Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Tussen 12 en 18 mei verschenen 62 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met nieuw
vzw Arcadia
De Bezige Bij
Condor
Dark Dragon Books
Hauwaerts Uitgeverij
Khani
Saga Uitgaven
Standaard Uitgeverij
Stichting Uitgeverij Stripstift
Syndikaat
Uitgeverij L
't Vlaams Stripcentrum

Klik verder naar de eerder in mei verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
vzw Arcadia
Ballon Comics
De Bezige Bij
Bonte
Casterman
Condor
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Hauwaerts Uitgeverij
Khani
Oogachtend
Saga Uitgaven
Silvester
Standaard Uitgeverij
Stichting Uitgeverij Stripstift
Syndikaat
Uitgeverij L
't Vlaams Stripcentrum
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: junijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2019: januarifebruarimaartaprilmei
 
vzw Arcadia
18/05
TOP
Arcadia Archief
nieuw • 48. Sagen en Legenden: De Jacht (Marc-Renier) (HC/56p/€23,95)
nieuw • 48. Sagen en Legenden: De Jacht (Marc-Renier) (HC/56p/€46,00) (luxe met prenten in doos)

> "De Jacht is na De Pad het tweede album dat van de Luikse striptekenaar Marc-Renier onder de noemer Sagen en Legenden verschijnt. De originele Franstalige versie, La Traque, werd in 1988 door Les Editions du Miroir uitgegeven. De Jacht is getekend in de realistische stijl die Marc-Renier typeert, en die eveneens terug te vinden is in zijn andere albums en reeksen, zoals die van Jackson, IJzermasker of Black Hills. De Jacht herbergt vijf kortverhalen die zich afspelen tijdens de feodale middeleeuwen, een donkere periode uit de geschiedenis waarin boeren niet veel meer waren dan eigendom van hun leenheren, en bijgevolg dikwijls de speelbal van hun grillen. In het eerste verhaal, dat tevens de titel draagt van het album, maken we kennis met Ermance, een knappe boerendochter die het hoofd van haar heer op hol doet slaan. Zal ze zijn liefde beantwoorden of verkiest ze haar vrijheid boven een plaats aan diens zijde? Naast De Jacht vinden we met Het Beest, Mandragora, De Opgehangen Wolf en Een Jas van Veren vier verhalen terug die doordrongen zijn van mystiek en bijgeloof."


Ballon Comics
04/05
TOP
• Dino's 5 (Bloz + Arnaud Plumeri) (SC/48p/€6,95)
> Gags over dinosaurussen waar je wat van opsteekt. Van dezelfde tekenaar en zijn dochter verscheen vorig jaarAlleen op de Speelplaats, over pesten op en buiten school, dat inmiddels ook in China wordt uitgevgeven.
• Jommeke 72: Choco Ontvoerd (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 129: De Whiskymaker (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Respectievelijk de twaalfde en zesde druk.


De Bezige Bij
18/05
TOP
nieuw • Maus integraal (Art Spiegelman) (HC/296p/€29,99) (herdruk)


Bonte
04/05
TOP
• Bulk & Knoert (Derek Wasteland) (SC/32p/€9,99)
• Dotore Renardo al Dente (Leo Faes) (SC/48p/€9,99)

• Jorg en het Magische Portaal: Eerste Verhalen (Kurt Cassauwers) (SC/36p/€9,99)

• De Rosse Ridder 2: Apocalyps (Geinz) (SC/32p/€9,99)

> Al deze strips zijn al wat ouder en zijn in de meeste winkels al eerder verkrijgbaar.


Casterman
04/05
TOP
• Isabelle Avondrood integraal 2: 4. Maanzieke Mummies - 5. Het Geheim van de Salamander - 6. De Tweekoppige Drenkeling (Jacques Tardi) (HC/144p/€29,95)
> Tweede van drie geplande integrales. Jacques Tardi werkt aan een allerlaatste album. In tegenstelling tot foute beweringen is deze integrale reeks niet samengesteld uit katernen van onverkochte losse exemplaren, maar gaat het wel degelijk om nieuw drukwerk. Een blik op de paginering zegt voldoende. Die loopt namelijk door van 1 tot 144. Bij samengebonden, oudere katernen zou de paginering telkens opnieuw beginnen per gebundeld verhaal. Da's zo helder als pompwater.
Tristan 17: Het Proces van Gilles de Rais (Jean Pleyers + Néjib) (SC/56p/€7,95)
> De oorspronkelijke tekenaar Jean Pleyers en nieuwe scenarist Néjib brengen Gilles de Rais in nauwe schoentjes. "Gilles de Rais is door de duivel bezeten. Is zijn laatste uur geslagen? Om zijn vriend van een hachelijk proces te redden, gaat Tristan op zoek naar het beeldje van de huilende maagd, het enige reliek dat Gilles opnieuw op het rechte pad kan krijgen. Maar de uren tikken weg en zijn process komt steeds dichterbij."


Condor
18/05
TOP
nieuw • Chaos United (Rudi Jonker + Gerard van Gemert / Rudi Jonker) (HC/216p/€14,95)
> "Aan de rand van de grote stad, in de achterstandswijk Donkersloot, zijn Milan en zijn vrienden elke dag buiten aan het voetballen. Ze wonen in dezelfde flat en hebben een eigen stukje grond als veld geclaimd. Met zelfgetimmerde doelen en een een heus clubhuis. Aanvoerder Milan heeft grote plannen met het team, zoals hij grote plannen heeft met alles wat hij bedenkt. Er zijn alleen een paar problemen. 1: Hij heeft geen voetbaltalent. 2: Er groeit geen gras in Donkersloot. En 3: Alles wat Milan bedenkt, loopt anders dan hij dacht..." Dit kidnerboejk is een mix van romantekst en veel stripscènes.


Dargaud
04/05
TOP
• Ravian 23: Herinneringen aan de Toekomst 2 (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (SC/56p/€7,95)
> Over dit kortverhalenalbum heeft Dargaud het volgende te melden: "De Ravian-saga begint in 1967 met De Vierde Dimensie en eindigt 43 jaar later met deel 21, De Tijdopener. Deel 22 van de reeks, Herinneringen aan de Toekomst, toont de belevenissen van Ravian en Laureline, die tussen de plooien van de tijd waren verdwenen. Deel 23 duikt nog wat dieper in die herinneringen aan de toekomst. Jean-Claude Mézières en Pierre Christin werpen zich op als melkwegtoeristen en beschrijven een toekomst — of, beter gezegd, verschillende mogelijke toekomsten — en brengen op die manier nieuwe interpretaties naar voren die vol nostalgie, humor en... verrassingen zitten. Kortom, iets nieuws in het verleden van de toekomst!" Of dit het laatste album in de reeks is, staat nog niet geschreven in de sterren. Christin beweert dat de cirkel rond is en dat je de reeks nu in een oneindige loop kan lezen. Mézières is een voorstander van nieuwe albums door andere tekenaars, zolang ze zijn eigen stijl niet slaafs kopiëren. Alle opties liggen open.
Renaissance 1: Ontheemd (Emem + Fred Duval / Frédéric Blanchard) (SC/64p/€7,95)

> Bij Dargaud start de nieuwe sf-trilogie Renaissance. De cover met verticale opbouw doet vermoeden dat Christophe Bec er de scenarist van is, maar het is het werk van Fred Duval (Hauteville House, Man van het Jaar, Travis, Wonderball) en Frédéric Blanchard (USA über Alles, UUR U). Emem tekende diverse albums van Carmen McCallum en UUR U. Het verhaal: "2084, de ergste scenario's over de toekomst van de aarde zijn bewaarheid geworden. De Federatie besluit een interventie op touw te zetten op deze uitstervende planeet. Swänn, een jong en oprecht buitenaards wezen, geeft zich op als vrijwilliger. Hij is afkomstig van een planeet die lijkt op een geslaagde versie van onze wereld en wil bijdragen tot de vredesmissie op aarde en het vermijden van haar ondergang. Zijn ontmoeting met Liz, in Texas, is het begin van een botsing tussen twee werelden..."


Dark Dragon Books
18/05
TOP
nieuw • Artbook: Pin-Up: La French Touch (Patrick Hitte) (HC/64p/€20,00)
> Prachtige bundeling pin-upschilderijen, -schetsen, en -inkttekeningen van de Franse illustrator Patrick Hitte. Op het Franstalige voorwoordje en de inhoudstafel na bevat dit album geen tekst.
nieuwEen Avontuur van Simon Hardy 1: VN-Missie (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (HC/48p/€19,95) (herdruk)
nieuwEen Avontuur van Simon Hardy 2: Gevaar in Napels (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (HC/52p/€19,95) (herdruk)
nieuw • De Avonturen van Simon Hardy 3: Met de Groeten uit China (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (HC/48p/€19,95)
nieuw • De Avonturen van Simon Hardy 4: Achtervolging van de Aston Martin (Frank Leclercq + Frédéric Brrémaud) (HC/48p/€19,95)
> Dark Dragon Books herdrukt normaal gezien geen hardcovers. Voor de uitverkochte, eerste twee delen van Silmon Hardy maakt het een uitzondering. Samen met de laatste delen 3 en 4 is de reeks comleet leverbaar. Over Met de Groeten uit China: "1963. Een Frans vliegtuig met een atoombom aan boord verdwijnt in het noordwesten van China. Het toestel lijkt gekaapt te zijn door de organisatie van de tsaar die het gebied regeert met ijzeren vuist en van plan is de regering in Peking omver te werpen. Frankrijk moet het wapen koste wat het kost terugkrijgen. Ze zouden beroep kunnen doen op de Chinezen, maar die azen zelf op de bom. Daarom leidt Edgar La Rochelle, een Franse luchtmachtofficier, een clandestiene operatie en de Belgische reporter Simon Hardy dient als lokaas." Over Achtervolging van de Aston Martin: "Simon Hardy reist naar Zwitserland om verslag uit te brengen van een Aston Martinrally. Een rustige missie in een vreedzaam gebied, toch? Nee, want ook hier lonkt het avontuur! Talloze spionnen loeren namelijk op de DB5 van een geheimzinnige markies." Dit verhaal is korter, maar het is aangevuld met een artikel over wagens en een preview van een andere strip door hetzelfde duo.
nieuw • Civil War: Een Marvel Evenement 3 (Steve McNiven + Mark Millar) (SC/72p/€9,95)
> Laatste deel. "Na de dood van honderden onschuldige burgers die gevangen zaten in een gevecht tussen de New Warriors en Nitro, stelt de regering de Super Human Registration Act in werking die de allereerste superheldenburgeroorlog ontketent! Iedere held die zich achter Iron Mans pro-registratie of juist achter de oppositie van Captain America schaart, zorgt voor een grotere kloof. Zo worden vrienden gezworen vijanden!"
nieuw • Falklands collector's pack deel 1-2-3-4 (4xSC/€27,95) (met sleeve)
nieuwKiliwatch (
Éric Hérenguel / Thimothée Montaigne / Julien Ribas / Laurent Libessart / Ludovic Souillard / Jaekwang Park / Mig / Emmanuel Bazin + Éric Hérenguel / Tom Gobart / Elrico / Jérome Lefévère) (HC/80p/€19,95)
> Terwijl Éric Hérenguel (Zilveren Maan boven Providence, Ulysses 1781, Legende van Troy: Saffraannacht) verder werkt aan zijn avontuurlijke pulpstrip The Kong Crew (die in vertaling zal verschijnen bij Dark Dragon Books) publiceert Dark Dragon Books alvast zijn kortverhalenbundel Kiliwatch over de avontuurlijke heldin Kiliwatch — een soort onwaarschijnlijke dochter van John Wayne en Tank Girl — en haar robot Banjo. Ze komen in een niet zo verre toekomst telkens terecht in gecompliceerde situaties die ze met eenvoudige oplossingen het hoofd bieden. Eenvoudig in de zin van: met een aantal fikse blaffers en hatelijke opmerkingen. Hérenguel is samen met Tom Gobart de scenarist en supervisor van het 80 pagina's tellende album. Hij tekent zelf ook een aantal kortverhalen. Voor andere kortverhalen schakelde hij de medewerking in van Sébastien Vastra, Laurent Libessart, Mig, Gene Ha, Ludovic Souillard, Thimothée Montaigne en anderen.
nieuw • Livingstone: De Zendeling-Avonturier (Paul Teng + Rodolphe / Christian Clot) (HC/56p/€19,95)
> Glénat doekte in vertaling de historische collectie Explora, over ontdekkingsreizigers, op. Daardoor is een tweeluik over Marco Polo, getekend door huidig De Rode Ridder-tekenaar Fabio Bono, onvertaald gebleven. Ook het complete verhaal over dokter Livingstone, nota bene getekend door Nederlander Paul Teng, leek lange tijd een exclusief Franse aangelegenheid te zijn. Dat is dan buiten Dark Dragon Books gerekend die het album in het Nederlands publiceert. Het scenario is van de hand van Rodolphe, gekend van onder meer Centaurus, Kenya, Namibia, Amazonia, Trent, Memphis,... "Tanzania, 10 november 1871. Henry Norton Stanley, een verslaggever van de New York Herald, landt aan de oevers van het Tanganyikameer. Hij is met de opdracht voor een sensationeel artikel op reis gestuurd: zoek de beroemde Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone, die al meer dan vier jaar wordt vermist. De jonge en ambitieuze Stanley ontdekt dat zijn onderwerp niet de verwachte sensatie biedt. Livingstone is een vermoeide oude man, door zijn avonturen versleten. Hij lijkt niet geïnteresseerd in een mystieke zoektocht naar de oorsprong van de Nijl. Maar wanneer de tocht wordt besproken, raakt Livingstone zich bewust van het belang van zijn personage. Er wordt een mythe geschreven..."
nieuw • Magic Wind 1: Fort Ghost (José Ortiz + Gianfranco Manfredi) (SC/96p/€14,95)
nieuw • Magic Wind 2: Klauwen (Giuseppe Barbati / Bruno Ramalla + Gianfranco Manfredi) (SC/96p/€14,95)
> In het westerngenre lanceert Dark Dragon Books Magic Wind. Voor deze reeks, met een vleugje magie en complete verhalen, zijn diverse auteurs actief die al verhalen hebben geschreven of getekend voor Tex Willer. "Ned Ellis ontwaakt zonder geheugen. Hij heeft op het nippertje een vreselijk treinongeluk overleefd, een metaalscherf zit diep in zijn hersenen. Wie is hij? Waar kwam hij vandaan? Aan wiens kant moet hij staan? De Sioux die hem vonden en voor zijn herstel zorgen, noemen hem Magic Wind, de witte sjamaan."
nieuw • Star Wars Filmspecial: Episode VIII: The Last Jedi (Stefano Simeone + Alessandro Ferrari) (SC/72p/€9,95)
> Stripbewerking van de Star Wars-film. Bedoeld voor een jonger publiek.
nieuw • Star Wars collector's pack Tussen de Sterren 1-2 - De As van Jedha 1-2 (4xSC/€35,95) (met sleeve en artprint)
nieuwU-47 1: De Stier van Scapa Flow (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/48p/€8,95)
nieuwU-47 2: De Overlevende (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/48p/€8,95)
> De duikbootthriller U-47 kan een mooie verkoop voorleggen. Twijfelaars kunnen nog inpikken nu de reeks vanaf mei ook als softcover zal verschijnen. Dat was op voorhand niet aangekondigd. Volgende maand verschijnen de hardcovers van deel 7 en 8.
nieuwViolette Morris - Strijden met Alle Middelen 1: Eerste Aanklacht (Javi Rey + Bertrand Galic / Kris) (HC/72p/€19,95)
> In de Robbedoes-strip Piccolo in Veldgroen, door Olivier Schwartz en Yann, kwam de vrouwelijke bokser Violette Morris voor als een historisch knipoogje naar de Franse, biseksuele spionne voor de Gestapo die ooit haar borsten liet amputeren om beter met de wagen te kunnen rijden. In mei start Dark Dragon Books met de vertaling van een vierdelige stripreeks over Violette dat een verzonnen speurtocht is naar de 'waarheid' over deze persoon. Deel 1 werd in Frankrijk zeer goed onthaald. Deze reeks is het werk van Javi Rey op scenario van Kris (Moeder Oorlog) en Bertrand Galic. Over de echte Violette schreven we ooit dit: Violette werd geboren in 1893 en had de bijnaam 'La Morris'. Net zoals in de strip Piccolo in Veldgroen spioneerde ze voor de Gestapo. Ze deed dat al sinds 1937 nadat ze als een eregaste op de Olympische Spelen in Berlijn door de Duisters werd benaderd. Naast boksen beoefende ze meerdere sporten: atletiek, discuswerpen, voetballen, zwemmen, waterpolo, wiel- en wagenrennen, tennis,... Ze rookte twee tot drie pakjes Amerikaanse sigaretten per dag en liep het liefst gekleed in een herenkostuum. Als motto had ze "Wat een man doet, kan ook Violette doen!" Tussen 1923 en 1929 koketteerde ze publiekelijk met haar biseksualiteit door haar relatie met Raoul Paoli. Vanaf 1928 richtte ze in Parijs een winkel op die auto-onderdelen vervaardigde. In 1928 hield haar relatie met Raoul op nadat ze haar borsten liet amputeren om beter het stuur van een auto te kunnen bedienen. In 1944 werd ze als spionne en collaboratrice terdoodveroordeeld. Ze werd te grazen genomen op 26 april 1944 terwijl ze op het platteland achter het stuur van haar traction avant Citroën 15 CV zat. Ze werd samen met nog vijf inzittenden (waaronder twee kinderen) doorzeefd met kogels.
nieuw • De Weg van het Leven (Marco Nizzoli + Giovanna Furio) (HC/72p/€19,95)
> "De Weg an het Leven is een sprookje dat poëzie, geschiedenis en fantasy mengt en het drama van de oorlog reconstrueert door de ogen van een kind. Waar eindigt de werkelijkheid en begint de fantasie? Sovjet-Unie, 1941. Het leven van Olenka verandert radicaal als nazitroepen de Sovjet-Unie binnenvallen en de stad Leningrad belegeren. Het kleine meisje van acht verliest haar ouders en haar broer en houdt zich schuil in hun geruïneerde appartement met alleen haar hond. Olenka probeert zo goed en zo kwaad als het kan om niet te sterven van honger of bevriezing. De enige manier om haar lot even te vergeten is door de snaren van haar viool te laten trillen. Op een dag ontmoet ze in een droom een mysterieuze tweekoppige adelaar die haar uitlegt dat de hele stad lijdt onder een vervloeking. Alleen de muziek van Olenka is in staat om de ijzige betovering die de godin van het Leven, met alle inwoners van Leningrad, gevangen houdt te doorbreken. Maar welke prijs moet Olenka daarvoor betalen?"


Dupuis
04/05
TOP
• Lucky Luke 17: In het Spoor van de Daltons (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)
De Tweekoppige Adelaar - Adler 2: De Keuze van het Kwaad (Damien Andrieu + Patrice Buendia) (SC/48p/€7,95)
De Tweekoppige Adelaar - Adler 2: De Keuze van het Kwaad (Damien Andrieu + Patrice Buendia) (HC/48p/€15,95)
> Het vervolg van de 'tweelingreeks'. In deze dubbel driedelige conceptreeks belanden een Duitse en een Amerikaanse piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog in elkaars lichaam.In het Frans zijn beide reeksen inmiddels compleet. "Eind 1942: na een danteske woordenwisseling en een vreselijke crash wordt James O'Brady, Amerikaans bommenwerperpiloot, wakker in de overtuiging dat hij Hans Raeder is, een Duits jachtpiloot. De jongeman probeert, in een omgeving die hem vijandig gezind lijkt, te begrijpen of hij gek is geworden, of slachtoffer is van een vloek. Een verblijf in de Verenigde Staten brengt hem de antwoorden die hem naar de Stille Oceaan moeten leiden, maar begin 1943 worden die projecten uitgesteld. Hans/James wordt naar Noord-Afrika overgeplaatst, waar hem een nieuwe verrassing wacht..."
De Tweekoppige Adelaar - Eagle 2: Dubbel Spel (Julien Camp + Wallace) (SC/48p/€7,95)
De Tweekoppige Adelaar - Eagle 2: Dubbel Spel (Julien Camp + Wallace) (HC/48p/€15,95)
> "Hans Raeder ontwaakt in een ziekenhuis van het Reich in Frankrijk. Niet ongewoon na een ongeluk. Het probleem is dat hij denkt dat hij James O'Brady is, een Amerikaans piloot. Omdat hij dat niet kan vertellen aan de mensen rondom hem, en al zeker niet aan Theo, de jonge piloot die hem bewondert, moet Hans op onderzoek naar 'zichzelf' om te begrijpen wie hij is. Hij gebruikt zijn hoofdletsel als voorwendsel om alles opnieuw te moeten leren: hoe zijn Focke-Wulfe te besturen, wie zijn vrienden en familie zijn. Het loopt niet vlot en zijn oversten beginnen hem onder druk te zetten. Het is oorlog en efficiëntie is belangrijk. Maar het militaire aspect is niet het moeilijkste voor Hans/James. Omgaan met het intieme aspect is ingewikkelder. Het contact met de verschillende vrouwen in zijn leven rakelt diepliggende gevoelens op en verplicht hem, nog meer dan te begrijpen wie hij is, te kiezen wie hij wil zijn: Hans of James?
Stomp: De Spoken van Knightgrave 3 (Eric Maltaite + Stéphane Colman) (HC/88p/€19,95)

> Slot van de trilogie over de meesterschurk uit de reeks Baard en Kale waarin zijn identiteit en voorgeschiedenis wordt onthuld.

Vrije Vlucht
De Eeuwige Oorlog / Een Nieuw Begin integraal (Marvano) (HC/352p/€44,95)
De Eeuwige Oorlog / Een Nieuw Begin integraal (Marvano) (HC/352p/€60,00) (luxe met ex libris en andere cover)
> Voor het eerst worden de Vrije Vlucht-trilogie De Eeuwige Oorlog (die bij Dupuis verscheen) en de vervolgtrilogie Een Nieuw Begin (die bij Dargaud verscheen) gebundeld in één enkele, dikke integrale. Beide trilogieën zijn een bewerking van Joe Haldemans werk door Marvano. De luxe-editie met ingebonden, gesigneerde ex libris heeft een oplage van amper 125 exemplaren en heeft een andere cover rond de stofomslag.


Glénat
04/05
TOP
• De Grote Zeeslagen 8: Midway (Giuseppe Baiguera + Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€16,95)
> In dit album wordt de zeeslag bij Midway overgedaan. "Het keerpunt in de oorlog om de Stille Oceaan. Sinds 1 september 1939 woedt de oorlog. Hij verspreidde zich zoals de zwarte pest dat deed in de middeleeuwen, en besmet daarbij alles en iedereen. Een vreselijke pandemie die door niets kan tegengehouden worden. Zelfs de Verenigde Staten worden meegesleurd in de niets ontziende wereldbrand. De industriële grootmacht is onvoorbereid en onderbewapend en verkeert in groot gevaar wanneer, in juni 1942, midden in de Stille Oceaan, de uitzonderlijkste zeeslag uit de geschiedenis plaatsvindt. De slag bij de minuscule atol Midway."
• De Ridders van Heliopolis 3: Rubedo, de Rode Fase (Jérémy Petiqueux + Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€16,95)
> Voorlaatste van de reeks. "Hij werd geen koning van Frankrijk. Dankzij de alchemie wacht hem een nog grotere toekomst. Asiamar kon, oog in oog met Napoleon, zijn missie niet afmaken. Net toen hij met een zwaardslag de loop der geschiedenis kon veranderen, toonde hij zijn goed hart. Het vrouwelijke deel van zijn dubbele identiteit kreeg de bovenhand en hij gaf de Keizer een kus. Voor die mislukking moet hij zich vandaag verantwoorden voor de Ridders van Heliopolis. Want een Alchemist moet ook wreed kunnen zijn, om zijn lot te vervullen. Je die wreedheid eigen maken, is de essentie van Rubedo, de rode fase en de derde alchemistische proef. De moeilijkste van allemaal. Brengt Asiamar de opdracht tot een goed einde?"
Rosa 2: De Mannen (François Dermaut naar de roman van Bernard Ollivier) (HC/56p/€16,95)
> Slot van het tweeluik van François Dermaut. Op de laatste pagina heeft hij zijn mailadres geplaatst. Je kan hem dus desgewenst complimenteren voor zijn werk. "Rosa is een vrijgevochten vrouw, maar ze zit in een lastig parket. Door de weddenschap die ze heeft gesloten met de 'mannen', mag ze van de pastoor de mis niet meer bijwonen. Moet ze de wedstrijd afblazen om haar ziel te redden? Maar wat gaat er dan gebeuren met haar arme Mathieu, zonder het geld om voor het sanatorium te betalen? Na wat rondneuzen, ontdekt Rosa dat het de schuld is van het gekonkelfoes van Séna, die in haar eer gekrenkt was. Rosa wil zich niet laten doen, en kan rekenen op de goede mensen van het dorp om haar te hulp te schieten. Ze wil zich vooral even onvermurwbaar tonen als Séna."
• Shadow Banking 5: Fallen Angels (Éric Chabbert + Eric Corbeyran / Sylvain Lacaze) (HC/48p/€15,95)
> Laatste deel van de financiële thriller. "Mathieu en Maureen laten een spoor van lijken achter. Na De la Salle, Brice Schwartz en Alecos Paparakis is nu Skull, de hacker, aan de beurt. Met de hulp van de Chinese geheime dienst proberen ze George Horowitz, een van de gouverneurs van de Fed en waarschijnlijk de opdrachtgever voor al die moorden, in de val te lokken. Mathieu zal als lokaas dienen. Het laatste bedrijf zal zich afspelen in China."
Slangengod 1: De Tranen van Odin (Benoît Dellac + Jérôme Le Gris) (SC/52p/€7,95)
Slangengod 1: De Tranen van Odin (Benoît Dellac + Jérôme Le Gris) (HC/52p/€15,95)
> Een groot geloof bij Glénat is er alvast in de nieuwe reeks Slangengod door Benoît Dellac (Frontlinies, Man van het Jaar, Missi Dominici, Het Vijfde Evangelie) en Jérôme Le Gris (Horacio van Alba, Malicorne). Deel 1 verschijnt namelijk in softcover én hardcover en vervolgdelen zullen niet zo lang op zich laten wachten. Deel 2 van de Islandiacyclus in drie delen is al uit in het Frans. De voorstelling: "Een Viking deinst voor niets terug... behalve, misschien, voor de strijdwoede van een berserk. IJsland, erg lang geleden... Ulf Keludar, Vikingheer van het zuiden van het eiland, treft aan de waterkant een bewusteloze man aan, enige overlevende van de schipbreuk van zijn drakar. De onbekende, afkomstig van de Orkneyeilanden, is geen gewone schipbreukeling. Hij heet Elrik en draagt het teken van Odin, het teken van de wilde krijgers, de drie legendarische 'berserkers' van deze wereld, gekozen door de koning der goden zelf, en begiftigd met bovenmenselijke kracht. Elrik is verbannen door koning Hakoo van Noorwegen en gaat, tegen wil en dank, gedreven door een diep verlangen naar wraak, meestrijden in het conflict tussen Ulf en Björn de Verbrande, een andere machtige heer van het eiland. Te vuur en te zwaard wil hij het lot van IJsland, en misschien zelfs dat van het hele vikingvolk, veranderen."


Hauwaerts Uitgeverij
18/05
TOP
Dédé - Detective Deschamps 1: Bent U Dood, Madame? (Erik) (SC/48p/€10,00)
> Nieuwe detectivereeks, net zoals onderstaande strips ook van een Duitse tekenaar.
• De Denkbank 3: De Lijkenrover (Pirg) (SC/48p/€10,00)
> "Professor Van Dusen en zijn assistent Hatch openen de jacht op een lijkenrover, die hen meer dan eens op het verkeerde been zet. Maar ons duo laat zich niet kisten. Wie is de mysterieuze onverlaat en waarom rooft hij lijken?"
• De Denkbank 4: Ontmoet Keizer Wilhelm (Pirg + Michael Koser) (SC/48p/€10,00)
> "Professor Van Dusen en zijn assistent Hatch horen over een mysterie omtrent Keizer Wilhelm en een dubbelganger. Dit brengt hen naar het geheimzinnige eiland Norderny, bekend van de opvallende vuurtoren. Zullen de professor en Hatch daar licht op de zaak kunnen werpen?"
• De Kring van de Rechtvaardigen (Pirg + Michael Koser) (SC/48p/€10,00)
> Een derde nieuwe strip van de Duitse tekenaar Gerd Pircher alias Pirg van wie Hauwaerts Uitgeverij al een aantal strips heeft vertaald.
nieuw • Legacy II (Ersel + Renot) (HC/80p/€30,00)
> Drie kortverhalen en één langer verhaal over indianen en nog enkele paginagrote illustraties..


Khani
18/05
TOP
nieuwStomp: De Spoken van Knightgrave 3 (Eric Maltaite + Stéphane Colman) (HC/96p/€125,00) (luxe met ex libris)
> Luxeversie op groot formaat in zwart-wit, met linnen rug, gesigneerde ex libris en extra schetskatern. Oplage: honderd exemplaren.


Oogachtend
11/05
TOP
Buck: De Eerste Man op Aarde (Frederik Van den Stock) (HC/96p/€28,00)
> One-shot door Frederik Van den Stock. Je kan zijn werk kennen door zijn illustraties in Knack, De Standaard, De Tijd en The New York Times. Met het kortverhaal De Preminiemen won hij in 2011 de Plastieken Plunk en hij publiceerde ook een kortverhaal in Brussels in Shorts. Buck is zijn eerste lange strip, meteen op 96 pagina's. De inhoud: "Buck bedenkt alles wat er te bedenken valt, van taal tot vuur tot kunst tot de wet van vraag en aanbod. Maar wanneer het enige wat hij echt wil niet voor hem lijkt te zijn weggelegd, is hij niet alleen de eerste, maar ook de eenzaamste man op aarde."


Saga Uitgaven
11/05
TOP
nieuw • Boes integraal 8 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (HC/96p/€29,95)
> De inhoud van deze integrale verschijnt in september en oktober ook in twee softcoveralbums.
nieuw • Dag en Heidi 8: De Magische Stem (Jeff Broeckx + Maria De Winter) (SC/38p/€8,95)
nieuw • Kaspar Hauser: In het Oog van de Storm (Bart Proost / Criva + Verhast) (HC/64p/€19,99)
> Werk van eigen bodem. Bart Proost (Alexander de Grote) publiceerde bij Saga Uitgaven al een adaptatie van een deel van de roman Alleen op de Wereld. Voor Kaspar Hauser gaat hij in zee met Criva en Verhast, de auteurs van Jorikus Magnus, die respectievelijk de inkleuring en het scenario voor hem hebben verzorgd. De 64 pagina's van Kaspar Hauser verschijnen op kleiner formaat in hardcover, inclusief achtergronddossier en een interview. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten in Duitsland. "'26 mei 1828 – In het centrum van Nürnberg duikt een vreemde jongen op. Hij brabbelt een onbegrijpelijke wartaal en kan nauwelijks lopen. Hij lijkt wel zwakzinnig of gek. De jongen draagt een brief bij zich, die nog meer mysterie toevoegt aan zijn plotse verschijnen...' Zo begint het waargebeurde verhaal van het openbare leven van Kaspar Hauser. Een leven dat de kern vormt van een van de grootste onopgeloste raadsels van de negentiende eeuw."
nieuw • Kramikske integraal 4: 16. De Gepeperde Paraplu - 17. De Bonte Beertjes - 18. De Kwibus - 19. Het Hik-goedje - 20. De Verboden Vrucht - 21. De Heilige Geit (Jean-Pol / Dirk Stallaert + Jean-Pol / Eddy Ryssack / Hec Leemans) (HC/316p/€34,95)
> Met een extra dik, 316 pagina's tellend deel 4 wordt de integrale reeks met alle vervolgverhalen van Jean-Pols Kramikske afgerond. "In 2013 zat Jean-Pol vijftig jaar in het vak en vierde hij zijn zeventigste verjaardag. Dat jaar stopte hij als professioneel tekenaar. Deze integrale reeks is tegelijk een bundeling van alle vervolgverhalen van Kramikske als een hommage aan de tekenaar wiens productie altijd samenviel met 'quality first', het waarmerk van Kramikske voor (banket)bakkers. In deze vierde integrale staan de laatste zes vervolgverhalen van Kramikske opgenomen die in de jaren 1990 in de krant Het Volk verschenen. De twee laatste avonturen, De Verboden Vrucht en De Heilige Geit, zijn nooit in de oorspronkelijke albumreeks uitgegeven. De Verboden Vrucht kan je nu zelfs voor het eerst in album lezen. In de vorige achtergronddossiers kwamen het begin van Jean-Pols carrière, zijn reclame- en ander stripwerk ruimschoots aan bod. Ook zijn bijdrage aan de strip- en illustratieafdeling van Studio 100 werd uitgebreid behandeld. Deze laatste, alweer rijkelijk geïllustreerde integrale sluit af met onder meer een terugblik op het door Raoul Cauvin geschreven Sammy, de stripreeks die hij overnam van Berck. Hij verwierf er internationale faam mee en hield er vele vrienden aan over."
nieuwDe Roestige Ridder 2: Oost West, Thuis Best! (Arjen Vriezekolk) (SC/48p/€8,95)
> Van Arjen Vriezekolk verschijnt een tweede album met tekstloze gags van De Roestige Ridder. Het speciale is dat het album je een dubbele belevenis biedt: lees de gags en bekijk extra's op je tablet of smartphone dankzij de QR-code op elke pagina. "Het ontstaan van de Roestige Ridder, de vijf tijgers en de roze olifant was lang een goed bewaard geheim. En de tekstballonnen gaven daar ook geen duidelijkheid in! In dit album wordt pagina voor pagina het mysterie ontrafeld... Neem het album op schoot en je tablet in de hand... Of lees eerst het hele album en doorblader het daarna nog een keer met je tablet erbij. En wel hierom: download een QR-app in de app store en scan de QR-codes die op de pagina's staan in de volgorde van het album. Kom vervolgens alles te weten over het kasteel, de plaaggeest en Dame Blanche, hoe de herfst aan zijn kleuren komt en hoe hard reuzendwergen werken... nou, een enkeling dan."
nieuw • Sloeber 6: Golden Johnny (Jeff Broeckx + Maria De Winter) (SC/38p/€8,95)
nieuw • Tebori 3 (Marcial Toledano + José Robledo) (HC/48p/€19,95)

> Laatste deel van de trilogie met een grootse finale.

Collectie Bamboe
nieuw • Road Therapy (Lionel Marty + Stéphane Louis) (HC/72p/€19,95)
> Road Therapy is een nieuwe samenwerking tussen Lionel Marty en Stéphane Louis, de makers van Liefde en Haat waarin diepgeworteld racisme aand bod komt. In Road Therapy slaan ze een luchtiger toon aan, al zit er ook een portie drama in. "De patiënten van een psychiatrisch ziekenhuis bereiden zich voor op een reis met een autocar, richting de kastelen van Katharenland. Maar wat de twee verplegers-begeleiders ongerust maakt, behalve de delicate aandoeningen die ze moeten behandelen, is dat de chauffeur niet opdaagt. Gelukkig verschijnt de mysterieuze Igor snel om het stuur te nemen. Gelukkig? Dat moet nog blijken!"


Silvester
11/05
TOP
PAKKET: De Daltons pakket deel 1+2 (Jesús Alonso + Olivier Visonneau) (2xHC/€25,00) (met A3-kunstdruk)
> Het complete tweeuik tegen 25 euro in plaats van 35,90 euro.

• Café Noir 2: Brazilië (Luc Brahy + Eric Corbeyran) (SC/48p/€8,95)
• Café Noir 2: Brazilië (Luc Brahy + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
> In het vervolg van de "koffietrilogie" Café Noir reizen we weer naar Brazilië, maar verwacht je niet aan een vrolijke trip. "Albane komt aan op de Estrella-plantage in Brazilië. De plantage is nog aan het opkrabbelen na een brandstichting, en een heleboel Jacus, vogels die essentieel zijn voor de productie van hun grand cru, zijn vergiftigd. Wie kan hen zoiets hebben aangedaan? Een concurrerende producent? Het ontbossingsbedrijf waar Estrella zich heftig tegen verzet? Albane doet er alles aan om het uit te zoeken..."
De Daltons 1: De Eerste Dode (Jesús Alonso + Olivier Visonneau) (SC/56p/€8,95) (heruitgave)
De Daltons 1: De Eerste Dode (Jesús Alonso + Olivier Visonneau) (HC/56p/€17,95) (heruitgave)
• De Daltons 2: De Laatste Dag (Jesús Alonso + Olivier Visonneau) (SC/56p/€8,95)
• De Daltons 2: De Laatste Dag (Jesús Alonso + Olivier Visonneau) (HC/56p/€17,95)
> Silvester herlanceert twee stripreeksen die tevoren bij Gorilla (een imprint van het vergane Strip2000) verschenen: de western De Daltons en het later deze maand te verschijnen De Vliegenierster. Van beide tweeluiken wordt deel 1 heruitgegeven en verschijnt tegelijk deel 2. Beide reeksen komen in zowel softcover als hardcover uit. Een kunstdruk op A3 krijg je er ook bij als je de pakketten van beide reeksen koopt. In deel 2 van De Daltons zit de volledige politiemacht van het land de Dalton-bende op de hielen. "De maanden gaan voorbij en de moeilijkheden van een leven op de vlucht creëren gewelddadige spanningen tussen de bendeleden."
• Er Was Eens... De Mens 4: Rome (Minte / Jean-Barbaud + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€7,95)
> In het vierde deel van het educatieve Er Was Eens... De Mens staan we stil in het Romeinse tijdperk, van het beleg van Alesia tot de ontwikkeling van de stad Rome en de spelen in het circus.
• Goblins 3: Op Aarde als in de Hemel (Corentin Martinage + Tristan Roulot) (SC/48p/€7,95)
> Goblins is een amusante gagreeks over lelijke figuurtjes die vaak bloedig aan hun einde komen. "Vuriger dan ooit, maar nog altijd even onhandig, nemen de Goblins het op tegen een taaiere vijand dan draken en barbaren samen: de winterkoude die voor blauwe billen zorgt! Wanneer de dorpschef vast komt te zitten in de tussenwereld, is het tijd om het ongelooflijke mysterie van de spontane verrijzenis van de Goblins te ontrafelen. Is er leven na de dood? Moet je het licht aan het einde van de tunnel volgen? Is grootvader echt op een lange reis vertrokken? Deel 3 van Goblins geeft wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op een hele hoop existentiële vragen!"
• Sterrenwaas 3 (Rudy Spiessert + Hervé Bourhis) (SC/48p/€7,95)
> Sterrenwaas deel 3 is een parodie op Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi. De oorspronkelijke film wordt herverteld met nogal wat knipogen in een middeleeuwse setting.
• Te Paard! 5: Manen in de Wind (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€7,95)
> "Een nieuwe aflevering van de belevenissen van Cookie, Kobus, Flash en de anderen. Gegarandeerde volbloedhumor en avonturen die je laten hinniken van het lachen. Niets beter dan een wandeling om je hoeven lekker los te maken! En dit tochtje verloopt natuurlijk op de manier zoals je gewend bent van onze manegevrienden: vol verrassingen, grappen en grollen. Terwijl Flash als de bliksem gaat, is Spetter altijd aan de late kant en probeert Xanax zo goed en zo kwaad als het gaat zijn emoties te beheersen... Gelukkig is Jara er om iedereen keurig in het gareel te houden."
• Het Wilde Westen 3: Six Secrets (Fabrice Jarzaguet + François Capuron / Fred Duval) (SC/48p/€8,95)
• Het Wilde Westen 3: Six Secrets (Fabrice Jarzaguet + François Capuron / Fred Duval) (HC/48p/€17,95) (met prent)
> Voorlaatste deel. "Na ternauwernood te zijn ontsnapt aan kapitein Lopeman en zijn IJzeren Brigade, leiden Shannon en Nathanaël, die nog steeds gezocht worden door premiejagers, een ondergedoken bestaan. Lopeman van zijn kant, is 'ingehuurd' voor een hachelijke missie: te achterhalen waarom het tracé van een nieuwe spoorlijn plotseling werd veranderd."


Standaard Uitgeverij
18/05
TOP
nieuw • De Avonturen van K3 2: Prinses Poppy (Dirk Stallaert + Bruno De Roover) (SC/32p/€6,50)
> "K3 krijgt bezoek van Sir Silly Billy, een gezant van het koningshuis van Prullaria. Koning Monty en Lady Pepperpot zijn in paniek, want gisteren werd hun dierbare Prinses Poppy ontvoerd door een bende pestkoppen. K3 gaat op onderzoek en ontdekt al gauw dat de zaken helemaal anders in elkaar zitten dan iedereen denkt!"
nieuw • De Avonturen van Urbanus 183: Urbanov Protski (Willy Linthout met medewerking van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€6,99)
> "Het gaat goed met Tollembeek, ze hebben zelfs hun eigen luchtvaartmaatschappij: Tollembeek Airlines! Alleen vliegen ze enkel op Rusland omdat dat het goedkoopste is. Het duurt dan ook niet lang of Tollembeek wordt overspoeld door Russische toeristen. Ondertussen sleurt Urbanus juffrouw Pussy mee in een riskant liefdesavontuur met dramatische gevolgen... Als Urbanus zijn nieuwe leraar verdenkt van banden met de Russische Geheime Dienst, besluit hij om er als een volleerde James Bond tegenaan te gaan!"
nieuw • De Buurtpolitie - Echte Verhalen 5: Een Slag in het Water (Nix / Benus / Kevin Cuyt + Nix) (SC/32p/€6,50)
> "Er woedt een vreselijke najaarsstorm. In een mum van tijd staat het halve dorp blank. Tijdens de evacuaties botsen de agenten van de buurtpolitie op een verlaten schuur die een groot geheim verbergt. Wil iemand het drinkwater vergiftigen?"
nieuw • F.C. De Kampioenen Omnibus 11: Paulientje Presenteert: 51. Baby Vertongen - 52. De Nies van de Neus - 53. Don Padre Padrone - 54. De Rally van Tante Eulalie - 55. Paulientje op de Dool (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/160p/€12,50)
> Bundeling van de delen 51 tot 55.
nieuwDe Kiekeboes in 't Stad: 23. De Snor van Kiekeboe - 145. Wie A Zegt (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (SC/104p/€11,99)
> "In 1984 zette de Antwerpse Snorrenclub de Kiekeboes in de bloemetjes: Marcel Kiekeboe werd uitgeroepen tot 'Snor van het jaar'. Een exclusieve eretitel waar menig snordrager hem nog altijd om benijdt. En ook Merho, de geestelijke vader van Marcel Kiekeboe, toonde zich gevleid. Om de onderscheiding te vieren stuurde hij zijn personages meteen naar de stad waarin hij zelf is opgegroeid, Antwerpen, in een album dat — hoe kon het anders? — De Snor van Kiekeboe heette. Het werd een klassieker uit de reeks. Meer dan dertig jaar later belandden Fanny, Konstantinopel, Charlotte en Marcel opnieuw in de Scheldestad, voor het verhaal Wie A Zegt. In dit extra dikke album worden die twee Antwerpse verhalen voor het eerst gebundeld, aangevuld met een reeks prachtige, nog nooit gepubliceerde potloodtekeningen die Merho maakte van de Kiekeboes bij verschillende bekende Antwerpse locaties." Van 23 mei tot 12 juni gaat in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen een expo door met ongepubliceerde potloodtekeningen van Merho die hij maakte van de Kiekeboes bij verschillende, bekende Antwerpse locaties.
nieuwDe Kronieken van Amoras 4: Gardavu! (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/56p/€7,99)
nieuwDe Kronieken van Amoras 4: Gardavu! (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/60p/€59,99) (met ex libris)
nieuwDe Kronieken van Amoras 4: Gardavu! (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/60p/€99,99) (met ex libris)
> Na het driedelige De Zaak Krimson is Gardavu! een compleet verhaal in de reeks De Kronieken van Amoras. De titel maakt al duidelijk dat Charel Cambré en Marc Legendre iets te vertellen hebben over de Zwarte Madam. "De Zwarte Madam is terug en deze keer wil ze au sérieux genomen worden. Met haar theatershow doet ze mensen griezelen en gruwen, maar dat levert niet het verhoopte succes. Ondertussen vindt Theofiel Boemerang een afgedankte robot bij het grofvuil en vanaf dan gaan de poppen aan het dansen. Sidonia belandt in de gevangenis, de shoarmazaak waar Suske en Wiske een broodje eten vliegt de lucht in en Jerom en Lambik moeten alles uit de kast halen om een ontvoering te voorkomen. Maar de grote finale zal zich in het theater afspelen. Daar wacht de Zwarte Madam die zich wil wreken om alle onrecht dat haar is aangedaan."
nieuwDe Rode Ridder 262: De Laatste Waarschuwing (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€6,50)
nieuwDe Rode Ridder 262: De Laatste Waarschuwing (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€59,99) (met ex libris)
nieuwDe Rode Ridder 262: De Laatste Waarschuwing (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€99,99) (met ex libris)
> "Johan beloofde Merlijn het Kwaad van Camelot weg te houden, maar hij twijfelt of hij wel op alles bedacht is. 's Nachts verschijnt iemand die hem waarschuwt voor een groot gevaar. Johan begrijpt niet waarover het gaat, maar hij wil er alles aan doen om het onheil af te wenden. Maar wat als blijkt dat hij zelf de bedreiging vormt...?" Met de terugkeer van Galaxa en Demoniah!
nieuw • De Smurfen: Zomervakantieboek (-Peyo-) (SC/128p/€12,99)
> Spelletjes en strips met de verhalen De Smurfenheld, De Honderdste Smurf en Smurfensalade.
nieuw • Suske en Wiske 302: De Sterrensteen (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
nieuw • Suske en Wiske 304: De Jokkende Joker (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
nieuw • Suske en Wiske 307: De Rillende Rots (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
nieuw • Suske en Wiske 316: Krimsonia (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
nieuw • Suske en Wiske 323: Barabas de Balorige (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
nieuw • Suske en Wiske 324: De Royale Ruiter (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
nieuwSuske en Wiske 326: De Zwarte Tulp (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
nieuw • Suske en Wiske 337: Game of Drones (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99) (herdruk)


Stichting Uitgeverij Stripschrift
18/05
TOP
nieuw • Stripschrift 458 (diverse auteurs) (SC/44p/€8,25)
> Een overzichtsinterview met Régis Loisel (die ook de cover illustreerde) en interviews met Nora Krug en Dick Matena vormen de hoofdmoot van dit nummer.


Syndikaat
18/05
TOP
nieuwKutbeesten - De Verzamelde Werken (Jan-Willem Spakman) (HC/48p/€17,95)
> "Dieren zijn lelijk, dom en ze stinken. Boomdebielen, pantserpleurislijers, dubbelloops leipgeiten: deze wereld zit vol met primitief tuig. Daarom is hier Kutbeesten - De Verzamelde Werken. Een overzicht van de meest vieze, walgelijke, irritante en nutteloze dieren die deze aarde bevuilen. Met dit boek op zak kun jij, de lezer, eropuit met je jachtgeweer om een begin te maken aan een betere wereld. Op Facebook, Instagram en ver daarbuiten zijn de strips en cartoons van Wimpie Comics al immens populair. Nu verschijnen zijn keiharde dierenstrips in albumvorm."


Uitgeverij L
18/05
TOP
nieuw • Suus & Sas 1: Goed Bekeken (Gleever) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
nieuw • Suus & Sas 2: Eén Hunk Met (Gleever) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
nieuw • Suus & Sas 9: Gescoord! (Gleever) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
nieuw • Suus & Sas 10: Girlie Girlie (Gleever) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
nieuw • Suus & Sas 11: Net Echt (Gleever) (SC/48p/€8,95) (herdruk)


't Vlaams Stripcentrum
18/05
TOP
Collectie Fenix
nieuw134. De Musketiers van 't Schipperskwartier: Het Verloren Testament (Rik Clement) (SC/40p/€10,00)
> Dit verhaal verscheen eerder in 1964 en 1965 in Zonneland. De cover is van Dirk Stallaert.
nieuw135. De Ontdekkingsreizigers! (Gray) (SC/32p/€10,00)
> Eerder verschenen in Zonneland in 1954 en 1955.
nieuw136. De Daverende Daden van Dees Dubbel en Cesar!: De Vliegende Fles (Rik Clement) (SC/48p/€10,00)
> Een avontuur uit 1976. Aansluitend vind je illustratiewerk van Rik Clement voor het clubblad Het Gulden Schoentje van de voetbalclub en het personeelsblad 't Bobijntje van de krant Het Volk. De cover is van Dirk Stallaert.
nieuw137. De Avonturen van Hans: Kat en Hond (Hurey) (SC/32p/€10,00)
> Een komisch, middeleeuws verhaal van Hurey uit Ons Volkske in de jaren 1960. De cover is van D'Auwe.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips