Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Tussen 11 en 17 november verschenen 11 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Borgerhoff & Lamberigts
Saga Uitgaven
Sanoma
Sherpa
SubQ
Uitgeverij L

Klik verder naar de eerder in november verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Blloan
Borgerhoff & Lamberigts
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dupuis
Dirk Geets
Glénat
Graton
Le Lombard
Saga Uitgaven
Sanoma
Sherpa
Standaard Uitgeverij
Strip Turnhout vzw
Scratch Books
Silvester
SubQ
Syndikaat
Uitgeverij L
Uitgeverij Vrijdag
Wereldbibliotheek
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2017: december
2018: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovember
 
Arboris
03/11
TOP


Ballon Comics
31/10
TOP
• Jommeke 146: Komkommer in 't Zuur (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 214: Holeman (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 253: Choco Verliefd (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 265: Papegaaienbruiloft (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
Jomme: Jacht op een Voetbal (Griffo naar de Jommeke-strip van Jef Nys) (SC/48p/€7,95)
> Griffo's hommage aan Jef Nys' eerste Jommeke-avontuur De Jacht op een Voetbal is tegelijk een remake. Hij voegde nieuwe personages toe en vertelt het oorspronkelijke verhaal op een gloednieuwe manier. Volgend jaar lanceert Ballon Comics trouwens een spin-off van Jommeke voor oudere lezers.


Blloan
31/10
TOP
Amorostasia 2 (Cyril Bonin) (HC/128p/€22,50)
> "Het is nu drie jaar geleden dat het Amorostasia-virus uitbrak en zijn slachtoffers in een soort catatonische staat achterliet. Journaliste Olga Politoff was op onderzoek naar de vreemde ziekte toen ze er zelf door werd getroffen. Intussen is de epidemie verder uitgedijd en heeft ze heel de wereld in haar greep. Overal zoeken laboratoria naar een remedie om de slachtoffers opnieuw in beweging te krijgen. In één lab lijkt het te lukken, maar nu moeten ze het middel nog uittesten op een proefpersoon. Kiran, die geen familiebanden lijkt te hebben, is ideale man. Maar het experiment draait verkeerd uit en hij zakt weg in een diepe coma. Enkele honderden kilometers verderop wordt de knappe Olga plots wakker bij haar ouders in haar kinderkamer. Ze wil maar één ding: haar geliefde zo snel mogelijk terugvinden om opnieuw met hem te verstenen. Maar al snel ontdekt ze dat de wereld op drie jaar tijd grondig veranderd is... Bovendien wil iedereen meer weten over haar plotse ontwaken..." Deel 2 van trilogie.


Borgerhoff & Lamberigts
17/11
TOP
• De Eeuw van de Walrus (Zaza) (HC/252p/€29,99)
> Nieuwste bundeling met oude gravures waar cartoonist Zaza hilarische dialogen of onderschriften aan toevoegde.


Casterman
31/10
TOP
Alex 37: Veni, Vidi, Vici (Giorgio Albertini + David B.) (SC/48p/€7,95)
> Nieuwe tekenaar Giorgio Albertini gaat terug naar de bron met de klassieke tekenstijl van Jacques Martin voor de albums Het Vervloekte Eiland en De Tiara van Oribal terwijl David B. eveneens debuteert in de reeks. Voor de auteur van onder meer Vallende Ziekte, Kapitien Scharlaken en Het Alfabet der Ruïnes is Alex een held uit zijn kinderjaren waarmee hij nu aan de slag mag. "Alex en Enak zijn voor Caesar op missie in Samosata. Ze verkennen de stad, waar ze boeken moeten inslaan om een bibliotheek aan te leggen voor Rome, naar het voorbeeld van het grote Alexandrië. Maar er heerst onrust. Terwijl de enen geloven in slechte voortekenen, kijken de anderen in de richting van de Romeinen. Vooral sinds de zelfmoord van Mithridates, de heerser die werd verraden door zijn met de Romeinen samenzwerende zoon. Alex weet haast zeker dat er een complot in de maak is. Hij moet en zal Caesar verwittigen!"
• Alex: De Kunst van Jacques Martin (Gaëtan Akyüz / Stéphane Beaujean / Romain Brethes / Pauline Ducret / Didier Pasamonik / Yann Potin met bijdrages van Valérie Mangin en Blutch en illustraties van Jacques Martin) (HC/56p/€19,95)
> Bezoekers van het Brusselse Stripfeest in september konden desgewenst terecht in het Jubelparkmuseum voor een expo over de zeventigjarige Alex en zijn schepper Jacques Martin. De catalogus van die expo, met artikels over Martin en zijn carrière, komt ook in de handel als een hardcover van 56 pagina's. De expo loopt nog tot 6 januari 2019 en liep eerder in het Franse Angoulême.
• Lefranc 5: De Poorten van de Hel (Gilles Chaillet + Jacques Martin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Lefranc 7: De Oase (Gilles Chaillet + Jacques Martin) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Lefranc 24: Het Geheim van Stalin (Régric + Thierry Robberecht) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Lefranc 25: Cuba Libre (Régric + Roger Seiter) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Lefranc 26: Operatie Antarctica (Christophe Alvès + François Corteggiani) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Lefranc 27: De Vogelman (Régric + Roger Seiter) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Reizen van Alex: De Gladiatoren (Marco Venanzi + Éric Teyssier) (SC/56p/€7,95) (herdruk)


Daedalus
10/11
TOP
• 14-18 9: Op Aarde Zoals in de Hemel (Juli 1918) (Étienne Le Roux + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
> De lotgevallen van acht jongemannen van een Frans plattelandsdorpje die worden gemobiliseerd voor de Eerste Wereldoorlog bleek een schot in de roos. Daedalus herdrukte al enkele albums uit de reeks 14-18 wat niet vaak voorkomt bij een reeks die enkel in hardcover verschijnt. Onlangs verscheen deel 8, nu is er al deel 9. In het Frans kwam elk semester sinds augustus 2014 een nieuw album uit. De reeks volgde de historische gebeurtenissen op de voet. In oktober verscheen deel 10 in het Frans. Dat is het laatste album waarin de wapenstilstand van november 1918 aan bod komt. De hoofdrolspelers mogen terug naar huis! Maar wie overleefde de oorlog en in welke toestand? Zelfs na de oorlog vallen nog slachtoffers... De vertaling van dat album is volgend jaar pas te verwachten.
Darnand - De Franse Beul 1 (Fabien Bedouel + Patrice Perna) (HC/56p/€17,95)
> Start van de trilogie Darnand - De Franse Beul. Liefhebbers van verhalen uit de Eerste én Tweede Wereldoorlog zullen hierbij aan hun trekken komen. In de Eerste Wereldoorlog was Joseph Darnand nog een oorlogsheld, de meest gedecoreerde soldaat van heel Frankrijk. In 1940 was hij weliswaar een van de meest overtuigde collaborateurs van het Vichy-regime en een meedogenloze oorlogsmisdadiger. Wie was Joseph Darnand? Fabien Bedouel en Patrice Perna gieten zijn levensverhaal in een goed gedocumenteerde fictie. Hetzelfde duo maakte al een een boeiend portret van Felix Kersten.
Orakel 6: De Getormenteerde (Stéphane Bervas + Sylvain Cordurié) (HC/48p/€8,95)
> Vorige maand verscheen de hardftcoverversie.
De Vier van Baker Street 4: De Wezen van Londen (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (HC/56p/€17,95)

> De drie straatkinderen en hun kat in De Vier van Baker Street voelen zich in deel 4 des te meer verweesd, want hun grote vriend Sherlock Holmes is niet meer. "Dat zeggen de kranten toch... Tijdens een ultieme confrontatie met de duivelse Moriarty, stort de beroemde detective in de watervallen van Reichenbach. Door de shock van dit tragische nieuws, zijn onze partizanen van Baker Street compleet ontredderd en, na een heftige ruzie, spat de groep uit elkaar. Billy, de speurneus, Black Tom, de inbreker, en Charlie, het meisje gekleed als jongen (en niet te vergeten de kat Watson!) gaan elk hun eigen weg — en raken al snel in de problemen. Ze moeten nu zonder hun mentor de valkuilen en gevaren van de Londense onderwereld trotseren... En daarbovenop zit een van hun beruchtste vijanden hen op de hielen, vast van plan de Vier van Baker Street een kopje kleiner te maken..."

Zij Schreven Geschiedenis
Lodewijk XIV 1 (Renato Guedes + Jean-David Morvan / Frédérique Voulyzé) (HC/56p/€17,95)
> "Lodewijk XIV, de Zonnekoning, belichaamt het koninklijke absolutisme par excellence en roept, als bouwheer van het kasteel van Versailles, het symbool van de Franse Grote Eeuw, herinneringen op aan een schitterend en oppermachtig Frankrijk. Zijn tweeënzeventigjarige koningschap werd gekenmerkt door een jeugd onder de dreiging van de Fronde en Lodewijk de Grote was voortdurend in de weer met zijn gezag in het koninkrijk op te leggen aan de adel, de protestanten en de boeren en aan de grenzen een oorlog te voeren. Dit eerste deel schetst de totstandkoming van zijn politieke en militaire macht, geschraagd door een uitzonderlijke culturele bloei." Deel 1 van tweeluik.
• Süleyman de Prachtlievende (Christi Pacurariu + Mathieu Esteban / Clotilde Bruneau) (HC/56p/€17,95)
> "Gedurende bijna een halve eeuw is Süleyman de Prachtlievende een van de machtigste en de geduchtste mannen ter wereld. Na grote overwinningen bij het begin van zijn heerschappij, die bij al zijn tegenstanders in de Oriënt en in Europa respect afdwingen, vormt Süleymans tijd het hoogtepunt van het Ottomaanse Rijk, van zijn prachtige hof en van zijn hoofdstad, het mythische Istanbul. Tijdens zijn lange regeerperiode steken opnieuw problemen de kop op: de dreiging aan de grenzen, de ambitie van zijn zonen, de dood van zijn enige liefde. De oude sultan moet opnieuw op oorlogspad en de toekomst van de dynastie vrijwaren door zijn eigen kinderen uit te moorden."


Dargaud
31/10
TOP
Ira Dei 2: Het Deel van de Duivel (Ronan Toulhoat + Vincent Brugeas) (SC/56p/€7,95)
Ira Dei 2: Het Deel van de Duivel (Ronan Toulhoat + Vincent Brugeas) (HC/56p/€15,95)
> Na de imposante start van deel 1 dendert de middeleeuwse reeks Ira Dei door in deel 2. "Taormina is nu al enkele maanden glorieus ingenomen. Maniakes heeft de troepen van koning Harald het bevel gegeven om op zijn leger te wachten bij Catania. Maar het nietsdoen maakt de soldaten zenuwachtig en hun vertrouwen in Tancrède slinkt zienderogen. Ze zien in hem niet meer de strijdvaardige en listige aanvoerder, maar een melancholische en gezagsgetrouwe man. Toch blijft Maniakes hem als een geduchte tegenstander zien, die hij wil manipuleren om zijn goud terug te winnen. En daarvoor is alles geoorloofd... Je bondgenoten van vandaag zijn tenslotte je vijanden van morgen. De situatie dreigt opnieuw uit de hand te lopen!" Van hetzelfde duo Ronan Toulhoat en Vincent Brugeas verscheen deze week bij Glénat een one-shot van Conan naar een roman van Robert E. Howard.
Krasse Knarren 1: Doodgaan Kan Altijd Nog (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€13,95) (herdruk)
Krasse Knarren 3: Wie Vertrekt... (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (HC/64p/€13,95) (herdruk)
• Marshal Blueberry integraal: 1. Op Bevel van Washington - 2. Shermans Opdracht - 3. De Bloedige Grens (William Vance / Michel Rouge + Jean Guraud) (HC/144p/€29,95)
> Blueberry-fans worden de laatste jaren verwend met de integrale reeks van Dargaud en liefhebbersuitgavan op groot formaat bij Sherpa. Nu is er een integrale van de complete trilogie Marshal Blueberry. William Vance (die met Ringo zelf actief was in het westerngenre) tekende daar de eerste twee albums van op scenario van Jean Giraud. Vele jaren later deed Giraud Vance een wederdienst door het voorlaatste album van XIII te tekenen. Het slot van de trilogie Marshal Blueberry nam Michel Rouge op zich. HIj was ooit de opvolger van Hermann voor de reeks Comanche. Ouwe jongens krentenbrood? In tegenstelling tot de Blueberry-integrales (waarvan in december een nieuw deel in de winkel ligt) zit er bij de integrale van Marshal Blueberry geen achtergronddossier.
XIII Mystery 13: Judith Warner (Olivier Grenson + Jean Van Hamme) (HC/56p/€7,95)
XIII Mystery 13: Judith Warner (Olivier Grenson + Jean Van Hamme) (HC/56p/€15,95)
XIII Mystery 13: Judith Warner (Olivier Grenson + Jean Van Hamme) (HC/56p/€49,95) luxe met ex-libris)
> Jean Van Hamme zet met dit album een punt achter de fantastische, dertiendelige spin-offreeks XIII Mystery. Er zijn al plannen voor nieuwe albums door auteurs die al aan deze reeks hebben meegewerkt, maar dat zal dan zonder de supervisie van Van Hamme worden. Als er nog albums uitkomen, stelt hij zich tevreden met het opstrijken van zijn deel van de auteursrechten. Olivier Grenson (Niklos Koda) is de uitverkoren tekenaar om het momenteel laatste album te tekenen. Een weetje: Van Hamme had dit laatste verhaal ook willen maken met Jean-Pierre Gibrat. "Jessica Martin is op de vlucht voor haar misdadige verleden als ze in Santa Barbara, Californië belandt en er een kamer huurt boven de apotheek van Judith Warner. De twee vrouwen voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Ze delen bovendien een oude liefde voor een welbekende man met grijzende slapen en geheugenverlies. Toch kan Judith, die een zwak heeft voor onenightstands, het idee dat ze voor een vrouw valt maar moeilijk vatten. Dan wordt Jessica gevonden door haar achtervolgers. Deze keer neemt ze Judith mee op haar vlucht..." Olivier Grensons volgende project is een one-shot in de lijn van Voor het Ongeluk Geboren en Geen Weg Terug. Hij heeft er nog geen uitgever voor gezocht. Bovendien is hij ook gevraagd om een Robbedoes-one-shot te tekenen op scenario van Jean Dufaux.


Dupuis
31/10
TOP
Jeremiah 36: Shit, Verdomme! (Hermann) (SC/48p/€7,95)
Jeremiah 36: Shit, Verdomme! (Hermann) (HC/48p/€15,95)
> Het schiet nog altijd goed op bij Hermann. Hij is al klaar met Duke deel 3 en het werkpaard is al begonnen aan een nieuw verhaal van Jeremiah. Maar eerst is er deel 36, met de titel Shit, Verdomme! "Jeremiah en Kurdy weten zich als enigen te redden uit de brand die hun hotel in de as legt. Ze verlaten zo snel mogelijk de plaats van het onheil, waar nu een militie rondwaart. Maar Kurdy loopt met zijn smoelwerk in de kijker en de twee worden achternagezeten door een bestelwagen. Om de nor te vermijden, betreden de twee vechtjassen een privédomein dat bewaakt wordt door de minst gastvrije bewakers mijlenver in de omtrek. Wat of wie zouden ze hardnekkig beschermen?"
Robbedoes: Keer op Keer (Alec Severin) (HC/48p/€22,50)
> Een Robbedoes die mikt op nostalgici. Dit oblongalbum is een prettig kleinood van tekenaar Al Severin. Hij voert Robbedoes en Kwabbernoot op als werkloze figuren in komische mini-avonturen waarin ze uiteenlopende jobs uitvoeren.
Yoko Tsuno integraal 1: Van de Aarde naar Vinea: 1. Trio in het Onbekende - 3. Vulcanus' Smidse - 6. De 3 Zonnen van Vinea (Roger Leloup) (HC/176p/€24,95) (herdruk)
Yoko Tsuno integraal 2: Duitse Avonturen: 2. Het Helse Orgel - 7. De Grens van het Leven - 14. De Bliksem van Wodan (Roger Leloup) (HC/176p/€24,95) (herdruk)
Zwendel 2: De Leerling-slechterik (Jose Luis Munuera) (SC/64p/€7,95)
Zwendel 2: De Leerling-slechterik (Jose Luis Munuera) (HC/64p/€15,95)
> "Zwendel zit in volle onderhandeling voor zijn zakenimperium als hij een op z'n minst vreemd personage ontmoet: Zedrik is tien jaar en zijn grootste fan. Maar Zwendel heeft al zoveel zorgen aan zijn hoofd met Zandra, zijn droïdedochter. Een rotgetalenteerde knaap in de leer nemen is één ding, maar een puber in toom houden die in staat is om de helft van de planeet te vernietigen, is een ander paar mouwen! Het is makkelijker om een kwaadaardig genie te zijn dan een voorbeeldige papa: dat kun je moeilijk tegenspreken."


Dirk Geets (eigen beheer)
03/11
TOP
• De Man in het Ruim (Dirk Geets + Kamiel Vanhole) (HC/48p/€19,95)
> "Een boot, op weg naar de sloop, strandt vlak voor de kust. Als de vuurtorenwachter het dek betreedt, hoort hij iemand in het water springen: het is de scheepsjongen Boabdil. Op weg naar de vuurtoren doet Boabdil zijn verontrustende verhaal... Tien jaar geleden is de schrijver van de strip, Kamiel Vanhole, overleden. Het werd tijd om dit werkje van onder het stof te halen... na dertig jaar. En het heeft alleen maar aan kracht gewonnen."


Glénat
31/10
TOP
Conan 2: De Zwarte Kolos (Ronan Toulhoat + Vincent Brugeas naar de roman van Robert E. Howard) (HC/64p/€17,95)
> Of Glénat het Franse tempo van Conan-one-shots naar de oorspronkelijke fantasyromans van Robert E. Howard kan bijhouden en niet voortijdig afhaakt, moeten we nog afwachten. Het zal in elk geval niet liggen aan de keuze voor de tekenaars en scenaristen en de mooie uitvoering. De Zwarte Kolos is het werk van Ronan Toulhoat en Vincent Brugeas, het duo achter Ira Dei, Block 109 en De Koning van de Ribauds. Brugeas heeft ook de reeks The Regiment op zijn actief die meteen aansloeg. Deel 1 is al herdrukt en deel 2 ligt sinds afgelopen week in de winkel. "Conan sluit zich in Khoraja aan bij de huurlingen van Amalric. In afwachting van het volgende gevecht leidt hij het leven van een ordinaire soldaat. Hij drinkt en rotzooit erop los in de lokale kroegen. Maar dan haalt het lot hem weer in als hij op een avond toevallig stuit op Yesmala, de prinses en regente van het koninkrijk. Ze heeft een visioen gehad waarin Conan haar troepen aanvoerde tegen de duivelse horde van de tovenaar Nathok. Plots rust alle hoop van het koninkrijk op Conans schouders."
Donald's Happiest Adventures (Nicolas Keramidas + Lewis Trondheim) (HC/48p/€24,95)
> Glénat doet aan cherrypicking uit de Franse collectie met Disney-hommages door sommige albums over te slaan. Na de Mickey-albums van Régis Loisel, Tebo en Silvio Camboni + Denis-Pierre Filippi volgt Donald's Happiest Adventures van Nicolas Kermidas en Lewis Trondheim. Hetzelfde duo had al Mickey's Craziest Adventures gemaakt, opgevat als een pulpblaadje met zogezegd weggescheurde pagina's en hoekjes en fake slijtage, maar die verschijnt dus momenteel niet in het Nederlands, net zo min als het Mickey-one-shot van Cosey en een persiflage met Mickey als Corto Maltese door Giorgio Cavazzano en Bruno Enna. In elk geval is het dolle pret verzekerd met Donald's Happiest Adventures met de volgende inhoud: "Op een blauwe maandag krijgt Donald telefoon van oom Dagobert. Die roept zijn hulp in voor een nieuwe schattenjacht. Maar Donald beseft dat hoe groot de schat ook is die hij moet gaan zoeken, zijn oom nooit tevreden zal zijn. Dagobert mag dan wel een oude krenterige kniesoor zijn, ook hij zoekt waar iedereen in de wereld naar op zoek is: geluk. Hij stuurt zijn neefje erop uit om die onbetaalbare schat te vinden. Maar voor de kolerieke en stuntelige Donald lijkt het geheim van het geluk haast onmogelijk te doorgronden..."
Mickey door de Eeuwen Heen (Fabrizio Petrossi + Dab's) (HC/56p/€24,95)
> Een andere Disney-strip is Mickey door de Eeuwen Heen door Italiaan Fabrizio Petrossi en Fransman Dab's. "Sterreporter Mickey jaagt op de scoop van de eeuw! Hij heeft een laboratorium ontdekt waar twee gekke geleerden beweren dat ze een tijdmachine hebben uitgevonden. Meer is niet nodig om de legendarische nieuwsgierigheid van Mickey te prikkelen. Hij besluit om het zelf uit te proberen, maar stoot daarbij zijn hoofd en ontregelt de machine. Plots bevindt hij zich in een onbekende periode in het verleden! En tot overmaat van ramp: bij elke nieuwe slag op zijn hoofd wordt hij naar een andere willekeurige periode in de geschiedenis geslingerd. Zo staat hij oog in oog met een T-rex in de oertijd, op het slagveld rond Waterloo en tegenover Christoffel Columbus in hoogsteigen persoon!"


Graton
31/10
TOP
Michel Vaillant - seizoen 2 6: Rebellion (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€7,95) (herdruk)


Le Lombard
31/10
TOP
The Regiment - Het Verhaal van de SAS 2 (Thomas Legrain + Vincent Brugeas) (HC/56p/€15,95)
> Deel 2 van de trilogie, nu ook als hardcover.
De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 8: De Opperrechter (Fred Vignaux + Mathieu Mariolle) (HC/48p/€7,95)
De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 8: De Opperrechter (Fred Vignaux + Mathieu Mariolle) (HC/48p/€15,95)

> Het slotabum van Kriss van Valnor verschijnt enkele weken eerder dan Thorgal deel 36, wat uiteraard logisch is. De inhoud: "Kriss van Valnor heeft nog maar één doel: haar zoon Aniël terugvinden. Om dat te doen, kiest ze de kortste — maar daarom niet de makkelijkste — weg en beklimt ze de Tijdberg. Maar de proef die haar wacht blijkt nog wreder dan ze zich ooit had kunnen voorstellen... Intussen vecht Jolan zijn genadeloze duel met keizer Magnus verder uit."

Derde Stroming

• Alfa 13: Het Syndroom van Maracamba (Chris Lamquet + Iouri Jigounov) (SC/48p/€7,95)
> Het al meermaals aangekondigde en even veel uitgestelde Alfa deel 13 is eindelijk een feit. Tekenaar Chris Lamquet deed er bijzonder lang over, onder meer door een dispuut met scenarist Iouri Jigounov. Dat raakte bijgelegd, maar intussen is een gat van vijf jaar geslagen tussen deel 12 en 13. "Alfa wordt door de CIA beschuldigd van verraad en slaat op de vlucht. Hoe kan hij zijn onschuld bewijzen als alle geheim agenten van het land hem achternazitten? En vooral: is Alfa wel zo onschuldig als hij zelf beweert?" Deel 14 wordt gemaakt door de auteurs van de spin-off Eerste Wapenfeiten. Waarom zowel Lamquet als Jigounov met Alfa stoppen, kan je hier lezen.


Saga Uitgaven
17/11
TOP
• Boes 14 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
• Chick Bill integraal 4: 12; De Neptunus Is Verdwenen - 38. "Montana Kid" - 13. De Laatste van de Bulls - 50. Rattenvergif - 14. De Honderd Dubbelgangers (Tibet + Greg) (HC/252p/€34,95)
> Opnieuw vijf reguliere albums in chronologische volgorde. In de voorafgaande dossiertjes getuigt Tibet over Hergé en René Goscinny met sappige herinneringen en anekdotes.
• De Minimensjes integraal 6: 1983-1985: 16. De Planeet Ranxerox - 17. Het Witte Gat - 18. De Pickpocket - 20. Ondergronds Offensief (Pierre Seron + Pierre Seron / Gos / Walt / Mittéï) (HC/224p/€34,95)
> In deze zesde integrale start Pierre Serons experimentele periode met eigen scenario's en pagina's op horizontaal formaat (De Planeet Ranxerox), een gefotokopieerde wereld in zwart-wit (Het Witte Gat) tot een opmerkelijke crossover met de sf-reeks De Katamarom (De Pickpocket). Tussendoor hield Mittéï — op last van uitgeverij Dupuis — de tekenaar in toom met het gangsterverhaal Ondergronds Offensief.
• Voyeur - Erotische Kortverhalen uit Playboy 2 (Horacio Altuna) (HC/120p/€29,95)

> Deze tweede integrale bundelt vierentwintig erotische kortverhalen van Horacio Altuna uit het weekblad Playboy. Ze dateren uit een periode toen de schaamstreek nog niet gekortwiekt werd. Op een twintigtal extra pagina's staan bloedmooie illustraties in kleur, schetsen in zwart-wit en ander fraais verzameld. Deze kortverhalen verschenen in het Nederlands eerder in de reeks Opwindende Gebeurtenissen.

Collectie Bamboe
Een Nacht in Rome 3 (Jim) (SC/104p/€11,95)
> Softcoverversie met andere coverillustratie. De hardcover verscheen vorige maand.


Sanoma
17/11
TOP
• Jan, Jans en de Kinderen 61 (Studio Jan Kruis) (SC/48p/€5,95)


Scratch Books
03/11
TOP
De Grote Boze Vos (Benjamin Renner) (SC/192p/€21,90)
> Benjamin Renner is de bekroonde regisseur van de animatiefilm Ernest en Célestine (2012). In 2017 bracht hij ook Grand Méchant Renard et Autres Contes uit die bestaat uit drie geanimeerde kortfilms. Een ervan is gebaseerd op zijn eigen strip De Grote Boze Vos die in 2015 verscheen. In Frankrijk raakten tienduizenden exemplaren verkocht. Nu kunnen we het dikke komische album ook in vertaling lezen. "Elke dag neemt de Grote Boze Vos zich voor: vandaag vang ik zo'n malse kip! Maar de kippen zijn niet onder de indruk van zo'n schriel vosje en jagen hem de ren uit. Dan bedenkt hij een nieuwe strategie: als hij een nest eieren steelt en die uitbroedt, kan hij straks een heleboel kippen eten! Maar dan ontdekt hij hoe lastig het is om een kuikentje op te eten als het 'mama' tegen je zegt... De Grote Boze Vos wordt bevolkt door onder meer een gestoord konijn, een luie hond, een varkentje met een moestuin en een kip met een opvliegend karakter."
Nick Cave: Mercy On Me (Reinhard Kleist) (HC/328p/€24,90) (herdruk)


Sherpa
17/11
TOP
Luc Orient - Alle Avonturen 1: 1. Het Dal van de Drie Zonnen - 2. De Bevoren Zombies - 3. De Meester van Terango - De Sporen van Doctor X (Eddy Paape + Greg) (HC/160p/€60,00) (luxe met prent)
> Luxe-editie op 75 exemplaren met genummerde prent.


Silvester
03/11
TOP
Aéropostale - Legendarische Piloten 3: Vachet (Patrick Dumas + Christophe Bec) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> "De jonge Paul Vachet bleef het herhalen; hij wil piloot worden! Pas op zijn achttiende stemt zijn moeder ermee in dat hij het leger in gaat. Het is 1915 en de Grote Oorlog woedt. De vastberaden Paul krijgt zijn militair pilootbrevet eindelijk in handen. Voor zijn gevaarlijke missies boven Duitsland krijgt hij het prestigieuze Oorlogskruis. Maar zijn gezondheid gaat erop achteruit en hij moet meteen het leger verlaten. Na enkele jaren in het burgerleven gaat hij werken voor het beroemde Latécoèere — het toekomstige Aéropostale — en al snel vliegt hij langs de Spaanse trejacten die een uitzonderlijk gevaarlijke reputatie hebben. Daarna stuurt men hem naar Zuid-Amerika om nieuwe luchtvaarttrajecten uit te bouwen. Maar de carrière van Paul Vachet barst van de talloze en spectacuaire ongelukken."
• De Bijbel 4: Het Oude Testament - Exodus 2 (Damir Zitko + Michek Dufranne / Jean-Christophe Camus) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> Het tweeluik Exodus, naar het Oude Testament-verhaal uit de bijbel, is nu voltooid. "Mozes heeft Egypte de tien plagen laten bezorgen. Hij heeft het Joodse volk van onder het juk van de farao kunnen bevrijden. Nu leidt Mozes de zijnen naar het Beloofde Land. Dit tweede deel van Exodus verhaalt chronologisch de sleutelhoofdstukken in deze periode: de aankomst bij de berg Sinaï; het overhandigen van de stenen tafelen met de tien geboden en de veertig jaar durende omzwervingen in de woestijn."
Drakenbloed 12: Een Andere Weg (Stéphane Créty + Jean-Luc Istin) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> Drakenbloed deel 12 sluit de tweede cyclus van de piratenfantasyreeks af. Een derde cyclus is al gepland. Dat avontuur over kapitein Hannibal Meriadec zal je kunnen lezen zonder de voorgaande te hoeven lezen. "Achternagezeten door de Spaanse troepen staan Hannibal, zijn intrigerende dochter en heel zijn bemanning voor de poorten van de gouden stad. Maar elke schat heeft zijn bewaker... Hannibal en zijn mannen dringen het heiligdom binnen, maar laten zich al gauw inhalen door de Spaanse troepen onder leiding van de geduchte kapitein Vasquez. Vasquez denkt dat Hannibal er enkel is om zijn dorst naar rijkdommen te lessen, maar beseft niet dat deze maar één doel heeft: het overleven van de elfen garanderen. In het midden van een stad, verborgen in het hartje van de Venezolaanse jungle bereidt het ultieme gevecht van de kapitein met de houten poot zich voor. En niemand zal er ongedeerd uit komen!"
• Marshal Bass 3: Zijn Naam Is Niemand (Igor Kordey + Darko Macan) (HC/56p/€16,95)
> Hupla! De western Marshal Bass slaat blijkbaar aan, want in plaats van drie geplande delen breidt de reeks over de zwarte marshal uit naar zes delen. Deel 3, Zijn Naam Is Niemand: "Marshal Bass heeft de ergste schurken van het Wilde Westen bestreden, maar nu is hij een moeilijkere prooi op het spoor. Hij is op zoek naar zijn eigen dochter en degene die haar heeft ontvoerd: een indiaan die sterk op hem lijkt. Op de boerderij van River Bass zorgt zijn vrouw Betsheba voor de talrijke kinderen. Don Heraclio Vega, een rijke Mexicaanse grondbezitter, profiteert van de afwezigheid van Bass om haar het hof te maken, maar zij heeft andere dingen aan haar hoofd."
• Nils 1: De Elementalen (Antoine Carrion + Jérôme Hamon) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> Voorsmaakjes van de trilogie Nils zien er veelbelovend en geweldig uit. Silvester promoot het als een "sprankelende ecologische saga die zich situeert tussen de Noordse mythologie en de werken van Miyazaki." De inhoud: "Volgens oude legendes bestaat er een tweede wereld voorbij de materiële. Een schimmenrijk bevolkt door schitterende wezens zonder wie onze wereld niet kan bestaan. Toen de eens zo vruchtbare noordelijke gebieden veranderden in dorre woestijnen, lagen deze legendes bijgevolg opnieuw op de lippen en werden de ogen weerom naar boven gericht, naar de oude goden... Samen met zijn vader probeert Nils, een jongen in de bloei van zijn jeugd, het mysterie op te helderen. Zo ontmoet hij de lichtgevende wezens, de zielen van de natuur, die hem naar een naburig koninrijk leiden, een technologisch ver geavanceerd imperium. Die zoektocht zal zijn leven overhoophalen... Geheugen en herinnering, de balans tussen de wereld van de levenden en de doden, een meeslepend verhaal dat intrigeert door de metafysische en existentiële vragen die een opgroeiende jongeman zich stelt."
Operatie Overlord 1: Sainte-Mère-Église (Davide Fabbri + Michaël Le Galli)
(SC/48p/€7,95) (herdruk)
Operatie Overlord 2: Omaha Beach (Christian Della Vecchia/Davide Fabbri + Bruno Falba) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Prins Valiant 31: Jaargang 1967 (Hal Foster) (HC/56p/€16,95)
> Van Prins Valiant is de reeks met dubbele jaargangen compleet, nu de enkele jaargangen op een regulier formaat nog. Hierna nog vier delen. "In dit deel kampt prins Valiant met een onwillige troonopvolger en sluit hij zich aan bij een groep rondtrekkende jongleurs waarvan acteur Reynolde een waardig vervanger van de prins blijkt."
• Te Paard! 1: Hiep Hinnik Hoera! (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Te Paard! 2: Hop Paardje Hop! (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€6,95) (herdruk)


Standaard Uitgeverij
10/11
TOP
• De Avonturen van Urbanus Filmspecial: 73. Humorosaurus Rex - 85. Kogels en Jarretels - 97. De Zabberlipgekte (Willy Linthout met medewerking van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/120p/€9,99)
> Voor elke Urbanus-special wordt exclusief artwork geleverd en specifieke spelletjes uitgedokterd. Wie de cover kapot snijdt, kan er bouwplaten met Urbanus-figuurtjes mee maken.
• F.C. De Kampioenen 18: De Simpele Duif (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 19: Supermarkske (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 33: Kampioenen in Afrika (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 53: Don Padre Padrone (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 60: De Erfenis van Maurice (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 63: DDT Doet Weer Mee (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 69: Vertongen Vampier (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 72: Xaverius de Grote (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen Special: Oma Boma-special: 14. Oma Boma - 62. Oma Boma Trainer - Vertongen & Co 16. De Verdwijning van Oma Boma (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden / Wim Swerts / Vanas + Hec Leemans) (SC/120p/€12,99)
> Oma Boma-special met de verhalen Oma Boma, Oma Boma Trainer en uit de reeks Vertongen & Co het verhaal De Verdwijning van Oma Boma.
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 25: Operatie Frankenstein (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€6,50)
> "Professor Flessentrekker experimenteert met artificiële intelligentie en wil Mark Vertongen gebruiken als proefkonijn, om van het alombekende 'kieken' een genie te maken. Dat gebeurt via enkele ingrepen in Marks hersenen. Maar het experiment loopt niet zoals verwacht..."
Suske en Wiske: Boemerang (Steven Dupré + Conz) (SC/48p/€7,99)
Suske en Wiske: Boemerang (Steven Dupré + Conz) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex libris)
Suske en Wiske: Boemerang (Steven Dupré + Conz) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> Tweede Suske en Wiske-album in de vorig jaar gelanceerde hommagecollectie met eenmalige verhalen door telkens andere auteurs. Gerben Valkema en Yann openden de collectie met het album Cromimi. Ze worden stevig opgevolgd door tekenaar Steven Dupré (bekend van Kaamelott, Wolf, Sarah & Robin, De Roofdierenclub) en scenarist Conz (De Tweede Kus). Hun album Boemerang verschijnt in softcover en twee verschillende luxe-uitvoeringen: een met linnen rug, de ander in velours, beide versies met vier extra pagina's met pagina's en de cover in potlood en personagestudies. Deze keer dus geen uitvoering op groot formaat. Boemerang speelt zich af in een futuristisch alternatief universum met Theofiel Boemerang in een belangrijke rol als een commerciële Big Brother die over de wereld heerst. Enkel onze vrienden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom zijn in staat om deze booswicht voor eens en altijd te stoppen. Maar de oproerpolitie van Theofiel is niet het enige gevaar dat om de hoek loert. Een ware waanzinepidemie waart rond in Boemerang City en iedereen die getroffen wordt door deze ziekte, ziet de werkelijkheid doorspekt met de meest uiteenlopende waanbeelden. Wie het volgende hommagealbum zal maken, dat volgend jaar moet verschijnen, is ook al bekend: Jean-Marc Krings (Fanny K.) en Zidrou (Mooie Zomers, De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers, een sliert gewaardeerde one-shots).


Strip Turnhout vzw
03/11
TOP
• Stripgids 4 (diverse auteurs) (SC/176p/€19,99)
> "De jongste Stripgids biedt alweer een duizelingwekkende en meeslepende trip doorheen de wereld van de strip. Met voorpublicaties van werk van onder andere Olivier Schrauwen, Erik Kriek, Typex en Joris Mertens. En met messcherpe artikels, onder meer over hét hot topic van het moment: geld. Want geld blijkt belangrijker dan ooit geworden. Horen strips (en hun auteurs) stilaan eerder thuis in Bokrijk (zoals een auteur het stelt), en zo ja: hoe komt dat dan? En met uiteraard ook ruim baan voor het werk van de Bronzen Adhemar 2018-winnaar Jeroen Janssen, die eind november een grote overzichtstentoonstelling krijgt in Cultuurhuis de Warande (Turnhout). Het katern is dit keer gewijd aan de veelzijdige grafisch kunstenares Ephameron en haar festivalGrafixx. En daarnaast is er nog véél meer, onder andere over Superman die tachtig wordt, censuur in strips, een achteruit- en vooruitblik naar Angoulême, erfgoed, enzovoort. Samengevat: wie helemaal mee wil zijn met strips uit binnen- en buitenland, leest Stripgids!"


SubQ
17/11
TOP
• Staatsburger (Halfdan Pisket) (SC/156p/€17,50)
> "Staatsburger is het derde en laatste deel van Halfdan Piskets prijswinnende trilogie over het leven van zijn Turks-Armeense vader. De vorige delen, Deserteur en Kakkerlak, kregen prachtige recensies. De drie delen kunnen prima afzonderlijk van elkaar gelezen worden. James Pisket is een immigrant die weigert te integreren in de Deense samenleving. In Vrijstad Christiania maakt hij carrière in de snel groeiende cannabishandel. Wanneer de moeder van zijn zoon contact met hem zoekt, dringt tot hem door dat zijn familie hem nodig heeft. Hij zal moeten proberen erachter te komen hoe je een vader moet zijn. Het weekendvaderschap is echter niet te rijmen met een leven als crimineel. James komt weer in de gevangenis terecht. Wanneer hij vrijkomt probeert hij te breken met zijn criminele bestaan en een echte Deense staatsburger te worden."


Syndikaat
10/11
TOP
Lise op Monstereiland 2: Het Levende Land (Kristof Berte + Barcas / Kristof Berte) (SC/48p/€8,95)
> Dee1 1 verscheen bij Strip2000 en werd met een andere cover herdrukt bij Syndikaat die nu ook deel 2 uitgeeft. Per verkocht album gaat 1 euro naar het goede doel, meer bepaald voor de aankoop van op maat gemaakte rolstoelen voor rolstoelbasketclub Dienstenaanhuis Lions Zedelgem.


Uitgeverij L
17/11
TOP
• Storm - De Kronieken van Pandarve 31: Het Gesticht van Krijs (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (SC/48p/€8,95)
• Storm - De Kronieken van Pandarve 31: Het Gesticht van Krijs (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC/48p/€18,95)
> "Storm is vergiftigd en wordt op het randje van de dood opgenomen in het ziekenhuis. Terwijl de zwarte tortu door zijn bloed raast, leert hij daar een groep kinderen kennen die tegen hun zin zitten opgesloten in het gesticht van Krijs. Storm belooft hun te bevrijden, maar wanneer hij bijkomt uit zijn delirium ziet de wereld er heel anders uit. Toch wil hij zijn belofte nakomen en stort zich met Roodhaar en Nomad in een roekeloos avontuur waarin het verschil tussen waanzin en werkelijkheid erg klein is. Daardoor zet hij zijn vriendschap met Roodhaar op het spel en lijkt een breuk onvermijdelijk..."


Uitgeverij Vrijdag
01/09
TOP
Niet Nu Laura (Laura Janssens) (SC/96p/€15,00)
> Dit is de tweede strip van Laura Janssens. Haar eerste album Hoger dan de Bergen, Dieper dan de Zee (over migratie), maakte ze samen met Laïla Kouba. Niet Nu Laura is een eerste bundeling cartoons en illustraties die Laura voor haar populaire webcomic maakt. Je vindt haar werk ook terug op Facebook en Instagram waar ze respectievelijk meer dan 21.000 en 18.000 volgers heeft. Van de uitgever: "Laura tekent wat Instagram ons niet vertelt: geen loze spreuken of holle 'inspirational quotes', maar koude pizza op zondagochtend en kroketten, al dan niet gevuld! Het is een boek voor mensen die uitvluchten zoeken: het is oké om zo af en toe eens van 't paadje te gaan. Doe een keer zot."


Wereldbibliotheek
03/11
TOP
• Stille Nacht (Frank Flöthmann) (SC/168p/€15,00)
> Het wereldberoemde kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus, zonder tekst, maar met dialogen in de vorm van pictogrammen. Frank Flöthmann bewerkte al een reeks sprookjes van Grimm volgens hetzelfde komische concept.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips