Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in februari verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Arcadia vzw

Bakermat
Ballon Comics
Big Balloon Publishers
Blloan
Bries
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Deltas
Dupuis
Glénat
Gorilla
Le Lombard
Lucky Comics
Mediageuzen
Oogachtend
Prestige
RW Uitgeverij
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Soul Food Comics
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
Strips2Go!
Uitgeverij Cliché
Uitgeverij 't Mannekesblad vzw
Uitgeverij L
Xtra
   
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: februarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januari
 
Arboris
06/02
TOP
• Durango 2: Het Geweld van de Woede (Yves Swolfs) (herdruk)
• Durango 3: Valstrik voor een Killer (Yves Swolfs) (herdruk)
> Voor de nieuwe tekenaar Iko (Duisternis) schreef Yves Swolfs een nieuw Durango-verhaal waar we de publicatie van afwachten.


Arcadia vzw
27/02
TOP
Arcadia Archief
• 34. Elmer en Ik 1: De Keuze der Middelen (André Benn) (HC)
• 34. Elmer en Ik 1: De Keuze der Middelen (André Benn) (HC/luxe)
> André Benn (van wie Arcadia Mick Mac Adam en Woogee uitgaf) geeft de aftrap van het jaarprogramma van liefhebbersuitgeverij Arcadia met de vertaling van Elmer en Ik. In het Frans verschenen twee albums en een integrale. Nigel Kimberley is een goochelaar met weinig succes in het vooroorlogse Berlijn in het jaar 1936. Het publiek is meer geïnteresseerd in zijn bloedmooie assistente Lola dan in zijn flauwe goocheltrucs. Hij komt op straat te staan, maar laat het idee om door te breken niet varen. Hij verandert van repertoire nadat hij in een tweedehandszaak een vreemde marionet vindt: Elmer. Als buikspreker etaleert hij een bijzonder cynische visie met soms verontrustende humor waarmee hij eindelijk succes hoopt te vergaren. Maar een zekere mevrouw Taylor legt als impressario in Londen een voorwaarde op wil hij aan de top komen. Hij moet elk contact met de buitenwereld opgeven...


Bakermat
06/02
TOP
• Alex Rider 1: Stormbreaker (Kanako Damerum / Yuzuru Takasaki + Antony Johnston naar het boek van Anthony Horowitz)
• Alex Rider 2: Point Blanc (Kanako Damerum / Yuzuru Takasaki + Antony Johnston naar het boek van Anthony Horowitz)
> Verstripping van de romanreeks van Anthony Horowitz wiens Alex Rider goed is voor tien miljoen verkochte exemplaren. Hij schreef zelf het script van de verfilming van Stormbreaker. "De veertien jaar oude Alex Rider wordt gedwongen gerekruteerd door spionagedienst MI6 na de mysterieuze dood van zijn oom. Als eerste missie moet hij de organisatie van de sinistere miljonair Darrius Sayle infiltreren. Binnen enkele dagen verandert hij van schooljongen tot superspion, al kan zijn eerste taak ook zijn laatste zijn."


Ballon Comics
06/02
TOP
• Jommeke 3: De Koningin van Onderland (Jef Nys) (herdruk)
• Jommeke 229: Het Slimme Varken (Jef Nys) (herdruk)
> Sinds Ballon Comics de hele reeks aan het herdrukken is met een nieuwe coverlay-out worden deze twee albums al voor de tweede keer herdrukt. Voor Het Slimme Varken is het de vierde druk, voor het nog steeds angstaanjagende De Koningin van Onderland zitten we aan druk 21!
Jommeke 279: Fifi de Speurneus (Gerd Van Loock + Edwin Wouters)
> "Elk jaar wordt in het Franse dorpje Chenil een wedstrijd gehouden voor honden: de prijs van de beste speurneus. Daarin moeten honden van verschillende rassen in de kortst mogelijke tijd hun baasje terugvinden, dat ergens verstopt zit. Elodie besluit Fifi in te schrijven voor de wedstrijd, die hij met brio wint. Dat is ook mevrouw Plorateur ter ore gekomen, de echtgenote van Alex Plorateur, de grote ontdekkingsreiziger die al maanden vermist is. Ze vraagt aan Elodie of Fifi kan helpen om haar man op te sporen in Bolivië. De gravin trommelt Jommeke en zijn vrienden op om samen met Fifi op speurtocht te trekken. Want wie is er beter geknipt voor een dergelijk avontuur dan onze blonde held?"


Big Balloon Publishers
27/02
TOP
Disney Filmstrips
Zootropolis (diverse auteurs + Alessandro Ferrari)
> Aan deze bewerking van de nieuwste Disney-animatiefilm Zootropolis werkte een batterij Italiaanse lay-outers, clean-upartiesten en 'painters' mee. Dat levert toch een coherent geheel op met zeer aantrekkelijke tekeningen en kleuren. Het verhaal: "In de fantastische stad Zootropolis kan iedereen worden wat hij wil, hoewel dat niet altijd makkelijk is. Judy Hopps laat haar droom uitkomen en wordt politieagent, maar ze komt terecht op een politiebureau vol buffels, leeuwen, neushoorns, ijsberen en olifanten. Als ze de kans krijgt aan een echte zaak te werken, weet ze dat ze zichzelf moet bewijzen. Het probleem is dat ze de hulp nodig heeft van de sluwe oplichter Nick Wilde. Maar kan een konijn een vos wel vertrouwen?"


Blloan
06/02
TOP
De Toorn van Fantomas 3: Met het Hoofd op het Hakblok (Julie Rocheleau + Olivier Bocquet) (HC)
> Slot van de trilogie.


Bries
13/02
TOP
• 29 000 Years of Bad Luck (Olivier Schrauwen)
> Kleinood van zestien minipagina's, te koop tegen 3 euro, over een man uit de prehistorie die van de ene pechsituatie in de andere verzeilt. Olivier Schrauwen was met zijn Arsène Schrauwen genomineerd voor de belangrijkste albumprijs op het voorbije stripfestival van Angoulême.
Fantomia (Dieter VDO) (HC)
> "Twee nieuwe avonturen van Snow! In Aanval op Bloemhoven roept een bewoner van Bloemhoven de hulp in van Snow & Co wanneer het dorp bedreigd wordt door de boosaardige professor Bibidus. Tovernoten Rock verhaalt hoe Snow en zijn vrienden een magisch rockfestival / talentjacht bijwonen en getuige zijn hoe de optredens uit de hand lopen. Verder in dit album een Wildlife-special over de Hoho's (Hominis Hommages), rijk gevulde kijkplaten, spelletjes, een stukje over mode en trends bij het sneeuw- en ijsvolk, illustraties en cartoons. Net zoals Snow bevat dit album vele referenties en knipogen naar stripfiguren en populaire cultuur."


Casterman
20/02
TOP
Tristan 15: De IJzeren Poort (Paul Teng + Jean-Luc Cornette / Jerry Frissen)
> Dit album is het eerste dat is getekend door Nederlander Paul Teng (De Oneven Orde, Shane, De Telescoop, Jan van Scorel, Libertair Intermezzo, Delgadito). De voorpublicatie liep in Eppo. We vroegen de tekenaar het album eens voor te stellen: "Het verhaal gaat over een Ottomaanse legertroep die in de omgeving van Sibiu, een stad in Hongarije met een Duitse bevolking, een groot kostbaar kruisbeeld buit maakt, maar door barre winterse omstandigheden vast komt te zitten. Tristan moet zijn gevangen genomen vriend uit hun handen redden, terwijl hij het eveneens aan de stok krijgt met de Heer van Sibiu." Het scenario is van Jean-Luc Cornette en Jerry Frissen. Frissen is de nieuwe scenarist van De Meta-Baron. Cornette schreef strips als Central Park, De Glimlach van Mao, In het Midden van Nowhere en Morro Bay. Voor de scenaristen is het hun tweede Tristan-album na het vorige, Dracula.


Daedalus
20/02
TOP
14-18 3: Op het Veld van Eer (Januari 1915) (Étienne Le Roux / Loïc Chevallier + Eric Corbeyran) (HC)
> "Januari 1915. Terwijl de mannen loopgraven graven, bedenken de officiers een plan om de Duitsers te verschalken. Het wordt een zelfmoordmissie, waarbij de troepen van korporaal Armand de Bernanceaux als aas dienen. Maar nog voor het begin van hun missie, zullen twee gebeurtenissen de band tussen de vrienden in gevaar brengen."
Bloedkoninginnen: Fredegonde - De Bloeddorstige 1/2 (Alessia de Vincenzi + Virginie Greiner) (HC)
> De historische Fredegonde (545-597) was de derde echtgenote van de Frankische koning Chilperik I. Tijdens zijn eerste twee huwelijken was ze al zijn minnares. Hij verstootte zjn eerste vrouw en vermoordde zijn tweede ten gunste van Fredegonde. Die moord leidde naar een oorlog. De strip zal je op entertainende wijze uitleggen waarom weinig vrouwen in de geschiedenis zo'n slechte reputatie als Fredegonde hadden.
Dwergen 1: Redwin van de Smidse (Pierre-Denis Goux + Nicolas Jarry) (HC)
> Het viel te denken dat Daedalus na het instantsucces van Elfen ook het Franse derivaat Dwergen zou vertalen volgens eenzelfde concept, wisselende auters voor afgeronde verhalen over fantasyvolkeren. Sinds deze maand (hardcover) en maart (softcover) ligt dat eerste deel er in het Nederlands. Pierre-Denis Goux (die de nog niet-vertaalde Merlijn-prequelcyclus Merlin le Prophète tekende) en Nicolas Jarry (Elfen, De Lemen Troon, De Koningssmeden, Godenschemering,...) geven de aftrap met Redwin van de Smidse : "Redwin, zoon van Ulrog, is opgegroeid onder de hoede van zijn liefhebbende vader, die hem inwijdde in de geheimen van de smederij. Maar ondanks dat hij door iedereen bewonderd wordt, wil Ulrog geen runenwapens smeden. Vanaf die dag staat hij bekend als Ulrog de Lafaard. Vernederd en woedend verlaat Redwin zijn vader, om onder leiding van zijn Oom uit te groeien tot Heer der runen: meestersmid en gevechtsmeester in de orde van de Smederij. Toch brengen zijn overwinningen hem geen vrede en rust, zijn haat voor zijn vader groeit met de dag."
Elfen 8: De Laatste Schaduw (Stéphane Bileau + Olivier Peru) (HC)
> "Fall leeft een kluizenaarsbestaan, alleen met zijn witte draak. Zijn woede tegen de allesverwoestende mens bekoelt niet. De haat die hij koestert, wordt alleen maar groter, vervreemdt hem van zijn elfenaard en zet hem ertoe aan zijn toorn op de mens te botvieren. Hij en zijn draak zijn de sombere creaturen uit legendes geworden, die bekend staan als de Laatste Schaduw. Maar ondanks die vreselijke reputatie zijn er mensen, dwergen en orken voor wie de elf en de draak de ultieme jachttrofee vormen. Ze zijn tot alles bereid om hen te doden... De jager wordt prooi."
Goud onder de Sneeuw 2: Mersh (Éric Stalner / Jean-Marc Stalner + Éric Stalner naar de roman van Nicolas Vanier) (HC)
> "1897. Matt, een jonge Amerikaanse boerenzoon, ontvlucht de ouderlijke hoeve om het avontuur te beleven. Hij trekt naar de Klondike, een onbekende rivier in Alaska die spoedig het onderwerp wordt van allerhande fantasieën. Er werd veel goud gevonden. Beetje bij beetje gaat de jongeman zich verder in het Hoge Noorden wagen." Deel 3 zal de serie afsluiten.
Loki: integrale editie: 1. Smeulend IJs - 2. De Linke God (Benjamin Loirat + Dobbs)
Man van het Jaar 5: 1871 - Held van de Parijse Commune (Benoît Dellac + Jean-Pierre Pécau) (HC)
> Dit afgeronde verhaal brengt een van de helden uit de Commune van Parijs (zie ook Jacques Tardi's onvolprezen De Stem van het Volk) naar voor. Hij is een jongeman die in het Afrikaanse leger streed en nu met zijn broeders in de straten van Parijs een strijd voor vrijheid levert. Benoit Dellac (Missi Dominici, Het Vijfde Evangelie) is de tekenaar van dienst.
• Prometheus 9: In het Duister (1/2) (Stefano Raffaele + Christophe Bec)
> Het recent in het Frans verschenen deel 13 is niet zoals eerder aangekondigd het laatste album in de reeks, met de bijdrage van diverse tekenaars, het luidt een tweede cyclus in.

Plankgas
Harry Octane 2: Mystieke Bocht (Christian Papazoglakis) (HC)
> "Harry Octane leeft op gespannen voet met de politie, en probeert zich uit de handen van de wet te houden in de regio van San Diego. Om een centje bij te verdienen, stelt hij zich ten dienste van de broers Gonzales, twee matige stockcarpiloten. Even ambitieus als slecht, worden beide broers er plots van overtuigd dat hun gebrek aan succes te wijten is aan hun beledigingen aan het adres van de Maagd van Guadalupe... Ze dragen Harry op om het oorspronkelijke standbeeld te zoeken aan de andere kant van de Mexicaanse grens. Zo begint een nieuwe wilde rit voor Harry Octane op de klanken van een V8."


Dargaud
06/02
TOP
Arthus Trivium 1: De Engelen van Nostradamus (Juan Luis Landa + Sandro Raule)
> Een compleet nieuwe reeks waar de uitgeverij heel veel van verwacht, is Arthus Trivium. Scenarist Sandro Raule kennen we nog van Jazz Maynard waar ondertussen een tweede cyclus van bestaat in het Frans. De tekenaar is Juan Luis Landa en Enrico Marini schreef een lovend voorwoord. En het verhaal gaat als volgt: "Frankrijk, 1565. Tien jaar nadat de dokter-astroloog Nostradamus zijn profetieën gepubliceerd heeft, blijft zijn reputatie nog steeds groeien. De meester krijgt heel wat brieven van mensen die zijn hulp vragen in de meest verwonderlijke zaken, maar door zijn hoge leeftijd en zijn tanende gezondheid, kan hij niet meer op de vele vragen ingaan. Wat uiteraard niet wil zeggen dat hij de vaak rijkelijke beloningen zomaar aan zich wil laten voorbijgaan. Hij komt op het idee om drie jonge discipelen uit te sturen in zijn naam: Arthus Trivium, Angelique Obscura en Angulus Dante reizen het hele land rond om mysteries op te helderen waar kerk noch wetenschap raad mee weten." Sterke start, terecht een aanrader waarvan de commerciële verwachtingen ingelost worden.
Bollie & Billie 33: Het Spoor Bijster (Laurent Verron + Cric / Pierre Veys)
> "Bollie en Billie trekken de bergen in om de plaatselijke fauna en flora te gaan spotten. Billie is in zijn element en Bollie is een geboren verkenner. Hoe komt het dan dat heel de lokale beestenboel zich vrolijk maakt in hen en letterlijk aan hun neus voorbijgaat? In de wilde natuur blijkt al snel dat onze kleine stedelingen toch niet de avontuurlijke types zijn die ze wel dachten."


Dark Dragon Books
27/02
TOP
Engel / Duvel 2: Vagevuur (Mirka Andolfo)
> "De relatie van Angelina en Damian is een nieuwe fase ingegaan: na het huwelijksaanzoek heeft het goedgevormde engeltje eindelijk besloten zich over te geven aan haar 'schatje'. Zijn de problemen van de arme duivel dan voorbij nu zijn verboden wens is uitgekomen? Absoluut niet! Naarmate de huwelijksdag dichterbij komt, verschijnen de respectievelijke families in het leven van het paar, en dat levert een enorme berg problemen en een gezonde dosis eigenaardigheden op." Aansluitend vind je een mooie pin-upgalerij met illustraties van Mirka Andolfo's collega's. Lees hier een bespreking van deel 1.
• De Hagenridder - A Game of Thrones Prequel 6 (Tommy Patterson + Ben Avery naar George R. R. Martin)
> Laatste deel van de spin-off van A Game of Thrones die zich honderd jaar voor de gebeurtenissen in de populaire fantasyromanreeks (die je ook kent als tv-serie) afspeelt.
Koralovski 1: De Oligarch (Philippe Gauckler)
Koralovski 2: In de Schaduw van de Wereld (Philippe Gauckler)
> "Viktor Koralovski was de grootste Russische oliebaron. Een positie die hem de toorn van president Khanine heeft opgeleverd, en tien jaar gevangenisstraf. Door toeval ontsnapt uit de gevangenis, komt Viktor er al snel achter dat het inmiddels moeilijk is geworden vrienden en vijanden van elkaar te onderscheiden. En dat zijn naam een hoofdrol speelt bij een grote samenzwering, die betrekking heeft op de hele olie-industrie! Maar met welk doel?" Het afsluitende deel 3 verschijnt in juni. De reeks verscheen in het Frans oorspronkelijk bij Le Lombard in de collectie Derde Stroming waar het het gezelschap genoot van reeksen als Alfa, I.R.$. en Niklos Koda.
Star Wars: Darth Vader 2: Duistere Missie (Salvador Larroca + Kieron Gillen)

Star Wars: Skywalker Slaat Toe 2 (John Cassaday + Jason Aaron)

> Zowel de subreeks Darth Vader als Skywalker Slaat Toe verschijnt in drie delen en hangt een beetje aan elkaar door gemeenschappelijke situaties. Aan de ene kant uiteraard de grootste schurk in de filmgeschiedenis, aan de andere kant de rebellen onder leiding van Luke Skywalker. Lees hier een bespreking van Darth Vader 1 en hier van Skywalker Slaat Toe 1.
Star Wars Filmspecial: Episode VI: Return of the Jedi (Matteo Piana / Alessandro Pastrovicchio + Alessandro Ferrari) (herdruk)

Dark Dragon Books Games Collection
• Skylanders 3: Machine Magnus (Mike Bowden / David Baldeon + Ron Marz)


Deltas
20/02
TOP
• Violetta 2 (Arianna Rea / Roberta Zanotta / Cristina Stella / Antonello Dalena / Federica Salfo + Alessandro Ferrari / Lucia Vaccarino)
> Kortverhalen met het zangeresje Violetta uit de gelijknamige tv-reeks van Disney.


Dupuis
06/02
TOP
De Avonturen van Kuiken I 2: Schijn Bedriegt (Janry + Éric-Emmanuel Schmitt)
> Kortverhalen en gags over een kuikentje en zijn zelfbeeld. Filosofie op kindermaat. Hierna verschijnt nog één album.
• De Blauwbloezen 3: Voor Vijftienhonderd Dollar Extra (Louis Salvérius + Raoul Cauvin) (herdruk)
• De Blauwbloezen 16: Bronco Benny (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (herdruk)


Vrije Vlucht
Eerlijke Lui 4 (Laurent Durieux + Laurent Durieux / Jean-Pierre Gibrat) (HC)
> In het vierde en laatste deel van de fijne familiekroniek Eerlijke Lui lijken de levenspaden van Philippe en zijn vrienden eindelijk hun richting te vinden. "Het leven zoals het is, zonder ermee te morsen." Tekenaar Laurent Durieux stond er hoofdzakelijk alleen voor om dit laatste album ook nog eens te schrijven.


Glénat
06/02
TOP
De Grote Dode 6: De Bres (Vincent Mallié + Régis Loisel / Jean-Blaise Djian) (HC)
> In dit deel "proberen Pauline en Gaëlle nog steeds terug te keren naar het Bretoense platteland, maar ook daar heeft de natuurramp die Parijs getroffen heeft lelijk huisgehouden. Blijkbaar heeft de hermafrodiete elfenpriester(es) via Blanche verwoestend ingegrepen in onze realiteit. Alle hoop rust op Erwan, maar ook hij heeft het zwaar. In de wereld van het kleine volkje werkt de elfenpriesteres verder aan haar duistere plannen." Als het van co-scenarist Jean-Blaise Djian afhangt, zal de reeks nog zeker tot deel 7 of 8 duren. Hij beweert wel dat de reeks niet langer zal duren dan wat er verteld dient te worden. Vincent Mallié schoof de prequelreeks van Op Zoek naar de Tijdvogel aan de kant om zich uitsluitend op De Grote Dode te kunnen toeleggen. Voor het volgende album van Op Zoek naar de Tijdvogel is een andere tekenaar gevonden.
De Oorlog van de Sambers: Maxime & Constance 2: Winter 1781, Een Bruid Ontwaakt (Marc-Antoine Boidin + Bernard Yslaire) (HC)
> Deel 1 was een van de beste verhalen van 2014 vonden we. Nu is er het vervolg van de trilogie: "Maxime van Samber is vrijgesproken van de moord op graaf von Dantz, dankzij het briljante pleidooi van zijn jonge advocaat, ene Robespierre... In kleine familiale kring huwt hij met Louise-Marguerite Collée des Vignes, het buurmeisje dat zwanger van hem is. Maar Maxime laat al snel zijn minder fraaie kantjes zien, waardoor de spanningen met zijn schoonfamilie steeds hoger oplopen. Dat ontgaat ook de dienstmaagd Constance niet, die al jaren stilletjes verliefd is op Maxime."


Gorilla
20/02
TOP
Gold of the Dead (Yan Le Pon + Silvio Panucci / Fred Weytens) (HC)
> Fred Weytens, de co-scenarist van Aslak, schreef samen met Silvio Panucci het one-shot Gold of the Dead dat zich afspeelt in 1952 in Centraal-Amerika. Drie avonturiers zonder scrupules vallen een archeologe en haar gids aan om een Maya-schat te ontvreemden. Ze beseffen niet dat de schat is vervloekt. Ze sleuren de buit mee op een cargoschip naar Frankrijk waar een potentiële koper wacht. Maar een te nieuwsgierige matroos doet de vloek ontketenen. De passagiers en de matrozen moeten nu een strijd leveren tegen bezeten zombies. Jones, de grootste smeerlap van de schattenrovers, laat zich echter niet zomaar doen. Voor wie graag pulpverhalen met levende doden en klopgeesten leest, is dit een dikke aanrader.
De Grote Rivier 1: Jean Tambour (Jean-Luc Hiettre + Serge Aillery) (HC) (heruitgave)
> In 1990 verscheen De Grote Rivier 1: Jean Tambour als een van de eerste reeksen in de collectie Spotlight van Dupuis. Van de in de achttiende eeuw gesitueerde reeks verschenen vier delen. Het laatste album verscheen in 1995, maar het verhaal was daarmee niet beëindigd. Door een gebrek aan succes stopte Dupuis namelijk met de reeks. Twintig jaar later keren Jean-Luc Hiettre en Serge Aillery terug naar de Loirestreek. De Zwitserse uitgeverij Paquet startte met de heruitgave van de albums als voorbode voor het vijfde album dat in september 2016 zal verschijnen. Ook Gorilla neemt het (berekende) risico om de reeks te herlanceren met een heruitgave van de oude albums en de verwachte toevoeging van dat vijfde album. Tekenaar Jean-Luc Hiettre leerde het vak bij voormalig Robbedoes en Kwabbernoot-tekenaar Jean-Claude Fournier, in feite zoals dat met de meeste Bretoense tekenaars het geval was. Aansluiten op het eerste verhaal zit een extra katern over de vlotters en andere extraatjes.
• Kroniek der Onsterfelijken 6: De Genadeslag 2 (Chaiko Cai Feng + Benjamin von Eckartsberg naar de roman van Wolfgang Hohlbein) (HC)
> Slot van het derde tweeluik.
De Reis van de Vaders - De Exodus volgens Yona 1: De Afkomst (David Ratte) (HC)
> Start van de tweede cyclus waarin we de oude Jonas terugvinden in het jaar 33 na Christus. Hij reist terug van Jeruzalem naar zijn stervende tante. Voor ze het tijdelijke met het eeuwige wisselt, vertelt het oudje op haar sterfbed het verhaal van Jona die duizendvijfhonderd jaar tevoren in Egypte woonde aan de Nijl. Als rijke, maar ook arrogante man, brengt hij zijn dagen in alle plezier en goede luim door aan het hof van de farao... tot een zekere Mozes alles op zijn kop zet. Deze nieuwe trilogie doet je de tien plagen van Egypte en de exodus herbeleven.


Le Lombard
06/02
TOP
Gloria Victis 2: De Tol van de Nederlaag (Mateo Guerrero + Juanra Fernández)
> "Twaalf jaren zijn er voorbijgegaan sinds zijn vader in volle koers om het leven kwam en de jonge Aelio heeft zichzelf één ding heilig voorgenomen: hem is niet hetzelfde lot beschoren. Maar of het lot daar zelf ook zo over denkt? Aelio heeft immers net als zijn vader het talent om paarden te begrijpen en te dresseren en die gave voert hem recht naar het Romeinse Colosseum. Voor de roem van de overwonnenen, voor de eer van zijn vader." Deel 3 verschijnt al in september.

Getekend
Old Pa Anderson (Hermann + Yves H.) (HC)
> Old Pa Anderson is de nieuwste samenwerking tusen Hermann en zoon Yves H. en het verschijnt net nu na het festival van Angoulême waar Hermann als vierde Belg ooit en als oudste winnaar tot nu toe de Grand Prix kreeg. Het verhaal speelt zich in de jaren 1960 af in Mississippi, een van de meest racistische Amerikaanse staten. In die periode was de segregatie gemeengoed in de zuidelijke staat. Het thema van Old Pa Anderson is racisme met een zwarte, zeventigjarige hoofdrolspeler, maar ook wraak. "Zijn hele leven lang is de oude Anderson slaafs en gehoorzaam geweest. Toen zijn kleindochter acht jaar geleden brutaal vermoord werd, heeft de oude zwarte man steeds geweten dat de schuldigen blank waren en dat het gerecht er nooit wat aan zou doen. Gisteren stierf zijn vrouw door hoge leeftijd. Vandaag heeft Old Pa Anderson niks meer te verliezen..." Dit album is wellicht het beste album van alle verhalen die Yves H. tot nu toe voor zijn vaders schreef.


Lucky Comics
06/02
TOP
De Avonturen van Kid Lucky naar Morris 3: Hotemetotem (Achdé)
> Dit jaar vieren we de zeventigste verjaardag van stripheld Lucky Luke. Het gagalbum Kid Lucky 3 geeft de aftrap voor een reeks albums, expo's, activiteiten en speciale uitgaven die in het Frans al eerder is begonnen met een artbook over Morris en een expo in Angoulême. Later dit jaar zijn er nog hommagealbums van Matthieu Bonhomme (klik hier om de eerste plaat te zien) en Guillaume Bouzard te verwachten en ook een album in de gewone reeks, nu voor het eerst geschreven door Jul Hij haalde het net niet van Jean-Yves Ferri om de scenarist van Asterix te worden, ondanks de grote voorkeur van René Goscinny's dochter Anne.


Mediageuzen
06/02
TOP
DoomsDay 1: 91119 (Mario Boon + LeON) (heruitgave)
> Verscheen al eens bij Dark Dragon Books, maar nu zit de reeks bij een neiuwe uitgever.
• DoomsDay 2: 22220 (Mario Boon + LeON)
> Na de verkoop van het maandblad Ché dook het vervolg van Doomsday, dat in Ché in voorpublicatie liep, door in P-Magazine dat sinds kort een maandblad is geworden bij Mediageuzen. Bij die nieuwe uitgeverij verschijnt voortaan de stripreeks Doomsday waar nu nog één album van moet verschijnen. Deel 1 verscheen bij Dark Dragon Books en daar kan je hier een bespreking van lezen.


Oogachtend
06/02
TOP
• Kleine Helden (Luis Lambrechts / Robin Sel / Alison Souffreau / Alec Herbert / Rani De Prée / Lander Daniëls / Annelies Wylleman / Nikita Naidofski / Ansgar Reul)
> "Negen jonge tekenaars baseerden zich voor dit boek op feiten uit dossiers hen aangereikt door Rudi Vranckx en de journalisten van Canvas. Ze vertellen verhalen met 'kleine helden', gewone mensen die hun eigen kleine wereld proberen te verbeteren. Door een stem te geven aan vluchtelingen uit Eritrea, zoals Meron Estefanos, door licht en beschaving te brengen in Roemenië, zoals Iulian Angheluta of door letterlijk een helpende hand te reiken aan drenkelingen, zoals de vissers in Lampedusa. Geïnspireerd door de documentairereeks Kleine Helden van Rudi Vranckx."


Prestige
13/02
TOP
Het Grote Bedrog (Domingo R. Mandrafina + Carlos Trillo) (HC) (heruitgave in kleur)
> Dit album verscheen in 2001 al eens in zwart-wit en op kleiner formaat. "Donaldo Reynoso is een door pech achtervolgd voormalig politieagent, oneervol ontslagen op zijn werk in de corrupte bananenrepubliek La Colonia. Omdat verder toch niemand meer op hem zit te wachten, schiet hij een intrigerende vrouw te hulp die wijd en zijn bekend staat in La Colonia als levende legende van deugdzaamheid en, naar men zegt, met helende krachten, een façade waarachter een smerig web schuilgaat van list en bedrog. Maar Reynoso's wanhopige zucht naar eerherstel maakt een zee aan kwaad los, net zo dodelijk als Iguana, een niet te stoppen huurmoordenaar wiens missie het is om de waarheid geweld aan te doen... maar ook iedereen die een poging waagt deze te onthullen!"


RW Uitgeverij
20/02
TOP
• 100 Bullets 22 (Eduardo Risso + Brian Azzarello)
> Hierna verschijnen er nog drie delen.
• Aquaman 3: De Troon van Atlantis (Ivan Reis / Paul Pelletier / Pete Woods / Pere Perez + Geoff Johns) (HC)
> "Arthur Curry is een man van twee werelden. Zes jaar geleden was hij een landrot die was opgegroeid als zoon van een vuurtorenwachter. Maar toen nam zijn leven een dramatische wending. Hij ontdekte zijn lotsbestemming en de jonge Arthur Curry omarmde zijn geboorterecht: de troon van Atlantis. Zijn bewind was echter van korte duur. Toen een buitenaardse duisternis de bovenwereld bedreigde, kwam ook hij weer boven water. Als Aquaman sloot hij zich aan bij het team superhelden dat zich de Justice League noemde en zo liet hij zijn koninkrijk achter zich. Maar zelfs onder water komt het verleden bovendrijven. Een sinistere macht stuurt aan op een oorlog tussen de beide werelden van Aquaman, waarbij het lot van de hele planeet op het spel staat. En als Aquaman de troon niet weer voor zichzelf opeist, zal de troon misschien wel zijn leven eisen..."

• Fables Deluxe 6 (Mark Buckingham / SDteve Leialoha / Jim Fern / Shawn McManus / Jimmy Palmiotti / Andrew Pepoy + Bill Willingham) (HC)
> De gebundelde comicdeeltjes 46 tot 51 met extra's.
• Multiversity 7: Mastermen (Jim Lee + Grant Morrison)
 


Saga Uitgaven
27/02
TOP
Bruno Brazil Integraal 1: 1. De Haai die Tweemaal Stierf - 2. Commando Kaaiman - 3. Ogen Zonder Gelaat - 4. De Versteende Stad (William Vance + Greg) (HC)
> Met Bruno Brazil en ook Bruce J. Hawker (dat volgende maand als integrale reeks begint) vestigde William Vance voorgoed zijn status als getalenteerd realistisch striptekenaar. Uit Bruno Brazil vloeide zelfs XIII voort, maar die geschiedenis wordt pas in een later deel van de integrale reeks verteld. Bruno Brazil verschijnt in drie integrales. Alle verhalen zijn geschreven door Greg. Deel 1 telt 216 pagina's, inclusief vele achtergrondpagina's. Helaas zit er een foutje in de strippagina's. In laatste instantie, nadat het album al naar de winkels was gedistribueerd, werd opgemerkt dat pagina 199 nog in het Frans staat. Saga Uitgaven lost deze spijtige fout op door de correcte, Nederlandstalige pagina op luxepapier te drukken en samen met een bijkomende ex-libris mee te geven bij de distributie van de tweede integrale.
Er Was Eens 5: Het Rechtertje van Melun (Sylvain Vallée + Fabien Nury) (HC)
Er Was Eens 6: Het Beloofde Land (Sylvain Vallée + Fabien Nury) (HC)
> In 2012 voegde Standaard Uitgeverij na Er Was Eens 4 een zoveelste titel aan de ergerlijke lijst in vertaling stopgezette reeksen toe. De Franse reeks werd datzelfde jaar beëindigd met deel 6. Nu maakt Saga Uitgaven korte metten met Er Was Eens en geeft in één klap de resterende delen 5 en 6 uit. Dat gebeurt enkel in hardcover, zoals Standaard Uitgeverij de reeks begon, tegen 16,99 euro per album. Goedkoper dus dan de andere hardcoveralbums van Saga Uitgaven omdat de oplage groter is. Het formaat is dan weer hetzelfde als de andere hardcoveralbums van de uitgeverij, op dat gebied waren er geen concessies mogelijk.
De Koning van de Ribauds 1 (Ronan Toulhoat + Vincent Brugeas)
> Softcovereditie van de in september verschenen hardcover. Een moddervette aanrader!

Collectie Bamboe
• Achter de Schermen van Een Nacht in Rome (Aurélien Ducoudray met illustraties van Jim) (HC)
> Meer dan ooit tevoren trekt Saga Uitgaven in 2016 de kaart van auteur Jim met vertalingen van veel van zijn recent werk, al of niet zelf getekend. Deze maand keert de uitgeverij nog eventjes terug op zijn grote doorbraakstrip Een Nacht in Rome. Aurélien Ducoudray (de scenarist van de nieuwe reeks van Bob Morane en van het westernone-shot Sykes) interviewde Jim om de ontstaansgeschiedenis van het tweeluik en zijn visie als stripmaker te peilen. Het interview is rijkelijk geïllustreerd met illustraties, ontwerpschetsen en fragmenten, maar ook met herwerkte, weggelaten en zelfs gecensureerde prenten. De tweede helft van het boek van 80 pagina's bestaat uit een overdonderende portfolio waarin we hoofdpersonage Marie in al haar glorie kunnen bewonderen. Jim wilde eerst wel, dan weer niet en ondertussen heel zeker een nieuw tweeluik maken over Raphaël en Marie. Inmiddels is hij effectief begonnen aan een derde deel.
S.O.S. Lusitania 2: 18 Minuten om te Overleven (Jack Manini + Patrice Ordas / Patrick Cothias)
> Softovereditie van de in oktober verschenen hardcover.
S.O.S. Lusitania 3: De Nagedachtenis van de Verdronkenen (Jack Manini + Patrice Ordas / Patrick Cothias) (HC)
> En het slot van de trilogie is nu ook een feit.


Scratch Books
20/02
TOP
In the Pines - 5 Murder Ballads (Erik Kriek) (HC met cd)
> In the Pines - 5 Murder Ballads is uitgegeven in zwart-wit met per Murder Ballad één extra steunkleur. Dit is Erik Krieks next best thing na het veelgeprezen en in diverse talen uitgegeven Het Onzienbare en Andere Verhalen van H.P. Lovecraft. In the Pines is geïnspireerd op liedjes die over moorden gaan. De eerste twee komen van Gillian Welch (Caleb Meyer) en Steve Earl (Taneytown). De Amerikaanse folksong In the Pines dateert uit de jaren 1870, maar werd door Nirvana aan hele nieuwe generaties voorgesteld in de MTV Unplugged-sessie van 1993. Het is maar dat je het weet. Bij deze uitgave hoort een cd met liedjes van The Blue Grass Boogiemen featuring Erik Kriek.


Sherpa
20/02
TOP
Aâma 3: De Spiegelwoestijn (Frederik Peeters)
> Voorlaatste deel, het slotalbum verschijnt in april.
• Arman & Ilva 3: Camilla (Thé Tjong-Khing + Lo Hartog van Banda) (HC) (heruitgave)
> Camilla vult het gat in de reeks heruitgaven van de wondermooie sf-reeks. Nu zijn de eerste vijftien verhalen opnieuw verkrijgbaar in de beste reproductie ooit. "Arman en Ilva brengen een bezoek aan Ilva's zus, die op de 'groene' planeet woont. Bij aankomst blijkt de nederzetting verlaten en moeten onze helden zich in het oerwoud wagen. Om welke reden zijn de kolonisten gevlucht?" Het achtergronddossier met unieke foto's over Thé Tjong-Khings eerste jaren in Nederland is aangevuld met een voorwoord van Eppo-redacteur, stripscenarist en stripjournalist Ger Apeldoorn.
Lone Sloane 1: De Zes Reizen van Lone Sloane (Philippe Druillet) (HC/luxe met gesigneerde piezografie)
• Lone Sloane 2: Delirius (Philippe Druillet) (HC/luxe met gesigneerde piezografie)
> De oplage van deze luxes met linnen rug bedraagt amper veertig exemplaren. Philippe Druillet signeert zelden. Dat deed hij nu wel om de piezografieën (een prent met een speciale druktechniek) van een handtekening te voorzien.


Soul Food Comics
20/02
TOP
Ontaard Verklaard (Una)
> Na het door de pers in het algemeen goed onthaalde Supercrash geeft Soul Food Comics nu een tweede one-shot uit. Terwijl Supercrash het nog had over de oorzaak en kwalijke gevolgen van de beurscrisissen is ook het thema van Ontaard Verklaard brandend actueel: seksueel geweld tegen vrouwen. "In deze graphic memoir blikt de Engelse kunstenares Una terug op haar eigen leven als opgroeiende jonge vrouw in de jaren 1970. Ze verhaalt rauw en moedig over hoe het kon gebeuren dat ze van de ene dag op de andere kind-af was en een slet werd genoemd. Schaamte en angst storten haar in een depressie. Una onderzoekt wanneer een vrouw een slet is, wanneer gedraagt ze zich goed en wanneer fout? Familie, vrienden en hulpverleners stonden erbij en keken ernaar. De auteur onderzoekt hoe dat kon gebeuren en of dat in deze tijd opnieuw zou kunnen. Daarbij zijn naakte feiten en grafische metaforen haar trefzekere wapens. Het verhaal krijgt nog meer diepte doordat het zich afspeelt in de tijd van de Yorkshire Ripper, de seriemoordenaar die Una's omgeving jarenlang terroriseert en vrouwen van lichte zeden aanvalt."


Standaard Uitgeverij
13/02
TOP
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co Omnibus 1: 1. Het Gouden Bolleke - 2. Een Dag in de Zoo - 3. De Geslepen Slaper - 4. De Goudzoeker - 5. De Fileclown (Wim Swerts /+ Vanas + Hec Leemans)
> Van F.C. De Kampioenen verschenen al zeven omnibussen waardoor de 45 eerste verhalen ook in gebundelde vorm zijn te verkrijgen. Nu wordt ook de aftrap gegeven voor een reeks omnibussen van de spin-off Vertongen & Co.
• Junior Suske en Wiske: Het Grote AVI-leesboek (Jeff Broeckx) (HC)
> "De AVI-verhaaltjes van Junior Suske en Wiske vertellen met eenvoudige woorden en hele korte zinnen elke keer opnieuw een boeiend verhaal. Dat is dé reden waarom ze zo geliefd zijn bij beginnende lezers. Met dit dubbeldikke AVI-leesboek kunnen ze hun hartje weer helemaal ophalen. Het leesniveau van de verhalen stijgt van AVI 1 tot en met AVI 4. Zo groeit dit boek mee met de leesvaardigheid van de lezer. De verhalen op AVI-leesniveau 1 kunnen al na enkele weken leesonderwijs gelezen worden."
 
• Junior Suske en Wiske - Verhaaltjes voor Beginnende Lezers 11: Op Reis door de Tijd (Jeff Broeckx + Anneke Scholtens)
> Kortverhaaltjes met de kleine Suske en Wiske die door de tijd reizen en er dinosaurussen, Romeinen, ridders en andere figuen uit het verleden tegen het lijf lopen.
• De Kiekeboes Special 7: Zoete Zonden: 5. Tegen de Sterren Op - 29. Zoete Regen - 117. Drie Bollen met Slagroom (Merho)
> De zevende special van De Kiekeboes is er een voor zoetekauwen. In Zoete Zonden worden drie toepasselijke verhalen gebundeld, aangevuld met spelletjes. Het gaat om Tegen de Sterren Op, Zoete Regen en Drie Bollen met Slagroom. Smakelijk!
De Rode Ridder 249: De Satansvrucht (Claus D. Scholz + Peter Van Gucht)
> Op de titelpagina wordt Claus D. Scholz bedankt voor zijn jarenlange inzet en toewijding. Op de laatste pagina wordt vooruitgeblikt naar deel 250, het eerste album van Fabio Bono en Marc Legendre. In De Satansvrucht is Johan ook al te zien met baardje en snor en met sjofele gewaden. Hij redt Anat uit de klauwen van grijpgrage soldaten. Anat stelt zich voor als de dochter van de graaf van Seklin. In werkelijkheid stuurde Bahaal haar op pad om Johan voor eens en altijd uit de weg te ruimen. Er is een speciale band tussen Anat en Bahaal en dat is nog lang niet de enige verrassing waarmee het verhaal wordt afgesloten. Een vervolg is niet uit te sluiten...
Suske en Wiske 333: De Bibberende Bosch (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht)
> "In een poging Schanulleke te redden van de verdrinkingsdood wordt Wiske meedogenloos aangezogen door de schroef van een schip. Ze wordt net op tijd opgemerkt en uit het water gehaald maar Schanulleke is verloren. Wiske is ontroostbaar! Ze zakt weg in een depressie. Om Wiske te redden moet haar herinnering aan haar popje worden gewist. Volgens Barabas is er maar een iemand die dat ooit heeft gekund en dat is de Arabische alchimist Al Kimia. Onze vrienden gaan naar hem op zoek in het 's Hertogenbosch van 1485." Dit verhaal sluit aan bij het jaar waarin het vijfhonderd jaar geleden is dat de Nederlandse schilder Jheronimus Bosch stierf.
• Suske en Wiske 333: De Bibberende Bosch - Special Jheronimus Editie (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht)
> Dezelfde strip als de gewone editie, maar met een extra katern van acht pagina's over Jheronimus Bosch. Ook de backcover is aangepast.
• Suske en Wiske: De Kleurrijke Klassiekers (kleurboek)
> Dit kleurboek, waarbij je covers uit de reeks van een nieuw kleurtje kan voorzien of gewoon het voorbeeld kan imiteren, is een van de extraatjes die dit jaar verschijnen omtrent Suske en Wiske.


Standaard Uitgeverij / Marvel
13/02
TOP
• All New X-Men 003 (Stuart Immonen / Wade Von Grawbadger / David Marquez + Brian Michael Bendis)
> "In de kluis van zijn oudere ik doet de jonge Scott Summers een bijzondere ontdekking. Even later maakt hij kennis met Raven Darkholme, beter bekend als de shape-shifter Mystique. De jonge Angel probeert te achterhalen wat er met hem zal gebeuren, maar voor hij antwoord krijgt op zijn vragen wordt de Avengers Tower aangevallen door Hydra. Tussen alle gebeurtenissen en intriges in gaat het 'gewone' leven zijn gangetje op de Jean Grey School for Higher Learning en worden de jonge mutanten getraind door Kitty Pryde. Wat ze niet zien is dat Mystique ondertussen een gevaarlijke mutant helpt te ontsnappen uit The Raft."
Iron Man 003 (Greg Land / Jay Leisten / Dale Eighlesham + Kieron Gillen)
> "In zijn cel krijgt Tony Stark bezoek van 451, een Rigelliaanse Recorder van wie het geheugen niet meer gewist werd door een virus in het systeem. 451 reist rond in het universum en helpt wie hij kan door hen bij te staan met juridisch advies. Tony Stark kan een eeuwenoud gebruik inroepen waarbij hij het in de arena moet opnemen tegen de sterkste Voldi. Als hij wint, is zijn onschuld bewezen."
The Superior Spider-Man 003 (Giuseppe Camuncoli / John Dell / Ryan Stegman + Dan Slott)
> "Charlie Cooper, een politieagente en de ex-vriendin van Peter Parker, is de enige die een vermoeden heeft dat Spider-Man niet is wie hij beweert te zijn. En dat vermoeden wordt alleen maar sterker nadat ze getuige is van de manier waarop hij de Vulture uitschakelt. Hij krijgt echter al snel een kans om zich te herpakken wanneer Massacre, een gevaarlijke geestesgestoorde moordenaar, ontsnapt uit het Ravencroft-gesticht."
• Uncanny Avengers 003 (Daniel Acuña + Rick Remender)
> "Wanneer de Apocalypse-tweeling zijn opwachting maakt, gaat dit gepaard met dood en verderf. Een van de Celestials wordt vermoord. The Peak, het hoofdkwartier van S.W.O.R.D., het Sentient World Observation and Response Department, wordt geramd door het schip van de Celestial. En Akkaba City, de thuisstad van zo'n honderduizend menselijke aanbidders van Apocalypse, wordt weggevaagd. Ondertussen lijkt ook het tweede luik van hun plan te slagen: tweedracht zaaien tussen de mensen en de mutanten."


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
13/02
TOP
De Rode Ridder 249: De Satansvrucht (Claus D. Scholz + Peter Van Gucht) (HC/luxe met ex-libris)
De Rode Ridder 249: De Satansvrucht (Claus D. Scholz + Peter Van Gucht)
(HC/superluxe met ex-libris)
Suske en Wiske 333: De Bibberende Bosch (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/luxe met ex-libris)
Suske en Wiske 333: De Bibberende Bosch (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/superluxe met ex-libris)


Strip2000
20/02
TOP
• Hermanus 4: Sprakeloos (Crazie Dutch Men + Herman van Veen)
• Jump 12: De Kop van Kiekeboe (Charel Cambré) (heruitgave met nieuwe cover)
> Dit album hebben we al eens besproken toen het de eerste keer bij Standaard Uitgeverij verscheen. Wie anders dan Merho kon de illustratie voor de titelpagina als hommage aan de reeks Jump tekenen? Dit unieke verhaal brengt de Jump-kinderen samen met de familie Kiekeboe.
• Noortje 14: Altijd Opgeruimd (Jan Steeman + Patty Klein)
> Noortje staat al sinds 1975 in het meidenblad Tina. Albums verschenen er in diverse uitvoeringen bij verschillende uitgeverijen. Strip2000 neemt het stokje over.
SfinX 1: Slaapfeestje (René Bergmans)
> Compleet nieuw is SfinX van René Bergmans over vier tieners die samen de succesvolle band SfinX vormen. De naam is samengesteld uit de beginletters van de oorspronkelijke bandleden Susanne, Fay, Ingrid, en Xenia. SfinX wordt gepubliceerd in het meidenblad Tina. "In de eerste gepubliceerde aflevering blijkt echter dat Xenia niet echt in de groep past en gaan de meiden op zoek naar een nieuwe drumster. Dit wordt echter vreemd genoeg niet een meisje, maar een slungelige jongen genaamd Sam. Vanaf dat moment beleven de bandleden allerlei avonturen. Deze avonturen variëren van leuke verhaaltjes rond school, optredens en huis tot detectiveavonturen of zelfs reizen naar een andere planeet." Er bestaat ondertussen ook een kinderlijker getekende spin-off over de beginjaren van de band toen de tieners nog kleuters waren.
Ze Jacky Touch 2: Doel Quattro (Pau + Sti)


Strip2000 / Syndikaat
20/02
TOP
• Jodocus de Barbaar 4: De Blinde Ziener (Marq van Broekhoven)
> "Op hun zoektocht naar de verborgen schat van prins Folio krijgen Jodocus en Yazine hulp uit onverwachte hoek. Maar zal Jodocus zijn maskerade vol kunnen blijven houden? Ondertussen worden Bosta, Halfjog en lange Yoop vastgehouden door een stel Urghs, zijn Timbo en Marati overgeleverd aan twee Blauwe Wijven en kwijnt de ware prins Folio weg in een torenkamertje van de magiër Azaroth."


Strips2Go!
13/02
TOP
Alexander de Grote 3: Het Raadsel van de Sfinx (Bart Proost + Barcas)
> In dit derde album, opnieuw een komisch avonturenverhaal in plaats van louter gags zoals het eerste album, "komen Athene en Thebe door een enorm misverstand in opstand tegen Alexander. Maar onze held pikt dat niet zomaar en zint op wraak. dat is echter buiten de god Dionysos gerekend, die deze steden wil behoeden voor hun ondergang. En dan is er ook de Thebaanse sfinx met zijn mysterieuze raadsels."


Uitgeverij Cliché
27/02
TOP
• Tom Poes 1: En de Krakers (Marten Toonder) (heruitgave met nieuwe cover)
• Tom Poes 1: En de Krakers (Marten Toonder) (heruitgave met nieuwe cover) (HC)

> Deze nieuwe uitgeverij specialiseerde zich in het op de markt brengen van drukclichés van strips van Marten Toonder in luxe-uitgaven. Nadat het uitgeverij Ton Paauw overnam, gespecialiseerd in Bommelprenten en aanverwante Toonder-items, vertienvoudigde in één klap het aanbod van de uitgeverij. Nu brengt het een heruitgave uit van een in 1978 verschenen Tom Poes-album dat in 1966 en 1967 in het weekblad Donald Duck verscheen.


Uitgeverij L
27/02
TOP
• Ythaq 13: Verre Horizon (Adrien Floch + Christophe Arleston)
> De hardcover laat nog even op zich wachten. Hier is alvast de softcover. "Bijna kwamen Graniet en haar medepassagiers om het leven bij een explosie in een sterrenkern. Gelukkig kon ze nog net een ruk aan het roer geven. Als gevolg daarvan crashte ze op de planeet Kluit. Kluit is een vreemde wereld waar insectachtige wezens met een ver ontwikkelde technologie, de Purpren, de dienst uitmaken. Het eerste contact tussen Graniet en de Purpren verloopt allesbehalve soepel. Hoe kunnen de ruimtereizigers Kluit weer zo snel mogelijk verlaten? Intussen pleegt Callista op Nehorf een staatsgreep en trekt zodoende de macht over honderden werelden naar zich toe..."


Uitgeverij 't Mannekesblad vzw
06/02
TOP
• Space Sleep Syndrome 1: Resurrection (Melk Thalmann) (HC)
> "Een kleine elitegroep probeert het aardse leven te verspreiden op een nieuwe jonge blauwe planeet in een ander zonnestelsel in een poging de mensheid te redden, nu de ondergang van de planeet onomkeerbaar is. Spaceship Sirius is uitgerust met geavanceerde technologie en een goed opgeleid team voor een laatste reddingsoperatie, maar het bereiken van een nieuwe planeet kost veel tijd en daarom wordt de bemanning in een soort ruimteslaap gehouden. Een lid van de bemanning, George, wordt te vroeg gewekt en constateert tot zijn schrik dat de systemen zijn gehackt, er bemanningsleden zijn vermoord en dat een kunstmatige intelligentie de macht over het schip heeft overgenomen. George vecht voor zijn leven en om de missie te laten slagen. Zal dit lukken?" Dit is het eerste deel van een trilogie. De Zwitserse auteur Melk Thalmann maakte dit volledig op de computer met 3D-geanimeerde figuren, decors en ruimtetuigen.


Xtra
27/02
TOP
• Claire DeWitt 2: Aan de Poorten van de Hel (Fred de Heij + Willem Ritstier)
• Claire DeWitt 2: Aan de Poorten van de Hel (Fred de Heij + Willem Ritstier) (HC)
> Vervolg van de horrorwesterntrilogie die in deel 3, De Vader, de Dochter & de Duivel, tot een einde komt. "Premiejaagster Claire DeWitt balanceert op de rand van leven en dood. Vanuit het dodenrijk probeert outlaw Jonah Falk haar de hel binnen te slepen. In haar zwakste momenten krijgt Claire hulp van haar overleden moeder, en uiteindelijk weet ze zich aan Falk te ontworstelen. Maar om de hel te ontlopen, moet Claire wel eerst een opdracht uitvoeren: haar leven geven in ruil voor dat van een ander..." Een bespreking van deel 1 vind je hier.
• Natte Maan 6: Gisteren Is Niet Meer (Sophie Campbell)
> Hierna verschijnen nog twee delen.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel