Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in februari verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Bakermat
Ballon Comics
Bonte
Casterman
Catullus
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
INdruk
Jessecartoons
Le Lombard
Lucky Comics
RW Uitgeverij
Saga Uitgaven
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strips en Kennis vzw
Syndikaat
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: maartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2019: januarifebruari
 
Arboris
17/02
TOP
De Complete Jerry Spring 2: Naar Noord en Zuid: 4. Wapensmokkel - 5. Indianen op het Oorlogspad - 6. Het Pad naar het Hoge Noorden - Het Goud van Oude Lender (Jijé + Jijé / René Goscinny) (HC/160p/€24,95)
De Complete Jerry Spring 2: Naar Noord en Zuid: 4. Wapensmokkel - 5. Indianen op het Oorlogspad - 6. Het Pad naar het Hoge Noorden - Het Goud van Oude Lender (Jijé + Jijé / René Goscinny) (HC/160p/€29,95) (luxe met ex-libris)

> Deel 2 van de integrale reeks in zwart-wit met achtergronddossier in kleur. Enkele hoofdingen van het weekblad Robbedoes zijn het werk van Jijés vroegere leerling André Franquin.
• Durango 6: Het Noodlot van een Desperado (Yves Swolfs) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Durango 7: Loneville (Yves Swolfs) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Durango 15: Cobra (Thierry Girod + Yves Swolfs) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• El Niño 7: De Bergpassen van de Hindoekoesj (Boro Pavlovic + Christian Perrissin) (SC/48/€8,95)
> Laatste deel. "Vera doet humanitair werk in Jalalabad, Afghanistan, waar sinds het verjagen van de Taliban veel NGO's actief zijn met het verlenen van medische zorg. Als voor haar ogen haar assistent Ali vermoord wordt uit naam van commandant Nazim Sharaf, de door de Amerikanen gesteunde militaire krijgsheer van de streek, begrijpt ze dat hij het op haar heeft voorzien. In het gezelschap van oorlogsfotograaf Drancourt en met in haar bagage een flinke partij medische goederen voor de zich in de bergen schuil houdende Moedjahedien, vlucht ze weg uit Jalalabad in de hoop via de bergpassen van het Hindoekoesjgebergte te kunnen ontsnappen. "


Bakermat
02/02
TOP
• Alex Rider 3: Skeleton Key (Kanako Damerum / Yuzuru Takasaki + Anthony Johnson naar de roman van Anthony Horowitz) (SC/176p/€12,95)
> Twee nieuwe verstrippingen van dr romanreeks van Anthony Horowitz. "Haaien. Moordenaars. Nucleaire bommen. Alex Rider doet het weer. Wanneer een routinematige verkenningsmissie een reeks van angstaanjagende gebeurtenissen in gang zet, moet Alex onderduiken. De tienerspion wordt tegen zijn zin in naar Skeleton Key gestuurd — een eiland bij Cuba — waar Generaal Sarov, een koudbloedige en licht gestoorde Rus, op licht ontvlambare plannen broedt om de geschiedenis te herschrijven. Alleen, en met als enige wapens een handjevol gadgets, moet Alex Sarov te slim af zien te zijn, terwijl het einde van de wereld steeds dichterbij komt..."
• Alex Rider 4: Eagle Strike (Kanako Damerum / Yuzuru Takasaki + Anthony Johnson naar de roman van Anthony Horowitz) (SC/176p/€12,95)
> "Alex heeft maar negentig minuten om de wereld te redden. MI6-agent Alex Rider is samen met Sabina Pleasure en haar ouders op vakantie in Zuid-Frankrijk als een wrede aanslag op hun vakantiehuis hem dwingt tot actie over te gaan. Alex is vastbesloten de huurmoordenaar op te sporen ook al gelooft aanvankelijk niemand hem en staat hij er helemaal alleen voor. Het wordt een tocht vol gevaren en adembenemende gebeurtenissen die hem op het spoor zet van een onverwachte tegenstander en uiteindelijk naar een ontknoping voert die hij in zijn stoutste dromen niet had kunnen indenken."


Ballon Comics
10/02
TOP
• Assassin's Creed Conspiracies 2: Project Rainbow (Jean-Baptiste Hostache + Xavier Dorison) (SC/48p/€7,95)
> "Europa, Tweede Wereldoorlog. Tijdens de bloedstollende wedloop om als eerste een atoombom te ontwikkelen, treedt Eddie Grom toe tot het broederschap van de Assassijnen. Hij slaagt erin om te infiltreren bij de aartsvijand, de Tempeliers. Lukt het hem om hun plannen voor het creëren van een massavernietigingswapen te verijdelen?"
• Bff's 5: De Bff's Gaan Helemaal Los (Philippe Fenech + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
> "BFF's? Jessica heeft er massa's. In alle maten en gewichten. Heetgebakerde en zwijgzame BFF's, BFF's uit haar kindertijd, van op school, van bij de kapper, van op de eerste fuif. BFF's waar ze al haar geheimen mee deelt en BFF's aan wie ze zelfs haar kat niet zou toevertrouwen. BFF's hebben is een voltijdse bezigheid, hoor! Sms'jes beantwoorden, afspraken inplannen en annuleren, bemiddelen bij ruzies en je in allerlei bochten wringen om de waarheid te verdoezelen. Nee, BFF's hebben is allesbehalve chill!"
• Jommeke 288: De Zwarte Diamant (Philippe Delzenne + Edwin Wouters) (SC/48p/€5,95)
> Geen kwartaal zonder Jommeke. In deel 288, De Zwarte Diamant, wemelt het van de diertjes. "Poezen, honden, konijnen, goudvissen, parkieten en een vrolijk gebekte papegaai: de villa van de steenrijke Rosa, een boezemvriendin van gravin Elodie van Stiepelteen, lijkt wel een dierentuin. Sinds de dood van haar man, de avontuurlijke industrieel Oscar Metal, omringt Rosa zich met een heuse beestenboel. Nu ze onder het mes moet, zoekt ze een oppas voor de diertjes. De Miekes zijn het uitgelezen duo om de boel in de gaten te houden, want volwassenen zouden het wel eens gemunt kunnen hebben op de kostbaarheden in het huis..."


Bonte
24/02
TOP
• De Avonturen van Borko 6: Borko en de Vampier (Hendrik Van Nieuwenborgh) (SC/48p/€4,95)
• Parallelle Wereld 4: Spiegel (Herbert Staljansens) (SC/40p/€9,99)
• Parallelle Wereld 6: Zee (Herbert Staljansens) (SC/40p/€9,99)
• Monstober (Eric van der Heijden) (SC/52p/€9,99)
• Oorlogspad (Leo Faes) (SC/98p/€9,99)


Casterman
10/02
TOP
PAKKET: Kaamelott deel 1-2-3-4-5-6-7 (7xSC/€39,95)

Kaamelott 8: Het Hol van de Basilisk (Steven Dupré + Alexandre Astier) (SC/48p/€9,95)

> Alexandre Astier is een drukbezette man. Zijn jongste project is een eigen verhaal van Asterix voor een nieuwe 3D-animatiefilm na zijn succesvolle bewerking van De Romeinse Lusthof. Zijn schrijfwerk voor bijvoorbeeld de stripreeks Kaamelott, gebaseerd op zijn eigen tv-reeks, maar dan met gloednieuwe verhalen, kreeg daardoor minder prioriteit. Steven Dupré moest langer wachten op het vervolg van het scenario. Maar kijk, deel 8 raakte na eerdere aankondigingen in de voorbije paar jaar alsnog afgewerkt en is nu beschikbaar. Het verhaal: "Carmelide wordt aangevallen door de schepen van een geheimzinnig vijandelijk volk dat afkomstig is uit de noordelijke zeeën. De perfide aanvaller aarzelt niet koningin Guenièvre te ontvoeren om druk uit te oefenen op het rijk van Logres. Zal Leodagan de hulp van Kaamelott accepteren en de troepen van Arthur laten deelnemen aan de strijd? Of zal hij koste wat kost vasthouden aan zijn militaire autonomie? Is dit inderdaad het moment om af te rekenen met zijn schoonzoon?"


Catullus
10/02
TOP
• Het Afzien van 2017 (Jean-Marc Van Tol + John Reid / Bastiaan Geleijnse / Jean-Marc Van Tol) (SC/112p/€9,95)


Daedalus
24/02
TOP
Frontlinies 5: Bir Hakeim (mei 1942) (Brada + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€17,95)
> In Frontlinies 5 verschuift de actie naar Bir Hakeim, een voormalige oase in het midden van deeLibische woestijn in mei 1942. "Gedurende zestien dagen biedt de eerste vrije Franse brigade van generaal Koenig het hoofd aan aanvallen van het Italiaanse en het Duitse leger onder leiding van generaal Rommel. Milou is betrokken bij de strijd die de Britten respijt moet geven, zodat ze zich kunnen terugtrekken om later te zegevieren in El Alamein. In Duitsland gaat Magda bij een antinaziverzetsnetwerk terwijl het lied Lili Marleen door het regime verboden wordt."
• Medici's 1: Cosimo de Oude: Van Modder tot Marmer (Giovanni Lorusso + Olivier Peru) (HC/56p/€17,95
> Medici's is een nieuwe conceptreeks over het Italiaanse Medici-geslacht die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Er zijn vijf delen gepland die alle geschreven zijn door Olivier Peru met per album een andere tekenaar. "Wie zijn de Medici? Bankiers, tirannen, humanisten, samenzweerders, visionairs, kunstenaars, strijders, moordenaars... Generaties lang hebben ze de renaissance gevormd, de bestemming van Italië en Europa beïnvloed, zijn ze een van de belangrijkste families geworden. Ze beïnvloedden kunstenaars zoals Michelangelo en Da Vinci, gaven twee koninginnen aan Frankrijk en drie pausen aan het Christendom... Hun huis heeft de geschiedenis gemarkeerd, maar de eerste Medici waren slechts kleine woekeraars. Dit is het verhaal van hun onweerstaanbare opkomst. De jonge Cosimo heeft een nog onbekende familienaam. Van meer algemene afkomst, zoon van een bankier uit Florence, ziet hij geld als een middel om boven de edelen uit te stijgen, zijn stad en de rest van de wereld uit de middeleeuwen te halen..." De reeks verschijnt in zowel soft- als hardcover.
Moeder Amerika 1: Eerste Beweging - De Winter Ontvluchten (Maël + Kris) (HC/64p/€19,95)
> De Eerste en Tweede Wereldoorlog blijven een geliefde periode voor stripliefhebbers. Moeder Amerika is een nieuwe reeks van de hand van Maël en Kris die tevoren Moeder Oorlog maakten, een meeslepende detectivereeks in de loopgraven. Moeder Amerika geldt als tweede cyclus van Moeder Oorlog. "Het was 12 november 1918. De eerste dag vrede van een laatste jaar oorlog. Mijn vader zei dat we die dag de winter van een ganse wereld hadden begraven. Zonder dat we wisten waar de lente was. Op de mistroostige binnenplaats van een kazerne in de Elzas staat Max, een verslagen en revolutionair Duits soldaat, tussen andere mannen uitgespuwd door het conflict. Hij heft woedend zijn vuist naar de vlaggen. Julien was daar ook, een jonge Franse fotograaf die er niet om gaf dat hij een overwinnend soldaat was en maar één ding wilde: de oorlog van zich afgooien. Ergens anders zat zij. Tina, Mexicaanse guerrillera van twintig, toen ze m'n moeder nog niet was. 't Is grappig als ik eraan denk: ze was toen net zo oud als ik nu. Op het einde van 1918 was de lente voor alle drie nog ver weg. Ik geloof vast dat ze die dag besloten hem samen te zoeken. Ieder voor zichzelf, maar samen... En samen de winter ontvluchten..."
• De Onthoofde Arenden 23: De Laatste Kruistocht (Michel Pierret) (SC/48p/€8,95)
> "Maart 1268... Hugo van Crozenc is doodziek. Hij is ervan overtuigd dat de hemel hem straft voor een niet gehouden belofte. Hij roept Sigwald bij zijn ziekbed om hem een zwaar geheim toe te vertrouwen. Het is tijd een koffertje, dat aan de Tempeliers toehoort, terug te bezorgen. Maar de weg naar de commanderij is lang, moeilijk en gevaarlijk. Sigwald stelt voor in zijn plaats te gaan, tegen zijn zin vergezeld door zijn moeder en Elooi, zijn jonge schildknaap. Intussen rekruteert de heer van Salignac wat verder op diezelfde weg ridders en soldaten voor de nieuwe kruistocht die koning Lodewijk inzette..."
Roma 3: Caesar Doden (Annabel + Pierre Boisserie / Éric Adam / Didier Convard naar een idee van Gilles Chaillet) (SC/64p/€8,95)
> Vorige maand verscheen de hardcovereditie van dit album.
De Vier van Baker Street 3: De Nachtegaal van Stepney (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (HC/56p/€17,95)
> In december verscheen David Etiens eerste album van Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht bij Dargaud. Hij werkt ook aan een Robbedoes-spin-off over de jongere graaf van Rommelgem op scenario van Béka (Dance Academy). Daedalus smeedt het ijzer terwijl het heet is en brengt intussen deel 3 van de amusante reeks De Vier van Baker Street uit. "De Vier zijn er weer! Billy, de speurneus, Charlie, het meisje gekleed als jongen, Black Tom de inbreker (en natuurlijk de kat Watson!) nemen ons mee op een spannend nieuw avontuur, onder de vleugels van Sherlock Holmes. Winter 1891. Londen is bedekt door sneeuw en onze helden zitten in de penarie. Van hun beroemde mentor krijgen ze de opdracht een jonge lord in het oog te houden, die verliefd is op een mooie cabaretzangeres. Al snel krijgen ze te maken met de onderwereld van East End... Wat een routinemissie moet worden, verandert zo in een nachtmerrie. Opgejaagd door de verschrikkelijke Bloody Percy moeten onze helden nog moediger en vindingrijker voor de dag komen om hun vel te redden — en dat van hun twee beschermelingen!"
Een Vreemd Maar Teder Geraas (Zep) (HC/86p/€19,95)
> Zep is meer dan alleen Titeuf die in het Frans steevast de stripverkooplijsten aanvoert als er een nieuw album is. Daedalus publiceerde vorig jaar het meesterlijk vertelde one-shot Mannen onder Elkaar, nu gevolgd door de vertaling van zijn recentste one-shot Een Vreemd Maar Teder Gebaar. "Waar ligt de waarde van een leven? In het geluid en de woede of in de stilte? In zijn gevechten of zijn ontslagen? William heeft vijfentwintig jaar geleden eenzaamheid en stilte gekozen door in de religieuze orde van de Karthuizers te treden. Als een erfenis hem ertoe verplicht het klooster te verlaten om naar Parijs te gaan, is het een hele nieuwe wereld die hij moet temmen. Zijn ontmoeting met Méry, een jonge vrouw wier laatste dagen geteld zijn door een ongeneeslijke ziekte, maar die vastbesloten is om te profiteren van haar resterende tijd, confronteert hem met nieuwe vragen en compliceert zijn keuzes."
Winter 1709 1 (Philippe Xavier + Nathalie Sergeef) (HC/56p/€17,95)
> Winter 1709 is een tweeluik van Philippe Xavier (Kruistocht, Conquistador) en Nathalie Sergeef (DownUnder, Tiago Solan). Voor Xavier ligt dit tweeluik al achter de rug. Zijn nieuwste stripreeks speelt zich voor een keer niet in het verleden af, maar in het heden. Het eerste deel van die nieuwe thrillerreeks Tango, op scenario van Matz (De Killer), verschijnt weldra bij Le Lombard en wordt al vergeleken met Largo Winch. Maar kom, hier is eerst Winter 1709. "Terwijl Lodewijk XIV zijn laatste oorlog voert, wordt Frankrijk getroffen door de koudste winter in tijden. De vrieskou doodt, de hongersnood maakt zijn eerste slachtoffers. Het graan waarmee de ganse bevolking en het leger moeten worden gevoed, wordt steeds schaarser en duurder dan goud. De avonturier Loys Rohan bindt in de barre koude de strijd aan met tal van vijanden, in een race tegen de klok om te verhinderen dat een konvooi met graan voor het koninkrijk in de handen van de vijand zou vallen. Een haast onmogelijke missie, die het lot van miljoenen levens zal bepalen."


Dargaud
10/02
TOP
• Ravian integraal 5: 13. Aan de Grenzen - 14. De Levende Wapens - 15. De Sferen van de Macht (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/204p/€29,95)
De Wereldrecordjagers (Nicolas Barral + Tonino Benacquista) (HC/64p/€14,95)
> De Wereldrecordjagers is een prettig tussendoortje dat de hunker naar 15 minutes of fame op de korrel neemt. Van scenarist Tonino Benacquista is al wel zijn bijdrage aan de reeks Lucky Luke vertaald, maar in het Frans heeft hij enkele zeer geslaagde satirische strips op zijn actief. Zijn nieuwste one-shot is getekend door Nicolas Barral die je vast wel kent van De Avonturen van Philip en Francis, maar ook van Nestor Burma. Het duo werkte al vaker samen. "Paul Baron werkt op de homologatiedienst van de Wereldrecordgids. Hij weegt reuzepompoenen, schuimt de vreemdste wedstrijden af en registreert records in zowat alles wat een mens maar kan verzinnen om zich te onderscheiden van de massa. Heerlijke job, toch? Tot een van de kandidaten zich waagt aan een... moordrecord."


Dark Dragon Books
24/02
TOP
• Angor 5: Lekerson (Dimitri Armand + Jean-Charles Gaudin) (SC/56p/€8,95)
> Angor 5 sluit de fantasyreeks van Dimitri Armand (aan wie eindelijk een nieuwe scenarist is gekoppeld voor de voortzetting van De Nieuwe Avonturen van Bob Morane) en Jean-Charles Gaudin. "Drie jongelui, Talinn, Evrane en Corky, wonen in een dorpje in het koninkrijk Angor. Als leden van de laagste kaste staat hun toekomst vast: aan de zijde van hun ouders moeten ze het land bewerken en het vee verzorgen. Alle drie dromen ze echter van het ridderschap, vol avontuur en vrijheid. Inmiddels is hun groepje uit elkaar gevallen. Lorky is gevangengenomen door de beruchte graaf Lekerson, en Evrane en Talinn zijn naar hem op zoek gegaan. De laatste slag is nabij en ze hebben steun van diverse bondgenoten: Mansioeran en de Duisterling met hun bijzondere krachten, maar ook Vilyana en Jesale, twee knappe blonde meisjes. Zal het ze lukken Lekerson te weerhouden alle magische medaillons in handen te krijgen, waarmee hij de koning wil afzetten en de macht wil overnemen?"
Dilemma (Clarke) (HC/144p/€29,95) (met prent)
> Dilemma is een speciaal geval. In het Frans kwam dit verhaal van Clarke (bekend van Melisande, maar ook van enkele meer graphic novel georiënteerde albums) uit in twee verschillende albums waarbij je als koper kon kiezen tussen twee verschillende eindes, want ook de hoofdpersonages moeten een keuze maken die het verdere verhaal bepalen. Ofwel kon je beide albums kopen. Dark Dragon Books bundelt die twee edities gewoon als één dik album van 144 pagina's. "Griekenland, 1934. Een jonge Duitse archeoloog ontdekt in een grot oude manuscripten door grote filosofen als Plato of Aristoteles over het thema determinisme. Denkers die probeerden de toekomst van de wereld te voorspellen en daar succesvol in lijken ze te zijn geweest. Wat doe je als je alle sleutels in handen hebt om een verschrikkelijke oorlog naar je hand te zetten? Egypte, 1937. Het team van een opgraving onder Duitse leiding stuit op een groot aantal oude manuscripten in perfecte staat. Na eerste lezing blijken ze ongepubliceerde teksten van de grootste denkers van de oudheid te bevatten. De vondst trekt de aandacht van nazileiders, zodat de resultaten van het onderzoek in beslag worden genomen. Wat als dit alles het hoogtepunt wordt van een groot plan dat eeuwen geleden is bedacht? Dilemma is historische fictie die speelt met samenzweringstheorieën. Het scenario draait zowel om de geweldige ontdekking van Dorffman als de filosofische uiteenzettingen van klassiekers als Diogenes en Aristoteles over determinisme. De lezer krijgt uiteindelijk het dilemma om te kiezen uit een van de twee manieren waarop dit verhaal eindigt."
• ElfQuest - De Laatste Tocht 11 (Wendy Pini + Wendy Pini / Richard Pini) (SC/48p/€8,95)
> ElfQuest blijft maar doorgaan in de cyclus De Laatste Tocht. "Eindelijk lijkt hij volledig hersteld: Snijer, de hoofdman van de Wolfrijders. Samen met zijn redders keert hij terug naar de Vaderboom. De vreugde over het weerzien vervliegt snel als blijkt dat het Djunslandse invasieleger inmiddels in gevecht is met de mensenstammen van de IJsholt. Iemand is inmiddels op zoek naar een verloren talisman die de ondergang kan betekenen voor het Paleis van de Allerhoogsten!"
Judge Dredd: De Geschiedenis van de Gerechtigheid (Carlos Ezquerra / Kev Walker + John Wagner) (HC/144p/€29,95) (met prent)
> Ook al een golden oldie is Judge Dredd, een van de bekendste Britse comicseries. In De Geschiedenis van de Gerechtigheid wordt een complete cyclus gebundeld in een hardcover van 144 pagina's. "Een ongewoon pakket wordt afgeleverd bij de Grote Hal der Gerechtigheid. Het leidt tot een missie onder leiding van Judge Dredd naar de Vervloekte Aarde, in het donkerste verleden van de geschiedenis van de Judges en Mega-Stad-Eén. In dit bijzondere Dredd-album wordt geschiedenis gemaakt en geschreven. Iemand eist losgeld voor de afgescheurde hand van opperrechter Fargo, de allereerste hoofdrechter. Dredd en zijn team ondernemen een expeditie om te proberen het lichaam van de Vader aller Rechters te herstellen. Dat wordt niet zomaar een reis door Amerika, het is een reis door het verleden, en een zoektocht naar de oorsprong van Judges en het ontstaan van Mega-Stad Eén."
Kindsoldaat 1: 1915-1916 (Stéphane Duval / Lionel Chouin + Pascal Bresson) (HC/48p/€17,95) (met prent)
Kindsoldaat 2: 1916-1917 (Lionel Chouin + Pascal Bresson) (HC/48p/€17,95) (met prent)
> Het driedelige Kindsoldaat covert de Eerste Wereldoorlog gezien door de ogen van een vijftienjarige jongen die tegen de wil van zijn familie en met een leugen het leger ingaat. Het slotalbum verschijn in juni. Van scenarist Pascal Bresson kwam tot nu toe enkel het one-shot De Zaak Dominici in vertaling uit. Kindsoldaat won album na album waardering. "Jean-Corentin Carré groeit op in Le Faouët, in het zuiden van het Franse Bretagne. Hij valt op door zijn intelligentie zodat hij in 1912 aan een carrière als griffier mag beginnen, al snel onderbroken door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Zijn vader wordt gemobiliseerd en vertrekt naar het front. Hij wil hem volgen, maar is nog te jong. In 1915 deelt hij zijn ouders mee dat hij besluit te vertrekken naar Latijns-Amerika. Echter, hij meldt zich bij het rekruteringsbureau Pau in de Pyreneeën, onder de naam Auguste Duthoy, geboren in Rumigny in de Ardennen. Die geboorteplaats is van belang: hij ligt in bezet gebied, dus is het voor de Franse militaire autoriteiten onmogelijk om zijn burgerlijke staat te controleren. Jean-Corentin wordt aangenomen..."
Star Wars: Darth Vader: De Uitverkorene 1 (Giuseppe Camuncoli + Charles Soule) (SC/64p/€8,95)
Star Wars: Darth Vader: De Uitverkorene 2 (Giuseppe Camuncoli / Cam Smith + Charles Soule) (SC/64p/€8,95)
> De Star Wars-serie over Darth Vader is toe aan de zesde cyclus, De Uitverkorene. "Het moment waarop Darth Vader zich realiseert dat zijn gepantserde pak hem in leven houdt en dat zijn Padmé Amidala is gestorven. 'NEE', schreeuwt hij in de film. Nu moet hij leren omgaan met het verlies en met het feit dat hij meer machine dan mens is. De Clone Wars zijn voorbij. De Jedi zijn verslagen. Palpatine is uitgegroeid tot keizer, eindelijk in de positie om de sterrenstelsel te laten buigen naar zijn wil omdat hij de macht van de Sith beheerst. Jedi-strijder Anakin Skywalker is gevallen voor de donkere kant van de Force. Aangespoord door Palpatines belofte om hem te helpen de dood van zijn zwangere vrouw, Padmé, te voorkomen. Skywalker heeft daarom de Jedi verraden en is de Sith Lord Darth Vader geworden. Verslagen door zijn oude vriend en voormalig meester Obi-Wan Kenobi, werd Vader achtergelaten om op de vulkanische planeet, Mustafar te sterven. Maar keizer Palpatine hijst hem in een cybernetische pantserpak om hem in leven te houden. Zodra hij bijkomt, hoort hij dat zijn vrouw toch is gestorven. Nu is het enige dat Darth Vader nog rest: woede, pijn en het nieuwe Galactische Rijk."
• Star Wars Remastered: Episode VII - The Force Awakens (Chuck Wendig + Ross / Laming) (SC/144p/€14,95)
> Softcover van het eerder verschenen album in hardcoverformaat.
Trizia 2: In Barcelona (Pedro Pérez)
(SC/48p/€8,95)
> Na een eerste abum van Trizia (lees hier een bespreking) vinden we het kortgerokte meisje in deel 2 terug in Barcelona. "Trizia is mooi, getalenteerd en intelligent. Ze kan af en toe een beetje een nerd zijn en doet waar ze zin in heeft, zonder al te veel stil te staan bij de gevolgen. Meestal is ze onschuldig en timide, maar wee degene die haar kwaad maakt! Trizia is de studio die games produceert nu even beu. Haar bazige baas en haar kwijlende collega's zijn even genoeg voor de rode rondborstige Trizia. Het is tijd voor een reisje. Barcelona is de ideale bestemming met haar vriendin Olivia. Maar zal ze ook echt even verlost zijn van de mannen van de zaak?" In april verschijnt een artbook met talrijke illustraties van Trizia.

Dark Dragon Books Games Collection
• Assassin's Creed: Reünie 1 (Neil Edwards + Anthony del Col / Conor Mc Creery) (SC/64p/€8,95)
• Assassin's Creed: Reünie 2 (Neil Edwards + Anthony del Col / Conor Mc Creery) (SC/64p/€8,95)
> Nnieuw compleet verhaal in twee delen. "De Broederschap van de Assassins heeft problemen. Hun lange vete met de Tempelierorde heeft hun middelen uitgeput en ze worstelen om voet aan de grond te houden in een wereld waarin doelen steeds blijven veranderen. Zou het helpen om hun krachten te bundelen met een mysterieus genootschap? Of liggen hun doelen te ver uit elkaar voor een bondgenootschap? Een nieuwe verhaallijn met een gevaarlijk nieuw geheim! Terwijl het Charlotte nog duizelt van haar treffen met Erudito, is het tijd voor Galina Voronina, de trouwe volgeling van de Broederschap en de aanvoerster van de Assassin-cel, om haar team bij elkaar te rapen. Maar lukt dat haar in haar eentje, of is het tijd geworden om versterkingen in te schakelen? In het Erudito-kamp lopen de spanningen ondertussen hoog op als duidelijk wordt dat de herinneringen van Charlotte misschien de sleutel zijn tot de code waarnaar ze op zoek zijn. Maar die ontcijferen is niet zo makkelijk, terwijl Charlotte de mysterieuze Consus weer ontmoet, deze keer in het hoofd van Giovanni Borgia. Charlotte realiseert zich dat ze het misschien niet allemaal aankan. Zal ze het lang genoeg volhouden om te krijgen wat ze wil van Consus — en van Erudito?"


Dupuis
10/02
TOP
• Lucky Luke 5: Lucky Luke tegen Pat Poker (Morris) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)
Team Rafale 1: De Alpha Demonstratie (Éric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
Team Rafale 1: De Alpha Demonstratie (Éric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (HC/48p/€13,95)

> Nu De Rode Baron is afgerond heeft Dupuis weer ruimte in de hangar om een andere luchtvaartreeks te lanceren. De keuze viel op Team Rafale waarvan in het Frans al negen delen verschenen. Dankzij onder meer deze reeks raakte scenarist Frédéric Zumbiehl opgemerkt en mocht hij nieuwe verhalen van Buck Danny schrijven. Tekenaar Éric Loutte kennen we van een eerdere luchtvaartreeks, Biggles, en van de eerste albums van Alfa - Eerste Wapenfeiten. Team Rafale verschijnt ook in een beperkte oplage in hardcover die inmiddels zijn uitverkocht bij de uitgever. "Centrale figuur in Team Rafale is Tom Nolane, een gevechts- en testpiloot. Hij is een stuk menselijker dan in de meeste vliegtuigstrips. Zoals iedereen worstelt hij met de problemen van onze tijd. Hij is gescheiden en deelt het co-ouderschap over zijn twaalfjarige dochter met een ex waarmee het nog altijd moeilijk praten is. Hij schiet bijzonder goed op met zijn knappe partner, Jessica Nate, ook een jachtpilote. Team Rafale is een spannende realistische vliegtuigstrip. Industriële spionage, economische oorlog, terrorisme, bemiddeling bij internationale conflicten: de onderwerpen zitten kort op de geopolitieke actualiteit."

Vrije Vlucht
Een Ster van Zwart Katoen (Steve Cuzor + Yves Sente) (HC/176p/€27,95)
> Dit epos van Steve Cuzor (O'Boys, XIII Mystery) en Yves Sente, die voor het eerst een Vrije Vlucht-album schreef, vertelt over de rol van de zwarte gemeenschap in de Amerikaanse geschiedenis, van de onafhankelijkheidsstrijd tot de Tweede Wereldoorlog. "Philadelphia, 1776. Mrs Betsy wordt in zeven haasten opgetrommeld door de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijders om de allereerste vlag van de toekomstige Verenigde Staten te ontwerpen. Stiekem naait haar dienstmeid Angela Brown een geheim symbool in het vaandel waarmee ze een revolutionair eerbetoon brengt aan de zwarte gemeenschap. Dover, 1944. Private Lincoln wordt met de dag neerslachtiger. Rassendiscriminatie en vechtpartijen zijn dagelijkse prik op de militaire basis waar hij is gelegerd. Tot hij een brief van zijn zus Johanna ontvangt. Tussen de bezittingen van hun overleden tante heeft ze de memoires teruggevonden van Angela Brown. Het is een persoonlijke en historische getuigenis van onschatbare waarde. Als haar verhaal waar is, dan moet de geschiedenis van de Verenigde Staten opnieuw geschreven worden. Alleen, het Amerikaanse embleem is in de handen van de nazi's die het samen met ontelbare andere kunstschatten hebben geplunderd. Er wordt een ultrageheime operatie op het touw gezet om de vlag terug te halen. Lincoln tekent present..."


Glénat
10/02
TOP
PAKKET: De Wachters van het Bloed deel 1-2-3-4 (4xHC/€45,00)
PAKKET: De Vampier van Benares deel 1-2 (2xHC/€15,95)

Dangerous Liaisons - Hoe het Begon 1: Hoop en IJdelheid (Djief + Stéphane Betbeder) (HC/56p/€16,95)
> Djief (Godenschemering, Broadway - Een Straat in New York) tekent met bravoure deze door Stéphane Betbeder (Bunker, Deep, Orakel) uit de duim gezogen prequel op de meermaals verfilmde roman Les Liaisons Dangereuses en vertelt hoe graaf Valmont en markiezin Merteuil elkaar leerden kennen. "1755. Sébastien is een schriel jongetje dat lijdt aan zware epilepsieaanvallen. Zijn fragiele gezondheid vloekt met zijn avontuurlijke karakter. Zijn bezorgde moeder klopt aan bij de vooraanstaande gravin de Senanges die besluit zich over de jongen te ontfermen. Voor Sébastien incarneert de gracieuze gravin alles wat staat voor vrouwelijkheid. Ze leert hem de mores van haar wereld, de meedogenloze aristocratie waar maskerades, liefdesintriges en bedgeheimen de regel zijn. Stap voor stap evolueert ook hun relatie. Sébastien wordt meer dan zomaar een beschermeling..."
Grote Zeeslagen 4: Lepanto (Federico Nardo + Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€16,95)
> Het opnieuw door Federico Nardo en door Jean-Yves Delitte geschreven Lepanto is deel 4 in de reeks Grote Zeeslagen. "1570. Het Ottomaanse rijk strekt zich uit over heel het Middellandse Zeegebied. Die hegemonie begint ook te vreten aan de economische belangen van de christelijke mogendheden. Paus Pius V heeft schoon genoeg van de razzia's van de Turken en probeert een leger op de been te brengen om hen terug te drijven. De verovering van Cyprus waarbij meer dan 20.000 personen het leven laten, haalt de christelijke machten over de streep. Spanje, Venetië, de Kerkelijke Staat, de republiek Genua, het hertogdom van Savoye en de Orde van Malta verenigen zich in de Heilige Liga. Vanuit de haven van het Siciliaanse Messina vertrekken 208 schepen met bijna 30.000 mannen voor de confrontatie met de Turkse vloot. Ze maken zich op voor een bloedige strijd zonder weerga... De slag bij Lepanto is de eerste grote overwinning van de christenen tegen de Ottomaanse marine. De slag kreeg overal in Europa veel weerklank omdat ze de Turkse expansiedrang een definitief halt toeriep. Dat maakt het voor veel historici de belangrijkste zeeslag uit de geschiedenis."


INdruk
02/02
TOP
Caroline Baldwin 17: Narco-Tango (André Taymans) (SC/48p/€7,95)
> Na zestien delen verhuisde de reeks in het Frans van Casterman naar Paquet die vorige zomer alle voorgaande albums in vier mooie integrales uitgaf in afwachting van het nieuwe deel 17, Narco-Tango. INdruk neemt de reeks nu over, een mooie aanwinst voor de uitgeverij. Narco-Tango speelt zich af in de Canadese stad Montreal waar een nieuwe drug slachtoffers maakt bij verslaafden en prostituées. Onderzoekster Caroline volgt het spoor van een zekere Juan Zalamea.
• De Katamarom 43: De Capriolen van Cupido (Gos / Walt) (SC/48p/€7,95)
> In dit verhaal wordt Khena verliefd op een meisje van zijn leeftijd. Dat meisje komt uit de ruimte en in haar zog komen ook belagers. Deze stripreeks verscheen voor het eerst bij Dupuis in 1973. In 2005 nam Glénat de reeks over vanaf deel 35. Terwijl de Franstalige reeks verder liep, hield de vertaling ermee op na deel 41. Sinds deel 42 neemt INdruk de vertaling op zich. Met deel 43 zijn alle albums vertaald, maar Gos en zijn zoon Walt zijn nog niet uitverteld. Er is bovendien ook een project om de reeks naar een 3D-animatiereeks te vertalen.


Jessecartoons
10/02
TOP
• De Rechter: Hacktische Tijden (Jesse van Muylwijck) (SC/108p/€15,95)


Le Lombard
10/02
TOP
Duke 2: Eens een Killer... (Hermann + Yves H.) (SC/56p/€7,95)
Duke 2: Eens een Killer... (Hermann + Yves H.) (HC/56p/€13,95)
> De oplage van de hardcover is ineens verdubbeld om aan de relatief hoge vraag van het snel na verschijning van deel 1 uitverkochte oplage te voldoen. Elk album is een afgerond verhaal. "Het houdt niet op met overvallen op postkoetsen. Marshal Sharp vormt een posse met mannen om achter de schuldigen aan te gaan. Het enige aanknopingspunt dat ze hebben, is de getuigenis van de enige overlevende van de aanvallen: een meisje dat de lippen stijf op elkaar houdt en zint op wraak. Duke wordt uit zijn rust gehaald en moet de wapens opnemen aan de zijde van zijn broer. Daarbij moet hij zijn demonen in de ogen kijken. Daar gaat het rustige leventje dat hij aan Peg had beloofd..."


Lucky Comics
10/02
TOP
• Lucky Luke 33: Tenderfoot (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)


RW Uitgeverij
17/02
TOP
• Batman: Europa Deluxe (Jim Lee / Giuseppe Camuncoli / Diego Latorre / Gerard Parel + Matteo Casali / Brian Azzarello) (HC/144p/€22,95)
> "De Duistere Ridder moet het opnemen tegen een vijand die zelfs hij niet kan verslaan: een dodelijk virus dat hem tot waanzin drijft en binnen een week fataal zal worden. Batman is echter niet de enige die ermee besmet is... ook de moordzuchtige Joker is er slachtoffer van geworden. Als de twee gezworen vijanden dit willen overleven, dan moeten ze samenwerken. Hun zoektocht naar degene die het virus heeft gecreëerd brengt hen naar Europa, waar ze onder andere aanwijzingen volgen in Berlijn, tegen robots vechten in Praag en de catacomben van Parijs onveilig maken. Komen Batman en Joker hier levend uit? Of sterven ze samen, ver weg van Gotham City? Batman: Europa bundelt de vierdelige miniserie van schrijvers Matteo Casali en Brian Azzarello en diverse tekenaars, onder wie de illustere Jim Lee."
• Sandman Deluxe 6: Fabels & Reflecties (Kent Williams / Shawn McManus / Stan Woch / Duncan Eagleson / Bryan Talbot / John Watkiss / Jill Thompson / P. Craig Russell / Dick Giordano / Vince Locke / Mark Buckingham + Neil Gaiman) (HC/280p/€36,95)
> "'Een verhalenverteller die geen verhalen vertelt is niets.' Als droomkoning is Dream direct of indirect verantwoordelijk voor veel verhalen. Of het nu koningen en spionnen of keizers en acteurs zijn, of het nu mythologische figuren en avonturiers of raven en weerwolven zijn, ze hebben allemaal hun eigen verhalen en hun eigen dromen; dromen over leven en liefde, over macht en duisterenis. Tussen de regels van die verzameling verhalen door ontspint zich een veelomvattender verhaal waarin Dream zelf een steeds belangrijkere rol speelt. Tegen de tijd dat duidelijk wordt welke vorm dat verhaal aanneemt, is het voor de droomkoning misschien al te laat. 'Vertrouw nooit de verteller, vertrouw alleen het verhaal.'"


Saga Uitgaven
10/02
TOP
• Dag en Heidi 2: De Zilveren Sleutel (Jeff Broeckx + Maria De Winter) (SC/40p/€8,95) (heruitgave)
Jean van Florette 1 (Alexandre Tefenkgi + Serge Scotto / Éric Stoffel naar de roman van Marcel Pagnol) (HC/72p/€19,95)
> Saga Uitgaven bouwt verder de reeks verstrippingen van Marcel Pagnols romans, films en theaterstukken uit. Volgende halte: Jean van Florette, naar het wereldberoemde verhaal Jean de Florette. Pagnol schreef het oorspronkelijk voor de film Manon des Sources die hij in 1952 zelf regisseerde. Daarna dokterde hij een langere versie voor een roman uit en bedacht hij een hele voorgeschiedenis voor Manons vader Jean. En dat boek werd dan weer de basis voor de films Jean de Florette en Manon des Sources van regisseur Claude Berri met Gérard Depardieu, Daniel Auteuil, Yves Montand en Emmanuelle Béart in een glansrol. Beide films kwamen in 1986 uit. Toots Thielemans leverde op zijn harmonica een Belgische inbreng voor de soundtrack van het eerste deel van het filmtweeluik. Ook de verstripping verschijnt in twee delen, hoogstwaarschijnlijk gevolgd door nog twee delen die het verhaal van Manon des Sources zullen vertellen. Serge Scotto en Éric Stoffel zijn als vanouds verantwoordelijk voor de adaptatie, deze keer getekend door Alexandre Tefenkgi (Stille Helden, Waar Zijn de Mooie Dagen?). Het verhaal: "Om zich op de anjerkweek te storten, hebben Papet en zijn neef Ugolin ruimte nodig en vooral een waterbron, een ware schat in de warme Provence. In de hoop tegen een lage prijs de grond van hun buurman Pique-Bouffigue te verwerven, profiteren Ugolin en Papet van de oude man om de bron dicht te metselen en de plek in waarde te verminderen. De boerderij lijkt binnen handbereik, maar de erfgenaam van de eigenaar komt op een dag met zijn vrouw en zijn dochter Manon aan. Hij heet Jean, hij is een bultenaar, een stadsmens en hij lijkt vastberaden de grond weer te laten floreren. Maar Papet en Ugolin zijn tot alles bereid om Jeans plannen te dwarsbomen."
De Minimensjes integraal 4: 1976-1978: Een Smurfreis - Kogels bij Carmen - Dubbelspel - Een Hoop Tam-tam in Ellendam - Plaatjes Vullen de Gaatjes - 7. Grijpers van de Samoerai - De Groene Hel - 9. De Driehoek des Doods - 10. Het Diepzeevolk - De Dorpspiraat (Pierre Seron + Mittéï / Pierre Seron / Stephen Desberg) (HC/232p/€34,95)
> Al sinds deel 1 een (onverwachts) verkoopsucces is de integrale reeks van De Minimensjes. De eerste twee delen zijn inmiddels herdrukt. Mittéï schreef onder het pseudoniem Hao zowat alle in deze integrale gebundelde verhalen voor zijn voormalige assistent Pierre Seron. Stephen Desberg schreef een van de kortverhalen. Een aantal kortverhalen verscheen nooit eerder in album. Een uitgebreid achtergronddossier gaat opnieuw de verhalen vooraf. In de vijfde integrale zal Mittéï's laatste inbreng aan de reeks staan, want Seron wilde een modernere koers opvaren.
Te Mooi om Waar te Zijn 1 (Anlor + Aurélien Ducoudray) (HC/48p/€19,95)
Te Mooi om Waar te Zijn 2 (Anlor + Aurélien Ducoudray) (HC/48p/€19,95)

> Anlor en Aurélien Ducoudray maakten tevoren het tweeluik Moeder Rusland. Te Mooi om Waar te Zijn zal een nog diepere indruk nalaten door de onvergetelijke personages. De korte inhoud: "De politie neemt de drie daklozen Amedee, de Bidder en Merguez mee richting buitenwijk om de hoofdstad aan de toeristen te laten. Een notaris redt hen op het nippertje van hun verplichte vertrek. Amedee verneemt dat hij de erfgenaam is van... een dak boven zijn hoofd! Maar het huis komt met een voorwaarde: zorgen voor Nicolaas, een jongen met het syndroom van Down en de zoon van de overledene. Als Nicolaas ’m smeert, gaat de erfenis aan Amedees neus voorbij! Nicolaas is ervan overtuigd dat hij kosmonaut zal worden en heeft maar één wens: naar de sterren vliegen. Het komt tot een onwaarschijnlijke achtervolging op de enige kosmonaut ter wereld met het syndroom van Down..." Imiddels raakte bekend dat dit tweeluik in 2019 wordt verfilmd.

Collectie Bamboe
De Erectie 2 (Lounis Chabane + Jim) (SC/72p/€9,99)
> Softcovereditie van de eerder verschenen hardcover. Slot van tweeluik.


Sherpa
24/02
TOP
• Arzach (Mœbius) (HC/56p/€39,95) (heruitgave)
Comanche integraal 1: Red Dust: 1. Red Dust - 2. Wanhoop en Dood op de Prairie - De Gevangene - Herinner Je, Kentucky (Hermann + Greg) (HC/160p/€65,00)

> De voorbereidingen voor deze integrale duurden langer dan verwacht, maar nu ligt deze integrale met daarin de eerste twee verhalen van Comanche toch in de winkel. De luxe met andere cover en gesigneerde ex-libris is pas vanaf volgende week verkrijgbaar in Vlaanderen. Dit album op groter formaat is aangevuld met twee kortverhalen, een dossier en Hermanns illustraties van de leesverhalen van Dylan Stark die in het weekblad Kuifje verschenen.
• Majoor Fataal: De Man van de Ciguri (Mœbius) (HC/56p/€39,95) (heruitgave)
> Superieure heruitgaven van Arzach (waarvan Oog & Blik het comebackalbum Arzak) uitgaf en De Man van Ciguri (het vervolg van Majoor Fataals De Hermetische Garage).
• Ravian en Laureline 9-10 (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (2xHC/€110,00) luxe met drie prenten waarvan één gesigneerd door Mézières)


Silvester
24/02
TOP
PAKKET: Misty Mission deel 1-2 (2xHC/€24,95)
> Beide delen samen tegen 24,95 euro in plaats van 33,90euro.

Detectives 1: Miss Crumble - Het Gelaarsde Monster (Sylvain Guinebeaud + Herik Hanna) (SC/64p/€8,95)
> Softcovereditie van de vorige maand verschenen hardcover.

Marshal Bass 1: Black & White (Igor Kordey + Darko Macan) (HC/56p/€16,95) (met kunstdruk)
> Het vierdelige Marshal Bass van Igor Kordey (De Verborgen Geschiedenis, Empire) en Darko Macan vertelt het verhaal van de eerste zwarte Amerikaanse marshal en dat levert een rauwe vertelling over een eenzame held op. "Arizona, 1875. Een bende vrijgelaten slaven, onder leiding van een geheimzinnige Milord, terroriseert de hele staat. River Bass, de eerste Afro-Amerikaan van de US Marshal Service, is de enige die tot de groep kan doordringen. Hij heeft de ster aangenomen als symbool van respect en gelijkheid, maar zal brutaal geconfronteerd worden met de menselijke wreedheid. Bass wordt door de bende ontmaskerd, en zijn strijd voor gerechtigheid wordt een strijd om te overleven..."
Misty Mission 1: Op Aarde als in de Hemel (Michel Kœiniguer) (HC/48p/€16,95) (heruitgave)
Misty Mission 2: In de Hel als in de Hemel (Michel Kœiniguer) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Behalve Gung Ho, dat Silvester eind deze maand herlanceert en uitbreidt met het volgende deel, is Misty Mission een andere reeks van het opgedoekte Gorilla die wordt opgepikt. Deel 1 van de Vietnamstrip voor luchtvaartfanaten is opnieuw uitgegeven en verschijnt samen met het nieuwe deel 2. Ze zijn ook als een voordeelpakket te koop. Het slot van de trilogie volgt snel genoeg in 2018. Bij deel 2 zit een reproductie van de coverillustratie op A3-formaat. Een bespreking van deel 1 kan je hier lezen.
• Prins Valiant 30: Jaargang 1966 (Hal Foster) (HC/56p/€16,95)
> Prins Valiant grijpt natuurlijk terug naar de klassieke beelvorming rond Arthur en de ridders van de ronde tafel. Deel 30 van de 35 door Hal Foster geschreven en getekende albums is alweer een feit. "In dit deel volgen we de avonturen van Arn, de moedige zoon van prins Valiant en de goddelijke Aleta. Hij reist samen met Hatha, zoon van viking Boltar, naar Amerika en maakt daar kennis met nieuwe volkeren, culturen en gewoontes."
• The Walking Dead 13 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead 14 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead 15 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead 16 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead 17 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead 18 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead 19 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead 20 (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (SC/68p/€7,95)
• The Walking Dead verzamelbox deel 13-14-15-16 (4xSC in box/€29,95)

• The Walking Dead verzamelbox deel 17-18-19-20 (4xSC in box/€29,95)
> De softcoverkopers van The Walking Dead kunnen weer een tijdje voort.


Standaard Uitgeverij
10/02
TOP
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 22: Het Huis van de Beer (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€5,99)
> "Paulien en Mark vertrekken op vakantie naar een chalet in de bergen, waarvan Oma Boma de eigenares is. Door de ongure weersomstandigheden komen ze zonder proviand te zitten. Ze dalen de berg af naar een naburig dorp om inkopen te doen. Daar blijken ze echter niet welkom te zijn. Ze worden verjaagd door de bevolking, die geen vreemde pottenkijkers duldt. Een oude voorspelling van een onheilsprofeet leeft nog steeds in de geesten van de inwoners. Wat is er aan de hand met het miraculeuze water van de fontein in het dorp? En wie is de vreemde beer die in de bergen rondzwerft en het huis van Mark en Paulien in de gaten houdt?"
De Kiekeboes 150: K4 (Merho met medewerking van Thomas Du Caju, Kristof Fagard en Jos Vanspauwen ) (SC/48p/€5,99)
> In het feestelijke De Kiekeboes 150 kan Merho weer eens loos gaan met het stripmedium zoals hij zichzelf en ons al amuseerde met albums als Album 26 of Afgelast Wegens Ziekte. Het metaverhaal K4 kent de volgende inhoud: "Officieel begint de reeks met album 1, De Wollebollen. Nu blijkt dat er daarvoor al een verhaal bestond: De Vloek van Mac B. Met personages die dicht tegen de Kiekeboes aanleunen maar het net nog niet helemaal zijn. De tekeningen gingen helaas verloren voor er sprake was van publicatie. Aan de hand van teruggevonden schetsen en een synopsis probeert de huidige cast het verhaal te reconstrueren. En dan begint er van alles mis te lopen..."
De Rode Ridder 257: De Onmogelijke Opdracht (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€5,99)
> Na een alweer gesmaakte (en korte) aflevering van De Rode Ridder in december is nu het slot van de achtdelige cyclus te lezen. "De Rode Ridder nadert Camelot waar hij de Uitverkorene aan Merlijn zal overdragen. De weg is evenwel niet zonder gevaren, voortdurende waakzaamheid blijft geboden en dat vermoeit Johan. Lancelot en Mordred komen hun goede vriend te hulp. Maar dat draait anders uit dan voorzien. Door hun tussenkomst geraakt Johan pas echt in de problemen." Vanaf het volgende album vertellen Fabio Bono en Marc Legendre afgeronde verhalen per nieuw album.
De Smurfen integraal 1: 1. De Zwarte Smurfen - 2. De Smurführer - 3. De Smurfin - 4. Het Ei en de Smurfen (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (HC/288p/€34,99)
> Afgelopen week en 4 april komen de delen 1 en 2 van de integrale reeks De Smurfen uit, ook in luxe. De andere twee delen verschijne later dit jaar. Deze vierdelige, integrale reeks beperkt zich weliswaar tot de dertien albums die oorspronkelijk bij Dupuis verschenen en waarbij Peyo, de schepper van de blauwe dwergjes, nog het meest betrokken was. In de bijna zeventig pagina's tellende achtergronddossiers van Hugues Dayez, die een geweldige, Franstalige biografie van Peyo schreef, komt de ontstaansgeschiedenis, de verdere evolutie van de stripreeks in Peyo's handen en die van zijn naaste medewerkers uiteraard uitgebreid aan bod met vaak onuitgegeven archiefmateriaal. Alle gags, kortverhalen en langere verhalen worden chronologisch gebundeld. Reproducties van originelen, covers en voorstudies en de geschiedenis maken hier een niet te missen hebbeding van voor de liefhebbers van De Smurfen en een massieve brok Belgische stripgeschiedenis. De persponages vieren dit jaar trouwens hun zestigste verjaardag. Hier vind je een overzicht van diverse activiteiten.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
10/02
TOP
De Kiekeboes 150: K4 (Merho met medewerking van Thomas Du Caju, Kristof Fagard en Jos Vanspauwen ) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex-libris)
De Kiekeboes 150: K4 (Merho met medewerking van Thomas Du Caju, Kristof Fagard en Jos Vanspauwen ) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
De Rode Ridder 257: De Onmogelijke Opdracht (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€59,99) (luxe met ex-libris)
De Rode Ridder 257: De Onmogelijke Opdracht (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
• De Rode Ridder Trilogie 3: 240. De Indringers - 241. De Zwarte Weduwe - 242. De Spookkrijgers (Claus D. Scholz + Claus D. Scholz / Marc Legendre) (HC/90p/€350,00) (luxe met originele plaat en ex-libris)

De Smurfen integraal 1: 1. De Zwarte Smurfen - 2. De Smurführer - 3. De Smurfin - 4. Het Ei en de Smurfen (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (HC/288p/€69,95) (luxe met ex-libris)


Strips en Kennis vzw
24/02
TOP
• Senne & Sanne: Kroniek van de Gitaar (Marc Verhaegen + Paul Reichenbach) (HC/56p/€22,00)
> Eindelijk zien we Marc Verhaegens Senne & Sanne nog eens terug. Hij lanceerde deze reeks na zijn ontslag bij Studio Vandersteen waar hij verantwoordelijk was voor de reeks Suske en Wiske. Na drie albums en een speciale uitgave voor het Mechelse Speelgoedmuseum tussen 2005 en 2007 bleef het lang stil rond deze stripfiguren. Nu zijn ze terug in een educatief bedoeld album over de geschiedenis van de... gitaar. De oplage is gelimiteerd op vierhonderd genummerd en door Marc Verhaegen gesigneerde exemplaren.


Syndikaat
10/02
TOP
Kapitein Ansjovis 1: Kielhalen voor Gevorderden (Floris De Smedt) (SC/48p/€8,95)
Kapitein Ansjovis 2: Over een Andere Boeg (Floris De Smedt) (SC/48p/€8,95)
> Al een aantal jaar is Floris De Smedt naast Luc Cromheecke en Ben De Wever een vaste waarde in het weekblad Spirou als een van de weinige Vlaamse auteurs die in het Franstalige stripweekblad publiceren. Dat doet hij met de dolkomische avonturen van Kapitein Ansjovis. Die kunnen we nu eindelijk in het Nederlands lezen dankzij Syndikaat.
Pussloose 1 (Rob van Barneveld) (SC/80p/€8,95)
> Nu kunnen we ook op papier kennismaken met de poezenstrips van Rob van Barneveld (tekenaar en bedenker van de absurde strips Rood Gras, De Schat van Salami, De Vloek van Poppenstein, De Pindakaaskoning) waarmee hij al meer dan twintigduizend volgers op Instagram aan zich weet te binden. "Pussloose is een feelgood, tekstloze kattenstrip vol herkenbare situaties voor elke kattenliefhebber. Daarnaast maken de katten zelf avonturen mee; met andere dieren en zelfs met bloemen. Leuk voor jong en oud."


Uitgeverij HUM!
10/02
TOP
Cythera de Tovenaarsleerlinge (Fred) (HC/64p/€19,95)
> Behalve Freds lange reeks Philemon vertaalt Uitgeverij HUM! ook het overige œuvre van de Franse humorist. Cythera de Tovenaarsleerlinge dateert oorspronkelijk van 1980 en daarin gaat van alles mis met toverdrankjes, vliegkunsten, mythische dieren en een sprookjesprins . Het meisje Cythera leert van haar ervaren grootmoeder de fijne kneepjes van het vak als tovenares/heks.


Uitgeverij L
24/02
TOP
Lanfeust Odyssey 9: De Onnozele Strateeg (Didier Tarquin + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95)
Lanfeust Odyssey 9: De Onnozele Strateeg (Didier Tarquin + Christophe Arleston) (HC/52p/€18,95)
> Een nieuwe oorlog met Lylth moet voorkomen worden voor ze opnieuw tot krachten komt. Lanfeust wil zijn metgezellen verzamelen en Lylth zo snel mogelijk terugvinden, maar de godin is dichterbij dan hij denkt. Het verhaal zal weer meer evolueren naar een queesteverhaal zoals in de oorspronkelijke cyclus Lanfeust van Troy, maar ondertussen raakte ook bekend dat Didier Tarquin en Christophe Arleston de cyclus zullen afronden na deel 11. Tarquin is tussendoor al actief voor een nieuwe reeks die hij zelf schrijft en van Arleston verschijnen nog altijd enkele andere reeksen waarvan Trollen van Troy de bekendste blijft. Voor de Franse uitgeverij Bamboo bereidt hij dezer dagen trouwens een volledig nieuwe fantasy- en sf-collectie voor. Beide heren kunnen dus best een pauze inlassen voor Lanfeust tot ze weer zin hebben in een nieuwe cyclus van de populaire fantasyreeks.
• Moréa - De Strijd tussen Draken en Engelen 8: Het Ultimatum van de Engelen (Laurent Libessart + Dominique Latil) (SC/48p/€8,95)
• Moréa - De Strijd tussen Draken en Engelen 8: Het Ultimatum van de Engelen (Laurent Libessart + Dominique Latil) (SC/48p/€18,95)
> De onsterfelijke erfgename van een imperium wordt door haar eigen mensen buitenspel gezet. Ze moet ook antwoorden op het ultimatum van haar aartsvijand Immaros. En als dat nu alles was... Later dit jaar zullen we compleet ander werk zien van tekenaar Laurent Libessart. Hij is namelijk verantwoordelijk voor de tekeningen van een nieuwe spin-off over de jeugdjaren van de Gallo-Romeinse held Alex voor hij in Rome terechtkwam. Het scenario is van Marc Bourgne die onlmangs bekendmaakte dat hij stopt als tekenaar van Michel Vaillant.
• Storm 30: De Beul van Torkien - dossiereditie (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC/64p/€39,95) (luxe)
> Gelimiteerde oplage van vijfhonderd exemplaren met achtergronddossier.
De Wouden van Opaal 2: Het Toverboek van de Ketter (Philippe Pellet + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
Ythaq 2: Dubbelgangers (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95) (herdruk)


Uitgeverij Personalia
10/02
TOP
• Scrooge (Dick Matena naar de novelle van Charles Dickens) (SC/72p/€16,95) (heruitgave)
> "Charles Dickens publiceerde A Christmas Carol op 19 december 1843. Deze novelle behoort tot de grote klassieken en is talloze keren bewerkt voor theater, film en televisie. A Christmas Carol is een Victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. Dick Matena schetst in dit beeldverhaal het winterse Londen in kleurrijke details en brengt het Victoriaanse tijdperk op bijzondere wijze tot leven. Zijn stripversie van A Christmas Carol is een ode aan Charles Dickens. En een must voor eenieder die op de hoogte is van de Nederlandse literatuur. In tal van personages zijn figuren uit de literaire wereld te herkennen, zoals Gerrit Komrij als Scrooge, Jan Wolkers als Marley, A.F.Th. van der Heijden als een van de geesten, Peter van Straaten en Hafi d Bouazza. Voor deze uitgave heeft Matena de tekst en het beeld geheel bewerkt, waardoor zowel de leesbaarheid alsook het artwork uitstekend tot hun recht komen. Ook is het verhaal opnieuw geletterd en voorzien van een extra dossier. Kortom: een prachtig album, rijk gedetailleerd, stijlvol en met de respectvolle toewijding die past bij Dick Matena."TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips