Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in april verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Blloan
Catullus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Gorilla
Le Lombard
Nijgh & Van Ditmar
 
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat 
TJ Editions
Uitgeverij De Boemerang 
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: aprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaart
 
Arboris
30/04
TOP
Hindenburg 1: Het Einde Nadert... (TieKo + Patrice Ordas / Patrick Cothias)
> Nieuwe reeks door de scenaristen Patrick Cothias en Patrice Ordas van wie Ambulance 13, Het Oog van de Dobermanns, Rafale en S.O.S. Lusitania verschenen en verschijnen bij Saga Uitgaven. Hindenburg wordt een trilogie. De korte inhoud van deel 1: "Het is 1936 en de Tweede Wereldoorlog is niet ver weg... Diane Hunter is de laatste verbinding die de Algonquin-indiaan Ahota nog met de rest van de wereld heeft. Als hij zijn einde voelt naderen, vraagt hij Diane zijn nakomelingen op te sporen, die zonder dat ze het zelf weten beschikken over bijzondere gaven, en ze te vragen samen te werken om de wereld te redden van de naderende ondergang. Peter Braun, de eerste die ze gaat benaderen, werkt als ontwerper voor de Duitse firma die de Hindenburg moet gaan bouwen, de enorme zeppelin die het paradepaardje van Hitler moet worden. Diane reist naar Europa om contact te leggen, maar merkt dat ook de nazi's al op de hoogte zijn van de bovennatuurlijke gaven van de nazaten van Ahota!"
Kookaburra K 2: De Planeet van de Schijnbeelden (Humberto Ramos + Crisse / Nicolas Mitric / James Hicks)
Kookaburra Universe 3: Mano Kha (Christian Paty + Ange)
> Dat begon tijd te worden! Kookaburra K 2 is het vervolg van een trilogie, een spin-off van Crisses Kookaburra. En Arboris pikt de draad weer op die Talent in 2005 liet vallen met Kookaburra Universe. Deel 2 van die reeks was dan nog het eerste deel van een tweeluik dat we nu dus eindelijk in vertaling kunnen lezen. De Franse reeks is inmiddels ten einde gekomen na zestien delen door verschillende tekenaars en scenaristen. Alle verhalen, soms verdeeld over een tweeluik, zijn afzonderlijk te lezen met telkens een focus op een van de hoofdpersonages uit de hoofdreeks Kookaburra. van die laatste reeks hebben we trouwens ook nog een deel in vertaling te goed.
• Het Land van Langvergeten 15: Betoverde Stenen (Laval NG + Makyo)
> Voorlaatste deel van de laatste cyclus. Na deel 16 verscheen nog wel een epiloogalbum met bijdragen van alle tekenaars van de vier cyclussen.


Ballon Comics
09/04
TOP
Diep in de Zee 1 (Jytéry + Christophe Cazenove)
> Over dino's en insecten (deel 3 verscheen eveneens afgelopen week) lopen al gagreeksen bij Ballon Comics waarbij je er ook nog wat van opsteekt. Met Diep in de Zee, eveneens geschreven door Christophe Cazenove, duiken we onder de zeespiegel. "De sonar van de dolfijn, de pistoolgarnaal, de onvoorstelbare intelligentie van de inktvis... Trek je duikerspak aan en volg ons naar de diepe oceanen om de boeiende onderwaterwereld te ontdekken! Van kleuren en vormen over soorten en levenswijzen. Elke ontmoeting kondigt zich nog wonderbaarlijker aan dan de vorige."
Insecten 3 (Cosby + Christophe Cazenove / François Vodarzac)
Jommeke 280: De Vogelvriend (Philippe Delzenne)
> Filiberke is helemaal gek van vogels en wil hij met ze leren praten. "Hij heeft de vogeltaal uitvoerig bestudeerd en trekt eropuit in de natuur. Maar al zijn studie-uren hebben weinig opgeleverd. De vogels verstaan hem niet! Tot hij op een dag per ongeluk van het zangzaad voor zijn lachvogeltje snoept... Plots kan hij perfect met alle vogels praten, maar hij ontdekt al gauw dat de vogels zo hun eigen probleempjes hebben. Er zit maar één ding op, Filiberke wordt vogelklachtenoplosser!"


Blloan
09/04
TOP
• De Kat 4: De Kat Gevat (Philippe Geluck)
• Kinky & Cosy 3 (Nix)
• De Wezentrein 6: Duels (Xavier Fourquemin + Philippe Charlot) (HC)
> Dit zesde album sluit de derde cyclus af. We nemen hierin afscheid van Lisa, weliswaar op bejaarde leeftijd. "Lisa, die zich in de jaren 1920 altijd ontfermd heeft over de wezen, laat bij haar dood een brief achter die het geheim van Harvey onthult. De jongen die de identiteit van Jim gestolen heeft, was getuige van een moord die Jims jongere broertje Joey gepleegd heeft. Zestig jaar later zoeken Jim en Joey Harvey op. Tijd om hun zus Anna te vertellen hoe de vork in de steel zit." Hierna volgt nog een tweeluik.


Bonte
23/04
TOP
• Marc Sleen: Ons Volk 1944-47 (Marc Sleen) (HC)
> Nieuwe bundeling met illustraties en stripjes van Marc Sleen na de bundeling uit 2014 van zijn werk uit Ons Volkske voor de jaargang 1945. Deze keer komt zijn illustratiewerk voor Ons Volk uit de periode 1944-1947 aan bod. Bonte koos ervoor om de complete pagina's in te scannen en zorgvuldig te retoucheren, dus met de omringende artikels erbij zodat de context van de tekeningen en strips behouden blijft. De oplage is gelimiteerd tot driehonderd exemplaren.


Brabant Strip vzw
23/04
TOP
Collectie Fenix
• 111. Kari Lente: De Mammoets (Bob Mau)
• 112. Kari Lente: De Ogen van Falsaris (Bob Mau)

> Uit onze complete albumlijst van Kari Lente blijkt dat er van de 145 gepubliceerde krantenverhalen nog maar vijf onuitgegeven zijn gebleven als album. Nu reduceert Brabant Strip vzw dat mancolijstje met de twee uitgavenDe Mammoets (verhaal 108) en De Ogen van Falsaris (verhaal 96).
• 113. De Avonturen van Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke: Het Geheim van Vulcania (Bob De Moor)

> In navolging van het in december verschenen De Zwarte Draak is er nu deze uitgave van de oorspronkelijke krantenversie van Het Geheim van Vulcania met daarin het originele taalgebruik van de personages voordat het later werd herschreven voor de albumversie in kleur.


Catullus
16/04
TOP
• Fokke & Sukke: Aan het Examen - De Beste Eindexamengrappen (Jean-Marc Van Tol + Bastiaan Geleijnse / John Stuart / Jean-Marc Van Tol) (HC)


Dargaud
09/04
TOP
Tyler Cross 2: Angola (Brüno + Fabien Nury) (HC)
> Tyler Cross hebben we in 2014 zo graag gelezen dat we niet veel later de film Bad Day at Black Rock hebben bekeken om te zien in welke mate Brüno en Fabien Nury zich lieten inspireren door deze door hen geciteerde thriller. Dat vroeg, nee, dat schreeuwde naar meer. En kijk, hier is Angola, een tweede album met Tyler Cross. "Kansen kunnen keren. Wat op papier een risicoloze klus moest worden, draait voor Tyler Cross uit op een regelrechte afdaling naar de hel. En die hel, die heet Angola — de zwaarst bewaakte gevangenis van de Verenigde Staten, helemaal omgeven door moerassen en pal in de verzengende zon van Louisiana. Nog niet erg genoeg? Oké: de Scarfo-clan heeft een prijs op Tyler Cross' hoofd gezet en de gevangenis zit vol met Sicilianen. Om maar te zeggen: als Tyler dáár nog uitkomt, zal het niet wegens goed gedrag zijn."


Dark Dragon Books
23/04
TOP
PAKKET: ElfQuest 1+2+3 (3 x SC)
PAKKET: ElfQuest 4+5+6 (3 x SC)
> Nu te koop tegen 17,95 euro in plaats van 26,45 euro per pakket van drie delen.

• Campus Stellae - Op de Weg naar Compostella 4: De Dood met de Vier Gezichten - Van Vezelay naar Compostella (Andrea Mutti + Pierre-Roland Saint-Dizier)
> Laatste deel van de reeks.
Celestine en de Paarden 1: Salar Vliegt! (Stefano Turconi + Lili Mésange) (herdruk)
• ElfQuest 2: De Laatste Tocht 2 (Richard Pini / Wendy Pini) (herdruk)
• ElfQuest 7: De Laatste Tocht 7 (Wendy Pini / Richard Pini)
> "Terwijl de oorlogsvloot van Angrif Djun gevaarlijk dicht de wateren van de Golfdansers nadert, ontaardt het vrolijke weerzien van elfenhoofdmannen en stamgenoten in een warboel. Wie raken ze straks allemaal kwijt en waarom? Wat betekent dat voor het lot van andere elfen? Als klap op de vuurpijl wordt de ‘'kleine waarheid' van Snijers bestaan aan gruzelementen geslagen door een onwerkelijk veel grotere waarheid die tijd en ruimte overstijgt. Kunnen de elfen zonder Snijers verbindende leiderschap?"
A Game of Thrones 1 (Tommy Patterson + Daniel Abraham naar de roman van George R. R. Martin) (herdruk)
• A Game of Thrones 3 (Tommy Patterson + Daniel Abraham naar de roman van George R. R. Martin) (herdruk)
A Game of Thrones 5 (Tommy Patterson + Daniel Abraham naar de roman van George R. R. Martin) (herdruk)
A Game of Thrones 6 (Tommy Patterson + Daniel Abraham naar de roman van George R. R. Martin) (herdruk)
Sparta 3: Vrees de Dood Niet (Christophe Simon + Patrick Weber) (herdruk)
Star Wars: Obi-Wan & Anakin 1: Open of Gesloten? 1 (Marco Checchetto + Charles Soule)
> Nieuwste Star Wars-spin-off over Obi-Wan en Anakin Skywalker. Obi-Wan & Anakin speelt zich drie jaar na de film The Phantom Menace af. De tekenaar is Marco Checchetto van wie we enorm onder de indruk waren door zijn werk aan het inmiddels afgeronde Shattered Empire. Obi-Wan & Anakin startte in de Verenigde Staten als vijfdelige miniserie in januari 2016 en zal ten einde lopen in mei. In vertaling wordt dit een tweeluik. Scenarist Charles Soule heeft ook de miniserie Lando geschreven die dit jaar in vertaling bij Dark Dragon Books verschijnt.
Walter de Wolf 1: De Weerwolf Baby (Jose Luis Munuera)
Walter de Wolf 2: Een Hongerige Vos (Jose Luis Munuera)
> Jeugdreeks van Jose Luis Munuera, bekend van Robbedoes en Kwabbernoot, Betoveringen, De Campbells, Fraternity, Het Teken van de Maan,... over een wolf die vredig in een bos leeft. In deel 1 ontdekt hij een schattige, onweerstaanbare baby die bij volle maan echter in een weerwolf verandert. In deel 2 maakt Walter kennis met de hongerige en sluwe vos Reinaert. Spelfout in de titel van deel 1, Weerwolfbaby mocht gerust als één woord geschreven worden.
WW2.2 - Een Andere Tweede Wereldoorlog 1: De Slag om Parijs (Eric Henninot / Hervé Boivin + David Chauvel)
WW2.2 - Een Andere Tweede Wereldoorlog 2: Operatie Felix (Marcial Toledano + José Robledo)
> Deze nieuwe reeks komt uit de koker van conceptdirecteur David Chauvel. In het Frans is de zevendelige reeks inmiddels compleet. Elk album is een afgerond verhaal door telkens weer andere tekenaars en scenaristen. Het gaat om een àndere Tweede Wereldoorlog waarin Adolf Hitler al in 1939 is vermoord en waarop de oorlog helemaal anders verloopt dan wat wij uit de geschiedenisboeken kennen. In deel 2 doet Spanje mee aan de oorlog aan de kant van de Asmogendheden. In deel 3 vindt Brits premier Winston Churchill er niets beter op dan een aanslag op de Amerikaanse president Roosevelt te beramen en de schuld in de schoenen te schuiven van de Russen, de bondgenoten van de Duitsers. De tekenaar van de proloog van deel 1 is Eric Henninot die tevoren Carthago en XIII Mystery 3: Little Jones tekende. Deel 2 is het werk van het Spaanse duo Marcial Toledano en José Robledo die de steengoede trilogie Ken Games op hun actief hebben.

Graphic Novel Collection
• 1. Luxley: integraal (Francisco Ruizgé + Valérie Mangin) (HC) (herdruk)


Dupuis
09/04
TOP
• Agent 212 29: Een Neus voor Gevaar (Daniel Kox + Raoul Cauvin)
• Cédric 11: Zwaanzin (Laudec + Raoul Cauvin) (herdruk)
• Cédric 12: Poespas (Laudec + Raoul Cauvin) (herdruk)
De Heer Vastenavond van As: integrale editie: 1. Welkom! - 2. De Telescoop van Charon - 3. Het Land der Tranen - 4. Het Opstandingsvaccin (Éric Liberge) (HC)
> Integrale editie van de vierdelige reeks met aansluitend een interview en een prentengalerij. De vertaling van het prequeldeel 0, dat onlangs in het Frans verscheen, kon er niet meer tijdig bij. "In de nacht van 11 op 12 februari 1997, exact om middernacht, glijdt de cartograaf Victor Tortelduif uit over een speelgoedautootje dat zijn zoontje op de badkamervloer heeft laten liggen. Hij belandt aan gene zijde, in het knekelhuis des hemels onder een gitzwart firmament. Er is niets te horen en geen ziel te bekennen. Maar Victor past zich aan. Hij is blij nog bij volle bewustzijn te zijn en hij is zelfs nog helderder van geest dan voorheen op aarde, al resten hem van zijn lichaam enkel nog de botten. Victor is zwaar ontgoocheld, maar beseft nog niet dat hij straks het meest waanzinnige avontuur zal beleven dat een dode ooit is overkomen."
Harmony 1: Memento (Mathieu Reynès)
> Mathieu Reynès tekende het laatste, nog te vertalen deel van Het Universum van Stefan Wul: Enorme Angst niet meer zelf ten faveure van zijn eigen nieuwe reeks Harmony dat bol staat van de mysteries. Met een beetje geluk deelt dit hetzelfde succes dat Alleen te beurt viel. Het mikt alleszins op eenzelfde publiek. "Wanneer de jonge Harmony met geheugenverlies wakker wordt op een onbekende plek, heeft ze maar weinig dat haar kan helpen om haar situatie te begrijpen: ze kent de naam van haar gastheer, hoort vreemde stemmen in haar hoofd én ze blijkt een nieuwgevonden aanleg voor telekinese te hebben. Ze zal snel haar geheugen moeten terug krijgen (Wat is haar relatie met haar gastheer? Wie zijn die andere kinderen? Wat met het trainingskamp waar ze zich bevindt? Hoe komt ze aan haar bovennatuurlijke krachten?) om het hoofd te bieden aan de gewapende strijdkrachten die naar haar op zoek zijn. Harmony zit vol vragen, maar de strijd lijkt al begonnen."
Robbedoes en Kwabbernoot 55: De Marsupilami Is Woest (Yoann + Fabien Vehlmann)
> In onze nieuwsrubriek kan je meer lezen over de eenmalige comeback van de Marsupilami in de reeks en ook over heel wat volgende albums en one-shots.
• Vrouwen in 't Wit 38: Doe Alsof Je Thuis Bent! (Philippe Bercovici + Raoul Cauvin)


Glénat
09/04
TOP
De Grote Dode 1: Bijentranen (Vincent Mallié + Régis Loisel / Jean-Blaise Djian) (HC) (herdruk)
Jheronimus Bosch (Griffo) (HC)
> Er kon nog wel een Bosch-strip bij. Dit album van Griffo verscheen in oktober 2015 in de Franse, niet-vertaalde collectie Les Grands Peintres van Glénat. Tot nu toe negeerde Ballon Media deze collectie (met nochtans heel veel (geplande) albums over Vlaamse en Nederlandse schilders) compleet. Griffo heeft zelf moeten lobbyen om zijn half komische album vertaald te krijgen, het eerste dat hij zelf schreef. In zijn verhaal werkt Mathilde de Vlaeminck, een jonge en briljante kunstspecialist aan de universiteit van Gent, aan de restauratie van een schilderij van Bosch. Hoe meer haar werk vordert, hoe meer ze zich in Bosch' schilderij verliest, tussen fantasie, hallucinaties en realiteit.
• De Pioniers van de Nieuwe Wereld 20: Wolvennacht (Ersel + Maryse Charles / Jean-François Charles) (HC)
> "Mei 1780. In Nieuw-Schotland en Nieuw-Engeland gebeuren vreemde dingen. De maan kleurt geregeld rood-oranje en tegen de middag is alles stikdonker. Een hele groep oud-slaven heeft zich hier gevestigd en bewerkt een eigen lapje grond. In Saskatchewan staan Louise en Benjamin totaal onmachtig te kijken naar immense bosbranden. De strijd tussen de Baai en de Compagnie om de controle over de noordelijke route wordt elke dag grimmiger. Blijkbaar is nu alles toegelaten. Is binnenkort misschien ook de Blauwe Vallei aan de beurt?"
De Piraten van Barataria: integrale editie cyclus 1: 1: New Orleans - 2: Cartagena - 3. Grand Isle - 4. Oceaan (Franck Bonnet + Marc Bourgne) (HC)
De Piraten van Barataria 9: Chalmette (Franck Bonnet + Marc Bourgne) (HC)
> Goed nieuws, de integrale van de eerste cyclus is een feit! Deze integrale bundelt de eerste vier delen die allen zijn uitverkocht. Tegelijk verschijnt deel 9 waarin de Lafitte-broers opnieuw een rol van betekenis spelen. In de voorgaande delen kaapten de knappe Artémis Delambre en haar Pruisische tegenstandster Inga Schot namelijk alle aandacht weg. "Zucht naar avontuur! De gebroeders Lafitte, door generaal Andrew Jackson tot kapitein benoemd, treffen de laatste voorbereidingen voor de bloedige slag tegen de Engelsen. Terwijl de generaal zijn hoofdkwartier installeert op de plantage van McCarthy, wordt Pierre Lafitte naar het zuidelijke fort St. Philip gestuurd in afwachting van wapens en munitie. De bedoeling: gebruikmaken van het terrein en de zompige moerassen van die regio om de roodrokken te omsingelen. Artémis houdt zich bezig met de bevoorrading van fort St. Philip. In de haven van New Orleans ziet ze tot haar grote verrassing met welk schip ze die missie moet volbrengen: de historische Empire. Voor het orgelpunt van de derde cyclus van De Piraten van Barataria storten Franck Bonnet en Marc Bourgne ons midden in de slag om New Orleans van 1815, een beslissende slag voor het Amerikaanse leger en de geschiedenis van de VS."


Gorilla
16/04
TOP
Een Avontuur van Jacques Gipar 1: De Pinardiersbende (Jean-Luc Delvaux + Thierry Dubois) (HC)
> Voor wie van de fities, oude wagens en een misdaadverhaal houdt, is er opvolging voor Mauro Caldi (waarvan in mei het laatste deel verschijnt) met de nieuwe reeks De Avonturen van Jacques Gipar waarvan de tekenstijl van Jean-Luc Delvaux heel erg refereert naar Maurice Tillieux' Guus Slim. "1953. Op de Nationale 7 valt een bende misdadigers pinardiers aan, tankwagens die wijn aan de hoofdstad leveren. Gestolen vrachtwagens, overvallen chauffeurs, alle middelen zijn goed om de kostbare vracht te bemachtigen. Op de terugweg naar Parijs stuit Jacques Gipar op een chauffeur die net ontsnapte aan de bende. Jacques is geïntrigeerd door deze overvallen, hij trekt op onderzoek uit voor Frankrijk Onderzoekt, zijn krant. Hij kamt de hele regio uit, van de Rhônevallei tot de magazijnen van Bercy, om er meer van te weten te komen."
Nocturno 1 (Tony Sandoval) (HC)
> Meerwaardezoekers komen aan hun trekken met Tony Sandoval van wie Gorilla al Het Lijk en de Bank en het door hem geschreven Onzichtbare Echo's 1 uitgaf. Nocturno is een nieuw tweeluik van zijn hand. "Seck laat zijn vader die al tien jaar dood is zijn leven leiden. Hij gehoorzaamt hem. Karen droomt van gigantische monsters die uit de golven springen, maar houdt zich staande voor haar en Seck. Maar Seck is kwetsbaar en geleidelijk aan komen alle elementen samen die hem in het hart van de duisternis storten."
De Reis van de Vaders 4: Barabbas (David Ratte) (HC)
> David Ratte start met De Reis van de Vaders 4 een tweede cyclus. "Jeruzalem, het jaar 33 van onze jaartelling... Barabbas, staatsvijand nummer 1 is gearresteerd op verdenking van ontvoering en moord op een Romeinse functionaris. Hoe hard hij ook roept onschuldig te zijn, hij weet dat hij de sigaar is. Over twee maanden verschijnt het vervolg van de spin-off De Exodus van Yona.


Hauwaerts Uitgeverij
23/04
TOP
• Uit de Archieven van Claus D. Scholz (Claus D. Scholz) (HC)
> Derde archiefbundeling na de mooi uitgevoerde uitgaven over Hurey en Erik Vandemeulebroucke. De ondertussen voormalige tekenaar of medewerker van De Rode Ridder, Bakelandt en Zilverpijl maakte talloze illustraties voor Duitse striptijdschriften en enkele eigen strips. Wat er nog niet in album bestond, is bij dezen gebundeld. Het zijn voornamelijk illustraties.
• Zilverpijl: De Jeugdavonturen van de Kleine Antilope 1: De Doorbraak / De Spookruiter / Rokende Colts / De Bizonslachting (Frank Sels) (HC)


Le Lombard
09/04
TOP
De Werelden van Thorgal - De Jonge Jaren 4: Berserkers (Roman Surzhenko + Yann)
De Werelden van Thorgal - De Jonge Jaren 4: Berserkers (Roman Surzhenko + Yann) (HC)

> Exact een jaar na het vorige deel verschijnt deze maand deel 4 van De Jonge Jaren, de Thorgal-spin-off in de reeks De Werelden van Thorgal. De Russische tekenaar Roman Surzhenko tekent tegenwoordig alle spin-offreeksen. Het verhaal van Berserkers: "Na de brutale overval van de Berserkers op zijn dorp en de ontvoering van Aaricia, zet Thorgal samen met Sigurd en Ratatösk de achtervolging in. Aan boord van de drakar van de Berserkers krijgt de skjoldmøhuurlinge Runa, die geholpen heeft bij het plunderen van het Vikingdorp, ruzie met de hoofdman van de bende. Gandalf-de-gek, die zijn kroon van koning van de Vikingen van het noorden domweg is kwijtgespeeld tijdens een schaakspel, wil niet bij de pakken blijven zitten. Hij probeert Hierulf-de-denker, de vertegenwoordiger van het Vikinggerecht, te verschalken.


Nijgh & Van Ditmar
30/04
TOP
• Toch een Geluk (Barbara Stok)
> Dit is het twaalfde album van Barbara Stok die vooral met haar portret van Vincent van Gogh (uit 2012) wist te scoren. Daar verschenen wereldwijd vertalingen van. Over het maken van dat album gaat het hier ook een beetje, alle opgenomen cartoons en strips verschenen namelijk in diverse uiteenlopende kranten en tijdschriften.


Saga Uitgaven
23/04
TOP
• Bruce J. Hawker Integraal 2: 4. De Puzzel - 5. Alles of Niets - 6. De Beulen van de Nacht - 7. Het Koninkrijk van de Hel (William Vance + André-Paul Duchâteau) (HC)
> Tweede en laatste integrale met alle resterende verhalen (inclusief de eerste scenario-opzet van een onvoltooid verhaal) van de mariniersreeks. Lees hier een bespreking van deel 1.

Collectie Bamboe
Merci (Arno Monin + Zidrou) (HC)
> Dit one-shot van scenarist Zidrou verschijnt enkel in hardcover. Voor Arno Monin (De Wilde Vlucht, Het Vervloekte Kind) schreef hij een verhaal over een bijna zestienjarig meisje, Merci Zylberajch, die tot in haar poriën een gothic is. In het stadje waar ze woont, haalt ze een reeks vandalenstreken uit met haar twee vrienden Frida en Agnetha. Ze wordt gesnapt, maar verraadt haar vrienden niet. Een voor zijn originele straffen gekende rechter voert met haar een gesprek over politiek en over haar ontgoochelingen en bedenkt voor haar een alternatieve straf: ze moet zich honderdvijftig uur inzetten voor de gemeenteraad met als doel een duurzaam project te starten dat ten goede komt van de adolescenten in haar woonplaats. Ze krijgt zelfs de beschikking over een budget van 3.500 euro en een kantoortje om haar project uit te werken. Wanneer ze de straat optrekt, leert ze mensen kennen en begint ze zich pas echt politiek te engageren.
S.O.S. Lusitania 3: De Nagedachtenis van de Verdronkenen (Jack Manini + Patrice Ordas / Patrick Cothias)
> Softcoveruitvoering van het in februari als hardcover verschenen laatste deel van de trilogie.
Waar Zijn de Mooie Dagen? 1 (Alex Tefenkgi + Jim) (HC)

> In het jaar van Jim is Waar Zijn de Mooie Dagen? een nieuw tweeluik waarvan deel 2 in mei verschijnt. De softcovers verschijnen samen in juni. Alex Tefenkgi (Stille Helden) is hier de tekenaar van. Samenvatting: "Dit is een verhaal over dertigers. Dit is het verhaal van Hugo, Étienne en Jean-Marc. Dit is een verhaal over dromen die we hebben, die we realiseren, en die we niet realiseren. Dit is vooral het verhaal van Fred, die zich van het leven benam. Hij was de beste vriend van Hugo, of van Étienne, of van Jean-Marc, dat is nu niet echt meer van belang. Het gaat om dat wrede moment waarop we de naam van een overleden vriend van de simkaart wissen... Dit is het verhaal over de tijd die verstrijkt en over gevoelens, indrukken die we in het diepst van onszelf voor ons houden, die we verzwijgen, waarover we niet spreken. Tot die ene dag... waarop alles ontploft."


Sanoma
23/04
TOP
• Jan, Jans en de Kinderen 57 (Studio Jan Kruis)


Scratch Books
16/04
TOP
Spotters (Michiel van de Pol) (HC)
> "Frank is een stille, teruggetrokken jongen. Al van jongs af aan bouwt hij modelvliegtuigjes en hij is een fervent vliegtuigspotter. Alles in zijn wereld is overzichtelijk en beheersbaar. Dan ontmoet hij Julia, een jonge schrijfster die aan haar debuutroman werkt over een man die van zijn afgezette been een schemerlamp wil maken. In alles is de flamboyante Julia de tegenpool van Frank, maar de twee krijgen een relatie en al snel blijkt ze zwanger. Terwijl Frank zijn aanvankelijke nervositeit over het vaderschap probeert te bezweren door er zoveel mogelijk informatie over op te zoeken op internet, krijgt Julia te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze houdt haar ziekte voor Frank verborgen, bang dat hij zal instorten als hij het te weten komt. Ze zoekt troost in haar roman, die steeds meer autobiografische trekjes krijgt. Terwijl voor Julia de grens tussen fantasie en werkelijkheid begint te vervagen en ze zich langzaam verliest in krankzinnigheid, ziet Frank zich genoodzaakt de controlefreak in zich te beteugelen en zijn rol als aanstaande vader te aanvaarden. In Spotters behandelt Michiel van de Pol grote thema's als ziekte, dood en zelfbeschikking, zonder dat het boek ergens zwaarmoedig of larmoyant wordt. De gedachten van Frank en Julia kleuren hun wereld — letterlijk. Franks gedachten zijn weergegeven in blauw, die van Julia in roze, naast de 'neutrale' gele werkelijkheid."


Sherpa
16/04
TOP
Aâma 4: Je Wordt Fantastisch, Meisje (Frederik Peeters)
> Laatste deel van de atypische sf-reeks. Een volgend album van Frederik Peeters verschijnt bij Casterman in vertaling en dat wordt een atypische western!
• Ravian en Laureline luxeset deel 5+6 (2 x HC/luxe met twee piezografieën en extra, gesigneerde prent)


Silvester
23/04
TOP
PAKKET: Aslak 1 + Okko 10 (2 x HC)
> Het laatste deel van de reeks Okko met het eerste deel van Aslak (met Hub als co-scenarist) tegen 25 euro in plaats van 35,90 euro.

Drakenbloed 9: In de Naam van... Satan! (Stéphane Créty / Julien Hugonnard-Bert + Jean-Luc Istin) (HC)
> Er worden drie lijken gevonden op het schip Maclir. Het is duidelijk dat de moordenaar of moordenaars via de lijken een lugubere boodschap willen overbrengen. Drie moorden op een schip met een bemanning van driehonderd mannen. Hoe is het mogelijk dat er niemand iets opmerkte en dat er geen getuigen zijn? Angst maakt zich van het schip meester terwijl Hannibal Meriadec en zijn metgezellen een minutieus onderzoek voeren om de schuldigen te vinden. Er dreigt muiterij en er gebeuren nog meer verschrikkelijke moorden. De vijand is van plan de schepen van Meriadec tot zinken te brengen voordat ze de Caraïben bereiken.
De Havik 9: Kelder de Medusa! (Patrice Pellerin) (HC)
> In dit album reist De Havik op bevel van Lodewijk XV naar Canada om er een gevaarlijke missie uit te voeren. De Engelsen, de vijand, beramen achterbakse plannen waar ze de plaatselijke bevolking bij betrekken. Yann de Kermeur moet er een Franse spion opvolgen die door een zekere IJzermasker is afgeslacht. Maar op zee vaart het vol Engelse schepen. Het leven op Yanns schip de Medusa is zwaar en de overtocht is lang.
• Okko 10: De Cyclus van de Leegte II - Dossiereditie (Hub) (HC/luxe met ex-libris)
• Okko verzamelbox deel 1-10 (Hub) (lege box met ex-libris)
> Om de tiendelige reeks Okko helemaal in schoonheid te eindigen, is er nu de luxueze dossiereditie van het laatste album met heel wat extra's en de verzamelbox om je tien hardcovers in te plaatsen. De eerste druk van deel 1 past helaas niet in de box. Deze zomer pikt Silvester de draad weer op van de softcoveredities met de delen 5 en 6.
Outcast 1: Omgeven door Duisternis (Paul Azaceta + Robert Kirkman)
Outcast 2: Verlicht de Weg (Paul Azaceta + Robert Kirkman)
Outcast Boek 1: 1. Omgeven door Duisternis - 2. Verlicht de Weg (Paul Azaceta + Robert Kirkman) (HC)
> Outcast is een gloednieuwe reeks van scenarist Robert Kirkman wiens Walking Dead een aanhoudend succes is, zowel als comicreeks en als tv-reeks. Ook van Outcast bestaat al een tv-serie die weldra op Fox te zien is. Paul Azaceta is de tekenaar van de stripreeks (in kleur!) met de volgende korte inhoud: "Kyle Barnes wordt achtervolgd door zijn traumatische verleden. Zijn ervaring met bezetenheid heeft ervoor gezorgd dat hij als een kluizenaar leeft en vrienden en familie zo ver mogelijk bij zich vandaan houdt. Wanneer oude bekende pastoor Anderson zijn hulp inschakelt bij een nieuwe duiveluitdrijving gaat Kyle de confrontatie aan met zijn verleden, maar is hij wel voorbereid op de angstaanjagende antwoorden die hij dan krijgt?" Deel 1 telt 88 pagina's, deel 2 64. Deze albums verschijnen in softcover tegen respectievelijk 9,95 euro en 8,95 euro. De hardcoverbundeling kent een kleine oplage met beide softcoverdelen erin tegen 29,95 euro. Lees hier een preview van de eerste 28 pagina's.


Standaard Uitgeverij
16/04
TOP
• Amoras: De Complete Saga (Charel Cambré + Marc Legendre)
> De zesdelige cyclus gebundeld. Jammer van de softcoveruitvoering waarvan de flappen dan nog te vroeg zijn geplooid zodat het binnenwerk er langs de rechterkant uitkomt. Ondertussen maakten de auteurs bekend dat ze aan een nieuwe cyclus werken die de voorlopige titel Amoras: De Kronieken meekreeg. Lees er hier meer over.
• F.C. De Kampioenen: De EK Special: 74. Dolle Door - 62. Oma Boma Trainer - 76. De Vinnige Voetballer (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (met bijgevoegd speelschema)
> Special met drie verhalen, spelletjes en los bijgevoegd een speelschema met alle EK-wedstrijden die in jui en julie worden gespeeld.
• F.C. De Kampioenen Luisterboek 1: De Kampioenen in Pampanero (Hec Leemans) (strip + cd)
> Nieuwe uitvoering van de al eens verschenen luistercd. De bijhorende strip is verknipt naar drie strookjes per pagina en op de cd spreken alle acteurs uit de komische tv-reeks de stem van hun personages. Lees de strip op hun tempo mee!
• F.C. De Kampioenen Zoekboek: Op Zoek naar Boma (Hec Leemans) (HC)

• Nero: De Premières 4: Adhemar - De Zoon van Nero (Marc Sleen)
> Het album met het eerste optreden van zoon Adhemar, speciaal voor deze editie ingekleurd!
• De Smurfen 1: De Zwarte Smurfen (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (herdruk)
• De Smurfen 3: De Smurfin (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (herdruk)
• De Smurfen 5: De Smurfen en de Krwakakrwa (Peyo + Peyo / Gos) (herdruk)
• De Smurfen 7: De Leerlingsmurf (Peyo + Peyo / Yvan Delporte) (herdruk)
• De Smurfen 13: De Smurfjes (Peyo) (herdruk)
• De Smurfen 19: Dokter Smurf (Ludo Borecki / Alain Maury + Luc Parthoens / Thierry Culliford) (herdruk)
• De Smurfen 20: De Wilde Smurf (Alain Maury + Luc Parthoens / Thierry Culliford) (herdruk)
• De Smurfen 23: De Reportersmurf (Ludo Borecki + Luc Parthoens / Thierry Culliford) (herdruk)

• Suske en Wiske 334: Taxi Tata - Expeditie Robikson (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht)
> Twee kortere verhalen die in TrosKompas verschenen. Taxi Tata: "Lambik komt op een avond terecht in een garage vol oldtimers. Daar staat ook een oude Amerikaanse taxi tussen. Lambik neemt plaats achter het stuur, mijmert over een leven als taxichauffeur en droomt weg. Als hij weer ontwaakt, bevindt hij zich met taxi en al op een druk kruispunt in Chicago, anno 1930." Expeditie Robikson: "Lambik is er even helemaal klaar mee. Zijn humeur wordt verpest door files, lange wachttijden, rekeningen en aanmaningen. Jerom en Lambik gaan op zoek naar een onbewoond eiland om weer helemaal tot rust te komen."


Standaard Uitgeverij / Marvel
16/04
TOP
• All New X-Men 004 (Stuart Immonen / Wade Von Grawbadger + Brian Michael Bendis)
> "Cyclops en zijn volgelingen brengen een bezoekje aan The Jean Grey School. Ze kondigen aan dat ze ook een school openden en nodigen alle X-Men uit om zich bij hen aan te sluiten. Wie van hen waagt de overstap? Intussen zetten Mystique en Sabretooth een indrukwekkende misdaadreeks neer waarbij talloze slachtoffers vallen en bovendien enkele X-Men betrokken lijken te zijn. Wanneer S.H.I.E.L.D. en de Avengers zich met de zaak bemoeien, loopt de spanning hoog op."
• Iron Man 004 (Dale Eaglesham + Kieron Gillen)
> "De Rigelliaanse Recorder 451 vertelt Tony hoe hij bevrijd werd door diens vader. Lang geleden besloot Howard Stark de robot te stelen van de Greys, een buitenaardse misdaadfamilie die in Las Vegas een casino uitbaatte. In ruil voor zijn vrijheid biedt 451 Howard de mogelijkheid om het leven van zijn ongeboren zoon te redden. Maar dat doet hij niet zomaar."
• The Superior Spider-Man 004 (Humberto Ramos / Victor Olazaba + Dan Slott)
> "Wanneer burgemeester J. Jonah Jameson publiek vernederd wordt door Jester en Screwball roept hij de hulp in van Spider-Man. Otto Octavius, nog altijd in het lichaam van Peter Parker, gaat achter de twee misdadigers aan en neemt ze te grazen. De Avengers zijn getuige van de gewelddadige manier waarop hij hen uitschakelt. Ze besluiten Spider-Man op het matje te roepen."
• Uncanny Avengers 004 (Daniel Acuña / Salvador Larroca + Rick Remender)
> "De helden van de aarde streefden er altijd naar dat mensen en mutanten in vrede zouden samenleven. Red Skull is echter uit op een oorlog tussen de twee groepen. Om die te voorkomen moeten de Avengers samenwerken met de Apocalypse-tweeling. De vraag is of ze daartoe bereid zijn. En wat is precies de rol van Kang?"


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
16/04
TOP
• Nero: De Premières 4: Adhemar - De Zoon van Nero (Marc Sleen) (HC/luxe)
• Nero: De Premières 4: Adhemar - De Zoon van Nero (Marc Sleen) (HC/superluxe)
• Suske en Wiske 334: Taxi Tata - Expeditie Robikson (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/luxe)

• Suske en Wiske 334: Taxi Tata - Expeditie Robikson (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/superluxe)


Strip2000
16/04
TOP
Beestjes 5: Verzinnen een List (Schwantz)
Swamp Thing 8: Wordt een Hele Grote (Floris Oudshoorn)
> Gagstrips met dieren, daar lusten Schwantz en Floris Oudshoorn wel pap van. Van hen verschenen respectievelijk Beestjes 5 en Swamp Thing 8, de ene met voornamelijk grappen in een gedomesticeerde situatie, de andere met outdoorgrappen. In Beestjes 5 mag je je onder andere verwachten aan Sinterklazen, rokende gordijnen en verdoemde karaokes. Swamp Thing krijgt in de nieuwste gagbundel te maken met collectepinguïns, slecht wegdek, de Axolotl, de Pedoboot, borstverkleiningen, wildzeikers, Zeikwilders, zebrapaden, glasbakken, Stripdagen, kinderwensen, hersenverwekende commerciële kutmuziek, Aliens, enge meesters en last but not least een zoektocht naar zijn ware zelf met een verrassende uitkomst!
• Tenniskids 1: Grappenvangers (Patrice Le Sourd + Céka)
> "Tennis spelen lijkt makkelijk als je op tv naar kampioenen kijkt die aces, smashes en passings slaan... Maar als je zelf een racket neemt, is het een ander verhaal om alle technieken te beheersen en de bal niet in het net te slaan! Rafaël, Julien, Dimitri, Clement, Clara en Ophelie zullen het zelf ondervinden. Maar ook hun leraar Greg heeft nog veel werk om van deze spelers in de dop competitiebeesten en winmachines te maken. Met een stevig racket in de hand is niets onmogelijk voor deze tenniskids!"
Tony Rabbit / Ronan Rabbit 1 (Sti)
> Nog een dierenstrip, in tweevoud zelfs, is dit album van Sti (Het Godvrrgeten Eiland, Ze Jacky Touch, Michel, de Trouwe Hond), een album met twee covers. Aan de ene kant lees je gags van de jonge Tony en zijn vrienden, aan de andere kant duik je in de leefwereld van Ronan Rabbit, Tony's vader. De onderwerpen lopen uiteen (en versmelten!) over gamen, bommetjes, remsporen, blogs, vergaderingen en familie.


Strip2000 / Syndikaat
16/04
TOP
Victor & Vishnu 5: Op Water en Brood (Jeroen Funke) (met ganzenbord)
> "Victor en Vishnu krijgen het aan de stok met de politie, een IKEA-brandkast, Anansi, Jules Vernes kapitein Nemo en andere krankzinnige gekken. Daar komen ze natuurlijk niet altijd ongeschonden vanaf. En nou is de gevangenis al niet zo leuk, maar zo’n IKEA-brandkast..." Deze reeks verschijnt voortaan in samenwerking met uitgeverij Syndikaat.


TJ Editions
30/04
TOP
Sports Collection
• De Rode Duivels 3: De Duivels op het EK (Philippe Glogowski / Renaud + Philippe Glogowski) (HC)
> Van De Rode Duivels verschijnen er tegenwoordig twee stripreeksen. De versie van Philippe Bercovici en André Lebrun die bij Joker verschijnt en voor de humor gaat en deze officiële strip van een andere Philippe (Glogowski) die strikt realistisch is en de laatste wedstrijden voor de EK-kwalificatie volgt.


Uitgeverij De Boemerang
09/04
TOP
• The Champions 7 (Gürsel) (herdruk)
• Rooie Oortjes 29 (Dany) (herdruk)


Uitgeverij Vrijdag / HETPALEIS
23/04
TOP
Thuis in Theater (Pieter De Poortere) (HC)
> "Thuis in Theater is een zoekboek voor iedereen vanaf vijf jaar. Het jonge volkje wordt aan de hand van komieke, speelse en fraaie prenten van Pieter De Poortere wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van een theaterhuis. Werp een unieke blik achter de schermen, in het decoratelier, de repetitielokalen, kantine en foyer! Ga op zoek naar het verloren gelopen meisje, de grote liefde van de kok, de eigenaar van de gevonden paraplu, het paard van Sinterklaas, de suppoosten van dienst het spook van de opera en de ingepakte octopus!"


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel