Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in september verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
De Arbeiderspers
Arboris
vzw Arcadia
Bakermat
Ballon Comics
BD Must
Blloan
Bonte
Borgerhoff & Lamberigts
Bries
Casterman
Catullus
Comic Watch
Daedalus
Dargaud
Dupuis
De Eenhoorn
Frank Pels
Glénat
Graton
De Harmonie
Interstat
De Leeuw Uitgeverij
Le Lombard
Lucky Comics
Oogachtend
Oogachtend / Scratch Books
Prometheus
Querido
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Soul Food Comics
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Professor Barabas / Stribbel Strips
Stichting Uitgeverij Stripstift
Syndikaat
Uitgeverij Franka
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Vrijdag
Zet.El
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2019: augustus
september oktobernovemberdecember
2020: januarifebruarimaartaprilmeijunijuli
 
De Arbeiderspers
28/09
TOP
• Animal Farm (Odyr naar de roman van George Orwell) (SC/176p/€22,50)
> "De dieren op een boerderij komen in opstand tegen hun meester — de Mens — en nemen zelf de macht in handen. De varkens, die lang tevoren in het geheim hebben leren lezen en schrijven, werpen zich op als de natuurlijke leiders van de revolutie. Zij staan immers op een hoger intellectueel peil dan de andere dieren. Ze breiden hun voorrechten steeds verder uit en vormen een nieuwe elite, even oppermachtig als de oude heersers. De catastrofale ineenstorting van deze gemeenschap kan ten slotte niet uitblijven. Animal Farm, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog, is een tijdloze satire op een totalitaire staat en samenleving, die vandaag de dag nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. Deze moderne klassieker komt als graphic novel opnieuw tot leven in een buitengewone bewerking van illustrator Odyr."


Arboris
28/09
TOP
De Complete Baard en Kale 7: Internationale Avonturen: 19. Uit de Afgrond... - 21. De Dode Duiker - 23. In New York (Will + Maurice Tillieux) (HC/160p/€27,95)
De Complete Baard en Kale 7: Internationale Avonturen: 19. Uit de Afgrond... - 21. De Dode Duiker - 23. In New York (Will + Maurice Tillieux) (HC/160p/€29,95) (luxe met ex libris)
> Met De Complete Baard en Kale deel 7 zitten we net over de helft van de integrale reeks zoals Dupuis ze in het Frans tussen 2007 en 2013 in dertien delen uitgaf. Inmiddels is Dupuis opnieuw begonnen met een strikt chronologische uitgave, te beginnen met de verhalen van Will. Will is nog steeds de tekenaar van de verhalen die in De Complete Baard en Kale deel 7 gebundeld zijn, meer bepaald de reguliere albums Uit de Afgrond... (deel 19), De Dode Duiker (deel 21) en In New York (deel 23). Maurice Tillieux is de scenarist van deze avonturen die ons naar alle uithoeken van de wered brengen: van thuisbasis Frankrijk naar Engeland, Polynesië en de Verenigde Staten.
• Piet Heyn 3: Landing op Banda (John Heijink) (SC/48p/€8,95)
• Piet Heyn 3: Landing op Banda (John Heijink) (HC/48p/€18,95)
> "Het verhaal van dit derde boek gaat in op de geschiedenis van de V.O.C. Piet Heyn is bekend geworden door zijn wapenfeiten die plaatsvonden toen hij in dienst was van de W.I.C., de West-Indische Compagnie. De slag om de zilvervloot, die hij Spanje afhandig wist te maken, wordt nog altijd bezongen. Niet veel mensen weten dat hij in zijn jonge jaren ook een keer naar de Oost is gevaren en over die tijd gaat dit verhaal. Als onderkoopman vaart hij mee met een vloot van de republiek, die onder leiding staat van admiraal Verhoeff. Een van zijn collega's is onderkoopman Jan Pieterszoon Coen, die twaalf jaar later de leiding krijgt over de gehele Verenigde Oost-Indische Compagnie. Onder leiding van admiraal Verhoeff moeten zij de inheemse bevolking van de Banda-eilanden aan hun kant zien te krijgen. En dat blijkt nog niet zo makkelijk te gaan…"

Arboris XL
• 3. McCurry NY 9/11 (Jung Gi Kim + Jean David Morvan) (SC/136p/€16,95)
• 3. McCurry NY 9/11 (Jung Gi Kim + Jean David Morvan) (HC/136p/€24,95)
> "Sommige mensen zijn altijd op het verkeerde ogenblik op de verkeerde plek. Fotograaf Steve McCurry is zo iemand. Hij was in New York op 11 september 2001, maar ook in 2015 in Parijs tijdens de aanslag op de Bataclan en in Afghanistan tijdens de strijd tegen de Taliban. Maar wat voor iedere gewone reiziger een verkeerd moment is, is voor een fotograaf een kans om een zeer bijzondere reeks foto’s te maken en dat deed Steve McCurry dan ook iedere keer. Een van zijn foto’s die iedereen kent, is bijvoorbeeld die van het Afghaanse meisje met de felle ogen, dat op de voorkant van National Geographic Magazine werd afgebeeld. Scenarist Jean David Morvan, bekend van onder andere Konvooi, maakte kennis met McCurry en besloot samen met tekenaar Jung Gi Kim zijn levensverhaal te vertellen, dat gelardeerd wordt met een groot aantal indrukwekkende foto’s die de fotograaf de afgelopen jaren gemaakt heeft."


vzw Arcadia
21/09
TOP
Arcadia Archief
• 50. Benjamin + De Musketiers: Vijftig Jaar Jong (Hachel + Michel Dusart / Hachel // Mazel + Raoul Cauvin) (HC/48p/€23,95)
• 50. Benjamin + De Musketiers: Vijftig Jaar Jong (Hachel + Michel Dusart / Hachel // Mazel + Raoul Cauvin) (HC/48p/€46,00) (luxe met prenten in doos)
> Deel 50 in de collectie Arcadia Archief. Het toeval wil dat de reeksen Benjamin en De Musketiers, waarvan Arcadia al meerdere albums uitgaf, in 2019 allebei vijftig jaar jong zijn. Hachels Benjamin startte in 1969 in het weekblad Kuifje terwijl Mazel en Raoul Cauvin datzelfde jaar De Musketiers loslieten in Robbedoes. In één enkel album met twéé covers worden kortverhalen van beide reeksen bij elkaar gebracht. In Benjamin zet de interimaris ad interim "zijn eerste stappen in de reclamesector, maakt hij bouwwerven onveilig als overijverige veiligheidsadviseur, maakt hij het bont als verkoper van uit de kluiten gewassen rubberbootjes en mag hij aan den lijve ondervinden dat het geven van lezingen over dieren, niet van de poes is!" Van De Musketiers koos Arcadia voor het kortere verhaal Het Vervloekte Woud om voor het eerst in abum uit te geven. De drie musketiers worden daarin "door de koning himself op missie gestuurd om zijn nicht, de Markiezin de Malpensy, veilig en wel door het vervloekte woud van Fontainebleu te loodsen. Om hun opdracht tot een goed einde te brengen, zullen de drie vrienden lijf en leden moeten riskeren om de bevallige deerne heelhuids bij de koning af te leveren."


Bakermat
21/09
TOP
• De S.P.OR.T.S. Bende (Filip Heyninck + Nico De Braeckeleer) (SC/32p/€6,95)
> "Robyn doet een triatlon. Zoals gewoonlijk haalt ze als eerste de finish. Maar net voor de finish haakt ze af, want ze ziet een affiche voor een danswedstrijd! Een dance battle, dat is toch écht iets voor de S.P.O.R.T.S-bende? Maar niet iedereen is enthousiast. Pablo kan wel voetballen, maar dansen? Olivia gaat liever shoppen. En Simon is net aan een bokstraining begonnen! Zal het Robyn lukken haar vrienden om te toveren in een coole danscrew? En zijn de andere danscrews die aan de wedstrijd deelnemen wel zo sportief als ze eruitzien?"


Ballon Comics
07/09
TOP
• Bff's 8: Piste and Love (Philippe Fenech + Christophe Canzenove) (SC/48p/€6,95)
> In Bff's deel 8 gaan de meiden op wintersportvakantie. "Is jouw bff grappig, bitchy of... een beetje gek?! Jess en haar vriendinnen gaan op wintersportvakantie. Brengt de sneeuw hen dichter bij elkaar, of ontstaan er breuken? Wie weet leert Jessica wel een nieuwe bff kennen, op een skilift of tijdens een bonte avond? Tijd om de latten aan te binden voor spetterende avonturen in winterwonderland!"
Filip & Mathilde 4: Femme Fatale (Charel Cambré) (SC/48p/€7,50)
> Vlaams minister-pesident Liesbeth Homans zou de vlag die koningin Mathilde op de cover tussen de lezer en haar achterkant houdt, omschrijven als een vod. De strips van Charel Cambré zijn allerminst vodden. In de algemene pers kwam vorige week veel aandacht voor de cover van dit album.
• Jommeke 296: De Donderdraak (Philippe Delzenne) (SC/48p/€5,95)
> Dat de auteurs van Jommeke meer en meer de Chinese markt willen bespelen, is een feit na de succesvolle lancering van Jommeke in China. De Jungfrau Smelt!, deel 295 in de reeks, was niet alleen een commercieel vehikel voor het zeventigjarige Intersoc, de Zwitserse berg is tevens een van de meest bezochte toeristische trekpleisters door Chinezen. In de filmplannen rond Jommeke is er ook sprake van een bezoek aan China. Een concreter bezoek aan China beleven we in deel De Vuurdraak. "Samen met Gobelijn zijn Jommeke en co op studiereis in China, het land van de Chinese muur, maar ook van panda's in alle soorten en maten, groot en klein, en zelfs van... draken! In dit knotsgekke avontuur maken onze vrienden kennis met een verdwaalde rode panda, een gevaarlijk gekke pelzenmadam en een draak met tandpijn."


BD Must
14/09
TOP
• Betty & Dodge 7: De Nevels van Venetië (Thomas Du Caju + Jean-Claude Van Rijckeghem / Pat Van Beirs) (HC/48p/€29,95)
> Het voorlaatste album van Betty & Dodge was een tijd geleden enkel te koop in een pakket met de complete reeks die BD Must opnieuw heeft uitgebracht, inclusief de twee resterende delen die niet eerder in album waren verschenen. Het laatste deel 8 verschijnt later nog afzonderlijk. Van Thomas Du Caju en co-scenarist Jean-Claude Van Rijckeghem verscheen vorige week nog het eerste deel van het nieuwe tweeluik De Muizen van Leningrad bij Dupuis.


Blloan
07/09
TOP
Bouvaert, Elegie voor een Ezel (Simon Spruyt) (HC/200p/€24,95)
> Jubelt allen, want Vlaming Simon Spruyt publiceert een nieuwe graphic novel om van te smullen. Op geheel eigen wijze presenteert hij een portret van de Vlaamse barokschilder Jan Bouvaert (1577-1640)... die nooit heeft bestaan. Deze strip verschijnt ook in het Frans bij Casterman. "Bouvaert bestudeerde de oude en de nieuwe meesters in Italië, en verwerkte die invloeden tot een heel eigen synthese. Mede dankzij deze hoogstpersoonlijke stijl, dramatisch, sensueel en erudiet in zijn verwijzingen naar zowel de klassieke als de christelijke traditie, wist hij zich vanuit zijn atelier te Antwerpen op te werken tot een van de meest toonaangevende schilders van zijn tijd. In deze fictieve biografie beschrijft Simon Spruyt op zijn eigen, artistieke, literatuur- en kunstminnende manier het leven van een (verzonnen) toonaangevende kunstschilder tijdens de Antwerpse Gouden Eeuw van de barok. Het resultaat, een nieuw grafisch hoogtepunt in Spruyts werk, is een bitterzoet portret van een man die zich meer dan eens stoot aan dezelfde steen…"
Tremen (Pim Bos) (HC/64p/€14,95)
> Nederlander Pim Bos publiceerde tot nu toe strips in P@per en de onlinemagazines Strike en Stroke die bijna niemand heeft gelezen. Met het one-shot Tremen wordt zijn grote stripdebuut ineens in het Nederlands en het Frans (bij Dargaud) gepubliceerd. "In dit indrukwekkende debuut schept de jonge Nederlandse tekenaar Pim Bos een dystopische wereld vol grimmigheid en absurde humor. Al is het boek woordeloos, toch zegt het meer dan veel albums vol tekst. In Tremen kom je als lezer terecht in een — letterlijk — grauwe wereld waar wanhoop en desillusie heersen. Hier heerst alleen het recht van de sterkste. Een sterk staaltje grafische kunde en een boek dat je na het lezen ervan nog een tijd zal achtervolgen..."


Bonte
21/09
TOP
• Bulk & Knoert 1 (Derek Wasteland) (SC/32p/€9,99)
> "Bulk en Knoert, low budget detectives, krijgen de opdracht een waardevol historisch artefact op te sporen, maar de opdrachtgeefster wordt vrijwel meteen getroffen door de muerte subita. De dandyesque Knoert trekt op onderzoek volgens zijn eigen regels... de logica van het onlogische. De no-nonsens Bulk volgt een ander, niet minder intrigerend spoor..."
• Strip Sticker Catalogus (Sacha Van Laeken) (HC/340p/€59,95)
> Stripverzamelaar Sascha Van Laeken heeft een specialisatie in stickers met stripfiguren of stickers getekend door striptekenaars. Via Bonte geeft hij de Strip Sticker Catalogus uit met meer dan zevenduizend afbeeldingen van stickers in kleur. Een uniek verzamelwerk! Bij elke sticker staat bijkomende informatie, vaak ook met prijsindicatie voor collega-verzamelaars.
• Team Lou 19: De Smaragden Salamander (Silvia Tops) (SC/48p/€9,99)
> Vorige maand verscheen nog maar deel 18.


Borgerhoff & Lamberigts
07/09
TOP
De Ware Wereld van Suster en Wiebke 2: Het Dertigersdipje (Tom Bouden) (HC/32p/€19,99)
> In 1994 maakte Tom Bouden (de assistent van Hec Leemans voor F.C. De Kampioenen) de strip Suster en Wiebke, een parodie op de personages uit Suske en Wiske die met alledaagse problemen worden geconfronteerd. Een herdruk verscheen bij Bonte. Vijfentwintig jaar later is er een vervolg dat bij Borgerhoff & Lamberigts verschijnt. De Morgen interviewde Tom Bouden al naar aanleiding van dit album. De tieners zijn nu dertigers en in Het Dertigersdipje verschaft Bouden je opnieuw een inkijk op het ware leven van stripfiguren. "Veel boeiende belevenissen biedt het bestaan hun niet, zeker nu ze de kaap van dertig hebben bereikt. Suster en Wiebke worden geconfronteerd met alledaagse dingen zoals geld verdienen, liefde, seks en de dood terwijl het leven zich genadeloos verder sleept. De tand des tijds treft iedereen, zelfs striphelden."


Bries
28/09
TOP
Jim Curious 2: Tocht door de Jungle (Matthias Picard) (HC/50p/€20,00) (met 3D-brilletjes)
> In 2014 verscheen bij Bries het album Jim Curious: Reis naar de Diepten van de Oceaan door Matthias Picard. Dat tekstloze album diende je te lezen met een van de meegeleverde 3D-brilletjes zodat de wereld in de strip ruimtelijker werd. Dat album raakte internationaal uitgegeven. Nu is Jim terug in het nieuwe avontuur Tocht door de Jungle waarin de avonturier een broeierige en moeilijk doordringbare jungle intrekt. Een wonderlijke wereld openbaart zich. Het album is opnieuw een uitgave van Bries en je krijgt er gewoon weer twee 3D-brilletjes bij. Het album is voor jong en oud en zo kunnen kinderen eventueel met je meekijken.


Casterman
07/09
TOP
Alex Senator 9: De Schimmen van Rome (Thierry Démarez + Valérie Mangin) (SC/48p/€9,95)
> De Schimmen van Rome is deel 9 in de reeks Alex Senator, de toch wel betere spin-off van Alex als we die moeten vergelijken met de jonkiesversie in De Jeugd van Alex. "Alex keert terug uit Petra en ziet hoe de Romeinse hoofdstad ten prooi valt aan angst. Bizarre en bloederige moorden in de straten zorgen ervoor dat zelfs de Pretoriaanse garde in paniek slaat. De ene beschuldigt de melaatsen, de ander de oosterlingen, maar Augustus weet dat de waarheid elders ligt. Alex geeft niet toe aan de angst en volgt het spoor van de schimmen in Rome, niet wetend dat hij even gevaarlijk kan worden als zij. Het mysterie, de waanzin en de grootsheid van Rome!"
• Isabelle Avondrood integraal 3: 7. Allemaal Monsters - 8. Het Geheim der Diepten - 9. Het Helse Labyrint (Jacques Tardi) (HC/144p/€29,95)
> Laatste integrale. Hierna volgt er nog een allerlaatste album (deel 10) waarmee Jacques Tardi de reeks wil afsluiten.
• De Reportages van Lefranc: Het Ardennenoffensief (Olivier Weinberg + Isabelle Bournier) (SC/56p/€8,50) (herdruk)
• Savage 4: Esmeralda (Félix Meynet + Yann) (SC/48p/€7,95)
> "Nadat hij heeft afgerekend met de markies van Trazegnies en de dood van zijn ouders heeft gewroken, aanvaardt Felix Savage een levensgevaarlijke missie. Aan het hoofd van het 3e eskader jagers van Afrika trekt hij naar Sinaloa om daar generaal Corona te verdrijven, een aanhanger van Juárez. maar daarvoor moet hij 'El espinazo del diablo' temmen, een bergrug van de westelijke cordillera. En Esmeralda? Esmeralda is een weesmeisje zonder familie die is toevertrouwd aan de goede zorgen van strenge karmelietessen. Zij voeden jonge meisjes op met ijzeren hand. Haar enige hoop: met Felix trouwen! Ze is de daad van Felix niet vergeten, die een snoepje weigerde dat ze hem aanbood. Volgens een oud Azteeks gebruik zijn ze daardoor verloofd. Zij gaat ervanuit dat het hart van Felix haar sindsdien toebehoort!"


Catullus
28/09
TOP
• Fokke & Sukke scheurkalender 2020 (Jean-Marc Van Tol + Bastiaan Geleijnse / John Stuart / Jean-Marc Van Tol) (SC/€14,99)


Comic Watch
21/09
TOP
De Verloren Verhalen van Lemuria 3: Race naar het Verleden (Rully Akbar / Sean Lee + Sytse S. Algera) (SC/48p/€9,25)
De Verloren Verhalen van Lemuria 3: Race naar het Verleden (Rully Akbar / Sean Lee + Sytse S. Algera) (HC/48p/€19,95)
De Verloren Verhalen van Lemuria 3: Race naar het Verleden - dossiereditie (Rully Akbar / Sean Lee + Sytse S. Algera) (HC/68p/€45,00)
> Dit album is het slot van de cyclus. Over de vorm van een eventueel vervolg twijfelt Sytse S. Algera nog. Dat kan namelijk een roman worden, vertelt hij in de dossiereditie van het album. De grootste verandering is dat na twee delen tekenaar Apri Kusbiantoro is ingeruild voor Rully Akbar die ook al de tekenaar is van de Lemuria-spin-off Citadel. Sean Lee verzorgt de inkleuring van Lemuria. Door de stijl van de inkleuring tekent hij eigenlijk gewoon mee. Het album verschijnt in drie uitvoeringen, telkens met een andere cover: softcover (9,25 euro), hardcover (19,95 euro) en een luxe met dossier, ex libris en extra kortverhaal op 250 exemplaren (45 euro). Het verhaal: "In dit derde deel nemen we je mee naar de Aarde van vijftig miljoen jaar geleden. Lemuria is een intussen verdwenen continent waar twee buitenaardse rassen uitmaken wie de toekomstige heersers van het heelal zullen zijn. De jonge wees Russ reist samen met de buitenaardse Carp en het ontsnapte slavenmeisje LyAnn naar Samondakrist om een tot slaaf gemaakte jongen te bevrijden. Ze komen er al snel achter dat in de stad een groot toernooi gehouden wordt waar Russ tegen wil en dank aan moet deelnemen. Tijdens dit toernooi komt Russ erachter wat er met zijn familie gebeurd is en wat zijn rol in de strijd tussen de buitenaardse rassen zal zijn."
• De Witte Indiaan 3: Thuiskomst (Jake Bilbao + Sytse S. Algera) (SC/48p/€9,25)
• De Witte Indiaan 3: Thuiskomst (Jake Bilbao + Sytse S. Algera) (HC/48p/€19,95)
> Laatste deel van de westerntrilogie.


Daedalus
21/09
TOP
Aquablue 16: Rakahanga! (Reno + Régis Hautière) (HC/48p/€17,95)
> Met dit album is de achterstand op de Franse reeks bijgebeend. "Dankzij het ingrijpen van Nao, Carlo en Cybot bleef het aantal slachtoffers van de aanslag op de Standard-Island beperkt. Maar het sturen van het leger om de Aardse kolonisatoren te beschermen tegen de fratsen van de terroristen zet kwaad bloed bij de oorspronkelijke bewoners. De spanning tussen de twee gemeenschappen is te snijden en de kleinste vonk kan de boel doen ontploffen. Nao denkt nog dat hij de lieve vrede zal kunnen herstellen, maar langzamerhand schijnt alles en iedereen zich tegen hem te keren... Inmiddels is Carlo terug op Aarde waar hij tracht Maurice Dupré terug te vinden. Dupré, die een onderzoek deed naar de banden tussen Texec en een bepaalde groep (lees: sekte) van aardbewoners op Aquablue, laat al een hele tijd niets meer van zich horen."
De Dag 1: Waarop de Bus Zonder Haar Vertrok (Marko + Béka) (HC/72p/€19,95)
> De Dag Waarop... wordt wellicht een hitje bij lezers die op zoek zijn naar een goeie feelgoodstrip. Tekenaar Marko (Verdun) hanteert een luchtigere tekenstijl op scenario van Béka (Rommelgem, Dance Academy). "Clementien loopt in het leven een beetje verloren. Zij is de richting kwijt en zoekt bijgevolg naarstig naar een antwoord op al haar existentiële vragen. Gelukkig zit het leven ook vol verrassingen, wijze lessen en toevallige ontmoetingen, als je er maar voor openstaat. Wie weet... misschien heeft Clementien de weg naar het geluk al lang gevonden?" Een paar weken geleden verscheen in het Frans deel 4 waarin een ander koppel gevolgd wordt. In deel 3 eindigt het verhaal van Clementien en Antoine.
De Dag 2: Waarop Ze Haar Vlucht Nam (Marko + Béka) (HC/72p/€19,95)
> "Sinds ze kruidenier Antoine ontmoet heeft, heeft Clementine heel veel dingen veranderd in haar leven. Maar ze heeft nog steeds niet gevonden waarnaar ze op zoek was: geluk en verzoening. Wanneer ze terugkeert naar de supermarkt, is Antoine er niet meer. Simon, een biologische imker, nam zijn plaats in. Dankzij hem zal Clementine een glimp opvangen van verschillende levenspaden die haar worden aangeboden. Maar hoe kan ze het juiste vinden? De enige oplossing... Proberen!"
• Dwergen 9: Dröh van de Zwervers (Jean-Paul Bordier + Nicolas Jarry) (SC/56p/€8,95)
> Verscheen vorige maand in hardcover.
Elfen 19: De Heremiet van Ourann (Bojan Vukic + Eric Corbeyran) (SC/56p/€8,95)
> Verscheen vorige maand in hardcover.
• Excalibur - Kronieken 5: Morgane (Alain Brion + Jean-Luc Istin) (HC/60p/€17,95)
> Morgane is het vijfde en laatste deel van de reeks Excalibur - Kronieken, een zoveelste, maar wel goed gemaakte reeks rond het legendarische zwaard van koning Arthur. "Natre, bezeten door de geest van Cernunnos, beveelt de christelijke legers van Patricius. Zijn doel: Avalon veroveren. Merlijn en Viviane van hun kant proberen hun bondgenoten te verzamelen om het heilige eiland te verdedigen. Ze proberen koning Glywys ervan te overtuigen de doorgang op zijn land aan de legers van Patricius te weigeren. Ondertussen is Morgane op het eiland Skye ingewijd in de magie en de krijgskunst. Hoe meer ze leert, des te meer haar doelen in focus komen..."
Man van het Jaar 11: 1886 - De Muze die het Vrijheidsbeeld Bezielde (Filip Andronik + Céka) (HC/56p/€17,95)
> In maart 2019 verscheen in het Frans nog deel 15. Daedalus presenteert alvast deel 11 dat zich in 1886 afspeelt. "Het Vrijheidsbeeld is een symbool dat heel de wereld kent, en het is het levenswerk van Bartholdi, zijn 'grote werk'! Hij begon in 1865 maar het werk werd pas twintig jaar later ingehuldigd... Terwijl zowat alles bekend is over deze faraonische constructie, over de metalen constructie van Gustave Eiffel, blijft er een vraag over: wie heeft haar gezicht geschonken aan het beroemdste van alle beelden? De held van dit album is... een heldin. De inspiratie voor het eeuwige monument van Bartholdi. Is het de moeder van de beeldhouwer? Een jong meisje op een versperring in 1851? Een prostituee? De knappe weduwe van Isaac Singer, uitvinder van de naaimachines? Of een andere vrouw van wie de identiteit ook vandaag nog een mysterie is? Ontdek dit personage dat echt heeft bestaan..."
De Meesterinquisiteurs 7: Orleas (Andrea Cuneo + Sylvain Cordurié) (SC/48p/€8,95)
> Verscheen vorige maand in hardcover.
• Orakel 9: De Wolvin (Roberto Jorge Viacava + Patrice Lesparre) (HC/56p/€17,95)
> Voorlaatste deel van de conceptreeks. "Als dochter van een koningin rest Thalystri niets meer, behalve de haat die ze koestert voor Ares, de god die haar volk uitroeide. Hij voert het bevel over een Spartaanse stam en blijft meedogenloos moorden. Thalystri stelt langzaam maar zeker een leger samen dat het de indringers moeilijk maakt. Hoewel ze een vrouw is, slaagt ze er dankzij haar intelligentie, haar behendigheid en haar kracht in om duizenden manschappen op de been te brengen. Zo ontstaat de legende van een gevaarlijke en innemende krijgster met de bijnaam de Wolvin."
Troje 4: De Poorten van de Tartaros (Erion Ardisha Campanella + Nicolas Jarry) (HC/56p/€17,95)
> Vierde en laatste deel van de reeks over de befaamde Trojaanse Oorlog. "Terwijl de laatste overlevenden van het Hettitische rijk de legers van Cronos ontvluchten, moet Achilles Troje betreden als hij toegang wil krijgen tot Tartaros en de Giants wil afleveren. Maar Priamus weigert hem binnen te laten en ziet in hem een vijand van zijn volk. Met tegenzin besluit Achilles de wapens op te nemen tegen de Trojaanse alliantie en te vechten aan de zijde van koning Agamemnon en zijn broer, de verraderlijke Menelaos. Achilles weet dat hij koste wat koste Troje moet binnengaan voordat Cronos de stad en daarmee de laatste hoop van de mensheid vernietigt..."
De Vier van Baker Street 6: De Man van de Yard (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (SC/56p/€7,95)
> Verscheen vorige maand in hardcover.


Dargaud
07/09
TOP
Blueberry integrale editie 1: 1. Fort Navajo - 2. Dreiging in het Westen - 3. De Eenzame Adelaar (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC/168p/€29,95) (herdruk)
• Blueberry integrale editie 2: 4. De Lange Weg naar Cochise - 5. Oorlog of Vrede - 6. De Man met de Zilveren Ster (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC/160p/€29,95) (herdruk)
• De Kat van de Rabbijn 8: Amandelmandje (Joann Sfar) (HC/56p/€15,95)
> "Ze houden van elkaar. Ze leven in Algiers. Hij is joods, zij katholiek. Op een dag komt de jonge vrouw naar de rabbijn. Ze wil zich tot het jodendom bekeren om zich beter te integreren en haar toekomstige echtgenoot een plezier te doen. Hij is met verstomming geslagen: waarom een geloof omarmen dat zo ingewikkeld, zo irrationeel, zo moeilijk is? De Kat en Zlabya besluiten haar op andere gedachten te brengen, en vinden in Knidelette een onverwachte bondgenote..."
• De Werelden van Aldebaran: Aldebaran 1: De Ramp (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Werelden van Aldebaran: Aldebaran 2: De Blonde Vrouw (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Werelden van Aldebaran: Aldebaran 3: De Foto (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Werelden van Aldebaran: Aldebaran 4: De Groep (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Werelden van Aldebaran: Aldebaran 5: Het Wezen (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Aldebaran: Betelgeuze 1: De Planeet (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Aldebaran: Betelgeuze 2: De Overlevenden (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Aldebaran: Betelgeuze 3: De Expeditie (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Werelden van Aldebaran: Betelgeuze 4: De Grotten (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Aldebaran: Betelgeuze 5: De Andere (Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Aldebaran: Overlevenden - Kwantumanomalieën 1 (Leo) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Aldebaran: Overlevenden - Kwantumanomalieën 4 (Leo) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
XIII 25: The XIII History (Iouri Jigounov + Yves Sente) (SC/48p/€7,95)
XIII 25: The XIII History (Iouri Jigounov + Yves Sente) (HC/48p/€15,95)
XIII 25: The XIII History (Iouri Jigounov + Yves Sente) (HC/64p/€59,95) (luxe met ex libris)
> Zoals al meermaals aangekondigd verschijnen er dit jaar twee albums van XIII. eerst en vooral maakt Yves Sente werk van een stamboom van Jason Mac Lane in het speciale album The XIII History, deel 25 in de reeks, naar het voorbeeld van de inmiddels twee albums van The XIII Mystery door Jean Van Hamme. Sente schrijft de artikelen en Iouri Jigounov illustreert deze. Tussen deze artikelen staan enkele korte striphoofdstukjes. Van hetzelfde duo verschijnt in december een gloednieuw stripverhaal van XIII, de start van een nieuwe cyclus. Die cyclussen zijn voortaan korter dan de aanslepende cyclussen. The XIII History verschijnt in softcover, hardcover en een luxe met ex libris en bonuspagina's.


Dupuis
07/09
TOP
• Bollie & Billie 1: Zo Bollie, Zo Billie (Jean Roba) (SC/64p/€6,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Bollie & Billie 2: Bollie en Billie Gaan aan de Gang! (Jean Roba) (SC/64p/€6,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> De reeks Bollie & Billie van Jean Roba viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. In het Belgisch Stripcentrum kan je nog tot eind dit jaar een overzichtsexpo bezoeken. Dupuis start deze maand met een gloednieuwe uitvoering van de gagalbums die bij de uitgeverij verschenen (de delen 1 tot 24), te beginnen met de eerste twee albums. De coverillustratie van deel 2 werd nog niet eerder gebruikt. Ook in het Frans worden vanaf september alle Dupuis-albums heruitgegeven, sommige met nieuwe covers. In het Frans verschijnen ze allemaal dit jaar. In het Nederlands maakt men het niet zo bont en zullen de albums met enige regelmaat verschijnen zoals de herdrukken van Lucky Luke of Jommeke met nieuwe coverlay-out. Deze relook-operatie betreft een volledige en chronologische heruitgave van de gags. Dankzij een bericht op onze Facebookpagina konden we medesamenstellers Christelle en Bernard Pissavy-Yvernault helpen aan een gag waarvan ze het bestaan niet kenden. Die gag verscheen nooit eerder in album en raakte zelfs niet in het weekblad Robbedoes gepubliceerd omdat hij verloren raakte (zie dit Weetje). Die verloren gag krijgt zijn plaats in het eerste album.
• Lucky Luke 29: Prikkeldraad in de Prairie (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50)
(herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)
De Muizen van Leningrad 1: Ik Ben Chapayev! (Thomas Du Caju + Jean-Claude Van Rijckeghem) (SC/48p/€7,95)
> Deze samenwerking tussen Thomas Du Caju en Jean-Claude Van Rijckeghem is hun nieuwste tweeluik na Little England en de reeks Betty & Dodge. de hardcover met andere coverafbeelding wordt momenteel herdrukt nadat een typfout op de cover en rug werd opgemerkt (Muisen in plaats van Muizen). Het is opnieuw voer voor vliegtuigfreaks, maar zeker ook voor liefhebbers van knap getekende en goed vertelde stripreeksen met veel aandacht voor de geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog. "Sovjet-Unie, 1941. Piotr, Maxim, Anka en Grygori zijn speelvogels die dromen van de revolutie, of van een toekomst als schrijver. Ze maken zich klaar om te vluchten voor de Duitsers wanneer de oorlog hen inhaalt. Tussen de vallende bommen banen ze zich een weg, richting veiligheid, richting Leningrad. Onderweg zijn ze aangewezen op elkaar, met hun vriendschap als sterkste wapen tegen de oprukkende Duitsers..."
Natasja integrale 3: 7. De Vlucht met Mona Lisa - 8. Opnamen voor Caltech - 9. De Raadselachtige Gedaanten (François Walthéry / Jidéhem / Pierre Seron + Mittéï / François Walthéry / Étienne Borgers) (HC/180p/€27,95)
Natasja integrale 3: 7. De Vlucht met Mona Lisa - 8. Opnamen voor Caltech - 9. De Raadselachtige Gedaanten (François Walthéry / Jidéhem / Pierre Seron + Mittéï / François Walthéry / Étienne Borgers) (HC/180p/€75,00) (luxe met ex libris)
> Derde bundeling met de reguliere albums De Vlucht met Mona Lisa (inclusief het knotsgekke knipoogjesverhaal Natasja en de Striptekenaars) en het sf-tweeluik Opnamen voor Caltech en De Raadselachtige Gedaanten met medewerking van Jidéhem (Sophie, Guust Flater, Robbedoes en Kwabbernoot) voor de decors.
• Team Rafale 4: Op Jacht in Afghanistan (Matthieu Durand + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
• Team Rafale 4: Op Jacht in Afghanistan (Matthieu Durand + Frédéric Zumbiehl) (HC/48p/€15,95)
> In de reeks Team Rafale nam Matthieu Durand (Tanguy en Laverdure "Classic") het tekenwerk vanaf deel 4 uit 2010 over van Eric Loutte. "Tom Nolane, Jessica Nate en hun vrienden van het eskadron 1/7 Provence zijn in de val gelopen. Dat ze zich eruit gaan redden, staat vast, maar tegen welke prijs? En wat is dat geheimzinnige Commando 801 dat opereert in het Afghaanse grensgebied? Slagen de zes Franse elitesoldaten erin aan hen te ontkomen? De taliban heeft ondertussen door dat de kwantumprocessor die ze in handen hebben gekregen een fortuin waard is. Ze besluiten hem te verkopen aan Anatoli Gurchev, de topman van de wereldwijde wapenhandel. Hij beseft het financiële risico en besluit de grote middelen in te zetten om de processor Afghanistan uit te smokkelen. Voor Tom, Jessica en de leden van het 1/7 begint een achtervolgingsrace aan Mach 1.6 in het spoor van een listige en snelle vijand, van de Afghaanse hoogten tot de Iraanse woestijn..."


De Eenhoorn
14/09
TOP
• Imagine Mosul (Caryl Strzelecki + Rudi Vranckx) (HC/112p/€22,50)
> "Gebaseerd op de spraakmakende documentaires van Rudi Vranckx Imagine Mosul en From Mosul with Love. Verslaggever Rudi Vranckx ontdekt dat in Mosul tussen gruwel en vernieling een aantal mensen hun hoop op een betere toekomst levend wisten te houden. Tussen de brokstukken van wat ooit een muziekschool was, klinkt gitaarmuziek en wordt gezongen 'Imagine all the people, living life in peace'. Rudi Vranckx en Caryl Strzelecki vertellen in woord en beeld hoe deze muzikanten ondanks het gevaar en de voortdurende dreigementen niet alleen hun instrumenten, maar ook de muziek in hun hoofd wisten te bewaren. Een ode aan de muzikanten van Mosul."


Frank Pels
28/09
TOP
• Nog Één Keer Vlammen (Frank Pels) (HC/176p/€19,95)
> "Hij is een opportunist. Hij is een reclameman. Hij is een drukke directeur. Hij is een miljonair. Hij gaat met pensioen. Maar wil daarna beslist nog een tweede carrière opbouwen. Iets belangrijks verrichten. De wereld verbazen. Een drang die voortkomt uit de wens om nog snel even iets gedenkwaardigs toe te voegen aan de naderende eeuwigheid. En ook uit de angst voor dat vermaledijde Zwarte Gat, waarin je als je niet uitkijkt ondergedompeld wordt in, zoals hij het zelf noemt, tdomestiek gekeutel'. Kortom het hilarische en actuele verhaal over een babyboomer, die zoals iedere babyboomer niet van ophouden wil weten. Die stug en tegen beter weten in doorgaat. Om nog één keer te vlammen!"


Glénat
07/09
TOP
Exile 3: Sonntag (Éric Stalner + Cédric Simon / Éric Stalner) (HC/56p/€16,95)
> Laatste deel van de sf-trilogie. "Of hij er nu klaar voor is of niet, voor de mens breekt een nieuwe tijd aan. Eindelijk kan Koïos de meester worden van Kayenn, de planeet die hij uitkoos nadat hij de aarde verliet aan boord van het ruimteschip Glory. Het project Ares loopt. Weldra zal hij het woud, vergiftigd door het vloeibare geheugen, helemaal onder controle hebben en wordt Kayenn zijn nieuwe lichaam. De stad rond het wrak van het tuig kan eindelijk verdwijnen. Koïos staat op het punt de mensheid een nieuw tijdperk binnen te loodsen. Sonntag, zijn dubbelganger, was ‘aangetast’ door zijn menselijke karakter en werd opgeofferd voor het grote project. Niemand kan hem nog tegenhouden om zijn lot te vervullen. Tenzij...?"

De Grote Dode 3: Blanche (Vincent Mallié + Régis Loisel / Jean-Blaise Djian) (HC/60p/€16,95) (herdruk)
• De Grote Dode 4: Somber (Vincent Mallié + Régis Loisel / Jean-Blaise Djian) (HC/64p/€16,95) (herdruk)
• De Grote Zeeslagen 9: Texel (Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€16,95)
> Het negende album van De Grote Zeeslagen is volledig het werk van de grote roerganger van de reeks Jean-Yves Delitte. Komt mooi uit voor onze Nederlandse vrienden, want het complete verhaal heeft de zeeslag bij Texel (1694) als onderwerp. "Wat als een zeerover trouw zweert aan de Kroon? Op het einde van de zeventiende eeuw is Frankrijk nog maar eens in oorlog. Lodewijk XIV kiest resoluut voor een agressieve aanpak, onder het mom zijn grenzen te versterken. De verenigde Europese grootmachten zijn de wanhoop nabij. Helaas voor de onstuimige Zonnekoning verzandt het gevecht en verergert de situatie. Hongersnood en epidemieën teisteren het land. Erger nog: speculatie op de graanprijzen brengt de economie aan het wankelen, die ook al onder druk staat door de hoge oorlogskosten. Een ware held zorgt voor een ultieme reddingsboei: Jan Bart. Hij was zeerover, maar is nu een officier bij de Marine. Hij staat aan de vooravond van een van zijn beroemdste wapenfeiten, dat zich afspeelt voor de Hollandse kust, ter hoogte van het eiland Texel, in juni 1694." In juni verscheen deel 10 van de reeks in het Frans. De oorspronkelijke achterstand door een lager vertaaltempo is dus al mooi ingehaald.
Slangengod 2: De Tempel van de Ravengod (Benoît Dellac + Jérôme Legris) (SC/64p/€7,95)
Slangengod 2: De Tempel van de Ravengod (Benoît Dellac + Jérôme Legris) (HC/64p/€15,95)
> Met het nog te verschijnen deel 3 wordt de reeks afgerond. Benoît Dellac en Jérôme Legris hadden nog plannen voor volgende cyclussen, maar de eerste twee albums vonden onvoldoende hun publiek. Volgens tekenaar Dellac kregen ze veel goede reacties van lezers en verkopers en waren ook de recensies gunstig, maar de reeks had het moeilijk om tussen de duizenden nieuwe strips die per jaar in het Frans verschijnen voldoende op te vallen. De inhoud van deel 2: "Een Viking kan niet leven in een wereld waar de moordenaars van zijn familie rondlopen. Het offer van Nessa is niet voor niets geweest. De clans die Björn de Verbrande volgden, hebben zich achter Ulf Keludar geschaard en Islandia is dus verenigd. Maar de queeste van Elrik begint nog maar net… Hij heeft zijn geheugen weer terug en besluit naar het vasteland te trekken om zich te wreken op degenen die hem alles ontnamen: Hakoo, de koning van Noorwegen, en Ygrid, zijn priesteres, die van Elrik een berserker maakte. Hoewel een onsterfelijk leger met Loki als aanvoerder hem bedreigt, gaat Elrik zijn lot niet uit de weg. Volgens Ygrid is de profetie duidelijk: binnenkort zullen ze alle drie verenigd zijn. De gevolgen zijn niet te voorspellen..."

De Zonen van El Topo 2: Abel (José Ladrönn + Alejandro Jodorowsky) (HC/72p/€17,95)
> Vervolg van de trilogie, op zich al een vervolg op een van Alejandro Jodorowsky's meest bizarre films.

H.G. Wells
Het Eiland van Dr. Moreau (Fabrizio Forentino + Dobbs naar de roman van H.G. Wells) (HC/56p/€16,95)
> In de collectie stripbewerkingen van H.G. Wells' romans is Het Eiland van Dr. Moreau de laatste strip, nu getekend door Fabrizio Forentino. "'Zijn wij dan geen Mensen?' Edward Prendick is de enige overlevende van een schipbreuk. Hij wordt gered door Montgomery, de assistent van een zekere dokter Moreau. Op hun eiland, ver weg van bewoning, voeren de twee wetenschappers al een tiental jaar verschrikkelijke experimenten uit. Ze transplanteren en modificeren dieren genetisch om ze bewustzijn te schenken en te laten praten. De 'mens-dieren' gehoorzamen aan een geheel van regels, de Wet, die elk primitief gedrag veroordeelt, en vereren Moreau als een god. Maar Pendrick ontdekt al snel dat de dierlijke impulsen van die wezens allesbehalve vergeten zijn... Het bizarre en visionaire eiland van dokter Moreau, waar kwesties als identiteit en waardigheid van dieren naar voren komen, is nog altijd even relevant."


Graton
07/09
TOP
Michel Vaillant seizoen 2 8: 13 Dagen (Benjamin Benéteau / Vincent Dutreuil + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€7,95)
Michel Vaillant seizoen 2 8: 13 Dagen (Benjamin Benéteau / Vincent Dutreuil + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€15,95)
> 13 Dagen belooft een spannend verhaal te worden met Michels terugkeer naar de Formule 1! "De dood van Jean-Pierre laat een blijvende leegte binnen de familie Vaillant. Michel wordt eindelijk vrijgesproken en wil de stal onder zijn leiding weer op het niveau van weleer brengen. Hij neemt contact op met Renault om de toekomstige Vaillantes met een Franse motor uit te rusten. De algemene directeur van Renault F1 kreeg net te horen dat een van zijn coureurs is uitgevallen voor de Grote Prijs van Frankrijk. Hij vraagt Michel om deel te nemen en het F1-toneel weer te betreden. Michel weigert de opdracht, vooral omdat hij maar dertien dagen heeft om zich mentaal en fysiek voor te bereiden, maar... laat zich door Françoise toch overtuigen. Hij begint intensief te trainen. Tussen twee sessies in de simulator door moet Michel kilometers zwemmen, en zijn angst en emoties leren te beheersen... De toekomst van de Vaillante-renstal hangt af van deze Grote Prijs. Als hij wint, is hij helemaal terug, maar als hij verliest...?"


De Harmonie
07/09
TOP
• Het Eeuwig Jeukende Zelf (Gummbah) (HC/160p/17,90)
> "Het eeuwig jeukende zelf bevat een selectie van de beste, niet eerder gebundelde tekeningen die de absurdistische tekenaar de afgelopen jaren heeft gemaakt."
• Peter's Zeurkalender 2020 (Peter van Straaten) (SC/€15,00)
> Jubileumeditioe met de allerbeste cartoons uit de Zeurkalenders van 2015-2017.


Interstat
07/09
TOP
• Garfield Scheurkalender 2020 (Jim Davis) (SC/€14,99)
• Liefde Is... Scheurkalender 2020 (Bill Asprey + Kim Cadali) (SC/€14,99)


De Leeuw Uitgeverij
28/09
TOP
• Dirkjan scheurkalender 2020 (Mark Retera) (SC/€14,95)
> Een jaar gieren gegarandeerd, voortaan volledig in kleur!


Le Lombard
07/09
TOP
• De Brokkenmakers integraal 6: 16. Het Uur van de Haai - 17. Speciaal Commando - 18. Missie in het Oostblok (Christian Denayer + André-Paul Duchâteau) (HC/176p/€29,95)
> De Brokkenmakers loopt op zijn laatste benen, want deel 7 van de integrale reeks is het voorlaatste deel. "Is het uur van de erkenning eindelijk aangebroken voor Al en Brock? In hun eigen San Francisco binden ze in een beklijvend duel de strijd aan met 'de Haai'. De uitslag levert hun roem op, want nadien krijgen ze de opdracht een speciaal commando op te richten, met als belangrijkste elementen snelheid en reflexen aan het stuur. Hun op het lijf geschreven, dus! De Koude Oorlog, ten slotte, biedt hun de kans op een ritje in het oosten, aan de andere kant van het IJzeren Gordijn. Voor de Brokkenmakers maakt het niets uit: op beton of op ijs, slippen is slippen, gecontroleerd of niet! Dit zesde deel bundelt de volgende titels: Het Uur van de Haai, Speciaal Commando, Missie in het Oostblok en twee kortverhalen die nooit eerder in albumvorm verschenen. Deze integrale bevat, net als voorgaande delen, een omvangrijk geïllustreerd dossier."
Dokus 24: Opgelet, School! (Godi + Zidrou) (SC/48p/€5,00)
> Een nieuw schooljaar, een nieuwe Dokus, deel 24 alweer, tegen een actieprijs van 5 euro die momenteel voor alle albums in de reeks geldt. "Lezen of rijden, een moeilijke keuze! Als Meneer Peeters besluit dat het tijd is voor verkeerslessen, zet je je best schrap. Zeker als Dokus het vooral leuk vindt zoveel mogelijk uit de bocht te springen... Wie zegt dat tennisles in het klaslokaal onmogelijk is? En wat gezegd van een tapkraan? Het belooft een spannende strijd te worden tussen Leonie en Dokus op weg naar de eindmeet!"
Jugurtha integraal 1: 1. De Prins van Numidië - 2. De Keltiberische Helm - 3. De Nacht van de Schorpioenen - 4. Het Eiland van de Opstanding (Hermann / Franz + Jean-Luc Vernal) (HC/204p/€34,95)
> De reeks Jugurtha zal in vier integrales verschijnen, telkens met enkele dossierpagina's per integrale. De eerste twee reguliere albums met kortere verhalen werden door Hermann getekend en waren toen nog min of meer gebaseerd op de historische figuur Jugurtha. Nadat Franz als tekenaar de reeks overnam en de lezers vergastte op de knappe metgezel Vania, ging scenarist Jean-Luc Vernal meer freewheelen. Nadat hij helemaal de mist inging door er in deel 15, De Zwarte Steen, sciencefiction aan toe te voegen, kwam er bij een andere uitgeverij (Soleil in het Frans, Talent in het Nederlands) nog een laatste album, getekend door Michel Suro. Dat was zodanig slecht — werkelijk waar — dat Vernal er zich later voor schaamde. Het is ook niet opgenomen in de laatste integrale van de reeks. De voorstelling van de eerste integrale: "Jugurtha, de buitenechtelijke zoon van prins Mastanabal, wordt grootgebracht aan het hof van zijn oom Micipsa, koning van Numidië. Zijn neven, Hiempsal en Adherbal, zijn stikjaloers op de knappe jongeman die bij iedereen bewondering afdwingt. In zijn testament laat Micipsa zijn rijk na aan Jugurtha en diens neven. Die besluiten hem daarop om te brengen. Wanneer de poging mislukt, vertrekt Jugurtha om zijn sporen te gaan verdienen in het Romeinse leger in Hispania. Hij slaagt er zelfs in de steun van het almachtige Rome te verwerven. Maar zijn neven, die in hun land bleven, willen er niet van horen. Welk pad kiest de opstandige prins?"
Kinderen in het Verzet 5: Een Verscheurd Land (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95)
> Met de vertaling van Kinderen in het Verzet deel 5 benen we in het Nederlands de Franstalige albums bij. "François, Lisa en Eusèbe zetten hun gevecht voort. Het Lynx-netwerk krijgt de opdracht een ‘pianist’ te beschermen. De pianist is in feite een spion die de apparatuur moet plaatsen om het lokale Verzet met Londen te laten communiceren."


Lucky Comics
07/09
TOP
• Lucky Luke 57: Nitroglycerine (Morris + Lo Hartog van Banda) (SC/48p/€7,50) (herdruk met nieuwe coverlay-out)


Oogachtend
28/09
TOP
PAKKET: Zeep deel 1-2 (Maarten Vande Wiele) (2xSC/€24,99)

Dino (Dieter Van Der Ougstraete) (HC/196p/€35,00)
> Na Snow en Fantomia, die bij Bries verschenen, publiceert Oogachtend de derde strip van West-Vlaming Dieter Van Der Ougstraete. "Wanneer de dertienjarige Didier 'Dino' Duyckelaere en zijn vader door omstandigheden van de anonieme stad naar het plattelandsdorpje Erfschote verhuizen, loopt dat niet van een leien dakje. Dino moet zich op het Sint-Vincentiuscollege zien op te werken van loser tot coole kid, terwijl vader onderaan de sociale ladder moet beginnen bij Fritfrost, de enige werkgever die de regio rijk is. Ondertussen razen de hormonen en demonen en dreigt alles elk moment weer in elkaar te stuiken."
• Lontano (Brecht Evens) (SC/36p/€25,00)
> Portfolio met 36 prenten van Brecht Evens.
Naasten (Melanie Kranenburg / Niek Van Ooijen + Maaike Haan) (SC/232p/€19,99)
> "De vrouw van Geert krijgt te horen dat haar kanker niet meer te genezen is. De vader van Eva is al lange tijd ernstig ziek en takelt steeds verder af. Geert en Eva verzorgen hun geliefden en staan hen bij tot het eind. Langzaam zien ze hoe de dood steeds dichterbij komt en raken ze meer en meer in de greep van de zorg. Ze belanden in dezelfde situatie, maar hebben ieder hun eigen verhaal. Dit boek is het resultaat van een samenwerking tussen het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen en ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Naar een onderzoek van Maaike Haan hebben afstuderende studenten Comic Design Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen de twee fictieve verhalen over mantelzorg in de laatste levensfase verbeeld."
Zeep 2 (Maarten Vande Wiele) (SC/160p/€17,00)
> Maarten Vande Wiele publiceert het vervolg op zijn papieren soap Zeep. Zeker een aanrader voor wie zich nog de tv-reeks Dynasty (de versie uit de eighties) herinnert. De inhoud: "Met moeder in kritieke toestand moet Ken noodgedwongen een stap terugzetten uit het familiebedrijf. Hij vraagt Barbra om Castelson Zeep te leiden. Maar hoe doe je dat? Zakenvrouw zijn? Gelukkig is er de altijd behulpzame Todd die Barbra maar al te graag de knepen van het vak leert. Ook Rachella Kabuki zit niet stil. Ze wil Barbra zo snel mogelijk weg uit Castelmaine... en uit het hart van Ken. Wraak is een gerecht dat je het best koud serveert. Een nieuwe episode vol spanning, passie en intriges!"


Oogachtend / Scratch Books
28/09
TOP
Penelope (Judith Vanistendael) (HC/160p/€26,95)
> Momenteel werkt Judith Vanistendael op scenario van Zidrou aan een liefdesverhaal tussen een postbode ter zee en een walvis. Vanistendael trok zelf naar Zidrou voor een scenario. Haar tekenstijl past ze aan naar een meer klassieke stijl met computerinkleuring. Haar nieuwste album Penelope ligt alvast in de winkel. Het is een een co-productie van Oogachtend en Scratch Books. Het hardcoveralbum van 160 pagina's verschijnt ook in het Frans bij Le Lombard met een andere cover. Het verhaal is gebaseerd op de oud-Griekse mythe van Ulysses en Penelope, maar Vanistendael wisselde de rollen om. In haar verhaal is Penelope behalve vrouw en moeder ook chirurg. Haar dochter worstelt op het thuisfront met de ablatief en haar puberteit terwijl ze zelf levens redt in Aleppo, Syrië. In die bikkelharde oorlogsrealiteit verliest ze ook patiënten, loopt ze trauma's op en merkt ze dat ze haar roeping steeds moeilijker verzoend krijgt met haar gezin.
Penelope (Judith Vanistendael) (SC/180p/€69,00) (luxe)
> De luxe-editie verschijnt in een oplage van 175 door Judith Vanistendael gesigneerde exemplaren als een softcover met stofwikkel. Het album bevat het extra kortverhaal Moria, een reportage over de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos en twee extra gedichten van Bernard Dewulf.


Prometheus
21/09
TOP
Het Verhaal van de Dienstmaagd (Renée Nault naar de roman van Margaret Atwood) (SC/240p/€29,99)
> Eind maart verscheen de Engelstalige stripbewerking van The Handmaid's Tale door de Canadese tekenares Renée Nault naar het boek van Margaret Atwood. Wellicht is het verhaal inmiddels veel beter bekend dankzij de geslaagde tv-serie uit 2017. Seizoen 3 is inmiddels een feit en Atwood publiceerde onlangs nog een vervolg. De verfilming uit 1990, bewerkt door Nobelprijswinnaar Harold Pinter, kent daarentegen niemand nog. Het oorspronkelijke boek verscheen in 1985 en heeft (helaas) nog niets aan relevantie ingeboet. De inhoud: "Het verhaal speelt zich af in een dystopische nabije toekomst. Het geboortecijfer is door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten. Het land wordt omgevormd tot een streng religieuze samenleving waarin het woord van God als leidraad gebruikt wordt voor elk aspect van het leven. Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse der 'Dienstmaagden', die slechts één doel heeft: zich voort te planten. Alleen 's nachts in haar sobere kamer is ze vrij om zich over te geven aan haar illegale herinneringen: het lezen van boeken, haar eigen naam, het nu irrelevant geworden begrip 'liefde'."


Querido
28/09
TOP
• Cicade (Shaun Tan) (HC/32p/€16,99)
> "Inspirerend prentenboek over een cicade die al zeventien jaar op hetzelfde kantoor werkt. Hij is nooit ziek, klaagt niet en werkt harder dan zijn collega's, maar bij elke promotie wordt hij overgeslagen en door zijn collega's wordt hij belachelijk gemaakt en gepest. Als de cicade alle moed verloren lijkt te hebben, ondergaat hij een schitterende metamorfose. Hij krijgt vleugels en laat zijn oude leven achter zich. Shaun Tan maakte een aangrijpend prentenboek over vastzitten in een uitzichtloze situatie en dromen van een betere toekomst. Of het gaat om school, werk, relaties of eenzaamheid, velen zullen dat verlangen herkennen. Vertaald door Bart Moeyaert."


Saga Uitgaven
21/09
TOP
• Boes 15 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
• Boes integraal 9 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (HC/240p/€29,95)

> De inhoud van deze negende integrale verschijnt later nog in de softcoverdelen 15 en 16. We hebben trouwens nu pas door dat er in elke integrale telkens twee pagina's extra illustraties/cartoons staan als overgang tussen de inhoud van de twee gebonden albums.
De Triomf van m'n Vader (Morgann Tanco + Serge Scotto / Éric Stoffel) (HC/96p/€15,00) (herdruk)
> Deze herdruk maakt deel uit van de "15 jaar Saga"-aanbieding waarbij 15 albums tegen 15 euro te koop zijn.

Collectie Bamboe

40 Olifanten 2: Maggie, die door Muren Loopt (Virginie Augustin + Kid Toussaint) (HC/56p/€19,95)
> Slot van een eerste cyclus in de eerder dit jaar gelanceerde reeks over de gelijknamige vrouwelijke dievenbende uit de jaren 1920. In het Frans is deel 3 ook al verschenen. Dat is een afgerond verhaal. "De spanning loopt hoog op tussen de 40 Rovers en de 40 Olifanten, de mannelijke en vrouwelijke gangsterbendes in South London. De Olifanten worden voortaan geleid door Alice en ze vrezen dat een van hun leden een mol is die cruciale informatie doorgeeft aan de politie. Florrie ziet haar positie verzwakken terwijl inspecteur Sacks meer en meer druk op haar legt om de gangsterbende ten val te brengen. Net dat moment kiest Art Stocker, de peetvader van de 40 Rovers, voor de aanval tegen zijn rivalen. Voor de 40 Olifanten staat niet minder dan het overleven van hun 'familie' op het spel."
Mooie Momenten (Jim) (HC/136p/€15,00)
> Dit album met kortverhalen, waarvan eentje met Marie en Raphael uit Jims Een Nacht in Rome, maakt deel uit van de "15 jaar Saga"-aanbieding waarbij 15 albums tegen 15 euro te koop zijn.


Scratch Books
28/09
TOP
• Joost Swarte Overal (Joost Swarte) (HC/32p/€25,00)
> Ter gelegenheid van Jost Swartes vijftigjarig bestaan als illustrator, ontwerper en architect verschijnt dit cahier met 32 prenten op groot formaat die je desgewenst kan inlijsten.
Stemmen in het Duister (Ulli Lust naar de roman van Marcel Beyer) (HC/368p/€29,90)
> De Duitse Ulli Lust (zie Vandaag Is de Laatste Dag van de Rest van Je Leven) verstripte de roman Vliegende Honden van Fransman Marcel Beyer. "Duitsland, 1944. Het Derde Rijk loopt op zijn einde. Hermann Karnau is een geluidstechnicus die is geobsedeerd door de menselijke stem in al zijn gedaanten. Hij wil hem zo compleet mogelijk vastleggen: als de tirades van de Führer, het gebrul van de menigte, de kreten van een soldaat in doodsnood. Door zijn werk voor de nazi's komt hij terecht bij het gezin van Joseph Goebbels. Daar ontmoet hij Helga, de oudste dochter. Het onschuldige meisje begint zich te realiseren in wat voor gruwelijke wereld ze leeft..."
Weten Hoe de Wereld Klinkt (Giacomo Bevilacqua) (HC/192p/€29,90)
> De Italiaanse auteur Giacomo Bevilacqua liet zich in 2017 danig opmerken met Weten Hoe de Wereld Klinkt dat toen in het Italiaans, Frans en Engels verscheen. Forbes rangschikte het bij de tien beste graphic novels die dat jaar in de Verenigde Staten uitkwamen. "Voor een artikel dat hij aan het schrijven is besluit Sam in New York te gaan wonen en zestig dagen lang met niemand te praten. Behalve een oefening in observatie en zelfbeheersing, is deze periode van zelfgekozen isolatie voor Sam een poging om zijn pijnlijke verleden te vergeten en zijn gebroken hart te genezen. Maar waar hij niet op heeft gerekend is dat de stad zijn plannen in de war schopt en geheimen onthult die al die tijd voor zijn neus lagen. Hij hoeft alleen zijn ogen te openen... Een ontroerend, schitterend geïllustreerde reis door het New York van nu, die draait om de vraag hoe je jezelf — en misschien wel je soulmate — kunt vinden in een drukke stad die nooit stil is."


Sherpa
14/09
TOP
Extases 1 (JeanLouis Tripp) (HC/288p/€21,90)
Extases 1 (JeanLouis Tripp) (HC/288p/€49,95) (luxe met ex libris)
Extases 1 (JeanLouis Tripp) (HC/288p/€75,00) (ultra limited luxe met ex libris, extra prent, stofomslag en andere cover)
> Start van de vierdelige autobiografische strip van JeanLouis Tripp (die onder de naam Jean-Louis Tripp Magasin Général tekende). In deze autobiografie heeft hij het voornamelijk over zijn seksuele avonturen en avontuurtjes. Hij heeft blijkbaar veel te vertellen, want deel 1 telt 288 pagina's en stopt bij zijn twintigste. Deel 2 gaat verder tot zijn veertigste, deel 3 stopt bij zijn 57ste en deel 4 zal over zijn huidige, monogame seksleven gaan met zijn echtgenote Aude Mermilliod, zelf ook een striptekenares die het plan heeft opgevat een gelijkaardig album te maken over hun seksleven, maar dan gezien door haar ogen. Tripp schuwt geen taboes. Hij vertelt openlijk over zijn eerste kus, homoseksuele experimenten, swingen en orgies. Ook in de tekeningen toont hij organen, openingen en ingangen zoals ze zijn. De luxe-editie verschijnt in een oplmage van 99 exemplaren met gesigneerde ex libris. Bij de ultra limited luxe zit ook een ex libris. de oplage hiervan bedraagt amper 35 exemplaren.
• Ravian en Laureline 13: Aan de Grenzen (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/72p/€24,95) (heruitgave)
• Ravian en Laureline 14: De Levende Wapens (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/72p/€24,95) (heruitgave)
• Ravian en Laureline luxepakket 13. Aan de Grenzen - 14. De Levende Wapens (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (2xHC/€110,00) (luxes met drie prenten)


Silvester
21/09
TOP
PAKKET: Het Dagboek van Cerise deel 1+2 (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (2xHC/€29,95)
PAKKET: Bomb Raid deel 1-2 (Michel Kœniguer) (2xHC/€29,95) (met A3-kunstdruk)

• Arctica 10: Het Complot (Bojan Kovacevic + Daniel Pecqueur) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
> Van het futuristische Arctica verschijnt deel 10. "Terwijl Dakota de ontvangst van menselijke vrijwilligers, die een rol willen spelen in deze vanuit de sterren afkomstige gemeenschap, van dichtbij volgt, hebben de grootmachten van de aarde spionnen ingezet met een heel ander doel voor ogen. Mismy en Lulha worden in het ruimtestation Blue Sky Agency, waar ze wonen, overvallen door een commando-eenheid van huursoldaten. De huursoldaten nemen Mismy en Lulha in gijzeling. Tegelijkertijd wordt Dakota, op weg naar het aan de buitenaardse wezens toegewezen grondgebied in Baswana, tegengehouden door andere huursoldaten in dienst van een conglomeraat van geheime diensten, die ervan overtuigd zijn, dat de buitenaardse wezens een reële bedreiging vormen."
Bomb Raid 1: Da Nang (Michel Kœniguer) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
Bomb Raid 2: Chu Lai (Michel Kœniguer) (HC/48p/€17,95)
> Kan er nog een luchtvaartreeks bij? Altijd volgens de liefhebbers, en die zijn er in grote getale. Dit zijn de eerste twee delen van Bomb Road, deel 1 met A3-kunstdruk of ook als voordeelpakket met diezelfde grote prent. Bomb Road is van dezelfde maker als Misty Mission, Michel Kœniguer. Deze reeks is al compleet in het Frans met drie delen die tussen 2010 en 2012 verschenen. Net zoals in Misty Mission behandelt Kœiniguer de Vietnamoorlog die tegenwoordig nog zelden opduikt in strips, films of tv-reeksen. In deze reeks kan een gepensioneerde kolonel van de Amerikaanse Marines het niet laten om, teruggetrokken in zijn chalet in de Rocky Mountains, inlichtingen te analyseren die hij dankzij zijn status mag inzien. Hij is ongerust over zijn zoon, een helikopterpiloot in Irak. Nadat in Irak een splinternieuwe F-22 crasht, vertelt de oude, drankzuchtige ex-piloot over zijn eigen ervaringen in het Oosten. In 1967 nam hij zelf deel aan een onbegrepen oorlog in Vietnam.
Het Dagboek van Cerise 1: De Stenen Dierentuin (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (SC/80p/€9,95)
Het Dagboek van Cerise 1: De Stenen Dierentuin (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (HC/80p/€19,95) (met A3-kunstdruk)
> We houden al jarenlang de lijst met best verkopende strips in Frankrijk bij om zelf te weten wat daar goed verkoopt en eventueel doorsijpelt in vertaling. Een van de hits is Het Dagboek van Cerise. Niet alleen is elk nieuw album een bestseller, ook eerdere delen verkopen telkens weer aardig mee. En zo raakten er van de reeks al meer dan één miljoen albums verkocht. Nu kunnen we in het Nederlands ook kennismaken met het avontuurlijke meisje Cerise met alvast de eerste twee van vijf geplande delen bij Silvester. De auteurs zijn Aurélie Neyret en Joris Chamblain, de nieuwe scenarist van Yakari. Beide delen tellen tachtig pagina's, de albums verschijnen tegelijk in hardcover en softcover. De hardcoveruitvoeringen zullen ook tijdelijk te koop zijn in een voordeelpakket tegen 29,95 euro in plaats van 39,90 euro. In stripwinkels zal nog een gratis previewboekje van 32 pagina's verkrijgbaar zijn. De voorstelling: "Cerise is een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek! Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Die zijn zo ingewikkeld dat Cerise ze beter zou willen begrijpen. Ze vindt het leuk om ze in de gaten te houden en te proberen te raden wat voor geheimen ze verbergen..." Deel 1: "Meneer Vraagteken bijvoorbeeld... Elke zondag duikt deze oude man het bos in met zware potten verf in zijn handen. Wat doet hij daar de hele dag? En waarom ziet hij er zo verdrietig uit als hij 's avonds terugkomt? Ga met Cerise mee diep het bos in, voor haar eerste onderzoek."
Het Dagboek van Cerise 2: Het Boek van Hector (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (SC/80p/€9,95)
Het Dagboek van Cerise 2: Het Boek van Hector (Aurélie Neyret + Joris Chamblain) (HC/80p/€19,95) (met A3-kunstdruk)
> "Elisabeth bijvoorbeeld... Al twintig jaar lang leent deze oude dame elke week hetzelfde boek uit de bibliotheek. Waarom? Waarom is dat boek zo belangrijk voor haar? Staat er misschien een geheim in dat ze maar niet boven water kan krijgen? Een nieuw raadsel voor Cerise, die tot alles bereid is om het op te lossen, zelfs als ze iets moet opofferen dat haar dierbaar is..."
• Izuna 4: Wunjo (Carita Lupattelli + Saverio Tenuta) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
> Een dubbelslag met het werk van Saverio Tenuta. Van Izuna, een spin-off van Legende van de Scharlaken Wolken, is het laatste deel een feit. Deze minireeks is getekend door Carita Lupatelli. In dezelfde wereld van de Scharlaken Wolken verschijnt ook het voorlaatste deel van de vierdelige reeks Het Masker van Fudo, geschreven en getekend door Tenuta. Over Izuna deel 4: "Vele jaren gingen voorbij sinds Aki een zwarte Izuna werd. Door de krachten der duisternis in haar eigen lichaam op te nemen wist ze te voorkomen dat de hele wereld door Daigon werd onderworpen. Dankzij dat offer kon een kleine groep mensen blijven samenleven met de goddelijke Izuna. Maar door de jonge wees Daisuke in hun midden op te nemen dreigen ze de Izuna-vallei, die tot dusver door magische krachten werd beschermd, in gevaar te brengen."
De Scharlaken Wolken: Het Masker van Fudo 3: Vuur (Saverio Tenuta) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
> "In het middeleeuwse Japan vindt de arme jongen Shinnosuke een vreemd houten masker. Dat geeft hem de kracht om zijn familie te verdedigen, maar ook meer dan dat... Twee donkere spleten op de plaats van de ogen en de lippen verhullen het bleke, zachte gelaat van Nobu Fudo. Het zijn de onheilspellende trekken van het houten masker dat hij draagt sinds zijn jeugd, toen hij nog Shinnosuke heette… Hij was een arme jongen met een vurig karakter, die ervan droomde een machtige samoerai te worden. Het geweld tegen zijn zusje voedde zijn woede en zijn strijdlust. Totdat..."
De Orde van de Drakenridders 23: De Gesloten Zee (Christian Paty + Ange) (HC/48p/€17,95)
> Een van onze
favoriete fantasyreeksen van Silvester is De Orde van de Drakenridders. Deel 23 is getekend door Christian Paty die ooit debuteerde op scenario van Ange met De Vraatkevers. "De draken brengen de chaos, waarvoor de maagden immuun zijn. Zo is de Orde van de Drakenridders ontstaan. Ach, wat is het fijn om een knappe kapitein te zijn aan het roer van een keizerlijk eskadron. Maar niet tijdens de Sardijnse oorlog! Terwijl de Gesloten Zee vol gevaren zit en onze onstuimige kapitein niet voldoende bommen en finesse heeft om zijn schip en zijn bemanning te beschermen, wordt hem gevraagd om een paar drakenridders te vervoeren naar andere kant van het continent. Daar beginnen de problemen pas echt..."


Soul Food Comics
21/09
TOP
• Hoe Ik Probeerde een Goed Mens te Zijn (Ulli Lust) (SC/372p/€27,50)
> Vervolg op Ulli Lusts Vandaag Is de Laatste Dag van de Rest van Je Leven, in 2014 vertaald door Scratch Books. Het is opnieuw een dik autobiografisch werk van 372 pagina's over relaties, liefde en erotiek. "Ulli en Georg zijn een stel, maar zijn impotentie is een probleem. Met instemming van Georg begint Ulli daarom een tweede relatie met de sympathieke Kimata. Maar als de liefde van Kim obsessieve vormen aanneemt, vertaalt zijn ooit aandoenlijke jaloezie zich naar woedeaanvallen die sluipenderwijs frequenter en gewelddadiger worden. Ulli Lust laat zien hoe ook een zelfbewuste, zelfstandige vrouw die niet aarzelt om ‘nee’ te zeggen, verstrikt kan raken in een gewelddadige relatie. Het kan je blijkbaar overkomen als je je eigen weg zoekt in het leven en niet zo goed in een hokje past. Net als in haar vorige graphic memoir, Vandaag is de laatste dag van de rest van je leven, vertelt Ulli Lust haar levensverhaal met een nietsontziende eerlijkheid. Of ze nu twijfelt over haar rol als moeder, naar een inkomen zoekt als beginnend kunstenaar, seks heeft met Kim of doodsangsten uitstaat als hij doordraait... Lust probeert de lezer altijd zo intiem en intensief mogelijk deelgenoot te maken van haar leven. En daarin slaagt ze beter dan ooit."


Standaard Uitgeverij
07/09
TOP
• De Avonturen van Urbanus 185: Het Geleende Kunstgebit (Willy Linthout met medewerking van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€6,99)
> "Het gezin Urbanus heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Eufrazie heeft echter een oplossing gevonden: ze stelt een ruildeal voor aan de bakker, beenhouwer en de facteur: in plaats van met geld, betaalt ze hen in natura: Urbanus' speelgoed! Om zijn speelgoed terug te krijgen, moet Urbanus dringend aan geld raken en hij richt zijn pijlen op nonkel Fillemon, die net de wondere wereld van online datingsites ontdekt heeft!"
F.C. De Kampioenen 104: Vrouwen aan de Macht (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50)
> "De vrouwen van De Kampioenen zijn het beu dat het leven alleen maar rond voetbal draait. Ze besluiten hun mannen een koekje van eigen deeg te geven en richten een vrouwelijke voetbalploeg op. Zo zullen de mannen eens ondervinden hoe het is wanneer hun vrouwen nooit thuis zijn en over niks anders meer praten dan voetbal. Maar de vrouwenploeg doet het goed en de dames hebben de smaak te pakken. Ze winnen de ene match na de andere, tot grote ergernis van hun mannen, die het allemaal maar niks vinden. Want zij moeten intussen alle huishoudelijke taken op zich nemen..."
De Kiekeboes 153: Achteraf Bekeken (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (SC/48p/€6,99)
De Kiekeboes 153: Achteraf Bekeken (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex libris)
De Kiekeboes 153: Achteraf Bekeken (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> "Universitair onderzoeker Woody Van Hout werkt aan een nieuwe digitale methode om mensen te genezen van elke vorm van verslaving. Niet iedereen is daar gelukkig mee. Het internationale farmaceutische bedrijf Pharmaclash ontwikkelt immers zelf een nieuw medicijn tegen verslavingen. En binnen de universiteit wil men de onderzoekscijfers manipuleren om in wetenschappelijke kringen te scoren. Marcels halfzus, de vermaarde dokter Candy Nuwelle, is weer in het land en brengt de bal aan het rollen. Dat zorgt voor de nodige verwarring, vooral bij Fanny en Konstantinopel."
De Rode Ridder 263: De Vervloekte Talisman (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€6,50)
De Rode Ridder 263: De Vervloekte Talisman (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€59,99) (luxe met ex libris)
De Rode Ridder 263: De Vervloekte Talisman (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> Hoe kwam Johan aan zijn bijnaam De Rode Ridder? Dat onthult Marc Legendre in dit album. Het heeft te maken met zijn verleden als kruisvaarder dat eveneens wat nader wordt uitgeklaard. Ook Allis krijgen we in haar ware gedaante te zien. Beide scènes zorgen voor schrikmomenten. In het begin van het album duiken een herbergier en het personage Bouts eventjes op. Het zijn cameo's van de bezielde De Rode Ridder-fanaten Martin Hofman (onder meer interviewer over de stripreeks voor onze site) en Robert Harbers (de oprichter van De Rode Ridder Wiki). Op pagina 2 staat reclame voor Patrick Cornelis' remake van De Toverspiegel die op 2 oktober 2019 verschijnt.
Suske en Wiske 349: Het Lekkere Lab (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99)
Suske en Wiske 349: Het Lekkere Lab (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/52p/€59,99) (luxe met ex libris)
Suske en Wiske 349: Het Lekkere Lab (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/52p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> "Barabas is zijn uitvindingen beu en wil de wetenschap aan de haak hangen. Tot hij via Sidonia op het idee komt om te gaan kokkerellen. Hij gebruikt zijn wetenschappelijke kennis nu in de keuken. De prof fabriceert een revolutionair product gebaseerd op het DNA van planten en dieren en maakt hier eetbare wolken van, naar het idee van zijn collega's uit De Wolkeneters. De eetbare wolkjes hebben heel veel succes en dat komt een jaloerse Italiaanse chef ter ore. Die baat zelf een restaurant uit dat vierkant draait omdat zijn kookkunsten niet te vreten zijn. Hij tracht de eetbare wolken van Barabas over te nemen om ze te verkopen in zijn eigen zaak. Maar Barabas wil zijn werk niet zomaar afstaan. Daarop infiltreert de Italiaanse chef in het restaurant van de prof met alle gevolgen van dien. Het zal Suske en Wiske en hun vrienden bloed, zweet en tranen kosten om de dwaze kok te stoppen."


Standaard Uitgeverij / Professor Barabas / Stribbel Strips
07/09
TOP
• Rode Ridder Trilogie 7: 228. De Verborgen Vesting - 229. De Vreemdeling - 230. De Amazones (Claus D. Scholz) (HC/104p/€350,00) (luxe met originele plaat en ex libris)
> Zevende trilogie met alle verhalen van Claus D. Scholz die aftellend naar zijn eerste De Rode Ridder-verhaal worden gebundeld met originele plaat.


Stichting Uitgeverij Stripstift
07/09
TOP
• Stripschrift 459 (diverse auteurs) (SC/40p/€8,25)
> Met onder meer interviews met tekenfilmmaker Piet Kroon (die de Heinz-tekenfilm inblikte), Alex Alice en artikelen over Eric Heuvel en Rob-Vel.


Syndikaat
21/09
TOP
Sting 1: Familiegeheimen (Mark van Herpen) (SC/48p/€8,95)
> "Duizenden jaren zorgt het fenomeen Sting voor veiligheid in de stad en wijde omgeving. Generaties van vader op zoon vormen een baken van veiligheid door de geschiedenis heen. Alleen de laatste vijftien jaar is het erg stil... Waar is Sting? Zijn afwezigheid komt de veiligheid in de stad niet ten goede. Zeker in recente tijden neemt de misdaad toe. Een bonte bende criminelen terroriseert de stad en Sting wordt meer dan ooit gemist." Zo begint dit eerste album van Sting door de auteur van Hotel Nevelzicht. Sting verscheen eventjes in Eppo vóór een onvoldoende score in het jaarlijkse referendum bij de lezers daar een eind aan maakte.Dit album bevat twee kortere verhalen, aangevuld met een niet in Eppo verschenen verhaal. In de gedaante van de opa herken je de eerder dit jaar overleden Stan Lee.
Ulfberht 1: Drakenvuur (Irene Berbee) (HC/48p/€17,95)
> "In een wereld waar mythologie en geschiedenis samenkomen, bundelen drie vogelvrije Vikingen met tegenzin hun krachten in hun queeste naar het magische zwaard Ulfberht. Maar overleeft hun samenwerking lang genoeg om het zwaard te vinden, voordat het in verkeerde handen valt? Beleef samen met hen dit fantastische avontuur in dit eerste deel van hun queeste." Mooie start van een nieuwe fantasysaga, knap getekend door nieuwkomer Irene Barbee.


Uitgeverij Franka
07/09
TOP
• Franka 11: De Vlucht van Atlantis (Henk Kuijpers) (SC/48p/€9,95) (herdruk)
Franka 23: Geheim 1948 (Henk Kuijpers) (SC/48p/€9,95) (herdruk)
Franka 24: Operatie Roofmoord (Henk Kuijpers) (SC/48p/€9,95)
Franka 24: Operatie Roofmoord (Henk Kuijpers) (HC/48p/€19,95)
Franka 24: Operatie Roofmoord (Henk Kuijpers) (HC/96p/€49,95) (luxe met dossier)
> Het vervolg op Geheim 1948. Het verhaal liep als vanouds in voorpublicatie in Eppo en het album verschijnt in drie uitvoeringen: softcover, hardcover en een luxe met linnen kaft met een 48 pagina's tellende making-of.


Uitgeverij HUM!
14/09
TOP
Kitty Beaufort 1: Zoekt 't Uit (Eric Albert + Jean Depelley) (SC/48p/€8,99)
> Kitty Beaufort is een ambitieuze politie-inspecteur uit het Franse Limoges. Uitgeverij HUM! beschouwt de nieuwe detectivereeks als het midden tussen Guus Slim van Maurice Tillieux en Kari Lente van Bob Mau. Kitty lijkt ook wel wat op Kersesteeltje, de secretaresse uit Guus Slim. In haar eerste album beleeft ze drie kortere verhalen, het later dit jaar in het Frans te verschijnen deel 2 bestaat uit twee verhalen en vanaf deel 3 is de detectivereeks klaar voor het langere werk. De inhoud van deel 1: "1959: De tengere, pas afgestudeerde politie-inspecteur met het korte haar en de scherpe blik kiest ervoor aan de slag te gaan in de provincie waar ze vandaan komt. Ze krijgt te maken met de boeven, spionnen en moordenaars die je in zo’n middelgrote provinciestad kunt verwachten. Daarbij werkt ze onder toezicht van inspecteur Pluimvé, een zelfingenomen collega die haar wel even zal laten zien wat het echte werk inhoudt."
Tex Willer 7: Cinnamon Wells (Mario Alberti + Chuck Dixon) (SC/48p/€8,99)
> "Het slaperige stadje Cinnamon Wells krijgt onverwacht bezoek van overvallers die hard toeslaan. Het zijn gehaaide schurken, want ze hebben zich verzekerd van een vluchtroute die het de haastig samengestelde posse knap lastig maakt: dwars door een verzengende woestijn. Dat schrikt de meeste achtervolgers af, maar niet allemaal. Ook voor Tex Willer blijkt een positieve ontknoping echter verre van zeker."


Uitgeverij L
21/09
TOP
• Agent 327 integraal 4: 1980-1986 (Martin Lodewijk) (HC/232p/€29,95)
• Agent 327 integraal 4: 1980-1986 (Martin Lodewijk) (HC/232p/€89,95) (luxe met ex libris)
> Het schiet goed op met de integrale reeks van Agent 327. Dit is al deel 4 van de achtdelige reeks. In dit dikkere deel 4 met dossier staan de verhalen die Martin Lodewijk maakte tussen 1980 en 1986.
• Carbeau 3: Grosser Mercedes 770 K (Eric Heuvel + Noël Ummels) (SC/48p/€8,95)
• Carbeau 3: Grosser Mercedes 770 K (Eric Heuvel + Noël Ummels) (HC/48p/€18,95)
> Snelle motoren en Hitlers Mercedes. Da's in een notendop de pitch van Carbeau deel 3: Grosser Mercedes 770 K van Eric Heuvel en Noël Ummels. De iets langere voorstelling: "Met brullende motoren scheurt Berli Carbeau het nieuwe avontuur binnen. Naast Berli en haar compagnon Logan is er in dit verhaal ook een hoofdrol weggelegd voor een bijzondere auto: een Grosser Mercedes 770K, die zou hebben toebehoord aan de Führer van het derde rijk. En hierdoor krijgen Berli en Logan met een geduchte tegenstander te maken."
Driftwereld 1: Een Verhaal over Dieven en Trollen (Ken Broeders) (SC/56p/€8,95)
Driftwereld 1: Een Verhaal over Dieven en Trollen (Ken Broeders) (HC/56p/€18,95)
Driftwereld 1: Een Verhaal over Dieven en Trollen (Ken Broeders) (HC/72p/€49,95) (luxe met dossier)
> Dit eerste deel van de trilogie Driftwereld, Ken Broeders' allernieuwste reeks, verschijnt in softcover, hardcover (beide 56 pagina's) en een luxe-editie met dossier van 72 pagina's. Het verhaal liep in voorpublicatie in Eppo. De korte inhoud: "Driftwereld is een verborgen rijk waar allerlei fabelachtige wezens hun heil gezocht hebben. De schelmachtige elf Dellric Twotter, raakt betrokken in een reeks avontuurlijke gebeurtenissen wanneer plotseling een Mens opduikt. Beiden zullen het moeten opnemen tegen een dodelijk gevaar dat niet enkel Driftwereld bedreigt maar ook de wereld van de Mensen."
Ekhö - De Spiegelwereld 8: De Sirene van Manhattan (Alessandro Barbucci + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
Ekhö - De Spiegelwereld 8: De Sirene van Manhattan (Alessandro Barbucci + Christophe Arleston) (HC/48p/€18,95)
> Ekhö - De Spiegelwereld is een publiekslieveling. In dit achtste deel zijn Fourmille Gratule en Yuri Podrovuri weer van de partij in de spiegelwereldversie van New York. Daar onderzoeken ze de brute moord op een sommelier. "Dit brengt hen uiteindelijk tot diep in de riolen van Manhattan waar twee gigantische mutanten het tegen elkaar opnemen in een afgrijselijke titanenstrijd waarbij terloops Times Square wordt vernield."
• Elsje 8: Uber Puber (Gerben Valkema + Eric Hercules) (SC/48p/€8,95)
• Elsje 8: Uber Puber (Gerben Valkema + Eric Hercules) (HC/48p/€18,95)
> "De rebelse Elsje is scherp en stekelig, maar ook schattig en aaibaar. Ze heeft altijd haar gezouten mening klaar en samen met makker GaitJan en hondje Puppie doet ze vrolijk haar best om in de puberteit te belanden."
Jylland 2: Dode Macht (Przemyslaw Klosin + Bruno De Roover) (SC/48p/€8,95)
Jylland 2: Dode Macht (Przemyslaw Klosin + Bruno De Roover) (HC/48p/€18,95)
> Alsof-ie zetelt op een troon zoals op veel illustraties van Conan poseert Vikingkoning Sten voor de cover van Dode Macht, het tweede deel van de Vikingreeks Jylland door Przemyslaw Klosin en Bruno De Roover. De inhoud: "Vikingkoning Sten heeft een groot probleem. De schatkist is leeg nadat de buit van hun laatste plundertocht gestolen is door zijn rechterhand Gavnar. Sten wil achter de verrader aan maar het vikingleger wil eerst geld zien. Dan komt een vertrouweling van de koning op het spoor van Gavnar en probeert de schat te heroveren."
• Suus & Sas 16: Bad Hairday (Gerard Leever) (SC/48p/€8,95)
> "De bekende tweeling uit het weekblad Tina beleeft weer de gekste avonturen. In dit album gaat Suus op date, aast Sas op een meet en greet met een boyband, komt Superfriethunk de meiden te hulp en regelt broer Max een bad hair day voor Sas!"


Uitgeverij Vrijdag
14/09
TOP
• Gilbert van Schoonbeke, de Bouwmeester van Antwerpen (Koen Aelterman) (SC/78p/€15,00)
> "Het zag er niet zo goed uit voor de vierentwintigjarige Gilbert van Schoonbeke (1519-1556). Hij was een onwettig kind en kon dus niet erven van zijn ondertussen overleden vader, nochtans een welstellende Antwerpse poorter. Maar het tij keerde een jaar later. Van Schoonbeke huwde in 1544 de zeventienjarige Elisabeth Hendricx, wél wettig kind en vooral de enige erfgenaam van een welgestelde vader. Van zijn eigen vader had van Schoonbeke weliswaar geen geld gekregen, maar wel de gave om te speculeren op de aan- en verkoop van gronden. Dat deed van Schoonbeke succesvol. In geen tijd zorgde hij voor de bouw van nieuwe Antwerpse stadswallen, de uitbreiding van de haven met industrieterreinen en was hij verantwoordelijk voor de aanleg van nieuwe straten, ongeveer een derde van de toenmalige stad. Hij werd vriend van de rich and the famous en zelfs keizer Karel logeerde liever bij van Schoonbeke dan bij de plaatselijke overheid. In deze graphic novel van de jonge graficus Koen Aelterman komt de wereld van Gilbert van Schoonbeke rijkelijk tot leven. In zijn vrije tijd doet Koen Aelterman aan theater en musical en speelt hij in de rockgroep van zijn broer. Professioneel tekent hij onder andere illustraties, muurschilderingen, animatiefilmpjes en graphic novels."


Zet.El
14/09
TOP
De Krochten van het Vourlé: Fragmenten uit het Dagboek van een Expert (Marc-Antoine Mathieu) (HC/62p/€24,50)
> De Krochten van het Vourlé is een van de albums die in opdracht van en in samenwerking met het Louvre zijn gemaakt. Net zoals eerdere albums uit deze collectie (Yslaires De Hemel boven het Louvre en Nicolas de Crécy's IJstijd) verschijnt De Krochten van het Vourlé bij Stichting Zet.El, de uitgeverij van het vroegere stripinformatieblad ZozoLala.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips