Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in juli verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Casterman
Daedalus
Don Lawrence Collection
Joker Editions

Mediageuzen
Saga Uitgaven
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Standaard Uitgeverij / Stripfestival Middelkerke
   
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: juliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaartaprilmeijuni
 
Arboris
01/08
TOP
De Complete Baard en Kale 4: Bedrieglijke Streken: 20. De Spoken van Cortecleyn - 22. Graai naar de Macht - 25. Monster Recht Vooruit (Will + Maurice Tillieux) (HC)
De Complete Baard en Kale 4: Bedrieglijke Streken: 20. De Spoken van Cortecleyn - 22. Graai naar de Macht - 25. Monster Recht Vooruit (Will + Maurice Tillieux) (HC/luxe met prent)
> Opnieuw drie verhalen van Will en Maurice Tillieux, meerbepaald De Spoken van Cortecleyn (deel 20) dat zich afspeelt in Bretagne, maar de Engelse sfeer van Agatha Christie ademt, een van de favoriete schrijvers van Tillieux. In de ogenschijnlijk bovennatuurlijke verhalen Graai naar de Macht (deel 22) en Monster Recht Vooruit (deel 25) met toch een logische verklaring zien we gravin Kiki van Zon en inspecteur Fickshusset terug, de door Tillieux aan de reeks toegevoegde bijfiguren die we in deel 2 van de integrale reeks hebben leren kennen.
De Huurling - De Definitieve Editie 1: Het Volk van het Heilige Vuur (Vicente Segrelles) (HC) (heruitgave met dossier)
De Huurling - De Definitieve Editie 1: Het Volk van het Heilige Vuur (Vicente Segrelles) (HC/luxe met ex-libris) (heruitgave met dossier)
De Huurling - De Definitieve Editie 2: De Formule (Vicente Segrelles) (HC) (heruitgave met dossier)
De Huurling - De Definitieve Editie 2: De Formule (Vicente Segrelles) (HC/luxe
met ex-libris) (heruitgave met dossier)
> Arboris geeft heel de serie De Huurling van Spanjaard Vicente Segrelles opnieuw uit, deze keer in de juiste volgorde, met alle oorspronkelijke artwork dat met de nieuwste technieken is ingescand, gedigitaliseerd en gedrukt. En ook correct ingebonden want onze vorige albums vallen letterlijk uit elkaar. Alle albums worden voorzien van een achtergronddossier van zestien pagina's met unieke illustraties en informatie. Arboris maakt zich sterk om jaarlijks zes albums opnieuw uit te geven, met nieuwe letteringen, gedrukt op zwaar kunstdrukpapier en gebonden in harde kaft tegen 18,95 euro. Elk album verschijnt ook in een luxe-uitvoering tegen 39,95 euro. Als afsluiting van de reeks zal er bovendien nog een deel 14 verschijnen waarin alle verhaallijnen door Vicente Segrelles worden afgerond.


Ballon Comics
23/07
TOP
• Jommeke 1: De Jacht op een Voetbal (Jef Nys) (herdruk)
• Jommeke 4: Purperen Pillen (Jef Nys) (herdruk)


Casterman
23/07
TOP
• Alex 13: Het Spook van Carthago (Jacques Martin) (herdruk)
• Hergé, Kuifje en de Treinen (Hergé) (HC) (herdruk)
• De Reizen van Alex: Rome (1) (Gilles Chaillet + Gilles Chaillet / Jacques Martin) (herdruk)


Daedalus
16/07
TOP
De 7 Wonderen 3: 254 v. Chr. - De Vuurtoren van Alexandrië (Tommaso Bennato + Luca Blengino)
> Softrcoverversie van het vorige maand verschenen hardcoveralbum.
Chimère(s) 1887 4: Bloedband (Vincent + Christophe Arleston / Mélanÿn) (HC)
> "Parijs, 1887. Chimère is de jongste pensionaire van de Purperen Parel, het chicste bordeel van Parijs. Eindelijk krijgen haar collega's te horen wie ze werkelijk is... Ze is vast van plan om al haar troeven in de strijd te gooien om hogerop te raken in het bordeel, temeer omdat ze een pressiemiddel heeft: een foto waarop ze in het gezelschap van Ferdinand de Lesseps staat en die de reputatie van de Purperen Parel voor altijd naar de verdommenis zou helpen." In maart verscheen het Franse deel 5, het voorlaatste deel van de reeks..
Complot 2: De Krach van 1929 (Luc Brahy + Gihef)
> Softrcoverversie van het vorige maand verschenen hardcoveralbum.
• Dwergen 2: Ordo van Talion (Stéphane Créty + Nicolas Jarry) (HC)
> Deel 2 van Dwergen, een nieuwe serie die in het universum van Elfen thuishoort, is het werk van Stéphane Créty (Drakenbloed, Acriborea, Star Wars) en Nicolas Jarry. "Het tragische lot van Ordo van de Orde van Talion. Een gestolen jeugd en een wrede en pijnlijke leerschool maakte van hem de wreedste moordenaar, gevreesd door iedereen. Ordo is vervloekt. Hij is geboren op de zesde dag van de zesde maan, hij is het het zesde kind in een gezin van de Orde van Talion. Op de dag dat hij zes jaar wordt, laat zijn vader hem achter bij de instructeurs van de Zwarte loge, een geheime tak van de orde die moordenaars traint om al de tegenstanders van het plan van Talion te elimineren. Dertig jaar later is Ordo een meester van de schaduw geworden. De tijd is gekomen voor hem om wraak te nemen op degenen die hem verraden hebben."
• Elfen 9: Het Beleg van Cadanla (Gwendal Lemercier + Eric Corbeyran) (HC)
> In dit album moeten elfen zich verdedigen tegen een inval: "Vilder Fah-Laën en zijn verloofde Mei-Hooh wonen en werken in het halfelfengetto van Cadanla. Op een ochtend kondigt het stadsbestuur een quarantaine af en wordt het slachthuis gesloten. Fah-Laën krijgt de zware taak om alle besmette beesten te slachten en zo besmetting tegen te gaan. Intussen meren er in het noorden, bij de breuk van Nodrënn, vreemde schepen aan, die een massa uitgehongerde ghouls vervoeren. De horde bereikt korte tijd later de stad en richt daar een echte slachting aan. De toestand lijkt hopeloos, maar Fah-Laën, die nog in het slachthuis opgesloten zit, heeft een plan om Cadanla te redden."
• Kalimbo 2: Voorbij de Einder (Fred Besson + Crisse)
> Een kleine drie jaar na de vertaling van Kalimbo 1 verschijnt alsnog deel 2 in Crisses rip-off van Ice Age, Madagascar en The Lion King. "Droogte bedreigt de savanne... Voedsel ontbreekt. In zulke mate dat sommige apensoorten hebben besloten carnivoor te worden! Maar een jonge primaat ziet het niet zitten dat zijn soortegenoten mekaar gaan opeten. Vergezeld van Kalimbo, de eerbiedwaardige olifant, zet hij zich op weg om hulp te vragen aan Malak, de afschrikwekkende chef van de Zilverruggen. Maar of zij in deze missie zullen slagen?"
• Het Narrenschip 3: Storingen (Turf) (HC)
> Terwijl Turf zich aan drie nieuwe delen waagt, heeft Daedalus ondertussen de drie reeds door Talent vertaalde albums opnieuw uitgegeven. Vanaf deel 4 (te verschijnen in augusts) begeven we ons dus op onbekend terrein.
Surcouf 3: De Kaperkoning (Guy Michel + Arnaud Delalande / Erick Surcouf)
> Voorlaatste deel.
• Zombies Nechronologies 1: De Onfortuinlijken (Nicolas Petrimaux + Olivier Peru) (HC)
> Eerste deel van een spin-off van het succesvolle Zombies, ook al een creatie van scenarist Olivier Peru. De tekeningen van debutant Nicolas Petrimaux moeten alvast niet onderdoen voor die van Sophian Cholet, de tekenaar van Zombies. In de nevenreeks verlegt Peru het decor naar Parijs, net wanneer het virus uitbrak. "Parijs. Het virus heeft de Franse hoofdstad veranderd in een tijdbom. Een massale uittocht brengt duizenden gezonde mensen en zombies samen op straat. De horror overspoelt Europa en geen enkel land is in staat om het hoofd te bieden aan de wandelende doden. Charles, de meest ervaren bodyguard van het Elysee, moet het staatshoofd beschermen tegen elke prijs... maar is die missie nog steeds zinvol? Is het hele idee van de republiek en een arrogante president zijn offer waard? Charles moet zijn eigen strijd kiezen." Bij de eerste druk zijn extra pagina's opgenomen met uitgewerkte schetsen.


Dark Dragon Books
23/07
TOP
• Celestine en de Paarden 4: De Kampioenen (Stefano Turconi + Lili Mésange
Heartland Stories 1: Robocity (Marlon Teunissen) (HC) (herziene herdruk met prent)
• Lady Mechanika 1: Het Mysterie van het Mechanische Lijk 1 (Joe Benitez)
• Lady Mechanika 2: Het Mysterie van het Mechanische Lijk 2 (Joe Benitez)
> Van Lady Mechanika zullen dit jaar drie albums verschijnen. Elk album telt 56 pagina's met extra bonusmateriaal. Lady Mechanika is een eigen creatie van de Amerikaanse comictekenaar Joe Benitez uit 2010, in de VS uitgegeven door Aspen MLT. Op Benitez' palmares staan ook The Darkness, The Magdalena, Weapon Zero, Wraithborn, Titans en de crossovers Ballistic/Wolverine, Witchblade/Elektra en Silver Surfer/Weapon Zero. Dark Dragon Books geeft de eerste verhaallijn uit in drie delen. Lady Mechanika is een pure steampunkstrip, een genre waarin de geschiedenis een nieuwe wending krijgt en gewoonlijk een mix is van het negentiende-eeuwse Victoriaanse tijdperk met meer geavanceerde technologie waarbij stoomenergie van tel is. Het hoofdpersonage overleefde als enige de horrorexperimenten van een gekke geleerde, maar haar ledematen zijn nu van metaal. Omdat ze ook nog eens worstelt met haar geheugen en zich haar vroegere leven niet kan herinneren, noch hoe ze door de geleerde gevangen genomen werd, bouwt ze een nieuw leven op als privédetective. Met haar unieke eigenschappen lost ze zaken op die de poltie niet kon of wilde behandelen. Die zijn dikwijls van wetenschappelijke of bovennatuurlijke aard. Ondertussen blijft ze zoeken naar antwoorden over haar eigen verleden.
• Star Wars: Legends verzamelbox 1 (box + deel 1-2-3-4-5) > juli 2016
• Star Wars: Legends verzamelbox 1 (lege box) > juli 2016
• Star Wars: Legends verzamelbox 2 (box + deel 6-7-8-9-10) > juli 2016
• Star Wars: Legends verzamelbox 2 (lege box)
> De reeds verschenen tiendelige reeks Star Wars Legends van scenarist Brian Wood is nu verkrijgbaar in twee verzamelboxen. Voor wie de albums al heeft, zijn er ook lege verzamelboxen voorzien. In oktober komt er een collectors pack van de Vader-cartoonboekjes van Jeffrey Brown.
• Star Wars: Obi-Wan & Anakin 2: Open of Gesloten? 2 (Marco Checchetto + Charles Soule)
> Slot van het tweeluik.
• WW 2.2 - Een Andere Tweede Wereldoorlog 3: Geheime Dienst (Vincent Cara + Mathieu Gabella)
> "Winter 1941, Londen. Het conflict verloopt gunstig voor de Duitsers en de Russen, die nog steeds bondgenoten zijn, terwijl de Verenigde Staten nog aarzelen over meedoen aan de oorlog. President Roosevelt is voor, maar de Amerikaanse publieke opinie is sterk tegen en wil koste wat kost neutraal blijven. Maar de geallieerden, met Churchill aan de leiding, weten dat alleen de Amerikanen het tij kunnen keren. Hiervoor is er een onverwachte en doorslaggevende trigger nodig. Tijd voor X om zijn entree te maken."
• WW 2.2 - Een Andere Tweede Wereldoorlog 4: Elimineer Vasili Zaitsev (Rosanas Ramon + Hanna)
> "Lente 1942, Blackpool. De Duits-Russische troepen hebben op land een aanval gelanceerd op Schotland en Engeland, en daar gebied bezet. De Duitse bombardementen hebben de stad Blackpool veranderd in een ruïne, en daar hebben zich de meest geduchte Russische scherpschutters genesteld. Aan hun leiding staat een nationale held die de Engelsen zullen moeten verslaan als ze het moraal van de troepen willen herstellen. Met de hulp van Amerikaanse snipers die speciaal voor deze opdracht gedetacheerd worden, hebben de Engelsen nog maar één doel: elimineer Vasili Zajtsev."


Don Lawrence Collection
08/07
TOP
• Rhonda 2: Rebecca - dossiereditie (Hans van Oudenaarden) (HC/luxe)
> Deze op driehonderd exemplaren genummerde en gesigneerde luxe-editie bevat een achtergronddossier van veertien pagina's waarin Hans van Oudenaardens uitzonderlijke tekentalent nog wat meer wordt geëxposeerd.


Glénat
23/07
TOP
Caravaggio 1: Met Degen en Palet (Milo Manara) (HC) (herdruk)


Joker Editions
01/08
TOP
• De Duiveltjes 1: Een Snelle Leerschool (Philippe Bercovici + Jean Derycke) (HC)
> Een nieuwe gagreeks met de Rode Duivels, maar dan met de bekendste voetballers als schooljongens die les krijgen van onder meer meester Willy. In het volgende album doet hij misschien niet meer mee.


Mediageuzen
16/07
TOP
• Marc Coucke 1: Op Zoek naar Rondald Inho (Steve Van Bael + LeON)
> En wij die dachten dat het fenomeen van de BV-strip inmiddels was uitgeroeid. Maar dat is dan toch buiten Marc Coucke gerekend. Coucke is de oprichter en voormalig zaakvoerder van de farmaceutische reus Omega Pharma, de huidige voorzitter van KV Oostende, sponsor van wielerploeg Etixx-Quick Step en occassioneel schlagerzanger. Nu is hij ook een stripfiguur. Steve Van Bael (Figaro, Ergerlijk Eliootje, Link) nam hem onder handen. Mediageuzen (tevens de uitgever van P-Magazine, tegenwoordig een maandblad en sinds enige tijd ook uitgever van strips) brengt nu het eerste deel uit van Marc Coucke. Het is zowel een terugblik op het opmerkelijke seizoen dat de voetbalploeg meemaakte als een avonturenstrip naar het voorbeeld van De Kiekeboes. Spelers als Frank Berrier en Jordan Lukaku, trainer Yves Vanderhaeghe en anderen spelen uiteraard ook mee in het album dat een oplage kent van van twintigduizend exemplaren. Aansluitend vind je een uitgebreide making-of en enkele advertentiepagina's met het stripfiguurtje Coucke als boodschapper.


Saga Uitgaven
08/07
TOP
Collectie Bamboe
Helena 2 (Lounis Chabane + Jim) (HC)
> Vervolg en slot van het tweeluik waarvan vorige maand deel 1 verscheen. De softcovers verschijnen in september.
Moeder Rusland 1: De Amazones van Basajev (Anlor + Aurélien Ducoudray)
Moeder Rusland 2: De Duiven van Grozny (Anlor + Aurélien Ducoudray)
> Vorige maand verscheen een integrale editie in hardcover in plaats van twee afzonderlijke hardcovers. Het complete verschijnt nu wel in twee softcovers.
Mooie Momenten (Jim) (HC)
> Het enige album dat Saga Uitgaven in 2016 uitbrengt en volledig door Jim zelf is getekend, is dit dik one-shot van 136 pagina's dat enkel in hardcover verschijnt. Het is een bundeling van twaalf kortverhalen met in een van de verhalen een weerzien, een epiloogje zelfs, met Raphaël en Marie uit Een Nacht in Rome. "Het is een vader die aan zijn kinderen denkt. Het is een zomeravond met een lichte regen. Het is een mooie vrouw die ons een avond lang aantrekt. Het is in Parijs, in Spanje, in Montpellier, in Venetië... Het zijn meer dan drieduizendvijfhonderd foto's op een telefoon, een man die aan zijn vader denkt, de ontmoeting van twee vrienden die elkaar niet kenden, een oudere vrouw en de tijd die verstrijkt, een lieve sms die hij misschien niet mocht verzenden... Twaalf kortverhalen, gevoelig en menselijk, door de auteur van Een Nacht in Rome. Gewoon zoiets als het leven. Mooie momenten."


Silvester
01/08
TOP
• Belem deel 1-4 verzamelbox (4 x HC met box + ex-libris)
> De complete reeks in een verzamelbox, ook te verkrijgen als lege box voor wie de albums al heeft.
• Belem deel 1-4 verzamelbox (lege box + ex-libris)
De Havik 9: Kelder de Medusa! (Patrice Pellerin)
> Softcovereditie van de in aperil verschenen hardcoverversie.
• Izuna verzamelbox deel 1+2 (2 x HC in box + ex-libris)
• Izuna verzamelbox deel 1+2 (lege box + ex-libris)

• De Legendariërs 5: Hartzeer (Patrick Sobral)
• Major Arcanum deel 1-6 verzamelbox (6 x HC met box + ex-libris)
> De complete reeks in een verzamelbox, ook te verkrijgen als lege box voor wie de albums al heeft. Major Arcanum hoort in hetzelfde universum thuis als De Verborgen Geschiedenis van dezelfde scenarist Jean-Pierre Pécau.
• Major Arcanum deel 1-6 verzamelbox (lege box + ex-libris)
• Prins Valiant verzamelbox deel 21-25 (5 x HC met box + ex-libris)
> De reeks loopt nog door tot deel 35, dit is de vijfde verzamelbox.
• Prins Valiant verzamelbox deel 21-25 (lege box + ex-libris)
• The Walking Dead 5 (Charlie Adlard + Robert Kirkman)
• The Walking Dead 6 (Charlie Adlard + Robert Kirkman)
• The Walking Dead 7 (Charlie Adlard + Robert Kirkman)
• The Walking Dead 8 (Charlie Adlard + Robert Kirkman)
> Ondertussen wachten we al sinds mei 2014 op een nieuw deel in hardcover.
• Wollodrïn verzamelbox deel 1+2 (2 x HC in box + ex-libris)
• Wollodrïn verzamelbox deel 1+2 (lege box + ex-libris)
• Wollodrïn verzamelbox deel 3+4 (
2 x HC in box + ex-libris)

• Wollodrïn verzamelbox deel 3+4 (lege box + ex-libris)


Standaard Uitgeverij
01/08
TOP
De Kiekeboes 146: Alibaberg (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Jos Vanspauwen)
> Een verhaal met veel James Bond-allures. "Krokusvakantie. Fanny, Tomboy en Alanis genieten van een skivakantie terwijl Konstantinopel zich ergert aan het nietsdoen. Tot hij het vermoeden krijgt dat Nerd, een van Fanny’s vele ex-vriendjes, in gevaar is. Nerd is verdwenen en zijn appartement is overhoop gehaald. Konstantinopel bijt zich vast in het ontvoeringsverhaal dat hem op het spoor brengt van de Alibaberg. Toevallig is dat niet ver van het skigebied waar Fanny verblijft."
• De Smurfen: De Smurfenspelen (-Peyo-)
> Net op tijd voor de Olympische Spelen is er nog snel deze strip- en spelletjesboek. Uiteraard staat het verhaal De Olympische Smurfen hierin opgenomen, samen met heel wat sportieve gags en toepasselijke spelletjes.


Standaard Uitgeverij / Marvel
08/07
TOP
• All New X-Men 005 (Stuart Immonen / David Lafuente / Wade von Grawbadger + Brian Michael Bendis)
> "De jonge X-Men zijn samen met hun leraren Wolverine en Kitty Pryde op zoek naar Mystique en haar metgezellen, die een reeks misdaden hebben gepleegd en zich daarbij voordeden als de X-Men. De zaak dreigt te escaleren wanneer Jean Grey plotseling gaven etaleert die ze nog niet had moeten hebben en de tieners opnieuw op de vingers worden getikt door de Uncanny Avengers. Als de rust eenmaal is teruggekeerd, doet Beast een verrassende onthulling."
• Iron Man 005 (Greg Land / Carlo Pagulayan / Jay Leisten / Scott Hanna + Kieron Gillen)
> "Recorder 451 nam de controle over het Iron Man harnas over en houdt Tony Stark gevangen. Lang geleden redde 451 de ongeboren Tony Stark het leven door hem genetisch te manipuleren. En nu verwacht hij dat Tony zijn schuld inlost. 451 wil dat hij piloot wordt van de Godendoder, een gigantisch gevechtsharnas waar hij jarenlang aan werkte... Als piloot van de Godendoder zou Tony Stark de beschermer zijn van de droom van 451: een galactisch rijk waar universele vrede heerst..."
• The Superior Spider-Man 005 (Ryan Stegman / Giuseppe Camuncoli / Cam Smith / John Dell + Dan Slott / Christos Gage)
> "Met zijn neurolytische scanner kan Otto Octavius het onderbewustzijn van Peter Parker wissen. Maar dat laat Peter niet zonder slag of stoot gebeuren. Octavius moet noodgedwongen binnendringen in het onderbewustzijn van de echte Spider-Man. Daar confronteert hij hem met zijn grootste angsten en roept hij zijn gevaarlijkste vijanden op voor een episch gevecht. Wanneer Peter Parker op de knieën gedwongen wordt, slaagt Octavius erin zijn boosaardige plan ten uitvoer te brengen... Is dit het einde van Peter Parker?"
• Uncanny Avengers 005 (Daniel Acuña / Steve McNiven / John Dell / Dexter Vines / Jay Leisten + Rick Remender)
> "Terwijl de Avengers de strijd aanbinden met de ruiters van de Apocalypse-tweeling - stuk voor stuk overleden kennissen en familieleden - gaan Wonder Man en Scarlet Witch akkoord met de plannen van de tweeling om alle mutanten te evacueren van de aarde. Deze veteranen onder de Avengers hebben echter een dubbele agenda. Het feit dat hun teamgenoten hiervan niet op de hoogte zijn, leidt tot een schokkende en dramatische wending. Het wordt allemaal nog erger wanneer een Celestial ten tonele verschijnt en het lot van de aarde aan een zijden draadje komt te hangen."


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
08/07
TOP
De Kiekeboes 146: Alibaberg (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Jos Vanspauwen) (HC/luxe met ex-libris)
De Kiekeboes 146: Alibaberg (Merho met medewerking van Kristof Fagard en Jos Vanspauwen) (HC/superluxe met ex-libris)


Standaard Uitgeverij / Stripfestival Middelkerke
01/08
TOP
• Suske en Wiske: Het Verloren Verleden (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/luxe met ex-libris)
> Uitgave op goot formaat met linnen rug. Het originele aan deze luxe is dat om de zoveel prentjes de potlood- of schetsversie is te zien van het prentje in kwestie.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel