Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books

Dupuis
Glénat
Gorilla
Graton
Le Lombard
Plan A Uitgevers
RW Uitgeverij
Scratch Books

Sherpa
Silvester

Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
Uitgeverij HUM!
 
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: augustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaartaprilmeijunijuli
 
Arboris
27/08
TOP
De Complete Jerry Spring 1: De Verlaten Mijn: 1. Golden Creek - 2. Yucca Ranch - 3. Zilvermaan (Jijé + Maurice Rosy / Jijé) (HC)
De Complete Jerry Spring 1: De Verlaten Mijn: 1. Golden Creek - 2. Yucca Ranch - 3. Zilvermaan (Jijé + Maurice Rosy / Jijé) (HC/luxe met prent)
> Arboris heeft de smaak van de integrales te pakken! Na Baard en Kale, De Beverpatroelje, Guus Slim, Sophie en Tanguy en Laverdure lijft het de klassieke westernreeks Jerry Spring van Jijé in. "Als Jerry Spring in 1954 voor het eerst in Robbedoes wordt gepubliceerd, neemt de strip de plaats in van Red Ryder, de laatste uit Amerika aangekochte strip die het blad op dat moment nog publiceert. Jijé grijpt zijn kans om de ideeën die hij tijdens zijn verblijf in Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten heeft opgedaan in zijn strips te verwerken en zal met Jerry Spring een trend zetten die later door tekenaars als Jean Giraud en vele anderen zal worden nagevolgd. Jijé, de man die onder meer de leermeester is geweest van André Franquin, Morris, Will, Giraud en Jean-Claude Mézières, heeft Jerry Spring altijd als zijn troetelkind beschouwd, waar hij ook steeds extra zorg aan besteedde. Hij was van mening dat de inkleuringen van de pagina's afbreuk deden aan het resultaat, en wist te bereiken dat Dupuis in 1974/1975 vier albums in zwart-wit uitgaf, maar pas met deze integrale uitgave zullen alle door Jijé getekende verhalen worden uitgebracht in de vorm waar de tekenaar de voorkeur aan gaf, afgedrukt in zwart-wit op daarbij passend crèmekleurig papier. Elk deel is voorzien van een uitgebreid dossier in kleuren over de strip en de auteur, en ook de omslagen en andere illustraties in kleur en zwart-wit die Jijé van Jerry Spring gemaakt heeft zullen niet ontbreken. In dit boek zijn de eerste drie verhalen van de reeks opgenomen: Golden Creek, Yucca Ranch en Zilvermaan."
• Hindenburg 2: De Arrogantie van de Lafaards (Tieko + Patrice Ordas / Patrick Cothias)

> Vervolg van de trilogie. Lees hier een bespreking van deel 1.
Tanguy en Laverdure 28: Vlucht 501 (Yvan Fernandez + Jean-Claude Laidin) (HC)
> Hardcoveruitvoering van het in juli verschenen softcoveralbum.


Ballon Comics
06/08
TOP
• Jommeke 282: School op Stelten (Philippe Delzenne / Gerd Van Loock)
> Bundeling van twee kortere verhalen. In het eerste wordt professor Gobelijn gevraagd om een schoolmeester te vervangen (wat niet van een leien dakje verloopt), in het tweede vragen de moeders van Anatool, Smosbol, Kwak en Boemel aan Jommeke en zijn vriendjes om hun mispunten van zonen les te geven om uit te maken wie van hen de slimste is. De cover van dit album met een groot krijtbord is een leuke aardigheid want je kan er zelf met krijt op schrijven.


Casterman
06/08
TOP
Een Beeld van een Jongen (Frederik Peeters + Loo Hui Phang) (HC)
> Kijk eens aan, die Undertaker bewoog inderdaad heel wat striptekenaars tot het maken van een eigen western zoals Ralph Meyer en Xavier Dorison in ons interview vertelden. Frederik Peeters, gekend van de sf-reeksen Lupus (voortijdig afgebroken na één vertaald deel bij Bee Dee) en Aâma bij Sherpa, maar ook van het memorabele one-shot Blauwe Pillen en de gebundelde futuristische reeks Koma, heeft een westernone-shot gemaakt. Het verhaal van de in Laos geboren schrijfster Loo Hui Phang (Een Tweede Huid) speelt zich af in het Wilde Westen, in Texas, 1872. Oscar Forrest is een fotograaf die landschappen in het Westen op de gevoelige plaat legt in opdracht van geoloog Stingley. Tussen Oscar en Milton, het jonge manusje-van-alles, groeit een "ambigue relatie". Een vreemd sujet en een indiaan die niet kan spreken, houden zich op in de nabijheid van de expeditie. Stingley stuurt de fotograaf op missie naar een vijandige omgeving, het laatste verzetsbastion van de gevaarlijke Comanches. Aan die verre grens vervaagt de overgang van beschaving naar wreedheid. En de natuur heeft ook nog zijn zegje om verontrustende geheimen bloot te leggen... Verwacht je niet aan een klassieke western, want dat interesseert de makers niet. Van Peeters verschijnt deze maand ook nog het one-shot Zandkasteel bij Sherpa.
Lefranc 27: De Vogelman (Régric + Roger Seiter)
> "Paaseiland, 1959. Lefranc reist mee met een wetenschappelijke expeditie die het geheim van de monumentale beelden op het eiland wil ontsluieren. Al snel wordt hun werk verstoord door een vreemde gebeurtenis. Een ongeïdentificeerd toestel stort neer op het eiland en de eilandbewoners zien daarin een teken van de Vogelman, de god Makemake. Maar Lefranc heeft zo zijn twijfels... Wat doet Axel Borg aan boord van een fregat voor de kust van het Paaseiland? En waarom duikt net hier en nu een Russische onderzeeër op? Een internationale crisis lijkt zich aan te kondigen ..."


Daedalus
20/08
TOP
Aspis, Detectives van het Ongewone 4: Vampiers en Dramatiek (Jacques Lamontagne + Thierry Gloris)
> Slot van het tweede tweeluik en in september verschijnt in het Frans al deel 5 terwijl van tekenaar Jacques Lamontagne dit najaar de Franse versie van Druïden 9 op komst is. Het speciale detectiveduo krijgt in dit album te maken met vampiers en een van de twee helden sterft sterft. "Een vreemd circus slaat in Rijsel de tenten op. Het heeft ongeziene attracties en het blijkt uiterst extravagant te zijn. Nog maar pas bekomen van haar vorige avontuur, valt de energieke en rationele Flora voor de charmes van de komiek uit de spooktrein: de mysterieuze graaf Von Schreck. Ze raakt volledig in zijn ban en lijkt gebeten om hem terug te zien. Letterlijk zelfs. Maar 's nachts valt ze ten prooi aan steeds terugkerende nachtmerries. Hugo neemt haar in huis, in de hoop zijn vriendin er terug bovenop te krijgen. Detective Dupin en zijn assistent, Nimber, schieten hen te hulp. Maar Flora verliest al gauw de moed... en tegelijk haar leven. Ondertussen zaait haar belager dood en verderf."Dwergen 2: Ordo van Talion (Stéphane Créty + Nicolas Jarry)
> Softcovereditie van het vorige maand verschenen album in hardcover.
Elfen 9: Het Beleg van Cadanla (Gwendal Lemercier + Eric Corbeyran)
> Softcovereditie van het vorige maand verschenen album in hardcover.
De Meester-Inquisiteurs 1: Obeyron (Pierre-Denis Goux + Olivier Peru) (HC)
De Meester-Inquisiteurs 2: Sasmaël (Paolo Deplano + Nicolas Jarry) (HC)
> Bij Daedalus wisselt de ene conceptserie met de andere af. Deze maand komt daar De Meester-Inquisiteurs bij, de kick-off van een zesdelige fantasyreeks. In het Frans zijn er al vijf delen verschenen. Concepttrawanten Olivier Peru (Elfen, Orakel) en Nicolas Jarry (Dwergen, Elfen, Orakel) schreven de eerste twee delen. Jean-Luc Istin en Sylvain Cordurié vervoegen in volgende delen de gelederen. Deel 1 is getekend door Pierre-Denis Goux voor wie Peru ook al Mjöllnir schreef, deel 2 is het werk van Paolo Deplano (Huurlingen). En dan kunnen we nu het verhaal voorstellen: "1150. De Chaos, de oorlog die de hemel van Oscitanië gedurende duizend jaar rood heeft doen kleuren, neemt een einde. Daar waar de gevechten de misdaad bedekte, komen deze tijdens de vrede beetje bij beetje aan de oppervlakte. Moorden, afpersingen, diefstal, zedenmisdrijven, ontucht, commerciële conflicten zien nu het daglicht. Om de wet te laten eerbiedigen en om de misdaad te bestrijden, hebben de Wijzen, architecten van de vrede, een orde in het leven geroepen: de Meester-Inquisiteurs."
• Het Narrenschip 3: Storingen (Turf)
> Softcovereditie van het vorige maand verschenen album in hardcover. In oktober verschijnt deel 4.
Spynest 3: Operatie Arendsjong (Christophe Alliel + Jean-Luc Sala) (HC)
> "Nadat de grootste spionnen van de Tweede Wereldoorlog ternauwernood ontsnapt zijn aan de nazi's en Edward VIII, de hertog van Windsor, bevrijd hebben, krijgen ze nu een nieuwe missie: bevrijd Churchill! Deze wordt inderdaad gevangen gehouden in het Palacio Estoril, het jachtterrein van de Europese spionnen." Laatste deel van en prettig gestoorde trilogie.

1800
Dr Watson 1: De Grote Leegte (Darko Perovic + Stéphane Betbeder) (HC)
> "Sherlock Holmes werd door zijn aartsvijand, professor Moriarty, van de rotsen geduwd en verdwijnt in de waterval van Reichenbach. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden. Dokter Watson, de trouwe metgezel van de detective, is ervan overtuigd dat zijn vriend nog leeft. Hij vermoedt dat hij ergens in Londen gevangen wordt gehouden door Moriarty. Zonder aanwijzing of enig bewijs, gaat hij op zoek. Hij klampt zich vast aan de gedachte dat Holmes nog in leven is, tot grote bezorgdheid van zijn omgeving, die hem steeds somberder ziet worden en hem ziet wegglijden in paranoia. Al gauw zal blijken dat de verdwijning van Holmes in scène werd gezet en dat het zogenaamde waanidee van Watson dichter tegen de waarheid aanleunt dan wat hij zelf kon vermoeden. Maar van zodra Watson een misstap maakt, keert het tij en verandert de jager in een prooi." Eerste deel van een tweeluik op scenario van Stéphane Betbeder (Bunker, Deep, Inlandsis).

Plankgas
• Ayrton Senna (Christian Papazoglakis / Robert Paquet + Lionel Froissart) (herdruk)


Dargaud
06/08
TOP
• Blueberry: Integrale Editie 2: 4. De Lange Weg naar Cochise - 5. Oorlog of Vrede - 6. De Man met de Zilveren Ster (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC)
> Een volgende bundeling verschijnt in december.
De Vliegenier 1: Het Vertrek (Chrys Millien / Erik Arnoux + Jean-Charles Kraehn)
> De Vliegenier is een spin-off van Tramp met een van de nevenpersonages uit die maritieme reeks nu als hoofdpersonage in een luchtvaartserie. Deel 1 is een afgerond verhaal van 64 pagina's met Afrika in 1917 als decor. De reeks moet vijf delen tellen, afhankelijk van de ontvangst bij het publiek. Erik Arnoux (gekend van Sofaletta, Celadon Run en het recentere, geweldige Sara Lone) tekent mee deze nieuwe serie op scenario van Jean-Charles Kraehn, de bedenker van Tramp. Arnoux volgde vanaf deel 14 en tot deel 18 Kraehn op als schrijver van de middeleeuwse serie De Onthoofde Arenden. Chrys Millien (Witness4) is de andere tekenaar van De Vliegenier. Voor het storyboard kreeg hij hulp van Arnoux.


Dark Dragon Books
27/08
TOP
• Dragonero: De Eerste Missie (Giuseppe Matteoni + Luca Enoch)
> Verscheen eerder in hardcover.
• Night of the Living Dead 1: Erfzondes (Elia Bonetti + Jean-Luc Istin)
• Night of the Living Dead 2: Mandy's Demonen (Elia Bonetti + Jean-Luc Istin)
> Deze Night of the Living Dead is een bewerking van de culthorrorfilm van George A. Romero die in 1968 voor altijd het zombiegenre heeft gedefinieerd. Jean-Luc Istin waagt zich aan de verstripping als scenarist. Het tekenen laat hij over aan Elia Bonetti. Het wordt een trilogie. "Op Halloween verlaat Elisabeth haar man en twee kinderen om met haar broer Leland een bezoek te brengen aan het graf waar hun adoptieouders begraven liggen. Maar zodra ze aankomen op de begraafplaats worden ze aangevallen door een groep van levende doden! Na een lange achtervolging, nemen Elisabeth en Leland hun toevlucht in een smerig hotel. Dit blijkt hun enige verdediging tegen een horde zombies, hongerend naar vers vlees, te zijn. Omdat de epidemie wijdverspreid is, zijn er al een aantal steden verwoest. Het is niet zeker of Elisabeth haar man en kinderen inleven zal vinden."
Star Wars: Confrontatie op Smokkelaarsmaan 1 (Simone Bianchi / Stuart Immonen + Jason Aaron)
> De tweede cyclus van de hoofdreeks zal weer drie albums tellen onder de titel Confrontaties op Smokkelaarsmaan. "Het is een periode van hernieuwde hoop voor de rebellen. Het machtigste wapen van het keizerrijk, de Death Star is vernietigd door de jonge rebellenpiloot Luke Skywalker. Maar Skywalker weet dat hij nog een lange weg te gaan heeft voordat hij een echte Jedi is. Op zoek naar zijn lot gaat hij terug naar de planeet van zijn geboorte: Tatooine. Daar ontdekt hij een dagboek dat Jedimeester Obi-Wan Kenobi voor hem heeft achtergelaten. Ondertussen worden prinses Leia en Han Solo verrast door keizerlijke cruisers, terwijl ze op zoek zijn naar een nieuwe uitvalsbasis voor de rebellen. Verstopt op een achterafgelegen planeet doen ze een schokkende ontdekking. Ze heet Sana Solo en ze beweert de vrouw van Luke te zijn."
Star Wars: Darth Vader: Schaduw en Geheimen 1 (Salvador Larroca + Kieron Gillen)
> Ook Darth Vader start met een tweede cyclus, Schaduwen en Geheimen, in drie delen. "Darth Vader wordt door keizer Palpatine verantwoordelijk gehouden voor de vernietiging van de Death Star. Geholpen door Dokter Aphra heeft Darth Vader de premiejager Boba Fett ingehuurd om de jonge rebellenpiloot te vinden die de aanval heeft uitgevoerd: Luke Skywalker. Woedend over de twijfel aan zijn loyaliteit aan het keizerrijk wacht Darth Vader een nog grotere schok. De rebellenpiloot, die hij zocht is de zoon waarvan hij niet wist dat hij die had. Samen met Aphra volgt de Sith Lord het spoor dat Boba Fett heeft achtergelaten naar Tatooine, de vroegere thuisplaneet van de jonge Skywalker."
• Star Wars Remastered: Episode IV - A New Hope (Howard Chaykin + Roy Thomas)
> Verscheen eerder in hardcover. In de volgende maanden volgen telkens hardcover- en softcoveruitvoeringen van de Episodes V en VI.
Verdwaalde Kogels (Jef + Matz naar een verhaal van Walter Hill)

> Verscheen eerder in hardcover.


Dark Dragon Books Games Collection
• Skylanders 5: Terugkeer van de Drakenkoning (Mike Bowden / David Baldeon + Ron Marz)
> Start van een nieuwe cyclus.


Dupuis
06/08
TOP
De Campbells 4: Het Goud van San Brandamo (Jose Luis Munuera)
> Voorlaatste album. In dit deel van de gekke, avontuurlijke en niet van drama gespeende piratenreeks vaart kapitein Campbell met zijn twee dochters (en een heleboel anderen) naar het mysterieuze eiland San Brandamo waar machtige dynastieën de plak zwaaien. Met opnieuw veel flashbacks die steeds meer verklaren.
• Cédric 20: Klaar! (Laudec + Raoul Cauvin) (herdruk)
• Cédric 21: Aan het Dromen? (Laudec + Raoul Cauvin) (herdruk)
Dad 2: Familiegeheimen (Nob)
> In maart verscheen de vertaling van het eerste deel van deze nieuwe gagreeks die we ten zeerste kunnen pruimen. Het Franse deel 3 verschijnt in september.
Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 5: 11. De Gorilla Heeft het Gedaan / Een Rustige Vakantie - 12. Het Nest van de Marsupilami's / Boeven op de Kermis (André Franquin) (HC)
Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 6: 13. De Bezoeker uit de Oertijd / De Graaf Is Verstrooid - 14. De Gevangene van Boeddha (André Franquin + André Franquin / Greg) (HC)
Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 7: 15. Z van Zwendel - 16. De Schaduw van Z (André Franquin / Jidéhem + Greg) (HC)
> Veel van deze opnieuw geletterde en van achtergrondpagina's voorziene verhalen horen bij de beste en meest geliefde van de reeks. Dit jaar komen alle andere albums van André Franquin in deze elfdelige reeks ook nog uit.


Glénat
06/08
TOP
Kaplan & Masson 2: Kunnen We Hitler Redden? (Jean-Christophe Thibert + Didier Convard / Jean-Christophe Thibert) (HC)
> In 2009 verscheen het eerste deel van de spionagereeks Kaplan & Masson, een luchtige variant op Blake en Mortimer. Dat album sloeg ook in het Nederlands geweldig aan en moest zelfs herdrukt worden. Daarna volgde het lange wachten met tussentijdse aankondigingen tot we al lang niet meer geloofden dat het album binnenkort zou verschijnen. Maar kijk, hier is het. Er is blijkbaar wel iets gebeurd tussen tekenaar Jean-Christophe Thibert en scenarist Didier Convard want de tekenaar werkte het door Convard begonnen scenario zelf af. In het verhaal Kunnen We Hitler redden? keren we terug naar het jaar 1958. Kolonel Kaplan doet opnieuw een beroep op fysicus Nathan Masson en professor Watnabe Sensei. Ze moeten naar Rome voor een onorthodoxe missie: Adolf Hitler redden!... of eigenlijk zijn dubbelganger, Jules Lantier. Deze voorname acteur en imitator vertoont opmerkelijke gelijkenissen met de dictator. Hij werkt ook voor het KREIS, een netwerk van voormalige nazi's die de geruchten als zou Hitler nog in leven zijn, blijft voeden. Maar de KGB en de CIA roeren zich eveneens. Ze willen allen de vermeende Hitler te pakken krijgen. En zo wordt Rome opeens het toneel van de meest geduchte spionnen van de planeet. Convard baseerde zijn oorspronkelijke verhaal op ware gebeurtenissen. Nog tot in de jaren 1950 waren de Britten en de Amerikanen ervan overtuigd dat Adolf Hitler niet in zijn bunker overleed en dat de gevonden lijken niet die van hem en van Eva Braun waren. Er kwam zelfs een vaste rekening die elk onderzoek bekostigde naar de ware toedracht van geruchten waarin Hitler opdook in Beieren, Portugal, Brazilië, de Noordpool,... Een oud vrouwtje van 65 jaar werd gearresteerd omdat men dacht dat ze een vermomde Hitler was.
Pinkerton 4: Dossier Allan Pinkerton *1884* (Sébastien Damour + Rémi Guérin) (HC)
> Met dit album nemen we afscheid van de westernreeks Pinkerton. Het vierde dossier richt zich op Allan Pinkerton zelf, de oprichter van het detectivebureau die het niet zo nauw neemt met het naleven van de wet om criminelen te klissen. En die zijn niet van de minsten: de Daltons, Jesse James, Molly Maguires, de Wild Bunch,... In 1884 is hij zwaar ziek en hij voelt zijn einde naderen. Hij begint zijn memoires te schrijven. Hij vertelt over zijn kindertijd in de straten van het Schotse Glasgow, de migratie van zijn familie naar Canada en vervolgens Dundee in Illinois waar hij uiteindelijk het Pinkerton National Detective Agency opricht. Hij ronselt speurders die sporen zoeken en getuigenissen verzamelen, maar die ook weten hoe ze hun vuisten moeten gebruiken. Tijdens dit als prequel te lezen slotverhaal met de grootste momenten van de beroemde detective geeft Pinkerton inzage in de oorsprong van zijn wraakzucht en de onrechtvaardigheid waar hij zijn hele leven lang mee te maken had. Je verneemt kortom meer over de man achter de legende.
Pornhollywood (Dominique Hé + Noël Simsolo) (HC)
> Enkele Nederlandstalige uitgevers slaan soms een stapje over en brengen ineens een integrale editie uit van een strip die in het Frans in twee of meer delen verscheen. Daedalus deed dat week bijvoorbeeld met Loki, Mjöllnir en Erik de Rode. Dargaud met onder meer de western Regenwolf, door de nieuwe tekenaar van Corto Maltese Rubén Pellejero en de alom bekende Jean Dufaux. Pornhollywood is ook zo'n gebundeld tweeluik. In het Frans verscheen deel 1 in januari, het afsluitende deel was voor maart. Het onderwerp? Pornofilms in de jaren 1930 met lookalikes van bekende filmsterren, drugs, de maffia en racisme in Hollywood. De in 1944 geboren Fransman Noël Simsolo beweert dat hij niets heeft uitgevonden om Pornhollywood te schrijven. Hij speelde zelf mee in meer dan zestig films (géén porno), hij doet dat nog altijd zelfs, en regisseerde een twintigtal kortfilms en documentaires. Hij is in Frankrijk een bekende filmhistoricus die heel wat essays over films en romans schreef. Hij brengt de bij Paramount uit de gratie gevallen regisseur Jim Jewsky ten tonele die besluit om in een ander soort cinema te stappen: porno. Met lookalikes van sterren als Mae West en Gary Cooper flirt hij met een filmgenre dat omringd is met het ergste soort individuen: maffiosi, pooiers, omgekochte flikken en corrupte politici. Door films te draaien voor de gevaarlijkste man onder hen, peetvader Baldoni, komt Jim terecht in een gevaarlijke, neerwaartse spiraal. Hij zal ontdekken dat in Hollywood elke film een wapen kan zijn. In het tweede deel is er ook nog plaats voor het opkomende nazisme en trekt zijn relatie met de zwarte Jenny, terwijl hij ook nog eens een Jood is, de aandacht van de Ku Klux Klan. Het jaar van actie is 1934, de Drooglegging en de Hays Code (filmcensuur) traden in voege en er bestond inderdaad een circuit van pornofilms met lookalikes waarvan de scènes in de echte fims werden gemonteerd voor de Zuid-Amerikaanse markt en voor bordelen. Dat gebeurde volgens Simsolo met medewerking van de filmstudio's. Figuren als Marlene Dietrich, Josef von Sternberg en Erich von Stroheim duiken ook op in de strip. Tekenaar Dominique Hé (Bankgeheimen) vertaalde het allemaal in beelden. Mocht het eerste tweeluik een succes worden, dan volgt er een tweede.


Gorilla
13/08
TOP
Een Avontuur van Jacques Gipar 2: De Terugkeer van de Kapucijnen (Jean-Luc Delvaux + Thierry Dubois) (HC)
> Henri 'Caracas' Polinet ontsnapt vlak voor zijn proces. Journalist Jacques Gipar gaat er meteen op af. Het spoor van de ontsnapte gangster leidt hem naar de Kapucijnen, een bende misdadigers met een lange geschiedenis.
De Grote Rivier 2: Oostenwind (Jean-Luc Hiettre + Serge Aillery) (HC) (heruitgave)
> We herinneren je eraan dat Gorilla alle vier bij Dupuis verschenen albums opnieuw uitgeeft, weliswaar met nieuwe covers en een nieuwe vertaling, voordat het afsluitende deel 5 volgt dat zoveel jaar na datum een feit wordt, zowel in het Frans als Nederlands.
Onzichtbare Echo's 2 (Grazia La Padula + Tony Sandoval) (HC)
> In maart verscheen het eerste deel van het tweeluik Onzichtbare Echo's (lees hier onze bespreking), deze maand verschijnt al het vervolg. Gorilla laat ons namelijk zelden lang wachten. In september ligt het slot van Tony Sandovals Nocturno in de winkel en in november verschijnt de vertaling van het one-shot Doomboy.


Graton
06/08
TOP
Michel Vaillant 5: Heropstanding (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Philippe Graton / Denis Lapière)
Michel Vaillant 5: Heropstanding (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Philippe Graton / Denis Lapière) (HC)
> "Het hele bedrijf Vaillant wordt ontmanteld door Slate, die alle neonreclames weghaalt om ze te vervangen door de zijne. Het bedrijf van de familie Vaillant bestaat niet meer. Bij Jean-Pierre Vaillant komt de klap zo hard aan dat hij heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen. Artsen proberen in het ziekenhuis Les Invalides zijn leven te redden. Michel Vaillant, die onder de indruk is van de wanhoopsdaad van zijn broer, laat alles in de steek en vertrekt naar Kivu, waar hij zal proberen een gewonde vrachtwagenchauffeur te redden. Het is een ondankbare opdracht voor iemand die zijn eigen broer niet heeft kunnen helpen.Maar op de thuisbasis van de familie verzetten een aantal mensen zich tegen het noodlot. Françoise wil het merk een nieuwe start gunnen. Met de hulp van oom Benjamin koopt ze twee elektrische eenzitters en de wagens worden in een garage van La Jonquière geprepareerd door Patrick en het team van Now Future. Zal Michel echter zelf achter het stuur willen kruipen in een wedstrijd die gereden wordt rond het ziekenhuis Les Invalides waar Jean-Pierre vecht voor zijn leven? Is Michel nog wel in staat om dit symbolische gevecht aan te gaan? Na een avontuur waar hij vooral moest toekijken, staat onze mythische coureur nu opnieuw aan de startlijn. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan..."


Le Lombard
06/08
TOP
Corentin: De Drie Parels van Sa-Skya (Christophe Simon + Jean Van Hamme / Christophe Simon) (HC)
> In zijn jeugd las Paul Cuvelier de boeken La Première Aventure de Corentin Quimper van Paul Féval en Robinson Crusoë van Daniel Defoe. Door deze twee personages kwam hij alvast op de naam van Corentin Feldoë. In plaats van het boek van Féval de hele tijd voor te moeten lezen aan zijn broers, bedacht hij zelf een verhaal. Zijn broers moedigden 'm aan ermee verder te gaan. In 1945 schilderde hij zelfs acht aquarelillustraties voor een minialbum over Corentin Feldoë. Op zijn eerste gesprek met Hergé, na de Tweede Wereldoorlog, nam hij dit albumpje en andere proeftekeningen mee. Een jaar later stond hij met een klein ploegje tekenaars aan de basis van het weekblad Kuifje. Cuvelier schilderde en beeldhouwde eigenlijk liever dan dat hij strips tekende, maar met dat laatste kon hij meer zijn brood verdienen. Het erotische is in al zijn werk steeds aanwezig geweest. Over Corentins geaardheid bestaan trouwens twijfels. Cuvelier tekende ook steeds eerst zijn personages naakt vooraleer ze aan te kleden. Van zijn naaktstudies verscheen een bundeling waaruit blijkt dat zijn modellen wel érg jong moeten geweest zijn. Veel van deze tekeningen tonen minderjarige meisjes in vol ornaat. Maar goed, tussen 1950 en 1974 verschenen amper zeven albums van Corentin. Na meer dan veertig jaar komt er nu een achtste album bij naar een verhaal van Jean Van Hamme door Christophe Simon. Van Hamme debuteerde in 1967 als stripscenarist voor Cuvelier met Epoxy, een van de eerste erotische kwaliteitsstrips. Later schreef hij nog De Prins van de Woestijn en Het Rijk van het Zwarte Water, de twee laatste avonturen van Corentin. In 1973 voegde Van Hamme er een weinig bekende novelle aan toe die in Kuifje Pocket 11 verscheen. Voor dit leesverhaal, De Drie Parels van Sa-Skya, wilde Cuvelier geen illustraties meer maken. Er werd integendeel een tekening gerecupereerd uit Het Rijk van het Zwarte Water. Hij stierf in 1978. Op basis van deze novelle ging Christophe Simon, voormalig tekenaar van Alex, te werk om het verhaal in strippagina's om te zetten. Simon is ook de tekenaar van de historische stripreeks Sparta, geschreven door Patrick Weber dat in vertaling bij Dark Dragon Books verscheen. In 1983 bewerkte Yves Duval De Drie Parels van Sa-Skya al eens voor een zestien pagina's tellende hommage aan Cuvelier. Crisse, Vink, Magda, Michel Pierret, Christian Gine, Ferry, Didier Convard, Gilles Chaillet en Michel Weyland tekenden elk een paar pagina's. Het verscheen enkel in het weekblad Kuifje. Lees er hier meer over. Afhankelijk van het succes van het nieuwste Corentin-album door Christophe Simon naar een oude novelle van Jean Van Hamme hand ligt de weg vrij om eventueel nog een verhaal van Corentin te schrijven. Als stripscenarist is hij dus toch nog niet helemaal met pensioen gegaan. En daar komt nog een album bij. Ook nog voor tekenaar Christophe Simon schreef hij namelijk een one-shot van 64 pagina's. Volgens Simon is het: "heel hedendaags, met een thema dat hem nauw aan het hart ligt". Meer details gaf hij niet. Hij ziet het wel als een eer dat Van Hamme hem vroeg om het te tekenen.
• Dokus, de Leerling 22: Plan D (Godi + Zidrou)
> Kinderen zullen het niet leuk vinden om zowat in het midden van hun zomervakantie geconfronteerd te worden met het leven op school, maar de zomerse cover maakt veel goed.
Marie-Leontine (Raphaël Beuchot + Zidrou / Raphaël Beuchot) (HC)
> Met Marie-Leontine sluiten Raphaël Beuchot en Zidrou hun Afrikaanse trilogie af. Tevoren maakten ze de fel gesmaakte one-shots De Verhalenverteller en De Platenspeler. Onderling hebben de verhalen niets met elkaar te maken, behalve dat ze zich in Afrika afspelen. Zidrou behandelt deze keer een delicaat, Afrikaans taboe: vrouwenbesnijdenis, waar nog elk jaar twee miljoen vrouwen wereldwijd (dus ook in Europa) mee geconfronteerd worden. Verwacht je maar aan een aangrijpende getuigenis. Bovendien gooit Zidrou er ook nog het thema van Chinese emigratie naar Afrikaanse landen aan toe.

Derde Stroming
Alfa - Eerste Wapenfeiten 3: De Volgende Ronde (Alain Quereix + Emmanuel Herzet)
> In april 2010 verscheen deel 1 van Alfa - Eerste Wapenfeiten, een spin-off van de succesvolle spionagethriller Alfa. Dan duurde het tot december 2015 voor het vervolg verscheen. Belachelijk lang, bovendien bediende tekenaar Eric Loutte zich van heel wat foto's om er zijn decors mee op te bouwen. Op het nieuwste album moesten we minder lang wachten want er is een editoriale ingreep gebeurd. Alain Queireix is de nieuwe tekenaar. Je kent hem wellicht van Miss Oktober of zijn bijdragen aan de reeksen Empire USA en I.R.$. - All Watcher. Een oudere reeks van zijn hand is Celadon Run. Uitgeverij Le Lombard meldt dat er voortaan minstens één album per jaar van de spin-off zal verschijnen. In deel 3, de start van een nieuwe cyclus, stuurt scenarist Emmanuel Herzet de jongere Dwight Delano Tyler alias Alfa naar de Amerikaanse Midwest waar geweld en racisme welig tieren. Nu rest er nog het probleem van de hoofdreeks. In 2013 verscheen deel 12, het eerste album dat werd getekend door Chris Lamquet sinds Iouri Jigounov zich ging toeleggen op de reeks XIII. Er bleek een haar in de boter te zitten tussen Lamquet en Jigounov, die nog wel de verhalen bleef schrijven. In interviews kloeg hij over de traagheid van Lamquet. De release van deel 13 bleef maar uitgesteld worden. Ook de planning voor dit jaar is alweer overschreden.
Sisco 9: Gold Black (Thomas Legrain + Benec)
> Wie deze reeks volgt, weet dat de cliffhanger van deel 8 een belangrijke verandering voor Sisco inhoudt. Korte inhoud: "Nieuw-Zeeland, vandaag... een stel dat zich voordoet als Franse toeristen — in realiteit gaat het om twee agenten van de DGSE — dringt op een nacht binnen in de beveiligde kantoren van de regering. De operatie loopt verkeerd en de twee vluchten halsoverkop. Daarbij raakt een van de twee agenten ernstig gewond en ze zijn verplicht om in hun schuilplaats te wachten op hulp van de Franse overheid. En als geheime agenten moeten worden teruggetrokken, wordt er meestal een beroep gedaan op de competentie van Sisco. Niet alleen omdat de agenten veilig het land uit te krijgen, maar ook en vooral omdat hun opdracht moet worden afgewerkt. Bovendien is het belangrijk alle sporen van hun aanwezigheid zorgvuldig te wissen..." Dit nieuwe album liet wat langer op zich wachten omdat tekenaar Thomas Legrain (trouwens een neefje van Jijé) tussendoor nog een dik one-shot bij Le Lombard publiceerde als eerste album in een afgeleide collectie van Derde Stroming met alleen one-shots, helaas niet in vertaling. Dat album was Bagdad Inc. en werd geschreven door Stephen Desberg. Het speelt zich af in april 2004 in Bagdad wanneer de tweede Golfoorlog officieel ten einde is. Maar in de Iraakse hoofdstad is het nog geen peis en vree. Huurlingen van privémilities zijn er haast even talrijk als officiële soldaten. Wanneer een van die huurlingen Iraakse burgers vermoordt en met het bloed van hun verminkte lichamen boodschappen in het Engels nalaat die de Profeet en de islam beledigen, wordt er een onderzoek ingesteld om een schandaal te voorkomen. Charlene Van Evera, een jonge advocaat bij de US Marine Corps, wordt belast met het onderzoek. De oudere huurling Jackson Baines begeleidt haar om de moordenaar op te sporen.


Plan A Uitgevers
20/08
TOP
Kijk en Lees
Joep - AVI Start: Kom Mee! (Michiel van de Vijver) (HC)
Joep - AVI M3: Pak Aan! (Michiel van de Vijver) (HC)
Joep - AVI E3: In Volle Vaart (Michiel van de Vijver) (HC)
> Drie nieuwe stripboeken van het zeer prettige Joep waarvan je hier een bespreking kan lezen van de vorige drie verschenen albums. De strips zijn op maat gemaakt voor jonge lezers en krijgen verschillende AVI-suggesties mee voor het eerste leerjaar (= groep 3 voor Nederland). Deze albums verschijnen in de collectie Kijk en Lees waarin ook Michiel van de Vijvers collega en zakenpartner Gerben Valkema bij hun eigen uitgeverij Plan A Uitgevers albums van de kikker Kik publiceerde. Michiel is tevens de auteur van Geheim Agent G. Ruwel in dezelfde collectie. Vorig jaar won hun initiatief nog de Nederlandse Nationale Alfabetiseringsprijs in de categorie Preventie (van taalachterstand).


RW Uitgeverij
13/08
TOP
• Batman: Arkham City (Carlos D'Anda + Paul Dini) (HC)
> Arkham City is een bewerking van Paul Dini (Harley Quinn) van de gelijknamige succesgame. Tekenaar Carlos D'Anda is ook geen onbekende voor ons besprekingsarchief. Hij is verantwoordelijk voor de eerste zes Star Wars-strips en we hebben ook zijn Justice League besproken.
Preacher Deluxe 3 (Steve Dillon / Steve Pugh / Carlos Ezquerra + Garth Ennis) (HC)
> In deze bundeling staan de verdere comicdelen 27 tot 33 en de vierdelige miniseries Saint of Killers en Cassidy - Blood and Whiskey.
• Shazam 1 (Gary Frank + Geoff Johns) (HC)
> Een 'nieuwe' held aan het comicfirmament. Shazam wordt geherlanceerd. Tot voor 2011 was de held bekend als Captain Marvel die in 1940 voor het eerst verscheen bij Fawcett Comics. Shazam is het alter ego van Billy Batson die, wanneer hij het magische woord Shazam zegt, zichzelf kan transformeren in een gekostumeerde volwassen man met bovenmenselijke krachten. Shazam is een acroniem van de zes mythische figuren van wie hij zijn magische krachten ontleent: Solomon (wijsheid), Hercules (sterkte), Atlas (uithoudingsvermogen), Zeus (kracht), Achilles (moed) en Mercurius (snelheid). In de jaren 1940 was Captain Marvel succesvoller dan Superman. Er kwamen spin-offs en een film in 1941 (de allereerste superheldenfilm uit de geschiedenis!). Captain Marvel draagt als serie heel wat geschiedenis met zich mee. Don Lawrence tekende eventjes de afgeleide Marvelman terwijl Albert Uderzo zich in 1950 waagde aan een versie van Captain Marvel Junior, exclusief voor het Belgische stripbad Bravo. Elvis Presley zou — als grote fan — zijn kapsel en enkele kostuums zelfs hebben gebaseerd op Captain Marvel Junior. Na heel wat rechterlijke akkefietjes kwam het in 2011 tot een reboot in de grootscheepse The New 52-invasie van DC Comics waarin Billy een vijftienjarige knaap is die al diverse pleeggezinnen achter de rug heeft.
• Superman: Action Comics 3: Het Einde der Tijden (Travel Foreman / Rag Morales / Brad Walker / Chris Sprouse + Grant Morrison / Sholly Fisch) (HC)
> "Zijn wapens kunnen hele werelden wegvagen. Zijn bondgenoten zijn de gevaarlijkste tegenstanders die Superman ooit is tegengekomen. Met zijn aanwezigheid alleen al kan hij met één dodelijke klap een sterfelijke geest versplinteren. Hij kan op elk moment in Supermans leven toeslaan, klapt tijd en ruimte in elkaar tot één enkele eindeloze onheilsdag. Hij is Vyndktvx, de meedogenloze zwarte magiër uit een hogere dimensie. En zijn naam betekent wraak. De Man van Staal heeft nooit eerder zo’n vijand gehad. En nu moet hij keer op keer met hem vechten, in vorm na vorm, tijd na tijd. Hij heeft er al zijn kracht en vaardigheden voor nodig en de hulp van zijn vrienden - en een paar vijanden. Zelfs dan nog lijkt het onmogelijk om Vyndktvx te overwinnen. Maar voor Superman is er maar een antwoord als iets onmogelijk lijkt: doe het onmogelijke."


Scratch Books
27/08
TOP
Chlorophyl integraal 2: 4. De Spoorpiraten - 5. Zizanion de Verschrikkelijke - 6. De Terugkeer van Chlorophyl - Pas Op voor de Verf! (Raymond Macherot) (HC)
> Scratch Books vervolgt de integrale reeks met alle Chlorophyl-verhalen van Raymond Macherot. Die zullen in drie bundels verschijnen. In de tweede bundel staan de verhalen Chlorophyl en de Spoorwegpiraten (omgedoopt naar De Spoorpiraten), Zizanion de Verschrikkelijke, De Terugkeer van Chlorophyl, het kortverhaal Pas Op voor de Verf! en losse kortverhalen. Het zijn de eerste verhalen die zich afspelen op het eiland Notenschelp en voor een eerste kentering in de reeks zorgen. De diertjes dragen voortaan kleren om maar iets te zeggen. Booswicht Anthraciet maakt bovendien een eerste comeback. Scratch Books koos voor deze uitgave voor een andere cover dan de Franse uitgave uit 2012.
• De Hemelse Bibendum (Nicolas de Crécy) (HC)
> We hebben het jaren moeten stellen zonder strips van Nicolas de Crécy tot Stichting Zet.El in januari 2014 het one-shot IJstijd publiceerde en Scratch Books exact een jaar later de niet zo geweldige spielerei Dagboek van een Spook uitbracht. gezwind vertaalde het ook de manga-achtige one-shot De Worstelrepubliek. De Hemelse Bibendum verscheen tussen 1994 en 2001 in het Frans als trilogie verschenen. Het werd onder de titel De Wolkenvreter jarenlang aangekondigd door Oog & Blik, maar het album kwam er nooit. En waar gaat het over? Dat valt niet makkelijk samen te vatten: "Dit verhaal, dat wordt verteld door professor Lombax, of liever gezegd door diens hoofd, beschrijft de lotgevallen van de eenbenige zeehond Diego, die tot zijn eigen verbazing wordt uitgeroepen tot kandidaat voor de Nobelprijs voor de Liefde. Zijn enige metgezel is een even sympathieke als zwaarlijvige hond die hem voor menige valstrik behoedt. Maar ook hij kan niet voorkomen dat de Duivel zich met het verloop van de wedstrijd bemoeit..." Een epos over waanzin en schoonheid, uitgesmeerd over tweehonderd pagina's in hardcoveruitvoerings.


Sherpa
27/08
TOP
Comanche: Het Brandmerk van Dobbs: 3. De Wolven van Wyoming - 4. De Hemel Is Rood boven Laramie - 5. Nacht over de Woestijn (Hermann + Greg) (HC)
Comanche: Het Brandmerk van Dobbs: 3. De Wolven van Wyoming - 4. De Hemel Is Rood boven Laramie - 5. Nacht over de Woestijn (Hermann + Greg) (HC/luxe met gesigneerde piezografie)
> Nadat Sherpa te kennen gaf dat het een integrale ging uitgeven van deze cyclus waren de reacties zodanig overweldigend dat de uitgeverij besliste om alle Comanche-verhalen van Hermann en Greg als vier integrales uit te geven. Een overzicht van wat je mag verwachten, vind je hier. De integrale Het Brandmerk van Dobbs bevat twee inleidende pagina's, een portfolio van covers en illustraties en vijf strippagina's die nooit in de reguliere albumreeks in kleur werden opgenomen. De uitgave is op groot formaat en in kleur, opnieuw vertaald en geletterd voor een ultieme editie.
Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 7: 21. Zwendel in Ebbenhout - 24. Opstand in Jamaica (Patrice Pellerin + Jean-Michel Charlier) (HC/luxe met ex-libris)
Zandkasteel (Frederik Peeters + Pierre-Oscar Lévy) (HC)
> Dit one-shot is een samenwerking tussen de Zwitserse tekenaar Frederik Peeters (Blauwe Pillen, Aâma, Koma, Een Beeld van een Jongen) en scenarist Pierre Oscar Lévy, een Franse documentairemaker en producer. Het verhaal: "Een dagje op het strand ontaardt voor een groepje mensen in niets minder dan een nachtmerrie. Het lijk van een vrouw spoelt aan, maar dat is nog niets... Wat daarna gebeurt, is veel verontrustender en verandert in de meest letterlijke zin het leven van alle aanwezigen!"


Silvester
27/08
TOP
Centaurus 1: Het Beloofde Land (Zoran Janjetov + Léo / Rodolphe) (herdruk)
Centaurus 2: Het Vreemde Land (Zoran Janjetov + Léo / Rodolphe)
Centaurus 2: Het Vreemde Land (Zoran Janjetov + Léo / Rodolphe) (HC)
> Het vijfdelige Centaurus, geschreven door Léo, is aan deel 2 toe: "De naar de planeet Vera gestuurde expeditieleden vallen van de ene verrassing in de andere (en niet altijd erg prettige!), terwijl men op het moederschip de indringers probeert op te sporen en te begrijpen wat hun geheimzinnige aanwezigheid te betekenen heeft."
Operatie Overlord 1: Sainte-Mère-Eglise (Davide Fabbri + Michaël Le Galli) (HC met ex-libris)
> Operatie Overlord is een nieuwe reeks waarvan in het Frans al vijf delen zijn verschenen bij Glénat. Silvester had veel succes met De Hel van het Oostfront, hopelijk lukt het met deze Tweede Wereldoorlog-reeks over de landing in Normandië ook. Tekenaar Davide Fabbri publiceert sinds 1989 in Italië en de VS waar hij minireeksen tekende van Starship Troopers, Xena, Star Wars, maar ook actief was voor Batman. Michaël Le Galli schreef het eerste deel, de volgende delen zijn het werk van Bruno Falba die Katharen en De Tempelier schreef voor de nieuwe tekenaar van De Rode Ridder. "Londen, mei 1944. De dag van de ontscheping in Normandië nadert. De luchtlandingstroepen van het 82ste bataljon moeten zorgen voor de beveiliging van wegen, bruggen en landingszones in de noordelijke Cotentin, voor de luchtmachtoperatie Boston. Daartoe moeten ze de stad Sainte-Mère-Église veroveren en tot elke prijs bezet houden tot de versterkingen aankomen op Utah Beach. Hier maken we kennis met vijf G.I.'s, afkomstig uit alle hoeken van de Verenigde Staten. Geen van hen zal levend terugkeren." De volgende delen gaan respectievelijk over vier Duitse soldaten, een Canadees, het enige Franse commando en de inname van het strategisch heel belangijke Pointe du Hoc.
• Walking Dead 10: Waarin We Veranderen (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (HC) (herdruk)
• Walking Dead 21: Hel Breekt Los (2/2) (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (HC met ex-libris)
> Na twee jaar en drie maanden verschijnt er eindelijk nog eens een album van Walking Dead. Ondertussen lanceerde Silvester de nieuwe reeks Outcast van scenarist Robert Kirkman. Hel Breekt Los pikt de draad weer op van de zombiereeks. "Na de aanval op Negan wordt de schade opgemaakt. De verliezen zijn groot. Het is Negan gelukt om enkele mensen te overtuigen van kamp te wisselen. Ezekiel heeft het zwaar met het verlies van zijn tijger Shiva. Rick kan dus niet op zijn steun rekenen. Maar de oorlog is verre van voorbij en kan voor iedereen slecht uitpakken." Enkel bij de eerste uitzet zit er een ex-libris bij deze uitgave.
De Zielenvreter 1: De Wachter (Patrick Boutin-Gagné + François Lapierre)
De Zielenvreter 1: De Wachter (Patrick Boutin-Gagné + François Lapierre) (HC met ex-libris)
> De Zielenvreter is een fantasytrilogie van Patrick Boutin-Gagné en François Lapierre. Deze laatste is de inkleurder van Magasin Général en De Grote Dode. De Zielenvreter situeert hij in Quebec waar hij is geboren. Hij schreef het voor zijn Canadese landgenoot Boutin-Gagné. "Het is nog koud in dit afgelegen deel van Quebec, in het dorpje bij het Schaduwmeer, als Ovidius op zoek gaat naar zijn tweelingbroer Gideon, die al sinds de winter verdwenen is. De aanwijzingen leiden hem naar de oever van het meer, dat op een paar kilometer van het dorp ligt. Het meer heeft een slechte reputatie, want er vinden al heel lang verdwijningen plaats... Ovidius heeft een vreemde ontmoeting en zal zonder het te beseffen een reeks gebeurtenissen op gang brengen die onze wereld openstelt voor honderden plagen!"


Standaard Uitgeverij
13/08
TOP
• De Avonturen van Urbanus 170: Oedipussy (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout)
> "Wanneer Urbanus zijn vader in bed betrapt met zijn grote liefde Oedi, zakt de grond onder zijn voeten weg. Wat Urbanus echter nog niet weet, is dat Oedi eigenlijk zijn eigen moeder Eufrazie is. Zal Cesar dit ooit aan Urbanus uitgelegd krijgen?"
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 16: De Verdwijning van Oma Boma (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans)

> "Mark besluit een detectivebureau op te richten. Hij heeft in het verleden al ervaring gehad als detective, aan de zijde van inspecteur Porei. De eerste klant die zich meldt, is Fernand. Maar wanneer Fernand zijn probleem probeert uit te leggen, duikt Oma Boma op: Balthazar is verdwenen! Al snel blijkt dat de hond is ontvoerd. Even later ondergaat Oma Boma hetzelfde lot. Zij verdwijnt op mysterieuze wijze. Mark mag meteen zijn tanden zetten in deze moeilijke opdracht. Maar al zijn onderzoeken leiden tot niets. Op aanraden van Paulien schakelt hij dan maar inspecteur Porei in. Op een dag komt er een dreigbrief van de ontvoerders. Ze eisen drie miljoen Bomaworsten voor de vrijlating van Oma Boma. Welk mysterie gaat hierachter schuil?"
• F.C. De Kampioenen Luisterboek: De Erfenis van Maurice (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (HC met cd)
> Tweede luisterboek na het opnieuw in deze vorm gelanceerde De Kampioenen in Pampanero. De acteurs uit de tv-reeks spraken de dialogen in om het stripverhaal aan je voor te lezen.
• F.C. De Kampioenen Stickerstrip: De Verdwenen Kampioenen (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden)
> Nieuwe uitvoering van het bestaande album, maar met mee ingebonden stickervellen waarbij je de hoofdjes van de personages op de juiste plaats in het album moet kleven.
• De Kiekeboes Special 8: Bling Bling: 53. De Roze Rolls - 71. King Sacha - 127. De Pepermunten (Merho)
> Achter een gouden cover met de Kiekeboes in extravagante kledij schittert een bundeling van drie verhalen waarin luxe primeert. Behalve deze verhalen zijn er deze keer geen spelletjes en puzzels opgenomen.
• De Smurfen 4: Het Ei en de Smurfen (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (herdruk)
• De Smurfen 6: De Ruimtesmurf (Peyo + Peyo / Yvan Delporte / Gos) (herdruk)
• De Smurfen 11: De Olympische Smurfen (Peyo) (herdruk)
• De Smurfen 12: De Babysmurf (Peyo) (herdruk)
• De Smurfen 17: De Geldsmurf (Alain Maury / Peyo + Peyo / Thierry Culliford) (herdruk)
• De Smurfen 18: De Juwelensmurf (Alain Maury + Luc Parthoens / Thierry Culliford) (herdruk)
• De Smurfen 24: De Goksmurfen (Ludo Borecki + Luc Parthoens / Thierry Culliford) (herdruk)
• De Smurfen 25: Smurfensalade (Ludo Borecki / Jeroen De Coninck + Luc Parthoens / Thierry Culliford) (herdruk)
De Smurfen 35: De Smurfen en de Halfgeest (Jeroen De Coninck / Miguel Díaz + Alain Jost / Thierry Culliford)
> "Op de bodem van een meer vinden Brilsmurf en Potige Smurf een oude kruik. De kruik is gevuld met grijze keien en een kleine parel waaruit een geest tevoorschijn komt. Maar deze eigenaardige verschijning die hun wensen moet vervullen, leidt aan geheugenverlies. Bovendien doet hij alles maar voor de helft. De Smurfen komen al gauw te weten hoe dit komt."


Standaard Uitgeverij / Marvel
13/08
TOP
• Captain America 005 (Nic Klein / Carlos Pacheco / Mariano Taibo Rick Remender)
• Guardians of the Galaxy 005 (Skottie Young)
• Thor - God of Thunder 005 (Ron Garney + Jason Aaron)
• Wolverine 005 (Alan Davis / Ryan Stegman / Mark Farmer / Mar(k Morales + Paul Cornell)


Strip2000
13/08
TOP
• Hara Kiwi 2 (Lectrr) (heruitgave)
Kale Kop 3: Dokter Zita (Serge Ernst + Zidrou)
> De aan leukemie lijdende Zita speelt in dit album zelf voor doktertje.
Louca 3: Als het maar... (Bruno Dequier)
> Louca speelt de belangrijkste match van zijn nog prille voetbalcarrière. Dit album zal je heel snel willen lezen na de uitermate spannende climax die je in deel 2 stond te wachten, temeer omdat Louca's coach (de geest van de in verdachte omstandigheden overleden jongen Nathan) een stapje dichter bij de waarheid komt te staan.
• Noortje 15: Zet 'm op (Jan Steeman + Patty Klein)
• Suus & Sas 2: Een Hunk Met (Gerard Leever)
Tamara 10: Grapje, Mama! (Christian Darasse / Bosse + Zidrou)
> Tamara's moeder maakt zich zorgen over de relatie die haar dochter heeft met Diego. Nemen ze wel voldoende voorzorgsmaatregelen zodat zij niet een jonge grootmoeder wordt?


Strip2000 / Syndikaat
13/08
TOP
• Ridiculand: Balthasar (Wouter Goudswaard)
> Ridiculand is een nieuw album van Wouter Goudswaard die bij Syndikaat al Schaap & Godin publiceerde. "Ridiculand is een vreemd koninkrijk met vreemde wezens. De hoofdpersoon van Ridiculand is Balthasar, erfgenaam van de troon. Balthasar is 33 jaar oud, maar hij heeft nog steeds het lichaam van een één jaar oude baby, met uitzondering van zijn snor. Bereid je voor op een surrealistische reis. Welkom in Ridiculand!"


Uitgeverij HUM!
27/08
TOP
Philemon 8 (S): Het Veldwachterseiland (Fred) (HC) (heruitgave)
> Heruitgave van het in 1981 verschenen album. Deze nieuwe editie is opnieuw vertaald en geletterd.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel