Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Tussen 13 en 19 augustus verscheen 1 nieuwe uitgave bij onderstaande uitgeverij. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Arboris

Klik verder naar de eerder in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Big Balloon Publishers
Casterman
Dargaud
Dupuis
Glénat
Hachette
Le Lombard
Lucky Comics
Microbe
RW Uitgeverij
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Stichting Uitgeverij Strips
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij De Leeuw
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: septemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustus
 
Arboris
22/07
TOP
• De Complete Tanguy en Laverdure 7: De Maand van de Vampier: 15. De Vleugels van de Vampier - 16. Het Hol van de Vampier - Het Vliegtuig dat Zijn Piloten Vermoordde (Jijé + Jean-Michel Charlier) (HC/216p/€59,95) (luxe met ex-libris)
> Luxe-editie met ex-libris op tweehonderd genummerde exemplaren. De gewone editie verscheen enkele weken geleden. Het Vliegtuig dat Zijn Piloten vermoordde is een door Jijé geïllustreerde roman van Jean-Michel Charlier dat nu voor het eerst in het Nederlands verschijnt en wordt vervolgd in de volgende integrale.


Ballon Comics
05/08
TOP
• Jommekes Knotsgekke Moppenboek (-Jef Nys-) (SC/96p/€4,95)
• Jommekes Stapelzotte Moppenboek (-Jef Nys-) (SC/96p/€4,95)
> Twee pocketjes met moppen en spelletjes, af en toe geïllustreerd.

Leren Lezen met Jommeke
• Jommeke: Fil Maakt een Grap (Philippe Delzenne + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom en de Bal (Sarina Ahmad-Nys
+ Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom en de Hoed (Philippe Delzenne
+ Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom en de Vliegende Bol (Philippe Delzenne + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)

• Jommeke: Jom in het Bos (Sarina Ahmad-Nys + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom Zoekt de Schat (Sarina Ahmad-Nys + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
> Nieuwe collectie met geïllustreerde leesverhalen voor de jongste lezertjes waarin Jommeke, Filiberke, Annemieke en Rozemieke respectievelijk Jom, Fil, An en Roos worden genoemd. In de leesboekjes voor de allerjongste lezers staan namelijk enkel woorden met één lettergreep en zonder hoofdletters. Gobelijn en Anatool worden omschreven als "de professor" en "de boef". Alle covers zijn van Philippe Delzenne, een van de twee tekenaars van de reguliere stripserie. De drie leesboeken die zijn getekend door Jef Nys' kleindochter Sarina Ahmad-Nys zijn beduidend minder goed getekend.


Big Balloon Publishers
05/08
TOP
Disney Comics
• Cars 3 (diverse auteurs) (SC/56p/€4,95)
> Het verhaal van de nieuwste productie van Disney en Pixar als film.


Casterman
05/08
TOP
Het Bloed van Lafaards 4: Een Hels Onderzoek (Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€15,95)
> Met De Grote Zeeslagen wenkt een nieuw avontuur voor Jean-Yves Delitte. Hij zet nog wel een punt achter het onderzoek in Het Bloed van Lafaards, hoewel hij niet zelf die beslissing heeft genomen. Daags na een goede evaluatie bij het Franstalige moederbedrijf van Casterman kreeg de tekenaar alsnog te horen dat de reeks wordt stopgezet. De twee tweeluiken zijn wel netjes afgerond, maar op de laatste pagina staat een cliffhanger en een aankondiging van een deel 5 dat er niet zal komen. "1666. Op bevel van koning Charles II onderzoekt majoor Pike de mysterieuze moorden langs de oevers van de Thames. Een van de slachtoffers is de hertog van Wokingham, eminent lid van het Hogerhuis en een vertrouweling van de koning. Het lijkt alles van een roofmoord te hebben, maar schijn bedriegt. Zou er achter de afschuwelijke daad geen samenzwering tegen de koning schuilen? Sommigen maken gebruik van de chaos om voorrechten en geld in te pikken. Eeuwige vijand Frankrijk blijft uit de schaduw van het complot en wrijft zich in de handen bij de dreiging boven de Britse kroon. Rest de vraag of majoor Pike ongeschonden uit dit verhaal komt. Zijn ijver valt immers niet bij iedereen in goede aarde."
De Nieuwe Avonturen van Snoesje 1: Het Geheim van Melanie Distel (Netch + François Corteggiani) (SC/32p/€4,95)
> Nadat Raymond Macherot het weekblad Kuifje inruilde voor Robbedoes, waar hij goede vrienden als André Franquin en anderen terugvond, kostte het hem eerst een commerciële flop (Poezekat) voor hij met de nieuwe dierenreeks Snoesje in hetzelfde vaarwater van zijn eerdere creatie Chlorophyl kwam. Dupuis gaf tussen 1967 en 1985 elf albums uit. In het weekblad stonden meer verhalen, maar die raakten niet allemaal gepubliceerd. In 2006 startte liefhebbersuitgeverij Flouzemaker een nieuwe reeks avonturen van het muisje die voortaan door André Taymans werden getekend, het eerste nog op scenario van Macherot die in 2008 overleed. Deze albums verschenen enkel in het Frans. Deel 3 was in feite een heruitgave van Het Kleine Circus met extra pagina's om het verhaal een extra inleiding en einde te geven. Na vijf albums was deze comeback alweer voorbij. In 2011 en 2012 bundelde Casterman alle Snoesje-verhalen van Macherot in vijf Franstalige integrales. Nu start Casterman zelf met een nieuwe reeks van Snoesje, getekend door Netch, een medewerker van Midam voor de reeks Game Over, op scenario van François Corteggiani die ook het laatste album van Taymans had geschreven. Hij schrijft trouwens ook mee aan de reeks Vertongen & Co, de spin-off van F.C. De Kampioenen. Het album is prettig geprijsd (4,95 euro) voor 32 pagina's, dus goedkoper dan Urbanus, F.C. De Kampioenen en De Rode Ridder. Deel 2, De Vampier en de Winkel van de Prins, staat al op de backcover aangekondigd. Het verhaal van deel 1: "Ver weg van de moderne maatschappij met haar oorlogen, hongersnood, genetisch gemanipuleerde groenten en kabeltelevisie lijkt alles peis en vree in het feeërieke bos van Snoesje en haar vrienden. Tot Flouzemaker een vreemde affiche tegen zijn snavel krijgt aangewaaid. Daarop prijkt de lelijke tronie van de ergste tovenares ooit. Snoesjes verloofde Taboem bekijkt de affiche en raakt erdoor in een banvloek. Hoe kunnen ze die vloek in hemelsnaam ongedaan maken?"
De Roofdierenclub 2: Het Feest (Steven Dupré + Valérie Mangin) (SC/48p/€7,95)
> Het Feest is het tweede en laatste deel van het tweeluik De Roofdierenclub door Steven Dupré en Valérie Mangin. "Londen 1865. Terwijl de heren in hun clubs achteroverleunen na alweer een succulente maaltijd, werken de armeluiskinderen zich dood in hun fabrieken. Jack, een jonge schoorsteenveger met grijpgrage handjes, wil al die roofdieren maar wat graag lik op stuk geven. Zeker de angstaanjagende boeman die zijn vader heeft vermoord. Het toeval brengt hem in contact met Liz, een heel jonge erfgename van een groot fortuin. Hun ontmoeting verandert zijn leven. Van de goorste steegjes van Londen tot de meest selecte salons: hun onschuld moet al gauw plaats ruimen voor pure terreur."
Waar de Mieren Heen Gaan (Michel Plessix + Frank Le Gall) (HC/64p/€17,95)
> Waar de de Mieren Heen Gaan is een verrassend one-shot van Michel Plessix (De Wind in de Wilgen) en Frank Le Gall (Theodoor Cleysters). "Waar gaan ze toch heen, die lange slierten mieren die onvermoeibaar door de straten van zijn dorp en door het woestijnzand slingeren? Wat is hun mysterieuze bestemming? Veel liever dan naar school te gaan, volgt de kleine Saïd geduldig het spoor van de mieren op zoek naar het antwoord. Maar verder dan de fontein durft hij ze niet te volgen. Dat mag niet van moeder. Tot op een dag een norse oude man hem toesnauwt hem te volgen... voorbij de fontein! Het is het begin van een magisch avontuur waarin Saïd, samen met de sprekende geit Zakia, djinns lik op stuk geeft, betoveringen doorprikt, de liefde ontdekt en eindelijk een échte grootvader vindt. Een prachtig en poëtisch verhaal voor kinderen én voor grote mensen die het dromen nog niet verleerd zijn."


Dargaud
05/08
TOP
• De Bank 6: 1882-1914 - Derde Generatie: De Koloniale Tijd (Stéphane Bangier + Pierre Boisserie / Philippe Guillaume) (SC/60p/€9,95)
> De Bank 6 is het slot van het derde tweeluik over de derde generatie van de rijke bankiersfamilie Saint-Hubert die wordt gevolgd. "De Bank is niet alleen razend spannend, je steekt ook wat op over hoe onze moderne maatschappij functioneert en welke rol de banken speelden aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog."
Blueberry: Integrale Editie 4: 10. Generaal Geelkop - 11. De Mijn van Prosit - 12. Het Spook van de Goudmijn (Jean-Michel Charlier + Jean Giraud) (HC/172p/€29,95)
> De vierde integrale van Blueberry bundelt zomaar eventjes Generaal Geelkop en het tweeluik De Mijn van Prosit en Het Spook van de Goudmijn, drie van de beste verhalen in de reeks.
• De Laatste Grens 4 (Icar + Léo) (SC/48p/€7,95)
> De Laatste Grens 4 is het voorlaatste deel van de sf-reeks waarvoor Léo het scenario verzorgde. "Niets verloopt zoals gepland op de planeet Tau Ceti 5: Jane en John, twee huurlingen die de kolonisten van deze verloren gebieden te hulp zijn gesneld, moeten niet alleen afrekenen met een rijke eigenaar maar ook met onverwachte fauna."


Dupuis
05/08
TOP
De Avonturen van Buck Danny "Classic" 4: Duivelseiland (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Marniquet / Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
> Duivelseiland rondt het tweede tweeluik in de "Classics"-spin-off van Buck Danny af. "September 1945. Nadat hij met zijn vliegtuig in noodweer belandde, is Buck op een mysterieus eiland gecrasht. Het wordt bevolkt door koppensnellers. Op datzelfde moment ontvouwt het rebellenleger van de 'spoken van de rijzende zon', onder leiding van generaal Osho, verder zijn duivelse plannen. Met de hulp van niet alleen Mo-Choung-Young, de wrede Miss Lee en de vreselijke dokter Ishii, maar ook generaal Hessler en zijn mannen, bereidt Osho een allesverwoestende aanval voor op de westkust van de Verenigde Staten. Daarvoor wil hij onderzeeërs en een gigantische bommenwerper inzetten."
• De Blauwbloezen 51: Een Steekje Los bij Stark (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
De Blauwbloezen 54: Miss Walker (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
Guust 1: Eerste Flaters (André Franquin / Jidéhem)
(HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
Guust 2: Hoed Je voor Flaters (André Franquin / Jidéhem) (HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
> Dit moet wel de ultieme Guust-reeks zijn. In twintig delen en een later te verschijnen deel 0 met daarin de prille eerste stapjes van Guust Flater worden alle gags in chronologische volgorde gebundeld op een groter formaat dan de vroegere albums in softcover. Het afgedrukte resultaat zag er nooit beter, scherper en gedetailleerder uit, want de oorspronkelijke drukfilms werden geremasterd en de gags opnieuw ingekleurd en geletterd. De hele reeks bevat bovendien alle geïllustreerde artikels, losse illustraties, publiciteit en andere zaken uit het weekblad Robbedoes. In de eerste twee albums alleen al staan dingetjes die nooit eerder in album verschenen, bijvoorbeeld een hertekende gag. Deze hardcoverreeks verschijnt in een eenmalige oplage van tweeduizend exemplaren met per album een ex-libris. Zoveel Guust- en Franquin-fans zijn er heus wel. Maandelijks verschijnen er nieuwe delen.
Yoko Tsuno 28: De Tempel der Onsterfelijken (Roger Leloup) (SC/48p/€6,95)
> In de eerste thematische integrale van Yoko Tsuno werden een eerste selectie verhalen met Vineanen gebundeld. Ook in deel 28 zijn de Vineanen weer van de partij. "Yoko krijgt een bericht van Khany die haar hulp inroept. Samen met Emilia snelt ze naar Loch Castle, niet naar de cottage maar naar de restanten van een middeleeuws kasteel. Daar ontdekken ze een krijtgrot waar cisterciënzer monniken in de vijftiende eeuw een klooster hebben ingericht. Ze stuiten er op Lathy die hen vertelt dat Zarka, de dienares van Lucifer, wil dat Yoko haar vervoegt. Maar ook Khany zit in de rats: uit vrees ontdekt te worden, leidt ze de Vineanen steeds verder weg onder het aardoppervlak, tot diep in de grot waar Zarkâ de plak zwaait... Maar hoe daar geraken? Misschien kan Yoko's nieuwe vriendin Isolde de weg tonen?"


Glénat
05/08
TOP
De Grote Zeeslagen 2: Trafalgar (Denis Béchu + Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€16,95)
> De reeks De Grote Zeeslagen is onlangs te water gelaten. Zeevaartspecialist Jean-Yves Delitte is hier de kapitein van, maar hij tekent lang niet alle albums. Volgens een interview selecteerde hij een dertigtal beroemde zeeslagen uit de geschiedenis waar hij en een select clubje collega's mee aan de slag gaan zolang ze niet te water gaan. Denis Béchu tekende het tweede album, op scenario van Delitte, over de slag van Trafalgar (1805). "Napoleon wil de Engelsen op hun eigen grondgebied verslaan en verzamelt zijn troepen aan het Kanaal. Vice-admiraal De Villeneuve krijgt de opdracht de Royal Navy van de Engelse kust weg te lokken om de doorgang vrij te maken. Maar dan moet de keizer zijn troepen helaas in allerijl naar het oosten sturen waar oorlog dreigt uit te breken. De Frans-Spaanse vloot, onder leiding van De Villeneuve, zoekt zijn toevlucht in Cádiz, achternagezeten door Horatio Nelson. Een confrontatie lijkt niet meer te vermijden. Voor De Villeneuve staan zijn eer en carrière op het spel. Hij besluit de handschoen op te nemen: hij heeft meer en beter uitgeruste schepen dan de Royal Navy… Maar levert dat hem ook de zege op? De slag bij Trafalgar ging de geschiedenis in als de grootste overwinning van de Royal Navy en de meest smadelijke vernedering voor de Franse zeemacht."


Hachette
05/08
TOP
Asterix 24: Asterix en de Belgen (Albert Uderzo + René Goscinny) (HC/128p/€49,00) (luxe) (heruitgave met extra dossier)
> Groot formaat, kwaliteitspapier en linnen rug met het volledige verhaal in kleur, een reproductie van alle originele platen van Albert Uderzo en nog een achtergronddossier van dertig pagina's op de koop toe. Voortaan zullen met mondjesmaat jaarlijks Asterix-albums in deze uitvoering verschijnen. In oktober volgt nog zo'n luxe-uitvoering van het gloednieuwe Asterix 37: Asterix en de Race door de Laars.


Le Lombard
05/08
TOP
Kinderen in het Verzet 1: Eerste Acties (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95)
> Van het duo Benoît Ers en Vincent Dugomier zijn de laatste twee delen van De Duivels van Alexia jammer genoeg niet vertaald geraakt en ook hun daaropvolgende reeks Hell School (drie delen bij Le Lombard) bleef onvertaald. Treuren heeft geen zijn en ons verzetten tegen hun nieuwste reeks net zo min, want de Tweede Wereldoorlog doet het altijd goed als onderwerp. Dan gaan we er met goede moed vanuit dat Kinderen in het Verzet wel volledig vertaald wordt. "Juni 1940. Het Franse leger kan de Duitse stoottroepen niet langer afhouden. Een deel van de bevolking vlucht naar het zuiden. Maarschalk Pétain tekent een staakt-het-vuren met nazi-Duitsland en neemt de leiding van het bezette Frankrijk op zich. In een klein dorpje in het oosten van Frankrijk zijn twee jongens en een meisje, alle drie net dertien geworden, niet van plan om dat over hun kant te laten gaan. Als de Duitse soldaten door de straten marcheren, slaan de jongens hun ogen niet neer zoals de andere dorpsgenoten. Nee nee, borst vooruit! Met hun drieën beramen ze kleine verzetsdaden om zo aan alle doemdenkers te tonen dat Frankrijk misschien wel een slag heeft verloren, maar de oorlog nog lang niet!"
Rani 6: Veroordeelde (Francis Vallès + Alcante naar de tv-reeks van Jean Van Hamme)
(SC/48p/€7,95)
> In Veroordeelde heeft Jolane intussen de touwtjes strak in handen in het bordeel waar ze zelf ook werkte. "Maar dan speelt haar verleden opnieuw op. Ze moet op de vlucht slaan, maar krijgt daarbij een klap op het hoofd waardoor ze haar geheugen kwijt is. Moederziel alleen in het onmetelijke Indië en zonder enige herinnering of houvast moet ze op zoek gaan naar nieuwe bondgenoten..."

Derde Stroming
• I.R.$. 18: Kate's Hell (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€7,95)
> Kate's Hell is het slot van het negende tweeluik van de financiële thriller I.R.$. "Nu hij is afgezwaaid bij de IRS stelt Larry Max zijn talenten ten dienste van een privé-investeringsmaatschappij. Veranderde de beste agent van de Amerikaanse belastingdienst plots van kamp? Of is hij aan het infiltreren? Wat zijn plannen ook zijn, alles verdwijnt naar de achtergrond als hij plots een telefoontje krijgt dat zijn wereld overhoophaalt: 'Hallo, Larry? Gloria hier...'"


Lucky Comics
05/08
TOP
• Lucky Luke 37: Apache Canyon (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€6,95) (herziene herdruk)
• Lucky Luke 56: De Verloofde van Lucky Luke (Morris + Guy Vidal) (herziene herdruk)
(SC/48p/€6,95) (herziene herdruk)


Microbe
05/08
TOP
PAKKET: Orbital: 1. Littekens - 2. Breuken - 3. Nomaden - 4. Ravages (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (SC/56p/€18,95) (heruitgave)
> Kennismakingspakket tegen een zeer aantrekkelijke prijs: 18,95 euro in plaats van 35,80 euro! Deze verhalen verschenen eerder bij Dupuis in softcover, maar ze zijn nu opnieuw geletterd en vormgegeven om aan te sluiten met de gloednieuwe vertalingen die maandelijks zullen verschijnen in zowel soft- als hardcover. De HC van deel 1 is alvast een feit, samen met het voorheen nooit vertaalde deel 5.

Orbital 1: Littekens (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (HC/48p/€19,95) (heruitgave)
• Orbital 5: Gerechtigheid (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (HC/56p/€19,95)
> Toen het eerste album van Orbital in 2007 verscheen, schoven we onze lade met complimenten ver open. "Het charmante van deze strip is zijn vertrouwd coherent universum. Het is één groot eerbetoon aan alle gekende sf-strips. Het zwarte ei van De Incal, de aardse legerkostuums en buitenaardsen van Enki Bilal, de ruimteschepen uit De Technovaders, de Jävloden figureren ook in Konvooi, de confederatiedirecteur kennen we uit Ravian,... " Bij deel 2 gooiden we de verwijzingen naar ander sf-spul verder open door Orbital ook met films als Starship Troopers en The Chronicles of Riddick te vergelijken. Maar het had ook voldoende originele elementen om het niet zomaar af te serveren als een samenraapsel van andere sf-verhalen. Elk nieuw deel werd beter. Jammer dat Dupuis besliste om de vertaling na twee tweeluiken voor bekeken te houden. De verkoop was weliswaar gezakt (hoewel niet drastisch) tot het voor hen niet meer interessant genoeg was om voort te zetten. In het Frans liep de reeks gewoon door. In januari 2017 laatstleden verscheen deel 7 en in 2018 wordt het slot van het vierde tweeluik verwacht. De lagere verkoop voor een grote uitgeverij is nog steeds een prima oplage voor een kleinere uitgever. En zo waagt de nieuwe uitgeverij Microbe de gok om de sf-reeks van Serge Pellé en Sylvain Runberg opnieuw te lanceren en de niet-vertaalde albums alsnog uit te geven. Microbe wil vooreerst de complete reeks in een gelimiteerde oplage van niet meer dan 299 genummerde hardcoveralbums uitgeven in vier maanden tijd. Dat betekent dus dat de vier bij Dupuis verschenen albums opnieuw in een hard jasje verschijnen en ook opnieuw als softcover, maar dan met een nieuwe lettering en op het formaat van de nieuwe uitgaven. De delen 5, 6 en 7 verschijnen daarbovenop ook in softcover voor wie de eerste vier delen al had en de reeks liever in slappe kaft voortzet.


RW Uitgeverij
12/08
TOP
• Fables Deluxe 8 (Mark Buckingham / Steve Meialoha / Andrew Pepoy + Bill Willingham) (HC/228p/€29,50)
• Wonder Woman: De Ware Amazone (Jill Thompson)
(HC/80p/€19,95)
> In augustus zitten verschillende partijen bij elkaar om de aanpak en te verschijnen titels van RW Uitgeverij te bespreken. Er zijn al wel summiere aankondigingen tot half 2018, met één tot twee strips per maand, maar daarin staan geen lopende reeksen in het The New52-universum vermeld, wel een zoveelste reboot van populaire reeksen als Batman, Superman, Wonder Woman en anderen in het Rebirth-universum. Reeksen als Fables en Preacher lopen nog wel door. Ook voor onze eigen communicatie blijven we dus voorlopig dus met vragen zitten.


Sherpa
12/08
TOP
De Ogen van de Kat (Mœbius + Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€39,95)
De Ogen van de Kat (Mœbius + Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€65,00) (luxe met andere cover + prent)
> Eerste twee heruitgaven van klassieke albums van Mœbius, het alter ego van Jean Giraud, de nogal legendarische tekenaar van Blueberry. Alle albums verschijnen op groot formaat in een oplage van 400 exemplaren. Er verschijnt ook telkens een luxe-editie op slechts 75 exemplaren met een alternatieve cover en een genummerde prent erbij. Het zijn superieure heruitgaven van Is Mens Lekker? onder de nieuwe titel Wat Is het Heelal Toch Klein, een bundeling van zes kortverhalen, en het tekstloze De Ogen van de Kat, waarin Mœbius uiterst gedetailleerd te werk gaat zoals de gravuretekenaars uit de negentiende eeuw. Er zullen in totaal zeven dergelijke albums verschijnen. Ondertussen legt de uitgeverij zich nog steeds toe op groot uitgevoerde albums van Blueberry die zelfs al afnemers vinden in Frankrijk.
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 9: 22. De Vermisten van 'De Zwarte Valk' - 23. Het Verdoemde Goud van Huacapac - 24. De Stad van de Dood (Jijé / Lorg / Christian Gaty + Jean-Michel Charlier) (HC/176p/€24,95)
> Na de dood van Jijé nam zijn zoon Lorg het tekenwerk van De Vermisten van 'De Zwarte Valk' over. Vanaf dan, tot deel 30, nam Christian Gaty het over en dat deed hij prima. In december staat de tiende integrale gepland met daarin de reguliere albums 25, 26 en 27 met de (aangepaste) titels Piraten in Indische Wateren (het laatste van Jean-Michel Charlier die werd opgevolgd door Jean Ollivier), De Bruid van de Grootmogol en De Vrijbuiter van de 'De Genadeloze'. Na deze integrale moeten er nog twee volgen met respectievelijk de reguliere delen 28, 29, 30 (integrale 11) door Christian Gaty en Jean Ollivier en 31, 32, 33, 34 (integrale 12) door Marc Bourgne en Christian Perrissin. De spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard (vijf delen door Daniel Redondo en Christian Perrissin) zal daarna ook nog verschijnen in één of twee integrales.
Wat Is het Heelal Toch Klein (Mœbius) (HC/56p/€39,95)
Wat Is het Heelal Toch Klein (Mœbius) (HC/56p/€65,00) (luxe met andere cover + prent)
> Zie uitleg bij De Ogen van de Kat.


Silvester
05/08
TOP
PAKKET: Merlijn - De Profeet deel 1+2 (Pierre-Denis Goux + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€29,95)
> Beide delen tegen 29,95 euro in plaats van 33,90 euro. Tijdelijk aanbod!

Aslak 5: Het Dodenverblijf (Emmanuel Michalak + Fred Weytens / Hub) (HC/48p/€16,95)
> Het Dodenverblijf is het vijfde en tevens voorlaatste album van de fantasyreeks Aslak. "De bemanningen van de Aslak en de Markvard staan oog in oog met de reuzin Hel in haar immense ijspaleis. Ze zullen een epische strijd moeten leveren en sommigen zullen hun leven moeten opofferen, zodat de anderen hun weg kunnen vervolgen. Zij moeten de schurk Skeggy terugvinden, die de poort van het Walhalla heeft weten te openen met behulp van het kostbare boek... Ligt de weg naar huis nu voor iedereen open?"
De Avonturen van Betsy 1: De Vloek van de Atalante (Jérôme Phalippou + Olivier Marin) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Het zit in de familie. Na De Autoreportages van Margot krijgt ook Margots nicht Betsy een eigen reeks. Het scenario is opnieuw van Olivier Marin, de tekeningen zijn van Jérôme Phalippou die in dezelfde tekenstijl werkt als Emilio Van der Zuiden en Callixte. "Betsy is een nieuwsgierige en onbevreesde jonge vrouw. Voor haar is er, uitgedaagd door haar nicht, niets leuker dan zich halsoverkop te storten op het achterhalen van de geschiedenis van een auto, waar een merkwaardig geheim aan lijkt te kleven. Het gaat om een Bugatti Atalante, die haar vader, een garagehouder, gevonden heeft toen hij, op verzoek van een industrieel en verzamelaar uit de streek, op zoek ging naar antieke auto's. Deze auto lijkt echter de bezitters ervan in grote gevaren te brengen."
• Hemel in Strijd 3: Alarm in Syrië (Olivier Dauger + Philippe Pinard) (HC/48p/€16,95)
> Van Hemel in Strijd zijn de eerste twee delen tegelijk verschenen (lees hier onze bespreking). Het vervolg van de vierdelige reeks is inmiddels ook beschikbaar. "Juni 1941. De Britten, bijgestaan door de vrije Franse strijdkrachten van generaal de Gaulle, vallen Libanon en Syrië aan, Franse mandaatgebieden onder het bewind van Pétain. In de hemel trekken de Dewoitines, getooid met de Vichy-kleuren, ten strijde tegen Hurricanes en Tomahawks: blauw-wit-rode Franse kokardes tegen rood-wit-blauwe Engelse."
Merlijn - De Profeet 1: Hengist (Pierre-Denis Goux + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
Merlijn - De Profeet 2: Wedergeboorte (Pierre-Denis Goux + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95)
> Silvester heeft al redelijk wat reeksen in de catalogus die rond figuren van koning Arthur draaien: Arthur - Een Keltisch Epos, Prins Valiant en Merlijn bijvoorbeeld. Van Merlijn verscheen al de spin-off Merlijn - Queeste naar het Zwaard en het was altijd de bedoeling dat er nog drie bijkomende Merlijn-reeksen zouden komen. Merlijn - Cyclus van de Pendragon (over Arthurs regeerperiode) en Merlijn - Cyclus van de Graal (over Arthurs einde) hebben we nog te goed, maar deze maand start alvast de vijfdelige reeks Merlijn - De Profeet (over koning Arthurs geboorte), het directe vervolg op Merlijn - Queeste naar het Zwaard. Topscenarist Jean-Luc Istin blijft de scenarist. De tekeningen zijn van de hand van Pierre-Denis Goux (Dwergen, De Meester-Inquisiteurs, Mjöllnir). "Jaren gingen voorbij sinds de oorlog om Avalon. Na de dood van opperkoning Constantijn erft zijn zoon de troon. Die wordt overdonderd door staatszaken en is erg kwetsbaar. De Picten en de Saksen profiteren ervan om de Bretonse dorpen te plunderen en te verbranden. Bedwyr, een jongen van een jaar of tien, is machteloos getuige van een Saksische aanval op zijn dorp. Hun leider, Hengist, hakt zijn hand af en laat hem achter met zijn pijn. Bedwyr heeft het aan Merlijn te danken dat hij deze beproeving overleeft. Een Merlijn die leeft als een heremiet, diep in het woud..."
Orion 1 (Jorge Miguel + Eric Corbeyran naar de roman van Julia Verlanger) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Orion is een sf-tweeluik op scenario van Eric Corbeyran naar het werk van de Franse sf-schrijfster Julia Verlanger (1929-1985) naar wier werk Dark Dragon Books al het dubbeldikke Retroworld uitgaf. "'Kasteloos!' Het oordeel valt op het moment dat het gloeiende ijzer een brandmerk zet op de arm van Kolhen. In plaats van zijn krijgerstatoeage draagt de jongeman nu het kruis van de paria's, de 'kastelozen', zoals ze op de planeet Orion-XB 12557 heten. Kolhen is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen en wraak te nemen op degenen die hem in de val hebben gelokt. Hij weet te ontsnappen en ontmoet op zijn zoektocht een myserieuze vrouw met gouden haar, die over vreemde, krachtige wapens beschikt. Ze vertelt hem dat ze afkomstig is van een verre planeet: de aarde."
• Pin-Up Wings Stickerset 1 (Romain Hugault) (€9,95) (mapje met tien stickers)
• Pin-Up Wings Stickerset 2 (Romain Hugault) (€9,95) (mapje met tien stickers)
> Twee stickersets met elk tien "lekkere pin-ups en vliegtuigen" voor de fans van Romain Hugault (van wie later dit jaar Angel Wings 4 verschijnt), pin-ups, vliegtuigen, stickers of een beetje van dat alles.
UUR U 9: Apocalyps in Texas (Bojan Kovacevic + Fred Duval / Jean-Pierre Pécau) (SC/56p/€8,95)
> Softcovereditie van de in maart verschenen hardcover.
• De Verborgen Geschiedenis 31: De Meesters van het Spel (Igor Kordey + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€16,95)
> Voorlaatste album. Daarna gaat de reeks verder met afgeronde verhalen per album. "11 september 2001: er zijn vijf vliegtuigen gekaapt door terroristen — niet vier, zoals iedereen denkt te weten. Die vijfde heeft de opdracht om de Air Force One, het presidentieel toestel van de VS, in de lucht te doorboren en zo de Amerikaanse regering te onthoofden. De vicepresident lijkt deel uit te maken van het complot. Als hij eenmaal aan de macht gekomen is, heeft hij alle gelegenheid om een Derde Wereldoorlog te beginnen. De Zwarte Monniken hebben de vicepresident een plan daarvoor ingefluisterd, want het is hun laatste kans op het voltooien van hun missie."


Standaard Uitgeverij
12/08
TOP
• F.C. De Kampioenen 95: Maurice de Zwijger (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99)
> "Maurice gedraagt zich vreemd. Pascale weet niet waar hij mee bezig is. Hij verdwijnt soms voor uren naar de zolder. Wat is er aan de hand? Niemand die het weet en Pascale maakt zich zorgen. Burgemeester Freddy Van Overloop heeft grote plannen voor een ringweg rond zijn stad en hij brengt Balthazar Boma op de hoogte. De plannen hebben echter grote gevolgen voor de Kampioenen. De ringweg zou over hun veld lopen... Bieke ontdekt dat Maurice een pop heeft gekocht in een poppenwinkel. Ze begint aan de geestelijke gezondheid van Maurice te twijfelen. Maar Maurice zwijgt."
De Smurfen 36: De Smurfen en de Paarse Bonen (Pascal Garray + Alain Jost / Thierry Culliford) (SC/48p/€5,99)
> Laatste album van tekenaar Pascal Garray. Hij overleed in januari op 52-jarige leeftijd, snel na het vaststellen van een hersentumor. Het verhaal: "De winter is hard geweest voor onze blauwe vrienden en ze hebben niets meer om te eten. Een tovenaar geeft hen kleine paarse bonen die altijd en overal kunnen groeien. Maar kunnen de Smurfen op alleen droge bonen overleven? Smulsmurf probeert een aantal nieuwe bonenrecepten uit en de Smurfen zijn helemaal verkocht. Ze eten alleen nog maar bonen: als ontbijt, lunch en avondmaal. Maar kan een Smurf wel overleven op niets anders dan bonen?"


Standaard Uitgeverij / Marvel
12/08
TOP
• All New X-Men 009 (Brandon Peterson / Mahmud Asrar / Brent Anderson / James Campbell + Brian Michael Bendis) (SC/72p/€6,99)
• Iron Man 009 (Luke Ross / Scott Hanna / Rick Magyar / Joe Bennett / Cliff Richards / Derlis Santacruz + Kieron Gillen) (SC/104p/€6,99)
• The Superior Spider-Man 009 (Giuseppe Camuncoli / Humberto Ramos / John Dell / Victor Olazaba + Dan Slott / Christos Cage) (SC/72p/€6,99)
• Uncanny Avengers 009 (Gabriel Hernandez Walta / Javier fernandez / Salvador Larroca / Daniel Acuña / Paul Renaud + Cullen Bunn / Rick Remender) (SC/120p/€6,99)
> Deze maand verschijnen de laatste, extra dikke nummers van Iron Man en Uncanny Avengers. De verhaallijnen zijn afgesloten. Volgende maand ronden de delen 10 en 11 van zowel Wolverine als The Superior Spider-Man de reeksen af en dan worden de vertalingen van Marvel door Standaard Uitgeverij opgedoekt.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
12/08
TOP
De Smurfen 36: De Smurfen en de Paarse Bonen (Pascal Garray + Alain Jost / Thierry Culliford) (HC/52p/€65,00) (luxe met ex-libris)
> Luxe-editie met linenn rug in een genummerde oplage van 150 exemplaren met vier extra pagina's met schetsen, coverstudies en een losse illustratie. Bijgevoegd zit een ex-libris van de cover.


Stichting Uitgeverij Stripstift
12/08
TOP
• Stripschrift 451 (diverse auteurs) (SC/44p/€7,50)
> Een cover van Kees Sparreboom leidt een artikel met interview in, als bonus zijn er vijftien strookjesstrips over Maarten van Rossem en Midas Dekkers. Verder is er aandacht voor het faillissement van Strip2000, vormgeving in de Tweede Wereldoorlog, Kuifje, de collectie Louvre-strips waarvan Bernar Yslaires De Hemel boven het Louvre een vertaling is en vaste nieuws- en recensierubrieken.


Uitgeverij De Boemerang
12/08
TOP
• The Champions 28 (Gürcan Gürsel) (SC/48p/€7,95)
• Rooie Oortjes 48 (Alberto + Gurcan Gürsel / Rob Harren) (SC/48p/€7,95)


Uitgeverij De Leeuw
12/08
TOP
• Garfield Dubbel-album 39 (Jim Davis) (SC/64p/€7,95)
• Garfield Pocket 100: Al Zolang Bezig?(Jim Davis) (SC/96p/€5,95)
• Garfield Vakantieboek (Jim Davis) (SC/64p/€6,95)
> Spelletjesboek met geen enkele strip van Garfield erin.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel