Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in maart verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
De Bezige Bij
Bonte
Bries
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Don Lawrence Collection
Dupuis
Glénat
Gorilla
De Harmonie
Fantasia
INdruk
Khani
Lebowski
Loeb
Le Lombard
Nanuq
RW Uitgeverij
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
vzw Strip Turnhout
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij Franka
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Snode Plannen
Uitgeverij Vrijdag
Wonderland Halfvier Productions
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: maartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruari
 
Arboris
05/03
TOP
De Complete Beverpatroelje 4: Speuren in Europa: 10. De Formule "N.N." - 11. De Scharlaken Wolven - 12. Het Zigeunermes (Michel Tacq + Jean-Michel Charlier) (HC)
De Complete Beverpatroelje 4: Speuren in Europa: 10. De Formule "N.N." - 11. De Scharlaken Wolven - 12. Het Zigeunermes (Michel Tacq + Jean-Michel Charlier) (HC/luxe met prent)
> In deze bundel "gaan de Bevers niet meer op reis door de wereld, maar door West-Europa. Ze raken betrokken bij een tweetal spionagezaken en komen in groot gevaar als ze in de Camargue bij toeval slachtoffer worden van een aanslag. Onbekenden hebben het gemunt op een plaatselijke bewoner en uiteraard helpen de Bevers de man uit te zoeken wie daar achter zit."
• Kapitein Kreiss 5: De Ader van Gaya (John Heijink)
• Kapitein Kreiss 5: De Ader van Gaya (John Heijink) (HC)
> "We bevinden ons op Gaya, de kleinste planeet van het Eviacstelsel. Deze planeet is door een brede rivier in tweeën gedeeld. Na een bloederige burgeroorlog heeft de crimineel Oswald de ene helft van de planeet weten te bezetten, terwijl de andere helft van Gaya nog vrij is. De rivier dient nu als natuurlijke barrière tussen bezet en bevrijd gebied. Kapitein Kreiss en zijn team krijgen van hogerhand het verzoek dit moeilijke politieke probleem zo discreet mogelijk op te lossen."
• Willems Wereld 17: Nu Je Er Toch Bent (Aloys Oosterwijk)
• Willems Wereld 17: Nu Je Er Toch Bent (Aloys Oosterwijk) (HC met dossier)
> De jaarlijkse gagbundeling verschijnt opnieuw in tweevoud: het reguliere album in softcover en de hardcover waarin een extra dossier is opgenomen.


Ballon Comics
19/03
TOP
• Dance Academy 4 (Crip + Béka) (herdruk)
Dance Academy 6 (Crip + Béka) (herdruk)
• Dance Academy 7 (Crip + Béka) (herdruk)
• Jommeke 39: Lieve Choco (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 119: Het Apencircus (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 156: De Superster (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 245: Het Vreemde Avontuur (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Van dit lot is Lieve Choco het meest herdrukte album. Deze uitgave met nieuwe coverlay-out zit namelijk aan de achttiende druk!
• Kathy's Kat 5 (Yrgane Ramon + Christophe Cazenove / Hervé Richez)
> "Sinds haar vader Samantha ontmoet heeft, loopt Kathy niet al te best geluimd rond. In de eerste plaats omdat ze verondersteld wordt om vriendjes te worden met de kinderen van die vrouw, maar vooral omdat die Samantha dol is op Sushi. Geen haar op Kathy’s hoofd die eraan denkt om de kat die zij getemd heeft te laten inpikken door die indringster! Nu ja, getemd... Sushi luistert nog steeds alleen maar naar Sushi en blijft de boel onverminderd op stelten zetten."
Sisters 1: Een Gezellige Bende! William + Christophe Cazenove) (herdruk)
• Sisters 10: Een Overdosis Energie (William Maury + Christophe Cazenove / William Maury)
> "De zusjes doen mee aan de Portnawak Run, een veldcross in het bos niet ver bij hen vandaan die een paar waanzinnige proeven bevat. Door de modder ploeteren, in bomen klimmen en zelfs van rots tot rots springen, voor Marine alvast niets wat ze al niet elke dag in de woonkamer doet. Lees: over de sofa rennen, op de kasten klimmen en zelfs van fauteuil tot fauteuil springen. Wendy vindt ook niet dat ze moet oefenen. Een zoentje van Maxence voor elke proef geeft haar vleugels."
• Voetbalgek! 2 (Jack + Béka) (herdruk)
• Voetbalgek! 5 (Olivier Saive + Béka) (herdruk) 
• Voetbalgek! 9 (Olivier Saive + Christophe Cazenove / Jenfèvre / Olivier Sulpice) (herdruk)

• Wielergek! 8 (Alain Julié + Jean-Luc Garréra) (herdruk) 


De Bezige Bij
12/03
TOP
• De Verhalen van Olivier B. Bommel 42: Dit Neem Ik Niet!: De Klonter - De Muzenis - De Atlantiërs (Marten Toonder) (HC) (heruitgave)
• De Verhalen van Olivier B. Bommel 43: Op Heterdaad Betrapt: De Grootgroeiers - De Zeeslang - Heer Bommel Stuit de Vooruitgang - De Pierrace (Marten Toonder) (HC) (heruitgave)
• De Verhalen van Olivier B. Bommel 44: Tom Poes Blijft bezig: Het Geheim van het Noorderlicht - De Bommelschat - De Schat op de Zeebodem (Marten Toonder) (HC) (heruitgave)


Bonte
05/03
TOP
• Carausus, de Vlaamse Cesar / Dirk, de Held van Brugge (Edgar Ley) (HC)
> Dit dubbelalbum verschijnt in hardcover in een oplage van driehonderd exemplaren. Het album telt 48 pagina's waarin twee oude, historische verhalen van Edgar Ley zijn opgenomen. Beide verhalen verschenen in Kleine Zondagsvriend. Het album is te koop tegen 19,95 euro.
Edgar Ley is in 1917 in Peking geboren in een Waals-Nederlands gezin. Na een carrière als persillustrator debuteerde hij in 1949 als striptekenaar in Kleine Zondagsvriend met Carausius, de Vlaamse Cesar (van nummer 36 uit 1949 tot nummer 3 uit 1950), gevolgd door Dirk, de Held van Brugge (van nummer 28 uit 1951 tot nummer 49 uit 1951). Daarna was hij actief voor Waalse tijdchriften en dagbladen voor andere historische strips (Cléopatre, Jules César, Borgia, Jeanne de Flandre). In de jaren 1950 liep een reeks over de achttiende-eeuwse avonturier Frank. Daar verschenen twaalf verhalen van. Eind jaren 1950 stopte hij met het maken van strips.
• Diev€n Cartoons (Wouter van Ghysegem)
• Jager Cartoons (Wouter van Ghysegem + Yves Declercq)
> Tekstloze cartoons over enerzijds dieven en anderzijds jagers.
• Kari Lente verzamelbox 4: 32. De Grote Juwelenroof - 33. De Paardekop-Apachen - 34. Het Pirateneiland - 35. De Rookteut - 36. De Zwarte Monnik - 37. De Apostelen van Rah-Penkolh - 38. De Jam-Boeven - 39. Het Zwartgallige Spoor - 40. De Onzichtbare Skiër - 41. Avontuur in Mama-Bossa - 42. De Gouden Eieren (verzamelbox + 11 x SC)
> Dit is de vierde verzamelbox van Kari Lente bij Bonte. Het is normaal gezien ook de laatste box met verhalen die de uitgeverij mag uitgeven. De resterende verhalen neemt Brabant Strip voor haar rekening. Dat zijn trouwens nog maar vijf krantenverhalen die nooit eerder in album verschenen en dan bestaan er van alle Kari Lentes één of meerdere albumversies. Dit jaar staan er in de Collectie Fenix twee albums gepland. Even recapituleren. Bonte hanteert een eigen nummering van de verhalen die het zelf uitgeeft. De delen 1 tot 20 zijn heruitgaven van de albums die Standaard Uitgeverij uitgaf en die in twee verzamelalbums met elk tien albums pasten. Het gaat om de chronologische verhalen 15 tot 34. Vervolgens begon Bonte de veertig jaar geleden bij Born uitgegeven verhalen te reproduceren. De Nederlandse uitgeverij Born bundelde in zeven delen 22 Kari Lentes onder de reeksnaam Klarinet & Co en met een vernederlandste tekst. De kwaliteit van het drukwerk was ondermaats omdat de uitgeverij gebruikmaakte van fotokopieën van de originele platen. De albums van Bonte zijn nieuwe uitgaven op basis van de originelen met de oorspronkelijke Vlaamse tekst en met nieuwe covers met kleurenillustraties van Dirk Nuyts. De eerste elf Born-verhalen gaf Bonte al uit in een verzamelbox met de nieuwe vervolgnummers 21 tot 31 (de oorspronkelijke verhalen 35 tot 45). De verzamelbox die in maart moet verschijnen, bevat de laatste elf verhalen met de nummers 32 tot 42 (de oorspronkelijke verhalen 46 tot 56). In deze box zit ook het album De Grote Juwelenroof dat Bonte al twee keer uitgaf, in 2007 en 2008. In een extra verzamelbox 0 konden de tevoren los verschenen heruitgaven van de Knorr-albums gestopt worden... Als je het allemaal niet begrijpt, raadpleeg dan deze albumlijst om het eens rustig uit te zoeken. De nieuwe box met elf albums is te koop tegen 100 euro. De oplage bedraagt driehonderd exemplaren.
• Kleur in Strips - Strips en Kleur (Jan Cumps)
> In Kleur in Strips - Strips in Kleur verdiept Jan Cumps zich in het gebruik van kleur (of de afwezigheid ervan) in strips... of beter gezegd wat er in andere literatuur (artikels, interviews, recensies,...) verteld en beweerd wordt over het kleurgebruik in specifieke strips. En dat leverde een waanzinnig uitgebreid overzicht op! Cumps is de medeauteur van het boek Laat Ze Strips Lezen! dat scholen en bibliothekende waarde doet inzien van strips. Hij geeft lezingen over strips en schrijft over strips, bijvoorbeeld in het tijdschrift Impuls voor onderwijsbegeleiding.
• Nahoj de Groene Ridder: Erwin de Magiër (Pascal Agotha)
> "In een dronken bui beslist koning Ruthra om Nahoj, de groene ridder in te huren. Wanneer de verraderlijke Derdom samenzweert met Doelnewg, de heks en Erwin, de magiër, beslist Ruthra om Nahoj en Tolecnal, de droge ridder te zenden om Erwin eens een lesje te leren. Ook de jongere broer van Ruthra, Walewijntje, mag na veel aandringen mee. Leer Nahoj kennen, die vaak per ongeluk de grootste heldendaden verricht om deze met één of andere stommiteit weer direct volledig ongedaan te maken. Maar kennis met de bloeddorstige en cynische Tolecnal die de titel 'ridder van de vierkante tafel' nu eenmaal mooier hoorde klinken dan 'roofridder'. Supporter voor het dappere en ijverige Walewijntje, dat immers veel te weinig hulp krijgt van zijn mederidders. Parodie op De Rode Ridder."


Casterman
19/03
TOP
De Roofdierenclub 1: De Boeman (Steven Dupré + Valérie Mangin)
> Kaamelott 8 is door het achterblijvende scenario nu al zodanig veel uitgesteld geweest (nieuwste update: het verschijnt in 2017) dat wij alle interesse verloren hebben. Dan keken we liever uit naar Steven Duprés nieuwste project De Roofdierenclub. Dit is het eerste deel van een tweeluik op scenario van Valérie Mangin (Alex Senator, De Gesel Gods, De Laatste Trojaan, Experience Death, Luxley). Hiervoor keren we terug naar het Victoriaanse tijdperk in het negentiende-eeuwse Londen. Het verhaal: "Jack, een jonge schoorsteenveger met grijpgrage handjes, dringt binnen in het huis van een gegoede familie waar hij Polly, de dochter des huizes, leert kennen. Het meisje beweert stoer dat ze nergens bang voor is. Mooie uitdaging, denkt de jonge boef en hij daagt haar uit om de boeman te ontmoeten. Zo gezegd, zo gedaan."
Ruimtekruimels (Craig Thompson)
> Dit is Craig Thompsons jongste one-shot na de onvergetelijke strips Een Deken van Sneeuw en Habibi. Met Ruimtekruimels gaat hij resoluut de ruimte in met het meisje Violet als hoofdpersonage die samen met een uiteenlopend gezelschap haar vader probeert te redden uit de buik van een intergalactische, planeten etende walvis... "Voor Violet Marlocke is familie het allerbelangrijkste in het universum. Wanneer haar vader vermist wordt, gooit ze alle voorzichtigheid overboord en vertrekt ze met haar vriendjes op zoek naar haar papa. Violet ontdekt dat hij opgeslokt werd door een gigantische ruimtewalvis die hele planeten opvreet. Maar ze geeft niet op. Het leven van haar vader staat op het spel en dus zal niets haar tegenhouden. Ze moet en zàl hem redden!" Lees hier ons interview met Thompson naar aanleiding van Ruimtekruimels.


Daedalus
19/03
TOP
• Antarcides 4: Zij die uit de Nacht Komen (Notaro + Alain Paris)
> Laatste deel van de reeks.
Bloedkoninginnen: Tseu Hi - De Drakenvrouw 1/2 (Fabio Mantovani + Philippe Nihoul) (HC)
> De Chinese Tseu Hi, Tzu Hsi of Cixi (1835-1908) was keizerin-regentes van China tijdens de Qing-dynastie. In de praktijk bestuurde ze 47 jaar de Qing-dynastie. Haar carrière startte ze als concubine van de Chinese keizer. Ze klom op tot bijvrouw van de vierde rang. Als enige concubine baarde ze een zoon van de keizer wat haar opnieuw een promotie opleverde als bijvrouw van de tweede rang, de feitelijke tweede vrouw na de keizerin. En daar stopte het niet. Historische bronnen waren niet mals voor haar gruwelpraktijken waarbij ze al eens met gif in de weer was. Tijdens het communisme werd keizerin Cixi (niet te verwarren met het gelijknamige personage uit de reeks Lanfeust van Troy) geportretteerd als symbool van de tirannieke monarchie, of al wat slecht is in de monarchie. En over deze straffe dame bestaat nu dus deze nieuwe reeks in het overkoepelende Bloedkoninginnen.
Dwergen 1: Redwin van de Smederij (Pierre-Denis Goux + Nicolas Jarry)
> Softcovereditie van de in februari verschenen hardcover. Inmiddels raakte bekend dat er na de reeksen Elfen en Dwergen een derde reeks op stapel staat over de fantasyvolkeren orcs en kobolden.
Elfen 8: De Laatste Schaduw (Stéphane Bileau + Olivier Peru)
> Softcovereditie van de in februari verschenen hardcover.
Lady Spitfire 3: Een voor Allen, Allen voor Haar (Maza + Sébastien Latour) (HC)
> "Als dochter van een held uit de Eerste Wereldoorlog heeft Laure Chevalier de vliegerij in het bloed. Ze is nog een puber als ze voor het eerst door het luchtruim vliegt. Wanneer ze haar land moet ontvluchten, slaagt ze erin naar het Verenigd Koninkrijk te vliegen. Maar hoe kan ze daar een bijdrage leveren aan de strijd? Wie wil er een vrouw met een Spitfire laten vliegen? Haar ontmoeting met een excentrieke squadronleider geeft haar leven een nieuwe wending, waardoor ze in het diepste geheim de eerste Française wordt achter de stuurknuppel van een jachtvliegtuig van de Royal Air Force. September 1940. De piloten van het squadron moeten verhuizen naar het commandocentrum en Laure weet dat haar volgende opdracht de laatste zal zijn. Wanneer er een Messerschmitt neergehaald wordt boven de basis van Brighton bedenkt ze een ultieme heldendaad: het vliegtuig achter de vijandelijke linies inzetten als spionagetoestel in de hoop het verloop van de strijd een andere wending te geven."
Senseï 1: De School van de Eenzame Wolven (Vax + Jean-François Di Giorgio)
> Liefhebbers van de reeks Samoerai en de spin-off Samoerai Legenden mogen zich verheugen op Jean-François Di Giorgio's nieuwste reeks Senseï waarvan al twee Franse albums bestaan. Het extra goede nieuws is dat Vax er de tekenaar van is. Hij leverde al verbluffend realistisch werk met de terroristenthriller Reign en een album in de fantasyreeks De Orde van de Drakenridders. Senseï speelt zich af in een door burgeroorlogen verscheurd China. Onderzoeker Nanguang is door een minister belast met het achtervolgen van mysterieuze moordenaars die het op jonge meisjes hebben gemunt. Kang Jie heeft een relatie met Nuo, de dochter van een van de heersers uit de streek. Op een avond zijn ze de getuigen van de moord op Nanguang. Ze worden zelf gered door Yukio, een Japanse ronin die weet hoe ze met haar zwaard moet zwaaien. Maar een pijnlijk verleden achtervolgt Yukio. Op haar beurt wordt ze met haar twee metgezellen opgejaagd door ongrijpbare moordenaars. Ze proberen uit de talloze valstrikken van hun belagers te blijven. En er duikt in de intrige nog een verschrikkelijk geheim op om de spanning mee te helpen opdrijven.
• Uchronie[s]: New Beijing 3 (Aurélien Morinière + Eric Corbeyran) (HC)
> Blijkbaar is dit geen trilogie zoals de andere reeksen die thuishoren in het overkoepelende universum van Uchronie[s] want op de laatste pagina staat "wordt vervolgd".
• Wunderwaffen 5: Disaster Day (Maza + Richard D. Nolane) (HC)

> Of hoe D-Day een andere invulling krijgt.

1800
Sherlock Holmes - De Kronieken van Moriarty 1: Hergeboorte) (Andrea Fattori + Sylvain Cordurié) (HC)

> Nieuwste uitbreiding van de Sherlock Holmes-verhalen in de collectie 1800.

Plankgas
Harry Octane 2: Mystieke Bocht (Christian Papazoglakis)
> Softcovereditie van de in februari verschenen hardcover.


Dargaud
19/03
TOP
De Adelaars van Rome 1 (Enrico Marini) (herdruk)
De Adelaars van Rome 2 (Enrico Marini) (herdruk)
De Adelaars van Rome 3 (Enrico Marini) (herdruk)
De Bank 4: 1857-1871 - Tweede Generatie: De Schatkamer van de Commune (Malo Kerfriden + Pierre Boisserie / Philippe Guillaume)
> "Vierde deel in deze verrassend meeslepende familiesaga tegen de achtergrond van de financiële wereld in de negentiende eeuw, waarin we de lotgevallen van een paar generaties van de familie Saint-Hubert volgen. Terwijl stadsarchitect Hausmann Parijs de moderne tijd in moet loodsen en de immobiliënsector daar natuurlijk meer dan zijn graantje van meepikt, davert Parijs op zijn grondvesten. Bismarck rukt op naar de lichtstad en het volk komt in opstand in de befaamde Commune van Parijs."
Betoveringen 4 (Jose Luis Munuera)
> Laatste deel van de reeks.
• De Jonge Jaren van Blueberry 21: Het Konvooi van de Ballingen (Michel Blanc-Dumont + François Corteggiani)
> Dit album is een afgerond verhaal. De cyclus van vier delen, die François Corteggiani hierna met tekenaar Michel Blanc-Dumont aansnijdt, brengt Blueberry terug naar Louisiana. In die cyclus komen we meer te weten over Blueberry's moeder die een mulatdochter blijkt te zijn van de Franse piraat Jean Lafitte. Franck Bonnet en Marc Bourgne maken dezer dagen de succesvolle reeks De Piraten van Barataria met Jean Lafitte als een van de hoofdrolspelers.
Regenwolf (Rubén Pellejero + Jean Dufaux) (HC)
> Regenwolf is een atypische western die in vertaling als een gebundelde uitgave verschijnt terwijl het in het Frans als tweeluik verscheen. De auteurs zijn Rubén Pellejero (de nieuwe tekenaar van Corto Maltese) en de alom bekende Jean Dufaux. Zij komen met een verhaal op de proppen over verschillen. Verschillen tussen twee volkeren, verschillen in sociale klasse, verschillen tussen mannen en vrouwen. Bruce is de zoon van spoorwegtycoon Vincent Mc Dell. Hij neemt Regenwolf in bescherming die uit wettige zelfverdediging een blanke man doodde en daarna vluchtte met Kleine Maan, de vrouw op wie Bruce' broer Jack is verliefd. Kleine Maan weet nog niet wie haar man zal worden, maar ze kreeg van haar grootvader een monocle met vreemde krachten die het haar ongetwijfeld zal vertellen. De Cody-clan, die een manier zoekt om zich te wreken op Mc Dell, zit de vluchtelingen achterna en kidnapte Blanche, de zus van de twee broers Bruce en Jack. Ondertussen kruist een oude man het pad van Regenwolf en Kleine Maan die is bezeten van een witte bizon die hij wil vinden. Hij steelt de monocle. Het hele verhaal wordt verteld door de ogen van Blanche. De intrige is gebaseerd op indiaanse legendes, vol mysteries. Regenwolf is uiteraard de jongste toevoeging in ons westernoverzicht.
Undertaker 1: De Goudvreter (Ralph Meyer + Xavier Dorison) (herdruk)


Dark Dragon Books
26/03
TOP
PAKKET: Druuna 0 + 1 (Paolo Eleuteri Serpieri) (2 x HC met prent)
> Het gloednieuwe deel 0 en de eerste integrale met de oude delen 1 en 2 en op de koop toe een genummerde prent, dat alles samen voor 49,95 euro.

• Celestine en de Paarden 3: De Wedstrijd (Stefano Turconi + Lili Mesange)
Druuna 0: Anima (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC)
Druuna 1: 1. Morbus Gravis - 2. Delta (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC)
> Na gezondheidsproblemen en heel wat aanslepende rechtenkwesties is Paolo Eleuteri Serpieri terug met de serie die hem zijn grote doorbraak bezorgde: de erotische post-apocalyptische reeks Druuna. Het tekstloze origineverhaal Anima leidt mee een complete heruitgave van de reeks in met extra's en nóg een nieuw album. Anima neigt meer naar de heroïc fantasy en start met een blond meisje dat door een insectenbeet in haar blote kont ontwaakt op haar bed. Ze woont op de top van een rots die ze kan verlaten op een geharnaste vogel. Op deze dag trekt ze op onderzoek. Anima is een prequel op de reeks die in de jaren 1980 furore maakte. Alle vroegere album worden nu per twee gebundeld met een extra katern met illustraties. Deel 1, met dus de eerste twee albums, telt honderdzestig pagina's. Er komen dus vier bundelingen. Daarna volgt er nog een vijfde album met alleen maar schetsen, illustraties en heel veel nieuw materiaal. Ondertussen werkt Serpieri aan een vervolg op de reeks, in feite deel 9.
Het Kasteel van de Sterren 2: 1869: De Verovering van de Ruimte 2 (Alex Alice) (HC)
• Het Kasteel van de Sterren - Collector's Pack deel 1+2 (Alex Alice) (2 x HC)
> Deel 2 is het slot van een eerste tweeluik. Beide albums zijn ook te koop als collector's pack met speciale wikkel.
Redemption 1: Toewijding (Lajos Farkas + Nicolas Tackian)
Redemption 2: Opoffering (Lajos Farkas + Nicolas Tackian)
> "1190, Rouerguegebied in Frankrijk. De kwaadaardige monnik Bernard de Pèlerin stroopt in opdracht van de paus het platteland af om gewapende kruisvaarders te verzamelen om de tombe van Christus in het heilige land te ontzetten. In een van die dorpen woont Adhemar van Montfoort in armoede. Zijn machtige zwaard hangt boven de schouw als herinnering aan zijn eerdere kruistochten en om hem te herinneren aan het geweld dat hij pleegde in de naam van God. Als een jonge boer hem vraagt huurling te worden om zijn dorp tegen Bernard te beschermen, stemt Adhemar, verteerd door schuldgevoel, in. Is dit zijn laatste kans op verlossing?" Van deel 1 is helaas een pagina in het Frans blijven staan. Voor een oplossing is al gezorgd, lees er hier meer over.
Star Wars: Prinses Leia 1: De Kinderen van Alderaan 1 (Terry Dodson + Mark Waid)
Star Wars: Prinses Leia 2: De Kinderen van Alderaan 2 (Terry Dodson + Mark Waid)
> "Ook toen prinses Leia Organa als Rebel gevangen werd genomen door het Keizerrijk, heeft ze haar overtuigingen nooit verraden. Zelfs niet toen ze haar thuisplaneet Alderaan vernietigden. Nu ze gered is, pakt ze een blaster en vecht mee om te kunnen ontsnappen naar de Rebellenalliantie. Zo kan ze helpen met de grootste strijd van de Alliantie, de vernietiging van de Death Star. Maar na afloop van het grote succes blijft er een vraag onbeantwoord... Wat is een prinses zonder een thuiswereld?" Terry Dodson is de tekenaar van Dromen en Harley Quinn. Scenarist Mark Waid schreef onder meer The Unknown voor Minck Oosterveer. Uiteraard speelt de prinses van Alderaan hierin de hoofdrol, gesitueerd na de verwoesting van haar thuisplaneet en de gevolgen daarvan. Dit is een afgerond tweeluik.


Don Lawrence Collection
26/03
TOP
Alleen rond de Wereld (Eric Heuvel + Rob van Bavel)
> Het kleinood Alleen rond de Wereld, uitgegeven op liggend formaat, is een korter verhaal van Eric Heuvel en Rob van Bavel dat in 2010 in drie nummers van het wederopgestane Eppo verscheen. Zij voeren het jonge meisje Yin op dat op haar eentje de zeeën bevaart. Yin is een Nederlands meisje, maar heeft een Indonesische moeder en een Nederlandse vader. In het album meert ze aan in Algiers waar verelende dingen gebeuren. Van Bavel heeft ooit enigszins ontkend dat hij zich hiervoor zou hebben geïnspireerd op het wereldberoemd geworden 'zeilmeisje' Laura Dekker die op haar veertiende alleen rond de wereld wilde zeilen, maar de overeenkomst is toch duidelijk. Alleen rond de Wereld had een avonturenreeks moeten worden, maar January Jones en Eric Heuvels educatieve strips haalden de bovenhand op zijn prioriteitenlijstje.
• Cor Morelli - Open Dossiers 1: Telefoon uit Andromeda (Aloys Oosterwijk)
• Cor Morelli - Open Dossiers 1: Telefoon uit Andromeda (Aloys Oosterwijk) (HC)
> Terug van zo'n tien jaar weggeweest is rechercheur Cor Morelli door Aloys Oosterwijk die de fysiek van zijn speurder hergebruikte als Willem in de gagreeks Willems Wereld. Cor Morelli beleefde al een comeback in Eppo en nu is de tijd rijp voor een eerste nieuw album onder de titel Cor Morelli - Open Dossiers. Het gaat om kortere verhalen met een aantal onopgeloste zaken, de zogenaamde open dossiers dus. "Intrigerende mysteries waarin onder andere Rembrandt, Stalin, Kim Jong-il en Mark Rutte een hoofdrol spelen. Oosterwijk geeft de lezer net iets meer informatie waardoor deze de ware toedracht achter de open dossiers te weten komt, terwijl Morelli in het duister blijft tasten."
• Douwe Dabbert 8: De Zee naar Zuid (Piet Wijn + Thom Roep) (heruitgave)
> "Met De Zee naar Zuid sluit Douwe Dabbert de verhalencyclus waarin hij naar alle vier de windrichtingen werd gestuurd. Hij bevrijdt een slavinnetje uit de handen van meedogenloze slavendrijvers, en probeert haar veilig thuis te brengen dwars door het woeste achterland van Afrika, waar het gevaar overal op de loer ligt."
• Douwe Dabbert 8: De Zee naar Zuid (Piet Wijn + Thom Roep) (HC met dossier) (heruitgave)
Elsje Maakt Geschiedenis (Gerben Valkema + Eric Hercules)
> In de strookjes van Elsje zagen we het soms brutale meisje vaak terug in andere tijdperken, wat meteen goed was voor een sliert grappen. Elsje Maakt Geschiedenis bundelt op 80 pagina's haar tripjes naar het verleden, naar de middeleeuwen, de prehistorie, de tijd van de Hunnen en de Romeinen, maar ook naar de verre toekomst.
Liberty Meadows 1: Voor Pillen en Praatjes (Frank Cho)
> Vreemde eend in de bijt bij Don Lawrence Collection (dat eigenlijk enkel werk uitgeeft van eigen bodem) is Liberty Meadows, het allereerste Nederlandstalige album van de strookjesstripreeks van Frank Cho die tegenwoordig ingelijfd is als tekenaar van superheldencomics. De lezers van het eerste uur van het wederopgestane stripblad Eppo (of nog eerder van het maandblad Myx) kennen Liberty Meadows al wel langer want in zowat elk nummer tot nu toe stonden telkens twee pagina's met stroken die speciaal voor Eppo zijn ingekleurd. "Liberty Meadows is een opvanghuis voor dieren met een psychologisch probleem. De leiding van Liberty Meadows bestaat uit onder andere de sexy Brandy en de stuntelige Frank die elkaar wel heel leuk vinden, maar er telkens niet in slagen om die gevoelens naar elkaar over te brengen. Samen behandelen ze Ralph — een klein uitgevallen circusbeer die graag gevaarlijke trucs bedenkt, Dean — een seksistisch varken dat niet kan stoppen met roken en drinken, Leslie — een brulkikker met het Munchhausensyndroom en Truman — een zachtmoedige eend die om iedereen bezorgd is. Dit zijn de ingrediënten voor hilarische toestanden waardoor Liberty Meadows al jaren de onbetwiste top is voor humorstrips uit de VS dankzij de grensverleggende grappen en de virtuoze tekenstijl van Frank Cho." Frank Cho is inmiddels gestopt met de serie. Hij kreeg wekelijks last van censuur (ook al daagde hij krantenredacties daarbij wel uit door te werken met een van de grote vijf gewraakte thema's seks, drugs, geweld, godsdienst en de rassenkwestie). Een andere reden is dat hij er amper het minimumloon mee verdiende. Als uitsmijter citeren we zijn antwoord op de vraag die in een Humo uit 2010 viel te lezen. Of het Cho stoort dat hij vooral bekendstaat als de man die zo graag borsten tekent: "Nee, ze doen maar. Ook al is het dan een misverstand: ik teken namelijk nog liever konten."
Reborn 1 (Aimée de Jongh)
Reborn 1 (Aimée de Jongh) (HC)
> Een volgend project van Aimée de Jongh wordt een strip op scenario van Zidrou. Ondertussen is er dit futuristische verhaal. Korte inhoud: "Elise komt erachter dat ze de eerste menselijke kloon is. Haar hele leven valt in duigen en ze raakt in een identiteitscrisis. Daarnaast wordt ze ook nog met de dood bedreigd want er zijn groeperingen die het niet eens zijn met deze stap in de wetenschap."
• Storm - De Kronieken van Pandarve 29: Het Koraal van Kesmee - dossier editie (Romano Molenaar / Jorg de Vos + Rob van Bavel) (HC)
> Van Storm - De Kronieken van Pandarve 29 hadden we inderdaad nog de luxueus uitgevoerde en op vijfhonderd exemplaren gelimiteerde dossiereditie te goed.
Storm - De Kronieken van Roodhaar 2: De Vijfde Toren (Romano Molenaar + Rob van Bavel)
Storm - De Kronieken van Roodhaar 2: De Vijfde Toren (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC)
> "In dit tweede avontuur zijn Roodhaar en Kiley de lijfwachten van prins Nerlin, de jonge nazaat van de mandat van het zwevende gewest. Maar het gaat in het begin al mis, en wat dan volgt is een achtbaanrit door de diepe wereld die hen uiteindelijk naar de mysterieuze vijfde toren brengt waar Roodhaar en Kiley voor een nieuw gevaar komen te staan." De hardcovereditie verschijnt later pas. Voor dit vervolg is er een wisseling van de macht. De inkleuring ligt voortaan in handen van Studio IF en tegelijk volgt Rob van Bavel scenarist Roy Thomas (gekend van Conan en Red Sonja) op als scenarist. Een verschil in visie voor het vervolg ligt aan de basis voor deze verandering. Rob van Bavel legt het als volgt uit: "Roy wilde graag bij een jonge Roodhaar blijven (in het young adult-genre), terwijl wij wel met een meer volwassener Roodhaar verder wilden. Dat was altijd al de bedoeling geweest, maar Roy wilde graag vanaf het begin beginnen, wat een goede start van de reeks opleverde. De afspraak was dan dat we vanaf nummer 2 met de volwassen Roodhaar verder gingen, maar dat vond hij erg jammer. Hij wilde het Krill-concept behouden. Omdat dit allemaal gebeurde toen ik net klaar was met Het Koraal van Kesmee en ik een erg leuke openingsscène voor Roodhaar in gedachten had, zijn Romano en ik alvast begonnen met de openingsscène van acht pagina's en daar kwam dan weer het scenario van De Vijfde Toren uit voort. In overleg met Roy hebben we toen besloten dat Romano en ik verder zouden gaan met het tweede deel uit De Kronieken van Roodhaar en Roy had daar geen problemen mee. Hij was blij dat hij aan de wieg van de nieuwe reeks kon staan en houdt zich altijd aanbevolen voor onze reeksen." Van tekenaar Romano Molenaar verschijnt in mei J.ROM - Force of Gold 4, de start van de tweede cyclus.
Veertigers: Libideau! (Jeroen Steehouwer + Frans Hasselaar)
> Het onderwerp van deze gagstrip zijn veertigers, tiens, meerbepaald drie collega's die voor het manneblad Libideau werken en nogal verschillende karakters hebben en manieren hoe ze omgaan met hun leeftijd. Het zal bij dit ene album blijven want uit een opiniepeiling van het stripblad Eppo, waarin de gags van Veertigers verschenen, bleek dat het deelnemende publiek (onder wie normaal gezien zelf heel wat veertigers) de strip maar matig apprecieerden. De auteurs hielden de eer aan zichzelf en stopten met de reeks. Don Lawrence Collection is nog wel zo attent om de gags in album uit te geven.


Dupuis
19/03
TOP
Alleen 1: Spoorloos (Bruno Gazzotti + Fabien Vehlmann) (herdruk)
Alleen 4: De Rode Cairns (Bruno Gazzotti + Fabien Vehlmann) (herdruk)
• De Blauwbloezen 19: The David (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (herdruk)
• De Blauwbloezen 20: Black Face (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (herdruk)
• Cédric 22: Lelijk is Ze! (Laudec + Raoul Cauvin) (herdruk)
Dad 1: Papa's Schatten (Nob)
> Dad hebben we al eens voorgesteld in onze rubriek Klare Taal. Nu is er dus de vertaling.
Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 1: 2. Er Is een Tovenaar in Rommelgem - 4. Robbedoes en de Erfgenamen (André Franquin + J. Darc / André Franquin) (HC)
Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 2: 5. De Roof van de Marsupilami - 6. De Hoorn van de Neushoorn (André Franquin) (HC)

> Alle details over deze reeks en de inhoud van de resterende negen delen die dit jaar nog zullen verschijnen, kan je hier raadplegen.

Spotlight
• Lady S. 4: Wie een Kuil Graaft voor een Ander... (Philippe Aymond + Jean Van Hamme) (herdruk)


Fantasia
12/03
TOP
Old Pa Anderson (Hermann + Yves H.) (HC/luxe met ex-libris)
> Luxe-editie van Hermanns jongste one-shot, in een beperkte oplage van 199 exemplaren met gesigneerde prent.


Glénat
05/03
TOP
Jonge Wolven (Federico Nardo + Pierre Makyo naar de roman van Michel Folco) (HC)
> Het dikke one-shot Jonge Wolven verscheen in het Frans als tweeluik en is een bewerking van een roman van Michel Folco door Pierre Makyo. De Italiaan Federico Nardo is de tekenaar van dienst en, wauw, dat ziet er goed uit, zeg! Hun verhaal: "Maart, 1736. Op het landgoed Racleterre zet Apolline Tricotin een vijfling op de wereld: Clodomir, Pépin, Dagobert, Clotilde en Charlemagne. Wanneer hun vader bezwijkt aan hondsdolheid en hun moeder niet veel later sterft, beslist een familieraad om de vijfling uit elkaar te halen. Charlemagne, de laatstgeborene en meest begaafde van de vijf, komt bij zijn meter terecht. Hongerig naar kennis brengt hij zijn dagen door in haar bibliotheek. Hij blijkt ook een bijzondere gave te ontwikkelen: hij is in staat om met dieren te praten."
Promise 3: Incubus (Mikaël + Thierry Lamy) (HC)

> Slot van de trilogie met de volgende samenvatting: "Idaho, winter 1864. Terwijl de Amerikaanse Burgeroorlog op zijn einde loopt, gaat de bevolking van Promise, een klein stadje aan de voet van de Rocky Mountains, gebukt onder het juk van de mysterieuze predikant Amos Laughton. Corey ontsnapt om hulp te zoeken bij de soldaten van Camp Connor. Intussen komt Rachel meer en meer alleen te staan tegenover de demonische onheilsprofeet. Kan ze hem stoppen voor hij zijn duistere doel bereikt?"


Gorilla
19/03
TOP
Big Bill Is Dood (Walther Taborda + Wander Antunes) (HC)
> Het tachtig pagina's tellende one-shot Big Bill Is Dood was in 2005 de debuutstrip van de Argentijn Walther Taborda op de Franstalige markt bij de Zwitserse uitgeverij Paquet. Sindsdien werkte hij samen met onder meer Régis Hautière voor Tucker, over een klein luchtvaartcircus, en de urban thriller Ghetto Poursuite. Wander Antunes is de scenarist van Big Bill Is Dood en hem kennen we nog van het Vrije Vlucht-album Hard Times. Voor beide one-shots koos hij voor de minder fraaie kanten van de Verenigde Staten in de vorige eeuw. Het verhaal: "Aan de voeten van hun overleden broer gaan Jim en Buck de vijanden van Big Bill af. Wie zou zijn wraakgevoelens omgezet hebben in executie? Verraden echtgenoten, verlaten geliefden, louche pokerspelers, oude vrienden en nieuwe vijanden... Allemaal droomden ze ervan hem af te maken. En wat moest gebeuren, gebeurde... Iemand vermoordde hem. Maar wie heeft Big Bill vermoord?" Toevallig verscheen van Hermann onlangs het one-shot Old Pa Anderson met gelijkaardige, racistische thema's.
Dode Hoek 1: De Hayabusa-bende (Laurent Astier + Xavier Bétaucourt) (HC)
> Rond strips met motors, wagens en vliegtuigen heeft Paquet heuse stripcollecties gecreëerd. Gorilla heeft ze er maar uit te plukken. Dode Hoek bijvoorbeeld is er voor de motorfans, maar liefhebbers van goeie (politie)thrillers mogen ook meelezen. Van tekenaar Laurent Astier verscheen vorig jaar nog het prima one-shot Zo Maak Je Fortuin in Juni 1940. Xavier Bétaucourt schreef voor hem eveneens een misdaadverhaal waarin een gemaskerde motorbende juwelierszaken overvalt. In de hoofdrollen: een ex-gevangene die onterecht van een moord wordt beschuldigd omdat hij zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats tijdens een overval bevond en ook nog eens op eenzelfde motor rijdt als de Hayabusa-bende, een meisje wiens broer (een stuntrijder) de dood vond tijdens de overval en een flik die het op een akkoordje moet gooien met de twee voornoemde figuren om schot in de zaak te krijgen.
Misty Mission 1: Op Aarde als in de Hemel (Michel Kœniguer) (HC)
> Dit album van Michel Kœniguer verscheen in het Frans pas in januari. Hij schreef tevoren het tweeluik Eightball Hunter. Voor Misty Mission zit hij alleen achter de stuurknuppel voor een meeslepend verhaal waarin vliegtuigen, helikopters, Vietnam en een familiedrama de dienst uitmaken. "1967, Nicholas Beaulieu en Joshuah Lacour zijn twee jeugdvrienden, in de county Danville in Alabama. Nochtans hebben ze niets met elkaar gemeen. Beaulieu is de zoon van een grootindustrieel die over de county heerst. Lacour is de zoon van een van zijn arbeiders die besluit een klacht in te dienen omdat hij invalide raakte door een beroepsziekte die hij opdeed in het bedrijf van de Beaulieus. Nick Beaulieu trouwt net voordat hij in de Air Force wordt aangesteld als piloot op de basis van Phu Cat. Twee maanden na Nick komt Josh terecht in de 1st Cavalry Division in Camp Radcliff nabij An Khê. Ieder beleeft op zijn manier de wreedheid van deze oorlog. Op de grond is het een hel, in de jungle met patrouilles in de dorpen. In de lucht is het niet veel rustiger. Het lot van de twee mannen lijkt alsnog meer met elkaar verwant te zijn."
Onzichtbare Echo's 1 (Grazia La Padula + Tony Sandoval) (HC)
> Eerste deel van een tweeluik door Tony Sandoval en Grazia La Padula. Dit is de tweede vertaling van een album van Sandoval want met Het Lijk en de Bank scoorde hij alvast hoog bij ons. Ook Onzichtbare Echo's belooft een treffer te zijn: "Terneergeslagen vanwege de dood van zijn geliefde zakt Baltus weg in een diepe depressie die hem langs de rand van de afgrond doet scheren. Omdat hij geen uitweg ziet uit zijn wanhoop, besluit hij Nederland te verlaten. Op een eilandje bij Sicilië vindt hij innerlijke vrede. Maar op een dag komt een journaliste zijn rust verstoren. Wat is dat voor gave die hij zou hebben, waardoor men hem een tijdje geleden heeft opgemerkt? De innerlijke vrede komt weer aan de kook!"


De Harmonie
26/03
TOP
• Mijn Vrouw Begrijpt Me Niet, Mijn Vrouw Heeft Me Door (Peter van Straaten)
> Negende themabundeling, deze keer over het aloude thema relaties. Met overspel, treurige echtparen en ongemakelijke man-vrouwverhoudingen, maar ook gelukkige huwelijken.


INdruk
26/03
TOP
• DownUnder 3: Terra Nulius (Fabio Pezzi + Nathalie Sergeef) (HC)
> Laatste deel.
Phœnix 2 (Frédéric Peynet + Jean-Charles Gaudin) (HC)
> Vervolg van de trilogie. Lees hier een bespreking van deel 1.


Khani
12/03
TOP
• Largo Winch: 19. Cross Fire - 20. 20 Seconden (Philippe Francq + Jean Van Hamme) (HC/luxe met ex-libris)
> Het tweeluik nu ook als luxe in een gelimiteerde, genummerde en gesigneerde oplage van amper honderd exemplaren.


Lebowski
19/03
TOP
Democratie (Alecos Papadatos / Annie Di Donna + Abraham Kawa)
> "490 voor Christus, Athene is in oorlog met de Perzische koning Darius I. De avond voor de slag bij Marathon vertelt de soldaat Leander zijn kameraden zijn levensverhaal. Als boerenzoon met een voorliefde voor schilderkunst was hij getuige van de val van tyrannen en de opkomst van een nieuw politiek systeem. Democratie is een meeslepend verhaal over grote ideeën, daadkracht, hoogmoed en de omstandigheden die zouden leiden tot de geboorte van de eerste democratie ter wereld." Dit one-shot is de nieuwste strip van dezelfde makers van Logicomix met filosofie als leidraad. Van Logicomix raakten in Vlaanderen en Nederland een verbluffende 25.000 exemplaren verkocht!


Loeb
02/04
TOP
• Garfield 87: Van Hot naar Her (Jim Davis)
• Garfield 88: Garfield Slaapt Graag Uit (Jim Davis)
• Garfield Dubbel-album 33 (Jim Davis)


Le Lombard
19/03
TOP
De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 3: Een Koningin Waardig (Giulio De Vita + Yves Sente) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - Wolvin 1: Raïssa (Roman Surzhenko + Yann) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - Wolvin 2: De Afgehakte Hand van de God Tyr (Roman Surzhenko + Yann) (herdruk)

Getekend
Zwanenzang 2: Opdat Iemand Ons Hoort (Cédric Barbouche + Xavier Dorison / Emmanuel Herzet) (HC)
> "Luitenant Katz en zijn soldaten zijn niet laf. Het zijn moedige kerels en ze hebben lef. Hoe vaak zijn ze niet uit hun loopgraven gekomen en hebben ze het vijandelijke vuur getrotseerd? Elke keer weer deden ze wat van hun verwacht werd. Maar vandaag zijn ze het zat. Ze willen deserteren en trekken naar Parijs. Daar zullen ze het parlement een petitie overhandigen die door al hun strijdmakkers is ondertekend." Lees hier een bespreking van deel 1.


Nanuq
02/04
TOP
Boerke 8: Boerke in Space (Pieter De Poortere) (HC)
> Na vier albums bij Bries, twee bij Oog & Blik | De Bezige Bij en één album en een integrale bij Blloan verschijnt het achtste Boerke-album bij alweer een andere uitgeverij. Pieter de Poortere kiest voor Nanuq, een voortvloeisel uit De Hofleveranciers dat zo'n beetje van alles doet wat met media te maken heeft, van animatie, radio, tv tot comedyboekingen en -management. Volgens de officiële economische activiteiten doet De Hofleveranciers promotie en organisate van uitvoerende kunstevenementen. Nanuq is de uitgeefpoot van het bedrijf "waar artiesten al hun uitgeefactiviteiten in de ruime zin onder brengen". Intern werken de artiesten aan elkaars productie, bijvoorbeeld aan het animatieproject van Boerke. Boerke in Space, in feite deel 8 in de reeks, verschijnt deze week en wordt als volgt voorgesteld: "De ruimterace houdt de mens al jaren bezig. De oneindigheid van het heelal doorkruisen, op zoek naar het antwoord op de eeuwige vraag: is er buitenaards leven? En nog belangrijker: zal het een ontmoeting met Boerke overleven? Want ook in andere sterrenstelsels geldt het interplanetair principe: waar Boerke komt, zullen catastrofes volgen. Zet je schrap om in Boerke in Space tegen lichtsnelheid te lachen met ruimteoorlogen, depressieve astronauten, pornograancirkels en andere onverklaarbaar hilarische fenomenen. En maak je misschien ook maar klaar voor een nieuwe (B)oerknal."


RW Uitgeverij
26/03
TOP
Batman: Haunted Knight Deluxe (Tim Sale + Jeph Loeb) (HC)
> Batman: Haunted Knight is een verzameling van drie afgeronde Halloweenspecials door Tim Sale en Jeph Loeb van wie RW Uitgeverij al een Deluxe-uitvoering van De Lange Halloween uitgaf. Het zijn verhalen die dateren van 1996. In Angsten sterft Batman bijna van angst terwijl hij gevangen zit in een reuzelabyrint van giftige doornen. Waanzin gaat over James Gordons dochter Barbara die door Mad Hatter gekidnapt wordt. Hij dwingt haar om deel te nemen aan een bizar theepartijtje met andere ontvoerde kinderen. Gordon en Batman proberen haar te redden. Dit verhaal is geïnspireerd op het werk van Lewis Carroll (Alice in Wonderland) Geesten is een Batman-versie van het klassieke kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens met Bruce Waynes vader in de rol van Jacob Marley, de overleden voormalige partner van Scrooge, het hoofdpersonage uit het oorspronkelijke verhaal. De drie geesten van het verleden, het heden en de toekomst worden ingevuld door respectievelijk Poison Ivy, The Joker en Pietje de Dood. Uiteraard komt dit verhaal met een moraal.
• Batwoman 3: 's Werelds Besten (J.H. Williams III / Trevor McCarthy + J.H. Williams III / W. Haden Blackman) (HC)
> "Met haar opleiding aan de academie van West Point en haar ervaring op de straten van Gotham is Batwoman een van 's werelds beste misdaadbestrijders. Maar de misdaden die ze nu moet bestrijden, zijn helemaal niet van deze wereld. Een mythologisch monster heeft het gemunt op de kinderen van Gotham. Terwijl bovennatuurlijke verschrikkingen uit sagen en stadslegendes de komst voorbereiden van de moeder aller monsters, opent misdaadorganisatie Medusa de frontale aanval op de stad. Batwoman weet dat ze hier in haar eentje niet tegen is opgewassen. Ze weet dat alleen een god deze monsters kan verslaan. Of misschien een halfgodin. Zo begint Batwoman samen met niemand minder dan Wonder Woman aan een gevaarlijke tocht door de onderwereld van de Griekse mythen. Kunnen deze twee vrouwelijke krijgers de vermiste kinderen redden en de stad behoeden voor de ondergang?"
• Justice League 3: De Troon van Atlantis (Ivan Reis / Paul Pelletier / Tony S. Daniel + Geoff Johns / Jeff Lemire) (HC)
> "Voordat hij Aquaman werd, was Arthur Curry de koning van Atlantis. Maar de bijgelovige Atlantiërs, met hun diepgewortelde haat jegens de landrotten, konden geen koning accepteren die half mens was. Arthur liet Atlantis achter zich toen hij zich aansloot bij de Justice League. Hij stond de troon af aan zijn halfbroer Orm, de Ocean Master. Sinds die dag leven de wereld onder water en de wereld boven water in vrede. Een ongemakkelijke vrede, dat wel, maar niettemin vrede. Tot vandaag. Terwijl 's werelds grootste superhelden hun handen vol hebben aan de gevaarlijke Cheetah, stuurt een onbekende macht aan op een oorlog tussen Atlantis en de bovenwereld. Het aantal slachtoffers loopt op en een grootschalige invasie wordt steeds waarschijnlijker. Alleen de Justice League kan voorkomen dat het uitdraait op een bloederige confrontatie waarbij grote steden als Metropolis en Gotham volledig onder water verdwijnen. Want wie op de troon van Atlantis zit, bepaalt het lot van de wereld..."
• Multiversity 8: Ultra Comics (Doug Mahnke + Grant Morrison)
> "Het voorlaatste hoofdstuk in het grootste avontuur in de geschiedenis van DC. Doug Mahnke en Grant Morrison herenigen zich voor een grote finale. Met het Multiversum onder vuur creëert een team van wetenschappers een laatste baken om de buitenaardse dreiging het hoofd te bieden, een redder met de naam... Ultra Comics. Eén wezen zal proberen om de vernietiging van de schepping tegen te houden en de lezer heeft het letterlijk mee in de hand! De strijd tegen de grootste bedreiging ooit gaat verder en wetenschappers weten een laatste middel in te zetten: jij!"


Saga Uitgaven
26/03
TOP
Bruce J. Hawker Integraal 1: De Ingewanden van de H.M.S. Thunder - 1. Koers Gibraltar - 2. De Orgie der Verdoemden - 3. Press Gang (William Vance) (HC)
> Van William Vance' Bruno Brazil verscheen vorige maand de eerste integrale. In april volgt nummer 2. Deze maand komt de maritieme avonturenreeks Bruce J. Hawker ertussen, ook een gouwe ouwe van Vance. Met beide reeksen vestigde de tekenaar voorgoed zijn status als getalenteerd realistisch striptekenaar. De reeks Bruce J. Hawker wordt gebundeld in twee delen met heel veel achtergrondpagina's per deel. De verhalen die zijn opgenomen in de eerste bundel van 192 pagina's schreef Vance nog zelf. Daarna kwam André-Paul Duchâteau een handje helpen. De avonturen van de jonge luitenant van de Royal Navy maakte Vance het liefst. Henri Vernes, de bedenker van Bob Morane waar Vance ook stripverhalen van tekende, liet onlangs optekenen dat Vance in feite de reeks XIII haatte omdat hij de indruk had dat hij altijd hetzelfde tekende. De niet van enige rancune gespeende Vernes voegde eraan toe: "Met mij wist hij dat hij altijd van wereld kon wisselen..." Het succes van XIII stond een laatste verhaal van Bruce J. Hawker in de weg. Het begin van het scenario van dat laatste avontuur en het al uitgewerkte materiaal staat opgenomen in de tweede integrale.
• Garfield Compleet 2: 1980 tot 1982 (Jim Davis) (HC)


Collectie Extra
Block 109 7: Ritter Germania (Ronan Toulhoat + Vincent Brugeas)
> Softcovereditie van de in januari verschenen hardcover.

Collectie Bamboe
Een Klein Boekje 1 (Mig + Jim) (HC)
Een Klein Boekje 2 (Mig + Jim) (HC)

> Deze maand gooit Saga Uitgaven Jims tweeluik Een Klein Boekje op de markt, om te beginnen in hardcover. Een voorpublicatie van de eerste 31 pagina's lees je hier. Mig (Messenger, Sam Lawry) is hier de tekenaar van. "Camelia zit op een bank in een park. Naast haar ligt een achtergelaten boekje. Ze doet het boekje open en vindt er een opdracht in en het opnieuw achter te laten voor een volgende lezer. Camelia is geïntrigeerd en neemt het boekje mee. Als ze het boekje thuis nog eens doorbladert, ontdekt ze dat bepaalde letters omcirkeld zijn. Deze letters vormen samen een boodschap die Camelia oproept om verder te communiceren."

Geheimen, van het Vaticaan
Het Vijfde Evangelie 4: Revelatie (Benoît Dellac + Jean-Luc Istin)
> Softcovereditie van de in december 2015 verschenen hardcover, het laatste album van de reeks.


Scratch Books
19/03
TOP
In the Pines - 5 Murder Ballads (Erik Kriek) (HC met cd) (herdruk)
In the Pines - 5 Murder Ballads (Erik Kriek) (HC/luxe met cd en prent)
> Luxe-editie op tweehonderd genummerde en gesigneerde exemplaren met houten cover en ingebrande titel en een prent erbij.
Tibet: De Genezing van Mhusha de Slagersdochter (Mark hendriks) (HC/luxe met originele tekening)
De Worstelrepubliek (Nicolas de Crécy) (HC/luxe met prent)


Sherpa
26/03
TOP
• Ravian en Laureline 4: Welkom op Alflolol (Jean Mézières + Pierre Christin) (HC) (heruitgave met extra kortverhaal)
• Ravian en Laureline 5: De Vogels van de Meester (Jean Mézières + Pierre Christin) (HC) (heruitgave met extra kortverhaal)
> Ondertussen zijn er al beelden van de verfilming van Luc Besson die halfweg de opnames zit. Check het hier.
• Simon van de Rivier - Kroniek van een Toekomstige Wereld integraal 2: 3. Maïlis - 4. De Pelgrims - 5. City N.W. Nr3 (Claude Auclair) (HC/luxe met piezografie)


Silvester
05/03
TOP
Aslak 3: Het Midden van de Mast (Emmanuel Michalak + Fred Weytens / Hub) (HC)
> Volgens de nieuwste informatie is de komische fantasy- en Vikingenreeks voorzien in vijf delen. Het verhaal van deel 3: "Dankrad is gevangen genomen door wrede, afzichtelijke dwergen. Hij hoopt dat zijn vrienden hem komen redden. Zijn enige houvast is een talisman, die iedereen in de Onderwereld in staat stelt terug te keren naar de mensenwereld... Maar tot die tijd zal hij zich moeten zien te redden."
Okko 10: De Cyclus van de Leegte II (Hub) (HC)
> "Nog even en het rijk Pajan zal afscheid moeten nemen van zijn beroemdste ronin. Okko heeft besloten zich definitief terug te trekken in het klooster van de Barnstenen Manen. Noshin, Noburo en Tikku vergezellen hem op de lange, zware tocht naar het klooster. Noshin maakt van de gelegenheid gebruik Tikku onderweg het heldenverhaal te vertellen over Okko’s leven. Het is een even vreemd als mysterieus verhaal, met een schokkende ontknoping." Met de afsluiter van de vijfde cyclus nemen we afscheid van de reeks die een sterktemaker van de uitgeverij is. Verschillende delen zijn al uitverkocht, maar Silvester zal de uitgave in softcover vervolgen.


Standaard Uitgeverij
19/03
TOP
De Avonturen van Urbanus 168: De Asielvlinders (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout)
> "Urbanus is nog altijd smoorverliefd op juffrouw Pussy. En het lijkt wel of juffrouw Pussy ook dol is op Urbanus. Botswana en Dikke Herman kunnen het nauwelijks geloven, maar juffrouw Pussy en Urbanus zijn een stelletje. Of is hier meer aan de hand?"
• F.C. De Kampioenen 1: Zal 't Gaan, Ja? (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 4: Vliegende Dagschotels (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 5: 't Is Niet Waar, Hé? (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 6: De Dubbele Dino's (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 7: Kampioen Zijn Is Plezant! (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 10: De Ontsnapping van Sinterklaas (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 12: Sehks-Schandaal (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 15: De Huilende Hooligan (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 16: Bij Sjoeke en Sjoeke (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 29: Stem voor Mij! (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 33: Kampioenen in Afrika (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 34: Supermarkske op de Bres (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 35: Agent Vertongen (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 41: Xavier Gaat Vreemd (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 43: Boma in de Wellness (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 44: De Antieke Antiquair (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 45: Alle Hens aan Dek (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 46: Supermarkske op het Slechte Pad (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 48: De Jobhopper (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 51: Baby Vertongen (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 52: De Nies van de Neus (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 53: Don Padre Padrone (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 54: De Rally van Tante Eulalie (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 55: Paulientje op de Dool (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 56: Miss Moeail (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 57: Carmen in het Nieuw (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 63: DDT Doet Weer Mee (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 64: 20 Jaar Later (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 66: Kampioentjes Verliefd (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 69: Vertongen Vampier (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 70: Fernand Gaat Trouwen (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 72: Xaverius de Grote (Hec Leemans) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 89: Paniek in de Pussycat (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden)
> "Wanneer de politie binnenvalt in de Pussycat en de baas wordt gearresteerd op verdenking van belastingfraude, is dat het begin van een hele reeks gebeurtenissen. Een oude bekende van Boma maakt jacht op een doos met Bomaworst, die toevallig in een radiospelletje gewonnen wordt door Mevrouw Van de Sijpe. Er ontstaat een waanzinnige zoektocht, waarvan Fernand natuurlijk de klos is en Boma de rekening krijgt gepresenteerd."
De Kiekeboes 145: Wie A Zegt (Merho met medewerking van Thomas Du Caju en Jos Vanspauwen)
> "Als er in Antwerpen drie mensen een voor een verdwijnen, krijgt Van de Kasseien het benauwd. Zal hij nummer vier worden? Heel lang geleden was hij immers betrokken bij een onfrisse zaak. Waarom zint een Indische diamantair na al die jaren nog op wraak? En wat is hierbij de rol van een oude schilder? Zoals gewoonlijk aan Marcel Kiekeboe de eer om de kastanjes uit het vuur te halen. Gelukkig zijn Charlotte, Fanny en Nopel in de buurt..."
• De Smurfen Zoekboek: Waar Is Knutselsmurf? (-Peyo-) (HC)
• Urbanus Vertelt: Mieleke Melleke Mol 20: Grappige Filmpjes (Dirk Stallaert + Urbanus)
> "Mieleke en Melleke amuseren zich rot met een nieuwe foto-app. Ze maken Nonkel Nest vijftig jaar ouder, Tante Tulp vijftig kilo dikker en Oma Tulp vijftig jaar jonger. Nonkel Nest verschiet van zichzelf en ook Tante Tulp is niet blij met haar extra kilo’s. Alleen Oma Tulp vindt het allemaal wel grappig. Ze heeft er zelfs een lief aan overgehouden."


Standaard Uitgeverij / Marvel
19/03
TOP
• Captain America 003 (John Romita, Jr. / Klaus Janson / Tom Palmer / Scott Hanna + Rick Remender)
> "Captain America bevindt zich nog altijd in Dimensie Z. Hoewel hij er lichamelijk niet best aan toe is, moet hij alles op alles zetten om zijn aartsvijand Arnim Zola tegen te houden. Deze heeft een heel leger gemuteerden gefabriceerd, dat hij wil inzetten om de aarde te heroveren. Steve moet echter nog enkele hindernissen nemen voordat hij Zola zelf kan aanpakken. Niet alleen Zola's dochter Jet verdedigt haar vader met hand en tand, ook diens zoon — die nota bene door Steve is grootgebracht — kiest de zijde van de waanzinnige geneticus. Dan krijgt onze held hulp uit onverwachte hoek..."
• Guardians of the Galaxy 003 (Sara Pichelli / Olivier Coipel / Valerio Schiti / Francesco Francavilla / Mark Morales + Brian Michael Bendis)
> "Het ruimte-tijdcontinuüm vertoont scheuren. Peter Quill heeft echter geen idee wie of wat dit verschijnsel veroorzaakt. Ten einde raad zoekt hij Thanos, een van de gevaarlijkste wezens van het universum, op. Misschien weet hij meer... Ondertussen moeten de overige Guardians alles uit de kast halen om de humanoïde te overmeesteren die op weg was naar de aarde..."
• Thor - God of Thunder 003 (Esad Ribic + Jason Aaron)
> "De jonge Thor wordt gevangengenomen door Gorr. Als slaaf van de Godenslachter moet hij werken aan het ultieme wapen waarmee alle goden gedood zullen worden... Aan het einde der tijden beslissen de Thor van de toekomst en de Thor van het heden om de Godenslachter aan te vallen. De jonge Thor ontsnapt en sluit zich aan bij de twee andere dondergoden. Aan boord van de drakkar Skithblathnir gaan ze achter de Godenslachter aan. Drie dondergoden... Drie hamers... Eén ultiem doel..."
• Wolverine 003 (Alan Davis / Mirco Pierfederici / Karl Kesel / Mark Farmer + Paul Cornell)
> "Wolverine is zijn herstelfactor kwijt, wat betekent dat hij niet langer onmiddellijk geneest van verwondingen. Zijn vrienden bij de X-Men, Nightcrawler, Beast en Storm, helpen hem hiermee om te gaan. Intussen wordt de wereld nog altijd bedreigd door een virus dat de geesten van mensen kan overnemen. Mutanten die virussen kunnen manipuleren, worden systematisch vermoord zodat zij niet kunnen ingrijpen. Om de laatste mutant met die gave te vinden, reist Logan met zijn bondgenoten af naar Wakanda, waar hij oog en oog komt te staan met Black Panther."


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
19/03
TOP
De Kiekeboes 145: Wie A Zegt (Merho) (HC/luxe met ex-libris)
De Kiekeboes 145: Wie A Zegt (Merho) (HC/superluxe met ex-libris)


Strip2000
19/03
TOP
Dating for Geeks 4: A New Hope (Kenny Rubenis)
> "Dating. Als vrijgezel op zoek naar een partner moet je wel. Maar wat als jouw prinses volgens een pratende paddenstoel in een ander kasteel is? Of als je man met wie je je leven wil delen ondood blijkt te zijn?"
Flip 2: Op naar de Top! (Willem Ritstier)
> "Overal waar Flip verschijnt valt wat te beleven. Thuis, op school en buiten maakt hij de leukste, grappigste en meest absurde situaties mee. Olifanten die zich verstoppen op daken, in bomen en soms, heel onverwacht, uit de lucht vallen. Een giraf met hoogtevrees. Een schildpad die niet door een hoepel wil springen. Een vriend die het ongeluk aantrekt. Een schoolmeester die alle antwoorden aan zijn leerlingen vraagt. Een verliefd meisje, ijsberen, walvissen, pinguïns en nog veel meer vind je terug in dit album."
Hara Kiwi 11,5: The Dork Side (Lectrr)
> Voor deze compilatie selecteerde Lectrr cartoons waar met name Star Wars-geeks voor zullen warm lopen.
Tamara 8: De Smeerlap! (Christian Darasse / Bosse + Zidrou)
> "Tamara, 15 jaar en 20 kilo zwaar, begint wanhopig te worden. De Liefde (met een grote of een klein 'l') is niet voor haar weggelegd. En toch, daar is hij! Mooi, sympathiek, intelligent, Diego heeft het allemaal! En, een heus mirakel, hij is verliefd op Tamara! Aan het einde van het vorige album verklaarden ze elkaar de liefde en nu denken ze maar aan een ding: elkaar zo vaak mogelijk zien en daarvoor halen ze alles uit de kast. Maar het geluk van iemand kan ook de nodige jaloezie bij anderen opwekken. De drie 'vriendinnen' uit Tamara's klas (die het onbegrijpelijk vinden dat een mooie jongen als Diego samen is met een meid als Tamara) doen er alles aan om het idyllische plaatje aan diggelen te smijten. En ook al heeft Tamara alle vertrouwen in Diego, toch is ze nog steeds niet gerust dat hun relatie stand zal houden. Nog steeds denkt ze dat dit alles te mooi is om waar te zijn en dat dit mooie sprookje vroeg of laat onvermijdelijk zal eindigen."
Ype 9: Lat (Ype Driessen)


Strip2000 / Syndikaat
26/03
TOP
• Tara (Rik Wielheesen + Marc de Lobie) (HC)
> In vier updates in de rubriek De Commentator kon je de vorderingen volgen aan dit debuutalbum van Rik Wielheesen en Marc de Lobie, scenarist en uitgever van Syndikaat. "Tara is een meisje en Ieme haar beer en samen moeten ze zien te overleven in een vreemde nieuwe wereld." Zo luidt de eenvoudige samenvatting. De uitwerking is een prachtig getekend boek met bitter weinig tekst, want beelden vertellen meer dan duizend woorden.


vzw Strip Turnhout
19/03
TOP
• Stripgids 45 (diverse auteurs)
> In het lentenummer van Stripgids is er aandacht voor Daniel Clowes, Eric Heuvel, Hermann, 70 jaar Lucky Luke, swastika's, de Suske en Wiske Fanclub, de klare lijn en nog veel meer, maar redacteur Ronald Grossey schiet toch de hoofdvogel af met een vijftien pagina's tellend dossier over de opkomst en ondergang van het Suske en Wiske-weekblad. Grossey is goed geplaatst want hij was zelf een van de hoofdredacteurs van het stripweekblad uit de nineties. Hij schreef ook uitvoerig gedocumenterde boeken over Studio Vandersteen en Bob De Moor.


Uitgeverij De Boemerang
19/03
TOP
• The Champions 26 (Gürsel + Lebrun)
• Rooie Oortjes 46 (Gürsel) (herdruk)


Uitgeverij Franka
05/03
TOP
Franka 23: Geheim 1948 (Henk Kuijpers)
Franka 23: Geheim 1948 (Henk Kuijpers) (HC)
> Franka belandt in Geheim 1948 onder meer in Gran Canaria waar ze naziplannen uit 1940 ontdekt van vliegtuigjes die gaten in de romp van een groter vliegtuig konden boren. Het verhaal van Egon Kratz, de ingenieur van dit speciale project, is verweven met Franka's zoektocht. Auteur Henk Kuijpers had voldoende verhaalstof voor een tweeluik. Van het vervolg, Operatie Roofmoord, is al de helft in potlood getekend. De verschillende luxe-edities van deze strip verschijnen in juni.


Uitgeverij HUM!
05/03
TOP
• Philemon 9 (C): Ondertussen op de Tweede T (Fred) (HC)
> Kijk eens aan, nog zes albums en de reeks is eindelijk compleet in het Nederlands.
Tex Willer: Rangers over de Grens! (Mario Alberti + Mauro Boselli)
> Dit is een eerste album in kleur. Het is een regulier album van 48 pagina's dat dus afwijkt van de dikke strips in zwart-wit die Uitgeverij HUM! jaarlijks uitgeeft. Met Rangers over de Grens! sluit de uitgeverij aan met een nieuwe reeks die in Italië boven de doopvont is gehouden en waarbij meer gekende auteurs elk een afgerond verhaal voor hun rekening nemen. Paolo Eleuteri Serpieri (Druuna) heeft al een album getekend, Marco Santucci (Mandragora, Witte Termiet) is ook al gevraagd. Uitgeverij HUM! start met een album van Mario Alberti van wie Uitgeverij L onlangs de reeks Cutting Edge in vertaling begon. Het door Mauro Boselli geschreven verhaal kent de volgende samenvatting: "De jonge Blanche Denoel heeft wraak in haar mooie, blonde hoofdje. Dat brengt haar naar een smerige, stinkende gevangenis in Mexico. Daar kwijnt een man weg die niet alleen het wapen van haar vergelding moet worden, maar die er ook voor moet zorgen dat een rotte plek in het korps van de Texas Rangers voor eens en voor altijd weggesneden wordt."


Uitgeverij L
02/04
TOP
Agent 327: The Making Of 04: 50 Jaar Agent 327 (W.F. Habraken / Martin Lodewijk) (HC)
Agent 327: The Making Of 04: 50 Jaar Agent 327 (W.F. Habraken / Martin Lodewijk) (HC/luxe met originele schets)
> Uitgeverij L spint garen bij het klinkende succes van Martin Lodewijks Agent 327. De komische spionagereeks viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Deze jubileumuitgave in de reeks The Making Of bundelt het allereerste en het tot dusver laatste verhaal (De Daddy Vinci Code) in een hardcover van 88 pagina's. Het eerbetoon is aangevuld met veel niet eerder gepubliceerd materiaal dat het beroepsbestaan van Agent 327 en Martin Lodewijk in beeld brengt. Martin Lodewijk blikt ook vooruit op volgende verhalen. Op de laatste pagina staat een complete lijst met alle publicaties van Agent 327. Een zekere W.F. Habraken is hier de auteur van. Van deze uitgave verschijnt als vanouds een luxe-editie op tweehonderd genummerde en gesigneerde exemplaren met een originele schets erbij.
  • De Boeken van de Zieners 9: Weerzien (Christophe Picaud + Jean-Luc Clerjeaud naar de roman van Robin Hobb) (HC)
> "De problemen voor Fitz zijn nog lang niet voorbij. De mislukte moordaanslag op prins Regaal heeft voor hem grote gevolgen. Hij wordt gevangengenomen door de prinselijke garde en weet met hulp van de minstreel Spreeuw, Ketel en de wolf Nachtogen ternauwernood te ontsnappen. Helaas raakt hij zwaargewond tijdens zijn vlucht en komt hij halfdood in het Bergrijk aan. Daar wacht hem een nieuwe verrassing."
• Cutting Edge - Op het Scherp van de Snede 3 (Mario Alberti + Francesco Dimitri)
• Cutting Edge - Op het Scherp van de Snede 3 (Mario Alberti + Francesco Dimitri) (HC)

> Vervolg van de goed begonnen, vierdelige mysteriethriller. Het slot verschijnt in juli. Lees hier een bespreking van de eerste twee delen. Van tekenaar Mario Alberti verscheen ondertussen ook dit album van Tex Willer.
• Ythaq 13: Verre Horizon (Adrien Floch + Christophe Arleston) (HC)
> Met een week vertraging is nu ook de hardcovereditie van dit album verschenen.


Uitgeverij Snode Plannen
19/03
TOP
• Station Tijd (Bertin van Vliet)
> "We schrijven het jaar 2015. Onze held bekijkt de opkomst van robots met argusogen. Als hij een ticket voor een enkele reis naar de toekomst krijgt, grijpt hij deze kans om te ontsnappen met beide handen aan. Op weg naar de tijdmachine wordt hij achtervolgd door een mysterieus figuur... Station Tijd is het eerste beeldverhaal van Bertin van Vliet (geboren in 1974) en is geïnspireerd op sciencefiction uit de twintigste eeuw." De oplage bedraagt amper negentig genummerde exemplaren.


Uitgeverij Vrijdag
05/03
TOP
• Schip Vol Honden (Randall Caesar / Chris Carlier) (met vinylplaat)
> Eigenlijk is dit een vinylplaat waarvan de bijhorende papieren uitgave een geïllustreerde vorm van de Nederlandstalige liedjesteksten is. Teksten en illustraties zijn het werk van Randall Casaer op muziek van Chris Carlier.


Wonderland Halfvier Productions
12/03
TOP
• Belles de Scènes: Epische Filmauto's (François Walthéry / Clovis / Jean-Luc Delvaux / Bruno Di Sano / Christian Papazoglakis / Robert Paquet / Jean-Marc Stalner / Wim Swerts / Gilson / Doudou / Yannick Thiel / Osi) (HC)
> Artbook met illustraties van bekende auto's uit films en tv-reeksen met per illustratie ook artikeltjes over de films in kwestie en de geportretteerde wagens. De teksten zijn in het Nederlands en het Frans.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel