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips