Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in januari verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
De Arbeiderspers
Arboris
Ballon Comics
Bonte
Casterman
Concerto Books
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Hachette
Le Lombard
Lucky Comics
Microbe
Oogachtend
Saga Uitgaven
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Stribbel Strips
Uitgeverij HUM!
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2019: maartaprilmeijunijuliaugustus
september oktobernovemberdecember
2020: januarifebruari
 
De Arbeiderspers
25/01
TOP
• Kronkels (Dick Matena naar Simon Carmiggelt) (SC/184p/€25,00)
> Naast zijn vele strips in uiteenlopende stijlen en genres is Dick Matena ook gekend van zijn bewerkingen van literaire werken zoals Gerard Reves De Avonden, Jan Wolkers' Kort Amerikaans of Willem Elsschots Kaas. De Arbeiderspers geeft nu een andere bewerking uit waarin Matena de integrale tekst gebruikt van een Nederlandse schrijver. En die titel is Kronkels met stripversies van Simon Carmiggelts cursiefjes die hij tussen 1946 en 1982 dagelijks voor de Nederlandse krant Het Parool schreef onder het pseudoniem Kronkel. Carmiggelt genoot een grote populariteit dankzij deze cursiefjes waarvan jaarlijks selecties in boekvorm verschenen en waarmee hij ook op tv kwam om dergelijk komisch proza voor te dragen. Voor Kronkels bewerkte Matena een vijftigtal cursiefjes. De tekenstijl varieert per verhaaltje: bij slapstickachtige vertellingen uit Carmiggelts jonge jaren kiest Matena voor een karikaturale tekenstijl, voor Carmiggelts melancholische kroegverhalen opteert hij voor een realistische stijl.


Arboris
25/01
TOP
De Complete Guus Slim 5: De Wind in de Rug: De Windmaker - Vrolijk Hahaha - In het Spookhuis - De Springbeesten - 13. 18-Karaats Werk - De Man met de Witte Trui - Het Lichtpunt - De Beeldjes (Maurice Tilieux / Gos + Maurice Tillieux) (HC/144p/€27,95)
De Complete Guus Slim 5: De Wind in de Rug: De Windmaker - Vrolijk Hahaha - In het Spookhuis - De Springbeesten - 13. 18-Karaats Werk - De Man met de Witte Trui - Het Lichtpunt - De Beeldjes (Maurice Tilieux / Gos + Maurice Tillieux) (HC/144p/€59,95) (luxe met prent)
> "Maurice Tillieux wordt beschouwd als een van de belangrijkste naoorlogse stripauteurs. De integrale heruitgave van zijn voornaamste stripreeks Guus Slim viel dan ook in goede aarde. Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het vijfde deel, waarin naast een uitgebreid en op de Nederlandstalige uitgaven toegesneden dossier over de auteur en zeer veel illustraties, de lange verhalen De Windmaker en 18-Karaatswerk opgenomen, plus maar liefst negen kortere verhalen. In dit deel is voor het eerst tekenwerk van Gos opgenomen, met wie Tillieux ging samenwerken toen hij door tijdgebrek niet vaak genoeg meer aan het tekenen van Guus Slim toekwam."


Ballon Comics
19/01
TOP
Game Over 17: Dark Web (Adam /Midam + Midam / Valérian) (SC/48p/€6,95)


Bonte
02/02
TOP
• Parallelle Wereld 7: Lucht (Herbert Staljanssens) (SC/40p/€9,99)


Casterman
19/01
TOP
Isabelle Avondrood integraal 1: 1. Isabelle en het Monster - 2. De Demon van de Eiffeltoren - 3. De Waanzinnige Geleerde (Jacques Tardi) (HC/144p/€29,95)
> Casterman acht de tijd rijp om de klassieke reeks Isabelle Avondrood van Jacques Tardi in een integraal jasje te gieten, weliswaar zonder extra's. Deze eerste bundeling bevat de eerste drie delen. Daarna verschijnen nog eens twee integrales met de delen 4-5-6 en 7-8-9. En we hebben nieuws, want eind 2019 verschijnt er ook nog een gloednieuw deel 10 dat niet in de integrales wordt opgenomen... tenminste als Tardi het effectief afrondt, want in een recent interview gaf hij te kennen dat hij er wel aan is begonnen, maar hij vraagt zich tegelijk af of hij het ook zal afwerken. Ook met de Eerste Wereldoorlog is hij klaar. Het derde deel van Ik, René Tardi, Krijgsgevangene in Stalag IIB verscheen in december 2018 en sluit de stripbewerking van zijn vaders getuigenissen over de Eerste Wereldoorlog af. Buiten het twijfelgeval Isabelle Avondrood heeft Tardi niet echt nieuwe projecten op stapel staan. Er zijn wel ideeën om nog romans te bewerken.
De Nieuwe Avonturen van Snoesje 2: De Vampier en de Winkel van de Prins (Netch + François Corteggiani) (SC/32p/€5,95)
> Netch en François Corteggiani (de co-scenarist van de Vlaamse stripreeks Vertongen & Co, tevens de scenarist van onder meer De Jonge Jaren van Blueberry) krijgen een tweede kans voor een nieuw avontuur van Snoesje, de dierenstripreeks van Raymond Macherot. Met een verhaal over een vampier lijkt het duo aansluiting te zoeken met de latere Snoesje-verhalen die alsmaar grimmiger en luguberder werden.


Concerto Books
19/01
TOP
Didier, het 5e Wiel aan de Tractor (François Ravard + Pascal Rabaté) (HC/80p/€24,99)
> Uitgever Hansje Joustra verliet zijn werkgever Scratch Books om bij het nieuwe Concerto Books aan de slag te gaan. Hansje was jarenlang de uitgever van Oog & Blik en daarna de stripafdeling van Oog & Blik | De Bezige Bij tot hij samen met het gros van de auteurs naar het toen nieuwe Scratch Books overstapte. Concerto Books is pas sinds 2018 actief en bracht twee muziekgerelateerde strips uit over Karen Dalton en The Ramones. Daar komen voortaan vertaalde graphic novels bij zoals deze Didier, het 5e Wiel aan de Tractor van François Ravard en Pascal Rabaté (Ibicus, Een Tweede Jeugd, Leve de Branding!). Ook werk van Derf Backderf (Mijn Vriend Dahmer) en Robert Deutsch volgen nog, maar ook strips van eigen volk zoals Gerrit de Jager en Aloys Oosterwijk. In Didier, het 5e Wiel aan de Tractor maken we kennis met de vijfenveertigjarige Bretoense Didier die met zijn zus Soazig in een boerderijtje woont. De grote fan van de Tour de France is heel ongelukkig, hij heeft nog nooit de grote liefde gekend. Bij zijn maat Régis, een boer die failliet ging en wiens eigendommen worden verkocht, gaat hij een oogstmachine kopen. Didier komt thuis zonder materiaal, maar wel met Régis. Soazig is furieus, maar de vonk slaat over tussen Soazig en Régis. Didier schrijft zich daarna in op een datingsite. Daar vindt hij al snel een geïnteresseerde.... nadat Soazig en Régis de info op Didiers profiel hebben aangepast... Liefde op de boerenbuiten.


Daedalus
25/01
TOP
• Drie Wensen 3: Het Graf van Salomon (Paolo Martinello + Mathieu Gabella) (HC/56p/€17,95)
> De sprookjesachtige fantasyreeks Drie Wensen komt tot een einde met deel 3. "Jeruzalem. Twaalfde eeuw na Christus. In volle periode van de kruistochten sterft een man en... verrijst. De Kabyl, zo was zijn naam. Hij was een Haschaschin, een moordenaar. Nu is hij een djinn geworden. Een geest opgesloten in een olielamp. Als hij niet tot het einde der tijden de gevangene van die lamp wil blijven, zal hij drie opdrachten moeten uitvoeren. Drie mogelijkheden om zijn nieuwe krachten, en vooral hun limieten, te ontdekken. Drie avonturen die zich afspelen in de mysterieuze wereld van Duizend en één nacht. Drie doelen die zijn nieuwe meester hem gaat stellen. Drie wensen..."
• Kendo - De Weg van het Zwaard 2: De Vuurpoel van de Opleiding (Federico Carlo Ferniani + Mathieu Mariolle naar de roman van Thomas Day) (HC/64p/€17,95)
> Op het slot van de trilogie Kendo - De Weg naar het Zwaard wachten de Fransen zelf nog. In ieder geval haalt Daedalus in met de vertaling van deel 2. Scenarist Mathieu Mariolle kennen we intussen als scenarist van de laatste albums van de Thorgal-spin-off over Kriss van Valnor. "Wie zich op de Weg van het Zwaard begeeft, kan ervoor kiezen om te vernietigen of om te scheppen. Maar er bestaat nog een derde weg: die van de gevangenschap. Je kunt een gevangene worden van je eigen geluk, verstrikt raken in de netten van een geisha of je geest laten vertroebelen door al je zorgen. Je kunt nu gaan en hopen dat je ooit gelukkig word. Of je kunt mij volgen. Maar weet dat je nooit, maar dan ook nooit echt gelukkig zult worden. Want als je mij volgt, zal je bloed zien vloeien en een ziel die met bloed wordt bevlekt, zal nooit het ware geluk kennen." Bij de eerste druk hoort een katern met schetsen.
Meta-Baron 5: Rina, de Meta-Wachter (Valentin Secher + Jerry Frissen / Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€17,95)
> Meta-Baron is verhuisd van Dark Dragon Books naar Daedalus op voorstel van de Franse uitgeverij Les Humanoïdes Associés. Daedalus start gewoon met het derde tweeluik door Valentin Sécher op scenario van Jerry Frissen en Alejandro Jodorowsky. De softcover verschijnt volgende maand. "De Meta-Baron was een van de meest angstaanjagende krijgers die het universum ooit gekend heeft. Helemaal alleen bracht hij het Rijk op de knieën. Sindsdien heeft hij twijfels. Wat voor zin heeft een leven vol dood en verderf? Hij gaat op zoek naar zij eigen menselijkheid. Maar dit maakt hem kwetsbaar voor nieuwe tegenstanders. Maar de Meta-bewaaksters kruisen zijn pad, en die zijn in hun wereld de evenknie van de Meta-baronnen."
De Onthoofde Arenden 25: In Naam van de Koning (Michel Pierret) (SC/48p/€8,95)
> Dit verhaal zit ook in de dertiende bundeling die in december verscheen. "Zomer 1270... De jonge Sigwald van Crozenc ging bij de Tempeliers om met de koning in het Heilig Land te gaan vechten. Hij heeft zijn geloften nog niet afgelegd. Zijn moeder overtuigde hem ervan een jaar aan de zijde van de priester-ridders door te brengen in de hoop dat hij door de walgelijke oorlog voorgoed het idee zou opgeven bij de orde te gaan. Sigwald heeft het inderdaad moeilijk zoveel bloedbaden te aanvaarden in naam van god en de koning! Op het domein van Crozenc zijn de gevolgen van deze verre oorlog vreselijk: boodschappers van de koning eisen tienduizend zilverlingen van Hugo om de kruistocht te financieren en dreigen de landerijen in beslag te nemen."
• Uchronie(s): New Moscow 3 (Nicolas Otero + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
> Kijk, van de trilogieën New Delhi en New Moscow in de reeks Uchronie(s) verschijnen deze en volgende maand de laatste delen. Bovendien voegt Daedalus daar in april het alles afsluitende epiloogalbum aan toe. In deze reeks krijgen we telkens een alternatief toekomstbeeld van New York in een parallelle wereld te zien. Zwarte materie en de door de werelden reizende held Zack Kosinski zijn bindmiddels tussen alle trilogieën. New Moscow deel 3: "Feodossia en Zack Kosinski zitten gevangen in de totalitaire megalopolis van New Beijing. Professor Paskévitch en zijn jonge leerling, Yakov, blijven werken aan de zwarte fusie. Maar de oneindige mogelijkheden van deze buitengewone materie zijn ook van belang voor andere gewetenloze individuen. Aan de ene kant de maffia, die probeert om Paskévitch te ontvoeren. En ook keizerin Katherine III, die haar gevangenissen wil ontruimen door veel 'vrijwilligers' van gevangenen door de parallelle realiteiten te sturen."
De Vier van Baker Street 5: De Moriarty-erfenis (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (SC/56p/€7,95)
De Vier van Baker Street 5: De Moriarty-erfenis (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (HC/56p/€17,95)
> Hiermee zijn al vijf van de zeven in het Frans verschenen delenvertaald. Deel 5 is het tweede verhaal dat zich afspeelt na de dood van Sherlock Holmes voor wie de straatkinderen actief waren. "Voor Billy, de speurneus, Charlie, het meisje gekleed als jongen, en Tom, de inbreker (zonder hun kat Watson te vergeten!), begint een nieuw leven — een leven zonder hun mentor Sherlock Holmes, die tragisch verdween in de watervallen van Reichenbach samen met zijn gezworen vijand, professor Moriarty... Maar een onverwachte ontmoeting stort onze helden al snel in een nieuw avontuur vol actie, gevaren en onvoorziene wendingen: een mysterieuze ontvoeringszaak waarin de voormalige handlangers van de duivelse Moriarty een hand hebben. Een van hen is Kolonel Moran, die met zijn eigen ogen heeft gezien wat er zich in Reichenbach echt had afgespeeld, en de ambitieuze Desmond Keene, die vast van plan is de nieuwe Napoleon van de Misdaad te worden…" Er zijn ook plannen voor een tekenfilmreeks rond deze leuke stripreeks.


Dargaud
19/01
TOP
Bollie & Billie 36: Uitgelaten! (Jean Bastide + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
> Bollie & Billie viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Laurent Verron, de opvolger van schepper Jean Roba, probeerde het jochie Bollie, zijn entourage en hun leefwereld weer een beetje hipper te maken met moderne gadgets en door Bollie bijvoorbeeld coole sneakers te laten dragen. Op dat elan gaat de derde tekenaar van de reeks, Jean Bastide (ook een getalenteerde inkleurder, bijvoorbeeld van Katanga), gewoon verder in zijn derde album. Sinds deel 34 vormt hij een auteursduo met scenarist Christophe Cazenove. Op de kinderzenders Ketnet en Zapp loopt een recentere tekenfilmserie.
De Vliegenier 3: De Wet van de Woestijn (Chrys Millien + Jean-Charles Kraehn) (SC/60p/€7,95)
> De Wet van de Woestijn is een compleet verhaal in de reeks De Vliegenier, een spin-off van Tramp met het nevenpersonage Josef nu als hoofdpersonage. "Josef droomt er nog altijd van om piloot te worden. Hij heeft een baantje beet bij de luchtpost die op dat moment nog in haar kinderschoenen staat. Net zoals beroemde vliegeniers als Antoine de Saint-Exupéry en Jean Mermoz onderneemt hij hachelijke vliegmissies. Zo steekt hij de Middellandse Zee over naar Noord-Afrika voor een avontuur dat hem op het lijf is geschreven."
Yasmina & de Aardappeleters (Wauter Mannaert) (HC/144p/€19,95)
> Dit is het eerste album dat Wauter Mannaert (Ondergronds, Weegee, El Mesías) ook zelf schrijft en hij presenteert een smakelijk verhaal over een elfjarige foodie die het opneemt tegen een voedingsreus. "De elfjarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan 'leent' ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel. Maar dan moeten de volkstuinen plaatsmaken voor een experimenteel aardappelveld. De man achter het project wil een monopolie op de voedingsmarkt met zijn producten op basis van aardappelen. Daarvoor ontwikkelde hij een nieuw soort aardappel die de mensen gek maakt... Voor Yasmina is dit slecht nieuws. Zonder verse groenten wordt het elke dag moeilijker om eten op tafel te krijgen. Er zit maar een ding op: het probleem met wortel en al uitroeien. "


Dark Dragon Books
02/02
TOP
The Bridge (Michel Kœniguer) (SC/48p/€8,95)
• Dark Souls deel 1-2 collector's pack (2xSC/€24,95) (met sleeve)
• Hedge Fund 4: De Erfgename van Twintig Miljard (Patrick Hénaff + Tristan Roulot / Philippe Sabbah) (SC/48p/€8,95)
> Vervolg van de zesdelige reeks. "Na zijn les te hebben geleerd, groeit Frank uit tot een grote naam in ethisch beleggen. Zijn succes trekt de aandacht van een rijke erfgename die wil investeren in de ontwikkeling van een Afrikaans land. Frank zet zich enthousiast in voor die missie. Goede bedoelingen zijn echter niet genoeg. Daar zijn alle wegen naar de hel immers mee geplaveid."
Kapitein Nemo (Richard Ortiz + Pascal Davoz) (HC/104p/€24,95)
> Kapitein Nemo ziet er geweldig getekend uit. Het dubbeldikke, complete verhaal (inclusief schetsen en voorstudies) is het werk van Richard Ortiz en Pascal Davoz. Deze laatste schreef al een biografische reeks over Napoleon Bonaparte voor Casterman en een De Reizen van Alex over Alesia (het vroegere Parijs). In Kapitein Nemo leent hij de beroemde fictieve figuur van Jules Verne om diens voorgeschiedenis te vertellen. "Iedereen kent Jules Vernes 20.000 Mijlen onder Zee, over de avonturen van de geheimzinnige kapitein Nemo en zijn buitengewone onderzeeër de Nautilus. Alleen... waar komt die merkwaardige Nemo vandaan, en hoe is hij zo geworden? Jules Verne zegt er bar weinig over, dus doken Richard Ortiz en Pascal Davoz in dat gegeven en werkten het uit in een verhaal vol vaart, met geweldig tekenwerk."
Lady Mechanika: De Moordautomaat 1 (Joe Benitez / Martin Montiel + Joe Benitez / Marcia Chen) (SC/48p/€8,95)
Lady Mechanika: De Moordautomaat 2 (Joe Benitez / Martin Montiel + Joe Benitez / Marcia Chen) (SC/48p/€8,95)
> Elke pagina van Lady Mechanika is een juweeltje, of beter gezegd een mooi uurwerkje waarvan je de tandwieltjes en radertjes ziet draaien. De Moordautomaat is de vijfde cyclus. "Nadat een voormalige collega is vermoord, ziet Lewis zich gedwongen de confrontatie met de schimmen uit zijn verleden aan te gaan. Maar zullen de hedendaagse gebeurtenissen nu voor altijd zijn toekomst overschaduwen? En die van Lady Mechanika?"
De Lange Stilte (Éric Stalner) (SC/96p/€14,95)
Ontboezemingen aan Allah (Marie Avril + Eddy Simon naar de roman van Saphia Azzedinne) (HC/88p/€19,95)
> Bewerking van de roman van Saphia Azzedine over een jonge vrouw die droomt van emancipatie en die weigert zich te onderwerpen. "Jbara woont in de bergen van de Maghreb, met haar ouders, haar vijf broers en zussen en haar schapen. Daar droomt ze van een modern leven dat haar onbereikbaar lijkt. Haar ongeschoolde, gewelddadige vader wijst haar de hele tijd op haar plek als vrouw, onderworpen dus. Om haar problemen te vergeten, gaat Jbara naar bed met passerende herders in ruil voor wat lekkers. Maar op een dag merkt ze dat ze zwanger is. Ze wordt verbannen uit het dorp en verhuist naar de stad. Pragmatisch en gedesillusioneerd vertelt ze over haar leven: de ellende, de prostitutie, de gevangenis, de minachting van anderen, de mannen die haar alleen maar zien als seksobject... In deze wereld die niks met haar opheeft, praat ze met Allah, haar enige vertrouweling."
Op Oorlogspad 1: Fort Buford (Didier Pagot + Marc Bourgne) (HC/48p/€17,95)
> Tussendoor een western, want dat genre gaat er nog steeds in als zoete koek. Op Oorlogspad is een van de nieuwste projecten van Marc Bourgne sinds hij de reeks Michel Vaillant vaarwel zei en De Piraten van Barataria een laatste keer liet uitvaren. Met Didier Pagot (De Orde van de Drakenridders) als tekenaar begeeft Bourgne zich als scenarist op oorlogspad bij de indianen. "1864, Washington DC. Diane Myers is 22 jaar jong en een getalenteerd schilder met meer dan genoeg opdrachten. Haar droom: het schilderen van de landschappen van het Wilde Westen en de manier van leven van de Prairie-indianen. Tegen de zin van haar vader, die de Indianen het liefst uitgeroeid ziet, besluit ze met haar schildersmaterialen op pad te gaan. Dankzij de hulp van scout 'Missouri' weet ze zich aan te sluiten bij de stam van de beroemde chief Sitting Bull. Voor Diane begint daarmee een geweldig avontuur waarin ze een fascinerende cultuur ontdekt die op het punt staat verdrongen
te worden."

Remi, Alleen op de Wereld (Éric Stalner + Cédric Simon naar de roman van Hector Malot) (HC/56p/€18,95)
> Hector Malots emotionele jeugdroman Remi, Alleen op de Wereld is al heel wat keren bewerkt voor film, tv en strip. Dit laatste door onder meer door Douwe Dabbert-tekenaar Piet Wijn in Donald Duck en door Bart Proost bij Saga Uitgaven. In december werd een nieuwe verfilming in het Frans gereleased met Daniel Auteuil als de oude, rondreizende artiest Vitalis in de hoofdrol. Van die film kwam ook een stripbewerking die nu in het Nederlands verschijnt. Het duo Éric Stalner en Cédric Simon (die samen de sf-reeks Exile maken) is verantwoordelijk voor de strip van 56 pagina's. "Remi, een wees die werd verzorgd door de vriendelijke Madame Barberin, wordt losgerukt van zijn adoptiemoeder om te worden toevertrouwd aan Signor Vitalis, een mysterieuze reizende muzikant. Aan zijn zijde zal hij het ruige leven van de bootsman leren leiden en zingen om zijn brood te verdienen. Vergezeld door de trouwe hond Capi en het kleine aapje Joli-Cœur, zal Remi's lange reis door Frankrijk, vol ontmoetingen, vriendschappen en wederzijdse hulp, hem leiden naar het geheim van zijn afkomst."
Het Schaduwspel der Shinobis (Xu Zhifeng + Sylvain Runberg) (SC/112p/€14,95)
Shayne 1: De 15 Laatste Dagen (Tsai Chaiko + Stephen Desberg) (HC/56p/€17,95)
> Eerste deel van een tweeluik Shayne door Tsai Chaiko (gekend van de romanverstrippingen Kroniek der Onsterfelijken en het Agatha Christie-verhaal Moord in de Oriënt-Expres) en de superbekende scenarist Stephen Desberg. "In het koninkrijk dreigt chaos! De koning en het hele hof zijn verdwenen. De mensen worden aan zichzelf overgelaten, hulpeloos... Verhult deze verdwijning geen nog groter gevaar?"
• Sniper Elite: Resistance (Patrick Goddard + Keith Richardson) (SC/96p/€14,95)
> Vertaalde comic — naar de wereldwijd bekende game — die integraal wordt uitgegeven in een softcover van 96 pagina's. "Karl Fairburne komt terecht in een dodelijk kat- en muisspel als de nazi's hem opjagen door de straten van het bezette Angoulême. Hij heeft slechts één kogel om zich te beschermen. Zal hij kunnen ontsnappen?"
• Star Wars: Commander Thrawn 1 (Luke Ross + Jody Houser) (SC/64p/€8,95)
• Star Wars: Commander Thrawn 2 (Luke Ross + Jody Houser) (SC/64p/€8,95)
> We zijn de sluwe en wrede Thrawn uit Timothy Zahns (verstripte) trilogie nog niet vergeten. Hij duikt op in een compleet tweeluik met de titel Commander Thrawn. "Ontmoet de jonge luitenant Thrawn, die met de hoogst mogelijke cijfers is afgestudeerd aan de Keizerlijke Academie. Hij krijgt zijn eigen persoonlijke assistent, soldaat Eli Vanto, en komt snel hogerop. Maar dat betekent niet dat iedereen in het Keizerlijke leger wil dat hij succesvol is. En Thrawn is niet de enige rijzende ster — Arihnda Pryce is er ook nog. De paden van de twee rivalen kruisen elkaar en de spanningen lopen hoog op wanneer ze een duister geheim van het Keizerrijk ontdekken."
• Star Wars: Thrawn Trilogie 3: Het Laatste Bevel (Edvin Biukovic + Mike Baron naar de roman van Timothy Zahn) (SC/128p/€14,95)
> Met deze softcoveruitvoering is de complete trilogie nu beschikbaar in hardcover en softcover.
Wolverine: Old Man Logan 1 (Steve McNiven / Dexter Vines + Mark Millar) (SC/48p/€8,95)
Wolverine: Old Man Logan 2 (Steve McNiven / Dexter Vines + Mark Millar) (SC/48p/€8,95)
> Hetzelfde duo achter Civil War dat binnenkort wordt vertaald is ook verantwoordelijk voor het vierdelige, futuristische Wolverine: Old Man Logan. "Niemand weet wat er allemaal precies gebeurde op de nacht dat alle helden ten onder gingen. Het enige dat we weten is dat ze altemaal verdwenen, het kwaad zegevierde en de slechteriken sindsdien de baas zijn. Wat er is gebeurd met Wolverine, is het grootste mysterie van allemaal. Inmiddels heeft al vijftig jaar lang niemand meer iets van hem gehoord. Er is wel een oude man die zich Logan noemt. Een man die zich alleen bezig houdt met zijn familie. Een man die tot het uiterste getergd wordt door de Hulk-gang. Een man die gedwongen wordt om een oude vriend te helpen, de blinde boogschutter: Hawkeye. Hij reed 2.500 kilometer om zijn familie in veiligheid te brengen. Nu krijgt Logan de rit van zijn leven!"

Artbook Collection
Chaiko (Tsai Chaiko) (HC/80p/€29,95)
> In feite is dit geen uitgave van Dark Dragon Books, maar wel van Paquet. Dark Dragon Books verzorgt de distributie in ons taalgebied. Van Tsai Chaiko verscheen de reeks Kroniek der Onsterfelijken (bij Gorilla) waarvoor hij een paar delen tekende, de Agatha Christie-verstripping Moord in de Oriënt-Expres en de gloednieuwe reeks Shayne die nu in vertaling start. Dit boek biedt een mooi staaltje van zijn kunnen met vele illustraties, pin-ups, schilderijen, korte strips/fragmenten en meer. Uitgave beperkt tot duizendvijfhonderd genummerde exemplaren.


Dupuis
19/01
TOP
• De Blauwbloezen 56: Tand om Tand (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
• De Blauwbloezen 57: Colorado Story (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/x48p/€7,50) (herdruk)
Deathfix: De Misdaadthriler met een (Zweet)geurtje (Nix / Benus + Nix) (SC/144p/€19,95)
> Tijdens het WK Voetbal van afgelopen zomer liep de webcomic Deathfix door Nix (De Buurtpolitie) en zijn assistent Benus over matchfixing in de Russische voetbalwereld. Nix heeft alvast de actualiteit mee, want de voorbije maanden kwam het ene na het andere schandaal in de voetbalsector uit. "Gus is de toptrainer van Sporting Club Moskou. Als geen ander weet hij zijn spelers te motiveren om zichzelf te overtreffen. De voorbereidingen voor de wereldbeker lopen als een trein: Gus maakt zich op voor een heuse zegetocht. Maar helaas voor hem en zijn sportieve vrienden is het WK geen ponykamp. Trainers die het op een akkoordje gooien, spelers die afgedreigd worden: naast de grasmat wordt het spel keihard gespeeld. Zeker als er instructies van het allerhoogste niveau komen, is het moeilijk om nee te zeggen. Gus heeft geen keuze: als hij zijn job — én zijn tanden — wil houden, moet ook hij zich plooien naar de wetten van het voetbal."
De Havik: eerste cyclus: 1. De Overledene van Kermellec - 2. De Rots van de Schedel - 3. Storm over Brest - 4. Aan Boord Gegijzeld - 5. De Schat van de Mahury - 6. De Tranen van Tlaloc (Patrice Pellerin) (HC/288p/€55,00)
> De complete eerste cyclus van De Havik, die tussen 1994 en 2005 in zes delen bij Dupuis verscheen, geeft de uitgeverij nu uit als een integrale van 288 pagina's. Geen extra's dus. In 2019 zou ook een gloednieuw album moeten verschijnen. Dat is dan deel 10. Patrice Pellerin trekt meer en meer tijd uit per album. Sinds deel 7, de start van de tweede cyclus, loopt de reeks in vertaling bij Silvester omdat Pellerin Dupuis inruilde voor de Franse uitgeverij Soleil.
• Lucky Luke 2: Rodeo (Morris) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/64p/€7,50)
• Millennium Saga 3: De Vrouw die haar Prooi Nooit Loste (Belén Ortega + Sylvain Runberg) (SC/64p/€9,95)
> Met deel 3 wordt Millennium Saga afgerond. Dit verhaal dokterde Sylvain Runberg zelf uit voor de stripreeks en het staat los van de boeken van Stieg Larsson en zijn opvolger David Lagercrantz. "Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zitten de kidnappers van Plague, Trinity en Bob the Dog op de hielen. De 'white power'-extremisten van Sparta willen de servers van de Zweedse inlichtingendienst kraken. Als de drie hackers hen daarbij niet helpen, wacht hen een gewisse dood. Alles wijst in de richting van Mark Borrow, auteur van een bestseller over de superioriteit van de man en politiek actief in de radicale extreemrechtse beweging. Tijdens een van zijn workshops gijzelen Mikael en Lisbeth hem om te weten te komen waar zijn kompanen de hackers vasthouden. De situatie loopt uit de hand tot Lisbeth en Mikael onverhoopt de hulp krijgen van een oude kennis..."
De Muziekdoos 1: Welkom in Pandoria (Gijé + Carbone) (SC/56p/€6,95)
> De Muziekdoos is een nieuwe jeugdreeks met een scheut magie door de in België wonende Congolese debutant Gijé en schrijfster Carbone (het pseudoniem van Bénédicte Carboneill), een onderwijzeres en schooldirectrice die al haar pluimen verdiende als kinderboekenschrijfster en zich nu aan stripverhalen waagt. "Nola wordt acht en krijgt van haar papa een sneeuwbol met muziek cadeau. Ze is dolblij met de bol, die nog van haar pas overleden mama is geweest. Maar binnenin zit Andrea opgesloten, een piepklein meisje dat haar hulp inroept. Nola wordt zelf ook klein, kruipt in de doos en ontdekt er een wonderbaarlijke wereld... Maar de tijd dringt: Mathilda, de mama van Andrea en haar broer Igor, is heel ziek... Wat is haar overkomen? Is ze vergiftigd? Zou er iets in het drinkwater zitten? Hun vrees wordt al snel bewaarheid. De kinderen ontfermen zich eerst over Mathilda en maken dan jacht op de gewetenloze vervuiler. Ze moeten snel zijn, vóór Nola weer naar haar eigen leven en wereld wordt teruggeroepen. Tenzij het allemaal maar een droom is... Of toch niet?"
Team Rafale 3: Operatie Nexus One (Éric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
Team Rafale 3: Operatie Nexus One (Éric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (HC/48p/€15,95)
> Ook deel 2 van de luchtvaartreeks Team Rafale was een verkoopsucces. Deel 3 liet niet lang op zich wachten. "Een Franse militaire satelliet met een ultrageheime kwantumprocessor — codenaam Nexus One — stort neer in de streek van Hindoekoesj, een bergketen op de grens tussen Afghanistan, Kasjmier en China. De luchtmachteenheid die in Kirgistan is gestationeerd schiet in actie. De processor moet koste wat het kost teruggevonden of vernietigd worden voor iemand anders hem bemachtigd. Dat zou een ramp zijn voor de toekomst van de Franse militaire luchtvaart. Helaas vinden leden van de taliban het wrak van de satelliet. De Fransen onderscheppen een bericht waaruit blijkt dat ze het willen verkopen aan Anatoli Gurchev, een van de grootste wapenhandelaars van de wereld. En die wil er alles aan doen opdat de deal doorgaat. Het wordt een race tegen de tijd voor Tom Nolane, Jessica Nate en hun strijdmakkers..." Tekenaar Éric Loutte neemt trouwens vanaf deel 14 de reeks Alfa over.


Glénat
19/01
TOP
Giacomo C. 17: Terug naar Venetië 2 (Griffo + Jean Dufaux) (SC/56p/€7,95)
> Slot van het tweeluik na een jarenlange afwezighheid. Er zitten nog meer albums in de pijplijn. De notoire verleider Giacomo werkt nu als agent voor de Cuaranta Criminale en dat betekent zoveel als verraad voor zijn oude metgezellen. Maar schijn bedriegt...
• Lou! 8: Op naar Nieuwe Avonturen (Julien Neel) (SC/48p/€7,95)
> Lou! deel 8 werd aangekondigd als het laatste deel, maar in feite gaat het om het slotalbum van een eerste seizoen. Op naar Nieuwe Avonturen is tegelijk de voorbode voor een nieuwe cyclus die Julien neel in de vorm van dikke graphic novels ziet, maar eerst zal hij zich toeleggen op andere projecten waaronder tekenfillm. Doorheen de reeks zagen we Lou opgroeien tot de tiener die ze intussen is geworden. "Sinds haar ontmoeting met Tristan in het allereerste album is er heel wat veranderd voor Lou. Van een verlegen schoolmeisje is ze uitgegroeid tot een mondige tienermeid. De tijd is nu aangebroken om zichzelf écht te leren kennen. En hoe kan dat beter dan door helemaal alleen de wijde wereld in te trekken? Tijd voor een solotrip waarin Lou het avontuur van haar leven beleeft maar ook moeilijke keuzes moet maken."


Hachette
02/02
TOP
• Asterix 1: De Galliër (Albert Uderzo + René Goscinny) (HC/128p/€49,95) (luxe)
> Luxe-editie op groot formaat met het volledige verhaal in kleur (de mees recente inkleuring), een dossier van wel 28 pagina's met onder meer het oorspronkelijke scenario van René Goscinny en alle info over de geboorte van Asterix en op de koop toe nogmaals het hele verhaal, maar dan als een reprodutie van de originele platen (met Franse tekst). Later dit jaar verschijnen nog twee gelijkaardige luxes. De complete reeks zou in zo'n uitvoering moeten uitkomen à rato van twee-drie albums per jaar. Vlak voor de zomer verschijnt De Strijd der Stamhoofden en in oktober van het gloednieuwe deel 38. In 2018 verscheen enkel De Odyssee van Asterix, want De Galliër is eigenlijk een uitgestelde titel van vorig jaar. In 2017 verschenen De Odyssee van Asterix, Asterix en de Belgen en het toen nieuwe Asterix en de Race door de Laars.


Le Lombard
19/01
TOP
Kinderen in het Verzet 4: Steeds Erger (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95)
> We hebben al vaak de loftrompet geschald over de spannende en zeer goed vertelde jeugdreeks Kinderen in het Verzet van Benoît Ers en Vincent Dugomier, tevens de auteurs van De Duivels van Alexia. Dat doen we hier — TOETERETOETOETOET — nog eens en we zijn dan ook blij met dit vierde deel. "Met de vernietiging van de koperfabriek hebben François, Lisa en Eusèbe hun slag thuisgehaald voor de LYNX, hun verzetsgroep. Maar tijd om op hun lauweren te rusten is er niet. Nu hun contactpersoon bij het verzet is gesneuveld, moeten ze het netwerk dat hij had opgezet redden en verder uitbouwen. Het transport van een radiozender is daarbij van levensbelang. Met de zender kunnen ze met Londen communiceren!"


Lucky Comics
19/01
TOP
• Lucky Luke 35: Jesse James (Morris + René Goscinny) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€7,50)


Microbe
02/025
TOP
PAKKET: De Slag deel 1-2-3 + Berezina deel 1-2-3 (Ivan Gil + Frédéric Richaud naar de roman van Patrick Rambaud) (6xSC/€50,00)
> De twee complete trilogieën nu ook verkrijgbaar in softcover en als promopakket tegen 50,00 euro in plaats van 59,70 euro.
De Slag 1 (Ivan Gil + Frédéric Richaud naar de roman van Patrick Rambaud) (SC/64p/€9,95)

Collectie Vizier
• 3. De Fotograaf van Mauthausen (Pedro J. Colombo + Salva Rubio) (HC/104p/€24,95)
> Derde album in Collectie Vizier dat negen straffe one-shots zal bevatten. Na Layla en Mijn Oorlog, die allebei goed verkopen, verschijnt nu De Fotograaf van Mauthausen, dat zich net als Mijn Oorlog ook afspeelt in een concentratiekamp naar waargebeurde feiten, door het Spaanse duo Pedro J. Colombo en Salva Rubio. Zij brengen het werk van hun landgenoot Francisco Boix in herinnering over wie al een boek is geschreven en een documentaire is gemaakt. De strip met zijn verhaal dat naar de befaamde processen van Neurenberg leidden, verscheen in 2017 in het Frans bij Le Lombard. Dit is het soort belanghebbend verhaal dat niet onvertaad mocht blijven. De voorstellig: "En wat als de diefstal van de eeuw werd gepleegd in een concentratiekamp van de nazi’s? Mauthausen, 1941... Samen met enkele van zijn lotgenoten bedenkt Francisco Boix, gevangene nummer 5185, een gewaagd plan. Hij wil de foto’s stelen die de misdaden bewijzen die in Mauthausen worden gepleegd. Francisco beseft immers dat hij bewijsmateriaal nodig zal hebben als hij de nazileiders na de oorlog aan de galg wil zien bengelen. Maar dit plan bedenken was nog maar de eerste stap. Om de verschrikkelijke waarheid aan het licht te brengen, moet het ook uitgevoerd worden..."


Oogachtend
25/01
TOP
Limbo: Lux in Tenebris (Stephan Louwes) (HC/96p/€22,00)
> Stephan Louwes zal je verbluffen met zijn tekstloze debuutalbum Limbo: Lux in Tenebris over een jongen die zijn vrienden één voor één ziet verdwijnen in de duisternis. Om hen te redden, moet hij zijn eigen leven op het spel zetten. Waagt hij zich daaraan?


Saga Uitgaven
25/01
TOP
De Ballade van Magdalena 1: De Strategie van de Gladde Fluitbek (Christophe Dubois) (HC/64p/€19,95)
> Christophe Dubois is de auteur van het avontuurlijke tweeluik De Ballade van Magdalena. "Op haar weg op het spoor van haar verdwenen vader ontmoet Léonie De Sars midden in de Indische Oceaan kapitein Lukian Bruckner en zijn nichtje Magdalena. Alles in haar schreeuwt haar toe zo snel mogelijk weg te lopen van de grote mensenhater die even meedogenloos is als de oceaan. Alleen is dit afschuwelijk figuur de laatste man die haar vader levend heeft gezien. Léonie heeft dus geen andere keuze dan samen te werken met Lukian, zijn stomme nicht en de geheimen die ze delen."
Cigalon (Éric Hübsch + Serge Scotto / Éric Stoffel naar de film van Marcel Pagnol) (HC/64p/€19,95)
> In de reeks verstrippingen van Marcel Pagnol staat de bewerking van de film Cigalon op het menu. Tekenaar Éric Hübsch tekende voordien al het tweeluik Topaze. Het hoofdpersonage daaruit komt ook in een bijrolletje voor in het komische one-shot Cigalon. Pagnol baseerde zich voor de opvliegende chef-kok op een echte chef-kok met eenzelfde standpunt, weliswaar sterk overdreven voor een hogere humoristische impact. "Chef-kok Cigalon heeft zodanig veel achting voor zijn werk en zodanig weinig waardering voor een cliënteel dat hij als te min beschouwt voor zijn kunst dat hij enkel voor zichzelf voor het fornuis staat! Ondanks de reputatie van zijn gerechten gaat het slecht met het restaurant. Wanneer zijn voormalige wasvrouw, de vriendelijke mevrouw Toffi uit Marseille, haar eigen restaurant opent, recht over dat van Cigalon, met de slogan 'Hier bedienen wij de klanten' is de grote kok gepikeerd en vat hij dat als een uitdaging op! De oorlog tussen Cigalon en zijn nieuwe concurrent is verklaard. En deze keer is de norse kok vastbesloten iedereen te verwelkomen, zelfs het grootste uitschot van het laagste allooi."
• Dag en Heidi 6: De Vredessteen (Jeff Broekcx + Maria De Winter) (SC/40p/€8,95)
• Dag en Heidi 30: Het Geheim van Lahneck (Jeff Broekcx + Ingrid Van Dijck) (SC/40p/€8,95)
• Dag en Heidi 30: Het Geheim van Lahneck (Jeff Broekcx + Ingrid Van Dijck) (HC/40p/€19,95) (met ex libris)
> Het Geheim van Lahneck is een gloednieuw verhaal dat Jeff Broeckx speciaal voor Saga Uitgaven tekende. Het verschijnt in twee edities: een softcover en een hardcover met gesigneerde ex libris.
Roze Bottel integraal 4: 10. 7 Wegen naar Droomland - 11. De Oceaan zonder Oppervlak - 12. Het Raadsel van het Moejejoh-moeras (Dany + Greg / Dany) (HC/160p/€29,95)
Roze Bottel integraal 4: 10. 7 Wegen naar Droomland - 11. De Oceaan zonder Oppervlak - 12. Het Raadsel van het Moejejoh-moeras (Dany + Greg / Dany) (HC/160p/€65,00) (luxe met ex libris)
> In deze laatste integrale staan de reguliere albums 7 Wegen naar Droomland (met zeven kortverhalen), De Oceaan zonder Oppervlak en het vele jaren na de dood van scenarist Greg afgewerkte Het Raadsel van Moejejoh-moeras. Nog vier niet eerder in album en zelfs niet eerder in vertaling verschenen kortverhalen en gags en een achtergronddossier vullen de integrale aan. De eerste twee integrales worden volgend kwartaal trouwens herdrukt.
Sarah & Robin integraal: 1. De Vriend van Ivanhoe - 2. Suzanna - 3. Zes Weken - 4. Het Dagboek - 5. Hersenspinsels (Steven Dupré) (HC/288p/€65,00) (luxe met ex libris)

> In februari verschijnt de reguliere editie, dit is al de luxe-editie met linnen rug en gesigneerde, genummerde ex libris. Oplage: slechts honderd exemplaren.


Collectie Bamboe
Ambulance 13 7: De Vergetenen uit het Oosten (Alain Mounier + Patrice Ordas) (SC/48p/€8,95)
> Het laatste deel wordt in april (hardcover) en juni (softcover) verwacht. De oorlog voor de hoofdpersonages zit er dan voorgoed op, maar er zijn nog wat rekeningen te vereffenen.
De Meesters van White Plain 2: Verlossingen (Antoine Giner-Belmonte + Édouard Chevais-Deighton / Antoine Giner-Belmonte) (HC/56p/€19,95)
> Slot van het tweeluik, een meeslepend familie-epos met bloedige vergeldingen, heel wat verrassende wendingen en een atypische broedertwist tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog.


Sherpa
02/02
TOP
PAKKET: Het Noorderlicht: Het Gouden Kompas deel 1-2-3 (3xHC/€24,95)
> De drie delen in hardcover nu tegen 24,95 euro in plaats van 59,85 euro.

Alack Sinner integraal 1: Het Leven Is Geen Stripverhaal, Baby (José Muñoz + Carlos Sampayo) (HC/208p/€29,95)
> Alack Sinner is een gitzwarte detectivestrip van Carlos Sampayo en José Muñoz die Sherpa in de jaren 1990 in de collectie Sherpa-reeks uitgaf. Voor de auteurs van Blacksad was dit een grote inspiratiebron. De vierdelige reeks verschijnt in twee dikke integrales. Deel 2 wordt volgende zomer verwacht.
Luc Orient - Alle Avonturen 2: 4. De Planeet van de Angst - 5. Het Woud van Staal - 6. Het Geheim van de Zeven Stralen (Eddy Paape + Greg) (HC/160p/€29,95)
Luc Orient - Alle Avonturen 2: 4. De Planeet van de Angst - 5. Het Woud van Staal - 6. Het Geheim van de Zeven Stralen (Eddy Paape + Greg) (HC/160p/€60,00) (luxe met prent)
> "Professor Kala, Luc en Laura zijn terechtgekomen op de planeet Terango. Uiteindelijk lukt het ze om de bevolking te bevrijden van de wrede dictator Sektan en keren ze terug naar de aarde, voor nieuwe avonturen, want ook daar dreigt gevaar..." Volgende zomer staat de derde integrale gepland, dat schiet mooi op. Er zullen vijf integrales verschijnen.
• Pola (Marcel Ruijters) (SC/144p/€24,95)
> "De kleindochter van de helden uit Het 9e Eiland is een schrandere, wat naïeve jonge vrouw geworden, die op het vasteland op zoek gaat naar de liefde. Maar ze komt in een absurde wereld terecht, waarin de tijd teruggezet is naar het jaar 1913. Het geeft de auteur de ruimte om een vervlogen tijd te doen herleven en er tegelijk venijnig de draak mee te steken." Eeuwig 1913 is de titel van deel 3 van deze absurde saga die in het najaar wordt verwacht.
Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën integraal 12: 31. De Schaduw van de Duivel - 32. Het Pad van de Inca (Marc Bourgne + Christian Perrissin) (HC/128p/€24,95)
Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën integraal 12: 31. De Schaduw van de Duivel - 32. Het Pad van de Inca (Marc Bourgne + Christian Perrissin) (HC/128p/€60,00) (HC/luxe met prent)
> In deze integrale staan de eerste verhalen van het duo Marc Bourgne en Christian Perrissin. Hun bijdrage aan de reeks vult niet één, maar twee integrales, beide voorzien van een zeer uitgebreid dossier met veel beeldmateriaal. Later dit jaar zal de dertiende integrale verschijnen met het laatste Roodbaard-verhaal, het tweeluik Het Geheim van Elisa Davis. Dossiersamensteller Brieg Haslé-Le Gall liet ook nog weten dat tegen eind 2019 de vijfdelige spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard gebundeld wordt. Of dit als één deel of als twee albums wordt gedaan en of Sherpa hetzelfde zal doen, staat nog niet voleldig vast. De ex libris bij de luxeversie is gesigneerd door Marc Bourgne.


Silvester
02/02
TOP
PAKKET: Snoopy - Peanuts Compleet deel 1-2-3 (3xHC/€19,95)
> De drie delen in hardcover nu tegen 19,95 euro in plaats van 99,80 euro.

Angel Wings 5: Black Sands (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
Angel Wings 5: Black Sands (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€29,95) met display en prent)
> Uiteraard wordt Angel Wings deel 5 weer een verkooptopper. Het album is ook beschikbaar als een luxe-uitvoering met andere cover, een prent en een display van een vliegtuig. Oplage: 444 exemplaren. In zowel de gewone versie als de luxe staat een scène waarin Angela zich ontkleedt. In het Frans staat deze scène enkel in de luxeversie opgenomen. Romain Hugault is inmiddels begonnen aan deel 6, het slot van de tweede cyclus. Een derde cyclus staat ook al op het programma. De inhoud van deel 5: "De kruiser die Angela McCloud en Betty Nutton vervoerde naar het eiland Tinian, waar die laatste een voorstelling moest geven, is getroffen door twee 'bakas', de gevreesde vliegende bommen, bestuurd door Japanse kamikazepiloten. De actrice, volledig door het dolle heen, wordt naar Hawaii gerepatrieerd en Angela, die blij is dat ze niet langer voor oppas moet spelen, aanvaardt maar wat graag de rol van 'Joséphine', pilote van een Mustang met opblaasbare reddingsboot, om te patrouilleren voor de kust van Iwo Jima, op zoek naar in zee rondzwalpende piloten."
• Hélène Boucher: De Vallende Ster (Olivier Dauger + Didier Quella-Guyot) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
> Olivier Dauger (Hemel in Puin, Hemel in Strijd, Miss Marple: Moord in de Bibliotheek) en Didier Quella-Guyot (Het Eiland van de Wroeging, De Soldaat en de Negerin) vertellen het (korte) levensverhaal van de Franse luchtvaartheldin Hélène Boucher (1908-1934) die verschillende hoogte- en snelheidsrecords vestigde.
• Silvester: Jaaroverzicht in Kunstdrukken 2018 verzamelmap (€19,95) (lege map)
> Tweede verzamelmap waarin je alle in 2018 verschenen A3-kunstdrukken kunt stoppen die je een jaar lang bij 23 verschillende hardcoveralbums kon krijgen.


Standaard Uitgeverij
19/01
TOP
Fanny K. 3: De Lokvogel (Jean-Marc Krings + Toni Coppers) (HC/52p/€65,00) (luxe met ex libris)
• F.C. De Kampioenen: De Love-Special: 41. Xavier Gaat Vreemd - 70. Fernand Gaat Trouwen - 94. De Tandartsassistente (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/120p/€12,99)
> Bundeling van de drie liefdesverhalen Xavier Gaat Vreemd, Fernand Gaat Trouwen, De Tandartsassistente en tal van spelletjes.
• Urbanus Vertelt: Mieleke Melleke Mol 28: De Apenwinkel (Dirk Stallaert + Urbanus) (SC/32p/€6,50)
> "Tante Tulp krijgt bezoek van haar huisbaas. Hij wil een winkel openen in haar huis, dus moeten onze vriendjes een nieuw huisje zoeken. Gelukkig heeft de huisbaas nog ergens een klein kasteel te huur waar Tante Tulp, Mieleke, Melleke en Mol snel kunnen intrekken. In het oude huis wordt een apenwinkel geopend. Ja, je leest het goed: een winkel waar er aapjes worden verkocht. Dat brengt natuurlijk als snel narigheid met zich mee..."


Stribbel Strips
02/02
TOP
Regenboogcollectie
• 4. De Blauwbloezen 62: Sallie (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (HC/48p/€99,95) (luxe met ex libris in doos)

> De ex libris is gesigneerd door Willy Lambil.


Uitgeverij HUM!
25/01
TOP
• Magic Palace Hotel (Fred) (HC/64p/€19,99)
> Magic Palace Hotel is een one-shot van Fred dat van de vergetelheid wordt gered. "Een raamvertelling met de ongebreidelde fantasie die Fred zo kenmerkt. "Natuurlijk heeft de receptionist van het Magic Palace Hotel een kamer voor zijn zojuist gearriveerde gast. Dat belooft echter wel een zware reis te worden: het is namelijk kamer 37.212.417, de kamernummers volgen elkaar niet logisch op, een lift is er niet. De gast is niet de enige die op drift raakt in deze wereld vol kamers, deuren,gangen en... een woestijn. Laat het maar aan de maker van Philemon en Het Kleine Circus over om een eenvoudig gegeven uit te werken tot een bizar, geweldig avontuur. In het gewone, dagelijkse leven had Fred al de eigenaardige gewoonte om na afloop van zijn reizen zijn reiskoffer weg te geven, met inhoud en al."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips