Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in mei verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Adhemar
Arboris
Arcadia vzw
Ballon Comics
Blloan
Brasser2016
Casterman
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Gorilla
De Harmonie
De Harmonie / Blloan
Le Lombard
Saga Uitgaven
Scratch Books
Silvester
Soul Food Comics
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
Strip2000 / Zone 5300
TJ Editions
Uitgeverij Vrijdag
Wereldbibliotheek
  
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: meijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaartapril
 
Adhemar
14/05
TOP
• Robert en Bertrand 21: De Ramp van Corvilain (Studio Vandersteen) (HC) (met ex-libris)
• Robert en Bertrand 22: Spoken in het Zwin (Studio Vandersteen) (HC) (met ex-libris)

• Robert en Bertrand 23: Het Spookhuis (Studio Vandersteen) (HC) (met ex-libris)
• Robert en Bertrand 24: De Gouden Kinkhoorn (Studio Vandersteen) (HC) (met ex-libris)
• Robert en Bertrand 25: Vreemde Bezoekers (Studio Vandersteen) (HC) (met ex-libris)
> Heruitgaven in zwart-wit met blauw steunkleur (waar de rasters in de kranten vroeger te zien waren) en linnen rug. De oplage bedraagt vijfhonderd exemplaren. Driehonderd ervan zijn telkens voorzien van een genummerde ex-libris.


Arboris
28/05
TOP
De Complete Sophie 1: Van Starter naar Sophie: Starter tegen de Brokkenmakers - 1. Het Ei van Karapolie - 6. Het Huis aan de Overkant (Jidéhem + Yvan Delporte / Jidéhem) (HC)
De Complete Sophie 1: Van Starter naar Sophie: Starter tegen de Brokkenmakers - 1. Het Ei van Karapolie - 6. Het Huis aan de Overkant (Jidéhem + Yvan Delporte / Jidéhem) (HC/luxe met ex-libris)
> Na Guus Slim, Baard en Kale en De Beverpatroelje plukt Arboris nu een andere klassieke reeks uit het fonds van Dupuis voor een integrale editie. "Jidéhem tekende al jaren de autorubriek van het weekblad Robbedoes, die gepresenteerd werd door autokenner Starter, en was daarnaast een zeer gewaardeerd medewerker van André Franquin, voor wie hij veel decors tekende van de strip Robbedoes en vanaf het begin het grootste deel van de strip Guust. Hij wilde echter graag weer een eigen strip, zoals hij al eerder in andere tijdschriften had gehad, en kreeg in 1961 die kans met Starter tegen de Brokkenmakers, een spannend avontuur dat zich (uiteraard) in de autowereld afspeelde en waarin invloeden van zowel Franquin als Maurice Tillieux waren terug te vinden. In het tweede Starter-avontuur, Het Huis aan de Overkant, maken we kennis met Zoef, de auto met een eigen wil die Starter de nodige kopzorgen zal geven. Pas in het derde door Jidéhem getekende verhaal doet Sophie haar intrede, maar ze zal heel snel de hoofdrol van de strip naar zich toe trekken, als eerste stripheldin van de Frans-Belgische strip, ruim vóór Natasja, Yoko Tsuno, Franka en anderen, zo sterk zelfs dat de stripreeks voortaan haar naam zal krijgen!" Voor de start van de integrale reeks koos Arboris alvast voor een mooiere cover dan de Franse uitgave. In het Frans zijn er al vier van de vijf bundels verschenen. Van Sophie verschenen twintig losse albums bij Dupuis. Voor het achtergronddossier is er aanvullend opzoekingswerk verricht met info die niet in de Franse dossiers voorkomt.


Arcadia vzw
28/05
TOP
Arcadia Archief
• 35. Cupido: Gek van Vleugeltjes (Malik) (HC)
• 35. Cupido: Gek van Vleugeltjes (Malik) (HC/luxe)
> Dit Cupido-album (in kleur!) is het eerste album dat Malik zelf uitgaf bij zijn uitgeverij Les Éditions du Fourbe Chinois. Het album staat bol van de knipoogjes naar bekende mensen, maar mooie Marilyn Monroe steelt de aandacht op de cover.


Ballon Comics
06/05
TOP
• Angry Birds Movie Comics 1: Een Nieuwe Start (Diane Fayolle / Stefano Intini / Alessandro Zemolin / Jean-Michel Bosch / Comicup Studio / Valentin Doménech / Cèsar Ferioli / Corrado Mastatuono + Paul Tobin / Jeff Parker)
> Nieuwe aanpak met kortverhalen en gags door heel wat verschillende tekenaars en studio's. Vergelijk het met wat talloze tekenaars wereldwijd doen met de figuren van Disney. Er zijn dus ook wat stijlverschillen, maar alles blijft geconcentreerd op Vogeleiland. De timing voor dit album is ideaal want op 11 mei komt de eerste Angry Birds-animatiefilm in de zalen.
Bff's 1: Wie Heeft er Gebeld? (Philippe Fenech + Christophe Cazenove)
> Bij de voormalige Casterman-imprint Jungle! liep de gagreeks Girlz die behoorlijk wat succes kende bij voornamelijk meisjes. Er raakten albums uitverkocht en herdrukt. Tijd voor iets nieuws met Bff's door Philippe Fenech en Christophe Cazenove. "Voor Jessica is er niets ter wereld zo belangrijk als haar Bff's. En Bff's die heeft ze in alle maten en vormen. Zo heeft ze jeugdvriendinnen, schoolvriendinnen, stapvriendinnen, vriendinnen die ze kent van bij de kapper,... Vriendinnen aan wie ze haar diepste geheimen toevertrouwt en vriendinnen die ze nog niet zou vertrouwen met haar kat. Word jij ook een vriendin van Jessica?" By the way, een Bff is een best friend forever.
• Jommeke 137: Apen Te Koop (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 160: De Verdroogde Bron (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 165: Spaghetti met Kaas (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 240: De Beer op Sokken (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Wielergek! 10 (Alain Julié + Jean-Luc Garréra)


Blloan
06/05
TOP
Onafscheidelijk (Benoît Springer + Zidrou) (HC)
> Het jongste one-shot van Benoît Springer en Zidrou, die ons eerder Een Mooie Reis brachten, verscheen bij Futuropolis in het Frans en vond gelukkig zijn weg naar Blloan om in een Nederlandse editie te verschijnen. Het onderwerp van Onafscheidelijk is nogal gewaagd, over een jarenlange incestrelatie tussen een broer en een zus. "Een klif aan het einde van een kustpad, ergens in de Pas-de-Calais. De lente, ongeduldig, doet wat zomers aan. Een man wacht op een vrouw, zijn wagen startklaar. Wanneer zij eindelijk arriveert, is het om hem te vertellen dat hun relatie gedaan is. Omwille van haar kinderen... omwille van haar man... Schuldgevoel en spijt maken een eind aan het overspel. Zij vertrekt weer, hij blijft achter op het klif van de gestolen zoenen, zoals hij het noemt. Hij, dat is Martin, een dertiger die voor een maritieme compagnie werkt. Zij heet Virginie, gaat tegen de veertig aan en is dierenarts. Hun affaire begon toen hij zestien en zij achttien was. Martin en Virginie zijn broer en zus en ze houden zielsveel van elkaar."


Brasser2016
14/05
TOP
• Brasser - Paul De Valck (1937-2001) (Frank Daelemans / Marc van de Woestyne Marc met cartoons van Brasser) (HC)
> "Paul De Valck, alias Brasser (1937-2001) tekende meer dan vijftienduizend cartoons. Politiek, sociaaleconomische gebeurtenissen, kerk of sport, niets was veilig voor het potlood van Brasser. Zo leverde hij vijfentwintig jaar het leeuwendeel van de dagelijkse Prik-cartoons in Het Nieuwsblad en was hij meer dan veertig jaar de huiscartoonist van 't Pallieterke. Bovendien nam hij deel aan zowat alle nationale en internationale gerenommeerde cartoonales zoals in Japan, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Engeland, Zuid-Afrika,... en won hierbij talrijke prijzen. Vijftien jaar na zijn overlijden willen we de herinnering aan deze 'keizer van de Vlaamse cartoon' levend houden met dit unieke werk. Het is niet alleen een biografie met getuigenissen van familie, vrienden en collega's, maar tevens een waardevol verzamelwerk met een selectie van vijfhonderd cartoons uit het enorme oeuvre van Brasser. Zijn tijdloze ideeën slaan nog steeds in als een mokerslag, waarbij weinig woorden nodig zijn."


Casterman
21/05
TOP
• Capa: De Vallende Ster (Florent Silloray) (HC)
> Florent Silloray schreef en tekende op zijn eentje de biostrip Capa over Robert Capa (het pseudoniem van Endre Ernó Friedmann), "de wereldberoemde Joods-Hongaarse oorlogsreporter die samen met Henri Cartier-Bresson, David Seymour, William Vandivert en George Rodger het persfotoagentschap Magnum Photos stichtte. Capa was een erg gecompliceerd en extreem man, die overal het gevaar opzocht. De dood van zijn enige ware liefde, de Joods-Poolse fotografe Gerda Taro, in de Spaanse Burgeroorlog is hem zijn hele leven blijven achtervolgen."
• Cycloop: integrale uitgave: 1. De Huurling - 2. De Held - 3. De Rebel - 4. De Strijder (Luc Jacamon / Gaël De Meyere + Matz) (HC)
> Integrale uitgave van het vierluik Cycloop. De eerste twee delen waren getekend door Luc Jacamon (De Killer), de twee laatste door Gaël De Meyere. Een paar jaar geleden bestond nog interesse in een verfiming. Het verhaal in een notendop: "Midden eenentwintigste eeuw. De aarde wordt getekend door verschillende gewapende conflicten onder het oog van de internationale media, in de trant van immense superproducties over tv-reality... De overladen internationale gemeenschap heeft besloten om privémandatarissen te machtigen om in haar plaats een deel van de militaire operaties te leiden. Dat is de beangstigende doch niet denkbeeldige context waarin de avonturen zich afspelen van Douglas, een van die huurlingen."
Holly Ann 2: Wie Zal de Regen Doen Stoppen? (Stéphane Servain + Kid Toussaint) (HC)
> Holly Ann 1 viel in 2015 goed in de smaak. Elk nieuw album is afzonderlijk te lezen, maar gaandeweg kom je meer te weten over het mysterieuze hoofdpersonage.
• Oorlogsvrouwen 4: Mila Racine (Olivier Frasier + Régis Hautière / Francis Laboutique / Emmannuelle Polack)

> Het vierde album van Oorlogsvrouwen focust op Mila Racine, "een jonge verzetsstrijdster die heel wat jonge joodse kinderen gered heeft door hen door de bergen van Frankrijk naar Zwitserland te brengen. Als ze bij een zoveelste oversteekpoging in 1943 aan de Zwitserse grens gevat en gearresteerd wordt, wordt ze gedeporteerd naar het concentratiekamp van Mauthausen. Daar komt ze op 26-jarige leeftijd om het leven bij een geallieerd bombardement... enkele dagen voor het kamp bevrijd wordt."


Dark Dragon Books
21/05
TOP
Isabellae 3: Dochters van Ériu (Gabor + Sandro Raule)
> Slot van de eerste cyclus. In het Frans is al een tweede cyclus begonnen. Voor ons was Isabellae een van de aangenaamste verrassingen van vorig jaar. Check deze bespreking nog maar eens.
Miauw! 3: Kattenkronkels (Paolo Antista + Frédéric Brrémaud)
Star Wars: Darth Vader: Duistere Missie 3 (Salvador Larroca + Kieron Gillen)
> Laatste deel van de eerste cyclus.
Star Wars: Skywalker Slaat Toe 3 (John Cassaday + Jason Aaron)
> Laatste deel van de eerste cyclus.
De Wereld van Het Kristallen Zwaard - Zwarte Zorya 1 (Fabio Lai + Sylvia Douyé)
De Wereld van Het Kristallen Zwaard - Zwarte Zorya 2 (Fabio Lai + Sylvia Douyé)

> In november 2012 goot Dark Dragon Books de complete reeks Het Kristallen Zwaard in een integrale met enkele extra's. Deze fantasyreeks forceerde de grote doorbraak van Crisse in de jaren 1990. Er kwam een spin-off met de twee heksjes Loretta en Harpeya en een mislukte poging voor een tweede cyclus dat al na één deel werd stopgezet. Voortaan werd het door de oorspronkelijke auteurs Crisse en Jacky Goupil afgedaan als een vergissing en was zelfs de stripcarrière van de nieuwe auteurs Christian Boube en Kainzow voorbij. Maar met de trilogie Zorya de Zwarte door Fabio Lai en Sylvia Douyé is het weer menens. Dit is de tweede cyclus die zich tweehonderd jaar na de gebeurtenissen in de eerste cyclus afspeelt. Zorya koos voor de kant van het kwaad waarop twee eeuwen van onderdrukking volgden. Maar nu is ze verbannen naar een mysterieus eiland. Haar afwezigheid laat zich gelden in de natuur. Een vulkaan komt tot uitbarsting, sommige wezens ontdekken krachten die ze verloren waanden. Uit hun hoek rijst er rebellie. Zorya moet terugkomen zodat alles een halt kan worden toegeroepen. Haar geliefde zou de klus kunnen klaren, maar hoe kom je van een eiland waar niemand van geacht wordt ooit van terug te keren?

Dark Dragon Books Games Collection
Skylanders 4: Deja Vu (Mike Bowden / David Baldeon + Ron Marz)
> "De strijd om Legendary-kampioen te worden, is in volle hevigheid losgebarsten. Deja Vu lijkt een goede kans te maken, maar als haar tegenstanders samenspannen, moet ze op zichzelf vertrouwen om te kunnen winnen."


Dupuis
06/05
TOP
• De Blauwbloezen 22: Blauwen en Vrouwen (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (herdruk)
• De Blauwbloezen 24: Baby Blue (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (herdruk)
Cédric 30: Stilte, Ik Draai! (Laudec + Raoul Cauvin)
> Het eerste kortverhaal start met Cédric die voor filmopnames wordt gevraagd. Hij waant zich al een filmster, maar het resultaat is bedroevend. Bij de Franse versie van dit jubileumalbum wordt teruggeblikt op de reeks in een extra dossier.
Jerome K. Jerome Bloks 25: Aïna (Alain Dodier)

> Ouwe getrouwe Jerome K. Jerome Bloks is ook weer van de partij. Deel 25, Aïna, confronteert hem met een geval van moderne slavernij. "Soms spelen grote drama's zich vlak onder onze neus af, om de hoek van de straat. Soms, met een beetje geluk, spelen die drama's zich vlak onder de neus van de beroemde privédetective Jerome K. Jerome Bloks af. Dat is het geval voor de jonge Aïna die in de straten van Parijs achternagezeten wordt door een kolossale lijfwacht. Het lot voert haar de kruidenierszaak van Burhan binnen, die meteen zijn vriend Jerome verwittigt. Aïna vlucht verder naar de kerk van vader Baptiste, die zich tussen haar en haar aanvaller zet en haar asiel biedt. Maar de jonge vrouw spreekt enkel Swahili en veel meer dan dat ze erg bang is, komen we niet te weten. Tot vader Baptiste enkele uren later het bezoek krijgt van kerels die zich uitgeven voor haar werkgever en het meisje met bruut geweld weer meenemen. De auto's waarmee ze wegscheuren, hebben diplomatieke nummerplaten... Een nieuwe zaak voor een van de meest iconische stripdetectives. Een zaak waarin Jerome K. Bloks geconfronteerd wordt met moderne slavernij in het hart van de hoogste politieke echelons."
Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 3: 7. De Dictator en de Paddenstoel - 8. Pas Op, Kwabbernoot! (André Franquin) (HC)
Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 4: 9. Het Schuilhol van het Zeemonster - 10. Het Masker der Stilte (André Franquin) (HC)

> De twee nieuwste bundelingen met Robbedoes-verhalen van André Franquin (voor de gelegenheid opgefrist van kleur, opnieuw geletterd en voorzien van achtergrondpagina's) bundelen een paar van de beste verhalen in de reeks.
Stomp 2: De Spoken van Knightrave 2 (Eric Maltaite + Stéphane Colman)
> De samenvatting van Stomp 2 is kort en krachtig: "Stomp, de gehelmde schurk uit Baard en Kale, werkt naarstig voort aan het meesterplan dat hem moet wreken wat hem werd aangedaan in zijn jeugd, toen hij nog de briljante zachtaardige Eden was." De uitwerking wordt iets langer dan oorspronkelijk voorzien. Het vooropgestelde tweeluik wordt namelijk een drieluik.

Vrije Vlucht
Eenzame Harten (Cyril Pedrosa) (HC)
> Een van de allereerste strips die we bespraken in de rubriek Klare Taal was Cyril Pedrosa's Les Cœurs Solitaires dat in 2006 bij Dupuis verscheen. Sindsdien liet de auteur zich nog meer opmerken met dikke pillen als Drie Schimmen, Portugal en Vier Jaargetijden. deze maand grabbelt Dupuis dat oude one-shotje mee om het als Eenzame Harten te vertalen. "Jean-Paul leeft zijn dagen op het ritme van zijn baan (een familiezaak die in houten speelgoed doet), de visites van zijn moeder (die heeft een huissleutel) en de rondjes die hij doet rond het meer (hij loopt twee rondjes zonder stoppen). Binnenkort wordt de dood van z'n vader herdacht. De hele zaak is gemobiliseerd voor een feestelijke herdenking met een herinneringsspeech, een voetbalwedstrijd en een speciaal banket. Hoe dichter die dag nadert, hoe ellendiger Jean-Paul zich voelt. Zijn moeder is bemoeiziek en hij is z'n job en z'n collega'een beetje moe. Hij wil een nieuw leven beginnen, en ergens anders wonen. Misschien brengt een reisje soelaas..."


Glénat
06/05
TOP
Memphis 3: No Man's Land (Bertrand Marchal + Rodolphe)
> No Man's Land sluit de trilogie Memphis van Bertrand Marchal en Rodolphe af. "Afgesloten van de rest van de wereld. Hoewel Kate verdwenen is, lijkt niemand op de redactie van Memphis News zich zorgen te maken. Wat hen betreft, heeft ze haar stage immers tien dagen geleden al afgerond. Journalisten Louis en Roosevelt slaan in paniek: iedereen behalve zij lijkt betrokken in het complot dat Memphis verlamt. Terwijl ze verder afglijden in hun paranoia, lopen ze een kleine verzetsgroep tegen het lijf die ook probeert uit te vissen wat er scheelt."
Silas Corey 4: Het Zarkoff-Testament 2 (Pierre Alary + Fabien Nury) (HC)
> Slot van het tweede tweeluik. "November 1918. Voor miljoenen Fransen is de oorlog ten einde. Voor Silas Corey begint hij pas. Silas Corey trekt naar Beieren, op zoek naar de erfgenaam van mevrouw Zarkoff. Voorlopig zonder succes, maar hij vindt er wel diens vrouw, Nina Zichler, terug. Corey ziet ook hoe slecht Duitsland eraan toe is na de verloren wereldoorlog. Het land is failliet en gaat door een diepe crisis. De perfecte voedingsbodem voor volkswoede... en die richt zich tegen de bolsjewieken en de joden. Er ontstaat een beweging die, geïnspireerd door de mythes van de god Wodan, streeft naar het herstel van het Duitse Rijk in al z'n grandeur en glorie. De leider van die beweging zou weleens de persoon kunnen zijn die ook aan het hoofd van het Zarkoffimperium probeert te komen."
Verdwaald (Christophe Bec) (HC)
> Verdwaald is een one-shot van Christophe Bec met de volgende inhoud: "De mooiste landschappen herbergen soms de donkerste geheimen... De jonge fotograaf Antoine doorkruist de venen van Aubrac op zoek naar de mooiste kiekjes. Hij laat zich verrassen door het vallen van de nacht en zoekt onderdak in een oude versterkte hoeve. De eigenaar, ene Baptiste, verwelkomt hem vergezeld van zijn twee schuimbekkende Molossers. De wat enge oude man heeft duidelijk wat te verbergen en Antoine voelt zich helemaal niet op zijn gemak. Hij wil weer vertrekken, tot plots de dochter van de oude jager verschijnt: de adembenemende Melodie, nog mooier dan de mystieke veenlandschappen..."


Gorilla
21/05
TOP
In de Geest van Gaudí (Jesús Alonso + El Torres) (HC)
> 120 pagina's dik one-shot door het Spaanse duo Jesús Alonso Iglesias en El Torres. Zij koppelen de zoektocht naar een seriemoordenaar aan de bouwwerken van Antoni Gaudí want die seriemoordenaar gebruikt zowel de locaties als de symboliek achter Gaudí's werken om met een specifieke reden aan het moorden te slaan. Inspecteur Jaime Tondu, een knappe en ook kale kop, houdt er vreemde theorieën op na, maar een eenvoudige kassierster geeft hem eigenlijk gelijk. Zij overleefde ternauwernood een aanrijding op de plaats waar Gaudí ooit zelf door een tram werd aangereden. Sindsdien beweert ze de geest van Gaudí te hebben ontmoet. Een keer dit album is verschenen, zal je hoogstwaarschijnlijk zin krijgen in een citytrip naar Barcelona. Neem dan dit album mee want een mooiere stadsgids vind je niet. Maar in de eerste plaats blijft het een meeslepende detectivethriller.
Mauro Caldi 7: De Oude Dame (Michel Constant + Denis Lapière) (HC)
> Met De Oude Dame nemen we (voorlopig) afscheid van de reeks Mauro Caldi. Dit album verscheen vele jaren nadat de eerste zes delen opnieuw werden uitgegeven door de Zwitserse uitgeverij Paquet. "Net als elk jaar gaat Gigi, de mentor en beste vriend van Mauro Caldi, een paar dagen weg om een oude dame te bezoeken. Na een anonieme brief waarin staat dat Gigi iets voor hem verbergt, besluit Mauro hem te volgen. Wie is toch die oude dame over wie hij nooit iets vertelt? En waarom al die geheimzinnigheid?"
Oude Bokken & Groene Blaadjes 2: Murder Party (Etienne Willem) (HC)
> Van de auteur van Het Zwaard van Ardenois verschijnt dit slot van het tweeluik. Hierna verscheen nog een derde deel, een afgerond verhaal. Deel 2: "Herfst 1935, Arbuckle bevindt zich in Schotland. Officieel is hij met vakantie, maar eigenlijk probeert hij zijn ex-vrouw Mildred te spreken, om de moorden op Johnstone en Alcorn, beter bekend als de Zwarte Vlek-zaak, op te helderen. Maar Mildred zit achter de muren van de psychiatrische kliniek in Greenhengh, waar ze de leiding over heeft en waar een nieuwe bedreiging aan het uitgroeien is, een bedreiging waarvan de oorsprong ver van de Highlands ligt."


De Harmonie
14/05
TOP
• De Definitieve Feministische Golf (Gummbah) (HC)
> Compilatie van recenter werk voor diverse tijdschriften en publicaties.


De Harmonie / Blloan
06/05
TOP
De Man van Nu (Hanco Kolk / Kim Duchateau)
> "De Man van Nu is een ultramoderne Romeo en Julia die zich afspeelt in twee verschillende tijdsdimensies. Rafael Fallstaf wordt hopeloos verliefd op Sylvia, een chronomens die hij kan zien, maar niet kan zien bewegen en die hij niet mag aanraken omdat ze dan beide zullen overlijden. In haar aanwezigheid verkeren lijkt voldoende, totdat Sylvia in levensgevaar komt en Rafael wel in beweging moet komen. Met alle dramatische gevolgen van dien." Voor deze bijzondere samenwerking nemen beide tekenaars elk een tijdsdimensie voor hun rekening, Hanco volgt de vrouw terwijl Kim de avonturen van de man tekent. In overlappende tijdsdimensies levert dat dus een samenspel tussen twee tekenstijlen op. Kim heeft hier al ervaring mee na de De Rode Ridder-parodie Herman, de Lichtrode Ridder die hij met Tom Bouden maakte. In de wereld die Kolk en Kim voorstellen leven mensen aan twee verschillende snelheden door elkaar. Het album is een co-productie van uitgeverij Blloan en De Harmonie. Op deze pagina vind je een exclusief voorsmaakje van tachtig pagina's!


Loeb
14/05
TOP
• Garfield Pocket 90: Ziet het Even Niet Zitten (Jim Davis)


Le Lombard
06/05
TOP
Vasco 26: De Citadellen van Zand (Dominique Rousseau + Luc Révillon / Gilles Chaillet)
> Gilles Chaillet liet na zijn dood heel wat plotjes en ideeën achter voor nog heel wat Vasco-verhalen. Luc Révillon (de schrijver van het niet-vertaalde 'reisdagboek' Mémoires de Voyages van Vasco) werkte voor het eerst een van die verhalen om tot het album De Citadellen van Zand: "Vasco wordt door zijn oom naar Marokko gestuurd om zijn broer Lorenzo een boodschap te bezorgen. In Fez blijkt echter dat Lorenzo zich heeft aangeloten bij Abou Saïd, die de sultan van de troon wil stoten. Als nieuwe militaire adviseur van Abou Saïd moet hij het hoofd bieden aan een bende plunderaars die het op de handelskaravanen gemunt hebben en een concubine die dubbelspel speelt. Ook Vasco wordt meegesleurd in de conflicten."


Saga Uitgaven
28/05
TOP
• Bruno Brazil Integraal 2: 5. De Nacht der Jakhalzen - 6. Dodendans in Sacramento - 7. Kaaimannen in het Rijstveld - 8. Storm op de Aleoeten (William Vance + Greg) (HC met twee prenten)
> In de eerste integrale werd helaas een pagina over het hoofd gezien waarop de tekst nog in het Frans staat. Dat maakt Saga Uitgaven goed met deze integrale waarbij twee prenten horen. Op de ene staat de correcte versie van de pagina (voor de kopers van deel 1), een tweede prent dient als extra goedmakertje voor de spijtige fout.

Collectie Bamboe
Een Klein Boekje 1 (Mig + Jim)
Een Klein Boekje 2 (Mig + Jim)
> Softcoveredities van de in maart verschenen hardcovers. Binnenkort verschijnt een nieuw tweeluik van Jim: Helena, getekend door Lounis Chabane. Een preview kan je hier lezen.
Moeder Rusland: Integrale Uitgave (Anlor + Aurélien Ducoudray) (HC)
> Integrale uitgave van het tweeluik Moeder Rusland in hardcover. In juli verschijnt het tweeluik ook nog als twee losse softcoveralbums. Tekenaar van dienst is Anlor. Scenarist Aurélien Ducoudray leerden we in 2015 kennen dankzij de gesmaakte comeback van Bob Morane waar hij met Luc Brunschwig het scenario van verzorgde. Hij legde trouwens ook het interview af met Jim dat in Achter de Schermen van Een Nacht in Rome staat opgenomen. Het verhaal van Moeder Rusland: "Midden jaren 1990 probeert een Russische moeder te overleven door dvd's te verkopen in de metro van Moskou. Ze krijgt geen nieuws over haar zoon Volodia die in Tsjetsjenië op militaire missie is. Op een dag ziet ze de naam van Volodia op een lijst met gevangenen. Hij is in handen van de Tsjetsjenen. Op datzelfde moment kondigt Basajev, de generaal van de vijand, via de pers aan dat hij zijn gevangenen zal vrijlaten als hun Russische moeders hen komen halen. Zonder middelen, enkel gevolg gevend aan haar moed, met haar grillige hondje onder de arm, trekt ze naar het oorlogsgebied om haar zoon te gaan halen..."
• Waar Zijn de Mooie Dagen? 2 (Alex Tefenkgi + Jim) (HC)
> Slot van het tweeluik. Een bespreking van deel 1 lees je hier. De softcovers van beide albums verschijnen in juni.


Scratch Books
28/05
TOP
Fucking Hell (Sam Peeters) (HC)
> "De Duivel is verliefd. En hij heeft het er niet gemakkelijk mee. Sinds hij Ilse heeft ontmoet op een SM-verkleedfeest (zij ging als SS-officier), krijgt hij haar maar niet uit zijn gedachten. Maar na hun one-night-stand lijkt ze van de aardbodem verdwenen. Lucifer, de Koning van de Hel, de Meester van het Kwaad, heeft de blues. Hij verzaakt zijn plichten het straffen van zondaars in de eeuwige vuren van de Hel is gewoon niet meer hetzelfde in een wereld zonder Ilse. In een wanhopige poging om haar te vinden, wendt hij zich tot zijn collega van de andere kant. Ondanks hun eerdere meningsverschillen is God bereid hem te helpen. Maar in ruil daarvoor vraagt hij ook een gunst van de Duivel..."
Heinz 4: Van H tot Z: N (René Windig / Eddie de Jong) (HC)
> Tussen 2009 en 2012 verschenen drie bundels van de integrale reeks Heinz: Van H tot Z bij Oog & Blik | De Bezige Bij. Daarna bleef het stil. Het vele werk om de originele stroken te bewerken en in te kleuren en de tientallen pagina's met verklarende achtergrondweetjes bij elkaar te vergaren, verklaarden al het gat van drie jaar tussen de delen 2 en 3. Maar nu is er dus deel 4. Van hetzelfde auteursduo René Windig en Eddie de Jong diept Scratch Books ook nog de gagreeks Rockin' Belly (deze herfst) en Ouwe Troep (later dit jaar) op voor nieuwe edities. De eerste drukken van beide albums vind je tegenwoordig alleen aan antiquarische prijzen. Ouwe Troep dateert van 1980 en bundelt onder meer parodieën op Dick Bos, Donald Duck en Oom Wim. Rockin' Belly verscheen in 1986 in album. Een van de personages is een visventer met een grumpy kat. En die kat schopte het dus tot een eigen reeks: Heinz!
Mark Smeets: Schetsboek 1993 (Mark Smeets) (HC)
> Facsimile van een schetsboek van Mark Smeets.
De Triomf van het Tekenen (Mark Smeets
, samengesteld door Fake Booij, Piet schreuders, Luuk Smeets, René Windig) (HC)
> Scratch Books bundelt in deze grote en bijzonder mooi vormgegeven artbook onvoltooide projecten van Mark Smeets, door Lambiek Comiclopedia omschreven als "een vreemde eend in de bijt van de Nederlandse stripwereld". Zijn strips kenden weinig samenhang, plotse wendingen, absurde beelden, amper duidelijke hoofdpersonen, maar getekend in een klassieke stijl die wat weg heeft van Bob De Moor en andere epigonen van de klare lijn. Hij werkte mee aan legendarische, experimentele bladen als Tante Leny Presenteert en Modern Papier.


Silvester
21/05
TOP
Het Rechte Pad 1: Lastige Jongens (Morgann Tanco + Wilfrid Lupano) (HC met ex-libris)
> Met Krasse Knarren heeft scenarist Wilfrid Lupano zijn grootste hit te pakken. Maar wij kennen hem al langer van de heerlijk absurdistische fantasyreeks Azimut, de komische western De Engelsman die niet van Vuurwapens Houdt en het goed begonnen Alim de Leerlooier. Met het tweeluik Het Rechte Pad begeeft hij zich in de periode tussen de twee Wereldoorlogen: "Frankrijk, in een landbouwschool waar nogal wat belhamels bijeenzitten, beleven vier weesjongens de laatste zorgeloze momenten van hun jeugd. Het werk op het land kan hen maar matig bekoren, en ze dromen ervan piloot te worden, of te trouwen met Jeanne, de mooie dochter van mijnheer de graaf. Hun balsturige gedrag zal hen echter op heel andere wegen leiden." Op het slot zal je niet lang moeten wachten want dat staat deze zomer gepland.
Wonderball 1: De Jager (Colin Wilson + Jean-Pierre Pécau / Fred Duval) (HC met ex-libris)
Wonderball 2: Het Spook (Colin Wilson + Jean-Pierre Pécau / Fred Duval) (HC met ex-libris)
> Wonderball is nog een nieuwe reeks. Het scenaristenduo Jean-Pierre Pécau (De Verborgen Geschiedenis) en Fred Duval schrijven samen de conceptreeks UUR U en brachten het eerste deel van De Man van het Jaar tot een heel goed einde. De tekenaar is Colin Wilson, jou wel bekend van — kies maar — De Jonge Jaren van Blueberry, Headshot, XIII Mystery of Tex Willer. Maak kennis met het hoofdpersonage dankzij deze omschrijving: "Inspecteur Spadaccini is een van de beste politiemensen van de Amerikaanse westkust, maar hij zit vol haat. Hij heeft de pest aan hippies, junks, journalisten, zijn ex-vrouw, zijn collega's en zijn superieuren. Daarentegen is hij gewoon gek op wonderballen, de snoepjes waar jochies dol op zijn. Daarom is zijn bijnaam onder de smerissen van San Francisco ook Wonderball." In de zesdelige stripreeks passeren er ook flashbacks naar het verleden zoals de inhoud van deel 2 ons leert: "San Francisco, 1983. Vanaf een dak schiet een massamoordenaar binnen negen seconden negen mensen dood. Spadaccini, krijgt opdracht de slachting te onderzoeken. De snelheid van de schutter doet Spadaccini denken aan een ander opmerkelijk dossier uit zijn carrière: de moord op John F. Kennedy. Dit is aanleiding tot een zoektocht in het verleden, in het gekke, giftige San Francisco van de jaren 1960 en 1970."
Zeven Ruiters 1: De Erfgraaf (Jacques Terpant naar de roman van Jean Raspail) (HC met ex-libris)

> Zeven Ruiters is een driedelige stripbewerking van Jacques Terpant (Piraten) van een roman van Jean Raspail. Deel 1: "De stad, ooit welvarend en stralend, is bijna verlaten... Zonder enige aanleiding maakt een vreemde waanzin zich meester van alle kinderen, alsof ze bezeten zijn door woede... Ze verlaten het land, dat daardoor in verval raakt. Om deze dodelijke betovering te verbreken, om erachter te komen waar het leven naartoe is verdwenen, verlaten zeven ruiters de stad in opdracht van de erfgraaf... Zo begint een van de vreemdste reizen."


Soul Food Comics
14/05
TOP
• Teleurstellen Vergt Lef: Opgroeien in Turkije (Özge Samanci)
> Autobiografische werk van Özge Samanci. "De jonge Özge is dol op de zee en fantaseert over een avontuurlijk leven, terwijl haar ouders van haar een gedegen en voorspelbare carrière eisen. Haar vader wil niets liever dan dat ze, net als haar zus, ingenieur wordt. Özge probeert met vallen en opstaan haar eigen stem te vinden, hetgeen extra wordt bemoeilijkt door de conflicten tussen seculiere en fundamentalistische stromingen en de militaire spanningen in Turkije. Zou ze — net als Jacques Cousteau —diepzeeduiker kunnen worden? Of actrice? Zou ze het iedereen naar de zin kunnen maken, inclusief zichzelf? Een echt coming-of-age-verhaal dus, herkenbaar voor iedereen die zich niet in een hokje wil laten stoppen."


Standaard Uitgeverij
14/05
TOP
• De Avonturen van Urbanus 169: Het Gewassen Brein (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout)
> "Urbanus is nog altijd smoorverliefd op juffrouw Pussy. En het lijkt wel of juffrouw Pussy ook dol is op Urbanus. Botswana en Dikke Herman kunnen het nauwelijks geloven, maar juffrouw Pussy en Urbanus zijn een stelletje. Of is hier meer aan de hand?"
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 15: De Terugkeer van het Beest (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans)
> "Mark en Paulien vertrekken op vakantie naar Midden-Frankrijk, maar bij aankomst raken ze al snel de weg kwijt. 's Nachts zien ze een wild beest door de velden trekken. De lokale bewoners sidderen en beven voor dit gedrocht uit een oude legende. 'Het beest van Gévaudan' is terug! Oma Boma, met wie Mark en Paulien hadden afgesproken, roept inspecteur Porei erbij voor een grondig onderzoek naar deze zaak."
J.ROM - Force of Gold 4: Bloedmaan (Romano Molenaar + Bruno De Roover)
> Start van een tweeluik dat met deel 5, Rode Sneeuw, wordt afgerond. Van deze reeks verschijnen geen hardcovers meer, enkel softcovers, maar wel nog luxes. "De laatste uren van 13 februari. Oskar maakt zich klaar om de opdracht uit te voeren die hij van zijn strenge moeder kreeg. Binnenkort verschijnt de bloedmaan aan de hemel, het ultieme teken van de vruchtbaarheid. En dus het meest geschikte moment om voor een nakomeling te zorgen. Oskar start de jacht op zijn uitverkorene: Pi. J.Rom trekt erop uit om haar te bevrijden. Maar hij wordt tot zijn verbazing tegengewerkt door Pi zelf. Ze zorgt ervoor dat J.Rom tegen de grenzen van zijn kunnen stuit. Intussen is commissaris Gently geobsedeerd op zoek naar FORCE. Binnen het corps is hij alle krediet kwijt, maar hij zet zijn strijd koppig verder."
• Leer Strips tekenen met de Kiekeboes (Merho met medewerking van Kristof Fagard)
> "Met dit boek vol handige tips en tricks leer je stap voor stap hoe je de personages van de familie Kiekeboe kunt tekenen, van de eerste potloodlijn tot de volledig afgewerkte, ingekleurde striptekening. Ontwerp daarnaast nieuwe outfits voor Marcel, neem een selfie met Fanny en word een ware stripexpert dankzij de gouden tips van Merho!"
De Rode Ridder 250: De Uitverkorene (Fabio Bono + Marc Legendre)
> Een vernieuwing over de hele lijn: tekeningen, verhaalaanpak, inkleuring, formaat (hoger dan de vorige albums),... De Italiaanse tekenaar Fabio Bono tekent voortaan de reeks op scenario van Marc Legendre die Johan een post-traumatisch oorlogsverleden als Kruisvaarder meegeeft. In de nieuwe, negendelige cyclus, waarvan de eerste twee albums een afgerond geheel vormen en de daaropvolgende albums afzonderlijk zijn te lezen, is er een rode draad waarin Johan op vraag van Merlijn het nieuwe personage Allis (alias de uitverkorene) naar Camelot moet brengen. Standaard Uitgeverij wilde van Johan vooral "een man van vlees en bloed en geloofwaardig als middeleeuwse ridder, dus minder afgeborsteld" maken. De lancering van dit album ging gepaard met een mediacampagne. Kort voor de release was de nieuwe Johan al te zien op de jaarlijkse sticker van het Rode Kruis Vlaanderen. De luxes verschijnen later.
• Suske en Wiske Zomerspecial 2016: 134. De Witte Uil - 117. De Toornige Tjiftjaf - 163. De Vlijtige Vlinder - 313. De Kwakende Queen (Studio Vandersteen)


Standaard Uitgeverij / Marvel
14/05
TOP
• Captain America 004 (John Romita / Tom Palmer / Klaus Janson / Scott Hanna / Carlos Pacheco + Rick Remender)
> "Captain America, die al ruim tien jaar vastzit in Dimensie Z, gaat tot het uiterste om zijn aartsvijand Arnim Zola op de knieën te dwingen. Uiteindelijk slaagt hij erin terug te keren naar de aarde. Daarvoor betaalt hij echter een hoge prijs. Niet alleen moet hij geliefden achterlaten in Zola's onherbergzame wereld, het valt hem ook zwaar om zijn oude leven weer op te pakken. De volgende dreiging dient zich echter alweer aan."
• Guardians of the Galaxy 004 (Francesco Francavilla / Kevin Maguire Ming Doyle / Michael Avon Oeming / Michael Del Mundo + Brian Michael Bendis)
> "Gamora, die de Guardians de rug had toegkeerd omdat ze twijfelde aan Peter Quill, besluit dan toch om terug te keren. Ze komt net op tijd want Abigail Brand en de Guardians staan op het punt koelbloedig afgemaakt te worden... Thanos, die zijn plan verijdeld ziet, verdwijnt. Gamora vermoedt dat hij zich schuilhoudt op de planeet Moort, de thuiswereld van de Broederschap der Badoon."
• Thor - God of Thunder 004 (Esad Ribic / Nic Klein + Jason Aaron)
> "De sterren doofden en de hamers vielen. Gorr versloeg de Thor van het verleden, het heden en de toekomst en maakt zich op om de godenbom tot ontploffing te brengen. Thor de Avenger onderneemt een laatste wanhopige poging om met zijn hamer Mjolnir en die van de Thor van de toekomst de bom te vernietigen... Zal hij slagen of sterven alle goden die ooit waren en nu zijn?"
• Wolverine 004 (Alan Davis / Mark Farmer + Paul Cornell)
> Autobiografische werk van Özge Samanci. "De jonge Özge is dol op de zee en fantaseert over een avontuurlijk leven, terwijl haar ouders van haar een gedegen en voorspelbare carrière eisen. Haar vader wil niets liever dan dat ze, net als haar zus, ingenieur wordt. Özge probeert met vallen en opstaan haar eigen stem te vinden, hetgeen extra wordt bemoeilijkt door de conflicten tussen seculiere en fundamentalistische stromingen en de militaire spanningen in Turkije. Zou ze — net als Jacques Cousteau — diepzeeduiker kunnen worden? Of actrice? Zou ze het iedereen naar de zin kunnen maken, inclusief zichzelf? Een echt coming-of-age-verhaal dus, herkenbaar voor iedereen die zich niet in een hokje wil laten stoppen."


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
28/05
TOP
J.ROM - Force of Gold 4: Bloedmaan (Romano Molenaar + Bruno De Roover) (HC/luxe met ex-libris)
J.ROM - Force of Gold 4: Bloedmaan (Romano Molenaar + Bruno De Roover) (HC/superluxe met ex-libris)

De Rode Ridder 250: De Uitverkorene (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/luxe met ex-libris)
De Rode Ridder 250: De Uitverkorene (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/superluxe met ex-libris)


Strip2000
21/05
TOP
Café Cowala 1 (Bruno De Roover) (heruitgave met nieuwe cover)
> Deel 1 verscheen in 2013 bij Ballon Comics waarop de reeks verhuisde naar Strip2000. Dat eerste album wordt nu herdrukt in een bescheiden oplage.
• Junior & Co 4: Voetbaltrucs (Uco Egmond + Joeri Donsu)
> Deze gags verschenen in het voetbalblad Goal!.

Kale Kop 2: De Krokodillenbende (Serge Ernst + Zidrou)
> In De Krokodillenbende vertelt het aan leukemie lijdende meisje Zita aan Mevrouw De Dood over beroepsverteller Mama Kigali. Zij vertelt een spannende en ook dramatische, Afrikaanse legende. Wie ziek is en de staart van een krokodil aanraakt, zou meteen genezen. Zita hecht er geloof aan: "Jullie vinden misschien dat ik dat krokodillenverhaal met de wonderbaarlijke staart beter niet kan geloven. Maar waarom niet? Ik heb toch ook alle behandelingen die de dokters me al die jaren hebben voorgesteld geloofd? En kijk eens waar ik nu zit?" Ze krijgt haar vriendjes en vriendinnetjes van de kinderafdeling van het ziekenhuis, waar ze al negen jaar verblijft, zo ver om 's nachts op stap te gaan en naar een reptielenshow in de buurt te trekken. Voor je het weet, krijg je van Kale Kop weer een krop in de keel.
Louca 2: De Confrontatie (Bruno Dequier)
> In het vervolg van Louca wordt de spanning nog meer opgedreven. De beginnende voetballer wordt opgesteld in de belangrijkste match van het jaar, de laatste wedstrijd van het seizoen om uit te maken of de schoolploeg degradeert of niet, en belangrijker nog: of het ploegje mag blijven bestaan. Met een briljante coach aan zijn zijde, zou het een makkie moeten zijn voor Louca, maar die coach is wel een geest die enkel Louca kan zien. Bovendien kan Nathan, die geest, enkel op Louca's school aanwezig zijn en laat die match nu net op verplaatsing zijn! De tegenstand is ook niet van de poes. Hun sterspeler blijkt een nauwe band te hebben met Julie, het klasgenootje van Louca op wie hij zo tuk is. Hun coach is dan weer een oude bekende van de trainer van Louca's schoolploeg. En dat is nog niet alles... Wendingen alom die afstevenen op een climax die je zal doen vloeken omdat je het vervolg onmiddellijk zal willen lezen.
• Snippers 7: Eerst een Selfie (Aimée de Jongh)
> "Wandelende tafelkleden, kokende sprookjesfiguren en blaffende botoxhonden: alles kan in het leven van de altijd nuchtere huisgenoten Aimée en Stef."


Strip2000 / Syndikaat
21/05
TOP
Pim 1: De Schat van Salami (Rob van Barneveld) (heruitgave met nieuwe cover)
Pim 2: De Vloek van Poppenstein (Rob van Barneveld)

> In 2013 publiceerde Rob van Barneveld zijn eerste lange verhaal De Schat van Salami, lichtjes geïnspireerd op Robert Louis Stevensons Schateiland. Dat album is nu heruitgegeven in softcover onder de reeksnaam Pim. Tegelijk verschijnt deel 2, De Vloek van Poppenstein, met een avontuur op het kerkhof met een spookje, zombies, een vleermuis en veel katten. Deze keer liet Rob zijn fantasie de vrije loop na het lezen van Mary Shelley's Frankenstein.


Strip2000 / Zone 5300
21/05
TOP
Eefje Wentelteefje 1: Wij Willen Eefje Wentelteefje (Jeroen de Leijer)
> "Sinds jaar en dag publiceert Jeroen de Leijer strips van Eefje Wentelteefje in Zone 5300, tijdschrift voor strips, cultuur en curiosa. Daarnaast had Eefje haar eigen televisieprogramma bij VPRO's Villa Achterwerk en een dagstrip in het AD. Kortom, Eefje timmert al meer dan vijfentwintig jaar als stripheldin aan de weg. En dat terwijl ze pas acht jaar oud is! Met haar rode jurk en lange vlechten, haar innemende glimlach en opgeruimde karakter veroverde ze het hart van menig lezer. Dit album bevat een verzameling verhalen en grappen die nog niet eerder werden gebundeld. Eefje doet een poging om de buurtpoëet Jerôme de l'Hayre te intervieuwen voor de schoolkrant, ze slikt per ongeluk haar melktand in en tot overmaat van ramp wordt haar ouderlijk huis met de grond gelijk gemaakt. Ga er maar aan staan, beste lezer!"


TJ Editions
14/05
TOP
Sports Collection
• Le Tour de France 1: Kleine Verhaaltjes uit de Grote Ronde (Thomas Liera / Sergio Gerasi + Didier Ocula) (HC)
> "De officiele stripreeks van de Tour de France! Grote en kleine verhalen die de Tour zijn mythische reputatie hebben gegeven, van de beginjaren tot nu. Anekdotes over kleine en grote kampioenen, over eeuwige idolen, maar ook over langvergeten helden. Alle kleine verhalen samen vertellen het grote epos van de Tour! Met de neus op het stuur of met de voeten in de modder! De Tour De France is internationaal een uniek sportmonument. Wereldwijd het vierde belangrijkste evenement, met meer dan vijfentwintigmiljoen tv-kijkers. De grootste, mooiste en populairste sportcompetitie. 'La grande Boucle' heeft zijn iconische helden, zijn anekdotes, zijn onvergetelijke momenten en hoogtepunten. Kleine Verhaaltjes uit de grote Ronde vertelt helder en spits over de Tour de France, een hommage in stripvorm, voor alle fans van dit jaarlijkse volksfeest. Van Maurice Garin tot Lance Armstrong, in rechte lijn, en op de grote plaat!" Het voorwoord is van Christian Prudhomme, directeur van de Ronde van Frankrijk.


Uitgeverij Vrijdag
21/05
TOP
Stoelen aan de Kant: Plezier Onderweg, Thuis en Daarbuiten (Steve Michiels)
> "Straffer dan Prozac. Beter dan een bruistablet. Meer verslavend dan cola. Hier is uw remedie tegen zowat alles wat op uw lever ligt, waarmee u in uw maag zit en waar u het schijt aan heeft. Dit ogenschijnlijk onschuldige 'teekenboekje' is niets minder dan een kuur tegen het zuur. Wonderdokter Steve brouwt op dagelijkse basis een revolutionair tegengif voor alle kommer en kwel die een mens kan meemaken. Grappen, doordenkers, voordenkers, puzzels, platen en spelletjes, deze papieren schatkist heeft het allemaal. Ideaal om te vergeten en nog beter... om u op andere gedachten te brengen. Een houvast voor elk uur van de dag, voor thuis, voor op een ander en onderweg. Geknipt om met uw neus diep in het boek de aso uit te hangen. Uitgelezen om van de wereld te zijn en wanneer ze u roepen zonder enige gymnastiek van 'krommen haas' te gebaren. Om daarna — na uren spelplezier en gegniffel — als herboren, met al de juiste moves weer de dansvloer van het leven op te glijden… STOELEN AAN DE KANT! Het 'boeksken' waar u jaren op gewacht heeft, nu in uw hand!"


Wereldbibliotheek
28/05
TOP
Nel - Een Zot geweld (Lies Van Gasse + Peter Theunynck) (HC)
> "Lies Van Gasse en Peter Theunynck werden gegrepen door het levensverhaal van Nel, de vrouw van de bekende Vlaamse schilder Rik Wouters (1882-1916), en maakten er deze graphic novel over. Nel, de dochter van een postbode uit Koekelberg bij Brussel, wil iets maken van haar leven. Ze is gebiologeerd door de wereld van schilders en beeldhouwers, daar loopt ze Rik Wouters tegen het lijf. Rik is een jonge, talentvolle kunstenaar en Nel wordt zijn model, zijn muze en zijn vrouw. Via hem wil ze onsterfelijk worden en daar heeft ze alles voor over. Maar dan slaat het noodlot toe: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en soldaat Wouters belandt als krijgsgevangene in Kamp Zeist in Nederland. Daar blijkt al snel dat hij kanker heeft. Rik sterft in een ziekenhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Nel is nauwelijks dertig en toch is haar leven al voorbij. Nu de ogen van haar magiër gedoofd zijn, bestaat ze niet meer. De dichter Peter Theunynck laat Nel zelf haar tragische leven vertellen in een beeldrijke, beklijvende taal. Dichter en kunstenaar Lies van Gasse brengt het verhaal in beeld. Dat levert op elke bladzijde vuurwerk op."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel