Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
BD Must
Bonte
Concerto Books
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Pelikaanpers
Plan A Uitgevers
RoaRrr Uitgeverij
RW Uitgeverij
Scratch Books
Sherpa
Standaard Uitgeverij
Uitgeverij De Boemerang
Zwijsen
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2019: augustus
september oktobernovemberdecember
2020: januarifebruarimaartaprilmeijunijuli
 
Arboris
31/08
TOP
Jan Kordaat integraal 4: 1956-1958: 6. De Zwarte Zon - 7. De Diamantbende - 8. De Zaak Barnes - 9. Het Boze Oog (Jijé + Jean-Michel Charlier / Philip Gillain) (HC/256p/€39,95)
> Arboris neemt de integrale reeks van Jan Kordaat over van Scratch Books die zelf is gestopt met integrales van klassieke reeksen. Voor de Chlorophyl-verhalen van Raymond Macherot was dat geen probleem, want die collectie was compleet na drie delen. Jan Kordaat was integendeel een ander paar mouwen. In oktober 2018 verscheen nog de vertaling van de derde integrale, maar Scratch Books deed zelfs de moeite niet meer om de oude verhalen opnieuw te letteren. Arboris zet de reeks voort in precies dezelfde uitvoering als die van Scratch Books die hetzelfde was als de Franse editie van Dupuis. Arboris doet weliswaar de moeite om alle tekstballonnen opnieuw te letteren en taalkundig te corrigeren. In deel 4 maakt Jan Kordaats oorspronkelijke tekenaar Jijé zijn herintrede om het stokje van Eddy Paape over te nemen. De toedracht daarvoor kan je lezen in het achtergronddossier van deel 3. Arboris geeft al de westernreeks Jerry Spring uit van Jijé. In deze bundel staan de verhalen Zwarte Zon, De Zaak Barnes, Het Boze Oog en De Diamantbende (inclusief het voorheen onuitgegeven einde). Hierna verschijnen nog twee integrales.
Olivier Blunder's Nieuwe Avonturen 2: Olivier Blunder Is Zo Gewoon Gebleven (Serge Carrère + Fabrice Caro) (SC/48p/€8,95)
Olivier Blunder's Nieuwe Avonturen 2: Olivier Blunder Is Zo Gewoon Gebleven (Serge Carrère + Fabrice Caro) (HC/48p/€18,95)
> Vorig jaar verscheen het eerste deel van de zeer goed vertaalde comeback van Olivier Blunder, een oude gagreeks van Greg. De nieuwe auteurs Serge Carrère en Fabrice Caro hebben drie albums gemaakt met gloednieuwe gags waarin de praatzieke Olivier met onze moderne tijd te maken krijgt. Deel 2 is nu vertaald. "Olivier Blunder is weer goed op dreef in dit album, bijgestaan door vaste bijfiguren als Zuiger en zelfs hoofdredacteur Goscinny, die een oogje in het zeil houdt voor wat betreft de populariteit van het vorige album. Op tekst van Fabcaro en met tekeningen van Serge Carrère, die de strip samen voortzetten na het overlijden van Greg, beleeft Blunder weer nieuwe avonturen, die voor alle lezers van vroeger en nu zeer herkenbaar zijn! Zoals we gewend zijn bij Blunder hebben zijn daden, die vaak zo onbeduidend lijken, soms gigantische gevolgen! Hop!"
• Pokereiland 6: Het Vijfde Symbool (Michele Condosta) (HC/48p/€18,95)
> In mei verscheen dit album al in softcover.
• De Vuurpoel 2: Bernadette (Matt Smith + Nathan Fairbarin) (SC/48p/€8,95)
• De Vuurpoel 2: Bernadette (Matt Smith + Nathan Fairbarin) (HC/48p/€18,95)
• De Vuurpoel 3: Mondragon (Matt Smith + Nathan Fairbarin) (SC/56p/€8,95)
• De Vuurpoel 3: Mondragon (Matt Smith + Nathan Fairbarin) (HC/56p/€18,95)
> Vervolg en slot van de middeleeuwse trilogie met verrassende wendingen. Lees hier onze bespreking van deel 1.

Arboris XL
• 1. Brand in Moskou (Stéphane Perger + Kid Toussaint) (SC/72p/€9,95)
• 1. Brand in Moskou (Stéphane Perger + Kid Toussaint) (HC/72p/€19,95)
> Arboris lanceert de nieuwe Arboris XL waarin one-shots zullen verschijnen die wegens een hoger aantal pagina's de standaard omvang van een strip overschrijden. Brand in Moskou is er al een van 72 pagina's. Het verscheen in het Frans in de auteurscollectie Signé (Getekend) van Le Lombard. Het verhaal gaat over de nakende verovering van Moskou door de troepen van Napoleon Bonaparte waarop de Russen hun hoofdstad liever in brand steken. De gouverneur van de stad gooit bovendien de deuren van de gevangenissen open en nodigt hen uit de inmiddels verlaten stad te plunderen. Gevangene Anatoli gaat meteen op zoek naar zijn vrouw en kind, want zijn medegevangene Kolia heeft gezworen hen te gaan vermoorden.


Ballon Comics
10/08
TOP
• Game Over: Midam's Director's Cut (Adam / Midam + Midam / Patelin / Thitaume / Benz / Venet) (SC/152p/€13,95)
> Dit speciale album is een compilatiealbum van Game Over, een "director's cut" van Midam. Van Kid Paddle en Game Over gingen samen al tien miljoen exemplaren over de toonbank (waarvan 1,5 miljoen voor Game Over). Het Game Over-album, Bad Cave, kent een Franse oplage van honderdduizend exemplaren en verschijnt in november. In het tweede semester van 2020 staat een nieuw album van Kid Paddle gepland.
Jommeke 35: Gekke Grappen (Philippe Delzenne / Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (remake/herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 121: De Rare Doedelzak) (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 166: De Mandoline van Caroline (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)


BD Must
03/08
TOP
• Pakket: Koningen en Kruisen deel 1-2 (Levi + Sinonimo) (HC/48p/€39,90) (met 2 ex librissen)
> Nieuwe historische reeks vol intriges en oorlogsgewoel. Er zijn vier delen van gepland waarvan de eerste twee enkel als pakket zijn te verkrijgen met twee gesigneerde ex librissen. De oplage van de albums bedraagt vijfhonderd genummerde exemplaren. "Het jaar 1000. Aan de zuidoostelijke grens van het Heilige Roomse Rijk is vrede een relatief begrip... Koningen en Kruisen vertelt over de confrontatie tussen Koenraad II, keizer van het Heilige Roomse Rijk, en Stefanus I, koning van Hongarije."


Bonte
31/08
TOP
• Doomsday integraal (Mario Boon + LeON) (HC/176p/€39,99)
> Tussen 2014 en 2017 verscheen de post-apocalyptische thriller Doomsday van Mario Boon en LeON bij maar liefst drie uitgeverijen: Dark Dragon Books, Mediageuzen en Saga Uitgaven. De trilogie krijgt nu een herkansing bij uitgeverij Bonte die Doomsday als een integrale publiceert met een extra dossier. De inhoud: "11 september. Sinds 2001 een symbolische dag van terreur die de wereld veranderde. Een dag die nooit nog zwaarder beladen kon geraken. Dachten we. Tot 11 september 2019. Een nieuwe wereldorde staat op. En hoe. Russische mutanten blazen wereldwijd alle kerncentrales tegelijkertijd op. Overtuigd van hun gelijk en het geloof in een samenleving waarin enkel nog gemuteerde mensen kunnen overleven. Temidden van deze wereldwaanzin poogt een gezelschap van Vlaamse vrienden en familielieden vanuit Antwerpen weg te vluchten. Weg vanuit een verscheurd en bestuurloos België. Ze geloven in een nieuwe kans. Maar die ligt ver weg. De enige ogenschijnlijk veilige vluchtroute verloopt per boot naar Alaska. Doomsday is een verhaal geschetst naar de rauwe wereld waarin we nu leven. Terreur, blind geweld en onmenselijkheid kleuren dit verhaal tot wat het is: een niet eens zo maf doemscenario voor onze wereld. Maar in die wereld blijven mensen wat ze altijd waren: mensen. Kleine mensen worden helden, lefgozers worden lafaards, zwakke vrouwen worden sterk, machtsleiders worden slaven, knechten worden meesters. Alles wordt anders."
• Drew & Isa 3: Er Hangt Wat in de Lucht (Wouter Van Ghysegem) (SC/80p/€4,99)
> Derde collectie strookjesstrips over de relatie tussen een jongen en een meisje.
• Team Lou 18: Het Betoverende Avontuur (Sylvia Tops) (SC/48p/€9,99)
> Detectiveverhaal met deze keer een sprookjessausje.


Concerto Books
17/08
TOP
Punk Rock & Mobile Homes (Derf Backderf) (SC/160p/€19,99)
> Na de vertalingen van Derf Backderfs graphic novels Mijn Vriend Dahmer (verfilmd in 2017) en Trashed bij Scratch Books pikt Concerto Books deze oudere titel van de auteur op voor een vertaling. "De excentrieke, boomlange Otto Pizcok woont op het caravanpark van zijn oudoom in een saaie Amerikaanse industriestreek. Hij laat zich 'de Baron' noemen en gedraagt zich als iemand uit een ander tijdperk, ook al levert hem dat pesterijen en gegniffel op van de patsers en cheerleaders van zijn school. Hij keurt hen geen blik waardig. Hij ziet alleen de wulpse Terry Workman staan. Samen met twee vrienden wordt Otto vaste klant bij concertzaal The Bank. Bizar genoeg treden daar de pioniers van de punkrock op. Otto ontdekt in dit muziekhol een fantastisch alternatief voor de grijze sleur in zijn dorp. Met zijn branie en rappe tong weet hij de sympathie te verwerven van de zaaleigenaar. Nu kan 'de Baron' zich eindelijk ontplooien..."


Daedalus
24/08
TOP
Aspis, Detectives van het Ongewone 5: Whodunit in de Opera (Emmanuel Despujol + Thierry Gloris) (SC/48p/€8,95)
> Vanaf dit deel tekent Emmanuel Despujol voortaan de geestige detectivereeks Aspis. Die overname is goed gelukt. Thierry Gloris blijft garant staan voor het scenario. "Na de vreselijke Von Schreck-affaire bleef Flora Vernet wezenloos en uitgebloed achter... Zij, die voorheen ten strijde trok tegen de bloeddorstige monsters van deze eeuw en de vooroordelen van haar seksistische collega's, brengt voortaan haar dagen door in bed. Hugo zetal zijn energie en fantasie in om haar uit die apathie te bevrijden. Flora blijft in de ban van een duistere, negatieve kracht en wordt dag na dag dieper meegesleurd in de eindeloze draaikolk die depressie heet... Wat heeft het lot voor haar in petto, opdat haar jachtinstinct terug zou ontwaken? Welke gruwelijke misdaad zal haar honger naar gerechtigheid weer kunnen wekken?"
• Bloodborne - De Helende Dorst 2/2 (Piotr Kiowalski + Ales Kot) (SC/56p/€6,95)
> Slot van het tweede tweeluik naar de game.
• Carmen Mc Callum 11: cyclus 4: H2O: Nouméa-Tchamba (Emem + Fred Duval) (SC/48p/€8,95)
> Daedalus pikt de draad weer op van deze reeks. "Carmen komt op Nieuw-Caledonië haar vriend Scott Brennan redden. Ze loopt in de val van Dommy, een artificiële intelligentie die de wereldwijde drinkwaterverdeling in handen probeert te krijgen. Dommy wil de talenten van de huurmoordenares gebruiken om een boorinstallatie in de Koraalzee te saboteren. Carmen moet wel samenwerken als ze hoort dat Dommy een implantaat in haar hersenen heeft ingeplant... Zij heeft Carmen in haar macht."
• Dwergen 9: Dröh van de Zwervers (Jean-Paul Bordier + Nicolas Jarry) (HC/56p/€17,95)
> "Dröh, de zoon van Oosram, heeft de wereld doorkruist om te leren vechten. Wanneer hij thuiskomt, is er van oorlog echter geen sprake. Bij zijn familie heeft hij geen toekomst meer, en Dröh gaat als grondwerker aan de slag bij de aanleg van een weg door het land der Winden. De werken schieten op maar de arbeiders krijgen te maken met toenemende vijandelijkheid van orkenstammen uit de buurt... Vrijheid is geen recht, maar een schat waarvoor je tot je laatste ademstoot moet vechten."
Elfen 19: De Heremiet van Ourann (Bojan Vukic + Eric Corbeyran) (HC/56p/€17,95)
> "'Mijn naam is Cleeriis. Ik was 13 toen dit verhaal begon. Net zoals alle overgeleverde vertellingen bevat dit verhaal de dromen en hoop van een volk. Het gaat over een geheim. Ik zal het jullie vertellen.' Galamnon en Aaliatep, twee witte elfen doen onderzoek naar de verdwijning van Nawel, een oude heremiet. Ze krijgen daarbij hulp van een koralisduiker met de naam Cleeriis. Eenmaal op Ekrin, een klein eiland in het midden van de oceaan, blijkt de waarheid somberder dan ze zich hadden voorgesteld. De speurtocht leidt naar vergeten periodes uit de geschiedenis van Arran en maakt duidelijk waar het halfelfenvolk werkelijk vandaan komt..."
Hercules 3: De Verdediging van Erimanthe (Looky / Olivier Thill + Jean David Morvan) (HC/48p/€17,95)
> Hercules is een sf-versie van de oud-Griekse mythische held Hercules. Dit is het derde en laatste deel. "Hercules is een MerK. Een van de machtigste. Hij vocht aan de grenzen van de sterrenhemel. De dood maakt hem niet bang, want Hercules voelt zich al dood. Geplaagd door de misdaad die hij beging op zijn vrouw en zijn kinderen, moet hij boete doen door bevelen te aanvaarden, zelfs de meest domme, van hogere officieren. Aantal van de proeven die de Pythia voorspelde: 12. Gestrikt door Hera moet Hercules haar gehoorzamen om ooit de kans te krijgen opnieuw met zijn familie, die hij dood waande, te spreken. Een reeks moorden wordt haast gelijktijdig begaan op verschillende plaatsen in de melkweg: die moorden worden op dezelfde manier gepleegd. Odysseus, een oude wapenbroeder, zet Hercules op het spoor van de moordenaar van generaals..."
De Meesterinquisiteurs 7: Orleas (Andrea Cuneo + Sylvain Cordurié) (HC/48p/€17,95)
> Start van de tweede cyclus. "De overwinning tegen de keizerin kostte het leven van vele meesterinquisiteurs. De Orde is verzwakt. Een nieuw tijdperk begint voor de Inquisitie... Sinds het verraad van Assynia kan de Orde de wet niet handhaven in Oscitan. Rechter Adrael stuurt Orlias naar de Opkasis-woestijn in het fort van Yagoss, waar de leerlingen die vroeger tragedies uitlokten omdat ze niet in staat waren hun macht te beheersen, geïsoleerd werden. Zijn missie: hen leren hun gift te omarmen en van hen een nieuwe generatie meesterinquisiteurs te maken..."
• Olympus Mons 2: Operatie Mainbrace (Stefano Raffaele + Christophe Bec) (SC/48p/€8,95)
> Van de auteurs van Prometheus. "Wat was het echte doel van Operatie Mainbrace? Zal men de anomalie van de Barentszee ingaan? Zullen de onderzoekers hierdoor een apocalyps teweegbrengen? Artefacten worden onthuld, maar het mysterie wordt groter... Zowel op Mars als op aarde proberen teams van specialisten het mysterie van deze onderling verbonden anomalieën te ontrafelen. Aaron Goodwin, het medium, probeert de wereld te waarschuwen om het vreemde onderwaterschip niet te betreden. De toekomst van de planeet staat op het spel. Zijn woorden worden bevestigd door andere media, maar het team 'Ocean Pathfinder' negeert het advies. Ze gaan verder met hun onderzoek..."
• Travis 11: cyclus 3: Blue Gold: New York Delawara (Christophe Quet + Fred Duval) (SC/48p/€8,95)
> Travis speelt zich in hetzelfde universum als Carmen McCallum af. Van beide reeksen is na lange tijd deel 11 verschenen. "Travis bevindt zich in New York, in het gezelschap van Vlad, Thundercat en Harker. Daar bindt hij de strijd aan met terroristen die gecontroleerd worden door Dommy, een artificiële intelligentie die op het punt staat de grote waterdistributieconcerns in de wereld over te nemen. Maar in de schemer wordt een meedogenlozere oorlog voorbereid. Is de Big Apple een valstrik om het enige team ter wereld dat de ware dreiging kan bedwingen het leven zuur te maken?"
De Vier van Baker Street 6: De Man van de Yard (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (HC/56p/€17,95)
> Tussen juli 2017 en augustus 2019 heeft Daedalus zes delen van de reeks De Vier van Baker Street uitgegeven. Mooi tempo. In het Frans zijn tot 2016 zeven delen verschenen. Daarna legde tekenaar David Etien zich toe op de nieuwe reeks Rommelgem, maar De Vier van Baker Street is daarom nog niet afgelopen. Er is sinds 2017 zelfs sprake van een toekomstige, twaalfdelige tekenfilmserie. Het verhaal van deel 6: "Sherlock Holmes zet zijn geheime oorlog tegen de oude handlangers van Moriarty voort. Verborgen in het Londense East End jaagt hij op de duistere kolonel Moran en superintendant Blackstone van Scotland Yard, een hooggeplaatst agent die voor de professor essentieel was bij de uitbouw van zijn criminele organisatie... De man van de Yard zet de grote middelen in om Sherlock Holmes te vatten voor die uit de schaduwen treedt om hem te ontmaskeren. Maar voor hij bij Sherlock geraakt, komt hij onze helden tegen, de onmisbare hulptroepen van de onvermoeibare detective."


Dargaud
10/08
TOP
Insiders seizoen 2 4 (Munch + Jean-Claude Bartoll) (SC/48p/€7,95)
> Munch en Jean-Claude Bartoll vervolgen het tweede seizoen van Insiders met het vierde en laatste deel. "Na de aanslag op Air Force One, zoekt Najah haar toevlucht in Libië, waar ze een drugstrafiek opzet om Al-Qaeda te financieren. Om haar vel te redden, staat de knappe insider voor een verscheurende keuze, zeker nu de directeur van de FBI een persoonlijke rekening met haar wil vereffenen. Ook het kartel der kartels heeft zijn laatste woord nog niet gezegd. Een explosief laatste deel, een race tegen de dood, onder de meesterlijke leiding van Jean-Claude Bartoll en schitterend uitgevoerd door Munch, die hiermee zijn tweede album tekent."
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 1 1: Sioban (Grzegorz Rosinski + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 1 2: Blackmore (Grzegorz Rosinski + Jean Dufaux) (SC/64p/€9,95) (herdruk)
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 1 3: Vrouwe Gerfaut (Grzegorz Rosinski + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 1 4: Kyle of Klanach (Grzegorz Rosinski + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 2 1: Moriganen (Philippe Delaby + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus 2 1: De Guinea Lord (Philippe Delaby + Jean Dufaux) (SC/56p/€9,95 (herdruk)
Terug naar Aldebaran 2 (Leo) (SC/64p/€7,95)
> "Door de mysterieuze kwantumpoort is de groep wetenschappers, onder leiding van Kim, aanbeland op een onbekende planeet. Ze krijgen nauwelijks de tijd zich te herstellen, want Manon wordt gekidnapt door een plaatselijke bewoner. Sinds de komst van de Tsalterians kan je de politieke spanning op Aldebaran voelen. Er zit een nieuwe regering in het zadel, die gekant is tegen elke vorm van toenadering tussen de twee volkeren. Kim is, sinds haar terugkeer op de planeet waar ze werd geboren, slachtoffer van verschillende aanvallen. Maar haar tegenspoed houdt daar niet op... De bevolking van deze vreemde planeet is misschien minder primitief dan je zou denken."


Dark Dragon Books
17/08
TOP
• Artbook: Chuma Hill (Chuma Hill) (HC/80p/€25,00)
> Knappe verzameling fantasypin-ups in een mooi artbook.
• Druuna verzamelbox deel 0-1-2-3-4-5 (Paolo Eleuteri Serpieri)
(€24,95) (lege box met artprint)
> Na de volle verzamelbox met de complete reeks is er nu ook deze lege box voor wie de albums al los in de kast had staan. Hier hoort ook een artprint bij.
Kapitein Nemo 1 (Richard Ortiz + Pascal Davoz)
(SC/56p/€8,95)
Kapitein Nemo 2 (Richard Ortiz + Pascal Davoz)
(SC/56p/€8,95)
> Dit complete tweeluik verscheen tevoren als een gebundelde hardcover. Hier kan je de bespreking van die hardcover lezen.
• Oliver & Peter collector's pack deel 1-2-3 + artbook (4xH
C/€79,95) (met sleeve)
• Op de Barricades! collector's pack deel 1-2-3
(3xSC/€27,95) (met sleeve)
• Star Wars Filmboek: Episode VII: The Force Awakens
(SC/144p/€17,95) (met dvd)
> De strip naar de film. En je krijgt er ineens de film op dvd bij!
• Star Wars Filmboek: Episode VIII: The Last Jedi (Michael Walsh + Gary Whitta)
(SC/144p/€17,95)
> De strip naar de film mét de filmversie er als dvd bij.
• Star Wars Filmboek: Rogue One
(SC/112p/€17,95) (met dvd)
> De strip naar de film mét de filmversie er als dvd bij.
• Thanos Keert Terug 1 (Mike Deodato Jr. + Jeff Lemire)
(SC/72p/€9,95)
• Thanos Keert Terug 2 (Mike Deodato Jr. + Jeff Lemire)
(SC/72p/€9,95)
> Compleet tweeluik door Mike Deodato Jr. en Jeff Lemire. "Thanos is terug en hij wil zijn plek weer innemen als absolute alleenheerser van het Black Quadrant. Maar dan komt hij erachter dat hij stervende is. Terwijl hij het heelal doorkruist op zoek naar een mogelijk medicijn en daarbij onder meer op weerstand stuit van de Shi'ar, smeedt zijn zoon Thane een sinister plan waarvoor hij de hulp inroept van enkele machtige krijgers. Hij wil wraak en hij zal niet rusten voordat hij zijn vader heeft vermoord. Want Thanos moet sterven!"
U-47 3: Arctisch Konvooi (Gerardo Balsa + Mark Jennison)
(SC/48p/€8,95)
U-47 4: De Amerikaanse Tegenaanval (Gerardo Balsa + Mark Jennison)
(SC/48p/€8,95)
> Softcoveruitvoeringen van de in december 2018 verschenen albums in hardcover.
Ultimate Avengers 1 (Bryan Hitch + Mark Millar)
(SC/72p/€9,95)
Ultimate Avengers 2 (Bryan Hitch + Mark Millar) (SC/72p/€9,95)

> Wie niet genoeg krijgt van de Avengers dankzij de vele superheldenfilms de laatste jaren, moet beslist het vijfdelige Ultimate Avengers van Bryan Hitch en Mark Millar in huis halen. De delen 3 en 4 verschijnen in oktober en het laatste deel in januari 2020.
Vliegende Azen 1: Duel tussen Dwarskoppen (Cédric Fernandez + Thierry Lamy) (SC/48p/€8,95)
Vliegende Azen 2: Gabrielle (Cédric Fernandez + Thierry Lamy) (SC/48p/€8,95)
> Eerste twee delen van de trilogie, nu ook als softcover/
• Wolverine: Old Man Logan collector's pack deel 1-2-3-4 (4xSC
/€35,95) (met sleeve)


Dupuis
10/08
TOP
De Avonturen van Buck Danny "Classic" 6: Rood Alarm (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Marniquet / Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
> Sinds de spin-off Buck Danny "Classic" in het leven werd geroepen, maakten we kennis met het tekenwerk van Jean-Michel Arroyo die grotendeels instond voor het succes van de spin-off door er een retrosausje over te gieten. In Rood Alarm staat een Derde Wereldoorlog voor de deur, begeven onze helden zich in Oost-Duitsland en Rusland en komt Lady X zich moeien. Het leest trouwens meer als een spionageverhaal dan een luchtvaartstrip. Helaas wordt dit het laatste door Arroyo getekende album. De tekenaar is aan de kant gezet. Het tweeluik dat Yann schrijft voor de delen 7 en 8 (met elementen uit Buck Danny's jeugd en de Pacifische Oorlog als strijdtoneel) zal door een andere tekenaar moeten getekend worden. Er is officieel nog geen vervanger aangeduid, noch een precieze oorzaak voor het ontslag meegedeeld. Gelukkig voor hem wenkt er al langer een nieuw project. Arroyo werkt al een paar jaar aan een one-shot op scenario van Pierre Christin dat in 2020 zal verschijnen. Het is een politieverhaal van 120 pagina's dat gesitueerd is in de jaren 1950.
• Lucky Luke 15: De Daltons Breken Uit (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)
Onklopbaar 1: Gerechtigheid en Verse Groente (Pascal Jousselin) (HC/48p/€13,95)
> Eppo-lezers zijn al langer vertrouwd met de geniale stripjes van Onklopbaar, de bescheiden superheld van Pascal Jousselin die (letterlijk) de kaders van de strip doorbreekt. "Beeft, boeven, hier komt Onklopbaar! Deze nieuwe hoofdrolspeler schiet, zoals elke zichzelf respecterende superheld, de weduwe en het weeskind te hulp. Maar hij redt ook de honden en katten van grootmoeders, de zoon van de burgemeester, en de hele stad. Hij maakt de krankzinnige professoren en kwaadaardige grappenmakers het leven zuur. Hij is gemaskerd, zoals elke superheld, draagt een cape, zoals elke superheld, en hij zorgt dat er altijd brood in huis is. Onklopbaar is niet alleen onklopbaar, maar door zijn superkracht is hij de enige echte superheld van de strip! Pascal Jousselin maakt van de vakjesstructuur op elke bladzijde een narratieve verkenningstocht, een speeltuin waar zijn personages zich in alle vrijheid bewegen. Zijn superheld springt van het ene vakje naar het andere en speelt met de tijd en de ruimte. Onklopbaar is niet alleen een waar eerbetoon aan de klassieke Frans-Belgische strip, maar ook een geweldig dynamische en fantasierijke leeservaring."
• Vrouwen in 't Wit 41: Veel Patiënten, Weinig Centen (Philippe Bercovici + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50)
> Een tijdje geleden raakte bekend dat Dupuis met enkele langlopende (gag)reeksen zal stoppen. Het ging om Aria, Melisande (die in vertaling al eerder was stopgezet), G. Raf Zerk en Vrouwen in 't Wit terwijl van De Psy al het laatste deel was verschenen. Van geen enkele andere gagreeks van Raoul Cauvin zijn al zoveel delen verschenen als van Vrouwen in 't Wit. Deel 42 wordt weliswaar het allerlaatste album. Philippe Bercovici werkt sowieso aan meerdere strips, die weliswaar niet vertaald raken, en hij is enthousiast om een nieuwe reeks te bedenken.


Glénat
10/08
TOP
Conan 4: De Dochter van de IJsreus (Robin Recht naar de novelle van Robert E. Howard) (HC/72p/€17,95)
> De Dochter van de IJsreus is een van de bekendste Conan-verhalen. Ook bij Dark Dragon Books verscheen het in hun beginjaren al als een vrije bewerking door scenarist Kurt Busiek. Robin Recht (Het Derde Testament - Julius, Elric) bewerkte het verhaal in zijn eentje. "We vinden Conan terug midden in een met bloed besmeurde sneeuwvlakte. Hij is de enige overlevende van een veldslag. De Cimmeriër wordt overvallen door vermoeidheid en een diepe walging maakt zich van hem meester. Maar dan ontmoet hij een bovennatuurlijk knappe vrouw, verblindend als de zonnestralen op de sneeuw. Conan voelt verlangen oplaaien, en hij besluit haar te volgen. Geen moment denkt hij eraan haar te wantrouwen. Het blijkt een valstrik. Conan wordt aangevallen door twee titanen. De betoverende vrouw was niemand minder dan de dochter van Ymir, de ijsreus! Een mythisch verhaal, zowel wat de vorm als de inhoud betreft. Robin Recht brengt de mythe meesterlijk in beeld en weet de essentie te vatten van deze wervelstorm van verlangen, de liefde als valstrik die de wilskracht van de Cimmeriër zwaar op de proef stelt." Eind mei verscheen in het Frans een nieuw Conan-avontuur door Virginie Augustin. Een ander album dat nog niet is vertaald, is het werk van Étienne Le Roux en Luc Brunschwig. Hier vind je een overzichtslijstje van wat nog te verwachten is.
Rio 4: Ieder voor Zich (Corentin Rouge + Louise Garcia) (SC/80p/€7,95)
> Van de geweldige trhiller Rio moeten we helaas afscheid nemen. Het verhaal is uitverteld met het vierde deel. "Twee journalisten beklimmen onder scherpe bewaking de treden van de favela Beija-Flor. Ze zijn onderweg voor een onderhoud met de plaatselijke leider, die niemand minder is dan... Rubeus! De jongeman heeft populariteit verworven door de minderbedeelden goedkopere voeding en medicijnen aan te bieden op aangepaste markten. Hij staat nu aan het hoofd van een quasionafhankelijke gemeenschap waarvoor hij een gratis hospitaal en meerdere scholen liet bouwen. Hij heeft ook een systeem van belasting uitgewerkt op basis van herverdeling van winsten. Een geslaagd experiment dat enkel in de marge getolereerd wordt… Terwijl het lijkt alsof de regering de controle verloren is, bereidt ze een pacificatieoorlog voor om de favela’s te heroveren. Beija-Flor dient als voorbeeld. Louise Garcia en Corentin Rouge zorgen voor een krachtig slot van hun stadsthriller in het hart van de hedendaagse Braziliaanse gemeenschap. Hun fictie zit verankerd in een brutale realiteit, die tot leven komt dankzij een van de grootste realistische tekenaars van het moment."


Le Lombard
10/08
TOP
• Dan Cooper: De Integrale 5: 12. De Zeetijgers - 13. Vliegende Schotels - 14. Paniek op Cape Kennedy (Albert Weinberg) (HC/180p/€29,95)
> Bij Casterman verschenen in juni albums van Lefranc en Kuifje die inspeelden op de vijftigste verjaardag van de eerste maanlanding. Ook in de vijfde integrale van Dan Cooper staat ruimtevaart centraal. Dit album bundelt de verhalen De Zeetijgers, Vliegende Schotels en Paniek op Cape Kennedy.

Derde Stroming

I.R.$ 20: De Beursdemonen (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€7,95)
> Slot van de cyclus met een brandend heet actueel thema. "De laatste jaren heeft China meer dan duizend miljard dollar van de Amerikaanse staatsschuld overgenomen. De Chinese en de Amerikaanse regering hebben een hachelijke dodendans ingezet. Het ritme werd zo heftig dat een breuk niet kon vermeden worden. Het is oorlog. Aan de ene kant heb je de steenrijke Chinese investeerders, aan de andere een consortium van blanke racisten die de trends op de Amerikaanse financiële markt bepalen. Tussen die twee kampen staat een man: Larry Max. Hij wordt nog steeds nagezeten door de I.R.S. en de FBI maar is vastberadener dan ooit om het spoor van het zwart geld te volgen tot de hoogste echelons van de samenleving."


Lucky Comics
10/08
TOP
• Lucky Luke 39: De Rijstoorlog (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)


Pelikaanpers
31/08
TOP
• De Slag om Arnhem - Een Historisch Beeldverhaal integraal (Hennie Vaessen) (HC/160p/€29,90)
> Integrale editie van de trilogie over de historische slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Speciaal voor deze editie herbewrekte Hennie Vaessen zijn stripverhalen. In 21 extra pagina's vertelt hij ook nog over wat zich voorafging in Arnhem, de Betuwe, de bevrijding en de Oversteek bij Nijmegen.


Plan A Uitgevers
31/08
TOP
Kijk en Lees
Joep 7: Makkie! (Michiel van de Vijver) (HC/32p/€9,95)
Joep 8: Waaghalzen (Michiel van de Vijver) (HC/32p/€9,95)
Joep 9: Op Zijn Best (Michiel van de Vijver) (HC/32p/€9,95)
> Michiel van de Vijver heeft weer drie nieuwe albums klaar voor de prijswinnende collectie Kijk en Lees van Plan A Uitgevers. Met de delen 7, 8 en 9 in de reeks Joep staat de teller op negentien albums waarvan negen van Joep. De drie nieuwe Joep-titels zijn geschikt voor het derde leerjaar (groep 5 in Nederland). De eerste drie albums in de reeks waren voor het eerste leerjaar, de delen 4, 5 en 6 voor het tweede leerjaar. Het AVI-niveau voor de nieuwe delen is E4 (Joep 7: Makkie!), M5 (Joep 8: Waaghalzen) en E5 (Joep 9: Op Zijn Best). Alle drie albums bevatten gags, telkens voorafgegaan door een langer kortverhaal van zeven tot negen pagina's. Uiteraard kan je ook als volwassene genieten van deze vrolijke, komische reeks.


RoaRrr Uitgeverij
03/08
TOP
Melvile 1: Het Verhaal van Samuel Beauclair (Romain Renard) (HC/136p/€27,95) (met ex libris)
> Melvile moet een trilogie worden door Romain Renard, de zoon van de in februari overleden stripmaker en tekenleraar Claude Renard. In het Nederlands publiceerde hij het na één deel verdwenen American Seasons en een biografische strip over Jim Morrison in de collectie Rebels van Casterman. Renard voert in Melvile schrijver Samuel Beauclair op die zich na één gepubliceerde roman vestigt in het dorp Melvile in het huis dat het eigendom was van zijn vader, zelf ook een schrijver. Samuel leidt er aan een creatieve en amoureuze depressie, het lukt hem niet meer om te schrijven. Ver van zijn demonen uit het verleden hoopt hij rust te kunnen vinden op de plek van zijn kindertijd. Wanneer hij een broer en zus ontmoet, opent hij enkele lang gesloten deuren, maar in Melvile duiken sommige demonen en legenden makkelijker op dan elders... Bij deze trilogie hoort ook een app waarbij de albums een extra dimensie krijgen. Hier vind je een voorsmaakje.


RW Uitgeverij
03/08
TOP
Batman (Eduardo Risso + Brian Azzarello) (HC/176p/€35,50)
> Bundeling van vier complete Batman-verhalen door de auteurs van 100 Bullets.


Scratch Books
03/08
TOP
• Hilda 1: En de Trol (Luke Pearson) (SC/40p/€7,50)
• Hilda 2: En de Reus van Middernacht (Luke Pearson) (SC/48p/€7,50)
• Hilda 3: En de Vogelparade (Luke Pearson) (SC/48p/€7,50)
> Nu Luke Pearsons Hilda ook als tekenfilmreeks op Netflix is te zien, geeft Scratch Books de eerste drie albums opnieuw uit in een softcoveruitvoering tegen 7,50 euro per strip. De covers van de eerste twee delen zijn hertekende versies. Deel 1 is uitgebreid met een kortverhaal en een paar extra pagina's. Ook deel 2 is wat langer met dezelfde preview naar volgende delen zoals in de andere albums. "Watergeesten, reuzen, rare houtmannetjes en trollen: Hilda's uitstapjes spelen zich af in een wonderlijke wereld. En op dit avontuur komt ze voor heel wat verrassingen te staan. Maar, zoals Hilda zelf ook al opmerkt: 'Zo is het leven van een avonturier.'"
• Manchette - Tardi integraal: Griffu - Kleine West Coast Blues - De Sluipschutter - Gek op Moorden (Jacques Tardi + Jean-Patrick Manchette) (HC/360p/€39,90)
> In een keiharde hardcover van 360 pagina's zijn Jacques Tardi's verstrippingen van Jean-Patrick Manchettes misdaadromans gebundeld. In deze bundel staan de verhalen Griffu, Kleine West Coast Blues, De Sluipschutter en Gek op Moorden. Een paar verhalen zijn al een tijd uitverkocht. Als bonus staan voorheen ongepubliceerde pagina's van Fatale en Nada in de integrale, een bewerking die Tardi nooit heeft afgewerkt. O ja, deze integrale verschijnt in een regulier formaat van 22 x 29 centimeter en niet op een geforceerd, kleiner graphic novelformaat.
Het Omgeval (Mikael Ross) (HC/128p/€29,90)
> Van de Duitse tekenaar Mikael Ross van het geweldige Totem verschijnt nu een vroegere solostrip in vertaling. "Noel houdt van marshmallows. En van cavia's. En van de muziek van Eyzzie-Diezzie. En van zijn mamsie natuurlijk: ze blijven voor altijd bij elkaar, dat heeft ze beloofd. Maar dan krijgt zijn moeder een beroerte en kan hij niet meer in hun flat in Berlijn blijven wonen. Hij moet verhuizen, weg van Thuis. In zijn nieuwe huis, een begeleid-wonenproject in een klein dorpje, moet hij zijn draai zien te vinden. Hoe kun je je opnieuw thuis voelen als Thuis niet alleen een plek was, maar vooral een persoon? Het omgeluk is een hartverwarmend boek vol ontwapenende personages, die afwisselend voor hilarische en ontroerende scènes zorgen."


Sherpa
24/08
TOP
Jonathan Cartland 3: De Geest van Wah-Kee (Michel Blanc-Dumont + Laurence Harlé) (HC/56p/€55,00) (luxe) (heruitgave met dossier en ex libris)
Jonathan Cartland 4: De Schat van de Spinnevrouw (Michel Blanc-Dumont + Laurence Harlé) (HC/56p/€55,00) (luxe) (heruitgave met dossier en ex libris)
> Luxe-edities van de onlangs verschenen hardcopvers op groot formaat.
Maurits Cornelis van Esk, Gevangen in Dromen 1: De Oorsprong (Marc-Antoine Mathieu) (HC/48p/€19,95)
> Dit is de eerste vertaling van Frankrijks momenteel meest experimentele stripmaker Marc-Antoine Mathieu. Deze tekenaar lapt alle regels van de stripverteltradities aan zijn laars en verbluft je met geweldige platen in zwart-wit en een absurd verhaal in het kwadraat. De Oorsprong is in feite deel 1 van een zesdelige reeks die tussen 1990 en 2013 verscheen. Dit wordt een ontdekking. Sherpa omschrijft het album als "Kafkaeske belevenissen in een Escheriaanse droomwereld". Tegelijk kan je in bepaalde winkels terecht voor een gratis, twintig pagina's tellend cahier met een kortverhaal van Mathieus hand. Zie ook de miniwebsite de-oorsprong.nu. Dat complete verhaal, De Weg Omhoog, kan je ook hier downloaden.
Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën integraal 13: 33. Het Geheim van Elisa Davis 1 - 34. Het Geheim van Elisa Davis 2 (Marc Bourgne + Christian Perrissin) (HC/160p/€24,95)
Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën integraal 13: 33. Het Geheim van Elisa Davis1 - 34. Het Geheim van Elisa Davis 2 (Marc Bourgne + Christian Perrissin) (HC/160p/€60,00) (luxe met prent)
> In deze laatste integrale van de hoofdreeks wordt het tweeluik Het Geheim van Elisa Davis gebundeld met een aantal extra dossiers, onder meer ook over een gloednieuw avontuur door Stefano Carloni en Jean-Charles Kraehn dat volgend jaar verschijnt. Hierna verschijnt nog wel een integrale met de vijfdelige spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard.
• Ype 12: Een Buitenkansje voor Doe-het-zelvers (Ype Driessen) (SC/96p/€9,95)
> Tweede fotostripalbum dat Sherpa uitgeeft nadat Strip2000 de duimen moest leggen en de reeks een nieuw onderdak moest zoeken.


Standaard Uitgeverij
10/08
TOP
• De Buurtpolitie - Echte Verhalen 6: Brand! Brand! (Nix / Benus + Nix) (SC/32p/€6,50)
> "De hele buurt is in de ban van een aantal bizarre branden. Eerst een auto die uitbrandt en waarvan de chauffeur spoorloos is. Dan een villa van een rijke ondernemer. En vervolgens staat er ook een sauna in lichterlaaie. Van de daders ontbreekt aanvankelijk elk spoor. Plots dreigt Robin in een nieuwe brand om te komen."
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co Omnibus 4: 16. De Verdwijning van Oma Boma - 17. Het Uur van de Jakhals - 18. De Spoken van de Doedelzak - 19. De Schaduw van Fantomark - 20. De Rally van Monte Cacao (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/160p/€12,50)
> Bundeling van de delen 16 tot 20. Dit jaar verschijnen nog de albums 28 en 29 die in de toekomst in de zesde omnibus zullen staan.
• Nero - De Premières 9: Ricardo: De IJzeren Kolonel (Marc Sleen) (SC/52p/€11,99)
• Nero - De Premières 9: Ricardo: De IJzeren Kolonel (Marc Sleen) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex libris)
> Met De IJzeren Kolonel wordt de reeks Nero - De Premières afgesloten. In negen delen passeerden de eerste optredens van hoofdfiguren uit de reeks in een ingekleurde editie. Deel 9 verschijnt niet ter ere van de Britse IJzeren Kolonel, maar wel van Ricardo, een van de aartsvijanden van Nero. Dit verhaal verschijnt met dit album voor het eerst in kleur.
• De Rode Ridder integraal 4: 19. Koning Arthur - 20. Kerwyn, de Magiër - 21. De Wilde Horde - 22. De Ring van Merlijn - 23. Hugon, de Hofnar - 24. De Zwarte Banier (Frank Sels + Willy Vandersteen) (HC/232p/€34,99) (met ex libris van Fabio Bono)
• De Rode Ridder integraal 4: 19. Koning Arthur - 20. Kerwyn, de Magiër - 21. De Wilde Horde - 22. De Ring van Merlijn - 23. Hugon, de Hofnar - 24. De Zwarte Banier (Frank Sels + Willy Vandersteen) (HC/232p/€75,00) (met ex librissen van Fabio Bono en Claus Scholz) (luxe)
> In deel 4 zijn de verhalen Koning Arthur, Kerwyn, de Magiër, De Wilde Horde, De Ring van Merlijn, Hugon, de Hofnar en De Zwarte Banier opgenomen. Uiteraard wordt hier een hoofdstuk over koning Arthur aangesneden in zowel de hele reeks De Rode Ridder als in andere literatuur (die Willy Vandersteen heeft geraadpleegd) en historische overleveringen. Ook Hugon krijgt zijn moment de gloire en qua historische informatie zit je niet slecht met de builenpest. In de albumanalyses passeren dingen als kaproenen, Kerwyn door de reeks heen, vooroordelen over Picten en monsters in de stripreeks.
De Smurfen 38: De Smurfen en de Droommachine (Jeroen De Coninck + Alain Jost) (SC/48p/€6,99)
> Zit grote Smurf ineens aan de paddenstoelen of waarom ziet hij hallucinerende beelden op de cover van De Smurfen 38: De Smurfen en de Droommachine. "De Smurfen ontdekken een vreemd voorwerp in het bos: een magische bril. Wanneer ze de bril opzetten komen ze in een wondere wereld vol fantastische avonturen terecht. Gefascineerd door de bril verliezen de Smurfen beetje bij beetje het contact met de realiteit… Gelukkig blijft Brilsmurf met beide voeten op de grond."


Uitgeverij De Boemerang
24/08
TOP
• The Champions 31 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95)
• Rooie Oortjes 51 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95)
> Twee gagalbums door Gurcan Gürsel met enerzijds pret op het voetbalveld en anderzijds pret in bed.


Zwijsen
10/08
TOP
• Wij Zijn de Weerwolfwezen (Gerard Leever) (HC/24p/€8,50)
> Gagreeks naar een idee van Paul van Loon, de auteur van onder meer Dolfje Weerwolfje.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips