Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in juli verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ars Scribendi
ComicWatch
Dark Dragon Books
Oogachtend
Prestige
RW Uitgeverij
Schoolsupport
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Stichting Uitgeverij Stripstift
Stribbel Strips
Uitgeverij Klaas Driebergen
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: juliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2019: januarifebruarimaartaprilmeijuni
 
Arboris
28/07
TOP
De Complete Mac Coy 1: De Legende van Mac Coy: 1. De Legendarische Alexis Mac Coy - 2. De Dollars van Holy Joe - 3. Het Gouden Masker (Antonio Hernández Palacios + Jean-Pierre Gourmelen) (HC/192p/€25,95)
De Complete Mac Coy 1: De Legende van Mac Coy: 1. De Legendarische Alexis Mac Coy - 2. De Dollars van Holy Joe - 3. Het Gouden Masker (Antonio Hernández Palacios + Jean-Pierre Gourmelen) (HC/192p/€59,95) (met ex-libris)
> Mac Coy van Antonio Hernández Palacios en Jean-Pierre Gourmelen is de nieuwste reeks die Arboris als integrales uitgeeft. Van deze westernreeks verschenen 21 losse albums die in zeven integrales gebundeld zullen worden. De uitgeverij verzorgde zelf een achtergronddossier. De Franse integrales stellen het namelijk zonder dossier. De voorstelling van Arboris: "De avonturen van Alexis Mac Coy spelen zich af tegen het einde van de Amerikaanse burgeroorlog, ongeveer rond dezelfde tijd als die van Blueberry en De Blauwbloezen. Mac Coy draagt het uniform van de Zuidelijken als hij gevangen wordt genomen door Noordelijke troepen, maar aan het eind van de oorlog wordt hij wegens zijn dapperheid bevorderd tot sergeant-majoor en al gauw belast met een reeks moeilijke opdrachten, onder andere in Mexico waar hij moet proberen een grote hoeveelheid goud terug te vinden, die bedoeld was als soldij voor de soldaten. De eerste verhalen van Mac Coy verschenen in 1974 in het Franstalige Lucky Luke-magazine. De reeks, die bij ons direct in albums verscheen, viel sterk op door de gedetailleerde tekenstijl van Antonio Hernández Palacios, die ervoor zorgde dat alle uniformen en andere details zo correct mogelijk werden afgebeeld. Bovendien was zijn stijl zeer realistisch en daardoor pakkend en erg expressief. Samen met zijn vaste tekstschrijver Gourmelen maakte Palacios tot en met 1999 21 albums, die bij ons helaas allemaal op slecht houthoudend papier werden afgedrukt, wat een ongelukkige combinatie was met de doorwerkte, kleurrijke stijl van de tekenaar. Voor deze bundeling is daarom gekozen voor hoogwaardig machinecoated papier, dat ideaal is voor het werk van Palacios. Elke bundel bevat drie complete verhalen, die opnieuw vertaald en geletterd zijn en waaraan een dossier wordt toegevoegd met achtergrondinformatie en niet eerder gepubliceerde illustraties."
De Complete Tanguy en Laverdure 1: De Vliegschool van Meknès: 1? De Verloren Raket - 2. Eerherstel voor een Lafaard (Albert Uderzo + Jean-Michel Charlier) (HC/120p/€24,95) (herdruk)


Ars Scribendi
14/07
TOP
• Max Axiom 1: Bacteriën, een Microwereld (Tod G. Smith + Agnieszka Biskup) (HC/32p/€12,99)
• Max Axiom 2: Elektriciteit, een Spannende Wereld (Liam O'Donnell + Richard Dominguez / Charles Barnett III) (HC/32p/€12,99)
• Max Axiom 3: Scheikunde, een veranderlijke Wereld (Cynthia Martin / Barbara Schulz + Agnieszka Biskup) (HC/32p/€12,99)
> Via superwetenschapper Max Axiom kunnen jongere lezers bijleren over diverse wetenschappelijke fenomenen.
• Op Avontuur met Isabel Soto 1: Antarctica (Steven Butler / Anne Timmons + Emily Sohn) (HC/32p/€12,99)
• Op Avontuur met Isabel Soto 2: De Titanic (Al Buigley / Bill Anderson + Agnieszka Biskup) (HC/32p/€12,99)
• Op Avontuur met Isabel Soto 3: Piraten! (Roger Stewart + Agnieszka Biskup) (HC/32p/€12,99)
> "Dr. Isabel Soto is een avontuurlijke wetenschapper. Dankzij een bijzonder apparaat, de W.I.T.T., reist ze vliegensvlug naar andere landen en zelfs andere eeuwen. Of het nu gaat om historische hoogtepunten of onverklaarbare verschijnselen, wetenschapper Izzy Soto zoekt uit wat er gebeurde en waarom."


ComicWatch
21/07
TOP
De Verloren Verhalen van Lemuria - Citadel 1: Omega (Karly Engracia / Vincent Alcantra / Juan Alarcón + Sytse S. Algera) (SC/48p/€8,95)
De Verloren Verhalen van Lemuria - Citadel 1: Omega (Karly Engracia / Vincent Alcantra / Juan Alarcón + Sytse S. Algera) (HC/48p/€17,95) (met prent)

> De trilogie Citadel is een spin-off van de succesreeks De Verloren Werelden van Lemuria. Hiervoor moeten we even teruggaan naar Lemuria deel 1, meerbepaald naar het moment waarop een bergbeklimmer in een diep gat valt. Hij vindt daar een groot aantal schijfjes en een grot die gevuld is met nieuwe technologie. Citadel beschrijft de gebeurtenissen vanaf wanneer de bergbeklimmer terugkomt in Amerika tot het moment waarop de koepel van de Citadel gereed is zoals we konden lezen in het eerste deel. De strijd tussen de supermachten om een nieuwe energiebron en het dilemma van de bergbeklimmer of het een vloek of een zege voor de mensheid is, worden op scenario van Sytse S. Algera, in beeld gebracht door nieuwkomer Karly Engracia met inktwerk van Vincent Alcantra en Juan Alarcón. De realistische tekenstijl en inkleuring wijkt compleet af van Lemuria-tekenaar Apri Kusbiantoro die op zijn beurt niet langer Lemuria tekent. Er verschijnt ook nog een softcover van dit album, weliswaar zonder bijhorende prent.


Dark Dragon Books
14/07
TOP
The Beatles Story (Arthur Ranson + Angus Allan) (HC/56p/€18,95)
> The Beatles Story is een bij elkaar geplakte met de geschiedenis van The Beatles, van de stad Liverpool en de beginjaren in Hamburg tot het nummer Let It Be.
• Celestine en de Paarden Omnibus (Stefano Turconi + Lili Mésange) (SC/112p/€9,95)
> Dubbeldikke uitgave met een schetskatern als bonuspagina's.
Deadpool Kills the Marvel Universe 1 (Dalibor Talajic + Cullen Bunn) (SC/48p/€8,95)
Deadpool Kills the Marvel Universe 1 (Dalibor Talajic + Cullen Bunn) (HC/48p/€40,00) (met alternatieve cover en art-print)
Deadpool Kills the Marvel Universe 2 (Dalibor Talajic + Cullen Bunn) (SC/48p/€8,95)
Deadpool Kills the Marvel Universe 2 (Dalibor Talajic + Cullen Bunn) (HC/48p/€40,00) (met alternatieve cover en art-print)
> Nadat JuniorPress en vervolgens ZPress de vertaalrechten verloren van Marvel-comics bleef het even stil tot Standaard Uitgeverij met acht verschillende reeksen uitpakte uit het Marvel NOW!-universum. Maar comicvertalingen in onze regio bleken niet langer een goed huwelijk te zijn. Standaard Uitgeverij trok de stekker uit dat comicavontuur, maar was nog wel zo fideel om alle verhaallijnen netjes af te ronden. Op zich was de verkochte oplage nog behoorlijk, maar niet naar de normen van een grotere uitgeverij als Standaard Uitgeverij. Dark Dragon Books trekt lessen uit het verleden en start deze maand met gloednieuwe Marvel-vertalingen. Verwacht geen voortzettingen van titels die elders verschenen. Ook crossovers en uitgebreide, langlopende verhalen die voor verwarring bij lezers zorgen, gaat de Nederlandse uitgeverij uit de weg. De focus ligt op vertalingen van afgeronde verhalen van helden die actueel en bekend zijn dankzij tv-series en films. Bovendien geeft Dark Dragon Books de albums uit op een standaard Europees formaat, groter dan de oorspronkelijke comics dus. Vergelijk de uitvoering en de frequentie (je zal nooit lang moeten wachten om het volledige verhaal in opeenvolgende albums te kunnen lezen) met de Star Wars-albums die al bij Dark Dragon Books verschijnen, trouwens ook in licentie van Marvel. De eerste titel is Deadpool Kills the Marvel Universe door Dalibor Talajic en Cullen Bunn uit 2011 dat als tweeluik uitkomt. "Stel dat alles wat je grappig vond aan Deadpool eigenlijk alleen maar gestoord was? Stel dat hij besloot alles en iedereen binnen het Marvel-universum te vermoorden? En stel dat hem dat zou lukken? Zou je dat GRAPPIG vinden? De bijdehante huurmoordenaar gaat een waanzinnige kant op nu hij iedere Marvel-held aan zijn zwaarden rijgt in een weergaloze horrorstrip!" Van beide albums is ook een hardcovereditie gemaakt op slechts honderd exemplaren met alternatieve cover en artprint erbij. Hoe deze worden aangeboden in jouw stripwinkel (afzonderlijk of als pakket) hangt af van winkel tot winkel.
Game of Crowns: Winter Is Cold (Baba + Lapuss') (SC/48p/€8,95)
> Parodie op Game of Thrones door Baba (Commando Kerstman) en Lapuss' (Katten, Katten en nog eens Katten). "Een meedogenloze oorlog woedt tussen de zeven stamhoofden die over de zeven koninkrijken regeren. Hun uiteindelijke doel: de zeven kronen grijpen om over beide continenten te heersen. Tot zover klinkt alles nog bekend... Jon Schreeuw, Pythion, Grodo en prinses Danerkiss rekenen op hun legers van draken, ridders of zombies om hun favoriete hobby te beoefenen: Elkaar de hersens inbeuken!"
• A Game of Thrones verzamelbox deel 1-12 (12xHC in box/€89,95)
> Alle twaalf hardcoveralbums van A Game of Thrones, een verstripping van het oorspronkelijke boek van George R.R. Martin waar het eerste seizoen van de tv-reeks uit is gepuurd,nu verkrijgbaar als verzamelbox.
Jong Verzet 1: Kunstroof! (Nicolas Otéro + Franck Dumanche) (SC/56p/€8,95)
> Deze reeks sluit aan bij recentere reeksen als Kinderen van het Verzet en De Oorlog van de Lulu's waarin we kinderen in het verzet zien tijdens de Eerste of Tweede Wereldoorlog. "1940 - Frankrijk is bezet. In een Normandisch dorp leert de bevolking samen te leven met de vijand, terwijl ze ondertussen het verzet op poten zetten. Gaston en zijn drie jonge vrienden zijn vastbesloten om hun land te verdedigen, ondanks hun jonge leeftijd. Tijdens een door de nazi's georganiseerde receptie luistert Gaston een belangrijk gesprek af: Hitlers soldaten plannen het transport van een verzameling roofkunst. Een mooie kans voor de vier jonge verzetshelden." Tekenaar Nicolas Otéro kennen we nog van AmeriKKKa dat bij Saga Uitgaven verscheen. De tekenstijl is nu helemaal anders.
• De Krijgers van God 3: De Martelaren van Wassy (Pierre Wachs + Philippe Richelle) (SC/56p/€8,95)
> "1562.Na de dood van haar zoon Frans II en de toetreding tot de troon van Karel IX wordt regentes Catherina de Medici de belangrijkste persoon in het land. Omdat ze de spanningen tussen katholieken en Hugenoten wil verlichten, is ze voorstander van een beleid van burgerlijke tolerantie. Ze gaat zelfs zo ver om de protestanten buiten de steden vrijheid van godsdienst toe te staan. Maar hertog de Guise, de sterke en charismatische leider van katholieke belangen, is het daar niet mee eens. Op weg naar de koningin-moeder in Parijs, komt zijn reisgezelschap door het dorp Wassy in de Champagnestreek waar ze een illegale bijeenkomst van protestanten aantreffen. De spanningen tussen de twee kampen komen tot een uitbarsting..."
• My Little Pony 1: Vriendschap Is Betoverend (Amy Mebberson / Brenda Hickey + Heather Nuhfer / Amy Mebberson) (SC/48p/€8,95)
> Hier zie, leesvoer voor My Little Pony-fetisjisten. Die goedaardige, vliegende pony's zijn sinds de jaren 1980 bekend als speelgoedpoppen en zijn intussen drie animatiereeksen en een tekenfilm ver waaraan ook volwassenen verslingerd raakten. Ze verenigen zich sinds 2010 in een grote liefhebbersgemeenschap die zichzelf brony's noemen. Zelfs speelgoedbedrijf Hasbro had de impact op volwassenen en het groeiende fenomeen niet verwacht na de tekenfilmserie My Little Pony: Friendship Is Magic. Vriendschap Is Betoverend is een album van 48 pagina's in softcover, bedoeld voor lezertjes van zes tot twaalf jaar. Het verhaal vervolgt nog in het afsluitende deel 2. "Tijd voor weer een onvergetelijk avontuur in Equestria met al je favoriete Pony's en een splinternieuwe verhaallijn! Wanneer een lang onzichtbare vijand het gevaar dicht bij huis brengt en de Pony-wereld onderdompelt in duisternis, zullen de Pony's nieuwe uitdagingen aan moeten gaan en oude angsten moeten overwinnen. Dat wil je niet missen!"
• Star Wars: Avonturen: Helden van het Heelal (Derek Charm + Landry Q. Walker) (SC/62p/€9,95)
> "Reis naar een sterrenstelsel hier ver, heel ver vandaan met dit eerste deel van een compleet nieuwe serie met afwisselende personages, én makers! De verhalen omvatten de hele Star Wars-geschiedenis en lopen uiteen van de gebeurtenissen van voor Episode I: The Phantom Menace helemaal tot aan Episode VIII: The Last Jedi. Belangrijke en minder belangrijke personages, oud en nieuw, nemen je mee op nieuw terrein binnen de wereld van Star Wars, en vertellen enthousiaste verhalen die de enormiteit van de strijd tussen goed en kwaad duidelijk zullen maken voor een nieuwe generatie fans. Dankzij de mix van oude en nieuwe personages zal Star Wars Avonturen Jedi van alle leeftijden aanspreken, zowel meesters als padawans!"

• Star Wars: Legends: Thrawn Trilogie 1: Erfgenaam van het Rijk (Olivier Vatine / Fred Blanchard + Mike Baron naar de roman van Timothy Zahn) (HC/152p/€24,95)
> Met veel plezier stellen we oud werk voor in een nieuw jasje. Star Wars Legends: Thrawn Trilogie is de verstripping van drie legendarische Star Wars-romans van Timothy Zahn uit 1991 tot 1993. Het verhaal speelt zich vijf jaar na Return of the Jedi af. In 1995 goten tekenaars Olivier Vatine (Aquablue, Niourk, Cixi van Troy) en Fred Blanchard het eerste boek in een minireeks op scenario van Mike Baron. Later werd het opgepikt voor de langere Thrawn Trilogy en aangevuld met verstrippingen van de twee andere boeken verhalen met onder meer Terry Dodson (Dromen, Red Skin, Batman: Harley Quinn, Prinses Leia) als tekenaar. Dark Dragon Books geeft komend kwartaal alvast de eerste twee delen van de trilogie uit in softcover en hardcover. De Thrawn-trilogie werd in 2014 officieel als niet-canon beschouwd. "In de jaren tussen de films door zijn er allerlei boeken en strips verschenen met de verdere avonturen van Luke Skywalker, prinses Leia, Han Solo en de andere personages uit de Star Wars-saga. Maar voor mensen die alleen bekend zijn met de gebeurtenissen uit de films en die zich altijd hebben afgevraagd wat er verder is gebeurd, is Star Wars Thrawn een goede plek om te beginnen. De tirannie is ten einde gekomen, maar wat komt daar voor in de plaats? Vijf jaar na Return of the Jedi zijn Leia en Han getrouwd. De zware taak van het formeren van de regering van de Nieuwe Republiek ligt op hun schouders. Luke Skywalker is ondertussen de eerste in een hopelijk nieuwe generatie Jedi-ridders. Maar duizenden lichtjaren verderop heeft de laatste Dark Lord van de keizer, grootadmiraal Thrawn, het bevel overgenomen over wat nog rest van de keizerlijke vloot. Thrawn heeft twee belangrijkeontdekkingen gedaan, wat de ondergang van de Nieuwe Republiek van de Rebellenalliantie zou kunnen betekenen — twee ontdekkingen die allebei de achternaam Solo hebben!"
Typhoon (Christophe Gibelin) (HC/96p/€24,95)
> Ken je Christophe Gibelin nog? Van De Lichten van de Amalou, Vleugels van Lood, Vuurboot en Schaduwland? Typhoon is een geromantiseerd verhaal over een Belgische RAF-piloot die in 1943 de gewaagde stunt onderneemt om het hoofdkwartier van de Gestapo in Brussel onder vuur te nemen. "Het is 1943, middenin de Tweede Wereldoorlog. Een Belgische piloot in dienst van de RAF vliegt, zonder opdracht, naar hartje Brussel om daar het hoofdkwartier van de Gestapo te bestoken. Volgens onbevestigde bronnen vinden de Duitsers tussen de slachtoffers iemand in uniform die niet tot de naziorganisatie behoort, maar die lid is van het verzet. Zijn identificatie leidt tot de ontmanteling van een verzetsnetwerk en de dood van Belgische patriotten. Dit grotendeels geromantiseerde verhaal vormt de basis van Typhoon. In de oorlog zochten talloze jonge mensen hun heil in Engeland om van daar de strijd voort te zetten. De Engelse RAF werd een luchtmacht met piloten uit een groot aantal verschillende landen. Het album Typhoon staat model voor de lotgevallen van al die vluchtende strijders in vreemde dienst, die er het beste van proberen te maken. Een bijzondere rol is weggelegd voor de Typhoon."
De Venetiaanse (Laurent Gnoni + Patrice Ordas) (HC/96p/€24,95)
> De Veteniaanse is een gebundeld tweeluik van Laurent Gnoni en Patrice Ordas (Ambulance 13, Hindenburg, Moses Rose, Het Oog van de Dobermanns, S.O.S. Lusitania). "1499: Het grootse, rijke Venetië aan het einde van de vijftiende eeuw. Al twee eeuwen lang zijn doges staatshoofden van de republiek Venetië. De huidige doge heeft duidelijk een zwakke plek: de liefde voor zijn nicht, Constanza. Hij overlaadt haar met geschenken, terwijl zij op haar beurt op geraffineerde wijze charme en schoonheid in de strijd gooit om alles van haar oom gedaan te krijgen. Voor de laatste keer wil de Doge zijn nichtje het gigantische jaarlijkse lentefestival aanbieden. Een mooie gelegenheid voor de gevreesde bandiet Lorenzo om het mooiste juweel van Venetië te stelen... Constanza zelf."


Oogachtend
07/07
TOP
Er Wonen Nog Mensen: Tekenen van Leven in Doel (Jeroen Janssen) (HC/208p/€34,00)
> Na de inmiddels uitverkochte tekenreportage Doel keerdeJeroen Janssen terug naar het met verdwijnen gedoemde dorp om er nieuwe zichten te tekenen en dialogen met de locals neer te schrijven.


Prestige
21/07
TOP
Zetari integraal: 1. De Dromende God - 2. Het Masker van de Eeuwigheid (John Burns + Martin Lodewijk) (HC/96p/€24,95)
> In 1988 verscheen bij Big Balloon een eerste en enig album van Zetari, een sword & sorcery-reeks op scenario van Martin Lodewijk voor de Britse tekenaar John Burns (Modesty Blaise, Trueno, Verhalen uit de Mega-steden). Het tweede verhaal verscheen nooit in het Nederlands, tot nu dankzij deze integrale editie. Een kennismaking: "Zelfs voor Zetari, de zwervende krijger, de vrouw die het zweep-zwaard draagt tegelijk met de kruisboog, is het Klooster der Dromen een plaats waar ze nog nooit van gehoord heeft... In al haar reizen door de bekende en onbekende wereld had zij nooit kunnen denken dat deze alleen bestaan in de droom van een onbekende god... die nu uit zijn slaap dreigt te worden gewekt! Ze neemt een contract aan om de vreedzame monniken te leren hoe ze zich kunnen verdedigen tegen rovende moordbendes zoals die van de beruchte Katwandel Famaut... Uiteindelijk moet Zetari verhinderen dat alle werelden uitdoven als een kaarsvlam wanneer de dromende god ontwaakt! Dan wordt haar vriend Baldaan opgesloten in dodelijk gevaar! Zetari ziet zich gedwongen te reizen naar een nog vreemder oord, het Zinkende Land, om het Gelaat van de Eeuwigheid te stelen. Als ze het niet binnen zevenentwintig dagen overhandigt aan de weduwe Derlande, die eeuwige schoonheid begeert, zal Baldaan een verschrikkelijke dood sterven! Maar om haar taak tijdig te volbrengen, dient Zetari gevaren te overwinnen die vreselijker zijn dan wat Baldaan te wachten staat."


RW Uitgeverij
28/07
TOP
DC Universum Herboren
• Justice League 2: Uitbraak (Neil Edwards / Jesus Merino / Matthew Clark / Tom Derenick / Daniel Henriques / Andy Owens / Sean Parsons / Trevor Scott / + Bryan Hitch) (HC/160p/€24,95)


Schoolsupport
14/07
TOP
• Boffin Boy 1: En de IJsgrotten van Pluto (Peter Richardson + Peter Orme) (SC/36p/€6,95)
• Boffin Boy 2: En de Tempels van Mars (Peter Richardson + Peter Orme) (SC/36p/€6,95)
• Boffin Boy 3: En het Woud van de Ninja (Peter Richardson + Peter Orme) (SC/36p/€6,95)
• Boffin Boy 4: En de Speurtocht naar Wijsheid (Peter Richardson + Peter Orme) (SC/36p/€6,95)
• Boffin Boy 5: En de Dodelijke Zwerm (Peter Richardson + Peter Orme) (SC/36p/€6,95)
• Boffin Boy 6: En de Rotsmannen (Peter Richardson + Peter Orme) (SC/36p/€6,95)
> "Rick Shaw speelt de hoofdrol in de verhalen van Boffin Boy. Hij is een dertienjarige whizzkid die alles weet over computers en wetenschap. Zijn vaardigheden gebruikt hij om het kwaad te bestrijden. In tegenstelling tot normale strips is er rekening gehouden met de woordkeuze en woordenschat. De verhaallijn zit logisch en helder in elkaar." Deze reeks is geschikt en uitgewerkt voor leeszwakkere leerlingen.


Sherpa
28/07
TOP
• Ravian en Laureline 11: Verschijningen op Inverloch (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/64p/€24,95) (heruitgave)
• Ravian en Laureline 12: De Banvloek van Hypsis (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/64p/€24,95) (heruitgave)
• Ravian en Laureline deel 11+12 (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (2xHC/€100,00) (luxeset met drie prenten)
(heruitgave)
> We zitten inmiddels over de helft van deze fraai verzorgde heruitgaven.


Silvester
07/07
TOP
Raveleijn 1: De Magische Pendel (Giuseppe Ferrario + Marq van Broekhoven naar een idee van de Efteling) (SC/48p/€8,95)
> "De Efteling presenteert in samenwerking met uitgeverij Silvester een nieuw avontuur in de wereld van Raveleijn. Uniek, want de ruiters zijn voor het eerst in stripvorm! De strip is gebaseerd op de spectaculaire parkshow van de Efteling, welke in april 2011 opende. De Magische Pendel is een compleet nieuw verhaal en speelt zich af in een fantasierijke wereld waar vijf jongeren in ruiters veranderen. De strip verschijnt in twee versies: vanaf 6 juli beschikbaar als softcover en medio augustus ook eenmalig verkrijgbaar als Limited Edition hardcover met speciale covertekening en twee prenten. Het verhaal: in Raveleijn heerst een bijzonder besmettelijke ziekte: de vreselijke builenpest! Deze is ontstaan nadat de gouden pendel is gestolen uit de Tempel der Raven. Ten einde raad roept Vrouwe Halina de hulp in van de vijf helden: Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa. En hond Spike. Hun speurtocht leidt door de Vallei der Vuren, waar zij te kampen krijgen met grote, levensgevaarlijke vuurmonsters. Ze zullen al hun speciale krachten nodig hebben om dit avontuur tot een goed einde te brengen! Raveleijn is de hoofdstad van het graafschap Ravenbosch, en is een halvemaanvormige vesting met daarin een dorpsplein, woningen en een versterkte Belforttoren, waarin de Graaf en de Gravin wonen. De oude vestingstad ligt in het bos en is voor de kinderen in het heden alleen te bereiken via de magische poort. In Raveleijn groeien de kinderen uit tot absolute helden en ruiters van formaat. Iedere ruiter heeft een speciaal wapen die een elementaire kracht bezit, zoals vuur, water en aarde." Deze strip is het werk van de Italiaanse tekenaar Giuseppe Ferrario (Voetbalclub, eveneens uitgegeven door Silvester) en de Nederlandse scenarist Marq van Broekhoven (Peer de Plintkabouter, Jodocus de Barbaar).


Standaard Uitgeverij
14/07
TOP
• De Avonturen van Urbanus 179: De Dikke Vamp Amel (Willy Linthout met medewerking van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€6,99)
> "De klasgenootjes van Urbanus communiceren alleen nog maar met elkaar via een iPad of iPhone en juffrouw Pussy is helemaal in de ban van het online shoppen. Urbanus voelt zich buitengesloten en wil ook zo'n toestel, maar dat is buiten zijn ouders gerekend. Maar dan komt Urbanus in het bezit van een nieuwe versie van de iPad, de hiPad, en wordt hij ineens superpopulair..."
• F.C. De Kampioenen Omnibus: Doortje Presenteert: 46. Supermarkske op het Slechte Pad - 47. De Schat van de MacBoma's - 48. De Jobhopper - 49. De Kampioenen in het Circus - 50. 50 Kaarsjes (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/160p/€12,50)
> Met deze tiende omnibus is intussen de helft van de reeks gebundeld.
• De Kiekeboes 151: Dédé & Partner (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Jos Vanspauwen) (SC/48p/€6,99)
> In dit interview gaf Merho inzage op de toekomstplannen rond De Kiekeboes. Niet alleen evolueert de bladindeling geleidelijk aan naar een modernere aanpak met van de pagina aflopende prenten en een afwijkend stramien dan de klassieke vier stroken, maar Merho gaf ook aan dat er in de twee kwartalen waarin er geen regulier album verschijnt ruimte is voor iets anders rond De Kiekeboes. In vorige jaren waren dat bijvoorbeeld specials. Ook dit jaar verscheen al zo'n speciale heruitgave van het tweeluik Kiekeboe in Carré en De Schat van Mata Hari met achtergronddossier. In december komt de special Dan Maar Beter een Verre Vriend uit met daarin de verhalen Geeeeef Acht!, En in Kwade Dagen en Boek.bv. In oktober wordt een ander concept aangesneden: vier kortverhalen van verschillende tekenaars en scenaristen worden gebundeld in een buitenreeksalbum. Meerbepaald Kim Duchateau (Esther Verkest, Nero), Nix (Kinky & Cosy, De Buurtpolitie), Gerben Valkema (Elsje, Suske en Wiske: Cromimi) en Frodo De Decker (Otto, De Ridder) mogen een verhaal vertellen met de personages uit De Kiekeboes. Het album geldt als een verjaardagsgeschenk voor Merho die op 24 oktober zeventig jaar wordt. Hij denkt nog lang niet aan stoppen, maar wel aan opvolging. Zo meldde hij in het interview dat hij eraan denkt zijn medewerker Kristof Fagard verhalen te laten tekenen op scenario van iemand anders voor albums die in de andere kwartalen kunnen verschijnen. In elk geval is Dédé & Partner al een eerste stapje naar een modernere paginalay-out gewoon deel 151 in de reeks. "De supergangster Dédé la Canaille koopt dankzij zijn 'partner' Balthazar voor een prikje een appartement in een luxeresort op Gran Penaria. Toevallig heeft ook Van de Kasseien geïnvesteerd in dit prestigieuze bouwproject. En wie mag er dan de kastanjes uit het vuur halen als alles dreigt mis te lopen... Marcel Kiekeboe!"
• Nero: De Premières 8: Madam Pheip: De Hoed van Geeraard de Duivel (Marc Sleen) (SC/52p/€11,99)
> Voorlaatste album in deze reeks, deze keer met het eerste optreden van Madam Pheip. De Hoed van Geerard de Duivel is speciaal voor deze reeks ingekleurd.


Stichting Uitgeverij Stripstift
21/07
TOP
• Stripschrift 454 (diverse auteurs) (SC/40p/€8,00)
> In het tweede nummer van dit jaar is onder meer aandacht voor Enrico Marini (met een knipoog op de cover naar de psychiatrische patiënt Marini uit Dirkjan), Wilbert van der Steen en Batman.


Stribbel Strips
14/07
TOP
• De Kiekeboes 151: Dédé & Partner (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Jos Vanspauwen) (SC/52p/€59,99) (luxe met prent)
• De Kiekeboes 151: Dédé & Partner (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Jos Vanspauwen) (SC/52p/€99,99) (superluxe met prent)

• Nero: De Premières 8: Madam Pheip: De Hoed van Geeraard de Duivel (Marc Sleen) (HC/52p/€59,99)
(luxe met prent)
• Nero: De Premières 8: Madam Pheip: De Hoed van Geeraard de Duivel (Marc Sleen) (HC/52p/€99,99)
(superluxe met prent)


Regenboogcollectie
• 2. Lonesome 1: Het Spoor van de Predikant (Yves Swolfs) (HC/56p/€99,95) (luxe met ex-libris in doos)
> Later dit jaar verschijnen er nog gelijkaardige luxes van De Blauwbloezen en Thorgal. De luxes kunnen niet afzonderlijk gekocht worden, je tekent namelijk in per jaargang.


Uitgeverij Klaas Driebergen
14/07
TOP
• Marten Toonder - Het Complete Proza 1: Heer Bommel en Ik (Marten Toonder) (SC/248p/€19,99)
• Marten Toonder - Het Complete Proza 2: Het Woord als Gevoel (Marten Toonder) (SC/256p/€19,99)
• Marten Toonder - Het Complete Proza 3: Alleen maar Papier (Marten Toonder) (SC/264p/€19,99)
• Marten Toonder - Het Complete Proza 4: Het Volle Leven (Marten Toonder) (SC/168p/€19,99)
> Oudere uitgaven die nu ook in Vlaanderen beschikbaar zijn. Deze reeks bundelt kortverhalen, artikelen, essays, proza en allerhande andere teksten geschreven en soms ook geïllustreerd door Marten Toonder.


Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
14/07
TOP
• Escape Game Lucky Luke: 3 Avonturen in het Wilde Westen (Benjamin Bouwyn / Rémi Prieur / Mélanie Vives) (HC/128p/€17,50)
> Escape rooms zijn erg populair en er duiken er steeds meer op. Alleen al in Nederland en Vlaanderen zijn er momenteel meer dan achthonderd escape rooms. Nu kan je ook thuis raadsels en puzzels oplossen met Lucky Luke en de Daltons. Elk van de drie avonturen dien je binnen het uur op te lossen.


Uitgeverij Personalia
07/07
TOP
• StripGlossy 9 (diverse auteurs) (SC/132p/€8,95)
> Met onder meer exclusieve strips van Dick Matena, Fred de Heij (op scenario van seksuologe Kaat Bollen) en De Generaal, het vervolg van Eric Heuvels De Meimoorden, de nieuwe strip De Jongens van De Witt door een voormalig assistent van Benito Jacovitti die in dezelfde stijl tekent, interviews, artikels en meer. De cover is het werk van Fred de Heij met een extraatje. Als je met je vinger het ondergoed van de pin-up warm wrijft, krijg je te zien wat erachter schuilt. Alleen is het momenteel zo warm dat je los door deze thermische inkt kan kijken.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips