Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in december verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Big Balloon
Blake en Mortimer
The Blue Orange
Bonte
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Fantasia
Glénat
Khani
Le Lombard
Lucky Comics
Microbe
Saga Uitgaven
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Strips / Professor Barabas / Stribbel Strips
Strips2Go!
Syndikaat
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2019:
december
2020: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovember
 
Arboris
21/12
TOP
• De Complete Jerry Spring 3: Onrust in San Juan: 7. De Ongeluksranch - 8. De 3 Baarden van Sonoyta - 9. Fort Red Stone (Jijé + Jijé / Jean Acquaviva / Philip Gillain) (HC/160p/€27,95)
• De Complete Jerry Spring 3: Onrust in San Juan: 7. De Ongeluksranch - 8. De 3 Baarden van Sonoyta - 9. Fort Red Stone (Jijé + Jijé / Jean Acquaviva / Philip Gillain) (HC/160p/€59,95) (luxe met ex libris)
> Het reguliere album De Ongeluksranch bestaat uit drie kortere verhalen die hierin zijn opgenomen. Hierna verschijnen nog drie integralen.
De Complete Maarten Milaan 1: Vliegtuigtaxi (Christian Godard) (HC/200p/€29,95)
De Complete Maarten Milaan 1: Vliegtuigtaxi (Christian Godard) (HC/200p/€59,95) (luxe met ex libris)
> Een nieuwe integrale uitvoering is de dromerige reeks Maarten Milaan van Christian Godard uit het weekblad Kuifje. In ons Kuifje-overzicht vind je een voorstelling van de reeks. De integrale reeks zal uit vier delen van elk zo'n tweehonderd pagina's bestaan, inclusief achtergronddossiers. Ook niet eerder in album uitgegeven kortverhalen zullen in chronologische volgorde hun plaatsje krijgen. En de laatste twee in het Frans verschenen albums werden zelfs nooit in het Nederlands uitgegeven. De Nederlandstalige editie is nu al beter dan de Franse, want Arboris laat de kortverhalen, die deels in kleur, deels in zwart-wit in pockets van het weekblad Kuifje verschenen, volledig inkleuren, in samenspraak met Godard. In deze eerste integraal staan elf verhalen in chronologische volgorde waaronder de langere verhalen De Betastraal (deel 9 in de reguliere albumreeks), De Zwervers van de Jungle (deel 2) en Rozalientje uit mijn Kinderjaren (deel 11). De voorstelling van Arboris: "Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de Pelikaan, in de uithoeken van de aarde transport- en taxivluchten uitvoert. Hij blijft onverstoorbaar, wat er ook gebeurt, en raakt geregeld betrokken bij kwesties waarin hij door zijn gevoel voor rechtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen patsers, potentaten en jagers op groot wild. De stripreeks, die circa dertig jaar lang in het weekblad Kuifje heeft gestaan, maakte door de bijzondere en vaak persoonlijk getinte scenario's van Christian Godard grote indruk op meerdere generaties lezers en veel stripliefhebbers kunnen zich nog altijd exact bepaalde verhalen herinneren. In vier bundelingen van telkens zo'n tweehonderd pagina’s zullen alle Maarten Milaan-verhalen — inclusief de moeilijker te vinden korte verhalen — chronologisch worden afgedrukt, met waar nodig gecorrigeerde vertalingen en nieuwe letteringen. Elk deel bevat ook een groot, door Patrick Gaumer samengesteld dossier waarin Godard vertelt over zijn carrière en over het ontstaan van elk verhaal."


Ballon Comics
14/12
TOP
Generatie Asterix (diverse auteurs) (SC/48p/€7,95)
Generatie Asterix (diverse auteurs) (HC/48p/€15,95)
> Hommagegags van internationale tekenaars om de zestigste verjaardag van Asterix te vieren.
Jomme 2: Paradijseiland (Steven Dupré naar Jef Nys) (SC/48p/€7,95)
> Het Jomme-album van Griffo vorig jaar was geen eenmalig experiment. Ook Steven Dupré heeft een remake gemaakt van een bestaand album van Jommeke. Onder de blijvende reeksnaam Jomme bewerkte Dupré, bekend van onder meer Kaamelott, Sarah en Robin, Wolf, Midgard en De Roofdierenclub, Jef Nys’ onverwoestbare Paradijseiland. Vorig jaar tekende hij op scenario van Conz al een hommagealbum van Suske en Wiske, nu dus Jommeke in zijn eentje.
• Jommeke 57: Het Geheim van Macu Ancapa (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out
• Jommeke 58: Strijd om de Incaschat (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Dit is de dertiende druk voor het tweeluik.
Sisters 14: Gezworen Leugenaar (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
> In Frankrijk is Sisters een ontzettend groot succes met inmiddels een tekenfilmserie die eveneens in onze contreien wordt uitgezonden. De Franse oplage van deel 14 bedraagt 150.000 exemplaren. 't Is maar dat je het weet. De inhoud van dat album: "Zo'n kleine zus is toch alleen maar last. Bij Sisters is het niet anders, maar als je zusje voorstelt je te masseren, zou je bijna beginnen twijfelen. Twee handen op één buik, maar soms evengoed water en vuur, en dat levert zoals gewoonlijk een album op vol spetterende gags."


Big Balloon
21/12
TOP
Disney Comics
• Frozen II: Het Verhaal van de Film in Strip (Manny Mederos / Giulio Rincione + Alessandro Ferrari naar de animatiefilm van Disney) (HC/56p/€7,99)
> "Een vreemde stem roept Elsa. De mensen in Arendelle zijn in gevaar! Vastbesloten om het koninkrijk te redden en antwoorden te vinden op de vraag waar haar ijskrachten vandaan komen, besluit Elsa samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven naar het Betoverde Bos in het verre noorden te reizen. Op deze bijzondere reis ontdekken Anna en Elsa ook de waarheid achter allerlei mysteries uit het verleden van hun familie."


Blake en Mortimer
14/12
TOP
De Avonturen van Blake en Mortimer 26: De Vallei der Onsterfelijken 2: De Duizendste Arm van de Mekong bibliofiel (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (HC/72p/€34,95)
> Bibliofiele editie met extra tussenpagina's (grote prenten op dubbele pagina's) en een andere cover als wikkel.
• De Avonturen van Blake en Mortimer bibliofiel integraal deel 25-26 (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (HC/144p/€59,50)
> Integrale editie van het complete tweeluik De Vallei der Onsterfelijken (de delen 25 en 26 in de reeks) met nog een andere cover en alle extra tusenpagina's uit beide delen. Beide bibliofiele edities zijn uitverkocht bij de uitgever.
Een Avontuur van Blake en Mortimer: De Laatste Farao bibliofiel (François Schuiten + Jaco Van Dormael / Thomas Gunzig / François Schuiten) (HC/104p/€39,95) (uitvoering in zwart-wit met schetsdossier en ex libris)
>
Ook van De Laatste Farao, het sterk van Edgar P. Jacobs afwijkende verhaal van François Schuiten, Jaco Van Dormael en Thomas Gunzig is er een bibliofiele uitgave. Deze eveneens gelimiteerde editie heeft een andere cover en telt 104 pagina's. Het verhaal is hierin in zwart-wit opgenomen met bijkomend schetsdossier.


The Blue Orange
08/12
TOP
• Aline - Strips en Kunst voor de Eeuwige Jeugd 1: De Beschaving Voorbij (Anne Stalinski / Jeroen Funke / Typex / Wasco / Charlotte Dumortier / Ludwig Volbeda / Sanne Boekel) (SC/48p/€10,00)
> Nieuw strip- en illustratietijdschrift dat dankzij crowdfunding tot stand kon komen. Aline zal om de drie maanden verschijnen met nieuw werk van Nederlandse en Belgische stripmakers/-maaksters.


Bonte
14/12
TOP
• Boeken der Duisternis 2: Heerschappij van de Moeraskoning (Eric van der Heijden) (HC/192p/€45,00)
> Nu in kleur in een beperkte oplage van zestig exemplaren.
• Levensschetsen: Uitvinders (Buth) (HC/176p/€29,95)
> Tweede bundeling van historische kortverhalen van Vader Kapoen door Buth uit 't Kapoentje, naar het voorbeeld van Oom Wim uit Robbedoes. Na de eerdere bundeling Levensschetsen worden in Levensschetsen: Uitvinders portretten van, welja, uitvinders samengebracht. Beide Levensschetsen-integralen bevatten de kortverhalen van Vader Kapoen waarvan de originelen konden worden gescand uit de periode 1969 tot 1982.
• Met Potlood, Pen en Penseel... (Willy Degryse) (HC/184p/€20,00)
> Artbook van de auteur van Joran van de Wouden.


Casterman
14/12
TOP
• De Avonturen van Kuifje verzamelbox deel 1-24 (Hergé) (24xSC/€159,00)
> De complete reeks in softcover, alle 24 delen, samen in een verzamelbox.
Corto Maltese 15: De Dag van Tarowean (Rubén Pellejero + Juan Díaz Canales) (HC/80p/€20,00)
Corto Maltese 15: De Dag van Tarowean (Rubén Pellejero + Juan Díaz Canales) (HC/€200,00) (luxe met gesigneerde ex libris en extra pagina's)
> Dit nieuwe verhaal brengt ons terug naar de gebeurtenissen in Hugo Pratts Corto Maltese-klassieker De Ballade van de Zilte Zee. "Corto en Raspoetin keren terug naar de zuidelijke zeeën! Tasmanië, herfst 1912. Corto en Raspoetin bevrijden een jongeman, Calaboose, die op een verlaten eiland gevangenzit. Ze nemen hem mee over de Indische oceaan naar Borneo, waar ze de sultan van Sarawak ontmoeten. Die Britse potentaat overziet de exploitatie van hevea door de inboorlingen. Deze natuurlijke rijkdom is onmisbaar voor het Britse rijk en de opstand die dreigt bij de Dayaks bedreigt dus de belangen van de kroon. Corto moet optreden als bemiddelaar en neemt een jonge verlamde onder zijn hoede: Ratu 'de sirene'. Al snel wordt Calaboose verliefd op haar. Corto en zijn vrienden vertrekken naar de Stille Oceaan en het eiland Escondida, waar ze de opdrachtgever voor hun missie treffen, de mysterieuze Monnik. Hij heeft een duidelijk plan voor de toekomst van de tortelduifjes... Een nieuw avontuur dat ruikt naar de Stille Oceaan, een verderzetting van het eerste mythische deel van de reeks, De Ballade van de Zilte Zee."
Lefranc 29: De Chaostheorie (Régrix + Roger Seiter) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Reizen van Alex: Helvetia (Marco Venanzi + France Gourmand) (SC/64p/€8,50)
> Enkele weken na de verschijning van Alex deel 37 waarin Alex een avontuur beleeft in Helvetia is er deze De Reizen van Alex met educatieve info en paginagrote illustraties over de Helvetiërs. "De reis van Alex gaat verder, en hij ontdekt Helvetia uit de Oudheid. Aan de hand van foto's, tekeningen en teksten van specialisten, maken we kennis met het gebied dat we nu kennen als Zwitserland. Alex vertrekt vanuit de verschillende volkeren die er leefden en de beroemde veldslagen die er plaatsvonden. Hij ontdekt de plaatsen die hun rol speelden in de geschiedenis van die streek. Wist je trouwens dat Julius Caesar er een kolonie stichtte?"


Daedalus
14/12
TOP
Bloedkoninginnen: Cleopatra - Koningin des Doods 1 (Joël Mouclier + Marie Gloris / Thierry Gloris) (HC/56p/€19,95)
> Nieuwe naam binnen de collectie Bloedkoninginnen: een vierluik over de beroemde Egyptische koningin.
Bloedkoninginnen: Eleonora - De Zwarte Legende 6 (Carlos Gomez + Arnaud Delalande / Simona Mogavino) (HC/64p/€19,95)
> Laatste deel van een lange reeks machinaties, manipulaties, relaties en malversaties die van Eleonora de koningin van zowel Frankrijk als Engeland maakten.
Dwergen 10: Abokar van het Schild (Nicolas Demare + Nicolas Jarry) (SC/56p/€9,95)
> SC-versie van de vorige maand verschenen editie in hardcover. "Krijgsheer Abokar is oud en ziek, hij is nog maar een schim van de krijger die hij vroeger was. Zijn lichaam verzwakt en zijn geest wankelt. Maar het laatste hoofdstuk van zijn leven moet hij nog schrijven, om zo de poort naar de legende open te beuken."
Elfen 20: Zwartgeschubd (Dimat + Christophe Arleston) (SC/48p/€9,95)
> SC-versie van de vorige maand verschenen editie in hardcover. "Gaw'yn en Dyfeline vluchtten nog steeds naar Akrähyng, de stad waar draken worden opgevoed. Beiden zijn het slachtoffer van hun demonen. Gaw'yn moet absoluut de bloem van Thnen krijgen, de enige remedie om zijn bloedige impulsen tegen te gaan. Nu ze ver van de citadel van de Zwarte Elfen verwijderd zijn, denken ze te zijn ontsnapt aan hun moordenaars. Vastbesloten om een eerlijk inkomen te verdienen, gaan ze aan de slag bij de drakenboerderijen. Maar ze kunnen hun lot niet ontlopen."
De Kinderen van de Wind 7: Het Bloed van de Kersentijd 1 (François Bourgeon) (HC/88p/€24,95)
> Nadat François Bourgeon in 2018 een nieuw hoofdstuk aansneed over Isa's kleindochter Zabo in een laatste cyclus in twee delen van De Kinderen van de Wind bleef het stil over een eventuele vertaling. Het album verscheen bij Delcourt dat zelf geen albums in het Nederlands uitbrengt. De complete reeks is in zowel het Frans als Nederlands van de ene naar de andere uitgeverij gegaan wat het nog wat complexer maakt. Maar kijk, Daedalus vervolgt de reeks nu. Het nieuwe album telt 88 pagina's en kent de volgende inhoud: "Parijs, 16 februari 1885. Jules Vallès wordt begraven, slechts vijf jaar na de amnestie van de communards en de terugkeer van de ballingen. Zabo is er, in het midden van de enorme menigte. Na haar twintig jaar eerder in Louisiana te hebben verlaten, staat ze nu bekend als Clara. Als ze ziet dat een jong meisje, net aangekomen uit haar geboorteland Bretagne, misbruikt wordt, reageert Zabo."
Moeder met Kind (Christian Lax) (HC/144p/€24,95)
> Nieuwste one-shot van Christian Lax, "een geëngageerd verhaal, over hen die lijden onder geweld, ellende en oorlog en die onze kusten proberen te bereiken in de hoop op een beter leven. Alou, een jonge Malinese honingjager, heeft een wilde bijenkorf gevonden in een baobab. Tot de tanden gewapende jihadisten rijden op hem af in een 4x4 en brengen de boom tot ontploffing. Tussen het puin vindt Alou een beeld van een zwangere vrouw, zo goed als intact. Op verzoek van zijn vader trekt hij naar Dogongebied om het te tonen aan de wijze van het dorp, de hogon, die door iedereen gewaardeerd wordt om zijn eruditie. De oude man herkent het beeldje meteen. Ze is volgens hem het werk van de meester van Tintam, waarvan al een eerste Moeder met Kind in het Louvre staat, in het Pavillon des Sessions. De oude man vermoedt dat het beeld, in deze tijd van barbarij, veiliger is bij haar zus in het Louvre dan in Mali. En Alou krijgt van de hogon, natuurlijk, de dringende missie de Moeder met Kind naar Parijs te brengen. Om zijn doel te bereiken, moet de jongeman heel wat risico’s nemen; een migrant tussen migranten, een jongen tussen broers en zussen die zijn lot delen, door woestijnen en over zeeën."
• Het Narrenschip 7: Terminus (Turf) (SC/48p/€9,95)
• Het Narrenschip 7: Terminus (Turf) (HC/48p/€19,95)
> Terminus was oorspronkeijk het laatste deel van de reeks Het Narrenschip. In 2017 maakte Turf met de reeks een comeback in het Frans en telt de reeks inmiddels tien delen. Eerst dus nog even wachten op de andere vertalingen.
Orks & Goblins 4: Sa'ar (Bojan Vukic + Nicolas Jarry) (SC/56p/€9,95)
> SC-versie van de vorige maand verschenen editie in hardcover. "Sa'ar woont al zijn hele leven in het hart van de mangrove. Wanneer een Orkenheer zijn hele clan in slavernij dompelt, ontdekt de goblin de realiteit van een wereld waarin alleen de sterksten overleven. Hij zweert een eed: hij zal de plaats innemen van de meester van de Stad der Halfbloeden, een allegaartje van dieven, moordenaars en bastaards… Zelfs al moet hij daarvoor de smerigste van allemaal worden!"
Valois 2: Si Deus Pro Nobis, Quis Contra Nos? (Jaime Calderón + Thierry Gloris) (SC/48p/€9,95)
> SC-versie van de vorige maand verschenen editie in hardcover. "In de Renaissance, toen Napels het centrum van de wereld werd, probeerden twee mannen hun stempel te drukken op het politieke spel. Maar in deze wereld waar staten worden ontmanteld en pausen omvergeworpen, is het pad geplaveid met bloed. Op de vestingmuren van een vesting vechten Henri Guivre de Tersac en Blasco de Vilallonga in een duel met elkaar. Blasco krijgt eindelijk de overhand en speelt met zijn sidekick. Dit gevecht is een voorproefje van degenen die komen."
Het Venijn 1: Vuurregen (Laurent Astier) (SC/64p/€9,95)
> SC-versie van de vorige maand verschenen editie in hardcover. Emily komt met de trein aan in het mijnstadje Silver Creek, Colorado. Ze wil niet zoals haar moeder eindigen die zich prostitueerde in New Orleans. Omdat de man met wie ze zou trouwen niet opdaagt, zit ze zonder woonst en centen. De eigenaar van de saloon heeft een idee, maar is dat de enige optie? Bovendien heeft Emily enkele geheimen. Zo staat er bijvoorbeeld een prijs op haar hoofd en zit het detectiveagentschap Pinkerton haar op de hielen.
• Wunderwaffen 10: Wunderwaffennacht (Maza + Richard D. Nolane) (SC48p/€8,95)

> SC-versie van de vorige maand verschenen editie in hardcover. "Terwijl de Amerikabomber met Murnau aan de stuurknuppel en de Bezoeker aan boord een gevaarlijke vlucht naar Duitsland aanvat, beslist Himmler de komst van de Amerikaanse superstraaljager te beantwoorden met een ongeziene machtsontplooiing. Drie prototypes van Wunderwaffen worden tijdens operatie Wunderwaffennacht gelijktijdig ingezet in Australië, voor de kust van New York en op het oostfront. Maar de Super-U-Boot, de raketbom met piloot aan boord en de gigantische tank moeten eerst een andere vijand het hoofd bieden: de interne intriges van het Reich."

1800

• Sherlock Holmes & De Kronieken van Moriarty 2: Vervulling (Andrea Fattori + Sylvain Cordurié) (HC/48p/€19,95)
> De Kronieken van Moriarty deel 2 sluit het tweeluik af. "Sinds zijn terugkeer uit de wereld van de oude goden is James Moriarty gewijd aan het vernietigen van de kopieën van de Necronomicon. Samen met Meredith Rutherford en Noble Odd reist hij van het ene continent naar het andere. Zijn reis leidde hem naar New York en Josua Sline, een verzamelaar die de laatste twee vervloekte boeken bezat en ze niet graag leek op te geven. Maar wat vertegenwoordigt Sline in vergelijking met de leraar en zijn beheersing van de occulte wetenschappen? Zeker van zijn macht valt Moriarty zijn prooi aan, zonder te zien dat er andere krachten spelen."


Dargaud
14/12
TOP
Aristophania 2: Progredientes (Joël Parnotte + Xavier Dorison) (SC/64p/€7,95)
> Aristophania kende een voorttreffelijke start (lees onze bespreking van deel 1 nog maar eens). In deel 2 van het vierluik presnteren Joël Parnotte en Xavier Dorison je het volgende: "Basile, Victor en Calixte hebben hun moeder eindelijk teruggevonden, maar haar toestand is zorgwekkend. De verbannen Koning nam haar Azuur af en wikkelde haar in Calamyrh, een krachtige stof die ervoor zorgt dat haar lichaam geen energie kan opnemen. Maar de toestand van Adèle is niet de enige bekommernis van Aristophania: de kracht van de Calamyrhs verontrust het koninkrijk Azuur. Met zo’n krachtig wapen kan de verbannen Koning moeiteloos de oorlog winnen. Die kracht moet dus vernietigd worden en alleen de Aurorabron kan zijn plannen dwarsbomen en de moeder van de kinderen redden. Aristophania weet het wel zeker: een van hen kan die bron vinden. Maar van de koningin van Azuur krijgt ze maar zeven dagen om het mirakel te verwezenlijken..."
Blueberry integraal 9: 27. OK Corral - 28. Dust - Apaches (Jean Giraud) (HC/216p/€29,95)
> Laatste integraal met de twee Mister Blueberry-delen OK Corral en Dust. Ook het 64 pagina's tellende album Apachen wordt hieraan toegevoegd. Eigenlijk is dat een bewerking van de Mister Blueberry-cyclus, de delen 24 tot 28, waarin alleen de verhaallijn over Blueberry's ontmoeting met indianenleider Geronimo behouden blijft. Jean Giraud voerde her en der aanpassingen uit of maakte aanvullingen om de scènes naadloos met elkaar te verbinden.
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 2: De Genadridders 3: Fee Sanctus (Philippe Delaby + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 2: De Genaderidders 4: Sill Valt (Philippe Delaby / Jérémy Petiqueux + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 3: De Heksen 1: Blackhead (Béatrice Tillier + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95) (herdruk)

Mooie Zomers 4: 1980, Krijger op Rust (Jordi Lafebre + Zidrou) (SC/56p/€9,95) (herdruk)

De Schorpioen 12: De Goddeloze Augur (Enrico Marini + Stephen Desberg) (SC/64p/€7,95)
> Terug van even weggewees. Deel 12 is ineens het laatste deel van de cyclus door Enrico Marini en Stephen Desberg. Intussen weet je al dat de reeks in tweevoud voortgaat. Ten eerste door tekenaar Luigi Critone aan boord te nemen die de hoofdreeks zal voortzetten op scenario van Desberg met kortere cyclussen van telkens twee albums. Wanneer het hem uitkomt naast zijn andere projecten voegt Marini daar in zijn eentje nieuwe albums met complete verhalen aan toe. Maar nu eerst deel 12: "Nelio Trebaldi, de Schorpioen, de verschillende families... iedereen wil maar al te graag het geheim van het fortuin van de Trebaldi's ontdekken. Op zoek naar antwoorden trekt de Schorpioen in het gezelschap van de huzaar en zijn vermeende zoon Charles-Henri naar het kasteel Tarquinio, voorouderlijke woonplaats van de steenrijke familie. Maar het onderzoek loopt niet zoals voorzien: het verhaal en de waarzeggerskunst van de familie heeft de aandacht getrokken van de Klaverridder, de moordenaar van de Trebaldi's. Hij ontvoert Charles-Henri en stelt een ruil voor aan de Schorpioen: in ruil voor het leven van het kind, zal hij de poorten van het kasteel voor hem openen. Ook bij de negen families loopt de situatie uit de hand. Ursus Latal wil niets liever dan de dood van zijn vader wreken, die vermoord werd door een Delamorley. Zijn waanzin zal pas ophouden als recht geschied is. De langverwachte antwoorden liggen voor het grijpen..."


Dark Dragon Books
08/12
TOP
• De Aphrodieten 4: Severine (Emmanuel Murzeau naar de roman van Andréa de Nerciat) (HC/48p/€19,95)
> Laatste deel van de stripbewerking van een erotische roman.
• Artbook: Elsewhere (Jesper Ejsing) (HC/408p/€70,00)
> Maar liefst 408 pagina's illustratieplezier van de Deen Jesper Ejsing.
• Avatar 1: Tsu'tey's Pad (Jan Duursema + Sherri L. Smith) (SC/72p/€9,95)
• Avatar 2: Tsu'tey's Pad (Jan Duursema + Sherri L. Smith) (SC/72p/€9,95)
> In december 2020 wordt de tweede Avatar-film op de wereld losgelaten. In 2009 brak James Cameron met de eerste film alle potten en zette hij de 3D-ervaring in cinema's op een technischer hoger echelon. Dark Dragon Books wacht niet tot dan om een compleet nieuw Avatar-verhaal te presenteren. In december van dit jaar publiceert de uitgeverij het complete tweeluik Tsu'tey's Pad. Die twee albums van elk 72 pagina's onthullen gebeurtenissen waarnaar in de eerste Avatar-film slechts zijdelings wordt verwezen. De albums volgen het leven van Tsu'tey, de trotse strijder van de Omatikayaclan en verloofde van Neytiri, dat op zijn kop wordt gezet door de komst van de mens Jake Sully.
• Bij de Marine 2: Missie Resco (Luc Brahy + Thierry Lamy) (SC/48p/€8,95)
> "De Perzische Golf, heden. Manon wordt geplaagd door de demonen uit haar verleden en ze herstelt met moeite van de terroristische aanval die ze op wonderbaarlijke wijze overleefde. Maar dan wordt de Charles de Gaulle opnieuw getroffen. Tijdens een verkenningsmissie boven een Daesh-basis wordt een Rafale straaljager geraakt door luchtafweergeschut. Alexa, de pilote, komt met haar schietstoel midden in een gevechtszone terecht. Terwijl ze zich schuilhoudt tussen de ruïnes van een dorpje, moet ze wachten op het reddingsteam. Zal de redding op tijd komen?"
• Cluster collector's pack: Mythen & Sagen: Het Schaduwspel der Shinobis + 999, Dageraad van een Nieuwe Wereld (2xHC/€29,95) (met sleeve)
• Cluster collector's pack: Orcs & Dragons: Warcraft + Dragonero (2xSC/€29,95) (met sleeve)
• Cluster collector's pack: Triple War: Arale + The Bridge + Een Trap van Zand (3xSC/€29,95) (met sleeve)
> Drie collector's packs met one-shots in eenzelfe genre.
Jack Wolfgang 3: Om de Liefde van een Panter (Henri Reculé + Stephen Desberg) (SC/64p/€8,95)
> Laatste deel van de thriller met vermenselijkte dieren en mensen.
• Luchtpost - Saint-Exupéry 1: De Heer van het Zand (Cédric Fenrandez + Pierre-Romland Saint-Dizier) (HC/48p/€19,95)
• Luchtpost - Saint-Exupéry 2: Het Koninkrijk tussen de Sterren (Cédric Fenrandez + Pierre-Romland Saint-Dizier) (HC/48p/€19,95)
> Deze albums vertellen over het leven van de Franse piloot en schrijver van De Kleine Prins, een van de best verkochte romans ter wereld. De tekeningen zijn van de tekenaar van De Vliegende Azen en de nieuwste delen van Wouden van Opaal.
• Marvel Action: Avengers 1 (Jon Sommariva + Matthew K. Manning) (SC/72p/€9,95)
> Kennismakingsverhaal voor de jeugd.
• Onliners collector's pack deel 1-2 (2xHC/€39,95) (met sleeve)
De Overbodige Spion (VoRo + Frédéric Antoine) (HC/56p/€19,95)
> Strips die gesitueerd zijn in de Tweede Wereldoorlog blijven aantrekken bij stripliefhebbers. Voor hen is er deze maand het spionageverhaal De Overbodige Spion. Het one-shot in hardcover, inclusief dossier, is het werk van VoRo en Frédéric Antoine en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De inhoud: "Op 9 november 1942, om een uur of vijf, komt een vreemdeling het hotel binnen van het dorpje New Carlisle aan de Chaleurbaai. Von Janowski, luitenant bij de Duitse marine, komt onderzoek doen naar de bouw van de nieuwe Mosquito-bommenwerper die net in Gaspésie in productie is genomen... 1942, de U-boten van het Derde Rijk wagen zich regelmatig in de wateren van de Saint-Lawrencebaai. Via een van deze onderzeeërs willen de nazi's een spion Canada binnenkrijgen. Werner Von Janowski is daar niet bijzonder geschikt voor, maar hij spreekt Frans en Engels. Hij zal in New Carlisle aan land moeten gaan en vervolgens naar Montreal reizen om contact op te nemen met Adrien Arcand, een activist die herhaaldelijk heeft aangegeven positief tegenover het Hitler-regime te staan. Maar hij zit al een paar jaar in de gevangenis. En dat is niet het enige vreemde element aan dit verhaal."
Schaamte en Vergetelheid (Alejandro Macho Andrès + Gregorio Muro Harriet) (HC/112p/€24,95)
> Deze dubbeldikke strip met een compleet verhaal is het werk van Alejandro Macho Andrès en Gregorio Muro Harriet. Zij voeren een stukje werkelijke geschiedenis op in een geromantiseerd sausje. Het is een hoofdstukje uit de wereldgeschiedenis die de Amerikanen liever hadden willen vergeten. "Manilla, 1897. Om zijn vader te helpen, die door een speling van het lot is geruïneerd, gaat José in militaire dienst op de Filipijnen. Een jaar later komt ook zijn jongere broer Felix in Manilla aan. Maar wanneer er een oorlog uitbreekt tussen Spanje en de Verenigde Staten, komt de archipel klem te zitten tussen deze twee grootmachten en de Filipijnse onafhankelijkheidsstrijders. Zullen de twee broers worden herenigd tegen de achtergrond van dit turbulente hoofdstuk uit de geschiedenis, of...? De Filipijnse opstand, die ontstond na het Spaans-Amerikaanse conflict van 1898 en werd onderdrukt door het Amerikaanse leger, kostte in drie jaar tijd meer dan een miljoen burgerslachtoffers."
Schaduw over Berlijn (Arne Jysch naar de roman van Volker Kutcher) (HC/216p/€29,95)
> Arne Jysch presenteert Schaduw over Berlijn naar het boek van Volker Kutcher, vol misdaad en politieke intriges, dat ook de tv-serie Babylon Berlin inspireerde. "Berlijn, 1929. Uit de rivier de Spree wordt het lichaam geborgen van een bruut gemartelde Rus. Gereon Rath, rechercheur van de zedenpolitie, ziet daarin een mooie kans om terug te keren bij de afdeling moordzaken. Hij duikt op eigen houtje in de Berlijnse onderwereld op zoek naar de moordenaar. Zo legt hij een samenzwering bloot die langs Russische bendes voert naar de allerhoogste politieke kringen, waar achter de schermen een staatsgreep wordt beraamd. Waar hij echter niet op rekende is dat hij daarbij zelf als verdachte wordt gezien."
• Serpieri Western Collectie 4: Tecumse (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC/112p/€29,95)
• Serpieri Western Collectie verzamelbox deel 1-2-3-4 (4xHC/€139,95)
• Serpieri Western Collectie verzamelbox (€19,95) (lege box met artprint)
> Vierde en meteen ook laatste deel in de Serpieri Western Collectie met vroegere westernverhalen van Druuna-tekenaar Paolo Eleuteri Serpieri. Net zoals van Druuna afgelopen zomer is er ook van deze reeks een verzamelbox verkrijgbaar. Je kan de box met de vier delen (samen goed voor zeshonderd pagina's westernplezier) kopen tegen 139,95 euro. Voor wie de albums al los heeft gekocht en ook dat vierde deel los wil kopen, is er de optie om een lege verzamelbox aan te schaffen tegen 19,95 euro. Daar krijg je ook nog een luxeprent bij.
• Star Wars cyclus 12: De Afstraffing van Shu-Torun 1 (Salvador Larroca + Kieron Gillen) (SC/64p/€9,95)
• Star Wars cyclus 12: De Afstraffing van Shu-Torun 2 (Salvador Larroca + Kieron Gillen) (SC/64p/€9,95)
> "Door het verraad van koningin Trios van Shu-Torun kon het kwaadaardige Galactische Keizerrijk een verrassingsaanval lanceren op de vloot van de Rebellenalliantie. Hierdoor werden de rebellen uiteen gedreven en werd hun heroïsche zaak bijna voor eens en altijd de grond in werd geboord. Nu heeft Leia een appeltje te schillen met het Keizerrijk — en met koningin Trios..."
• Star Wars: Darth Vader collector's pack Muiterij op Mon Cala deel 1-2 + Vervlogen Hoop deel 1-2 (4xSC/€39,95) (met sleeve)
U-47 9: Wolvenjacht (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€19,95)
> "Engeland heeft zojuist een nieuw konvooi, begeleid door een krachtige luchtvloot, van cruciaal belang voor de geallieerden, naar Afrika gezonden. Geconfronteerd met deze inzet van troepen, is de U-47 uitgerust met een totaal innovatief detectiesysteem dat voor suprematie moet zorgen. Maar geconfronteerd met commandant Walters en zijn troepen, zullen Prien en zijn mannen op de proef worden gesteld om geen zware nederlaag te lijden.
U-47 10: Hitlers Piraten (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€19,95)
> "De HMS Tudor heeft in het geheim een lading goud aan boord die de loop van de oorlog zou kunnen veranderen. Wanneer de bemanning dit geheim ontdekt, vermenigvuldigt het verraad zich, maar de vijand wacht ook op deze gelegenheid om een schat te pakken die zeer nuttig zou kunnen zijn voor het Reich ... Wanneer de U-47 zich op het spoor zet van dit fortuin zou de HMS Tudor, die zonder escort vaart, de inzet van alle achtervolgingen kunnen worden!"
• Unit 66 collector's pack deel 1-2-3-4 (4xHC/€79,95) (met sleeve)
• Wolverine: Origin 1 (Andy Kubert + Paul Jenkins) (SC/72p/€9,95)
• Wolverine: Origin 2 (Andy Kubert + Paul Jenkins) (SC/72p/€9,95)
> Compleet tweeluik in softcover door Andy Kubert en Paul Jenkins. "Het complete en controversiële verhaal dat eindelijk de geheimen van Wolverines verleden onthult. Wolverine is de perfecte moordmachine, maar wie was hij voor die tijd? Waar komt hij vandaan? Lees in dit romantische tijdsdocument alles over de jonge jaren van de populairste mutant van Marvel. Het is tijd voor antwoorden."


Dupuis
14/12
TOP
• Buck Danny 48: Strijd boven de Bergen (Francis Bergèse) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Buck Danny 57: Operatie Vektor (Gil Formosa + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
> Lady X zwaait de plak (en terreur) in Buck Danny deel 57: "In het vervolg op Vostok Antwoordt Niet Meer volgen Buck, Tumb en Sonny het spoor van Lady X en het virus naar Vuurland, met het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle. Maar de zone die ze moeten verkennen is zo groot dat hun taak onmogelijk lijkt. Ze krijgen hulp uit een onverwachte hoek en ontdekken zo een ongelooflijke geheime basis. Voor onze helden kan deze verdoemde plek helaas even goed hun graf worden..." Op de cover staat een tekenkundige miskleun. Hoe we het ook draaien of keren, Sonny blijft een dwerg naast Buck.
De Avonturen van Buck Danny "Classic" 1: Sabres boven Korea (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Guust: Best Of 10: Flaters in de Aanbieding (André Franquin) (SC/48p/€7,95)
> Van Guust verschijnt een tiende Best Of-album met een selectie thematische gags waarin Guust Flater reclame voert, of daartoe een poging onderneemt. Het album is aangevuld met gags die André Franquin (en Jidéhem) tekenden om werkelijk reclame te maken voor diverse producten. Deze soms minder bekende gags of zelfs onuitgegeven illustraties worden voor het eerst verzameld in één album, aangevuld met diverse commentaren om inzicht te krijgen in het reclamewerk van de auteurs in die tijd.
Jerome K. Jerome Bloks 27: Namaak (Alain Dodier) (SC/72p/€7,95)
> Dikste album van Jerome K. Jerome Bloks tot nu toe: maar liefst 72 pagina's puur detectiveplezier. "Jerome heeft bijna spijt dat hij is ingestapt in de sportwagen van vader Arthur, wanneer die met open dak over de westelijke autostrade scheurt. Arthur vertelt hem dat een makker uit het kleine seminarie, vader Étienne, hem heeft aangeraden aan een zekere barones: Mevrouw Barbier de Conches. Ze zijn nauwelijks aangekomen in haar kasteel wanneer ze hun de video toont die ze de dag ervoor had ontvangen. Daarop is haar zoon, Gaëtan, geboeid aan iemand die om losgeld vraagt… Maar de autoritaire zeventigjarige is ervan overtuigd dat het opgezet spel is en vraagt dus aan Jerome om deze zogenaamde ontvoering te onderzoeken."
• Lady S. 14: Code Vampiir (Philippe Aymond) (SC/48p/€7,95)
> Code Vampiir is het veertiende avontuur van Lady S., geschreven en getekend door Philippe Aymond. "Met de almacht van het internet tegenwoordig, zorgen duizenden kilometers kabel onder de zee ervoor dat al die data van het ene continent naar het andere beweegt. Deze kabels worden ook door de grootmachten gebruikt om in het geheim te communiceren. De ingenieurs van de NAVO experimenteren met een drone die zich kan vastmaken aan de kabels en de informatie kan opnemen. Zijn codenaam is 'Vampiir'. Maar tijdens de lancering van het prototype nabij de Estse kust, ontsnapt het toestel aan de controle van de operatoren en verdwijnt het op mysterieuze wijze in de Oostzee. De NAVO vermoedt dat het om kaping gaat. De Russische geheime diensten worden verdacht, maar de drone lijkt ook hun ontglipt te zijn… Shania Rivkas, alias Lady S, reist naar Tallinn, haar geboortestad en gaat op bezoek bij haar tante Ivana, die ze dood waande. Tegen wil en dank belandt ze midden in een geheime oorlog tussen de NAVO en Rusland om de controle van de revolutionaire onderzeese drone. Een oorlog waarvan zij weleens het slachtoffer zou kunnen worden."
Largo Winch 22: Scharlaken Zeilen (Philippe Francq + Éric Giacometti) (HC/104p/€199,00) (luxe op groot formaat met gesigneerde ex libris)
> Oplage: 120 exemplaren, genummerd en gesigneerd met gesigneerde ex libris.
• Lucky Luke 23: De Daltons op Vrije Voeten (Morris + René Gocinny) (SC/48p/€7,50) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
De Muizen van Leningrad 1: Ik Ben Chapayev! (Thomas Du Caju + Jean-Claude Van Rijckeghem) (HC/48p/€15,95) (met andere cover)

> De eerste druk van deze editie in hardcover werd teruggeroepen en verdween uit de handel omdat er in de titel Muisen in plaats van Muizen stond. Ook Thomas Du Caju's familienaam was verkeerd gespeld en op de backcover stond een ander jaartal dan op de eerste pagina van het verhaal.

Sportcollectie
• Arsenal 1: The Game We Love (Philippe Glogowski) (SC/64p/€7,95)
• Arsenal 1: The Game We Love (Philippe Glogowski) (HC/64p/€15,95)
> Deze maand wordt Sportcollectie boven de doopvont gehouden met ineens drie eerste delen van trilogieën over de bekende voetbalclubs Arsenal, FC Barcelona en Standard. De albums verschijnen in softcover en hardcover. Over Arsenal: "Meer dan een voetbalstrip. Een spannend verhaal met Arsenal FC als roemrijk decor. Avonturen waar werkelijkheid en fictie in elkaar overvloeien, rond de Engelse voetbalclub Arsenal. Andrew neemt Nathan, de negenjarige zoon van zijn nieuwe vriendin, mee naar een wedstrijd van Arsenal, de club van zijn hart. Het is de eerste keer dat Nathan een voetbalstadion binnenstapt. Hij is in de wolken, maar weet niet wat hij moet denken van zijn nieuwe stiefvader. De clubliefde van Andrew zorgt ervoor dat het ijs al snel breekt en dat Andrew en Nathan naar elkaar toegroeien. Samen met het tweetal beleven we twintig jaar Arsenal, twintig jaar met de legendarische Arsène Wenger aan het roer. Hij stapt af van het traditionele Engelse 'kick and rush' en kiest resoluut voor een dominante spelstijl, met veel balbezit: The Game We Love, een spelstijl die de club roem en titels oplevert."
• Barcelona 1: La Masia, School van Dromen (Cesc F. Dalmases + Eduard Torrents) (SC/64p/€7,95)
• Barcelona 1: La Masia, School van Dromen (Cesc F. Dalmases + Eduard Torrents) (HC/64p/€15,95)
> "Barça: meer dan voetbal alleen, de echte waarden in het leven, in en rond de mythische Catalaanse club. Avonturen waarin werkelijkheid en fictie in elkaar overvloeien, rond voetbalclub Barcelona. Quim, een kind uit Vilanova, en Manu, een Kameroener uit Douala, zijn twee jongens van twaalf jaar die voor een jeugdploeg spelen bij ‘la Masia’, de voetbalacademie van FC Barcelona. Een verhaal over vriendschap tussen twee erg verschillende kinderen, die door voetbal worden verenigd. Een jaar volgen we hen en leven we mee met de beproevingen die ze op hun weg tegenkomen: Quim heeft scoliose en Manu heeft heimwee naar zijn familie in Kameroen — alleen zijn vader is meegereisd naar Barcelona. We zien hoe de waarden van 'la Masia' (respect, bescheidenheid, hard werk, samenwerken) de jongeren helpen om volwassen beslissingen te nemen."
• Standard Luik 1: In het Hart van Sclessin (David Rossel + Michaël Lambert) (SC/64p/€7,95)
• Standard Luik 1: In het Hart van Sclessin (David Rossel + Michaël Lambert) (HC/64p/€15,95)

> "De voetbalstrip in samenwerking met Standard Luik! Avonturen waarin werkelijkheid en fictie in elkaar overvloeien, rond voetbalclub Standard. Julie geeft leiding aan gehandicapte arbeiders in de onderneming waarvoor ze werkt. De zaken lopen niet goed en er doen geruchten de ronde over een sluiting. Behalve haar eigen baan staan ook de banen van de gehandicapte mannen en vrouwen op het spel. Ze besluiten allemaal onbetaalde overuren te werken, maar volstaat dat om het bedrijf te redden? Julies vader is een grote Standardfan. Hij overtuigt zijn dochter om met hem en zijn supporterskliek een wedstrijd bij te wonen om haar gedachten wat te verzetten. Julie lijkt op haar moeder en heeft niets met voetbal of met Standard. Ze vindt het eerder grappig dat haar vader zo’n fanatiek supporter is. Omdat Standard ook de passie is van Olivier, een jongen waarmee ze samenwerkt, gaat ze toch mee. Van bij de eerste wedstrijd is ze verkocht! De sfeer, het feest, de gezangen en het dansen... en dat negentig minuten lang! Vanaf dat moment stelt ze alles in het werk om ervoor te zorgen dat Olivier een match kan bijwonen, en zelfs een abonnement krijgt voor de rest van het seizoen. Als hij wordt ontslagen, kan hij zich toch uitleven bij de wedstrijden!"

Vrije Vlucht
S.O.S. Geluk seizoen 2 2 (Griffo + Stephen Desberg) (HC/108p/€22,50)
> In 104 pagina's ronden Griffo en Stephen Desberg het tweede seizoen van S.O.S. Geluk af. In een futuristische vooruitblik waarschuwde Jean Van Hamme nog voor de gevaren van linkse signatuur, in seizoen 2 ziet het er niet goed uit als rechts aan de macht komt. "Wat blijft er over van onze individuele vrijheid, meer dan dertig jaar na de nachtmerrie die George Orwell ons beloofde in 1984? Welk belang dienen regeringen als ze een norm opleggen om eenieders geluk te regelen? Griffo en Desberg tonen hoe hun personages omgaan met de dwingende wetten die zogenaamd dienen om het algemene welzijn te verzekeren, het welzijn dat norm geworden is. Aan de hand van zes levens schilderen de auteurs zes onrechten, zes gevechten, zes sprankjes hoop, met een steeds scherpere, steeds killere intensiteit. Toegang tot zorg, discriminatie op basis van ras, werkgelegenheid en deugd als drukmiddel, het vervalsen van de geschiedenis, de almacht van het huwelijk en de rol van de man... Desberg ontleedt een veelheid aan onderwerpen om de ergste grillen naar voren te brengen. Hij stelt zich luidop vragen bij de onrechtvaardige maar alomtegenwoordige wetten die het individuele streven, de individuele ambitie onderdrukken."
De Zoon van de Beer (Jean-Claude Servais) (HC/72p/€19,95)
> Geen nieuw deel van Op Weg naar Compostella van Jean-Claude Servais, wel een nieuw one-shot in de collectie Vrije Vlucht. "Wanneer keizer Karel III de Dikke zijn vrouw Richarde in 880 verstoot, keert ze na een visioen terug naar de Elzas, haar geboortestreek. Op de plek waar een berin in de aarde woelt om haar jong te begraven, moet zij een abdij stichten. Een paar jaar later rijst de abdij van Andlau daar op, voor eeuwig verbonden aan dat dier, de koning van het woud. Heel wat jaren later, in 1760, midden in de vallei van Munster, viert een dorp feest. De jonge zoon van de belangrijkste boer uit de regio laat het hart van Eva en Maria niet onberoerd. De tweeling vindt hem leuk. Maar zijn vader heeft er geen goed oog in en verbiedt zijn zoon nog met hen om te gaan. Maar verboden zijn er om overtreden te worden, en als je 18 bent, denk je nog niet aan de toekomst. Als er een beer opduikt in de vallei, proberen de jagers het beest op te sporen. Maar Eva wil het beest als eerste zien, want zij kent de legende van Andlau en wil het gigantische dier in het echt zien. Maria is minder kalm, maar volgt haar toch. Onder het lover en in de bergen raakt het lot van deze mensen en dieren verbonden. In een beeldende en poëtische tekenstijl vertelt Servais een Elzassische legende. Een tragisch en subliem verhaal dat je laat stilstaan bij de geheimen die deze prachtige streken nog bevatten."


Fantasia
14/12
TOP
• Jeremiah 37: Het Beest (Hermann) (HC/€79,00) (luxe met stofomslag en gesigneerde ex libris)


Glénat
14/12
TOP
• De Geheime Driehoek: Lacrima Christi 5: De Boodschap van de Alchemist (Denis Falque + Didier Convard) (HC/56p/€15,95)
> "En uit de tranen van Christus rijst de Duivel op... Professor Milonsky liet het leven tijdens zijn zoektocht naar het ontbrekende stuk van de codicil van Biondi. Jean Nomane zet zijn onderzoek verder vanuit zijn bed. Volstaan de middelen van de Wachters van het bloed en de goede wil van zijn vrienden om de sinistere plannen te verijdelen achter de bevrijding van de Lacrima Christi? De tijd tikt..."


Khani
21/12
TOP
De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil 1: Black Program 1 (Philippe Aymond + Laurent-Frédéric Bollée) (HC/€135,00) (luxe met ex libris)
> Luxe op honderd exemplaren met genummerde en gesigneerde ex libris. Bij de extra's horen de zes pagina's van het onvoltooide verhaal Rode Ketting, getekend door William Vance.


Le Lombard
14/12
TOP
• Thorgal 28: Kriss van Valnor (Grzegorz Rosinski + Jean Van Hamme) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Thorgal 37: De Kluizenaar van Skellingar (Fred Vignaux + Yann) (HC/72p/€139,00)
(luxe)
> Oplage: 140 exemplaren met extra katern.
De Werelden van Thorgal - De Jonge Jaren 3: Runa (Roman Surzhenko + Yann) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - De Jonge Jaren 6: De Drakar van IJs (Roman Surzhenko + Yann) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Lucky Comics
14/12
TOP
• Lucky Luke 72: De Kunstschilder (Morris + Bob De Groot) (SC/48p/€7,50) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
Lucky Luke: Het Stalen Ros (Mawil) (SC/64p/€7,95)
> In 2016 vierde Lucky Luke zijn zeventigste verjaardag en dat leidde naar twee zeer uiteenlopende hommagealbums: Matthieu Bonhommes De Moordenaar van Lucky Luke en Guillaume Bouzards Jolly Jumper Antwoordt Niet Meer. Enkel in het Duits volgde nog een album door Mawil wiens werk we dankzij uitgeverij Soul Food Comics intussen leerden kennen met het album Kinderland over zijn jeugd in Oost-Duitsland toen de Berlijnse Muur er nog stond. Zijn Lucky Luke-parodie is ook al verschenen in het Engels en nu volgt de Nederlandstalige versie onder de titel Het Stalen Ros. De voorstelling: "'Wat... een... verdraaid... stom... ding!' De 1st Columbia San Francisco Bicycle Race is voor Albert Overman de ideale gelegenheid om de hele natie omver te blazen met zijn revolutionair design. Wanneer een concurrent twee bandieten inhuurt om hem te dwarsbomen, moet Lucky Luke alweer voor reddende engel spelen. De lonesome cowboy ruilt zijn stijgbeugels voor een keer in voor pedalen en zet op het zadel van Overmans uitvinding koers naar het westen. Staat hij op tijd aan de start, of wordt de moderne tijd brutaal een halt toegeroepen door meedogenloze bandieten, koppige boerenpummels en voorzichtige Apaches? En wat denkt Jolly Jumper over het stalen ros van zijn cowboy?"


Microbe
08/12
TOP
Orbital 8: Contacten (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (SC/56p/€8,95)
Orbital 8: Contacten (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (HC/56p/€19,95)
> De sf-reeks Orbital van Serge Pellé en Sylvain Runberg (Heroveringen, Millennium) is tot nu toe het grootste verkoopsucces van de nog jonge uitgeverij Microbe die de reeks voortzette nadat Dupuis er in vertaling mee stopte. Contacten is het slot van het vierde tweeluik dat eindigt met een dramatische cliffhanger. De inhoud: "Caleb, Mezoke en Dernid begrijpen eindelijk de boodschap van hun nevronomenruimtschip Angus. Angus’ soortgenoten pleegden geen zelfmoord terwijl ze bij hun implosie enkele steden van de Confederatie vernietigden. Ze zijn zelf het slachtoffer van onbekende, moordzuchtige entiteiten die hen één na één uitroeien. De schepen kwamen in de buurt van overbevolkte metropolen en bedreigden miljoenen levens: een dodelijk ultimatum om de Confederale bestuurders te dwingen de steden te hulp te komen. Orbital gelast zijn afvallige agenten om de entiteiten op te sporen op de thuisplaneet van de nevronomen en hen uit te schakelen. Maar is dat wel mogelijk?" Het album verschijnt weer in een gelimiteerde hardcover (driehonderd exemplaren) en softcover. De eerste zeven delen zijn alle in softcover herdrukt. Een eerder aangekondigde verzamelbox voor de reeks in coftcover en een luxeintegraal van de eerste vier delen zullen later verschijnen. Door productiefouten moet de drukker zijn werk opnieuw doen.


Saga Uitgaven
14/12
TOP
PAKKET: Liefdesmonument deel 1-2 (Arnaud Floc'h + Didier Quella-Guyot) (2xHC/€15,00)
PAKKET: De Ballade van Magdalena deel 1-2 (Christophe Dubois) (2xHC/€15,00)
> Twee pakketten met complete tweeluiken in hardcover tegen slechts 15 euro per pakket. Deze tijdelijke aanbieding past in de verjaardagsactie van Saga Uitgaven die dit jaar haar vijftiende verjaardag viert.


Silvester
21/12
TOP
Angel Wings 6: Atomic (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€19,95) (met A3-kunstdruk)
Angel Wings 6: Atomic (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€29,95) (limited edition met andere cover, display en A3-kunstdruk)
Angel Wings 6: Atomic (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€49,95) (collector's edition met andere cover, display, 2 A3-kunstdrukken en gesigneerde prent)
> Dit is het slot van de Pacific-cyclus. Silvester geeft het album uit in drie verschillende uitvoeringen: als reguliere hardcover met A3-kunstdruk van de coverafbeelding, als limited edition met andere cover en een A3-kunstdruk van deze cover, display van vliegtuigen, oplage: 444 exemplare en als collector's edition met linnen rug en nog een andere cover met de twee A3-kunstdrukken die bij de reguliere hardcover en de limited edition horen, display van vliegtuigen, een door Romain Hugault gesigneerde A4-ex libris, oplage: slechts 100 exemplaren. En dit is de inhoud van het verhaal: "1945. WASP-pilote Angela McCloud komt eindelijk aan op het eiland Tinian, de enorme 'Plane Carrier van koraal' die als platform dient voor wel duizend bommenwerpers type B-29 'Flying Superfortress'. Dagelijks vliegen die uit om Japanse steden te begraven onder een meedogenloos bommentapijt... Daar loopt Angela haar Hawaiiaanse teamgenoot Taaroa tegen het lijf en zet ze haar onderzoek naar de dood van haar zus Maureen voort. Angela ontmoet ook Dora Dougherty, een teamgenoot van haar zus, en ondervraagt haar over de omstandigheden rond het vreemde ongeval dat haar zus het leven koste." In haar derde cyclus zal Angela voor de CIA werken. We springen dan naar het jaar 1950 en de oorlog in Korea zal het decor vormen. Yann heeft het scenario al geschreven en Hugault start binnenkort met het tekenen van het eerste deel van de cyclus. Uiteraard komen er weer vliegtuigen in voor.
Conquests 1: Islandia (Zivorad Radivojevic + Jean-Luc Istin) (SC/80p/€9,95)
Conquests 2: Deluvenn (Bertrand Benoît + Nicolas Jarry) (SC/64p/€9,95)
> De eerste twee delen van de vijfdelige sf-reeks nu ook in softcover.
Gung Ho 4: Woede (Thomas von Kummant + Benjamin von Eckartsberg) (HC/88p/€19,95)
Gung Ho 4: Woede - limited edition (Thomas von Kummant + Benjamin von Eckartsberg) (HC/112p/€29,95) (luxe met ex libris, andere cover en dossier)
> Vanouds als gewone hardcover en als hardcover/luxe met extra pagina's en andere cover verkrijgbaar. Volgend jaar wordt deel 5 verwacht, het laatste deel van de steengoede post-apocalyptische jongerenreeks. In deel 4 gaan de jongeren uit de beveiligde kolonie tegen de Rippers op zoek naar Archer die werd verbannen na een vermeende verkrachting. Zijn jongere broer Zack gelooft niet in de schuld van zijn broer. De volwassenen hebben zich verzet tegen de zoektocht die niet zonder risico's is en vol verrassingen zit. Nu heerst er verwarring bij de volwassenen. Ze moeten de jongeren terugvinden om het evenwicht in de kolonie te bewaren. Maar is het al niet te laat?


Standaard Uitgeverij
08/12
TOP
F.C. De Kampioenen 105: Patatten en Saucissen (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50)
> Binnenkort komt de vierde film van F.C. De Kampioenen in de zalen met de titel Viva Boma!. Hec Leemans borduurt daarop verder met de aan de film verwante titel Patatten en Saucissen!, maar het is géén stripbewerking van deze film. Het is een compleet eigen verhaal. "Carnaval nadert en het dorp gaat op zoek naar een Prins Carnaval. Verschillende kandidaten dienen zich aan, waaronder Boma, die hierin een promotionele kans ziet voor zijn oneetbare worsten. Maar ook Carmen dient zich aan: zij wil het tegen Boma opnemen om Prinses Carnaval te worden. Er ontstaat een bittere strijd tussen beide kandidaten. Wie zal het halen? Freddy Focus wil intussen het hele gebeuren vastleggen op film. Maar daar willen de Kampioenen niet meer van weten..."
De Kiekeboes 154: Iemand Moet het Doen (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (SC/48p/€6,99)
De Kiekeboes 154: Iemand Moet het Doen (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (HC/52p/€60,00) (luxe met ex libris)
De Kiekeboes 154: Iemand Moet het Doen (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (HC/52p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Wat gebeurde er met Regi Veggie? Hij is het nieuwe lief van Fanny en tevens eigenaar van het vegetarisch restaurant 'Eet iek'. Nadat Regi gemolesteerd wordt, verdwijnt hij spoorloos. Wie zit er achter zijn verdwijning? De arrogante projectontwikkelaar die een oog liet vallen op zijn pand? Of spelen er nog andere belangen een rol? Als de politie de handen van de zaak haalt, gaan de Kiekeboes zelf op onderzoek, zwaar gehinderd door de irritante Dries Steene die hun strip moet keuren op politieke correctheid." Dit album is het laatste met de medewerking van Thomas Du Caju. Voortaan wisselen Kristof Fagard en Steve Van Bael het tekenwerk af, in inkt gezet door Jos Vanspauwen, allemaal onder supervisie van Merho.
De Kronieken van Amoras 5: De Killerbacterie (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/56p/€7,99)
De Kronieken van Amoras 5: De Killerbacterie (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/60p/€65,00) (luxe met ex libris)
De Kronieken van Amoras 5: De Killerbacterie (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/60p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Met het geld dat tante Sidonia in Gardavu! won, kopen onze vrienden een caravan waarmee ze op vakantie gaan. Wetenschappers hebben in de permafrost een onbekende bacterie ontdekt die het leven op aarde bedreigt. De Academie doet er alles aan om deze ontdekking in handen te krijgen, maar er zijn kapers op de kust. En dan blijkt op de camping, waar Suske en Wiske en co zitten, ook een oude bekende rond te lopen."
• De Rode Ridder integraal 6: De Eerste Avonturen 1966-1967: 31. De Groene Mummie - 32. Angst over Nevelland - 33. Het Beleg van Crowstone - 34. De Stenen Beelden - 35. Het Derde Wapen - 36. De Zwarte Roos (Eduard De Rop / Studio Vandersteen + Willy Vandersteen) (HC/232p/€34,99) (met ex libris van Fabio Bono)
• De Rode Ridder integraal 6: De Eerste Avonturen 1966-1967: 31. De Groene Mummie - 32. Angst over Nevelland - 33. Het Beleg van Crowstone - 34. De Stenen Beelden - 35. Het Derde Wapen - 36. De Zwarte Roos (Eduard De Rop / Studio Vandersteen + Willy Vandersteen) (HC/232p/€75,00) (met ex librissen van Fabio Bono en Claus D. Scholz)
> Laatste integraal in deze vorm. In 2020 en 2021 start een zevendelige integrale reeks om een eerste periode van de door Karel Biddeloo getekende en later ook geschreven verhalen te bundelen.
• De Rode Ridder 264: Een Zachte Dood (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€6,50)
• De Rode Ridder 264: Een Zachte Dood (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€60,00) (luxe met ex libris)

• De Rode Ridder 264: Een Zachte Dood (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Johan laat Allis achter en reist alleen verder. Hij redt een krabbenvisser van de verdrinkingsdood, maar komt zelf in de problemen wanneer een groep strandjutters opdaagt. Het lijkt alsof de Rode Ridder door zijn verleden ingehaald wordt, maar is het zijn verleden wel?"
Suske en Wiske 350: Nacht van de Narwal (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99)
Suske en Wiske 350: Nacht van de Narwal (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€60,00) (luxe met ex libris)
Suske en Wiske 350: Nacht van de Narwal (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Suske krijgt een geheimzinnige narwaltand in handen waarin oude runen gekerfd staan. Wanneer hij deze vertaalt, verschijnt de geest van Arkin, zoon van een oude Vikingkoning. Arkin zou koning worden, maar liet de magische narwaltand van zijn vader onbewaakt achter waardoor deze gestolen werd door een concurrerende familie. Die tand is het symbool van de macht en wie hem in het bezit heeft mag de troon bestijgen. Arkin bekocht deze fout met zijn leven en werd door de goden gestraft. Zij geven Arkin de taak iemand te zoeken die zijn familie een nieuwe narwaltand kan bezorgen. Suske aanvaardt de opdracht en onderneemt samen met zijn vrienden een tocht naar Groenland. Daar zullen ze trachten een narwaltand buit te maken. Een reis vol onvoorziene gevaren!"


Standaard Strips / Professor Barabas / Stribbel Strips
08/12
TOP
• Rode Ridder Trilogie 8: 225. De Furiën - 226. Het Helse Verbond - 227. De IJzeren Kroon (Claus D. Scholz + Claus D. Scholz Martin Lodewijk) (HC/104p/€350,00) (luxe met originele plaat en ex libris)


Strips2Go!
08/12
TOP
• Alexander De Grote 4: De Vloek van Poseidon (Bart Proost + Bart Cassauwers) (SC/48p/€6,95)
> Vijfde album (er bestaat ook een nummer 0 met gags over de jongere Alexander De Grote) met een vervolgverhaal vol gags. "In dit album begint Alexander aan zijn grote veldtocht tegen de Perzen. Hij steekt namelijk de Hellespont over en gaat op zoek naar het zwaard van Achilles. Dat wapen zou in een tombe in Troje liggen. Maar ongewild verandert de reis van Alexander in een echte odyssee. Zo kruisen de god Poseidon, de tovenares Circe en vele andere mythische wezens zijn pad. Om nog maar te zwijgen over een hardnekkige verslaving..."


Syndikaat
21/12
TOP
• Brugpieper Roos Vink 1: Grandioos! (Jan Vriends) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
Eugène 11: To Go (Jan Dirk Barreveld) (SC/48p/€8,95)
> "Eindelijk zet Eugène de stap naar een eigen koffiezaak. Maar met complimenteuze obers, zonaanbiddende aliens, bijklussende Chinezen en eigengereide smart speakers is de weg bezaaid met hobbels. Eugène deel 11, lekker bij de koffie. Thuis of to go."


Uitgeverij L
21/12
TOP
Agent 327 20: De Daddy Vinci Code (Martin Lodewijk) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
• Bij de Neus: Het Holleeder-proces in Beeld (Sjerp Jaarsma / Vico Olling met illustraties van Aloys Oosterwijk) (HC/136p/€22,95)
> "Aloys Oosterwijk (1956) is volgens ANP-misdaadverslaggever Peter Elberse de beste rechtbanktekenaar van Nederland. In het boek Bij de Neus brengt Oosterwijk het Holleeder-proces als een getekende documentaire in beeld aan de hand van zo'n driehonderd tekeningen die hij in de Bunker, de zwaarbewaakte rechtbank in Amsterdam, heeft gemaakt. Aangevuld met illustraties van de liquidaties en andere belangrijke momenten die in het proces aan bod kwamen, is dit een indrukwekkend beelddocument geworden, waarin het verloop van het proces en de achtergrondverhalen worden beschreven door Vico Olling (co-auteur van de Kouwe Ouwe) en Sjerp Jaarsma, auteur van de bestseller De Heineken-ontvoering."


Uitgeverij Personalia
08/12
TOP
Saul 2: Eindstation (Apri Kusbiantoro + Willem Ritstier) (HC/64p/€19 /95)
> Hardcoveruitvoering met andere cover en extra dossier.
• Stripkookboek (Erwin Suvaal / Gerard Leever / Ralph Dikmans / Boy Akkerman / Arjen Vriezekolk / Renée Rienties / Gerben Valkema / Henrieke Goorhuis / Stanley Heinze / Meinte Strikwerda / Dinesh van den Berg / Remco Lee Polman / Daan Jippes / Jeroen Steehouwer / Irene Berbee / Eric Heuvel / Uco Egmond / Dimitri Jansma / Marq van Broekhoven / Martin Lodewijk / Robert van der Kroft / Ralph Brendt / IJsbrand Oost / René Uilenbroek / Wil Raymakers / Wouter Tulp / Maarten Wolterink / Vick DeBergh / Jan-Willem Spakman / Pieter Hogenbirk / Wilbert van der Steen / Ed van der Linden / Danker-Jan Oreel / Dick Heins / Mike Hollotcheff / Rob Derks / Andrea Kruis / Jan van Haasteren / Fred de Heij / Hans van Oudenaarden / Johan Neefjes / Mark van Herpen / Maarten Gerritsen / Alex van Koten / Ron Schuijt / Romano Molenaar / Hugo Seriese / Willem Ritstier / Dick Matena / Margreet de Heer / Dennis Spaans / Tim Artz / Michiel Offerman + Leon Verhoeven) (HC/120p/€24,95)
> Nederlander Leon Verhoeven is in het dagelijks leven chef-kok en daarnaast een stripliefhebber. In Stripkookboek combineert hij beide passies. Hij stelde een kookboek samen met zestig makkelijk te bereiden gerechten met per gerecht een illustratie van een Nederlandse striptekenaar. Leon werkt inmiddels aan een tweede Stripkookboek met illustraties van alleen maar Vlaamse tekenaars.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips