Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in juni verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Adhemar
Ambo | Anthos
Arboris
Blloan
Bonte
Borgerhoff & Lamberigts
Casterman
Concerto
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Davidsfonds Uitgeverij
Dupuis
Les Éditions Albert-René
Glénat
Hanabi Publishers
INdruk
Le Lombard
Luster
Microbe
Nijgh & Van Ditmar
Oogachtend
RoaRrr Uitgeverij
RW Uitgeverij
Saga Uitgaven
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Stribbel Strips
Strip Turnhout
Toonbeeld
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij SubQ
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: junijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2019: januarifebruarimaartaprilmei
 
Adhemar
16/06
TOP
• Robert en Bertrand 31: De Schat van de Tempeliers (Studio Vandersteen) (HC/32p/€25,00)
• Robert en Bertrand 32: De Elfenjager (Studio Vandersteen) (HC/32p/€25,00)
• Robert en Bertrand 33: De Geheime Sekte (Studio Vandersteen) (HC/32p/€25,00)
• Robert en Bertrand 34: Het Wrekende Vuur (Studio Vandersteen) (HC/32p/€25,00)
• Robert en Bertrand 35: De Hel van Solferino (Studio Vandersteen) (HC/32p/€25,00)
> Voor deze uitvoeringen werden de originelen ingescand. De blauwe kleurpartijen waren indertijd bedoeld om aan te geven waar een raster moest geplakt worden voor de strips in de krant werden afgedrukt. Het is de bedoeling dat de eerste veertig delen van Robert en Bertrand in deze collectie verschijnen. De oplage bedraagt vijfhonderd exemplaren per deel.


Ambo | Anthos
30/06
TOP
• Hotel Dorado (Floor van het Nederend + Pepijn Lanen) (HC/144p/€20,00)
> "In de graphic novel Hotel Dorado van Pepijn Lanen, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, en tekenares Floor van het Nederend verdwijnt de naamloze ik via zijn badkamerspiegel in een andere dimensie. De rat, Eddy en de mooie Maan laten hem een wondere wereld zien waarin de werkelijkheid wordt opgerekt: de geest komt los van het alledaagse."


Arboris
30/06
TOP
De Complete Tanguy en Laverdure 9: Delta Airways: 19. Het Geheimzinnige Delta-squadron - 20. Operatie Donder - 23. De Helse Vlucht (Jijé / Patrice Serres + Jean-Michel Charlier) (HC/168p/€27,95)
> Dit is de voorlaatste integrale van de klassieke avonturen van Tanguy en Laverdure. Onlangs gaven we je in de nieuwsrubriek een aangevuld overzicht van alle reeksen rond Tanguy en Laverdure, integrales, nieuwe reeks en de Classic-spin-off met verschenen en nog te verschijnen albums. Dat kan je hier allemaal raadplegen.
Olivier Blunder's Nieuwe Avonturen 1: Olivier Blunder Gaat met Zijn Tijd Mee (Serge Carrère + Fabrice Caro) (HC/48p/€7,95)
Olivier Blunder's Nieuwe Avonturen 1: Olivier Blunder Gaat met Zijn Tijd Mee (Serge Carrère + Fabrice Caro) (HC/48p/€17,95)
> Na vele jaren afwezigheid ziet Arboris er brood in om Olivier Blunder vanonder het stof te halen. Alle 39 albums van Greg raakten vertaald. Het eerste dat door zijn opvolgers Roger Widenlocher en Christian Godard gemaakt werd ook nog, maar daarna ging de stekker eruit. Tekenaars en scenaristen volgden elkaar tussen 1998 en 2009 op voor zes albums. Sinds 2014 lanceerde Dargaud de reeks over het praatzieke burgermannetje opnieuw en vertrouwde Olivier Blunder's Nieuwe Avonturen toe aan Serge Carrère (Leo Loden) en Fabrice Caro (Fabcaro). Arboris start van deze laatste, in een modernere setting gesitueerde gagreeks, de vertaling. In 2017 kwam deze overname alweer tot een eind na drie albums.


Blloan
30/06
TOP
Bloesems in de Herfst (Aimée de Jongh + Zidrou) (SC/144p/€22,50)
> Het one-shot van Aimée de Jongh, Bloesems in de Herfst, verschijnt kort na de Franse editrie die bij Dargaud uitkomt. Het is een 144 pagina's tellend liefdesverhaal tussen twee bejaarden. "Hij heet Ulysses. Hij is al jaren weduwnaar en als hij op zijn negenenvijftigste zijn job als verhuizer verliest, duikelt hij in grote eenzaamheid. De banden met zijn kinderen aanhalen? Geen optie: zijn dochter verongelukte op haar zestiende en zijn zoon wordt helemaal opgeslorpt door zijn werk. Zij is mevrouw Solenza. Mediterranea is haar voornaam en ze heeft tweeënzestig jaar op de teller. Ze was een vroeger een gevierd fotomodel en haalde ooit nog de cover van Lui (een Frans blad met veel naaktfoto's). Ze is nooit getrouwd en runt nu de kaashandel van haar moeder die net gestorven is na een aanslepende ziekte. Hun dagen tikken troosteloos weg en de rompslomp kan hun isolement niet langer verbergen. Tot zich een mirakel voordoet: er ontstaat een heus liefdesverhaal tussen hen beiden. Dat het zo laat komt, maakt het er alleen maar mooier op. De toekomst lacht hen toe..."


Bonte
09/06
TOP
• De Avonturen van Bert 3: Het Gestolen Kunstschilderij (Miky) (SC/36p/€9,99)
• Fratoom Portfolio: Lola Hypnosa, Russian Secret Agent (Fratoom) (HC/72p/€24,99)
> Frank Lauwers publiceert onder het pseudoniem Fratoom illustraties en strips die aan de atoomstijl van Yves Chaland, Daniel Torres, Ever Meulen, Joost Swarte en nog anderen doet denken. Fratoom Portfolio bundelt op 72 pagina's in kleur een verzameling van die mooi getekende zaken. Beperkte oplage van 150 exemplaren.
• Frika (Pirana) (HC/176p/€45,00)
> Marc Sleens Nero komt voor in Frika, een 176 pagina's tellende bundeling in kleur vol onuitgegeven Afrikaanse avonturen van Pirana. Na het aankondigen van Nero's laatste avontuur, Zilveren Tranen, in 2002 begon Pirana gewoon met een eigen Nero-verhaal in P-Magazine, maar dan wel met een satirische, parodiërende knipoog. In De Hete Mandjaro stuurde Pirana Nero naar Afrika. De cartoonist hield het zestien weken vol. Alle zestien pagina's staan in de kleurenuitgave gebundeld.
• De Onderhond 2: De Lotgenoten (Sybren Vercruysse) (SC/32p/€9,99)
• Rud Hart integraal 1: Vliegtuig Vermist - De Opstandelingen - Olie voor Nagar - Nachtvlucht boven de Nordfjord (Gilbert Declercq + Gilbert Declercq / Kelvin Gosnell) (HC/192p/€45,00)
• Rud Hart integraal 2: Intrige op Santarey - Voorzichtig Breekbaar! - Space Shuttle Gekaapt - De Barok-Idioot - Het Gouden Vliegtuig (Gilbert Declercq + Kees Vuik / Gilbert Declercq) (HC/192p/€45,00)
> Op Wikipedia staat een prima introductie op deze luchtvaartreeks van Vlaming Gilbert Declercq: "Eind 1977 kreeg Gilbert Declercq de kans om voor het Nederlandse stripblad Eppo een vliegtuigstrip te maken, een jongensdroom: Rud Hart. Voor de opzet van de verhalen koos hij voor een burgerversie van de pilotenstrip. Het mocht geen tweede Buck Danny of Dan Cooper worden. De hoofdfiguren moesten minder koelbloedige helden zijn. Declercq probeerde ook in al zijn verhalen bewust een boodschap mee te geven. Bij de opstart van de vliegtuigstrip was het grootste probleem het aanpassen van zijn tekenstijl die op vraag van de redactie heel wat koeler en technischer moest worden. Volgens de tekenaar heeft het een aantal verhalen geduurd voor hij een zeker evenwicht vond. Na de publicatie van de eerste twee verhalen met als titel respectievelijk Vliegtuig Vermist en De Opstandelingen werd door de redactie gekozen voor een andere scenarioschrijver, Kelvin Gosnell, die al verhalen had geschreven voor de reeks Storm. Het nieuwe verhaal kreeg als titel Olie voor Nagar. Kort daarna schreef Kees Vuik, een lid van de redactie, ook nog drie kortere verhalen voor Rud Hart: Intrige op Santarey, Nachtvlucht boven de Nordfjord en Voorzichtig Breekbaar! Na dit laatste verhaal liet Kees Vuik de held en zijn vriend Jef de Vlaeminck verongelukken, een 'galante' oplossing om de reeks af te sluiten. Het verdwijnen van Rud Hart en nog een aantal andere stripreeksen uit Eppo was het gevolg van de fel verslechterde verkoopcijfers van het blad. Later wisselde het stripblad nog een paar keer van naam, maar het verdween uiteindelijk. Nu bood Declercq de reeks de Gazet Van Antwerpen aan. Men kende hem daar nog van vele jaren voordien, toen hij in zijn beginperiode er de strips Terry Trom en De Witte Tijger publiceerde, een door Serge Bertran (pseudoniem van Danny De Laet) bewerkte versie van een verhaal van John Flanders. Uitgeverij De Vlijt bracht vier verhalen in album uit, waarvan twee nieuwe: Space Shuttle Gekaapt en De Barok-Idioot. En nog een verhaal dat alleen in de krant verscheen: Het Gouden Vliegtuig. De directie van De Vlijt had echter besloten te stoppen met de stripproductie en het lopende contract met Declercq werd eenzijdig verbroken, ook al wist de uitgeverij dat Declercq toen al ijverig werkte aan een nieuw Rud Hart-verhaal over de activiteiten van Artsen Zonder Grenzen." Bonte en Uitgeverij 't Mannekesblad brachten later heruitgaven en de niet eerder in album uitgeven verhalen in album uit. Ze zijn nu allemaal chronologisch verzameld in deze twee integrales in een beperkte oplage.


Borgerhoff & Lamberigts
16/06
TOP
• De Dikke Kakhiel (Kakhiel) (SC/312p/€19,99)
> "Een half miljoen mensen volgt hem op Instagram, honderdduizenden op Facebook, Twitter en 's mans website. Wie de m/v/x achter het pseudoniem Kakhiel is, blijft een goed bewaard geheim, maar eindelijk zijn de extreem domme grappen nu ook in boekvorm beschikbaar, in het magnum opus De Dikke Kakhiel. Wie dacht dat woordspelingen flauw zijn, heeft Kakhiel nog niet gelezen. Die drijft de onnozelheid van de woordspeling dermate op de spits dat het ontzettend geestig wordt. De onuitputtelijke bron van vermaak waaruit Kakhiel put, is die van de bestaande foto’s. Daar zet hij raak gekozen tekstballonnen op. Het is een wereld met blatende blondines, drieste dreumesen en brutale bejaarden. Er heerst een bevrijdende en deugddoende vrijheid van belediging, en het absurde is nooit ver weg. U staat op het punt de wereld van Kakhiel in te gaan, treed hem open en onbevreesd tegemoet!"
• Pissebloem (Sander VDV) (SC/40p/€9,99)
> "Pissebloem is een pijnlijk duidelijk beeld van de Vlaamse dertiger Sander VDV, een man van vele talenten. Als comedian groeit hij jaar na jaar. Hij won de Humorklas van Radio 2 en speelde het voorprogramma van onder meer Lukas Lelie en Gunter Lamoot. Als tekstschrijver is hij onmisbaar bij de drie grote Vlaamse zenders en werkt hij achter de schermen bij programma's als De Slimste Mens ter Wereld (VIER), Hoe Zal Ik het Zeggen? (vtm) en Taboe (één). Als striptekenaar won hij de publieksprijs van de Focus Strip Award en levert hij nu zijn magnum opus af. Pissebloem is een Amerikaans aanvoelende undergroundstrip over Vlaanderen en hoe er op te groeien in de jaren 2000. Hoofdfiguur en antiheld Sander VDV doolt door het leven en verhaalt op onthutsend eerlijke wijze over het ontdekken van de eigenliefde en de liefde voor de ander."


Casterman
30/06
TOP
• Het Besloten Land (Jacques Tardi + Jean-Claude Forest) (HC/200p/€34,95) (heruitgave 40 jaar Wordt Vervolgd)
> Dit jaar is het veertig jaar geleden dat de Franstalige versie van het grensverleggende stripmaandblad Wordt Vervolgd voor het eerst verscheen. Enkele mythische verhalen uit het blad verschijnen in een goednieuwe uitvoering. Het Besloten Land van Jacques Tardi en Jean-Claude Forest is de tweede heruitgave na het gebundelde tweeluik Het Dagboek en Na de Regen van André Juillard.


Concerto
09/06
TOP
One Two Three Four Ramones (Éric Cartier + Xavier Bétaucourt / Bruno Cadène) (HC/96p/€24,90)
> "Halverwege de jaren 1970. Vier straatschoffies schudden de in slaap gesukkelde popmuziek wakker met bliksemsnelle songs van een ongekende intensiteit. De strip vertelt hun verhaal vanuit het gezichtspunt van Dee Dee Ramone, bassist en voornaamste songschrijver van de band die zich voor zijn teksten over drugs, angst, wanhoop, oorlog en prostitutie inspireerde op zijn eigen ervaringen. Als kind van een Amerikaanse vader en Duitse moeder maakte hij al jong kennis met alcoholisme en huiselijk geweld. Tijdens zijn puberteit in Berlijn werd hij ingewijd in de drugs en de rock-'n'-roll. En later op de high school in New York ontmoette hij zijn toekomstige Ramones-broers Joey, Johnny en Tommy, die net als hij op drift waren in de grote stad. De oorspronkelijke bandleden zijn niet meer onder ons, maar The Ramones leven voort met hun onmiskenbare look en hun gedreven muziek. Dit album brengt een aanstekelijke hommage aan de Ramones-familie en de punkrockbeweging zonder in karikaturen te vervallen. Éric Cartier, een undergroundtekenaar die de Ramones-jaren in New York zelf heeft meegemaakt, kent de punkwereld als geen ander. Zijn vitale tekenwerk waarmee hij de duistere kant van deze 'no future'-periode blootlegt, slaat dezelfde akkoorden aan als de teksten van Xavier Bétaucourt en Bruno Cadène, die even beknopt en to the point zijn als een Ramones-song."


Daedalus
30/06
TOP
• Dwergen 5: Tiss van het Schild (Nicolas Demare + Nicolas Jarry) (SC/56p/€8,95)
• Elfen 14: Het Oordeel van de Put (Bojan Vukic + Eric Corbeyran) (SC/56p/€8,95)
> Softcoveredities van de eerder verschenen hardcovers.
• Een Leven met Alexandra David-Néel 2 (Mathieu Blanchot / Frédéric Campoy + Frédéric Campoy naar de roman van Marie-Madeleine Peyronnet) (HC/96p/€19,95)
> Een Leven met Alexandra David-Néel was aangekondigd als tweeluik, maar door het Franse succes zal er nog een extra album volgen. "Oriëntaliste, operazangeres, journaliste, schrijfster, ontdekkingsreizigster, boeddhiste... Alexandra David-Néel lijkt wel duizend levens te hebben geleid! En zelfs in haar nadagen houdt de eerste westerse vrouw die Lhasa bezocht er nog een heleboel geheimen op na... Terwijl ze aan een lange, maar serene worsteling met de dood begint, blikt de grote avonturierster, onder het waakzame oog van Marie-Madeleine, haar huishoudster en vertrouwelinge, nog eenmaal terug op haar lange en buitengewone leven: van haar tumultueuze jeugd en de ontmoeting met de man van haar leven tot de fabelachtige en gevaarlijke reis naar de verboden stad Lhasa, doorkruist Alexandra David-Néel de eeuw met niet-aflatende energie. Een lofzang op het avontuur en het anticonformisme."
• De Meesterinquisiteurs 4: Mihaël (Jean-Paul Bordier + Nicolas Jarry) (HC/56p/€17,95)
> "Een bovennatuurlijke storm, een drijvend schip, een onbewoond eiland... Vijftien overlevenden, waaronder Mihaël, een jonge meesterinquisiteur. Op dit idyllische eiland denken de schipbreukelingen dat ze het verloren paradijs hebben gevonden, de plaats lijkt als bij toverslag te reageren op al hun behoeften. De droom zal echter snel veranderen in een nachtmerrie... Wezens die uit het niets opduiken doen de schipbreukelingen één voor één verdwijnen. Wanneer Noenn op haar beurt verdwijnt, weigert Mihaël haar aan haar lot over te laten. Om dit kind te redden, onderneemt hij een reis naar het hart van het eilanden zijn duistere geheimen ..."
• De Onthoofde Arenden 24: Het Kasteel van de Duivel (Michel Pierret) (SC/48p/€8,95)
> Dit verhaal stond ook in de twaalfde bundeling die enkel in hardcover verscheen.
Samoerai 11: De Sabel en de Lotus (Cristina Mormile + Jean-François Di Giorgio) (SC/48p/€8,95)
> Van oude bekende Samoerai verscheen deel 11 en tegelijk deel 1 van de spin-offreeks Samoerai Origine, getekend door Vax die ook al verantwoordelijk is voor de reeks Senseï en opgemerkte bijdragen leverde aan De Orde van de Drakenridders. Samoerai 11: "Het leven van Takeo wordt op zijn kop gezet. Hij ontmoet de prachtige Sekiyo, zijn jeugdliefde. Vertrouwend op hun gedeelde geschiedenis, vraagt ze hem om Kozaemon te helpen vinden, haar verloofde die onlangs verdwenen is. Takeo accepteert en gaat op zoek naar de geliefde. Takeo beseft niet in welke mate haar leven in gevaar is."
Samoerai Origine 1: Takeo (Vax + Jean-François Di Giorgio) (SC/48p/€8,95)
> Samoerai Origine blikt terug op de kindertijd van Takeo. "Takeo is nog maar een kind wanneer hij zijn vreselijke mentor bijna dodelijk verwondt tijdens een les. Ongelukkig genoeg week hij hierbij van het pad van de Boeddha af... en moet bijgevolg de consequenties dragen. Ontdek in deze nieuwe reeks alles over de jeugd van Takeo."
Sint-Bartholomeüs 2: Dood Hen Allen (Éric Stalner + Pierre Boisserie / Éric Stalner) (HC/56p/€17,95)

> Deel 1 van het historische Sint-Bartholomeüs verscheen in maart, deel 2 is ook al een feit. Vorig jaar verscheen het laatste deel van de trilogie door Éric Stalner en Pierre Boisserie in het Frans. "Parijs, 24 augustus 1572, vijf uur 's ochtends. De klok van het paleis geeft het signaal tot de slachting. Geen enkele Hugenoot mag deze dag overleven, die in het teken van gods woede werd geplaatst. Bezeten van woede doden de katholieken mannen, vrouwen en kinderen. Karel IX probeert een situatie weer in handen te krijgen die hij zelf heeft uitgelokt. Maar hij moet machteloos toekijken op het bloedbad. Elie Sauveterre, een jonge protestant, probeert aan de dood te ontsnappen en terug te keren bij zijn koning, Hendrik van Navarra, die in het Louvre zit. Zijn pad kruist dat van zijn jonge broer Clement, die een fanatieke katholiek werd in dienst van de hertog van Guise."

1800
• Dr Watson 2: De Grote Leegte (Darko Perovic + Stéphane Betbeder) (HC/48p/€17,95)
> Slot van het tweeluik. "Sherlock Holmes werd door zijn aartsvijand, professor Moriarty, van de rotsen geduwd en verdwijnt in de waterval van Reichenbach. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden. Dokter Watson, de trouwe metgezel van de detective, is ervan overtuigd dat zijn vriend nog leeft. Hij vermoedt dat hij ergens in Londen gevangen wordt gehouden door Moriarty. Zonder aanwijzing of enig bewijs, gaat hij op zoek. Hij klampt zich vast aan de gedachte dat Holmes nog in leven is, tot grote bezorgdheid van zijn omgeving, die hem steeds somberder ziet worden en hem ziet wegglijden in paranoia. Al gauw zal blijken dat de verdwijning van Holmes in scène werd gezet en dat het zogenaamde waanidee van Watson dichter tegen de waarheid aanleunt dan wat hij zelf kon vermoeden. Maar van zodra Watson een misstap maakt, keert het tij en verandert de jager in een prooi."


Dargaud
30/06
TOP
Mooie Zomers 4: 1980, Krijger op Rust (Jordi Lafebre + Zidrou) (SC/56p/€9,95)
> "In dit vierde album tekenen alle Faldéraults present: Pierre, Madeleine en hun vier kinderen. En daar komt nog Jean-Manu bij, het liefje van Nicole. Het is de zomer van de veranderingen: Pierre is mede-eigenaar geworden van een nieuwe, sleutelklare villa diep in de Provence! De sleutel hebben ze alvast, maar waar is in godsnaam de deur en de villa?..."
Undertaker 3: De Reus van Sutter Camp (Ralph Meyer + Xavier Dorison) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Aldebaran: Overlevenden - Kwantumanomalieën 2 (Léo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
XIII Mystery 12: Alan Smith (Philippe Buchet + Daniel Pecqueur) (SC/56p/€7,95)
XIII Mystery 12: Alan Smith (Philippe Buchet + Daniel Pecqueur) (HC/56p/€13,95)
> We hebben de voorbije jaren al zo vaak gemeld dat XIII Mystery 12 door Philippe Buchet (Konvooi) en Daniel Pecqueur (Golden Cup) over Alan Smith gaat, de zoon van Sally en Abe Smith uit het allereerste XIII-album die niet eens in het album voorkomt, maar waar gààt het verhaal over? Awel, hier is de inhoud: "Alan Smith is 23 en een briljant student. Het leven lacht de jonge snaak toe... En toch neemt het allemaal een andere wending. Officieel is hij voor zijn land gesneuveld in Vietnam. De waarheid is niet minder pijnlijk: getraumatiseerd door het bloedbad van de oorlog is Alan gedeserteerd. Dit album doet eindelijk het relaas van de laatste weken uit het leven van de zoon van Sally en Abe Smith. Zij zijn het die XIII in het allereerste album van de mythische reeks opvangen en hem de voornaam van hun verdwenen zoon geven. En hun liefde..."


Dark Dragon Books
16/06
TOP
Agatha Christie - Moord in de Bibliotheek (Olivier Dauger + Dominique Ziegler naar de roman van Agatha Christie) (HC/64p/€18,95)
> Moord in de Bibliotheek is het derde album in een nieuwe reeks met verstrippingen van Agatha Christies detectiveromans. Het verhaal is een onderzoek van het bekende personage Miss Marple. Tekenaar Olivier Dauger kennen we van zijn luchtvaartreeksen Hemel in Strijd en Hemel in Puin die beide bij Silvester verschenen. "De gepensioneerde kolonel Arthur Bantry en zijn vrouw Dolly wonen in Gossington Hall. Op een ochtend vindt de meid in de bibliotheek het lichaam van een onbekende, jonge, opgemaakte blondine. Arthur schakelt de hulp in van inspecteur Slack en hoofdinspecteur kolonel Melchett van de lokale politie. Dolly telefoneert naar Miss Marple. Volgens de autopsie overleed de vrouw de vorige avond tussen 10 en 12 uur ten gevolge van wurging, werd ze gedrogeerd en blijkt ze bovendien nog maagd te zijn. De eerste verdachte is buurman Basil Blake, die werkt voor een filmproducent. Hij gaat uit met een blondine, maar zij blijkt nog in leven te zijn. De achttienjarige danseres Ruby Keene, die in het Majestic Hotel verblijft, wordt opgegeven als vermist. Haar nicht Josie Turner identificeert het lijk als dat van Ruby. Aan miss Marple om deze zaak op te helderen."
The Bridge (Michel Kœniguer) (HC/48p/€17,95)
> The Bridge is geen verstripping van de spannende tv-reeks, maar een compleet verhaal van Michel Kœniguer (Misty Mission) over de Tweede Golfoorlog. "Irak, regio Kerbala. Een verkenningseenheid van het Mariniers Corps wordt in een verlaten dorp in een hinderlaag gelokt terwijl ze een leider van de opstandelingen proberen te onderscheppen. In het team zit korporaal Enrique 'Rick' Chavez die net vijf dagen in Amerika heeft doorgebracht. Daar heeft hij geprobeerd alle gezins- en persoonlijke problemen aan te pakken die de oorlog blootlegt. Maar nu moet hij zijn aandacht richten op de operatie waarbij de mariniers moeten samenwerken met een CIA-agent om de jihadist te stoppen. Michel Kœniguer heeft op het eerste gezicht twee heel verschillende werelden samengebracht. Aan de ene kant Irak, een land verwoest door de oorlog en aanslagen waarbij de auteur het dagelijks leven van de Amerikaanse soldaten tekent. Aan de andere kant de Verenigde Staten, geplaagd door onveiligheid en straatgeweld. Enrique Chavez is de ooggetuige van deze parallel tussen de gruwelen die zijn begaan in tijden van oorlog en stedelijke criminaliteit in zijn thuisland."
• Concept Art: Dibujante Nocturno (Dibujante Nocturno) (HC/72p/€25,00)
> "Fransisco Garcés is de werkelijke naam van de Spaanse artiest Dibujante Nocturno uit Tenerife, een van de Canarische eilanden. Hij heeft zichzelf al op heel jonge leeftijd leren tekenen. Hij was vooral geobsedeerd door fantasy en draken, maar toen sloeg de realiteit toe en studeerde hij in zijn tienerjaren electronica, waarin hij enkele jaren werk vond. Maar een leven zonder zijn passie, zonder kunst bleek niet voldoende. Uiteindelijk ging Fransisco op twintigjarige leeftijd toch naar de hogeschool voor Schone Kunsten, maar ook deze methode van werken beviel hem niet. Maar hiermee vond deze artiest wel weer zijn passie voor tekenen terug. Na heel veel oefeningen en studie werkt Garcés nu als conceptartiest en illustrator. Zo kan hij zijn liefde voor tekenen combineren met zijn voorkeur voor fantasy. Vooral bij het maken van coverafbeeldingen voor boeken kan hij zijn passie kwijt in duistere, epische werken. Daarnaast werkt hij als concept- en karakterontwikkelaar voor de game-industrie en ontwerpt hij trading cards."
De Duellist 3: Kettingreactie (Alessio Coppola + Emmanuel Herzet) (SC/56p/€8,95)
> Laatste deel van de historisch gesitueerde trilogie.
• ElfQuest - De Laatste Tocht 12 (Wendy Pini + Wendy Pini / Richard Pini) (SC/48p/€8,95)
Het Goud van Morrison (Daniel Brecht + Roger Seiter) (HC/112p/€24,95)
> Voor het gebundeld tweeluik Het Goud van Morrison bundelden Daniel Brecht (van de western Death Mountains) en Roger Seiter (Fog, Lefranc, Wild River) de krachten. "Hoewel hij diende onder de vlag van een land dat niet meer bestaat, is kolonel Marion Michaël Morrison nog steeds een uitstekende officier. Zijn plan heeft dus alle kans van slagen. Met zijn mannen overvalt hij een trein en weet daarbij de hand te leggen op 350.000 dollar. Daarmee kan de bende via San Francisco mooi de boot nemen naar Australië om een nieuw leven in luxe te beginnen. Helaas loopt niet alles helemaal volgens opzet. De aanval op de trein wordt een bloedige toestand en Apachen stelen de paarden waarmee de bende wil vluchten. Om snel nieuwe vluchtdieren te bemachtigen, zetten Morrison en zijn medeplichtigen heel Laramie in vuur en vlam. Morrison krijgt vervolgens zowel het Amerikaanse leger, de militie van Laramie als een groep Apachen achter zich aan. Om ze af te schudden zoekt hij beschutting in het meest ontoegankelijke en genadeloze berglandschap van het Wilde Westen."
• Isabellae deel 1-2-3 collector's pack met sleeve (3xSC/€24,95)
• Isabellae deel 4-5-6 collector's pack met sleeve (3xSC/€24,95)
• Kami 2: Jinx (Juliette Fournier / Jean-Gaël Deschard) (SC/64p/€8,95)
> "Jinx bezoekt haar vriendin Nura om haar de uitnodiging van hun meester te brengen om hun priesteressentraining te voltooien. Nura aarzelt echter, ze maakt zich zorgen over de staat van Belsem. Sinds zijn wedergeboorte heeft hij zijn tong verloren. Hij praat niet meer en hij lijkt zich Nura niet meer te herinneren. Ervan overtuigd dat hun meester in staat zal zijn om dit te verhelpen, beginnen Nura en Jinx een reis naar Kamilina in de richting van de tempel waar ze ooit hun opleiding begonnen. Zodra ze aankomen, ontdekken ze dat ze om een heel andere
reden zijn opgeroepen. Jean-Gaël Deschard heeft een fabel voor kinderen gecreëerd waarin mensen en goden naast elkaar leven en elkaar nodig hebben voor hun voortbestaan. Dit op het eerste oog luchthartige universum heeft vanwege de aangeboorde onderwerpen, zoals de ondergang van een maatschappij door materialisme en het weigeren volwassen te worden, heel wat meer diepte. Maar het via dialogen vertelde verhaal blijft toch heel toegankelijk voor een groot publiek."

De Schaduw van de Shinobis (Xu Zhifeng + Sylvain Runberg) (HC/112p/€24,95)
> De Schaduw van de Shinobis is een 112 pagina's dik album waarin scenarist Sylvain Runberg een middeleeuws en bovennatuurlijk Japan voorschotelt. "In het feodale Japan dreigt een burgeroorlog. Keizerin Hiroyo wordt gehaat door het volk vanwege allerlei snode misdaden. De enige shogun die in staat is om op te staan tegen de keizerlijke legers is Ashigaka. Deze strijd vraagt om Shinobis... Half moordenaars, half demonen, uit de mengeling van angst en fascinatie ontlenen ze hun krachten. Ze komen alleen uit hun Spartaanse dojo's om de gevaarlijkste missies met de grootste discretie te volbrengen. De clan gevormd door Hideyoshi en drie van zijn kinderen is de meest geduchte van allemaal. Velen begeren het geheim van hun macht... Terwijl de vijanden overal opduiken, zullen de clanleden van Hideyoshi zowel hun strijdvaardigheid als hun voorzichtigheid moeten verdubbelen om hun doel te bereiken... Dit complete verhaal van Sylvain Runberg speelt zich af in het middeleeuwse Japan. De intriges zijn talrijk, maar het belangrijkste zijn de Shinobis, ook wel ninja's genoemd. Vergeet echter de beelden van gemaskerde krijgers uit Hollywood. Deze mannen komen voort uit een volk dat ontsnapt is aan de feodale macht die op de rest van het eiland van kracht is. Zij voelen zich niet verplicht om de erecodes 'bushis' in de Japanse vechtkunst te volgen. Zij bedenken veel onorthodoxere vechtmethodes voor die tijd: de kunst van spionage, guerrillaoorlogvoering, hinderlaag en moord."
Solo Fortuna: Beschreven Routes (Álvaro Sanchez + Oscar Martín) (HC/80p/€19,95)
> Wegens succes werd Solo verlengd met een extra tweeluik. Nu vormt het post-apocalyptische wereldje het toneel voor de spin-off Solo Fortuna, getekend door Alvaro Sanchez. In dat complete verhaal volgen we een wit poesje. "Na een vreselijk ongeluk onderneemt de piepjonge Fortuna een lange tocht om herenigd te worden met haar familie. Tijdens de terugreis door een post-apocalyptische wereld, herbeleeft ze bitter de gebeurtenissen, vindt ze de liefde, verandert ze in een volwassen vrouw en ontdekt, tenslotte, haar doel in het leven."
Star Wars: Darth Vader cyclus 7: De Erfgenaam 1 (Giuseppe Camuncoli / Cam Smith + Charles Soule) (SC/64p/€8,95)
Star Wars: Darth Vader cyclus 7: De Erfgenaam 2 (Giuseppe Camuncoli + Charles Soule) (SC/64p/€8,95)
> "Terwijl Darth Vader zijn plaats inneemt bij het commando van het geheime Inquisiteurs-programma van de Keizer, heeft die zijn zinnen gezet op een van de gevaarlijkste Jedi die nog steeds in leven zijn... Jocasta Nu, de bibliothecaris van de Jeditempel, stelt wanhopige pogingen in het werk om alle Jedi-erfenissen van na de zuivering te verzamelen en te behouden. Darth Vader en de Groot Inquisiteur kunnen Jocasta niet laten slagen en worden naar haar toegestuurd, aangezien Palpatine haar als een bijzondere bedreiging beschouwt. Haar kennis maakt haar bijna een Jedi-orde in haar ééntje en die moet worden gestopt. Dat is niet de gevaarlijkste Jedi die je zou verwachten. Darth Vader mag echter niet alle middelen inzetten want keizer Palpatine verwacht dat hij haar levend bij hem brengt."


Davidsfonds Uitgeverij
30/06
TOP

• Cartoons 2018 Knokke-Heist (diverse tekenaars) (HC/120p/€17,99)
> De honderd beste cartoons van het Internationaal Cartoonfestiv al van Knokke-Heist editie 2018.Dupuis
30/06
TOP
De Avonturen van Buck Danny "Classic" 2: Duel boven MIG Alley (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)(herdruk)
• De Blauwbloezen 19: The David (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50)
(herdruk)
• De Blauwbloezen 35: Kapitein Nepel (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
• Guust 15: Welterusten, Flater (André Franquin) (HC/48p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
• Guust 16: Flaters, Floppen en Flouzen (André Franquin) (HC/48p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
Team Rafale 1: De Alpha-demonstratrie (Eric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
(herdruk)
Theodoor Cleysters 13: De Laatste Reis van de Amok (Frank Le Gall) (SC/64p/€7,95)
Theodoor Cleysters 13: De Laatste Reis van de Amok (Frank Le Gall) (HC/64p/€13,95)
> Na dertien jaar afwezigheid is er eindelijk een nieuw album van Theodoor Cleysters. De Laatste Reis van de Amok is deel 13 in de reeks en het verschijnt zowel in softcover als hardcover. Hoe komt het dat het zo lang duurde voor Frank Le Gall de reeks weer kon oppikken? De grote lijnen van het nieuwe verhaal waren bij hem al gekend toen hij deel 12 maakte, maar onder meer persoonlijke redenen en een mislukt stripproject speelden mee. In 2007 maakte Le Gall het Robbedoes-one-shot Het Moeras van de Tijd en voor Michel Plessix schreef hij Waar de Mieren Heen Gaan dat in 2017 verscheen. Tussendoor werkte hij enorm veel aan Mary Jane, een one-shot voor Futuropolis dat aanvankelijk (in 2000!) bedoeld was voor de collectie Vrije Vlucht. Het was veel harder van toon en hij schilderde het rechtstreeks in kleur. Maar Le Gall moest de handdoek in de ring gooien na drieëndertig pagina's. Hij was zijn uitgever, die ontslag nam in zeer woelige tijden bij Dupuis na de overname door de uitgeversgroep Média-Participations, gevolgd. Bij Futuropolis kreeg hij weliswaar niet dezelfde behandeling als bij Dupuis en stond hij er voornamelijk alleen voor. Le Galls leven veranderde op de koop toe door een scheiding, hij moest verhuizen en zijn energie kreeg een knauw. De band met Dupuis raakte hersteld na herhaaldelijke voorstellen om van Theodoor Cleysters een integrale te maken. Uiteindelijk ging hij overstag. Tussen 2010 en 2012 verschenen in het Frans drie integrales. En het trucje om hem een nieuw album te laten maken met de integrales als (her)lanceerplatform werkte eveneens. Hij herwon zijn enthousiasme. Drieënhalf jaar geleden kon hij zich eindelijk toeleggen op een nieuwe Theodoor Cleysters. Inmiddels wordt er ook over nagedacht om Mary Jane door iemand anders te laten tekenen. De Laatste Reis van de Amok begint enkele maanden nadat kapitein Crabb het eiland van Theodoor Cleysters heeft ingenomen. Theodoor is vastbesloten het eilandje nabij Singapore weer in handen te krijgen. Hij koopt een schip, doopt het de Amok (dodelijke waanzin) en huurt een dertigtal matrozen in, de een al loucher dan de ander. Met zo'n bemanning is het niet zeker wie loyaal blijft, wie verraadt pleegt bij de eerste gelegenheid die hij krijgt en wie naar de vijand overloopt. Maar de nog steeds mysterieuze November staat hem bij. Ook al doen de titel en het einde van het album uitschijnen dat Frank Le Gall een punt zet achter de reeks, is niets minder waar. Het hiernavolgende album zal zich ergens in Europa afspelen in dezelfde periode van deel 13, het jaar 1934. Het scenario van deel 14 is bijna klaar en Frank Le Gall denkt al aan nog meer albums.


Les Éditions Albert René
09/06
TOP
• Asterix 26: De Odyssee van Asterix (Albert Uderzo) (SC/64p/€6,95) (heruitgave met dossier)
• Asterix 26: De Odyssee van Asterix (Albert Uderzo) (HC/128p/€49,00) (luxe) (heruitgave met dossier)

> Sinds enkele jaren geleden startte Les Éditions Albert René de traditie om van een ouder Asterix-album een speciale editie uit te geven, sinds vorig jaar komt daar ook een luxeversie van uit. Elk nieuw album van Didier Conrad en Jean-Yves Ferri verschijnt ook telkens als luxe. In jaren zonder nieuw album wordt een tweede oud album als luxe uitgegeven, maar in dat geval niet als een speciale editie als softcover. Ben je nog mee? Dit jaar viel de keus voor de speciale heruitgave dit jaar op De Odyssee van Asterix. Het album bevat een extra katern van zestien pagina's met schetsen, scenariofragmenten, foto's, anekdotes en andere weetjes over het ontstaan van het album. De luxe-editie is uiteraard exclusiever en op groot formaat, het bevat het complete verhaal in kleur en nogmaals als inktversie in zwart-wit. Voor de luxe is het dossier dubbel zo lang, namelijk tweeëndertig pagina's. Al deze versies verschijnen eenmalig in deze vorm. In het najaar verschijnt een andere titel.


Glénat
30/06
TOP
Exile 1: Koïos (Éric Stalner + Cédric Simon / Éric Stalner) (HC/56p/€16,95)
> Bij Daedalus verschenen van Éric Stalner de voorbije maanden de eerste twee delen van de historische trilogie Sint-Bartholomeüs. Bij Glénat start de vertaling van een compleet andere trilogie waarvoor de productieve tekenaar zich weer in het sf-genre stort. In Exile heeft de mens de natuur op aarde bedwongen, maar dat geldt niet voor andere plekken. "2189, Milaan. De Glory is het vlaggenschip van de menselijke ruimtevloot. Alles wordt in gereedheid gebracht voor een interstellaire vakantievlucht. Voor kapitein Sonntag is het routine: tijdens de vlucht kan hij 27 daagjes wegdromen in een stasekamer... Maar als hij wakker wordt, is niets nog wat het lijkt: de Glory raakte op drift en is te pletter geslagen op een heel andere bestemming! Sonntag zit nu samen met de andere overlevenden vast op de planeet Kayenn. Ze proberen het te rooien in een geïmproviseerde stad rond het wrak van hun ruimteschip. Waarom zijn ze op deze vervloekte plek gestrand? En zullen ze er ooit wegraken?"
• Sneeuw - De Oorsprong 3: Het Verloren Paradijs (Fred Vignaux + Éric Adam / Didier Convard) (HC/48p/€16,95)
> Slot van de prequelcyclus van Sneeuw. Tekenaar Fred Vignaux is inmiddels de nieuwe tekenaar van De Werelden van Thorgal: Kriss van Valnor.


Hanabi Publishers
30/06
TOP

De Laatste Halte (Sabrina Kooijmans) (SC/48p/€9,95)
> De Laatste Halte is eigenlijk Sabrina Kooijmans' zeer geslaagde meesterproef van de AertEZ-hogeschool in Zwolle waar ze afstudeerde. Op sappig-art.com is het verhaal over een stelletje dat op hotel gaat waar vreemde dingen gebeuren als webcomic te lezen, maar natuurlijk lees jij liever je strips op papier. Van Kooijmans gaan we nog meer zien, vermoeden we...
Yurei: Dwaallichten (Johan Neefjes) (SC/52p/€9,95)
> Yurei: Dwaallichten is nieuw werk van Johan Neefjes die ons al pret bezorgde met RunRun - A Sukeban Story. Het album van 52 pagina's werd gelanceerd op AnimeCon 2018 en bevat vier korte spookverhalen met vier verschillende thema's: liefde, verdriet, eenzaamheid en aandacht.INdruk
30/06
TOP
Het Meisje van Paname 2: De Man met de Tatoeages (Kas + Laurent Galandon) (HC/64p/€18,95)
> Slot van het tweeluik van Kas en Laurent Galandon. De Franse versie dateert van 2014. Sindsdien werkt Kas op scenario van Pierre Dubois aan een one-shot van ongeveer negentig pagina's dat zich tijdens de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) afspeelt. Het verhaal met de Franse titel Sans Visage vertelt over huursoldaten die zich aan de meest biedende verkopen. Ze vechten al zo lang dat ze niet meer weten voor wie en waarom. In het Frans zal ook dit album verschijnen in de collectie Signé (Getekend) van Le Lombard.
Het Project Bleiberg 1: Spoken uit het Verleden (Frédéric Peynet + Serge Le Tendre naar de roman van David S. Khara) (HC/64p/€18,95)
> Serge Le Tendre (Chinaman, Golias, Op Zoek naar de Tijdvogel) bewerkte hiervoor de roman van David S. Khara uit 2010. Deze thriller gaat over een mondiaal complot door een geheime organisatie om een nieuwe wereldorde te vestigen en de übermensch te creëren. Adolf Hitler is hun eerste bondgenoot. In het heden worden twee mannen en een vrouw betrokken bij dit project dat de mensheid bedreigt. De Franse roman kende een groot succes, kreeg een vervolg en de filmrechten zijn verkocht. Frédéric Peynet maakte er passende tekeningen voor. Hem kennen we nog van De Feul en Phœnix die allebei bij Medusa verschenen, de voorloper van INdruk. De Franse reeks loopt bij Dargaud. In 2017 verscheen zowel deel 1 als deel 2. Het nog te verschijnen deel 3 zal de trilogie afsluiten.


Le Lombard
30/06
TOP
Horizontaal (Jan Bosschaert + Zidrou) (HC/72p/€15,95)
> Dit is het album dat voor Jan Bosschaert een grote uitdaging was, want het hele verhaal speelt zich af in het huis van het hoofdpersonage met telkens hetzelfde interieur: een vrouw die na drie maanden zwangerschap complicaties krijgt en plat moet blijven liggen (horizontaal dus) tot de bevalling. Naar eigen zeggen kon Bosschaert er zich pas volledig op storten toen zijn schoondochter hetzelfde is overkomen met een te vroeg geboren kleinzoon als gevolg. "Nathalie en Arthur zijn in blije verwachting van een broertje of een zusje voor hun dochtertje Samantha. Op kerstavond vertellen ze het heuglijke nieuws aan de trotse grootouders. Het glas wordt geheven en dan verliest Nathalie plots wat bloed. Zwangerschapscomplicaties! Ze moet de rest van de zwangerschap platte rust houden en is veroordeeld tot kruiswoordpuzzels en bingewatchen. Om helemaal gek van te worden!" De inkleuring is van de hand van de dochter van Yves Swolfs.
De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers 3: De Perfecte Moord (Simon Van Liemt + Zidrou) (SC/56p/€7,95)
> Sinds de detectivereeks in 2015 een opgemerkte en succesvolle comeback maakte onder de vleugels van Simon Van Liemt en Zidrou is Rik Ringers weer een blijvertje geworden. Het werk van Zidrou is genoegzaam bekend en Van Liemt genoot een prima opleiding bij tekenaars als Ralph Meyer (Undertaker) en Bruno Gazzotti (Soda, Alleen). Aanvankelijk was het de bedoeling dat het duo niet meer dan een hommageverhaal zouden maken terwijl een ander team (Olivier Wozniak en Jean-Christophe Derrien) voor een nieuwe hoofdreeks zou zorgen. Het goede en snellere resultaat van Van Liemt en Zidrou boezemde uitgeverij Le Lombard meer vertrouwen in en de rest is actuele geschiedenis. In deel 3 volgt een reeks perfect uitgevoerde, bloederige moorden elkaar op in Frankrijk. Geen enkele moord lijkt verbonden met de ander tot Rik Ringers de schuldige vindt: een handboek voor de perfecte moord, discreet geplaatst in diverse boekhandels. Nu moet hij nog de verantwoordelijke voor deze samenzwering vinden.
The Regiment 1: Het Verhaal van de SAS (Thomas Legrain + Vincent Brugeas) (SC/64p/€7,95) (herdruk)
• Thorgal 1: De IJskoningin (Grzegorz Rosinski + Jean Van Hamme) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Vasco 28: Lombardische Zaken (Dominique Rousseau + Luc Révillon naar een idee van Gilles Chaillet) (SC/48p/€7,95)
> Bij Le Lombard is Vasco een van de beter verkopende reeksen. Elk nieuw deel duikt op in de Vlaamse verkooptop-100 van Boek.be. Deel 28, Lombardische Zaken, is het slot van het tweeluik met de ontknoping van de zoektocht naar de moordenaar van meester Fiorentino. "Vasco is terug in Italië. Zijn oom geeft hem een bijzondere opdracht: hij moet bij een grote schilder over de aankoop van een van zijn doeken onderhandelen. Maar dan wordt de schilder vermoord. Vasco komt in het middelpunt van de verdenkingen te staan in een onderzoek vol verrassende wendingen."
De Werelden van Thorgal - buiten reeks: Het Ontstaan van de Werelden (Grzegorz Rosinski / Giulio De Vita / Roman Surzhenko / Yves Sente / Yann) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Thorgal: De Jonge Jaren 2: Het Oog van Odin (Roman Surzhenko + Yann) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Derde Stroming
• Alfa - Eerste Wapenfeiten 5: Het Uur Waarop de Hyeana's Drinken (Alain Queireix + Emmanuel Herzet) (SC/48p/€7,95)
> Sinds Alfa - Eerste Wapenfeiten is overgenomen door tekenaar Alain Quereix is het ritme mooi hersteld. Nu nog dat van de hoofdreeks Alfa waarbij het Chris Lamquet maar niet lukt om het volgende album af te werken... "Alfa wil tot het uiterste gaan om zich te wreken. Zijn tegenstanders moeten de kelk tot de bodem ledigen. Zijn zoektocht om het complot op te helderen, brengt hem op het spoor van de machtige Russische maffia. Intussen vraagt de CIA zich af wat het moet aanvangen met die dolle hond die de cynische gang van hun zaakjes komt verstoren."
I.R.$ 12: In Naam van de President (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Luster
16/06
TOP
• Snotapen 2 (Zaza) (HC/64p/€19,95)
> "Voor dit tweede deel van Snotapen verzamelde Zaza nog meer bizarre en leuke negentiende-eeuwse prenten met mannen met hoge hoed en een deftige snor, vrouwen in zedelijke outfits, bizarre creaturen, kinderen met strooien hoedjes en strikjes in het haar en honden met tutu's aan taferelen uit andere tijden."


Microbe
30/06
TOP
Lulu 2 (Étienne Davodeau) (HC/80p/€18,95)
> Vervolg en slot van de graphic novel van Étienne Davodeau.
Parallel 1: New York, New York (Laval NG + Philippe Pelaez) (SC/48p/€8,95)
Parallel 2: Voor Wat, Hoort Wat (Laval NG + Philippe Pelaez) (SC/48p/€8,95)
> Uitvoeringen in softcover.


Nijgh & Van Ditmar
16/06
TOP
• Blokken (Viktor Hachmang naar de roman van Ferdinand Bordewijk) (HC/158p/€25,00)
> "In Blokken (1931) leidt F. Bordewijk ons rond door een rechtlijnige, op efficiëntie ingerichte stadstaat en omschrijft in zijn kenmerkende 'gewapend beton'-stijl zijn trage, maar onvermijdelijke ondergang. Hoofdpersoon in dit verhaal is de hoekige stad met zijn strenge architectuur; de inwoners van deze 'samenleving der onpersoonlijkheid' zijn simpele figuranten in een tragedie van enorme proporties. Bordewijk werd sterk beïnvloed door de avant-gardestromingen van zijn tijd (De Stijl, de Constructivisten en de modernistische architecten met hun 'woonmachines') en de schrijver voert hun principes in Blokken tot hun uiterste consequentie door. Blokken is een van de vroegste voorbeelden van dystopische sciencefiction — zo werd deze novelle maar een jaar vóór Aldous Huxleys Brave New World uitgebracht. Zoals alle goede sciencefiction is ook dit verhaal een spiegel van het tijdsklimaat. Bordewijk voorvoelt de opkomst van dubieuze politieke bewegingen en voorspelt in huiveringwekkend detail de aanstaande dictaturen en hun hang naar massarituelen en -symbolen. Toch blijft Blokken tijdloos door de koele afstandelijkheid, meedogenloze abstractie en morele ambiguïteit. Bovendien voorspelt Blokken actuele zaken als de surveillancestaat en beschrijft het de invloed van het gebrek aan privacy op haar burgers."


Oogachtend
09/06
TOP
Eldorado (Tobias Schalken) (HC/168p/€210,00) (luxe in foedraal met originele tekening)
> Luxe-editie op slechts vijftig genummerde en gesigneerde exemplaren in foedraal met een originele tekening erbij.


RoaRrr Uitgeverij
09/06
TOP
Ar-Men: Hel der Hellen (Emmanuel Lepage) (HC/94p/€24,95)
Ar-Men: Hel der Hellen (Emmanuel Lepage) (HC/94p/€24,95) (luxe met ex-libris en andere cover)
> Van Emmanuel Lepage (Muchacho, Hé, Meisjes!) raakten de jongste jaren geen albums meer vertaald. Het waren ook wel wat vaker dikke, documentaireachtige reisreportages in stripvorm over de plaatsen die hij bezocht in Tsjernobyl en Atarctica. Ar-Men: Hel der Hellen is ook weer plaatsgebonden, maar vooreerst een ongelofelijk prachtig geschilderde strip over een moeilijk te bereiken vuurtoren in Bretagne die de bijnaam Hel der Hellen kreeg. Lepage mengt fictie, documentaire en legendes voor een intens verhaal dat zich afspeelt in heden en verleden, van de moeizame constructie van de vuurtoren tussen 1867 en 1881 tot stormen van nu die het bouwwerk teisteren. Van dit album verschijnt ook een luxe-editie op 125 exemplaren met linnen rug, op luxepapier gedrukt, een andere cover en met gesigneerde ex-libris erbij. Een verzamelaarseditie op slechts 35 exemplaren met drie gesigneerde ex-librissen bestaat ook, maar die versie zal je niet overal vinden.


RW Uitgeverij
16/06
TOP
• Batman: Dark Knight III: Het Superras (Andy Kubert / Klaus Janson + Frank Miller / Brian Azzarello) (HC/440p/€49,95)
> "De wereld is veranderd. Niets is nog wat het is geweest. Er is een einde gekomen aan het bewind van Lex Luthor en iedereen denkt dat Batman dood is. Wie kan Gotham en de rest van de wereld nu nog redden van het geheimzinnige Superras?"
• Fables Deluxe 10
(dMark Buckingham / Russ Braun / Tony Akins / José Marzán Jr. / Dan Green / Jim Fern / Craig Hamilton / Andrew Pepoy / Ray Snyder / Mark Farmer + Bill Willingham / Matthew Sturges) (HC/368p/€44,95)


DC Universum Herboren
• Batman 2: Ik Ben Zelfmoord (Mikel Janin / Mitch Gerads / Hugo Petrus + Tom King) (HC/160p/€24,50)
• Wonder Woman 1: Jaar Eén (Nicola Scott / Bilques Evely / Liam Sharp + Greg Rucka) (HC/168p/€24,50)


Saga Uitgaven
16/06
TOP
Berenkoning (Mobidic) (HC/112p/€24,95)
> Berenkoning is het opvallend sterke stripdebuut van de Frans-Mexicaanse Mobidic die in Brussel woont. We hadden vrij laat door dat de takken op de cover de omtrek van een beer vormen. Zie jij het ook? "Het indianenmeisje Xipil wordt geofferd aan de kaaimangodin om een vervloeking van haar dorpsgenoten tegen te gaan. Maar de berenkoning redt haar van een zekere dood. Nu de kaaimangodin een offergave mist, moet er een oplossing komen. De berenkoning besluit met Xipil te trouwen tot grote consternatie van de dieren in het bos. Maar wat heeft de berenkoning in ruil voor Xipils leven aan de kaaimangodin beloofd?"
• Boes 11 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
• Boes 12 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
> De inhoud van deze albums verscheen ook al in de zesde integrale.
• Succubus 7: Diamante (Luca Sotgiu / Francesco Muccliacito + Thomas Mosdi) (HC/48p/€19,95)
> Van deze softerotische reeks Succubus verschijnt het laatste deel, eerst als hardcover/ De softcover verschijnt later. "Parijs, 1766. Diamante woont de begrafenis bij van haar oudste zus die afschuwelijk vermoord werd. Tijdens de uitvaart benadert een onbekende haar. Ze beweert haar te kunnen informeren over de mysterieuze omstandigheden omtrent de moord. Maar de weg naar de hel is soms geplaveid met goede voornemens! Als jonge vrouw uit de rijke burgerij, die zich gehoorzaam schikt naar de fatsoensregels, komt Diamante in aanraking met de wereld van de libertijnen die alle richtlijnen van de maatschappij minachten. En zij dansen naar de pijpen van de goddelijke markies Donatien Alphonse François de Sade!"

Collectie Bamboe
De Ballade van Dusty 1: Boxcar Bertha (Gilles Aris + Aurélien Ducoudray) (HC/56p/€19,95)
> Boxcar Bertha is het eerste deel van het tweeluik De Ballade van Dusty dat dit jaar nog wordt afgerond. Scenarist Aurélien Ducoudray kennen we nog van de tweeluiken De Honden van Pripyat, Moeder Rusland en Te Mooi Om Waar Te Zijn. Nieuwkomer Gilles Aris komt beslagen op het ijs om de sfeer van het Amerika van de jaren 1930 te scheppen. "De familie van Dusty wordt onteigend en moet bij de buren gaan wonen. Het meisje vindt dat niet erg, want haar vader trok naar Washington om met duizenden betogers verhaal te halen bij de president... Maar het duurt te lang. Ze besluit hem achterna te gaan! Op de spoorwegen waar de beruchte hobo's, de spoorwegzwervers, zich ophouden, op stoffige wegen van het Amerika tijdens de Grote Depressie, ontmoet Dusty de een na de ander en gaat mee met tal van iconische figuren, echte of fictieve, uit de Amerikaanse maatschappij van de eerste helft van de twintigste eeuw." Het album zit vol intelligente verwijzingen naar uiteenlopende Americana uit de jaren 1930. Op het einde zit je tussen de cast van de film Freaks van Tod Browning uit 1932. En over het titelpersonage Boxcar Bertha regisseerde Martin Scorsese al een misdaadfilm in 1972.
Onze Navelstreng (Gwénola Morizur + Marie Duvoisin) (HC/72p/€19,95)
> Onze Navelstreng is het werk van een vrouwelijk auteursduo. Zij brengen een "feelgoodverhaal over oude en nieuwe familiebanden, over teruggaan naar de roots en de liefde voor een kind." "Lily verneemt dat ze zwanger is. Net op het moment dat haar vriend haar vertelt dat hij op tournee vertrekt met zijn band en haar vraagt om te zorgen voor Balthazar, zijn neefje dat van Canada komt. Lily probeert de jongen, die ze nog nooit heeft gezien en die er verdrietig bijloopt door de scheiding van zijn ouders, op te monteren. In een opwelling verlaat ze samen met Balthazar Parijs. Jimmy, een jongeman aan de zelfkant, trekt met hen mee op tocht. Het toeval leidt hen naar Pierrot, een eenzame veehouder die met zijn hond zijn geiten hoedt. Samen proberen deze vier verwarde zielen een tweede adem te vinden."
Verdun 3: De Gefusilleerden van Fleury (Marko / Iñaki Holgado + Jean-Yves Le Naour) (HC/48p/€19,95)
> De trilogie Verdun is uitgestreden met een laatste album over een vermoeiend juridische strijd voor eerherstel van een onterecht gefusilleerde Franse officier. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten. "In zijn laatste brief aan zijn vrouw van 11 juni 1916 houdt de zonder veroordeling op het slagveld van Verdun gefusilleerde onderluitenant Gustave Herduin zijn onschuld vol. Voor zijn echtgenote Fernande begint een juridische strijd van lange adem om zijn eerherstel te verkrijgen. Een aanklacht tegen de oversten die haar man naar willekeur veroordeelden, een polemiek in de pers, een parlementair schandaal, alles is goed om deze kwestie onder de aandacht te brengen en de minister van Oorlog, die het dossier niet wil heropenen, onder druk te zetten. Het ware verhaal van tien jaar strijd, een liefdesverhaal en trouw, in naam van de rechtvaardigheid en de eer."


Silvester
30/06
TOP
PAKKET Gung Ho deel 1-2-3 (Thomas von Kummant + Benjamin von Eckartsberg) (3xHC/€45,00)
> De drie delen in nieuwe uitvoering nu tegen 45 euro in plaats vabn 59,85 euro.

De Autoreportages van Margot 5: Kevers en Beetles (Olivier Marin) (HC/48p/€16,95) (met prent)
> Luchtvaartreeksen blijven populair, maar ook voor strips over voertuigen (zolang een wagen op de cover goed in beeld is!) blijft een grote belangstelling bestaan. Voor die fans, en al wie gewoon van een goed detectiveverhaal houdt, is er deel 5 van De Autoreportages van Margot. Via een bij haar ouders op zolder gevonden trapauto van een Kever-model gaat de moedige journaliste Margot op onderzoek naar Duitsland, meerbepaald naar de hoofdzetel van Volkswagen, waar ze niet alleen op het spoor komt van de oorsprong van de mythische Kever, maar ook op een ongelofelijk familiegeheim stuit.
• Cognac 3: Het Kerkhof van Druivenoogstmachines (Luc Brahy + Eric Corbeyran / Jean-Charles Chapuzet) (SC/48p/€7,95)
> Uitvoering in softcover.
Detectives 2: Richard Monroe - Who Killed the Fantastic Mister Leeds? (Nicolas Sure + Herik Hanna)
(SC/56p/€8,95)
> Uitvoering in softcover.
Gung Ho 1: Zwarte Schapen (Thomas von Kummant + Benjamin von Eckartsberg) (HC/88p/€19,95) (heruitgave)
Gung Ho 2: Onbezonnen (Thomas von Kummant + Benjamin von Eckartsberg) (HC/88p/€19,95) (heruitgave)
Gung Ho 3: Sexy Beast (Thomas von Kummant + Benjamin von Eckartsberg) (HC/88p/€19,95)
> Na de luxe-edities met alternatieve cover en een dossier als bonus verschijnen de eerste twee delen en het nieuwe deel 3 van deze sublieme post-apocalyptische thriller nu ook in een gewone hardcoveruitvoering.
Marshal Bass 2: Familiemoorden (Igor Kordey + Darko Macan) (HC/48p/€16,95)
> Van de vierdelige, hondsbrutale western Marshal Bass verschijnt deel 2. "Bij zijn tweede opdracht staat onze held oog in oog met een moorddadige familie: een nieuw, wild avontuur met gemummificeerde baby's, barre voettochten door de woestijn en natuurlijk tal van geweersalvo's! Het leven in het wilde westen is meedogenloos, en moord is er dagelijkse kost. Ook Marshal Bass staat oog in oog met de dood, wanneer hij een seriemoordenaar op het spoor is. Maar wat aanvankelijk een vrij eenvoudige klus leek, dreigt dramatisch af te lopen. Want het valt niet mee als je verliefd wordt op de dochter van de moordenaars..."
Misty Mission 3: In de Hel als in het Vagevuur (Michel Kœniguer) (HC/48p/€16,95)
> Laatste deel van, de trilogie. "Zomer 1968. Terwijl Nick op de luchtmachtbasis England in Louisiana verblijft, ontloopt hij zijn familiale verantwoordelijkheden en raakt hij er maar niet uit of zijn vader een held of een smeerlap is. Josh Lacour lijkt zich op te houden in de illegaliteit, hoewel hij duidelijk in Vietnam aanwezig is. Maar in plaats van in rook te zijn opgegaan, werd hij een getrainde soldaat die zich vervoegde bij de MACV/SOG, clandestiene eenheden die over de Vietnamese grenzen opereren, in Laos of Cambodja. Hij is al lang niet meer de onbeduidende mecanicien die in zijn caravan in Damville woonde."
Moordenaar op Maat 1: Jugendstil (Yannick Corboz + Wilfrid Lupano) (SC/56p/€7,95)
> Uitvoering in softcover.
Pinokkio (Tim McBurnie + David Chauvel) (SC/80p/€9,95)
> Uitvoering in softcover.
• Prins Valiant boek 17: Jaargang 1969 - 1970 (Hal Foster) (HC/112p/€89,00) (case-editie)
• Prins Valiant boek 18: Jaargang 1971 - dossier (Hal Foster) (HC/112p/€89,00) (case-editie)
• De Verborgen Geschiedenis 33: De Witte Messias (Igor Kordey + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€16,95) (met prent)
> Van dezelfde tekenaar van Marshal Bass beginnen we met deel 33 aan een laatste cyclus in drie delen die teruggrijpt naar het begin van de reeks De Verborgen Geschiedenis. "De vier Magistraten zijn terug om het verloop van de wereld te veranderen. En voor boek 33 gaan we terug naar het jaar 0: de verborgen geschiedenis van Christus! In de laatste jaren van het bewind van Herodes trokken de wijzen te voet naar het dorpje Nazareth in Palestina. Ze zochten een kind dat net geboren was, en beschermd moest worden tegen de soldaten van Herodes. Die hadden bevel gekregen om het te doden. De drie wijzen, die magistraten werden genoemd, volgden het plan van Erlin, de magistraat van de penningen..." Grappig, dit album was eerst aangekondigd als De Blanke Messias, maar "blank" is tegenwoordig ook al niet meer oké om te zeggen, dus werd het "witte".
Het Wilde Westen 1: De Lelietuin (Fabrice Jarzaguet + François Capuron / Fred Duval) (SC/48p/€7,95)
> Uitvoering in softcover.


Standaard Uitgeverij
16/06
TOP
• F.C. De Kampioenen 99: De Nieuwe Kolonel (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99)
> "Boma heeft hevige ruzie met Carmen en besluit haar te vervangen door een kuisrobot. Het nieuwste Japanse snufje. Carmen zit nu zonder werk, maar dankzij Xavier raakt ze aan een baan als poetsvrouw in de kazerne. Kolonel Van de Sijpe krijgt vanuit Brussel te horen dat zijn kazerne zal worden doorgelicht. Allerlei experten strijken neer en finaal produceert het doorlichtingsbureau een rapport, waaruit blijkt dat er heel wat moet veranderen. Een computer in Brussel berekent wie voor welke baan is geschikt. En wat blijkt: volgens ingewikkelde computerberekeningen zou Carmen Waterslaeghers het meest geschikt zijn als kolonel. Van de Sijpe wordt gedegradeerd. Carmen als kolonel, dat ziet Xavier, die als gepensioneerde nog een paar dagen per week komt bijklussen, helemaal niet zitten. Intussen richt de kuisrobot van Boma de grootste rampen aan. Boma roept Markske en Maurice te hulp. Die proberen het ding onder controle te krijgen. Maar de robot komt in opstand..."

De Kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3 (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/56p/€6,99)
> Slot van de cyclus De Zaak Krimson in De Kronieken van Amoras. "Professor Barabas begrijpt niet waarom hij in de herinneringen van Lambik opduikt en keert terug naar het verleden om de waarheid te achterhalen. Hij neemt zich voor om enkel toeschouwer te zijn zodat hij de loop van de geschiedenis niet verandert, maar door pech gaat het vreselijk mis. In paniek neemt Barabas een verkeerde beslissing met tragische gevolgen."
De Rode Ridder 258: De Hellehond (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€5,99)
> Allis is weg en de dood gewaande Malfrat is door tussenkomt van Bahaal terug. Terwijl Johan naar Allis zoekt komt, raakt hij verwikkeld in een erfeniskwestie. Een hond die een razernij opwekkend makend kruidendrankje krijgt toegediend, maakt deel uit van een snood plan. Dit is het eerste afgeronde verhaal na de achtdelige cyclus, hoewel Johans zoektocht gewoon doorgaat en Malfrat ook nog niet is uitgespeeld. In de bijrol van koopman Ludolf is uitgever Toon Horsten te herkennen, een kaasverkoper op een markt is niemand minder dan scenarist Marc Legendre.
• Suske en Wiske 344: BRBS 2.0 (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€5,99)
> "Barabas heeft een nieuwe computer uitgevonden die alle andere digitale apparatuur overbodig maakt. Een persoonlijke assistent in de vorm van een zwevende bol. De opdracht van dit apparaat is simpel: maak de mens gelukkig! Helaas betekent geluk niet voor iedereen hetzelfde en hangt het af van heel wat onverwachte factoren. Het gaat dan ook snel fout. Als de zwevende bollen vinden dat de mens verkeerde keuzes maakt voor zijn geluksgevoel, nemen ze de controle over. Suske en Wiske besluiten de bollen uit te schakelen, maar krijgen een onverwachte tegenstander…"
• Suske en Wiske Classics 13: Prinses Zagemeel (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 14: De Stalen Bloempot (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 15: De Bokkenrijders (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 16: De Apenkermis (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics integraal 4: Prinses Zagemeel - De Stalen Bloempot - De Bokkenrijders - De Apenkermis (Willy Vandersteen) (HC/232p/€34,95)
> Opnieuw vier opnieuw geletterde en ingekleurde verhalen van Suske en Wiske. De vier albums staan ook in de vierde integrale met per verhaal twee infopagina's.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
16/06
TOP
De Kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3 (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€65,00) (luxe met ex-libris)
De Kronieken van Amoras: De Zaak Krimson 3 (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
De Rode Ridder 258: De Hellehond (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€65,00) (luxe met ex-libris)
De Rode Ridder 258: De Hellehond (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
• De Rode Ridder Trilogie: 243. De Spookkrijgers - 244. De Hellevliet - 245. De Kinderrovers (Claus D. Scholz + Claus D. Scholz / Marc Legendre) (HC/96p/€350,00) (luxe met ex-libris en originele plaat)
• Suske en Wiske 344: BRBS 2.0 (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (HC/52p/€65,00) (luxe met ex-libris)
• Suske en Wiske 344: BRBS 2.0 (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex-libris)


Stribbel Strips
16/06
TOP
Regenboogcollectie
• 1. The Regiment 1 (Thomas Legrain + Vincent Brugeas) (HC/64p/€99,95) (luxe met ex-libris in doos)
> Stribbel Strips is de distributeur van alle strips van Saga Uitgaven, maar ook van de luxes van Standaard Uitgeverij (waarvoor Stribbel Strips zelfs het initiatief overnam nadat Standaard Uitgeverij er in eigen beheer mee stopte), Khani, Adhemar en sinds een paar jaar ook van de luxes van Ballon Media. Dit jaar lanceert Stribbel Strips in samenwerking met Ballon Media de Regenboogcollectie, een exclusieve, gelimiteerde luxereeks die zijn naam te danken heeft aan de doosjes met verschillende kleuren waarin elk luxealbum zal zitten. Concreet worden er ten minste vijf tot maximaal acht luxeversies van dit jaar te verschijnen albums uitgegeven op slechts 125 exemplaren met genummerde en gesigneerde prent. De reeks is enkel verkrijgbaar via intekening op een volledige jaargang. De eerste twee luxes zijn The Regiment, van Thomas Legrain (Sisco) en Vincent Brugeas (Ira Dei). Op stapel staat de luxe van Lonesome deel 1. De andere titels zijn nog niet officieel bekend, maar er zullen ook grote namen tussenzitten en niet alleen uitgegeven door Le Lombard, maar net zo goed door Dargaud, Dupuis en andere uitgeverijen onder de vlag van Ballon Media.


Strip Turnhout
30/06
TOP
• Stripgids 3 (diverse auteurs) (SC/160p/€19,99)
> Dit infoblad wordt almaar dikker. Deze keer worden 32 pagina's aan Griffo gewijd. Een ander groot dossier gaat over het maken van een scenario. De cover is van Bastien Vivès.


Toonbeeld
09/06
TOP
• Knudde naar 't WK! (Toon van Driel / Ray Nicholson) (HC/96p/€19,95)
> De Nederlanders zijn er deze keer niet bij op het WK Voetbal, maar dat hield Toon van Driel niet tegen om F.C. Knudde naar Rusland te sturen in dit lange, komische avontuur. In deze hardcobvereditie die doorgaat als luxeversie staat een making-of.


Uitgeverij De Boemerang
16/06
TOP
• The Champions 30 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95)
• Rooie Oortjes 38 (Gurcan Gürsel + Rob Harren) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Rooie Oortjes 45 (Gurcan Gürsel + Rob Harren) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Rooie Oortjes 50 (Gurcan Gürsel)
(SC/48p/€7,95)


Uitgeverij HUM!
09/06
TOP
Tex Willer Classics 9: De Uiterste Grens (Goran Parlov + Claudio Nizzi) (SC/228p/€17,95)
> "In de ruige wouden van het Canadese Saskatchewan waart een moordenaar rond: Jesus Zane. Het hart van Zane wordt geteisterd dooor brandende, verzengende haat, zo heet dat het de kou in die barre streek bijna doet verdrijven. De Royal Canadian Mounted Police krijgt hem niet te pakken, dus vraagt kolonel Brandon assistentie van Amerikaanse rangers."


Uitgeverij L
09/06
TOP
Agent 327 integraal 1: 1966-1968 (Martin Lodewijk) (HC/200p/€29,95)
Agent 327 integraal 1: 1966-1968 (Martin Lodewijk) (HC/200p/€89,95) (luxe)
> Een paar maanden geleden kwam bij Uitgeverij Personalia het eerste deel van het achtdelige De Generaal Gaat Integraal uit. Deze maand volgt een nog groter icoon van de Nederlandse strip als integrale reeks. Het eerste deel van Martin Lodewijks komische spionagereeks Agent 327 als integrale editie is nu een feit. Het was een kwestie van tijd tot Agent 327 deze integrale behandeling te beurt viel. Ook deze reeks zal in acht delen verschijnen die elk tweehonderd pagina's dik zullen zijn. Er zullen jaarlijks twee integrales verschijnen. In deze integrale reeks zullen alle kortverhalen en lange verhalen chronologisch opgenomen worden. Uiteraard ontbreken uitgebreide achtergronddossiers niet. Die zijn het werk van Rob van Eijck en Rob van der Nol in nauwe samenwerking met Martin Lodewijk. Er zit veel uniek beeldmateriaal bij. Storm en Franka achten we inmiddels ook rijp voor zo'n integrale uitvoering.
Cor Morelli - Open Dossiers 2: De Ballenjongen van God (Aloys Oosterwijk) (SC/48p/€8,95)
> Kortverhalen, telkens misdaadverhalen die speurneus Cor Morelli niet kon oplossen. Alleen de lezer krijgt de ware toedracht van die cold cases gepresenteerd.
Ekhö - De Spiegelwereld 1: New York (Alessandro Barbucci + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
(herdruk)
Ekhö - De Spiegelwereld 4: Barcelona (Alessandro Barbucci + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
(herdruk)
De Jaren Eppo (Ger Apeldoorn) (SC/160p/€24,95)
De Jaren Eppo (Ger Apeldoorn) (HC/160p/€29,95)
> Na het goed onthaalde De Jaren Pep uit 2014 kon een gelijkaardig boek over de succesvolle opvolger van het Nederlandse stripblad Pep niet ontbreken. Ger Apeldoorn werkte de voorbije paar jaar aan een ontzettend rijkelijk geïllustreerde, nostalgische en historische terugblik op het stripblad Eppo dat in 1975 voor het eerst verscheen nadat Pep en Sjors werden opgedoekt. Eppo verscheen onder diverse namen (Eppo Wordt Vervolgd, Sjors en Sjimmie Stripblad, SjoSji, Striparazzi) tot 1999. In 2009 herlanceerde uitgever Rob van Bavel Eppo waarin opnieuw heel wat nieuwe reeksen het licht zagen en oude reeksen een comeback beleefden. Apeldoorn interviewde (voormalige) auteurs en redacteurs om tot een zo volledig mogelijk tijdsdocument te komen. Hij had zoveel te vertellen en te tonen dat hij meer pagina's ter beschikking kreeg.
• Lanfeust Odyssey 5: Valstrik in het Zand (Didier Tarquin + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
(herdruk)
Oorlogsverhalen: De Ontdekking - De Zoektocht - De Terugkeer (Eric Heuvel + Eric Heuvel / Hans Groeneweg / Menno Metselaar / Ruud van der Rol) (HC/192p/€29,95)
Oorlogsverhalen: De Ontdekking - De Zoektocht - De Terugkeer (Eric Heuvel + Eric Heuvel / Hans Groeneweg / Menno Metselaar / Ruud van der Rol) (HC/192p/€89,95) (luxe)
> Deze mooi uitgevoerde integrale bundelt Eric Heuvels educatief bedoelde en tegelijk spannend vertelde one-shots De Ontdekking, De Zoektocht en De Terugkeer die hij de voorbije jaren met veel succes maakte voor de Anne Frank Stichting en het Indisch Herinneringscentrum. Daarin komen de bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog, de vervolging van de Joden en hun lot in de concentratiekampen, de bezetting van Nederlands Oost-Indië door Japan en de daaropvolgende Indonesische onafhankelijkheidsstrijd aan bod. De heruitgave van deze verhalen als integrale wordt aangevuld met een uitgebreid making-of-dossier.
Sangre 1: De Overlevende (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/56p/€8,95)
Sangre 1: De Overlevende (Adrien Floch + Christophe Arleston) (HC/56p/€18,95)
> De fantasyreeks Sangre is in Frankrijk een groot succes. Adrien Floch en Christophe Arleston, het duo dat erachter zit, bewees al met Ythaq wat het waard is. "De onbezorgde jeugd van de kleine Sangre eindigt op de dag dat ze ziet hoe haar moeder wordt ontvoerd en de rest van het gezin wordt vermoord. Ze komt als weeskind terecht op een instituut, waar ze een bijzondere gave blijkt te ontwikkelen: ze kan de tijd een moment 'bevriezen'... De rest van haar levenslessen leert Sangre op straat en dat komt goed uit, want Sangre wil slechts één ding: haar moeder terugvinden en wraak nemen op de Duistere Schuimers, die de verschrikkelijke slachtpartij op hun geweten hebben..."
De Wouden van Opaal 8: De Horden van het Duister (Philippe Pellet + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
(herdruk)


Uitgeverij SubQ
16/06
TOP
• Fietsmod (Tobi Dahmen) (HC/474p/€29,99) (met cd)
> "Mods, skinheads, de Britse subculturen bereiken ook het kleine stadje Wesel, waar Tobi opgroeit. Tobi wil graag bij de mods horen. Hij gaat hippe kleding dragen en naar ska en soul luisteren. De beweging zal hem nooit meer loslaten. In de subcultuur stappen gaat hem makkelijk af, maar hij realiseert niet dat zijn keuze ook weleens heftige, onverwachte consequenties zou kunnen hebben. Fietsmod is een autobiografisch verhaal over opgroeien in een kleine stad en de 'mod'-subcultuur van de jaren 1960. Het geeft een indringend beeld van jeugdculturen en de gevaren van op het verkeerde pad komen. Het is een boek over liefde voor muziek, over opgroeien in de kleine stad en over vriendschap."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips