BD Must Uitgeverij L Uitgeverij L Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in april verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Artus
Ballon Comics
BD Must
De Bezige Bij
Blloan
Bonte
Brabant Strip vzw
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Fantasia
De Geus
Glénat
INdruk
Le Lombard
Loeb
Lucky Comics
Microbe
Oogachtend
Querido
RW Uitgeverij
Saga Uitgaven
Scratch Books
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
Uitgeverij De Fontein
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2017: aprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2018: januarifebruarimaart
 
Arboris
29/04
TOP
Auguria 1: Ecce Signum (Peter Nuyten) (SC/80p/€9,95)
Auguria 2: Gaeso Dux (Peter Nuyten) (SC/64p/€8,95)
> Beide delen zijn nu ook in softcover beschikbaar.


Artus
29/04
TOP
• De Schat van 't Stad (Mario Boon + Gerda Gimbrere / Walter Mets) (SC/40p/€6,95)
> "Antwerpen anno 1565. In de drukke haven van Antwerpen komt de jonge Maarten aan. Hij zoekt het huis van zijn oom Quinten Matsijs geholpen door verhalenvertelster Hortensia en stadstrommelaar Pierson. Op hun zoektocht ontmoeten ze alle figuren uit de stadslegendes en leert Maarten het leven in een zestiende-eeuwse stad kennen. Het verhaal is gebaseerd op een kinderzoektocht van Gerda Gimbrere en Walter Mets en biedt op een speelse manier geschiedenis aan kinderen aan. Striptekenaar Mario Boon brengt op een zeer accurate manier het zestiende-eeuwse Antwerpen tot leven. Deze historische strip wil vooral jonge kinderen bekend maken met de geschiedenis van Antwerpen en hun eveneens spelenderwijs de sagen en legendes van de stad leren kennen."


Ballon Comics
08/04
TOP
Diep in de Zee 3 (Jytéry + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
> Jytéry doet opmerkelijk en heel hard zijn best om in de traditie van André Franquin te blijven, maar ook de educatieve gags maken van deze reeks een geslaagde strip.
Jommeke 285: In de Klauwen van Prutelia (Philippe Delzenne) (SC/48p/€5,95)
> "Marie heeft er genoeg van om altijd alleen op te draaien voor het huishouden. Ze schakelt Jommeke en Teofiel in om een handje te helpen. Maar de mannen bakken er niets van, alles loopt in het honderd. Filiberke stelt voor om Melanie, de robot van Gobelijn, weer in elkaar te knutselen. Dan zijn toch al hun problemen opgelost? Maar dat is zo zeker nog niet..."
• Kathy's Kat 6 (Yrgane Ramon + Christophe Cazenove / Hervé Richez) (SC/48p/€6,95)
> Er loopt momenteel een project om deze charmante gagreeks naar het kleine scherm te toveren. De personages zijn acteurs van vlees en bloed terwijl de kat een tekenfilmpersonage zou worden.


BD Must
29/04
TOP
• Betty & Dodge Art Book (Thomas Du Caju) (HC/48p/€29,95)
> BD Must verslofte het om het vervolg van Betty & Dodge (die eerst bij Standaard Uitgeverij verscheen) ook in een reguliere editie in kleur uit te geven. Dit hele mooie artbook strooit nog wat meer zout in de wonde. Langs de andere kant maakt het ook al wat promotie voor Thomas Du Caju's talent, want aanstaande woesndag verschijnt bij Dupuis het eerste deel van Little England, een nieuwe samenwerking tussen Thomas en Betty & Dodge-scenarist Jean-Claude Van Rijckeghem.


De Bezige Bij
22/04
TOP
• Alle Verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes 10: Ingrijpende Gebeurtenissen: Het Vibreerputje - Solfertje - Horror de Ademloze (Marten Toonder) (HC/228p/€15,00)
• Alle Verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes 16: Bevend van Woede: De Wens-Werkster - Zijn Iksel - Het Kunsthars-Hart - De Bommelkuur (Marten Toonder) (HC/208p/€15,00)
• Alle Verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes 21: Dit Schreeuwt om Wraak: De Giegelgak - De Wraakgier - Het Mengeldier (Marten Toonder) (HC/204p/€15,00)


Blloan
08/04
TOP
Had Meneer Nog Iets Gewenst? (Virginie Augustin + Hubert) (HC/96p/€19,95)
> One-shot getekend door Virginie Augustin (Alim de Leerlooier, Legenden van Troy: Reis naar de Schaduw, Whaligoe) op scenario van Hubert (Beeldschoon). "Het Verenigd Koninkrijk tijdens het Victoriaans tijdperk... Lisbeth, een discreet dienstmeisje, gaat werken voor Edward, een verwaande, zelfingenomen, provocerende en blasé edelman. Hij is het gewend om zijn entourage te imponeren met grootse verhalen over al zijn escapades. Maar de jonge dandy ontdekt snel dat hij zijn nieuwste dienstmeisje niet zo makkelijk ontzag inboezemt. Ze blijft onverstoorbaar rustig bij al zijn grillen en beantwoordt zijn irritant gedrag hooguit met wat meewarige blikken vol compassie. Tussen de twee, die uit totaal verschillende werelden komen, groeit een merkwaardige verstandhouding die intenser wordt naarmate hun verbale pingpongspel intenser wordt. Ondanks de strikte regels in het huis, wordt Lisbeth Edwards vertrouwelinge. De rest van het personeel ziet het met lede ogen aan en de jaloezie groeit..." De uitgeverij omschrijft dit album ook nog als "een verhaal dat very British is en het midden houdt tussen de romans van Oscar Wilde en de sfeer uit Downton Abbey."


Bonte
15/04
TOP
• Het Ei van van Pato (Yurg + Marc Legendre) (SC/48p/€9,99)
> Na de avonturen van Slimmeke Slim (1993-1994) publiceerde Yurg in de zomer van 2003 nog een laatste verhaal over een dansende dino. De voorpublicatie gebeurde in een diik Suske en Wiske-vakantiealbum. Het Ei van Pato werd echter wel in een soort Spaanse striptekenstijl getekend. Dit op aanraden van scenarist Marc Legendre, woonachtig in Spanje, die ook het scenario schreef. Marc kwam op het idee om van Pato de hoofdfiguur te maken."
• Team Lou 8: Het Kasteel van de Vampier (Sylvia Tops) (SC/48p/9,99)
• Team Lou 9: Een Buitengewone Kerst (Sylvia Tops) (SC/48p/9,99)
• Team Lou 10: Het Piratenmedaillon (Sylvia Tops) (SC/48p/9,99)


Brabant Strip vzw
29/04
TOP
Collectie Fenix
120. Kari Lente: De Stukuka's (Bob Mau) (SC/32p/€9,95)
121. Kari Lente: La Bamba (Bob Mau) (SC/32p/€9,95)
> We houden al jaren de verschenen albums van Kari Lente voor je bij in dit albumoverzicht. Van de 145 in de krant verschenen verhalen moesten er nog drie in album verschijnen. Collectie Fenix slecht dat aantal met twee albums, De Stukuka's (V097) en La Bamba (V086). Van zo goed als geen enkele andere reeks zijn er sinds het ontstaan ervan zoveel verschillende uitgeverijen, uitvoeringen en nummeringen aan te pas gekomen om een reeks in volstrekt niet-chronologische volgorde tot een voltooiing te brengen. Maar kom, het einde is in zicht. Dit jaar nog verschijnt het allerlaatste, nooit eerder in almbum verschenen verhaal.
122. De Musketiers van 't Schipperskwartier: De Geheimzinnige Lading (Rik Clément) (SC/40p/€9,95)
> Oud verhaal uit 1964 dat in Zonneland en daarna in 't Kapoentje verscheen.
123. Een Avontuur van Kitty: Al Manaq (Dirk Stallaert met medewerking van Geert Van Asbrouck + Patrick Vermeir) (SC/32p/€9,95)
> Eerste albumuitgave van het krantenverhaal. Dit album is gebaseerd op krantenknipsels uit De Gazet van Antwerpen uit 1990. De serie is nu compleet in album uitgegeven, maar niet alleen door Brabant Strip vzw.


Casterman
08/04
TOP
NSA 2: Daedalus (Sergio Bleda + Thierry Gloris) (SC/48p/€7,95)
> Slot van het tweeluik. "Apollo, die het syndroom van Asperger heeft en in staat is grote hoeveelheden informatie te analyseren, wordt door de NSA gebruikt als een soort orakel. In trance doet hij allerlei voorspellingen die vaak nogal duister zijn maar desalniettemin strategisch van groot belang. Als zijn moeder overlijdt, slaat hij op hol en produceert een reeks onbegrijpelijke cijfers. Zijn zus Oz, een doortastende politieagente, neemt hem onder haar hoede. De toestand wordt hachelijk als een groepje moordenaars Apollo wil vermoorden. Wie zit hierachter? Weten ze de aanslagen te overleven en het complot te ontmaskeren dat in de NSA zelf lijkt te zijn uitgebroed? De achtervolging kan beginnen..."
William Adams - Samoerai 1: Aan het Einde van de Wereld (Nicola Genzianella + Mathieu Mariolle) (SC/56p/€7,95)
William Adams - Samoerai 1: Aan het Einde van de Wereld (Nicola Genzianella + Mathieu Mariolle) (HC/56p/€13,95)
> Het verhaal van William Adams - Samoerai is thematisch verwant met Martin Scorseses nieuwste film Silence. Sla er de korte inhoud maar op na: "William Adams, een zeventiende-eeuwse zeeman, lijdt schipbreuk voor de kust van Japan en wordt onmiddellijk gevangengezet. De lokale overheden zijn hem bijzonder vijandig gezind en omdat hij het anglicaanse geloof aanhangt, eisen de jezuïeten zijn hoofd... Hij dankt zijn leven enkel en alleen aan generaal Tokugawa, die in zijn vaardigheden als navigator een belangrijke militaire troef ziet. Tijdens de gevechten en tussen de politieke manoeuvres in, en ondanks het wantrouwen en hun verschillende waarden, groeit tussen de beide mannen een ambigue vriendschap. Dit tegennatuurlijke verbond zal het politieke landschap van Japan voor altijd veranderen wanneer Tokugawa shogun wordt en Adams de enige samoerai met blauwe ogen..."


Daedalus
22/04
TOP
14-18 1: De Kleine Soldaat (Augustus 1914) (Étienne Le Roux / Loïc Chevallier + Eric Corbeyran) (HC/56p/€17,95)
14-18 2: De Wegen van de Hel (September 1914) (Étienne Le Roux / Jérôme Brizard + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
14-18 3: Op het Veld van Eer (Januari 1915) (Étienne Le Roux / Loïc Chevallier + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
• 14-18 6: De Foto (Augustus 1916) (Étienne Le Roux + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
> Vervolg van de Eerste Wereldoorlog-reeks die zijn succes al heeft bewezen. Deze maand verschijnen er ook herdrukken van de eerste drie delen.
Complot 4: Het Drama van de Titanic (Bernard Köllé / I.S. Fiki + Alcante) (HC/56p/€17,95)
>
Laatste deel van de conceptreeks met per album een ander historisch feit dat vanuit een fictief standpunt wordt belicht en ook een opgeheldering krijgt. "14 april 1912. De Titanic raakt een ijsberg en zinkt. 1.500 opvarenden ontsnappen niet aan de verdrinkingsdood. Een zware tol, die verschillende factoren als oorzaak had: de ongunstige meteorologische omstandigheden, de opgevoerde snelheid van het passagiersschip en een bijzonder klein aantal reddingssloepen."
Deepwater Prison 1: Constellation (Stefano Raffaele + Christophe Bec) (HC/48p/€17,95)
Deepwater Prison 2: Het Blok (Stefano Raffaele + Christophe Bec) (HC/48p/€17,95)
> Van Stefano Raffaele en Christophe Bec zal in korte termijn de complete trilogie Deepwater Prison verschijnen. Deze maand verschijnen alvast de eerste twee delen van de futuristische thriller. "2027. De misdaad en de corruptie vieren hoogtij in de Verenigde Staten. Alle gevangenissen zijn overbevolkt. De Amerikaanse regering heeft een nieuw gevangenismodel ontwikkeld. De gevaarlijkste criminelen worden gevangen gehouden in een complex in een kloof op de bodem van de oceaan, in de buurt van Bermuda. Op een diepte van 900 meter is ontsnappen geen optie!"
Frontlinies 4: De Groene Duivels (Mei 1941) (Dejan Nenadov + Jean-Pierre Pécau) (SC/56p/€7,95)
> SC-versie van het vorige maand verschenen HC-album.
• Ik Ben een Kathaar 6: Het Kleine Labyrinth (Alessandro Galore + Pierre Makyo) (SC/56p/€8,95)
>"In het begin van 1311 zorgt de komst van een nieuwe inquisiteur voor onrust bij de Katharen. Arnaud Gui is meedogenloos en eist 'verlossing' voor alle ketters. Hij stopt voor niets om zijn doel te bereiken, het grote heiligdom van de Katharen, een plek die bewaakt wordt door 'de orde van het grote en het kleine labyrinth'."
Roma 1: De Vloek (Régis Penet + Pierre Boisserie / Éric Adam / Didier Convard naar een idee van Gilles Chaillet) (SC/64p/€8,95)
Roma 2: De Overwinning of de Dood (Luca Erbetta + Pierre Boisserie / Éric Adam / Didier Convard naar een idee van Gilles Chaillet) (SC/64p/€8,95)
> De eerste twee delen van de vijfdelige cyclus nu ook in softcover.
Wunderwaffen 1: Piloot van de Duivel (Maza + Richard D. Nolane) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Dargaud
08/04
TOP
Emma en Charlotte 1: Een Droom voor Drie (Lena Sayaphoum + Jérôme Hamon) (SC/48p/€6,95)
> De meidenstrip Emma en Charlotte belooft een boeiend portret te worden van twee zussen, vernieuwend in beeld gebracht door Lena Sayaphoum. "Emma en Charlotte zijn zussen met dezelfde droom: samen naar de befaamde École de danse de l’Opéra van Parijs gaan en sterballerina's worden. Charlotte slaagt met vlag en wimpel voor het toelatingsexamen. Emma niet... en haar wereld stort in elkaar. Maar misschien ligt haar roeping elders... Haar vader moedigt haar aan haar eigen weg te volgen, maar haar moeder wil niet dat ze het dansen opgeeft. Voor Charlotte is een danscarrière zonder haar zus ondenkbaar. Emma ontdekt echter nieuwe gevoelens en mogelijkheden dankzij de hiphop..."
Missie Osirak (Ramon Rosanas / Luc Brahy + Jean-Claude Bartoll) (HC/112p/€19,95)
> Missie Osirak is een gebundeld tweeluik op scenario van Jean-Claude Bartoll wiens Insiders zijn belangrijkste wapenfeit blijft. "Juni 1981, de Israëlische luchtmacht vernietigt tijdens een spectaculaire aanval de enige kerncentrale uit de Arabische wereld, enkele kilometers van Bagdad. De missie van acht F-16 jachtbommenwerpers? Voorkomen dat Saddam Hoessein bezit krijgt over kernwapens waarmee hij Israël definitief van de kaart wil vegen. Achter de schermen van deze grote geopolitieke crisis zwermde het van valse listen van verschillende geheime diensten, crisisvergaderingen en uitzonderlijke gevechtspiloten die in het grootste geheim een luchtaanval voorbereidden, die door de moderne militaire luchtmacht nog steeds beschouwd wordt als een modelvoorbeeld van een preventieve aanval."
Ravian integraal 1: 0. De Levende Dromen - 1. Het Woedende Water - Aarde in Vlammen - 2. Het Keizerrijk der 1000 Planeten (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/160p/€24,95)
> Terwijl Sherpa alle albums van de reeks Ravian en Laureline opnieuw aan het uitgeven is in een nieuwe vertaling met achtergrondpagina's erbij start Dargaud doodleuk met een integrale editie van dezelfde sf-reeks. Sherpa baseerde zich op dezelfde achtergrondpagina's als de eerste uitvoering van de Franse integrales. De nakende verfilming door Luc Besson heeft hier wel mee te maken want de Franse tak van Dargaud herlanceerde recent de zevendelige integrale reeks met een nieuwe cover en nieuwe achtergrondpagina's waarin er meer aandacht gaat naar de verfilming. In het Nederlands verschijnen die zeven integrales vanaf nu op een regelmatig tempo. De prijs per bundel is 24,95 euro en daar zitten telkens drie albums in.
Stern 2: De Stad van de Wilden (Julien Maffre + Frédéric Maffre / Julien Maffre) (SC/80p/€9,95)
> "Elijah Stern is een ontwikkelde doodgraver. Om zijn passie voor literatuur te bevredigen, besluit hij naar de dichtstbijzijnde stad te gaan. Dat is Kansas City, waar zich een bescheiden boekenwinkel bevindt. Een eenvoudige tocht, die evenwel uitloopt op een nachtmerrie: hij wordt beroofd en gaat achter zijn overvallers aan. Tijdens deze zoektocht komt hij allerlei mensen tegen, de een nog gestoorder dan de ander. Tot overmaat van ramp loopt hij z’n exvrouw tegen het lijf. Zij heeft een vreemde theesalon geopend..."
Het Verslag van Brodeck 1: De Anderer (Manu Larcenet naar de roman van Philippe Claudel) (HC/160p/€24,95)
> Het Verslag van Brodeck was al een keer aangekondigd door Oog & Blik | De Bezige Bij, maar een verschijning bleef maar uitgesteld worden en uiteindelijk ging het niet meer door. De uitgeverij geeft ondertussen geen strips meer uit. Dargaud pikt het nu zelf op voor een oververdiende vertaling. Dit eerste deel van een tweeluik won al een paar Franse albumprijzen, maar van Manu Larcenet verwachten we ook niet minder na zijn vorige meesterwerken De Dagelijke Worsteling en Blast. Het tweeluik is een verstripping van de ook in het Nederlands verkrijgbare roman van Philippe Claudel. "Het verhaal speelt zich af in een afgelegen bergdorpje aan de Frans-Duitse grens, in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. Hoofdpersonage Brodeck krijgt de opdracht om uit te zoeken waarom 'de Anderer', een zonderlinge figuur die nog maar sinds enkele weken in het dorp was komen wonen, op een dag door de bewoners is vermoord. Uiteraard verwachten ze dat Brodeck in zijn officieel verslag een aantal waarheden verdoezelt. Maar stiekem schrijft hij zijn eigen, persoonlijke relaas over de feiten."


Dark Dragon Books
29/04
TOP
• Arelate 5: De Kronieken van Neiko 2: Hortensis (Laurent Sieurac + Alain Genot / Laurent Sieurac) (SC/64p/€8,95)
> Deel 2 van de tweede cyclus in drie delen. "Arelate is een havenstad waar geld en handelswaar in overvloed circuleren. Het is de ideale plek voor Hortensis om allerlei zaakjes voor zijn meester te regelen. Hij is echter niet de enige oplichter van de stad en achter de schermen smeden andere krachten, met meer invloed, hun eigen complotten. Intussen heeft Vitalis het idee van een hereniging met zijn gezin nog niet uit zijn hoofd gezet. Als een auteur en een archeoloog de handen ineenslaan herleeft de tijd van de oude Romeinen. Het verhaal van Neiko klopt historisch gezien met de kennis die nu beschikbaar is. In het uitgebreide dossier worden diverse onderwerpen uit de Romeinse samenleving, die in de strip voorkomen, toegelicht."
• ElfQuest 9: De Laatste Tocht 9 (Wendy Pini + Wendy Pini / Richard Pini) (SC/48p/€8,95)
>
"Na een maandenlange zoektocht ontdekt de reddingsploeg met Wolfrijders eindelijk de verdwenen hoofdman. Hij is in handen gevallen van een onbekende, akelige elfenstam. Zijn ze te laat? Ondertussen arriveren Djunslandse oorlogsschepen aan de kust van de IJsholt, het tehuis van de nieuwe Vaderboom. Nu de mensen daar landen, is het hoognodig dat de elfen gaan samenwerken om hun oude onderkomen te beschermen. Hun meest krachtige wapen, het Paleis van de Allerhoogsten, is echter niet zomaar voor de verdediging in te zetten. Lees in deel 9 eindelijk of wolfhoofdman Snijer nog te redden is!"
• Hedge Fund 3: De Chaostheorie (Patrick Hénaff + Tristan Roulot / Philippe Sabbah) (SC/56p/€8,95)

> Slot van de financiële thriller.
Isabellae 5: Het Heldendicht van de Duistere Goden (Gabor + Sandro Raule) (SC/48p/€8,95)
> "De strijd om de Ieren te bevrijden van het Anglo-Normandische juk is naar de achtergrond geschoven door een nieuwe, veel angstaanjagendere bedreiging. Tegenover hen zijn niet de Normandiërs verschenen, maar honderden monsters, rechtstreeks uit de aarde: Fomóiri-goden, die de eerste bewoners van het smaragdgroene eiland waren. Met het bloed van Isabellae hebben de druïden de god Bres en deze duistere goden weer tot leven gebracht. De jonge samoerai die dit hulpeloos heeft moeten aanzien, wil terug naar haar bondgenoten en de Kelten om ze te waarschuwen. Maar Isabellae wordt al snel door deze monsters, die sterker zijn dan mensen, gevangengenomen en in een moeilijk parket gebracht. De Kelten zullen moeten kiezen: slaven van de Normandiërs, vazallen van de goden of... vrije mensen."
Solo: Kannibalenkronieken I (Oscar Martín / Pedro Pérez / Alvaro Iglesias / Dogjausreilly / Andrea Escopeta / Juan Álvarez / Andre / Sergio Sandoval + Oscar Martín / Alvaro Iglesias / Juan Álvarez) (SC/64p/€8,95)
Solo: Kannibalenkronieken II (Oscar Martin / Pedro Pérez / Juan Álvarez / Alvaro Iglesias
/ Dogjausreilly / Renato Roldan + Oscar Martín / Alvaro Iglesias / Dogjausreilly / Juan Alvarez) (SC/64p/€8,95)
>
Na de post-apocalyptische dierentrilogie Solo worden in deze twee albums (er komt nog een derde) diverse kortverhalen gebundeld onder de noemer Kannibalenkronieken. Elk van de kortverhalen is het werk van een andere tekenaar, goeie collega's van bedenker Oscar Martín. De stijlen zijn even divers als hun aanpak om hun verhaal in het wereldje van de rat Solo te plaatsen.
Star Wars: Rebellengevangenis 1 (Angel Unzueta + Kieron Gillen) (SC/72p/€8,95)
Star Wars: Rebellengevangenis 2 (Leinil Francis Yu / Mike Mayhew + Jason Aaron) (SC/64p/€8,95)
> Rebellengevangenis is een afgerond tweeluik dat volgt op de trilogie Confrontatie op Smokkelaarsmaan. Voortaan geeft Dark Dragon Books de cyclussen trouwens als tweeluik uit in plaats van trilogieën: meer pagina's per album tegen dezelfde prijs. "Rebellenhelden Luke Skywalker, prinses Leia en Han Solo hadden een zeer angstaanjagende confrontatie met Darth Vader op Smokkelaarsmaan en het er ternauwernood levend vanaf gebracht. Maar ze hebben wel de geheime bondgenoot, de droide en wapenspecialist, Dr. Aphra gevangen genomen en meegenomen aan boord van de Millennium Falcon. Op weg naar de gevangenisbasis blijkt dat zij niet de enigen zijn die deze speciale gast willen hebben. In haar missie om het universum te bevrijden van de keizer gaat prinses Leia een samenwerking aan met smokkelaar, Sana Starros, terwijl Luke en Han samen op pad gaan voor een geheime missie van de Rebellen."
• Star Wars Remastered Episode I: The Phantom Menace (Rodolfo Damaggio + Henry Gilroy) (HC/120p/€24,95) (met prent)
> Nu ook verkrijgbaar in hardcover met prent.

Yuna 1: De Profetie van Winog (Ma Yi + Jacques Lamontagne) (SC/48p/€8,95)
Yuna 2: Het Grafeiland (Ma Yi + Jacques Lamontagne) (SC/48p/€8,95)
>
De trilogie Yuna kan fantastisch artwork voorleggen van Ma Yi die een van de tekenaars is van de conceptreeks Elfen. De scenarist is Jacques Lamontagne, de tekenaar van De Druïden, die met het volgende verhaal uitpakt: "Drie druïden: Hermeland, Bertalame en Samzun, steken de vijandelijke linies van het koninkrijk Korentin over om naar Kercoreff te gaan. De zestienjarige Yuna Riwanon, dochter van de grote druïde Argann, zou volgens de profetie de 'Gekozene' zijn. Zij zou de drie koninkrijken herenigen en de veroveraar Heer Kaour terugdringen. Yuna kan niet geloven dat zij het gereedschap zou zijn van de profetie en met tegenzin sluit ze zich aan bij het gezelschap van de drie druïden. Kaour is zich echter bewust van deze geheime delegatie en de komst van deze zogenaamd Gekozene. Hij weet dat het een schijnvertoning is omdat hij zelf deze bedreiging jaren geleden al geëlimineerd heeft. Maar misschien kan zelfs de komst van deze valse Gekozene de drie rijken aanmoedigen om zich opnieuw te verbinden. Kaour besluit om alles te doen om de delegatie te laten verdwijnen."


Dupuis
08/04
TOP
• Lucky Luke 10: Blauwvoeten op het Oorlogspad (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€6,95) (herziene herdruk)
Magic 7 3: Het Beest Is Terug (Rosa La Barbera / Giuseppe Quattrocchi + Kid Toussaint) (SC/48p/€6,95)
De Rode Baron 2: Bloedregen (Carlos Puerta + Pierre Veys) (SC/48p/€7,95)
> Softcoverversie van de eerder verschenen hardcover.
• Vrouwen in 't Wit 39: Baby Boem! (Philippe Bercovici + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95)


Fantasia
15/04
TOP
Duke 1: Modder en Bloed (Hermann + Yves H.) (HC/64p/€75,00) (luxe met ex-libris in schuifdoos)
> Oplage: 200 exemplaren met gesgigneerde ex-libris, een afbeelding van de cover van de reguliere editie. Op de bonuspagina's staan summiere potloodversies van enkele platen en wat personagestudies.


De Geus
29/04
TOP
De Arabier van de Toekomst 3: Een Jeugd in het Midden-Oosten (1985-1987) (Riad Sattouf) (SC/152p/€22,00)
> De verdere terugblik van stripmaker Riad Sattouf op zijn jeugd. "De moeder van Riad houdt het niet meer uit in het kleine Syrische dorpje waar de familie Sattouf naartoe verhuisd is. Ze wil terug naar Frankrijk. Riads vader zal moeten kiezen tussen de wensen van zijn vrouw en de verwachtingen van zijn familie."


Glénat
08/04
TOP
De Geheime Driehoek - Lacrima Christi 1: De Alchemist (Denis Falque + Didier Convard) (HC/56p/€15,95)
> Lacrima Christi is de nieuwste loot aan de boom die geworteld is in de reeks De Geheime Driehoek. André Juillard levert er nog steeds de coverillustraties voor, maar de tekeningen van het binnenwerk zijn nu enkel het werk van Denis Falque. "Jean Nomane is de 'Rechtzetter'. Hij is een agent van het Triumviraat. Een van de besten... Nomane, een echte killer, wordt naar Pyongyang gestuurd, in Noord-Korea. De megalomane dictator Cho Ihn Kyang heeft er een geheim laboratorium laten bouwen dat de Lacrima Christi kan ontleden. Maar achter de poëtische naam ‘Tranen van Christus’ gaat de gruwelijkste pest schuil die de planeet ooit heeft gekend. Het virus werd eeuwen voordien ontwikkeld door de alchemist Biancofuori. De wachter van het bloed Bencivenni deed die ontdekking elf maanden voordien in Haïfa. En hij aarzelde geen moment om zijn opdrachtgevers te belazeren en het 'wapen' te verkopen aan de meestbiedende."
De Piraten van Barataria - Tweede Tijdperk: 5. Cairo - 6. Siwa - 7. Aghurmi (Franck Bonnet + Marc Bourgne) (HC/144p/€34,95)
De Piraten van Barataria 10: Galveston (Franck Bonnet + Marc Bourgne) (HC/48p/€15,95)
> De integrale van de tweede cyclus van De Piraten van Barataria bundelt de delen 5 tot 8 oftewel de Oosterse cyclus. In de derde cyclus verschijnt nu ook deel 10. "Op zee blijft het zelden lang rustig... April 1818, de Golf van Mexico! Artémis en Dominique You genieten aan boord van de ‘Abeille’, het schip dat ze na de slag bij New Orleans hebben gekocht. Op zee ontmoeten ze de Franse generaal Charles Lallemand en hun oude vriend Roustam, die een Franse kolonie wil beginnen in Texas. Ze adviseren de twee om naar Galveston te trekken waar Jean Lafitte de leiding voert over een marinebasis. Het is een gedroomd aanbod, want eigenlijk heeft de vertrouweling van Napoleon heel andere bedoelingen. Nu Bonaparte in Waterloo verslagen werd, wil hij — met de steun van Artémis en de piraat van Barataria — een expeditie naar Sint-Helena opzetten om de keizer te bevrijden."


INdruk
22/04
TOP
Millennium 4: Het Vergiftigde Evangelie (François Miville-Deschênes + Richard D. Nolane) (SC/56p/€7,95)
Millennium 4: Het Vergiftigde Evangelie (François Miville-Deschênes + Richard D. Nolane) (HC/56p/€16,95)
> "Raedwald de Saks bezit een Aramees manuscript, een explosief document voor de Kerk over de omstandigheden van de dood van Christus en de zeer oude strijd tussen de Eeuwigheid en de elfen. Ondertussen in Parijs is de bevolking verbijsterd omdat bloeddorstige ghouls sinds kort de linkeroever teisteren. Het ergste is echter het bericht dat de rijke koopman Flavius, de leider van de joodse gemeenschap in de stad, verwikkeld was in een reeks ontvoeringen van kinderen van christenen die vervolgens verkocht werden in het islamitische deel van Spanje. Raedwald vermoedt een complot achter die beschuldigingen die vaak tegen de Joden gebruikt worden. Hij moet de echte daders zo snel moglijk zien te vinden, want als Flavius onder de folteringen toegeeft dat zij beiden betrokken zijn, is zijn leven geen stuiver meer waard. Het wordt een race tussen Raedwald en de beul van Hertog Dagbert." François Miville-Deschênes is ondertussen bekend van de vierdelige reeks Heroveringen.
• Het Pelikaanprotocol 3 (Jean-Michel Ponzio + Richard Marazano) (HC/56p/€16,95)
> Voorlaatste deel van de futuristische thriller. "De vragen blijven komen. Wat zijn de werkelijke redenen voor al deze kidnappings? Wie zijn de opdrachtgevers? En, vooral, wat zoeken de wetenschappers die de geesten, van deze veroordeelden zonder proces, in kaart willen brengen? Gevangenen of cipiers, wetenschappers of proefkonijnen, daders of onschuldigen... ze moeten zich allemaal onderwerpen aan het protocol. Men kan een mens doden, maar kan men dit met een gedachte?"


Le Lombard
08/04
TOP
Johan en Pirrewiet: De Integrale 5: 14. De Horde van de Raaf - 15. De Troubadours van Steenbergen - 16. De Nacht van de Magiërs - 17. De Woestijnroos (Alain Maury + Thierry Culliford / Yvan Delporte / Luc Parthoens) (HC/224p/€29,95)
> Toen de Nederlandstalige poot van Dupuis in 2015 vier integrales van Peyo's lievelingsreeks Johan en Pirrewiet uitbracht, kon de uitgeverij de in het Frans opnieuw gelanceerde versies overnemen voor de vertaling. In 2008 en 2009 verschenen ze namelijk al een eerste keer in het Frans. Na de dertien gebundelde albums in de eerste vier integrales verscheen er in 2011 ook nog een vijfde integrale bij Le Lombard. Ook die oude versie is nu met een grondig herzien achtergronddossier en een nieuwe cover uitgebracht. In deze vijfde integrale staan de vier albums die na Peyo's overstap van Dupuis naar Le Lombard verschenen. De beslissing voor de comeback van de middeleeuwse reeks na toen bijna vijfentwintig jaar heeft Peyo nog zelf kunnen nemen. Ook dat het eerste nieuwe album zou gemaakt worden door studiomedewerker Alain Maury. Maar Peyo overleed tijdens de prille voorbereidingsfase. Het album werd alsnog geschreven door Peyo's zoon Thierry Culliford die de hulp inriep van Peyo's voormalige De Smurfen-kompaan Yvan Delporte om mee het scenario te schrijven. De albums lagen allen in dezelfde lijn als de voorgaande en ook de Smurfen doken al eens op. Tussen 1994 en 2001 verschenen dus nog eens vier albums, de delen 14 tot 17. Met de gebundelde uitgave van deze verhalen is de hele reeks in een uniform jasje verkrijgbaar.
Monet: Op Zoek naar het Licht (Efa + Salva Rubio) (HC/112p/€19,95)
> De voorbije jaren verscheen al een stapel stripbiografieën van kunstenaars. De nieuwste op de lijst is Claude Monet. "Van het Salon des Refusés tot de grote impressionistische beweging, van jonge straatarme kunstenaar tot schilderende bourgeois, van echtgenoot tot minnaar... Het leven van Claude Monet kende vele facetten. Hij was de man die voorging in de beweging die in de 19de eeuw leidde tot een nieuwe visie op de schilderkunst. Uiteindelijk bleef Monet maar één zoektocht trouw: die naar het absolute licht dat zijn werk naar een ander niveau zou tillen... Salva Rubio en Efa vertellen in deze meesterlijke graphic novel het wel en wee van een levensloop die Monet rijk zou maken, maar waarvoor hij ook een zware prijs zou betalen."
De Werelden van Thorgal - Wolvin 7: Nidhogg (Roman Surzhenko + Yann) (SC/48p/€7,95)
De Werelden van Thorgal - Wolvin 7: Nidhogg (Roman Surzhenko + Yann) (HC/48p/€13,95)
> In het zevende Wolvin-album wordt er aangestuurd op de grote hereniging van het ganse gezin die in Thorgal 36 zal gebeuren. Aan Casemate vertrouwde scenarist Yann in een extra dossier toe dat hij in die spin-offreeks over Wolvin nog een derde zoon van Thorgal zal introduceren na Jolan en Aniël. Op de vraag waarom antwoordde hij: "Waarom niet? In de mythologie kweekten goden overal kinderen. Net zoals in het echte leven overigens." Hij maakte tevens duidelijk dat de spin-offreeksen nog verder kunnen lopen na de reünie, eraan toevoegend dat alles nog mogelijk is. De inhoud van deel 7: "Wolvin trekt naar de tussenwereld in de hoop dat de slang Nidhogg, die door Odin werd verbannen, haar zal helpen om de zwarte Alfen te verjagen die de werelden in chaos willen storten. Maar Nidhogg weigert. Ook hij kijkt benieuwd uit naar die chaos. Wolvin is nog maar net bij Nidhogg vertrokken wanneer ze, met de hulp van de Alfen van het licht, in de handen terechtkomt van de zwarte Alfen. Die leveren het meisje uit aan haar aartsvijand Azzalepstön. Zal Wolvin samen met haar bondgenoten Tjahzi, Vigrid en Yasmina een eeuwigdurende oorlog kunnen vermijden?"


Loeb
15/04
TOP
• Garfield Dubbel-Album 38 (Jim Davis) SC/64p/€7,95)
• Garfield Pocket 99: Garfield Is Toe aan Vakantie (Jim Davis) (SC/96p/€5,95)


Lucky Comics
08/04
TOP
• Lucky Luke 43: De Erfenis van Rataplan (Morris + René Goscinny) (heruitgave) (SC/48p/€6,95)


Microbe
29/04
TOP
Vasten 2: Nachtmerries (Paolo Mottura + Christophe Bec) (SC/48p/€8,95)
Vasten 3: Leviathan (Paolo Mottura + Christophe Bec) (HC/56p/€17,95)
> Vervolg in softcover en slot in hardcover van de trilogie. Lees hier een bespreking van deel 1.


Oogachtend
15/04
TOP
Cordelia 14: Verschoont Zich (Ilah) (SC/64p/€12,95)
> Een blij weerzien met Cordelia. Sinds 2012 was er geen nieuw album meer verschenen. Door besparingen verdween Ilahs geesteskindje uit de krant De Morgen waarin ze bijna zestien jaar lang haar meningen mocht verkondigen. Na een uitstapje bij De Tijd kon Ilah toch weer aan de slag in De Morgen en dat leidt nu naar een gloednieuwe bundeling van niet eerder verschenen gags. Voortaan verschijnt Cordelia wel op een groter formaat.
Esther 14: Heelhuids in de Hel (Kim Duchateau) (SC/48p/€9,95)
> Ook voor Kim Duchateaus Esther Verkest hing haar lot aan een zijden draadje. P-Magazine verdween als weekblad. Zo was er was eventjes geen voorpublicatiemogelijkheid voor de babe, behalve in het stripblad Eppo. Maar kijk, P-Magazine maakte een doorstart als maandblad. Duchateau bedacht nieuwe, aanvullende grappen voor Eppo en ze dook zelfs in Playboy op. Maar begin februari keerde het tij opnieuw. Van P-Magazine verscheen het laatste nummer. Ondertussen kon Kim wel aan de slag voor diverse andere (internet)publicaties. Nu goed, even de adem inhouden, we denken God voor dit nieuwe album Heelhuids in de Hel.


Querido
29/04
TOP
• De Zombietrein en Andere Stripgedichten (Floor de Goede + Edward van de Vendel) (SC/48p/€12,99)
> Derde bundeltje stripgedichten.


RW Uitgeverij
29/04
TOP
Batman: Evolutie (Shawn Martinbrough / E John Watkiss / Steve Mitchell + Greg Rucka) (HC/160p/€22,00)
> "De opvolger van De Terugkeer van de Dark Knight!"
• Batman 3: Dood van de Familie (Greg Capullo / Jock / Andy Kubert / Alex Maleev / Jonathan Glapion / Sandra Hope / Danny Miki + Scott Snyder / James Tynion IV) (HC/256p/€24,95)
> "Ja, de Joker is terug. En hij is niet meer de Joker zoals Gotham City hem kent. Hij is gevaarlijker, doortrapter en vooral dodelijker dan ooit. En het lijkt erop dat hij het deze keer niet heeft gemunt op de Duistere Ridder. In plaats daarvan richt hij zijn pijlen op commissaris Gordon, Alfred, Robin, Nightwing, Batgirl, Red Hood en Red Robin... de enige familie die Bruce Wayne nog heeft. De onvoorspelbare en gestoorde kroonprins van de misdaad opent de aanval op iedereen om wie Batman geeft. Kan Batman een stokje steken voor het uitgekookte plan van zijn aartsvijand? Of zorgt de onthulling van een duister geheim uit het verleden ervoor dat alles waarvoor hij zo hard heeft gevochten nu door zijn vingers glipt?"
• Batman: The Dark Knight 4: Klei (Alex Maleev / Ethan Van Sciver / Alberto Ponticelli / Jorge Lucas + Gregg Hurwitz) (HC/176p/€23,50)
> "Basil Karlo was de grootste ster van Hollywood, totdat de middelen die hij gebruikte voor zijn optredens hem veranderden in een monster dat van vorm kan veranderen. Maar de kant die hij nu uitgaat met zijn misdadige praktijken wijkt zo af van wat hij vroeger deed dat zelfs Batman verbaasd is. Deze keer neemt Clayface de vorm aan van de grootste bondgenoten van de Dark Knight en gebruikt inside-informatie over dramatische gebeurtenissen in zijn leven. Hij richt zich op de meest prestigieuze doelwitten van Gotham en laat een spoor van lijken achter zich dat groter is dan ooit. Er lijkt een ander achter de misdaden van Clayface te zitten, een crimineel genie dat van Clayface een niet te stoppen wapen maakt. Binnenkort overschrijdt dit wezen de paar laatste grenzen van zijn verstand die hem nog kunnen tegenhouden. Batman probeert de waarheid te achterhalen, maar hoe hou je een moordenaar tegen die alles en iedereen kan zijn? Ondertussen sluipen roofdieren van een andere soort door de straten van Gotham en zweven door de lucht op zoek naar onschuldige prooien... Man-Bat is terug!"
Hellboy 2: De Duivel Ontwaakt (Mike Mignola) (HC/168p/€17,95) (heruitgave)
> Dit deel verscheen al eens bij De Vliegende Hollander, weliswaar in SC, maar deze uitgave is uitgebreid met achtergrondinformatie en een nieuwe, speciaal voor deze uitgave geschreven epiloog.
• Sandman Deluxe 5 (Shawn McManus / Colleen Doran / Bryan Talbot + Neil Gaiman) (HC/256p/€26,95)
> "Neem een appartementencomplex, een travestiet, een lesbisch stel, pratende dieren, een pratend afgehakt hoofd, een dodelijke koekoek en een verwarde heldin in haar eigen levendige droomwereld. Voeg vervolgens een orkaan en de droomkoning toe en het resultaat is een onwaarschijnlijk avontuur van al net zo onwaarschijnlijke avonturiers. Na een vreemde avond droomt Barbie niet meer. Ken is bij haar weg en bijgestaan door haar markante buren pakt ze langzaam maar zeker de draad weer op. Wat ze niet weet, is dat haar dromen hun eigen leven zijn gaan leiden in een droomwereld die wordt bedreigd door de geheimzinnige Cuckoo... en die haar op het pad brengt van Dream."
Suiciders 1 (Lee Bermejo) (SC/144p/€18,95)
> "Welkom in Los Angeles. Toen de aardbeving de Stad er Engelen trof, overleefden alleen de sterkste en wreedste schepselen. De herbouwde stad werd ommuurd en daarbinnen nam de entertainmentindustrie een nieuwe, dodelijke gedaante aan. Terwijl de arme, ongewassen en ongewenste massa buiten de stadsmuren voor haar voortbestaan vocht, werden de biomechanisch verbeterde gladiatoren die ook wel bekendstaan als de Suiciders, in het Colosseum binnen de stadsmuren tot goden verheven. Maar de grootste, beste Suicider van allen is niet zomaar een god. Hij is de Saint. In het openbaar predikt hij de noodzaak om New Angeles van de onwaardigen te reinigen. En in de arena is dat precies wat hij doet. Verder is er vrijwel niets bekend over deze gemaskerde menselijke berg en juist dat mysterie houdt zijn fans hongerig naar meer. Maar de Saint heeft zo zijn eigen geheimen. Geheimen over de machtige corporatie die zijn luxueuze levensstijl bekostigt en elke beweging die hij maakt nauwlettend in de gaten houdt. Geheimen over de journaliste die in zijn landhuis wordt vermoord. Een geheim verleden dat New Angeles zoals nooit tevoren op haar grondvesten kan laten schudden..."
• Superman 3: Razernij aan het Einde van de Wereld (Kenneth Rocafort + Scott Lobdell) (HC/144p/€19,95)
> "De grootste held van de aarde blijft voor altijd verbonden met Krypton. Hij is de laatste zoon van deze vergane beschaving en hij heeft zijn ondergang dankzij de wijsheid van zijn vader overleefd. Maar hij is niet de enige Kryptonees die is ontkomen. Een geest uit het verleden komt naar de aarde, een Kryptonees die in elk opzicht aan Superman is gewaagd. Hij heet H'El, een verwrongen eerbetoon aan Supermans eigen familie. Zijn doel is Krypton weer tot leven wekken. En als dat ten koste gaat van de aarde dan moet dat maar. Superman en zijn bondgenoten Supergirl, Superboy en de Justice League moeten strijden om het lot van twee werelden. Hun gevecht trekt de aandacht van goddelijke wezens uit de verre ruimte. Het leven van miljarden hangt af van de vraag of Superman is opgewassen tegen de razernij van H'El."
• Superman: Action Comics 4: Hybride (Tony S. Daniel / Tyler Kirkham / Tom Derenick / Philip Tan / Robson Rocha / Batt Norm Rapmund / Jesus Merino / Jonathan Glapion / Julio Ferreira + Andy Diggle / Scott Lobdell / Tony S. Daniel / Mike Johnson / Frank Hannah) (HC/176p/€25,50)
> "Superman is de grootste verdediger van de aarde. Hij rekent zonder moeite af met intergalactische wereldvernietigers, psi-krijgers en wie hem verder ook in de weg staat. Maar kan hij ook een bedreiging aan die uit hemzelf komt? Lex Luthor heeft een manier bedacht om zijn eigen lichaam zich tegen Superman te laten keren. Een hybride virus, gemaakt uit kunstmatige en Kryptonese cellen brengt Superman aan de rand van de dood... maar dat is niet het enige. De geïnfecteerde cellen komen zelf tot leven, en worden een nog groter gevaar. Deze hybride levensvorm en zijn vermogen om de mensheid uit te roeien is even groot als Supermans vermogen om die te redden. Kan de man van staal, met zijn verminderde krachten, het monster tegenhouden dat zijn eigen lichaam heeft gecreëerd? Of zal Lex Luthor de held van de aarde worden... door Superman te verslaan?"
• The Vampire Diaries (Bob Wlacek / Denis Calero / Cat Staggs / Beni Lobel + B. Clay Moore / Matthew D'Ambrosio / Missy Woodward / Jeane Wong / Beau DeMayo) (SC/144p/€13,95)
> "In dit derde deel volgen we de Salvatore familie opnieuw in een reeks gebeurtenissen, waar het verschil in een knaagdieren of mensen dieet duidelijk wordt, waar echte of vermeende vampiers een rol spelen en waar we gewoon elke keer weer bij griezelen, glunderen of grinniken..."


Saga Uitgaven
22/04
TOP
• Garfield Compleet 3: 1982 tot 1984 (HC/320p/€29,99)
> Opnieuw geletterde stroken met voorafgaand achtergronddossiertje.
De Koning van de Ribauds 2 (Ronan Toulhoat + Vincent Brugeas)
(SC/72p/€9,99)
> SC-editie van de in oktober verschenen hardcover, het slot van het eerste tweeluik.
De Macht der Onschuldigen integrale editie cyclus 1: 1. Joshua - 2. Amy - 3. Providence - 4. Jessica - 5. Sergeant Logan (Laurent Hirn + Luc Brunschwig) (HC/304p/€39,99)
> Af en toe kregen we de vraag of een uitgeverij nog van plan is om het door uitgeverij Blitz in vertaling begonnen De Macht der Onschuldigen van Laurent Hirn en Luc Brunschwig voort te zetten. Van de eerste cyclus zijn tussen 1994 en 2000 namelijk de eerste vier delen vertaald, maar niet het afsluitende deel uit 2002. Goed nieuws: Saga Uitgaven bundelde de complete eerste cyclus in een dikke integrale van 304 pagina's. Nog beter nieuws: ditzelfde voorjaar start in vertaling ook de tweede cyclus in afzonderlijke delen. Het verhaal speelt zich zes maanden na de eerste cyclus af. Deze cyclus startte in 2014 in het Frans en telt nu vier delen. David Nouhaud nam het tekenwerk over van Hirn. Voor wie de reeks nog niet kent, volgt nu een inleiding: "New York, eind twintigste eeuw. In volle verkiezingscampagne houdt een golf van geweld de stad in zijn greep, van diep in de Bronx tot de bovenste verdiepingen in Manhattan. Door zijn ramen ziet Joshua Logan, voormalig sergeant van de special forces, een nieuw Vietnam ontstaan... Wie haalt voordeel uit de misdaden van die bloeddorstige bendes? Hoe kunnen eenvoudige burgers zomaar veranderen in moordenaars? Wie manipuleert hen? Net wanneer veiligheid de sleutel van de macht wordt, kan heel New York ten val komen. Voor Logan en miljoenen Amerikanen begint een periode van angst..."
Roze Bottel Integraal 1: 1. De Wonderlijke Avonturen van Roze Bottel en Duifje Vleugelslag - 2. De Luchtbel van de Waarheid - 3. Het Kasteel van de 4 Manen (Dany + Greg) (HC/160p/€29,99)
Roze Bottel Integraal 1: 1. De Wonderlijke Avonturen van Roze Bottel en Duifje Vleugelslag - 2. De Luchtbel van de Waarheid - 3. Het Kasteel van de 4 Manen (Dany + Greg) (HC/160p/€65,00) (luxe met gesigneerde ex-libris)
> Roze Bottel van Dany en Greg hebben we niet voor niets opgenomen in onze selectie van 70 jaar Kuifje-weekblad, het was een van de meest geliefde reeksen. De poëtisch-romantisch-komische avonturen van Roze Bottel en Duifje Vleugelslag komen helemaal terug als een vierdelige, integrale reeks. In de eerste bundel staan de reguliere albums De Wonderlijke Avonturen van Roze Bottel en Duifje Vleugelslag, De Luchtbel van de Waarheid en Het Kasteel van de 4 Manen opgenomen, evenals een speciaal voor deze bundel door Dany compleet hertekend kortverhaal dat in vertaling enkel, ooit, lang geleden, in een pocket van Pep verscheen. Het achtergronddossier is de verantwoordelijkheid van het echtpaar Christelle en Bernard Pissavy-Yvernault dat een groot persoonlijk genoegen ervoer bij het schrijven van de dossiers. De Franse integrale reeks dateert van 2010 tot 2012 en was een uitgave van Joker Editions, die in het Frans Dany's Rooie Oortjes-albums uitgaf. Saga Uitgaven liet alle verhalen opnieuw letteren. In elke bundel staan drie reguliere albums, één tot twee kortverhalen en een dossier van tien tot veertien pagina's. De luxe, met linnen rug en gesigneerde ex-libris, verschijnt in een oplage van slechts honderd exemplaren.
Succubus 5: Nayeli (Gianluca Pagliarani + Thomas Mosdi) (SC/48p/€8,99)
> Softcovereditie van het al in hardcover verschenen album. Volgende maand volgt de SC van deel 6.
Topaze 2 (Eric Hübsch + Serge Scotto / Éric Stoffel naar het toneelstuk van Marcel Pagnol) (HC/72p/€24,99)

> "De goedgelovige en goudeerlijke Topaze is leraar in een pension onder leiding van de strenge meneer Muche, een tiran voor zijn ondergeschikten en kruiperig voor de rijke ouders van de leerlingen. Hij wil die ouders niet mishagen! En dat is precies de fout die Topaze begaat wanneer hij weigert goede punten te geven aan een leerling die ze niet verdiende. Als Muche er bij toeval achterkomt dat Topaze met zijn dochter wil trouwen, ontslaat de kwade Muche hem stante pede. De ontslagen leraar vindt een nieuwe job als secretaris bij een politicus die er een twijfelachtige moraal op nahoudt. Topaze krijgt te maken met louche zaken die wel wat anders zijn dan de lessen moraal die hij aan zijn leerlingen onderwees. Het schaap wordt een wolf..." Slot van het tweeluik.
• Washita 3 (Thomas Labourot + Séverine Gauthier) (HC/56p/€19,99)
> Saga Uitgaven beloofde een maandelijkse verschijning van de vijfdelige reeks Washita en het houdt woord. "Equani gaat verder naar het westen waar hij denkt de oorzaak te vinden van de ziekte die alle fauna en flora in het oosten verwoest. Equani komt erachter dat de ziekte zich veel verder heeft verspreid dan zijn eigen land. Maar een rivaal achtervolgt met zijn kompanen de jonge jager om hem te doden. Equani wordt wel de hand boven het hoofd gehouden door diverse dieren die in hem een kans zien om aan de epidemie te ontsnappen. In een brutaal aangevallen dorp zijn de bewoners bijna allen besmet. Daar stemt Equani ermee in om de kleindochter van het stamhoofd mee te nemen. Zij is de laatste hoop op overleven voor zijn volk."

Collectie Bamboe

Verdun 1: Voor de Storm (Marko / Iñaki Holgado + Jean-Yves Le Naour) (HC/48p/€19,99)
>
Dit wordt een nieuwe reeks voor ons 14-18-overzicht. Verdun vertelt over de beroemde slag die een kantelmoment betekende voor de Eerste Wereldoorlog. "December 1915: de Duitsers lijken een groot offensief voor te bereiden op een van de strategische punten van de Franse verdedigingslinie. Als Verdun valt, zou de oorlog definitief in het voordeel van Duitsland kunnen kantelen. Ondanks de vele waarschuwingen weigert generaal Joffre, opperbevelhebber van de Franse strijdmacht, de zone te versterken. Hij is ervan overtuigd dat de echte strijd in de Champagnestreek zal plaatsvinden. Wanneer er in januari 1916 geen enkele twijfel meer is dat de aanval er komt, ziet het ernaar uit dat het veel te laat is om te reageren. Alleen een mirakel kan Verdun redden." Deze reeks verschijnt enkel in hardcover.


Scratch Books
29/04
TOP
• Hilda 5: En het Woud van Steen (Luke Pearson) (HC/70p/€16,90)
> "Hilda woont met haar moeder in de grote stad Trolberg, in een omgeving waar trollen, elfen en geesten heel gewoon zijn. Via de 'tussenruimte' in hun huis, waar de magische wezens wonen, komen Hilda en haar moeder terecht in een mysterieus, donker woud. Trollenland! Kunnen ze weer veilig thuiskomen? En zijn die trollen wel zo gevaarlijk als ze lijken?"
Ik, Moordenaar (Keko + Antonio Altarriba) (HC/136p/€24,90)
> Dit one-shot door de Spaanse auteurs Keko en Antonio Altarriba legt een toffe premisse voor. Altarriba is een essayist, romanschrijver, criticus, stripscenarist en professor Franse literatuur aan de universiteit van Baskenland. Het verhaal in een notendop: "'Doden is een kunst...' Enrique Rodríguez Ramírez doceert kunstgeschiedenis aan de universiteit van Baskenland. Op 53-jarige leeftijd is hij op het hoogtepunt van zijn carrière. Hij staat op het punt hoofd te worden van zijn afdeling, maar hij valt ten prooi aan academische rivaliteit. Zijn studiegroep getiteld Lichamelijk Geweld in de Westerse Schilderkunst onderzoekt het werk van Bruegel, Grünewald, Goya, Rops, Dix, Grosz, Ensor, Munch en Bacon. Maar zijn echte passie waarin hij zijn hele ziel en zaligheid legt, is radicaler: Ramírez verheft moord tot een van de Schone Kunsten."
Leve de Branding! (David Prudhomme + Pascal Rabaté) (HC/120p/€24,90)
> Dit one-shot is de tweede samenwerking tussen David Prudhomme en Pascal Rabaté (Ibicus, Een Tweede Jeugd) na hun one-shot De Maria van Plastic. Leve de Branding! heeft een strand als decor waar de auteurs nauwlettend verschillende personen in de gaten houden: een dame die twijfelt of ze wel of niet met blote borsten zal bruinen, een meneer die als een krijger voorbereidingen treft om te gaan vissen, kinderen die op het strand en in de zee spelen met een hondje erbij. Het zijn simpele observaties van typische personages die de auteurs hebben georchestreerd als een ballet van vakantiegangers.
De Terugkeer van de Wespendief (Aimée de Jongh) (HC/168p/€24,90) (heruitgave)
> Oog & Blik is gestopt als stripuitgeverij De heruitgave van dit inmiddels verfilmde one-shot verschijnt daarom bij Scratch Books. De heruitgave is aangevuld met een nawoord.
Toen David Zijn Stem Verloor (Judith Vanistendael) (HC/280p/€27,90) (heruitgave)
> Heruitgave, maar nu in hardcover en met een nieuwe cover.


Silvester
29/04
TOP
PAKKET: Hemel in Strijd 1+2 (HC/€29,95) (met kunstdruk)
> Voordeelpakket met de eerste twee delen tijdelijk tegen 29,95 euro in plaats van 33,90 euro. De gratis kunstdruk op A3-formaat krijg je van je winkelier.

Acriborea 5: De Arca-richtlijn (Stéphane Créty + Sylvain Cordurié) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Acriborea, de vorige reeks van de huidige tekenaar van Drakenbloed (zie hieronder) is nu compleet. "Alles blijkt lang van tevoren te zijn gepland. Kolonel Palliger ontdekt dat de Thauma eropuit zijn om de kolonisten te vermoorden, terwijl ze eigenlijk worden geacht de bondgenoten van de kolonisten te zijn in die verduivelde oorlog... De kolonel schakelt daarop de ARCA-richtlijn in, maar is het ergste daarmee afgewend? Slagen Palliger en de jonge piloot Jasper Niemeyer erin om de ondergang van de mensheid te voorkomen?"
Atalante - De Legende 8: De Stieren van Colchis (Manu Grey + Crisse) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> In Atalante - De Legende 8 gaat de zoektocht naar het Gulden Vlies door. "Na het verlaten van de onderwereld worden Atalante en haar metgezellen verwelkomd door koning Aietes en zijn mooie dochter Medea, die Jason niet onverschillig laat. Toch is het een heel andere schat die onze helden begeren: het legendarische Gulden Vlies! De Argonauten zullen echter vele beproevingen moeten doorstaan vóór het bereiken van het doel van hun zoektocht, waaronder de verschrikkelijke stieren van Colchis!"
Drakenbloed 11: Je Bent Mijn Vlees (Stéphane Créty + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> "Commandant Vasquez en tovenaar Accursio Medicis van de Orde van de As zoeken hardnekkig naar de gouden stad. Hannibal Meriadec en zijn troepen achtervolgen hen maar worden in een hinderlaag gelokt op de Orinoco-rivier. Hij dankt zijn redding enkel aan de tussenkomst van zijn dochter Lilith, die een leger doden oproept tegen de Spaanse soldaten. Deze onverwachte hulp is echter niet voldoende om Hannibals vrienden gerust te stellen. Zij verwachten dat, vroeg of laat, het meisje een aanslag pleegt op het leven van haar vader."
De Hel van het Oostfront 3: Verschroeide Aarde (Olivier Speltens) (HC/48p/€16,95) (herdruk)
Hemel in Strijd 1: Rode Duivels (Olivier Dauger + Philippe Pinard) (HC/48p/€16,95)
Hemel in Strijd 2: Kokardes onder Vuur (Olivier Dauger + Philippe Pinard) (HC/48p/€16,95)
> Nu de luchtvaartreeks Hemel in Puin is afgelopen, geeft Silvester het vierdelige Hemel in Strijd van dezelfde makers uit. "Op 10 mei 1940 begint de Blitzkrieg boven Frankrijk. Etienne de Tournemire is een jonge luitenant die net is toegetreden tot het Rode Duivels-escadrille. Tegen alle verwachtingen wisten de Duitse tanks zich een weg te banen door de ondoordringbaar gewaande Ardennen. De Panzerdivisies zetten hun bliksemaanval verder met steun vanuit de lucht, en dreigen bij Sedan de Maas te overschrijden. Dat wordt de beslissende slag: als de Duitsers Sedan innemen, valt heel Frankrijk in hun handen!"
Prins Valiant 27: Jaargang 1963 (Hal Foster) (HC/56p/€16,95)
> "In dit deel staat Noord-Wales op het randje van oorlog. Cidric, de nieuwe koning van het noorden, wil zijn koninkrijk uitbreiden. Koning Arthur stuurt Sir Kay naar Wales om omringende steden te beschermen tegen het geweld van de tiran."
De Verborgen Geschiedenis 30: Ground Zero (Igor Kordey + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€16,95)
> De Verborgen Geschiedenis zit aan deel 30 van de 32 voorziene delen. "Het is aan de vooravond van 11 september 2011. De zwarte monniken willen de bestaande wereldorde op zijn kop zetten. Daartoe hebben ze een aantal moorddadige aanslagen gepland, die op Amerikaanse bodem moeten worden uitgevoerd. Erlin is daarvan op de hoogte. Sterker nog, hij weet op welke datums die aanslagen plaatsvinden. Daarom is het voor hem des te onbegrijpelijker dat er bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten niemand op die dreiging reageert..."


Standaard Uitgeverij
08/04
TOP
Fanny K. 1: Moordgriet (Jean-Marc Krings + Toni Coppers) (SC/48p/€6,99)
> Hier is ze dan: Fanny Kiekeboe in haar eigen reeks. Voor een zeer uitgebreid artikel verwijzen we je door naar hier toen het nieuws over deze spin-off van De Kiekeboes nog heet van de naald was.
• F.C. De Kampioenen 2: Mijn Gedacht! (Hec Leemans) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 3: Buziness Is Buziness (Hec Leemans) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 14: Oma Boma (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 17: Het Geval Pascale (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 20: Supermarkske Slaat Terug (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 21: Kampioenen aan Zee (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 23: De Dader Heeft het Gedaan (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 24: De Wereldkampioenen (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 25: Sergeant Carmen (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 27: Vertongen en Zoon (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 31: Kampioenen op Wielen (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 32: De Zeep-Serie (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 36: De Trouwpartij (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 37: Kampioenen op Latten (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 38: Buffalo Boma (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)

• F.C. De Kampioenen 49: De Kampioenen in het Circus (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 50: 50 Kaarsjes... (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 58: Het Geheim van de Kampioentjes (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 62: Oma Boma (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 65: De Kampioenen in Pampanero (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 68: De Pil van Pol (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen: De Maffia-Special: 2. Mijn Gedacht! - 53. Don Padre Padrone - 81. De Kampioenen in Rio (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/120p/€9,99)
> Drie maffiaverhalen met aangepaste spelletjes.
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 9: De Laatste Vampier (Wim Swerts / Vanas + Hec Leemans) (SC/32p/€5,99) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 19: De Schaduw van Fantomark (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€5,99)
> "Mark snuffelt tussen de oude boeken van Fernand. Eén boek interesseert hem bijzonder: De avonturen van Fantomark, een gemaskerde wreker van voor de Eerste Wereldoorlog. Wanneer Mark tegen het boekenrek leunt, stort het gevaarte in en raakt hij bedolven onder de boeken. Als hij terug wakker wordt, ontdekt Mark dat hij ineens Fantomark is en leeft in de Belle Epoque..."
• De Kiekeboes 96: De Incabouter (Merho met medewerking van Rik Dewulf en Peter Koeken) (SC/48p/€5,99) (herdruk)

De Kiekeboes 120: Joyo de Eerste (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Peter Koeken) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 121: De Kangoeroeclub (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Peter Koeken) (SC/48p/€5,99) (herdruk)

• De Kiekeboes 122: Doodeenvoudig / Eenvoudig Dood (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Peter Koeken) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
De Kiekeboes 129: Grof Wild (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Peter Koeken naar de roman van Pieter Aspe) (SC/48p/€5,99) (herdruk)

• De Kiekeboes 137: Bistro Dodo (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Peter Koeken + Merho / Ivan Adriaenssens) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 139: Zonder Vuur (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Peter Koeken + Merho / Ivan Adriaenssens) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
• De Kiekeboes 141: De Dode Brievenbus (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Kristof Fagard) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
• Nero: De Premières 6: Jan Spier - De Blauwe Toekan (Marc Sleen) (SC/48p/€9,99)
> Zesde deel in de negendelige reeks Nero: De Premières met het verhaal De Blauwe Toekan waarin krachtpatser Jan Spier voor het eerst opduikt. Speciaal voor deze reeks is het album voor het eerst ingekleurd.
Suske en Wiske 300: Het Machtige Monument (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)

Suske en Wiske 317: Het Bizarre Blok (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
• Suske en Wiske 320: De Tirannieke Tor (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
Suske en Wiske 321: Het IJzeren Duel (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
• Suske en Wiske 322: De Vliegende Rivier (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
Suske en Wiske 327: Het Gebroken Dorp (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
Suske en Wiske 328: Sterrenrood (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)
Suske en Wiske 333: De Bibberende Bosch (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99) (herdruk)


Standaard Uitgeverij / Marvel
15/04
TOP
• All New X-Men 008 (Brian Michael Bendis / Giuseppe Camuncoli / Esad Ribic / Stuart Immonen / Wade Von Grawbadger / Andrew Currie / Tom Palmer + Jason Aaron) (SC/72p/€6,99)
• Iron Man 008 (Joe Bennett / Luke Ross / Scott Hanna + Kieron Gillen) (SC/72p/€6,99)
• The Superior Spider-Man 008 (Ryan Stegman / Giuseppe Camuncoli / John Livesay / John Dell + Dan Slott) (SC/72p/€6,99)
• Uncanny Avengers 008
(Daniel Acuña / Sanford Greene + Rick Remender) (SC/72p/€6,99)


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
08/04
TOP
Fanny K. 1: Moordgriet (Jean-Marc Krings + Toni Coppers) (HC/48p/€65,00) (luxe met prent)
• Nero: De Premières 6: Jan Spier - De Blauwe Toekan (Marc Sleen) (HC/48p/€59,99) (luxe met prent)
• Nero: De Premières 6: Jan Spier - De Blauwe Toekan (Marc Sleen) (HC/48p/€99,99) (superluxe met prent)


Strip2000
15/04
TOP
De Ruyter 4: De Tocht naar Chatham (Pieter Hogenbirk + Herman Roozen) (SC/40p/€8,95)
> Eerste lange avontuur als herdenking van het historische feit dat de Nederlandse zeevaarder Michiel De Ruyter 350 jaar geleden het Kanaal overstak met een vloot van tweehonderd schepen om het de Engelsen knap lastig te maken. Het verhaal is doorspekt met historische feiten en anekdotes die op het einde worden toegelicht.
Ype 10: Nader tot Y (Ype Driessen) (SC/64p/€9,95)
> Ypes manier om het rampjaar 2016 het hoofd te bieden.
Zoo & Zo 1 (Abe Borst + Ype Driessen) (SC/48p/€7,95)
> Strookjesstrips uit Kidsweek over een dierentuin, de bewoners, verzorgers en bezoekers.


Strip2000 / Syndikaat
15/04
TOP
• Peer de Plintkabouter 5: De Tydfout (Marq van Broekhoven) (SC/48p/€8,95)
> Eerste lange avontuur van kabouter Peer die met zijn neef een onvrijwillige reis naar de verre toekomst maakt.


Uitgeverij De Fontein
22/04
TOP
Poptropica 1: Het Geheim van de Landkaart (Kory Merritt + Jack Chabert naar een idee van Jeff Kinney) (HC/112p/€12,50)
> Nieuwe komische avonturenreeks op pocketformaat voor de jeugd naar een idee van Jeff Kinney, de auteur van Het Leven van een Loser. Bezoek ook www.poptropica.com. "Wanneer hun luchtballon in een storm terechtkomt, dreigt er groot gevaar voor Mya, Boyan en Jordy. Ze landen op een tropisch eiland in Poptropica, het verborgen eilandenrijk. Een mysterieuze landkaart helpt ze in hun zoektocht terug naar huis. Maar dan kruist de duistere Octavius hun pad. Hij heeft andere plannen met de landkaart. Hoe kan Octavius worden uitgeschakeld? En… vinden de drie ooit hun weg naar huis?"
Poptropica 2: Expeditie Verdwaald (Kory Merritt + Jack Chabert naar een idee van Jeff Kinney) (HC/112p/€12,50)
> "Mya, Boyan en Jordy zijn Octavius te slim af geweest; ze zijn met de mysterieuze landkaart ontsnapt. Maar de kaart doet wat hij zelf wil. En het lijkt er niet op dat hij hen helpt om de weg naar huis te vinden. Het drietal is hopeloos verdwaald op de zeeën van Poptropica. Water en voedsel raken op. Maar er dreigt een groter gevaar, want Octavius is niet de enige die hen zoekt. Zijn de vrienden verder van huis dan ooit?"


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel