Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in november verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Blake en Mortimer
Bonte
Brabant Strip vzw
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Don Lawrence Collection
Dupuis
EurEducation
Glénat
De Harmonie
Loeb
Le Lombard
Lucky Comics
Mediageuzen
Oogachtend
Personalia
Scratch Books
Silvester

Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
Uitgeverij De Boemerang
Xtra
 
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: novemberdecember
2017: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktober
 
Arboris
26/11
TOP
Apache Junction 1: Wolven in de Schemering (Peter Nuyten) (heruitgave met nieuwe cover)
> Dit album verscheen al eens bij Silvester, nu is het ook als softcover verkrijbaar zoals het ook het geval is met deel 2.
• Apache Junction 2: Schaduwen in de Wind (Peter Nuyten)
De Complete Tanguy en Laverdure 6: Trammelant in de Woestijn: 13. Luitenant Boemboem - 14. Strijd in de Woestijn - De Stoorzender - Golflengte 268.5 - Spionnen in de Sahara (Jijé + Jean-Michel Charlier) (HC)
De Complete Tanguy en Laverdure 6: Trammelant in de Woestijn: 13. Luitenant Boemboem - 14. Strijd in de Woestijn - De Stoorzender - Golflengte 268.5 - Spionnen in de Sahara (Jijé + Jean-Michel Charlier) (HC/luxe met ex-libris)
> Trammelant in de Woestijn bundelt opnieuw extra lange verhalen van Jijé en Jean-Michel Charlier. Het Complete in de reeksnaam gaat meer dan ooit op voor deze bundel want voor de oorspronkelijke albumpublicaties werden de verhalen ingekort. "Voor de reeks Tanguy en Laverdure schreef auteur Jean-Michel Charlier graag verhalen die zich uitstrekten over twee albums. Dat stelde hem in staat dieper in te gaan op de personages en intriges waar zijn helden mee te maken kregen. De twee verhalen van albumlengte die de kern van dit boek vormen, zijn ook zo'n dubbelverhaal dat zich grotendeels afspeelt in het fictieve in het Midden-Oosten gelegen land Sarrakat, waar de politieke situatie overigens veel lijkt op Jordanië. De verhalen zijn destijds in ingekorte versie in album verschenen. De toen weggelaten stroken zijn in deze uitgave uiteraard weer toegevoegd. De overige drie verhalen in dit boek zijn elk zestien bladzijden lang en spelen aan het eind van de jaren 1950. Deze verhalen stonden los van de hoofdreeks en werden eind jaren 1960 en 1970 in de pocketreeks Pepparade gepubliceerd. Een uitgebreid dossier met zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en Jijé, en diverse pagina's die nog nooit in het Nederlands verschenen, zijn aan het boek toegevoegd."
Durango 17: Jessie (Iko + Yves Swolfs)
Durango 17: Jessie (Iko + Yves Swolfs) (HC)
> Dit is het eerste album door tekenaar Iko, bekend van Duisternis dat bij Daedalus verschijnt. Wat er daarna volgt, is nog koffiedik kijken. Yves Swolfs heeft twee andere scenario's klaarliggen, maar Iko moet eerst nog het slot van de reeks Duisternis tekenen op scenario van Christophe Bec. Swolfs ontwikkelt ondertussen een nieuw westernproject in vier delen dat zich vlak voor de Amerikaanse Burgeroorlog zal afspelen. De verhalen voor nieuwe delen van De Prins van de Nacht zijn ook al klaar, maar het tekenen ervan laat op zich wachten. Deel 7 wordt getekend door Swolfs, de delen 8 en 9 neemt Thimothée Montaigne voor zijn rekening. Voor een futuristische sequel van die reeks vindt hij geen geschikte tekenaar.
Hindenburg 2: De Arrogantie van de Lafaards (TieKo + Patrice Ordas / Patrick Cothias) (HC)
> Hardcover van de onlangs verschenen softcover. Lees hier een bespreking van deel 1.
• In het Land van Horus: Eerste Bundeling: De Discipelen van Maât: 1. Khaemoeaset of de Wet van Maât - 2. Meresankh of de keuze van Seth (Isabelle Dethan) (HC)
> Deel 5 staat ook alweer een eeuwigheid gepland. In afwachting herlezen we nog eens de eerste twee delen die nu gebundeld zijn.
Koblenz integrale uitgave: De Jacht op de Levensjaren: 1. De Wanhoop van een Geest - 2. Tijdens een Maanloze Nacht in Carthago - 3. De Laatste Winter in Ishiyama - 4. M voor Anarchie (Thierry Robin) (HC)
> De compleet vierdelige reeks. Hier vind je besprekingen van alle losse albums. Van Thierry Robin verscheen onlangs nog een gebundelde uitgave van De Dood van Stalin, geschreven door Fabien Nury.


Ballon Comics
26/11
TOP
Filip & Mathilde 1: Cirque Royal (Charel Cambré)
> Dit is in feite geen nieuwe reeks, maar gewoon een nieuw album van de gagreeks die Charel Cambré al jarenlang voor het weekblad Story maakt. Filip & Mathilde is de opvolger van Filip van België waarvan twee albums bij Strip2000 verschenen. Verdere albums van deze gagreeks zullen bijgevolg niet langer bij Strip2000 verschijnen. Vóór de echte Filip koning werd, verschenen er zes albums over zijn vader (de reeks Albert & Co) bij Glénat (deel 1-5) en Ballon Comics (deel 6) en de bundel De Dikke Albert bij Strip2000.
• Jommeke 162: De Zwarte Parel (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 179: Paniek op de Akropolis (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 238: Kamperen Is Plezant (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 239: Graaf Dondersteen (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> De delen 162 en 179 beleven hun vijfde druk. Voor de delen 238 en 239 zitten we pas aan de tweede druk.
• De Jommekescollectie 1: deel 1-27 (Jef Nys)
• De Jommekescollectie 2: deel 28-55 (Jef Nys)
> De eerste 275 delen van de reeks werden voor een bank in 55 albums gebundeld met speciale covers. De ruggen vormen samen een mooie tekening. Per collectie betaal je 115 euro.
Voetbalgek! 12 (Olivier Saive + Christophe Cazenove / Henri Jenfèvre / Olivier Sulpice)
Wielergek! 11 (Alain Julié + Jean-Luc Garréra)


Blake en Mortimer
05/11
TOP
• De Avonturen van Blake en Mortimer 10: Het Halssnoer van de Koningin (Edgar P. Jacobs) (herdruk)


Bonte
26/11
TOP
Hansje integraal: Hansje en de Gouden Ibis - Hansje en de Prins van Jitomir - Hansje Toreador - Hansje en Mylady 66 - Hansje en het Geheim van de Tovenaar - Hansje Contra Number One - Hansje naar Amerika - De Terugtocht van Rosie - Hansje tegen de 5e Colonne (Berck + Yves Duval / Jacques Acar) (HC)
> Hansje is een oude reeks uit het weekblad Kuifje uit de periode 1961-1967, getekend door Berck op scenario van voornamelijk Yves Duval. Hansje is een jonge trommelaar in het leger van Napoleon Bonaparte. Hij beleeft zo'n beetje overal ter wereld komische spionageavonturen. De integrale in hardcover (te vergelijken met Bontes Zilverpijl-bundeling) bevat alle negen verschenen albums, aangevuld met losse tekeningen, aankondigingen van elk verhaal, covers voor Kuifje en het Duitse Zack, speciale strippagina's. We hebben begrip voor de zwart-wituitvoering, maar daarmee zullen we wel Bercks voortreffelijke kleurinzicht moeten missen. Hij koos dikwijls voor een niet-alledaags kleurenpalet — waarvoor hij zich al eens moest verantwoorden voor onder meer zijn gele hemels — dat pas later bij anderen navolging kreeg.


Brabant Strip vzw
26/11
TOP
Collectie Fenix
• 117. Nieuwe Fratsen van Tijl en de Lamme Tijl Uilenspiegel (Gray)
> "In 1955 verschenen in Zonneland vier kortverhaaltjes van Tijl Uilenspiegel die werden doorgenummerd tot in totaal dertig pagina's. Het verhaal begint met de eerste kennismaking van de lezer met Tijl Uilenspiegel als zoon van een arme kleermaker uit Damme. Dit terwijl Gray al een aantal verhalen had getekend waarvan er een paar in albumvorm waren uitgekomen bij uitgeverij Altoria in Averbode. In dit album maakt Tijl voor het eerst kennis met zijn goedmoedige dikke vriend Lamme Goedzak. Een secret origin avant la lettre die Brabant Strip uiteraard in kleur uitgeeft. Dit verhaal verscheen oorspronkelijk in Zonneland van 18 november 1956 tot 9 juni 1957.
• 118. De Daverende Daden van Dees Dubbel en Cesar!: De Golvenstraler (Rik Clément)
> Ondertussen het elfde album van Dees Dubbel en Cesar in de Collectie Fenix.
• 119. Pluk: Pluk en de Valsmunters (El Anton)
> Het vervolg op het album dat vorig jaar verscheen. De enige bestaande platen van het onafgewerkte en ongepubliceerde derde verhaal Pluk en de Kroonjuwelen van Harakistan zullen ter vervollediging in Brabant Strip Magazine opgenomen worden.


Casterman
26/11
TOP
Alex 35: Het Goud van Saturnus (Marco Venanzi + Pierre Valmour)
> Het was al van 2012 geleden dat Marco Venanzi een Alex-album publiceerde. Deel 31, De Schaduw van Sarapis, was niet zijn eerste bijdrage aan de reeks. Twee jaar tevoren schreef en tekende hij ook deel 29, Het Testament van Caesar (2010), toen het eerste album dat verscheen na het overlijden van Jacques Martin. Het Goud van Saturnus is zijn derde Alex-album. Het is tevens het eerste album in de reeks dat geschreven is door Pierre Valmour (Lois). Hij situeert het verhaal chronologisch tussen de albums De Verloren Legioenen (deel 6) en De Laatste Verovering (deel 32). We vinden er Garofula weer in terug, de agent van Pompeius en Julius Caesar voor deze laatste de Rubicon overstak in De Laatste Verovering. Caesar heeft zijn kamp laten opslaan in de Alpen en stuurt Alex naar Rome om Cicero te ontmoeten die zijn zaak moet bepleiten. Maar Cicero kan niet kiezen tussen de twee kemphanen. Zij hebben allebei nood aan geld om hun legionairs en huurlingen te betalen voor het tot een treffen komt.
De Cambridge Five 2: 54 Broadway (Olivier Neuray + Valérie Lemaire)
> "Terwijl het fascisme zijn hoogtepunt bereikt en een oorlog onafwendbaar is, maken vijf studenten uit Cambridge zich klaar voor een spannende missie: infiltreren, informatie verzamelen en zo bijdragen aan de vernietiging van de vijand. Die vijand is het fascisme. De Cambridge Five vormen de ideale pionnen voor het communistische spionagenetwerk van de Sovjet-Unie. Hun sterkte? Na hun studies kan het vijftal hoge posities in de Britse maatschappij bekleden. Zo kunnen ze infiltreren in de inlichtingendienst en in de hoogste kringen van de staat. Perfect om het communisme en de Sovjet-Unie naar een overwinning te loodsen! Maar dat gaat niet zonder slag of stoot: ze stellen zichzelf in vraag en moeten opofferingen maken… In dit tweede en laatste deel wordt de rol van de Cambridge Five in de aanvang en het verloop van de Tweede Wereldoorlog duidelijk: een onzichtbare maar cruciale rol die de maatschappelijke orde volledig verstoorde."
Canardo 24: De Dood Heeft Groene Ogen (Pascal Regnauld + Benoît Sokal / Hugo Sokal) (HC)

> "Canardo verneemt dat zijn vriend, commissaris Garenni om het leven gekomen is. Tijdens de begrafenis ontmoet hij Garenni's dochter, die hij sinds haar kindertijd niet meer gezien heeft. Ze is intussen in haar vaders voetsporen getreden en werkt bij de politie. Ze is ervan overtuigd dat haar vader vermoord is en spoort Canardo aan om op onderzoek te gaan. Dat leidt hem naar Belgamburg..."
• De Oorlog van de Lulu's 4: Het Afscheid (Hardoc + Régis Hautière)
> De Oorlog van de Lulu's breidt van vier delen uit naar zes. In deel 4, Het Afscheid, is de Eerste Wereldoorlog nog niet voorbij. "Augustus 1917. De Lulu's arriveren in België. In dit land, waar de bevolking ondanks de Duitse bezetting toch haar levensvreugde behouden heeft, ontmoeten ze heel wat kleurrijke figuren. Ze leggen samen met een olifant, een groep boeren en een fotograaf stukken van hun lange tocht af. Daarbij verliezen ze op geen enkel moment hun doel uit het oog: terugkeren naar het geboortedorp van Lucy, waar de grootouders van het meisje hopelijk nog steeds wonen!"
Nestor Burma 11: Nestor Burma tegen QED (Emmanuel Moynot naar Léo Malet) (HC)
> "1942, Parijs. De nazi's bezetten de Franse hoofdstad. Nestor Burma, die nog maar net weg is uit het krijgsgevangenenkamp, kan zijn detectiveagentschap Fiat Lux maar met moeite draaiende houden. Toevallig komt hij de buit van een overvallen goudtrein uit 1938 op het spoor. Op dat moment verschijnt er ook een onbekende, charmante dame in zijn leven. En zoals altijd laat zijn verstand hem in de steek zodra hij verliefd wordt. De problemen stapelen zich al gauw op: de detective botst op argwanende agenten, romantische criminelen en daar bovenop krijgt hij al het uitschot van die tijd op zijn nek. Dit is een van de donkerste albums uit de reeks, gelijkaardig aan de dramatische ontknoping in het album Sluiers over de Pont de Tolbiac. Dit verhaal, dat zich afspeelt enkele maanden na 120, Rue de la Gare, is het tweede avontuur van de energieke speurneus in bezet Parijs."


Daedalus
26/11
TOP
De 7 Wonderen 4: De Tempel van Artemis - 585 v. Chr. (Antonio Sarchione + Luca Blengino)
> SC-editie van de eerder verschenen HC.
Complot 3: De Slag om Hamburger Hill (Stéphane Perger + Gihef)
> SC-editie van de eerder verschenen HC.
Dwergen 3: Aral van de Tempel (Paolo Deplano + Nicolas Jarry) (HC)
> "Een gouden kubus, beschreven met geheime tekens, is opgedolven uit de ingewanden van een verstevigde vesting in het zuiden. Het artefact, daterend uit een ver verleden, trekt in hoge mate de aandacht van de meesters van de Orde van de Tempel, die terstond een groep mensen verzamelen om ter plaatse de zaak te onderzoeken. Maar het kwaad laat zich al gelden door de meest donkere kanten van de dwergen bloot te leggen."
Elfen 10: Zwarte Elf, Somber Hart (Ma Yi + Marc Hadrien) (HC)
> "Gaw'yn woont niet langer in de citadel van Slurce, de plek waar hij opgeleid werd om zoals elke Zwarte Elf een meedogenloze killer te worden. Zijn eerste opdracht is het uitmoorden van de familie Su Glemantes die de troon in de stad Scarande zal erven. Gaw'yn slaagt erin om als leermeester aan de slag te gaan bij het gezin en bedenkt een ingenieuze valstrik om zich van hen te ontdoen. Nochtans zal alles niet volgens plan verlopen. De aanwezigheid van de bevallige Dyfeline brengt hem immers sterker in de war dan hij zich had kunnen voorstellen. Die gevoelens zijn in tegenspraak met zijn aard. Is hij echt zo zwart als hij dacht?" Het auteursduo maakte ook al deel 5. Van tekenaar Ma Yi verschijnt volgend jaar de vertaling van het zeer knappeYuna, geschreven door Jacques Lamontagne (De Druïden).
Frontlinies 3: LRDG (herfst 1941) (Bane + Jean-Pierre Pécau) (HC)
> Elk verhaal is een afgerond verhaal (zie ook deze bespreking van deel 1 en 2) dat zich telkens in een andere periode en op een andere plaats afspeelt. Deel 3 situeren Bane en Jean-Pierre Pécau in de herfst van 1941 in de Libische woestijn. "De Engelsen leveren al maanden slag met de Italianen in Libië, maar alles dreigt te kantelen met de komst van het Afrikakorps. Yates, die deel uitmaakt van de Long Range Desert Group, de beruchte woestijnschorpioenen, is belast met de vernietiging van de Duitse vliegvelden. Als hij terugkeert van zo'n operatie, krijgt hij orders om de colonne van Leclerc te vervoegen. Toevallig loopt hij bij de Vrije Fransen Milou tegen het lijf. De twee eenheden krijgen de opdracht om een Italiaans HK aan te vallen."
• De Horla (Guillaume Sorel naar de roman van Guy de Maupassant) (HC)
> De Horla is een verstripping van de roman van Guy de Maupassant door Guillaume Sorel (Hotel Particulier, Typhaon, De Laatste Dagen van Stefan Zweig). Het is een prachtig geschilderd one-shot van 64 pagina's. "De verteller leidt een rustig leven in zijn huis aan de rand van de Seine wanneer er vreemde dingen beginnen te gebeuren. Iemand drinkt aan de waterkruik op zijn nachtkastje, objecten verdwijnen of breken, een bloem wordt opgepikt door een onzichtbare hand... Beetje bij beetje ontdekt de verteller met zekerheid dat er een bovennatuurlijk wezen in het huis rondwaart. Erger nog: het wezen, de Horla genoemd, heeft hem in zijn macht... De Horla of de man, een van beide moet wijken. De Horla is een van de fantasierijke verhalen geschreven door de Maupassant aan het einde van zijn leven, toen hij afgedwaald was in zijn waanzin. Het verhaal werkt de lezer op de zenuwen, en gaat in op hedendaagse thema's als angsten en depressie."
Het Narrenschip 4: Werk aan de Winkel (Turf)
> SC-editie van de eerder verschenen HC.
USA über Alles 1: Project Aurora (Maza + Jean-Pierre Pécau / Fred Blanchard) (HC)
> USA über Alles is de start van een trilogie naar het voorbeeld van Wunderwaffen waarvan deze week ook deel 6 verschijnt. Beide reeksen zijn door Maza getekend, maar het scenario van USA über Alles, eveneens een uchronie met de luchtvaartwedloop tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog, is van de hand van Jean-Pierre Pécau. Ook deze reeks verschijnt eerst in een gelimiteerde hardcover voor er een softcover verschijnt in de maand erna. "De Anglo-Amerikaanse strijdkrachten hebben een vredesbestand gesloten met de Duitsers na een complot tegen Hitler, maar aan het Oostfront woedt de strijd verder. Met de steun van Amerika binden de Duitsers de strijd aan met de troepen van Stalin die weigert de wapens neer te leggen. In Frankrijk, dat onder Amerikaans protectoraat staat, lijkt men de oorlog zo snel mogelijk te willen vergeten, ook al staat het land op het punt opnieuw te worden onderworpen. Ditmaal door de Amerikanen welteverstaan... Frankrijk, 1947. Nicolas Charlier, een van Frankrijks beste piloten verschijnt terug op het toneel nadat hij kon ontsnappen uit een bolwerk van de sovjets. Zijn vroegere werkgever, de vliegtuigbouwer Marcel Dassault, wil hem betrekken bij de ontwikkeling van een nieuw type Amerikaanse bommenwerper, die in het grootste geheim wordt gebouwd."
• Wunderwaffen 6: Het Antarcticaspectrum (Maza + Richard D. Nolane) (HC)
> "1946, na de verrassende mislukking van de landing op 6 juni 1944 richten de speciale vliegtuigen van de nazi's een ware slachting aan onder de geallieerde luchtmacht. In een meedogenloze race tegen de tijd brengen de Cargo-U-Boote het Wunderwaffensquadron van Murnau naar de basis van Neuschwabenland, terwijl er een aanval door de Engels-Franse marineluchtvaart dreigt. Tezelfdertijd wordt het mysterie van het metalen ding onder het Antarctische ijs alleen maar groter. De interesse van de Ahnenerbe is gewekt, net zoals die van Himmler in hoogsteigen persoon."


Dargaud
26/11
TOP
Amazonia 1 (Bertrand Marchal + Rodolphe / Léo)
> Amazonia is na Kenya en Namibia de derde cyclus met dezelfde personages en door dezelfde makers. Co-scenaristen Léo en Rodolphe verlaten het Afrikaanse continent en ruilen het in voor het Zuid-Amerikaanse. De nieuwe setting wordt het Amazonewoud in Brazilië in 1949. In een Engelse nederzetting aan de oever van een zijtak van de grote rivier laat een fotograaf vreemde foto's na voor hij zijn laatste adem slaakt. Een priester neemt ze mee naar het Engelse consulaat in Manaus. Op een van de foto's staat een wezen dat niets menselijks heeft. Meer is er niet nodig om MI6 en zijn speciale agente Kathy Austin in te lichten.
Arthus Trivium 2: De Derde Magiër (Juan Luis Landa + Sandro Raule)
> Arthus Trivium was eind vorig jaar een complete voltreffer. Een vervolg mocht niet lang uitblijven. Nu is het zover. Deel 2 is het slot van de eerste cyclus met epische gevechten en wraak in het Frankrijk van de zestiende eeuw. "De legioenen van de levende doden hebben het op de troon van de jonge koning Charles IX gemunt. Kunnen Nostradamus en zijn drie leerlingen een drama voorkomen?"
Barracuda 6: Bevrijding (Jérémy Petiqueux + Jean Dufaux)
> Barracuda 6 is het vooropgestelde slot van de reeks. "De piraten gaan tot het uiterste om de Kashar-diamant te bemachtigen. Kapitein Blackdog en de Rode Valk vertrekken met de Barracuda op ramkoers richting Puerto Blanco. Tegelijk leidt Raffy de aanval van op het vasteland. In tegenstelling tot de meeste Spanjaarden heeft de zoon van Blackdog het bloedbad op Puerto Blanco overleefd. Ook broeder Esteban zet alles op alles om de diamant eindelijk in handen te krijgen. Het wordt een strijd op leven en dood." Jérémy Petiqueux werkt momenteel met Alejandro Jodorowsky aan een nieuwe, historisch gesitueerde reeks en hij laat zich ook niet onbetuigd als scenarist voor nog een ander project.
Djinn 13: Kim Nelson (Ana Mirallès + Jean Dufaux)
> Met dit album nemen we afscheid van de reeks en daarin verschijnt de mysterieuze Kim Nelson opnieuw op het toneel. "Na haar reis door Afrika, de zoektocht naar de zwarte parel, de avonturen in Calcutta en de kennismaking met de Rani van Eschnapur, treffen we Kim in het heden. Stroomt het bloed van de Djinn ook door haar aderen?"
• De Laatste Grens 3 (Icar + Léo)
> De 'sf-western' De Laatste Grens vervolgt met deel 3. "Niets gaat zoals gepland op de planeet Tau Ceti 5, de onherbergzame, buitenaardse stad. In het derde deel worden de tengere Jane Jones en haar broer, de aan een rolstoel gekluisterde John, opnieuw op de proef gesteld. Zij proberen orde op zaken te stellen in een kolonistenwereld vol gemuteerde wezens en futuristische decors. En dan zijn er nog de malafide veeboer Burton en de geheimzinnige Sledge, een oude bekende van Jane Jones." Later deze maand verschijnen van scenarist Léo ook nog het eerste deel van de cyclus Amazonia (na Kenya en Namibia) en de nieuwe sf-reeks Mermaid Project.
Mermaid Project 1 (Fred Simon + Corine Jamar / Léo)
Mermaid Project 2 (Fred Simon + Corine Jamar / Léo)
> Nog meer Léo (zie ook Amazonia en De Laatste Grens)! En zelfs een inhaalmanoeuvre. De auteur van Aldebaran en een trosje vervolgcyclussen en spin-offs schrijft in samenwerking met Corine Jamar de reeks Mermaid Project voor Fred Simon. Jamar is de vrouw van Dargaud-uitgever Yves Schlirf. Zij schreef zelf al de trilogie De Dochters van Afrodite (getekend door André Taymans). Fred Simon kennen we van het nog steeds niet in vertaling voltooide Rails en het vierluik Clownvisje. Mermaid Project speelt zich af op de aarde in de nabije toekomst. De wereld onderging zware klimaat- en economische veranderingen. In die wereld ontspint zich een detectiveverhaal met een onderzoek naar het verdwenen lichaam van een overleden meisje. Zij werkte in New York voor het bedrijf Algapower dat gespeciaiseerd is in de productie van methaan, een vervangmiddel voor het zeldzaam gewordne petroleum. Algapower doet aan genetische manipulatie van algen om daar energie uit te halen. De Franse inspecteur die met het onderzoek is belast, heeft een broer die voor datzelfde bedrijf werkt en kan terplaatse op onderzoek gaan. Ze ontdekt dat de activiteiten van het bedrijf zich niet beperken tot energieontginning en dat de experimenten verder gaan dan het denkbare.
Ster van de Woestijn 3 (Hugues Labiano + Stephen Desberg / Enrico Marini)
> Van Enrico Marini verschijnt volgende maand De Adelaars van Rome 5. Van zijn eerdere westerntweeluik Ster van de Woestijn is er nu deze prequel waarvan Marini de co-scenarist is met Stephen Desberg. Hugues Labiano staat nu in voor de tekeningen. Deel 3 is het eerste deel van een tweeluik dat zich dus vóór de gebeurtenissen in het eerste tweeluik afspeelt. "Het vreedzame bestaan van een indianenstam wordt volledig verstoord door aanvallen van gewetenloze cowboys en diepgelovige kolonisten. Het is het begin van een reeks zware conflicten. Ze zijn de voorbode van de tragedie van de Ster van de woestijn..."
Vincent: Heilige tussen de Musketiers (Martin Jamar + Jean Dufaux) (HC)
> Martin Jamar en Jean Dufaux werkten na De Rovers van Keizerrijken en Dubbelmasker opnieuw samen aan het historische one-shot Vincent: Heilige tussen de Musketiers. Op hun eigen manier vertellen ze het verhaal van Vincentius a Paulo (1581-1660), een Franse heilige die verschillende caritatieve ordes en congregaties stichtte. In 1643 werd hij lid van een raad die medezeggenschap had bij het benoemen van bisschoppen. Hij stond de Franse koning Lodewijk XIII bij aan diens sterfbed. Naar zijn voorbeeld werd de Sint-Vincentiusvereniging gesticht, een internationale katholieke vereniging van leken in dienst van noodlijdenden waar ook een Belgische en Nederlandse tak van werd opgericht. Sint Vincent is de patroon van alle liefdadigheidsverenigingen en van ziekenhuizen. Jean Dufaux maakt er een portret van waarin moord en macht niet ontbreken.
XIII Mystery 10: Calvin Wax (Corentin Rouge + Fred Duval)
XIII Mystery 10: Calvin Wax (Corentin Rouge + Fred Duval) (HC)
XIII Mystery 10: Calvin Wax (Corentin Rouge + Fred Duval) (HC/luxe met ex-libris)
> Corentin Rouge tekende Juárez, Milan K. en Rio en hij is de zoon van Michel Rouge (Hemelsluizen, Comanche). Fred Duval is de scenarist van onder meer Hauteville House, Nico, Travis, UUR U en Wonderball. Hij bedacht een afgerond verhaal over de nummer II van het complot waar XIII een uitvoerende kracht van was. In de hoofdreeks XIII was Calvin Wax de vicepresident en minister van defensie onder Joseph Galbrain en probeerde met generaal Standwell en kolonel McCall een staatsgreep te plegen. Hij had het voornemen om zonder Wally Sheridan een dictatuur te installeren nadat hij een derde wereldoorlog had ontketend. XIII en Jones konden hem in een hinderlaag lokken waarop hij zelfmoord pleegde voor de militaire politie hem bij de lurven kon grijpen. Hij kwam voor in de albums SPADS en Rood Alarm, deel 4 en 5.


Dark Dragon Books
14/11
TOP
• Druuna integraal 2: 3. Creatura - 4. Carnivora (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC)
• Druuna integraal 3: 5. Mandragora - 6. Aphrodisia (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC)
• Druuna voordeelpakket 2+3 (Paolo Eleuteri Serpieri) (2 x HC met ex-libris)
> Weer twee bundelingen, samen goed voor vier verhalen uit de erotische, of eigenlijk pornografische sf-reeks, aangevuld met een uitgebreid dossier. Van Paolo Eleuteri Serpieri verschijnt volgend jaar de vertaling van zijn Tex Willer-album bij Uitgeverij HUM! en hij heeft werkt aan een nieuw album van Druuna.
• De Papieren Tijger integraal (Mark de Jonge)
> Integrale editie van de twee verhalen.
Retroworld integraal (Cédric Peyravernay / Bazal + Patrick Galliano naar de roman van Julia Verlanger)
> Softcovereditie van de eerder verschenen, dubbeldikke hardcover.
Star Wars: Confrontatie op Smokkelaarsmaan 2 (Simone Bianchi + Jason Aaron)
> "Skywalker weet dat hij nog een lange weg te gaan heeft als hij ooit een echte Jedi wil worden. Op zoek naar een richting voor zijn lotsbestemming komt hij op de beruchte smokkelaarsmaan Nar Shaddaa tercht, waar zijn lichtzwaard hem het doelwit van een sluwe dief maakt. Kort hierna wordt hij de gevangene van Grakkus de Hutt, een clandestiene verzamelaar van Jedi-artefacten. Intussen zijn prinses Leia en Han Solo ook voor verschillende verrassingen komen te staan. Op hun speurtocht naar een geschikte locatie voor de nieuwe rebellenbasis kwamen ze keizerlijke patrouilleschepen tegen. Als ze zich verschuilen op een afgelegen planeet hebben ze een schokkende ontmoeting met een vrouw, die beweert dat ze Sana Solo is, de vrouw van Han Solo!" Vervolg van de trilogie.
Star Wars: Darth Vader: Schaduw en Geheimen 2 (Salvador Larroca + Kieron Gillen)
> "Gebruikmakend van de expertise van dokter Aphra en een met zorg samengestelde groep premiejagers heeft Vader een keizerlijke kruiser van een gigantische hoeveelheid credits beroofd en het op een ongeluk laten lijken. Hierdoor lijkt niets Darth Vaders persoonlijke zoektocht naar de Rebellenpiloot in de weg te staan. Vaders nieuwe adjudant, de keizerlijke inspecteur Thanoth, weet dat de situatie niet is wat ze lijkt en stelt een verder onderzoek in. Intussen zet dokter Aphra, in het gezelschap van de droïden BT en Triple-Zero, de privémissie van Vader voort en probeert meer informatie over de rebellenpiloot, zijn identiteit en oorsprong in te winnen..." Vervolg van de trilogie.
Star Wars Remastered: Episode V - The Empire Strikes Back (Al Williamson / Carlos Garzon + Archie Goodwin)
> Softcovereditie van de eerder verschenen, dubbeldikke hardcover.
Walkure: Missie naar Asgard (Drazen Kovacevic / Simon Champelovier + Sylvain Cordurié)

> Softcovereditie van de eerder verschenen, dubbeldikke hardcover.

Dark Dragon Books Games Collection
• Skylanders - Terugkeer van de Drakenkoning 2 (Mike Bowden / David Baldeon + Ron Marz)
> Slot van het tweeluik.


Don Lawrence Collection
26/11
TOP
• Argus 2016 (René Leisink)
> Het jaaroverzicht in cartoons. Om de twee weken staat er ook telkens een selectie in het stripblad Eppo.
• Douwe Dabbert 10: De Tanden van Casius Gaius (Piet Wijn + Thom Roep) (heruitgave)
• Elsje: Je Bent van Harte Welkom een Feestje voor Me te Geven (Gerben Valkema + Eric Hercules)
• Elsje: Je Bent van Harte Welkom een Feestje voor Me te Geven (Gerben Valkema + Eric Hercules) (HC)
> Jubileumalbum (Elsje is tien jaar dit jaar en dit is de tiende strookjesstripbundeling) met een gouden rug.
• Floris van Dondermonde 2: Heer Floris Vraagt Erom (Remco Polman)
> In dit tweede album zijn alleen maar kortverhalen opgenomen. De humor van Remco Polman is nogal schatplichtig aan die van Mark Retera's Dirkjan. Niet gek want Polman tekent en schrijft al sinds 2003 voor een van de grappigste strookjesstripreeksen van de Lage Landen. Lees hier een bespreking van deel 1.
• Storm - De Kronieken van Roodhaar 3: De Ark van Noorach (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC)


Dupuis
26/11
TOP
De Blauwbloezen 60: Carte Blanche voor een Blauwbloes (Willy Lambil + Raoul Cauvin)
> "Door een bloedige aanval lijdt de 22e cavalerie zware verliezen. Ook sergeant Chesterfield komt niet heelhuids uit de strijd. Het lijkt erop dat hij zijn verstand compleet verloren is. Hij reageert nergens op, zit onbeweeglijk stil en staart zwijgend, met een doelloze blik, voor zich uit. Het wordt zelfs zo erg dat de commandant overweegt om de sergeant aan de kant te schuiven. Hij moet enkel nog een manier bedenken om snel van hem af te geraken. Korporaal Blutch neemt het op voor zijn trouwe kameraad en vraagt de commandant respijt. Die geeft hem carte blanche: hij krijgt dertig dagen de tijd — en geen dag langer — om zijn overste weer de oude te maken. Blutch probeert alles om zijn vriend weer in orde te krijgen, maar de tijd tikt..." In dit album zal je veel personages en situaties uit vorige albums herkennen die eventjes opduiken als knipoogje. Later deze maand verschijnt nog een hommagealbum met daarin diverse kortverhalen door verschillende auteurs.
Berentand: Eerste Cyclus: 1. Max - 2. Hanna - 3. Werner (Alain Henriet + Yann) (HC)
> Dupuis bundelde de eerste cyclus van Berentand in een mooie, kloeke integrale. De drie eerste verhalen zijn aangevuld met een making-of van 25 pagina's met schetsen, potloodtekeningen, prachtige illustraties en een lang interview met Alain Henriet en Yann.
De Blauwbloezen: Een Hommage door... (Denis Bodart + Thierry Gloris // Denis Goulet + Sti // Jose Luis Munuera // Renaud Collin // Olivier Dutto // Aimée de Jongh // Pau + Denis Lapière // Olivier Schwartz // Clarke // Baba + Lapuss' // Olivier Frasier + Joris Chamblain // Eric Maltaite + Zidrou // Blutch) (met cover van Aimée de Jongh)
De Blauwbloezen: Een Hommage door... (Denis Bodart + Thierry Gloris // Denis Goulet + Sti // Jose Luis Munuera // Renaud Collin // Olivier Dutto // Aimée de Jongh // Pau + Denis Lapière // Olivier Schwartz // Clarke // Baba + Lapuss' // Olivier Frasier + Joris Chamblain // Eric Maltaite + Zidrou // Blutch) (HC met cover van Blutch)
> Van De Blauwbloezen verscheen eerder deze maand het zestigste album. Tijd voor een hommage. Wekelijks verscheen er in Spirou een kortverhaal door verschillende auteurs die nu in een album gebundeld zijn. Hun aanpak varieert van dolkomisch tot dramatisch en een uitgebreid scala daar tussenin. Aimée de Jongh is de enige Nederlandse, zelfs de enige vrouw, die mocht deelnemen. Zij tekende ook de coverillustratie van het softcoveralbum. De tekening voor de hardcover is dezelfde als de Franse editie en die komt van Blutch die zijn pseudoniem effectief ontleende aan de korporaal uit de bekende stripreeks.
• De Blauwbloezen: Oorlogsblues (Willy Lambil) (HC/luxe)
> Een luxeverzameling van 22 nog niet eerder verschenen aquarellen.
• Cédric 3: Een Harde Leerschool (Laudec + Raoul Cauvin) (herdruk)
• Cédric 5: Korte Sladood (Laudec + Raoul Cauvin) (herdruk)
• Op Weg naar Compostella 3: Notre-Dame (Jean-Claude Servais) (HC)
> "In dit derde deel voert Jean-Claude Servais ons mee langs de schoonheid van verschillende Franse regio's, in het voetspoor van de vier pelgrims op hun weg naar Compostella. Blanche ontdekt de pracht van de Champagnestreek. De Zwitser Alexandre houdt samen met zijn groep halt bij de Notre-Dame in Parijs. Céline, een jonge novice uit het klooster van Mont Saint-Michel doorkruist het magische bos van Brocéliande in Bretagne. Ze wordt vergezeld door Angelo, een zonderlinge man die verdacht wordt van de moord op een jong meisje. Heeft hij ook iets te maken met een andere moord en met een hoteldiefstal? Wordt Céline verliefd op hem of houdt ze vast aan haar geloof?"
Robbedoes door... 10: Het Licht van Borneo (Frank Pé + Zidrou)
> "Robbedoes kapt ermee! Hij weigert een kritisch artikel over een van de adverteerders van het blad te verbloemen. Dan slaat hij nog liever de deur van de redactie achter zich dicht. Als werkloze journalist komt er plotseling een zee van tijd vrij. Robbedoes besluit om die goed te besteden: hij wil genieten van het leven! Een reeks vreemde voorvallen slaat hem echter uit zijn lood. Zo lijkt het of de natuur gek geworden is en stoot de graaf van Rommelgem, tot zijn grote ontsteltenis, op bovennatuurlijke paddenstoelen. Bovendien komt er een reeks mysterieuze schilderijen aan bij de galerie Bernard. Sjeik Ibn-Mah-Zout is bereid om een fortuin neer te tellen voor het werk van de onbekende auteur. Kwabbernoot krijgt de opdracht om de geheimzinnige schilder op te sporen. Wie is het genie die deze nieuwe artistieke stroming, het 'Zooïsme' lanceert? Als klap op de vuurpijl loopt Robbedoes een oude bekende tegen het lijf: Noë, de dierentemmer uit Bravo Brothers. Die verklapt hem een groot geheim…" Het volgende one-shot is het vervolg van De Luipaardvrouw door Olivier Schwartz en Yann en deel 12 wordt in feite een verhaal over Zwendel door Jose Luis Munuera, die ooit de reguliere reeks tekende.


EurEducation
26/11
TOP
• George Maduro: held van Curaçao tot Madurodam (Franky Drappier Jan Kragt)
> "Beleef het intense leven van deze jonge oorlogsheld uit Curaçao, die zijn vrijheid en leven opofferde om anderen te redden. Vechtend voor volk en vaderland, maar ook lijdend in gevangenissen en concentratiekampen bleef hij vriend en vijand inspireren. Ontdek hoe Curaçao en Nederland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog op bijzondere wijze met elkaar werden verbonden in het kleinste stadje van Nederland. Een spannend en prachtig getekend verhaal over moed, opoffering en trouw van een jonge man wiens naam voor altijd voortleeft."


Glénat
26/11
TOP
Lou! 7: De Hut (Julien Neel)
> Na het grote filmavontuur dat Julien Neel van de tekentafel weghield, is Lou! weer helemaal terug. In deel 7 "trekt ze met vakantie in Mortebouse, bij haar oma op het platteland. Dat gehucht is zo afgelegen dat ze daar zelfs geen 3G hebben, maar dat laat Lou niet aan haar hartje komen. Een mysterieuze hut neemt haar helemaal in beslag." In 2013 luidde het nog dat Julien Neel de reeks Lou! na deel 8 onverbiddelijk zal stopzetten. In de voorgaande albums werd Lou telkens wat ouder, zo groeide ze mee met haar lezers en lezeressen. Op welke leeftijd we Lou vaarwel zeggen, is nog niet geweten.
Samber VII: Straatmadeliefje (Bernard Yslaire) (HC)
> Jawel, na vijf jaar wachten is de verschijning van Samber 7 werkelijkheid. "Juni 1857. Bernard Samber groeit op bij zijn tante in La Bastide. Kilometers verderop, in Parijs, treffen we Judith in een weeshuis. Terwijl Bernard gebukt loopt onder de strenge opvoeding van zijn tante en de druk van hun familiepatrimonium, leeft Judith tussen straatjongens, schooiers en boefjes. Een dramatisch voorval in hun kindertijd heeft de wegen van de tweeling gesplitst. En het lot zal weer toeslaan, want net zoals hun ouders zijn Bernard en Judith getroffen door de familievloek..."Dit is het begin van de laatste cyclus van het familie-epos die drie delen zal tellen. Bernard Yslaire heeft al wel wat plannen voor wat hij na die cyclus zou doen, maar dat gaat gepaard met een spoiler alert. Je bent bij dezen gewaarschuwd. Op het einde van de trilogie zal er geen personage meer bestaan met de familienaam Samber. Het geslacht sterft uit met de laatste erfgenaam. Voor daarna heeft Yslaire al een synopsis geschreven voor een epiloog ten tijde van de Commune en ook een prequel die zich afspeelt tijdens de prehistorie. Dat betekent nog niet dat die albums er effectief zullen komen. Hij speelt namelijk ook met het idee voor een compleet ander, groot project dat zich in drie verschillende tijdperken afspeelt: de middeleeuwen, de geboorte van de staat Israël en onze nabije toekomst.


De Harmonie
14/11
TOP
• Sigmund: Zesentwintigste Sessie (Peter de Wit)
> Van S1ngle-scenarist Peter de Wit verschijnt deze maand de zesentwintigste sessie met de volgende cases: "De diversiteit in Nederland neemt toe en dat ziet dokter Sigmund terug in zijn praktijk. De wachtkamer is heden ten dage gevuld met transgenders, goedgelovigen, ervaringsdeskundigen, teruggekeerde jihadstrijders, control freaks, ZZP'ers, hoogopgeleide starters, vluchtelingen, gutmenschen, zorgverzekeraars, narcisten, roetveegpieten, belastingontwijkers, hebberds, ruziezoekers, misdienaars, doodlopers en het internet der dingen. Vanzelfsprekend heeft onze kleine therapeuter voor iedereen een luisterend oor. Het andere oor(tje) bewaart hij steevast voor de apocalyptische trash metal die het gezever van zijn patiënten moet overstemmen."


Khani
19/11
TOP
XIII Mystery 10: Calvin Wax (Corentin Rouge + Fred Duval) (HC/luxe met ex-libris)
> Luxe op groot formaat.


Loeb
14/11
TOP
• Garfield Dubbel-album 35 (Jim Davis)


Le Lombard
26/11
TOP
PAKKET: Sherman deel 1-2-3-4-5-6 (6 x HC)
> De complete eerste cyclus in hardcover, nu tegen 50 euro in plaats van 83,70 euro.

De Nieuwe Avonturen van Bob Morane 2: Het Dorp dat niet Bestond (Dimitri Armand + Luc Brunschwig / Aurélien Ducoudray)
> Dit tweede deel is het slot van het verhaal dat in 2015 met deel 1 begon. De reboot is meer dan geslaagd te noemen. Toen Felicisimo Coria, een assistent en schoonbroer van William Vance, de reeks nog tekende, was de verkochte oplage gezakt naar een bedroevende en voor het Frans zinloze 1.500 exemplaren. In het Nederlands was de reeks al langer stopgezet. Van deel 1 van de reboot gingen er al zo'n 24.000 exemplaren over de toonbank. Dikke duim voor Dimitri Armand en de scenaristen Aurélien Ducoudray en Luc Brunschwig die de reeks overnamen. Maar Henri Vernes, de 98-jarige (!) bedenker van het personage, stak niet onder stoelen of banken dat de aanpak van de scenaristen hem niet zinde. Uitgeverij Le Lombard kwam nochtans zijn goedkeuring vragen en legde hem de bedoelingen uit van de verdere toekomst van de stripreeks waar hij zich in kon vinden. Niettemin spaarde hij zijn kritiek niet: Het kwam tot een openlijke klaagzang op Facebook van vooral scenarist Ducoudray over Vernes en zijn manier van handelen. Op 11 november had Brunschwig nieuws: "Uitgeverij Le Lombard besliste om een einde te maken aan de samenwerking met Luc Brunschwig en Aurélien Ducoudray. Motief: matig scenario van deel 2, de toekomst van het personage en het commerciële potentieel van de serie staan op de helling. De lezers hadden gelijk. Er werd niet naar hen geluisterd. De reeks zal vervolgen met een ander schrijversteam." Daarop gaf hij te kennen dat er niet verder meer over gediscusieerd zou worden. Op haar beurt reageerde Le Lombard op het in de openbaarheid gooien van een bericht. Daarin komt naar boven dat de scenaristen zich onwillig opstelden om zelfs maar te luisteren naar de vragen en opmerkingen die de uitgeverij de heren wilde voorleggen. Ondanks het succes van deel 1 drukte de uitgeverij de hoop uit dat het gezamenlijk werk is gebaseerd op een vertrouwensrelatie en wederzijds respect. "Ondanks onze herhaaldelijke inspanningen in meer dan twee jaar was het onmogelijk om zo'n relatie op te bouwen." De twee albums vormen een afgerond verhaal. Le Lombard voegde er nog aan toe dat de reeks verdergaat in 2018, nog steeds met Dimitri Armand als tekenaar. Het zal een rechtstreeks vervolg zijn op de huidige albums.
Thorgal 35: Scharlaken Vuur (Grzegorz Rosinski + Xavier Dorison)
Thorgal 35: Scharlaken Vuur (Grzegorz Rosinski + Xavier Dorison) (HC)
> Over dit langverwachte vervolg, het eerste album van de nieuwe scenarist Xavier Dorison, valt zodanig veel te vertellen dat we je liever doorverwijzen naar een van onze artikels over het album en de toekomst van de reeks. Check het hier allemaal maar eens.

Derde Stroming

De Advocaat 2: Nood Breekt Wet (Frédéric Volante + Laurent Galandon / Frank Giroud)
> De Advocaat ging in 2015 goed van start en krijgt nu een vervolg. "Leopold Sully-Darmon is een van de meest gerenommeerde advocaten aan de balie van Parijs. Hij is echter ook gewiekst en kiest zorgvuldig voor zaken waarmee hij in de media een goed imago krijgt. Uitzonderlijk beslist hij om in een nieuwe rechtszaak een vrouwelijke ex-officier uit het leger van Saddam Hoessein te verdedigen. Ze wordt beschuldigd van martelpraktijken op gevangenen die intussen als vluchteling in Frankrijk verblijven. Is de vrouw schuldig of onschuldig? Sully-Darmon stelt zich de vraag pas nadat hij door zijn bevlogenheid de vrijspraak van zijn cliënte heeft kunnen bekomen. Maar werd de mediagenieke advocaat gemanipuleerd?"
Sherman 7: De Laatste Akte van Ludwig. Londen (Magda Seron + Stephen Desberg)
> Na de zesdelige cyclus door Griffo en Stephen Desberg gaat deze laatste nog een cyclus verder over de rijke Amerikaanse zakenman Jay Sherman, nu getekend door Magda Seron (Charly). "De moord op zijn zoon, presidentskandidaat Robert Sherman, betekende de start van een zenuwslopende zoektocht naar de daders van de aanval. Wie zijn de schuldigen en wat is de reden voor deze vijandigheid? Het spannende familieverhaal vol mysterie, verraad en tragische gebeurtenissen eindigt niet met de dood van Jay Sherman. Twintig jaar na zijn overlijden treffen we zijn dochter Jeannie in Londen met haar grote liefde, de operazanger Ludwig. Hun knappe dochter Kundry beleeft de tijd van haar leven in de feestelijke ambiance van het swingende Londen uit de jaren 1960. Maar ook Kundry is een Sherman en net zoals haar moeder en grootvader komt ze in een extreem moeilijke situatie terecht."


Lucky Comics
05/11
TOP
De Avonturen van Lucky Luke naar Morris 7 (Achdé + Jul)
> Het scenario is voor het eerst geschreven door Jul die eigenlijk tweede keuze was om voortaan Asterix te schrijven. In dit nieuwe album begeleidt Luke een Joodse familie die de oversteek maakte uit Oost-Europa en verder wil reizen naar de Far West. Luke wordt door een vriendje verzocht om diens Joodse familie te vergezellen. Alleen heeft de jongen zijn familie wijsgemaakt dat onze cowboy een advocaat uit New York is. Het gezin bestaat uit een grootvader die geobsedeerd is door de sabbat, een mama die hem per se gevulde karper wil doen eten, een preuts meisje dat een ideale man probeert te vinden en het zoontje van de familie dat meer geïnteresseerd is in de Far West dan in zijn bar-mitsvah. Voeg er ook nog confrontaties aan toe met pokerspelers, indianen, misdadigers en andere personages die voor een grappenfestijn moeten zorgen en je hebt een mooi speelveld voor beide auteurs om er een hopelijk steengoed album van te maken. De Franse uitgevers geloven er alvast in. De eerste druk is namelijk vastgelegd op een half miljoen exemplaren. Jul wijst erop dat in nog geen enkel album in de reeks Joden voorkwamen terwijl René Goscinny, de scenarist die de reeks hielp groot maken, zelf Joods was. Jul: "Luky Luke en de Joden, dat is een thema dat elke betrokkene liet opschrikken, maar zodra ze erover nadachten vonden ze het een vanzelfsprekendheid. Door onze tanden in dit verhaal te zetten, openen we een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de Verenigde Staten dat vreemd genoeg door René Goscinny compleet over het hoofd is gezien. Italianen, Ieren, Chinezen, al die symbolische volkeren kwamen naar voor in andere albums... maar Joden nooit! Was het uit vrees om te choqueren, uit terughoudendheid terwijl de migratie van Oost-Europese Joden naar de Nieuwe Wereld gelijkaardig verliep met zijn eigen geschiedenis? Net nu, in tijden van krampachtig vasthouden aan identiteit, leek het me belangrijk om te kiezen voor een verhaal dat het over een botsing van culturen heeft, zonder dat af te zwakken, maar door in te zetten op de vrolijkheid, en op de intelligentie van de lezer." Nou, dat is pas een statement maken.


Mediageuzen
05/11
TOP
Warlord of Mars - Dejah Thoris 1: De Kolos van Mars (Carlos Rafael Duarte + Arvid Nelson) (HC)
> Dejah Thoris past in het universum van John Carter en zijn belevenissen op de planeet Mars, bedacht door Edgar Rice Burroughs die de wereld de bekende jungleheld Tarzan schonk. De prinses uit de verhalen van John Carter krijgt nu haar eigen reeks die in een eerste hardcoveralbum van 128 pagina's wordt gebundeld. De Braziliaanse tekenaar Carlos Rafael heet eigenlijk voluit Carlos Rafael Duarte en diens werk ken je misschien al door de nieuwe Romeinse reeks Maxentius waarvan in juni 2016 de eerste twee albums verschenen bij Le Lombard. Dat is zijn eerste reeks voor de Europese vastelandsmarkt. Als comictekenaar werkte hij mee aan reeksen als Classic Battlestar Galactica, Highlander, Green Hornet, Buck Rogers en Red Sonja.


Oogachtend
05/11
TOP
• Boy (Stedho + Johan Stuyck) (HC)
> "Boy woont in Brussel, maar zijn fantasie brengt hem veel verder. In Afrika trotseert de kleine Tarzan de gevaren van de jungle. Een kudde wilde dieren zit hem op de hielen... Boy is een reis door Brussel en omgeving maar ook een spannende tocht door het Afrikaanse evenaarswoud. Via Tervuren, Montgomery, Matongé, Manneken Pis, het Vossenplein en het Justitiepaleis belandt Boy uiteindelijk in Sint-Gillis."


Personalia
26/11
TOP
• Tom Poes en het Tijddeurtje (Dick Matena / Marten Toonder)
• Tom Poes en het Tijddeurtje (Dick Matena / Marten Toonder) (HC)
> De hardcover is beperkt tot vijfhonderd genummerde exemplaren. Dick Matena's bewerkte Tom Poes-verhaal dat Marten Toonder in 1954 voor het eerst publiceerde tot een ballonstrip. Aansluitend zit een katern over voornamelijk kastelen, met name het Nederlandse Muiderslot dat een initiatiefnemer voor deze uitgave was.


Saga Uitgaven
19/11
TOP
Collectie Bamboe
Ambulance 13 integrale uitgave 3: 5. De IJzerveren - 6. Oorlogsgezicht (Alain Mounier + Patrice Ordas) (HC)
> De softcovers van Ambulance 13 5 en 6 verschijnen later, maar nu is er alvast de gebundelde uitgave. "Daarin probeert de Franse legerleiding de kritische loopgravendokter Louis-Charles Bouteloup in het verhaal De IJzerveren van het heetst van de strijd weg te voeren door hem over te plaatsen naar een minder gevoelige sector, de Alsace. Daar krijgt hij de opdracht om toekomstige, Amerikaanse loopgravenchirurgen op te leiden die zich voorbereiden om zich in het conflict te mengen. Tot zijn verbazing krijgt hij te maken met de paria's van het leger, de heethoofden, het vrijkorps en roodhuiden die uit hun eenheden zijn geweerd om de vijandelijke verdediging te testen. In Oorlogsgezicht ligt Bouteloup zelf in het ziekenhuis met ernstige verminkingen aan zijn gezicht, het gevolg van een granaatinslag. Zelfs dan verweert hij zich tegen dwaze beslissingen van hogerhand."
De Erfenis van de Duivel 4: De Apocalyps (Paul Gastine + Jérôme Félix) (HC)
> In dit vierde album kan je de ontknoping lezen van de reeks waar wij van bij het begin voor op de eerste rij zaten, nog niet in het minst dankzij de zwierige tekningen van Paul Gastine. Hoewel het een sluitend einde is met goede antwoorden op alle vragen en mysteries, is scenarist Jérôme Félix al begonnen met het schrijven van een tweede cyclus met naar eigen zeggen een goed idee om opnieuw met dezelfde personages te werken. Dat vervolg moet je nog niet binnenkort verwachten want eerst komt er van hetzelfde duo het westernone-shot Le Dernier Cowboy uit. De verwachtingen zijn hooggespannen, temeer omdat er een preview stond in een aankondigingsbrochure van Bamboo waarop de Franse uitgeverij meldde dat er nooit zoveel reacties kwamen.
• De Erfenis van de Duivel integraal (Paul Gastine + Jérôme Félix) (HC)
> Tot slechts honderd exemplaren gelimiteerde luxe-integrale op groot formaat met de verhalen in zwart-wit en een extra dossier in kleur.
Moeder Rusland integraal: 1. De Amazones van Basajev - 2. De Duiven van Grozny (Anlor + Aurélien Ducoudray) (HC/luxe)
> In mei verscheen dit tweeluik als een integrale editie in hardcover.
De Post- en Liefdebezorger (Sébastien Morice + Didier Quella-Guyot) (HC)
> De Post- en Liefdebezorger is een dik one-shot dat in mei nog de Belgische prijs Diagonale/Le Soir won voor het beste album. In Franse artikels en recensies wordt vooral het poëtische aspect van het mooie verhaal geroemd. We lazen ook vergelijkingen met Zidrous verhalen voor een volwassen publiek. "De Eerste Wereldoorlog vordert alle mannen van een Bretoens eilandje op. Alleen kinderen, bejaarden en vrouwen blijven nog over... en Maël. Ondanks zijn drang om het vaderland te verdedigen, wordt hij niet gemobiliseerd want hij heeft een klompvoet. Hij wordt de enige jonge en viriele man van het eiland. Op zijn eigen manier levert hij een inspanning aan de oorlog door de post aan de eilandbewoners, voornamelijk vrouwen, te bezorgen. De man die tevoren werd genegeerd, ontdekt nu al hun geheimen..."
De Rode Schoenen 1: Georges (Damien Cuvillier + Gérard Cousseau)
De Rode Schoenen 2: De Albino's (Damien Cuvillier + Gérard Cousseau)
> Afgerond tweeluik. Verscheen tevoren als een integrale editie in hardcover.


Sanoma
19/11
TOP
• Jan, Jans en de Kinderen 58 (Studio Jan Kruis)


Scratch Books
14/11
TOP
Jan Kordaat integraal 2: 1946-1950: De Treinramp - Jan Kordaat en de Gestolen Rubens - De Loterij - De Duivelrots - Tegen Cor Aasgier (Eddy Paape + Jean Doisy / Yvan Delporte) (HC)
> Met deze integrale schrijft Scratch Books een klein beetje geschiedenis. Het gaat namelijk om een chronologische en complete uitgave van de eerste verhalen die Eddy Paape tussen 1946 en 1950 voor het weekblad Robbedoes tekende nadat Jijé, de schepper van Jan Kordaat, de reeks aan hem overliet. Geen enkele van de in deze integrale bundel gepubliceerde verhalen is in een Nederlandstalig album verschenen. Zelfs Franse liefhebbersuitgaven waren niet volledig of in zwart-wit. Wie het weekblad Robbedoes uit die periode nooit heeft gelezen, zal dus voor het eerst de verhalen De Treinramp, Jan Kordaat en de Gestolen Rubens, De Loterij, De Duivelrots en Tegen Cor Aasgier kunnen lezen. Omdat originele platen en oorspronkelijke drukfilms niet allemaal meer beschikbaar waren, is er voor deze uitgave ontzettend veel restauratiewerk verricht aan scans van de weekbladpublicaties. De bundelt telt een solide 288 pagina's.
De Kennedy Files 1: De Man die President Wilde Worden (Erik Varekamp + Mick Peet)
De Kennedy Files 1: De Man die President Wilde Worden (Erik Varekamp + Mick Peet) (HC)
> Hetzelfde duo achter de reeks Agent Orange start een nieuw, biografisch avontuur door te kiezen voor de fameuze Kennedy-clan. Het begint allemaal in 1938 wanneer selfmade miljonair Joseph P. Kennedy zichzelf als doel stelt de eerste Iers-katholieke president te worden. Je krijgt meer te lezen over zijn betrokkenheid om president Franklin Roosevelt ervan te overtuigen niet deel te nemen aan de Tweede Wereldoorlog omdat oorlog voor hem simpelweg slechte business betekent. In 2018 en 2020 staan de delen 2, Oorlogsdreiging in Europa , en 3, Held tegen Wil en Dank, gepland die dieper in de geschiedenis duikenvan de bekendste Kennedy: John F.


Silvester
26/11
TOP
Angel Wings 3: Bestemming Broadway (Romain Hugault + Yann) (HC)
> Slot van de eerste cyclus. Na de Birmaanse cyclus gaan de auteurs gewoon door met de reeks door aan Angela een andere missie toe te vertrouwen. Maar voor het zover is, gebeurt er nog heel wat in dat derde deel. In maart 1944 voert het keizerlijke, Japanse leger een tegenoffensief uit op het front in Birma. De geallieerden krijgen het hard te verduren terwijl de Jappen verder oprukken naar Indië. Het eskader van de Burma Banshees moet de legerbasis halsoverkop evacueren, er is een ramp gebeurd. Tegen hun wil moeten Rob en Philip de meiden Angela en Jinx verlaten wier vliegtuig in de jungle is gecrasht. De twee vrouwen moeten nu op hun eentje zien te overleven en de vele gevaren van de jungle overwinnen.
• Angel Wings verzamelbox deel 1-2-3 (3 x HC in box)
• Angel Wings verzamelbox deel 1-2-3 (lege box + ex-libris)
• Drakenbloed 10: Lilith (Stéphane Créty + Jean-Luc Istin) (HC)
> "De ontmoeting tussen Hannibal Meriadec en zijn dochter Lilth verloopt, hoewel erg kil, toch vreedzaam. Tegen alle verwachtingen in besluiten ze samen te werken om de gouden steden te vinden. Hannibal laat zelfs zijn gevoelens de vrije loop om het hart van zijn enige kind te winnen. Door deze samenwerking steekt een bries van muiterij de kop op. Hannibal moet al zijn charisma gebruiken om zijn bemanning in toom te houden. Wie verbergt zich achter dat masker? Wie is Lilith echt? Terwijl de schepen van Hannibal door Venezuela varen, wordt het verleden van de jonge vrouw beetje bij beetje onthuld."
• Golden Cup deel 1-2-3-4-5-6 (6 x HC in box)
• Golden Cup deel 1-2-3-4-5-6 (lege box + ex-libris)
Hazes, de Stripbiografie 1: 1951-1976 - Bloed (Ben Westervoorde + Jan-Willem de Vries) (HC)
• Hazes, de Stripbiografie 1 - Mokum-editie: 1951-1976 - Bloed (Ben Westervoorde + Jan-Willem de Vries) (HC)
> Ben Westervoorde en Jan-Willem de Vries hebben het plan opgevat om in drie delen het leven van André Hazes met ons te delen. De ambities zijn niet minder dan de definitieve weergave van Nederlands grootste volkszanger (sorry, Frans Bauer). Ze gaan volgens uitgeverij Silvester met het grootste respect te werk, zonder de ongemakkelijke thema's over te slaan. Er verschijnt ook een Mokum-editie met afwijkende cover met daarin het verhaal in het Amsterdams dialect.
De Hel van het Oostfront 4: Wij Waren Mensen (Olivier Speltens) (HC)
> De Hel van het Oostfront is met deel 4 toe aan het laatste deel. "Augustus 1944. De Duitse troepen zijn teruggedrukt tot over de Russische grens, richting nazi-Duitsland. Ze hebben honger, ze zijn moe, en duizenden Duitse jongens zijn op hun terugtocht afgeslacht door Russische jachtvliegtuigen, de meedogenloze heersers van de hemel. De tactiek van de verschroeide aarde, in het oosten toegepast door de nazi's, heeft alleen maar meer haat veroorzaakt bij hun vijanden... Februari 1945. In een laatste poging de opmars van de Russen te stuiten, blazen de Duitsers alle bruggen over de Oder op. De Oder is een grensrivier tussen Polen en Duitsland, op een afstand van negentig kilometer van Berlijn. De SS blijft fanatiek als altijd. Ondanks de dreigende nederlaag in de Tweede Wereldoorlog dwingen ze kinderen om toe te treden tot de rangen van het Duitse leger. De jonge Kessler heeft inmiddels alle hoop over het lot van nazi-Duitsland laten varen. Duitse soldaten hebben een lastige keuze: vechten tegen de bolsjewieken die Berlijn bedreigen en een zekere dood tegemoet gaan, of doorstoten naar het westelijk front en zich overgeven aan de Amerikanen."
• De Hel van het Oostfront deel 1-2-3-4 (4 x HC in box)
• De Hel van het Oostfront deel 1-2-3-4 (lege box + ex-libris)
• Hemel in Puin verzamelbox deel 1-2-3-4-5 (lege box + ex-libris)
Operatie Overlord 2: Omaha Beach (Davide Fabbri / Christian Della Vecchia + Bruno Falba)
> SC-versie van het eerder verschenen album in hardcover.
• De Orde van de Drakenridders box 3 deel 7-8-9 (3 x HC in box)
• De Orde van de Drakenridders box 3 deel 7-8-9 (lege box + ex-libris)
Pin-Up Wings 4 (Romain Hugault) (HC)
> Tegelijk met Angel Wings 3 verschijnt de vertaling van Pin-Up Wings 4 hoewel daar als vanouds weinig aan te vertalen valt. Behalve een voorwoord van Romain Hugault bevat dit artbook 48 pagina's (half)naakte pin-ups die gewillig poseren op, in of bij vliegtuigen.
• Romain Hugault exclusief pakket: Angel Wings 3 (HC) + Pin-Up Wings 4 (HC) + 4 displays + gesigneerde ex-libris met speciale pin-upomslag
> Dit pakket bevat het hardcoveralbum Angel Wings 3, het hardcoveralbum Pin-Up Wings 4, een door Romain Hugault gesigneerde ex-libris met een zonnebadende Angela McCloud en als kers op de taart een reeks van vier displays met Angela in diverse stadia van ontbinding, euh, ontkleding.
Het Rechte Pad 2: De Nacht van de Griezel (Morgann Tanco + Wilfrid Lupano)
> SC-versie van het eerder verschenen album in hardcover.
Zeven Ruiters 2: De Prijs van het Bloed (Jacues Terpant naar de roman van Jean Raspail)
> SC-versie van het eerder verschenen album in hardcover.
• De Zielenvreter 2: De Poort (Patrick Boutin-Gagné + François Lapierre)
> SC-versie van het eerder verschenen album in hardcover.


Standaard Uitgeverij
19/11
TOP
• De Avonturen van Nero integraal 3: 1966-1967: 63. Kouwe Kwibus - 64. Arthur de Vetvogel - 65. De Wallabieten - 66. De Gouden Kabouter (Marc Sleen) (HC)
> Postuum verschenen integrale. Over het overlijden van Marc Sleen lees je hier meer. De extra pagina's met artikeltjes over historische gebeurtenissen, personen of tijdsgebonden fenomenen uit de gebundelde strips zijn achterwege gelaten en ingeruild voor pagina's met meer toepasselijke achtergrond over de verhalen en over Marc Sleen. Volgende week verwachten we een speciale editie van Nero's laatste verhaal Zilveren Tranen met een biografie, getuigenissen en extra's. Deze uitgave kwam er op vraag van Sleen zelf.
• De Avonturen van Urbanus 171: De Sprekende Portretten (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout)
> "We maken een sprong in de tijd. Urbanus is ondertussen een frisse vijftiger die nog steeds op de schoolbanken zit. Hij vraagt zich af of het nog wel zin heeft om naar school te gaan, maar Eufrazie is vastberaden. Als sprekend portret blijft ze erop toezien dat haar zoon zijn diploma haalt."
• F.C. De Kampioenen Special: De Nieuwe Kampioentjes-special: 80. De Kampioentjes en het Spookkasteel - 59. De Afronaut - 75. Hello Poepa (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden)
> Drie verhalen met de jonge Kampioenen in de hoofdrollen, aangevuld met spelletjes.
• J.ROM - Force of Gold 5: Rode Sneeuw (Romano Molenaar + Bruno De Roover)
> Rode Sneeuw is het slot van het tweeluik waarin we meer te weten komen over Jeroms jeugd. De reeks wordt voorlopig niet verdergezet omdat de auteurs eerst iets anders willen doen. Zowel Romano Molenaar als Bruno De Roover maken deel uit van de zogeheten The Wolfpack, de denktank bij Standaard Uitgeverij om nieuwe spin-offs uit te broeden. Lees er hier meer over.
• Het Laatste Avontuur van Nero: Zilveren Tranen (Dirk Stallaert + Marc Sleen) (HC)
> Postuum verschenen album zoals Marc Sleen het wenste. Bovenop het laatste avontuur van Nero bevat dit album persoonlijke getuigenissen en illustraties als eerbetoon aan de op 6 november overleden stripmaker.
• Urbanus Vertelt: Mieleke Melleke Mol 23: Puppie de Puppy (Dirk Stallaert + Urbanus)

> Opnieuw een lang verhaal. " Een kleine lieve puppy staat met een hondenhokje onder de arm aan de deur bij Mieleke Melleke Mol. Hij vraagt of zij bij hem in zijn hokje willen wonen of dat het toch beter is dat hij bij hen intrekt. Ze laten hem binnen en noemen hem Puppie de puppy. Mieleke probeert Puppie allerlei trucjes te leren, maar het hondje is superslim en doet alsof hij er niets van begrijpt. Tante Tulp heeft ook al veel plasjes pipi van Puppie moeten opkuisen. Puppie vertelt heel de dag door mopjes over domme mollen. Dat vindt Mol helemaal niet leuk en er komt ruzie van. Mol zegt dat die hond weg moet of anders vertrekt hij wel. Voor wie zullen Mieleke en Melleke kiezen? Razend moeilijk!"


Standaard Uitgeverij / Marvel
14/11
TOP
• Captain America 006 (Nic Klein / Pascal Alixe + Rick Remender)
• Guardians of the Galaxy 006 (Skottie Young / Jake Parker + Skottie Young)
• Thor - God of Thunder 006 (Ron Garney / Das Pastoras / Emanuela Lupacchino + Jason Aaron)
• Wolverine 006 (Ryan Stegman / David Baldeon / Gerardo Sandoval / Mark Morales / John Livesay / Scott Hanna + Paul Cornell)


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
14/11
TOP
• J.ROM - Force of Gold 5: Rode Sneeuw (Romano Molenaar + Bruno De Roover) (HC/luxe met ex-libris)
• J.ROM - Force of Gold 5: Rode Sneeuw (Romano Molenaar + Bruno De Roover) (HC/superluxe met ex-libris)
• Suske en Wiske Blauwe Reeks 8: het Gouden Paard (Willy vandersteen) (HC/luxe)
> Laatste luxe op groot formaat met een heel beperkte oplage.


Strip2000
14/11
TOP
• Biep & Zwiep 4: Terug naar School (Luc Morjaeu)
> Laatste bundeling van de gagreeks. De gags verschenen al eens in vijf albums bij De Stripuitgeverij.
Lise op Monstereiland 1 (Kristof Berte + Kristof Berte / Barcas)
> In twaalf updates lieten we Kristof Berte in de rubriek De Commentator aan het woord terwijl hij aan dit album werkte. Hij had nog geen uitgeverij toen hij eraan begon, maar hij geloofde erin. Wij ook. Het resultaat van zijn inzet is nu een feit.
• Rag Racers 1 (Philippe Madou)
> "Wat is een Rag Racer? Vrij vertaald uit het Engels betekent het 'voddenracer'. Een racer met weinig middelen of talent. Een nietsnut op wielen die steeds opnieuw zijn dromen najaagt zonder succes. Maar een Rag Racer is net zeer belangrijk! Wie anders zal die scherpe linkse bocht toch aansnijden met een veel te hoge snelheid om te bewijzen dat het wel haalbaar is? Wie anders bouwt zijn motor om tot iets bijna onberijdbaars om toch maar cool te zijn? Wie anders denkt Valentino Rossi te zijn terwijl hij zelf uiteraard geen poot kan rijden? Elke echte motard heeft een beetje Rag Racer in zich, willen of niet. In dit album enkele mooie exemplaren. En geloof het of niet, niet alle gags zijn louter fantasie. Mijn vrienden en ik zijn het rag racen nog niet verleerd..."
• Suus & Sas 10: Girlie Girlie (Gerard Leever)

> De reeks met heruitgaven en aanvullingen met nieuwe albums is ondertussen halverwege.


Strip2000 / Syndikaat
14/11
TOP
• Evert Kwok 2 (Eelke de Blouw / Tjarko Evenboer) (herdruk)
• Evert Kwok 6 (Eelke de Blouw / Tjarko Evenboer)


Uitgeverij Cliché
19/11
TOP
• Tom Poes 2: Tom Poes en de Woelwater (Marten Toonder) (heruitgave)
• Tom Poes 2: Tom Poes en de Woelwater (Marten Toonder) (HC) (heruitgave)
> Heruitgave met nieuwe cover, mooi werk van Tim Artz. "De woelwater is een rampwezen dat alles dor en droog maakt en als zoiets op een mooie zomerdag letterlijk uit de lucht komt vallen, beland je al spoedig van de wal in de sloot! Een droge sloot wel te verstaan, want geen druppel water is veilig voor de woelwater! Heer Bommel krijgt het er flink benauwd van en als Tom Poes het hoofd niet koel en boven water had gehouden, was het vast slecht afgelopen?"


Uitgeverij De Boemerang
14/11
TOP
• The Champions 27 (Gurcan Gürsel)
• Rooie Oortjes 47 (Alberto + Rob Harren)
> Twee gloednieuwe albums van de twee belangrijkste series die bij Uitgeverij De Boemerang verschijnen. Nog andere nieuwe albums en herdrukken van oudere delen staan in het volgende kwartaal gepland.


Xtra
26/11
TOP
• Céline en de Kolonie van Collaborateurs (Paul Brizzi / Gaëtan Brizzi + Christophe Malavoy naar de roman van Céline Louis-Ferdinand) (HC)
> "Céline Louis-Ferdinand, de vermaarde schrijver van Reis naar het Einde van de Nacht, was tevens een berucht antisemitische polemist. Na de landing van de geallieerden in Normandië nam hij, in het spoor van maarschalk Pétain, de benen naar Duitsland. Daar zien we Céline in het kasteel van Sigmaringen, het toevluchtsoord van de kopstukken van het Vichy-regime, waar hij is aangesteld als arts van de Franse collaborerende elite. In de wervelende tekenstijl van de gebroeders Brizzi, die naam maakten met hun animatiewerk, worden we meegevoerd in een typisch Céliniaans universum met tierige waanbeelden en nachtmerrieachtige visioenen, die sensueel, vrijmoedig en poëtisch zijn verbeeld."
• Finger Food (Serge Baeken)
> Zesde bundeling met schetsen, illustraties, losse tekeningetjes, modeltekeningen, noem maar op.

Het Wijfje: Een Geïllustreerde Handleiding voor Vrouwen (Nele Sys) (HC)
> Debuut van de Brugse tekenares Nele Sys. Met ontwapenende humor en zelfspot heeft ze het onder meer over ongesteld worden (vandaar de tampon als leeslint?), piemelpraat, zoenen, oefenen met de goudvis en de eerste schreden op het liefdespad.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips