Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
StripFacts

Alle aankondigingen op deze pagina gebeuren onder strikt voorbehoud. Wijzigingen op de planning van de vermelde uitgeverijen zijn altijd mogelijk.

Updates van 19 augustus:

Voorsmaakje Robbedoes door Marc Hardy en een Franse integrale van Arkel
Vooruitblik Doomsday 3
Nieuwe westernreeks van Yves Swolfs start in 2018
S1ngle in het Gronings
De Dood van Stalin weldra in de cinema
Stripspeciaalzaak Koeritza sluit de deuren


Updates van 12 augustus:

De Miekes openen spin-off van Jommeke
Eppo start voorpubicatie van Rhonda 3
Vanaf september gaat Don Lawrence Collection over in Uitgeverij L
Vooruitblik Zeep van Maarten Vande Wiele
Nieuwe spin-off van Samoerai en de laatste albums van Thomas Silane en Ik Ben Kathaar

Updates van 5 augustus:

Vooruitblik INdruk
Vooruitblik Sherpa
Artist's Editions Amoras
Jean-Louis Tripp openbaart liederlijk seksleven in autobiografische reeks
Kid Paddles eerste bioscoopavontuur in voorbereiding
Belgische regisseur verfilmt Japanse Captain Harlock
Raadpleeg ook het nieuws van de afgelopen twaalf maanden:
2016: september • oktober • november • december
2017: januarifebruarimaartaprilmei • juni • juliaugustus
 
Voorsmaakje Robbedoes door Marc Hardy en een Franse integrale van Arkel
19/08
TOP
Robbedoes
Dinsdag 15 augustus vierde Marc Hardy zijn vijfenzestigste verjaardag. Op zijn Facebookpagina deelde hij daarom vijfenzestig illustraties, scans van originele platen van oud en te verschijnen werk. En zo zagen we plots bovenstaande plaat uit zijn te verschijnen Robbedoes-one-shot op scenario van Zidrou passeren. Meer uitleg stond er niet bij, behalve dat het album in 2018 zal verschijnen. Dat jaar viert het personage zijn tachtigste verjaardag.

Hardy werkt al enkele jaren aan het album. Hij was niet tevreden over zijn eerste zeventien platen en verbrandde die vervolgens op een barbecuestel voordat hij helemaal opnieuw begon. Het werk van een jaar ging verloren. Andere oudere info sommen we hier nogmaals op. Onder de titel Soumaya, een Arabische term voor we weten nog niet wat, speelt het verhaal zich op aangeven van Hardy gedeeltelijk af in het Verre Oosten. Het zal zeker geen klassiek avonturenverhaal worden of een klassieke Robbedoes-strip. Het wordt een hard en realistisch verhaal. Zidrou vergeleek het met de Batman-strips van Frank Miller die zijn eigen visie op de personages en het universum waarin ze bestaan uitwerkte. Eenzelfde aanpak streeft Zidrou na. "Soumaya vertelt het eerste liefdesavontuur van Robbedoes. Zoals dat hoort voor een zichzelf respecterende piccolo begon het allemaal in de lift. Het is ook een denkoefening over de status van 'held'."


Arkel
 Hardy had ook nog ander nieuws te melden. Over een maand of drie verschijnt een dikke integrale van het door Stephen Desberg geschreven Arkel in het Frans bij Editions Black & White. Daarin zullen alle vijf verhalen staan die in het Nederlands bij Arcadia verschenen, aangevuld met een zestigtal pagina's onuitgegeven kortverhalen en een zestigtal grotendeels onuitgegeven illustraties. Een must voor elke Arkel-liefhebber dus, ook al verschijnt het enkel in het Frans.


Vooruitblik Doomsday 3
19/08
TOP
Doomsday 3
Doomsday 1 van Mario Boon en voormalig P-magazine-medewerker LeON verscheen bij Dark Dragon Books, deel 2 en een heruitgave van deel 1 verscheen bij de ondertussen opgedoekte stripafdeling van Mediageuzen en deel 3 verschijnt bij alweer een andere uitgever. In september publiceert Saga Uitgaven het derde en laatste deel van de post-apocalyptische thriller. Een vervolg is altijd mogelijk. Aansluitend bij het verhaal zal je acht bonuspagina's vinden met een kleine making-off.

De samenvatting van deel 3, met de titel 0 00 00: "Het is het jaar 0. De Russische sekte heeft de wereld veroverd. Op een paar kleine verzetshaarden na en een héél grote: het radioactief gevrijwaarde Australië dat dan ook in de tegenaanval gaat. Met de moed der wanhoop. En net op dat moment bevindt ons gezelschap zich daar. Wordt hun laatste tussenstop richting Alaska ook ineens hun allerlaatste stop? Komt ons gezelschap op tijd weg en met wie? Want eigenlijk zitten ze met te veel op de boot."


Nieuwe westernreeks van Yves Swolfs start in 2018
19/08
TOP
Lonesome
Nadat Yves Swolfs het tekenwerk van zijn reeksen Durango en De Prins van de Nacht heeft overgelaten aan respectievelijk Iko (die Thierry Girod opvolgde) en Thimothée Montaigne (die het vervolg van de prequelcyclus zal tekenen) legde hij zich toe op de creatie van een gloednieuwe westernreeks die minder traditioneel zal zijn dan Durango. Hierboven vind je alvast een voorsmaakje in potlood. Hij verzorgt zowel de tekeningen als het scenario. De nieuwe reeks zal Lonesome heten en het eerste deel is al in het Frans aangekondigd bij Le Lombard voor januari 2018.


S1ngle in het Gronings
19/08
TOP
S1ngle
Ter gelegenheid van de viering van het 345-jarige Gronings Ontzet (in 1672 doorstond de stad Groningen een rampzalig beleg door de troepen van de bisschop van Münster) geeft Stripwinkel Akim een eenmalige editie van S1ngle uit in het Gronings. Het album op liggend formaat wordt op 28 augustus voorgesteld. Laank Leve Martini Toren bevat naast een selectie eerder gepubliceerde stroken ook speciaal voor deze speciale uitgave gemaakte stroken, allen in het Gronings. Het S1ngle-album zal 9,95 euro kosten.

Bij de gelegenheidsuitgeverij verschenen al drie andere albums in het Gronings van Elsje, De Rechter en Sigmund, allen vertaald door Jan Glas. Hij is een Groninger in hart en nieren en pubiceerde zelf al een aantal dichtbundels in zijn dialect en vertalingen van gedichten van Rainer Maria Rilke en Paul van Ostaijen.


De Dood van Stalin weldra in de cinema
19/08
TOP
The Death of Stalin
In oktober 2016 bundelde Dargaud het in het Frans als tweeluik verschenen De Dood van Stalin van Thierry Robin (Koblenz, Chinees Rood) en Fabien Nury (Er Was Eens, Silas Corey, Tyler Cross). Precies een jaar later, in oktober 2017, zal een groter publiek kennis kunnen maken met het verhaal, want dan wordt de Engels-Franse verfilming The Death of Stalin gereleased. De Schotse regisseur Armando Iannucci regisseerde voordien de film In the Loop en de Britse tv-reeks The Thick of It voor BBC, maar je kent wellicht zeker de tv-reeks Veep, een politieke satire die hij voor HBO creëerde. Ook The Death of Stalin, waarin een strijd om de macht losbarst na het overlijden van de Russische dictator Jozef Stalin, vatte hij op als een komedie. Voor de cast verzamelde Iannucci het acteertalent van onder meer Steve Buscemi, Michael Palin en Jeffrey Tambor.


Stripspeciaalzaak Koeritza sluit de deuren
19/08
TOP
KoeritzaAalst telt twee stripspeciaalzaken: Hermelijn en Koeritza (die in 2014 werd overgenomen door zaakvoerder Koenraad Velleman). Vanaf 1 oktober verdwijnt Koeritza helaas. Tot dan verleent de winkel 10% korting op alle nieuwe strips en geldt er een actie van 2+1 gratis op alle tweedehandsstrips. Andere afprijzingen worden in de winkel zelf aangekondigd. De klantenkaarten zijn volgens de website nog te gebruiken tot 1 september 2017.


De Miekes openen spin-off van Jommeke
12/08
TOP
De Miekes
De MiekesEerder dit jaar raakte bekend dat Ballon Comics broedde op een spin-off van Jommeke. Heel binnenkort al, op 6 september, verschijnt een eerste album met Annemieke en Rozemieke als hoofdpersonages in het album Zonnedorp op z'n Kop. In dit album zijn Jommeke en Filiberke nergens te bespeuren. De auteur is Philippe Delzenne die al veel langer een van de tekenaars van de hoofdreeks Jommeke is. Dit eerste spin-offalbum opent een nieuwe reeks met per album een ander nevenpersonage uit de reeks als hoofdpersonage. Naar het voorbeeld van XIII Mystery in feite.

Hieronder vind je verdere informatie uit het persbericht. Aansluitend staat een oproep voor wie in de huid van de Miekes wil kruipen.

Girlpower!
De tweeling Annemieke en Rozemieke duikt voor het eerst op in het tweede album uit de Jommeke-reeks, De Zingende Aap. Ze lijken als twee druppels water op elkaar en net als Jommeke en Filiberke hebben ze een huisdier, de aap Choco. Hun kledij en legendarische blonde paardenstaarten met rode strik behoren al jarenlang tot het collectieve geheugen van miljoenen Vlamingen. Waar de Miekes in het begin soms niet mee konden op avontuur omdat ze bijvoorbeeld aan de grote schoonmaak moesten werken, zijn ze gaandeweg geëvolueerd naar een sterk en ondernemend meisjesduo dat 'haar' mannetje kan staan. De hoogste tijd dus om deze girlpower te eren met een eigen album.

Nieuw in Zonnedorp: het personagealbum
Er waait de laatste jaren een innovatieve wind doorheen het Vlaamse striplandschap. De Miekes past perfect in de vele grote en kleinere stappen waarmee Ballon Media bouwt aan de toekomst van de Vlaamse en Belgische strip. CEO Alexis Dragonetti: "De leefwereld van Jommeke wordt bevolkt door nogal wat interessante personages die best wel eens alleen in de spotlights mogen staan. Zo kwamen we tot dit voor Vlaanderen relatief nieuwe concept van het 'personagealbum'. De ambitie is niet om een langlopende nieuwe reeks in de markt te zetten, maar wel om een reeks interessante en immens populaire personages uit Zonnedorp hun eigen avontuur te geven. Niet meer maar ook niet minder."

De Miekes

Zonnedorp op z'n Kop: het verhaal
Flip is een geluksvogel. Nu Jommeke en Filberke op reis zijn, mag hij op pad met de Miekes. Ze verzeilen bij professor Gobelijn maar die geeft niet thuis. Vreemd. Ze gaan op verkenning door zijn huis en in de kelder stuiten ze op een eigenaardig wezentje. Het lijkt op het 'kopvoetertje' waarin de professor zich ooit per abuis veranderde. Zijn experiment zette toen heel Zonnedorp in rep en roer. De dorpsbewoners vrezen een even grote knoeiboel en willen het misbaksel laten onderzoeken door professor Helleborus. Maar de Miekes vertrouwen die schurk voor geen haar. Helaas weet hij het wezen toch te bemachtigen. Tijd om de mouwen op te stropen! De hulp inroepen van Jommeke? Geen denken aan: de Miekes staan heus wel zelf hun mannetje!

De Miekes

De auteur: Philippe Delzenne
Philippe Delzenne tekende al tientallen Jommeke-avonturen. Een verhaal maken zonder Jommeke was op zijn minst een uitdaging: "Het was heel... apart", zegt Philippe. "Maar wel enorm leuk en uitdagend om te maken! Ik ben het zo gewoon om met de alomtegenwoordigheid van Jommeke in mijn achterhoofd te zitten dat zijn afwezigheid dikwijls als een ontbrekend puzzelstukje aanvoelde. Aanvankelijk moest ik dus mijn draai nog wat vinden, omdat Jommeke geen deel mocht uitmaken van het verhaal. De Miekes vormen op zich al een straf duo. De verbondenheid tussen de zusjes is enorm. Ze hebben elk hun eigen karakter, hoewel ze er hetzelfde uitzien. Ik denk dat veel meisjes zich in de Miekes herkennen."


De Miekes


OPROEP: MIEKES GEZOCHT
Naar aanleiding van de release van De Miekes gaat Ballon Media op zoek naar avontuurlijke tweelingen en/of meisjesduo's.
Zijn jullie, net als Annemieke en Rozemieke, onafscheidelijk, jong van geest en avontuurlijk?
Schrijf je dan in voor de MIEKES GEZOCHT-actie op www.demiekes.be.
De uitgeverij zoekt vrouwelijke duo's — tweelingen, maar ook zussen of vriendinnen — van alle leeftijden en regio's, om samen een eerbetoon te brengen aan alle avontuurlijke en ondernemende Miekes in Vlaanderen. Stuur een fotovia de website en laat je gegevens achter. De uitgeverij zal je verder contacteren voor een stripvriendelijke belevenis. En er zijn prijzen te winnen! Van een survivaldag voor stoere Miekes of een workshop cupcakes bakken over een wellnessbezoek tot bezoekjes aan Planckendael, Technopolis, een bioscoop, het Planetarium.


Eppo start voorpubicatie van Rhonda 3
12/08
TOP
Rhonda
Vanaf volgende week publiceert het stripblad Eppo de voorpubicatie van Rhonda 3: Route 66 van Hans van Oudenaarden. Het is het laatste deel van deze flamboyant en zwierig getekende reeks die zich in de fifties situeert. Er komt een einde aan alle mysteries en Rhonda ontdekt wie ze nu eigenlijk is.

De kwaiteiten van Rhonda vielen ook buitenlandse uitgevers op. BD Must gaf de voorgaande albums in het Frans uit en wierf daarvoor fondsen via het crowdfundingplatform Sandawe.com waarbij intekenaars heel mooie cadeaus ontvingen volgens hun inleg. Deel 1 raakte al herdrukt en deel 2 haalde 278% van het benodigde bedrag. Ook het Duitse stripblad Zack pikte Rhonda op voor een vertaling.


Vanaf september gaat Don Lawrence Collection over in Uitgeverij L
12/08
TOP
Storm 21
Storm 27
Vorig jaar nam Don Lawrence Collection, de uitgever van onder meer Storm, Elsje, Douwe Dabbert, January Jones en het stripblad Eppo, Uitgeverij L over. Zo konden populaire reeksen als Ythaq, Ekhö, Agent 327, Lanfeust van Troy en Trollen van Troy aan het fonds toegevoegd worden. Vanaf september smelt Don Lawrence Collection samen met Uitgeverij L en verschijnen alle reeksen voortaan onder de naam van Uitgeverij L. Volgens uitgever Rob Van Bavel kunnen de reeksen daardoor op de beste manier gepromoot worden. "Waar mogelijk passen we de vormgeving aan (voornamelijk de backcovers van de DLC-boeken). Roel Dijkstra en Elsje op Texel waren de eerste reeksen in de overgang. Vanaf 1 september geldt dat voor alle titels."

Ook Storm verschijnt dus voortaan onder de uitgeversnaam Uitgeverij L. Herdrukken van Storm 21: De Genesis-formule en Storm 27: De Wisselwachter, beiden met nieuwe covers, zijn de eerste albums van de bekende sf-reeks die bij Uitgeverij L zullen verschijnen. In oktober komt daar het gloednieuwe album Storm 30: De Beul van Torkien nog bij.


Vooruitblik Zeep van Maarten Vande Wiele
12/08
TOP
Zeep 1
Half september geeft Oogachtend het eerste deel van Zeep uit, de nieuwe reeks van Maarten Vande Wiele (I Love Paris, ABBA Zoekt Frida). Maarten vertelde dat er zeker twee delen van zullen verschijnen. En omdat Zeep een persiflage is op een soap, met per album een grote cliffhanger, kan de reeks in principe verder gaan na het eerste tweeluik dat wel een afgerond geheel vormt. Deel 1 telt 160 pagina's op het formaat 16 x 23 centimeter.

"Het is 1986 en in New York City is de jacht naar geld, succes en geluk geopend. Maar dat kan de jonge secretaresse Barbra Roberts gestolen worden. Barbra droomt van een prins, net zoals in haar geliefde soap opera's. Ze valt als een blok voor de rijke Kenneth Castelson, en als Kenneth haar ten huwelijk vraagt, lijken al haar dromen uit te komen. Maar wat is er gebeurd met de ex van Kenneth? De ravissante Rachella Kabuki verdween tien jaar geleden en haar lichaam werd nooit gevonden. Is Kenneth ooit over Rachella heen geraakt? Waarom spreekt Kenneth nooit over haar? Werd Rachella misschien vermoord? Dagelijks voelt Barbra de schim van het verleden in hun relatie rondwaren..."


Nieuwe spin-off van Samoerai en de laatste albums van Thomas Silane en Ik Ben Kathaar
12/08
TOP
Samoerai Origines 1
Na tien delen van Samoerai en inmiddels twee albums van de spin-off Samoerai Legenden, met een van de drie Zusters uit de hoofdreeks, start in september in het Frans de nieuwe spin-offreeks Samurai Origines. Deze reeks handelt over de jeugd van de latere samoerai Takeo waarin we vernemen waarom hij uit het klooster werd gezet waar hij opgroeide. Omdat hij vanaf dan op zichzelf is aangewezen, stelt hij zijn hoop in een nieuwe meester die hem moet opleiden, maar de weg is lang en vol gevaren.

Jean-François Di Giorgio blijft de scenarist van zijn Samoerai-wereldje. Voor de tekeningen trok hij Vax aan voor wie hij al Senseï schreef. Van Senseï moet nog het laatste album van de trilogie verschijnen. Vax is ook de tekenaar van enkele albums van De Orde van de Drakenridders en de voortijdig stopgezette actiethriller Reign.

Zowel Samoerai als Senseï verschijnt bij Daedalus.
Bij deze uitgeverij verschenen in de voorbije maanden Thomas Silane 9 en Ik Ben Kathaar 6. Van de thriller Thomas Silane verscheen onlangs het laatste deel 10 in het Frans. Het laatste album (deel 7) van Ik Ben Kathaar verschijnt in het Frans in augustus.

Thomas Silane 10
Ik Ben Kathaar 7


Vooruitblik INdruk
05/08
TOP
In Vino Veritas 1
In september en oktober is uitgeverij INdruk weer helemaal terug van even weggeweest. In de rubriek Te Verschijnen staan nu zes albums voor die maanden aangekondigd. Godenschemering 5 was al eens aangekondigd. De rest stellen we hier aan je voor.

Châteaux Bordeaux 7Van de wijnreeks Châteaux Bordeaux verschijnt deel 7. Het was al langer bekend dat de reeks na tien delen is uitverteld. Door het grote Franse succes verschenen de laatste jaren tal van andere reeksen over wijn of zelfs over cognac (zie de trilogie Cognac die nu bij Silvester verschijnt). De meesten ervan zij geschreven door scenarist Eric Corbeyran. Voor de nieuwe familiesaga In Vino Veritas verlegt hij het decor van de Franse wijnstreken naar het Italiaanse Toscane. Dit tweeluik is getekend door de Italiaan Luca Malisan en is al sinds 2014 afgerond in het Frans bij Glénat.

In In Vino Veritas maken we kennis met broer en zus Lionello en Tessa Tomasini. Ze zijn allebei wijnmakers. De tegenstellingen konden niet groter zijn. Terwijl Lionello een echte zakenman is die rentabiliteit en massaproductie verkiest, gaat Tessa regelrecht voor ambachtelijkheid en bioproducten. De tegenstellingen zijn zodanig groot dat ze al jarenlang geen woord met elkaar hebben uitgewisseld. Maar Ortensia, hun grootmoeder die hen opvoedde, liet in haar testament een clausule opnemen: ze kunnen enkel de olijfgaard, waarin broer en zus opgroeiden, erven als ze erin slagen een gezamenlijke cuvée uit te brengen. Als opstapje voor deze nieuwe, veelbelovende reeks duiken enkele personages uit Châteaux Bordeaux in In Vino Veritas voor.


Tiago Solan 1
Katamarom 43
Tiago Solan is een nieuwe reeks van Fabio Pezzi en Nathalie Sergeef van wie hun DownUnder bij INdruk en voorloper Medusa verscheen. Het Franse deel 2 verschijnt in september. Tiago Solan is een geopolitieke thriller met een held die uit het juiste hout is gesneden. Tiago is een eliteschutter, een veteraan, die als huursoldaat wordt ingehuurd door de verleidelijke en opvliegende Ophelia Conti. Deze rijke en jonge Italiaanse weduwe vertrouwt hem een gevaarlijke missie toe: een losgeld van enkele miljoenen euro terug in handen krijgen. Dat losgeld werd betaald aan terroristen die zich in de Libische woestijn ophouden. Het ware doel van Tiago is wraak op de moordenaars van Ophelia's man.

Van De Katamarom verschijnt de vertaling van deel 43 waarin Khena verliefd wordt op een meisje van zijn leeftijd. Dat meisje komt uit de ruimte en in haar zog komen ook belagers. Deze stripreeks verscheen voor het eerst bij Dupuis in 1973. In 2005 nam Glénat de reeks over vanaf deel 35. Terwijl de Franstalige reeks verder liep, hield de vertaling ermee op na deel 41. Sinds deel 42 neemt INdruk de vertaling op zich. Met deel 43 zijn alle albums vertaald. Gos en zijn zoon Walt zijn trouwens nog niet uitverteld.

Ook Caroline Baldwin veranderde van uitgever. Na zestien delen verhuisde de reeks in het Frans van Casterman naar Paquet die deze zomer alle voorgaande albums in vier mooie integrales uitgeeft in afwachting van het nieuwe deel 17, Narco Tango. INdruk geeft de vertaling van deel 17 in oktober uit. Narco Tango speelt zich af in de Canadese stad Montreal waar een nieuwe drug slachtoffers maakt bij verslaafden en prostituées. Onderzoekster Caroline volgt het spoor van een zekere Juan Zalamea.

Caroline Baldwin 17


Vooruitblik Sherpa
05/08
TOP
Het 9e Eiland
Volgende week verschijnen bij Sherpa drie versies van Mœbius' Wat Is het Heelal toch Klein (een heruitgave van Is Mens Lekker?). Naast de reguliere editie in hardcover op 400 exemplaren (39,95 euro) verschijnt ook een luxeversie met alternatieve cover met linnen rug en ex-libris op slechts 65 genummerde exemplaren (65 euro). Alleen bij de uitgeverij is bovendien een ultra limited edition van 35 exemplaren verkrijgbaar met goudopdruk en een luxe leporello-ex-libris (110 euro). Mœbius' De Ogen van de Kat verschijnt dit najaar eveneens in deze drie versies. Arzach en De Man van Ciguri verschuiven naar het voorjaar van 2018. De al langer aangekondigde integrale van Comanche: Red Dust (met daarin de eerste twee reguliere delen Red Dust en Wanhoop en Dood op de Prairie en twee kortverhalen) zal volgens Sherpa naar alle verwachting in oktober verschijnen. De voorbereidingen duurden langer dan verwacht. De heruitgaven van de eerste twee albums van Jonathan Cartland in november. Deze reeks zal in zwart-wituitvoering in hardcover verschijnen met een beknopt dossier erbij.

Volgende maand verschijnt een nieuw album van Marcel Ruijters, het 208 pagina's tellende one-shot Het 9e Eiland. "Stripschapprijswinnaar Marcel Ruijters (1966) is vooral bekend van zijn middeleeuwse verhalen, maar in Het 9e Eiland keert hij terug naar zijn wortels: de undergroundstijl die hij in zijn Dr Molotow-strips hanteerde. Het 9e Eiland is in eerste instantie een aburdistische en humoristische avonturenstrip die zich afspeelt op een tropisch eiland, waar de gestrande hoofdpersoon zich te buiten gaat aan seks en kannibalisme. Maar onder dit gruwelsprookje valt een tweede vertelling te lezen, waarin de auteur het fenomeen 'stripverhaal' analyseert en becommentarieert. Deze dubbele bodem, die Ruijters van begin tot eind volhoudt, maakt het lezen van Het 9e Eiland tot een bijzonder amusante ervaring voor stripliefhebbers!"


Ravian 9
Ravian 10
Ravian en Laureline 9 (met extra kortverhaal) en 10 (met extra dossier) vormen samen een tweeluik. "Terwijl Laureline rondspeurt in het melkwegstelsel Cassiopeia, onderzoekt Ravian op aarde een aantal geheimzinnige fenomenen. Uiteindelijk blijken alle naspeuringen op hetzelfde punt uit te komen." Beide albums verschijnen in oktober als nieuwe heruitgaven in hardcover, toevallig dezelfde maand waarin de vierde Ravian-integrale die Dargaud uitkomt. Vanaf dan loopt Dargaud voor op Sherpa bij het heruitgeven van de reeks.

Volgende week zou ook de negende integrale van Roodbaard moeten verschijnen. In december staat de tiende integrale gepland met daarin de reguliere albums 25, 26 en 27 met de (aangepaste) titels Piraten in Indische Wateren (het laatste van Jean-Michel Charlier die werd opgevolgd door Jean Ollivier), De Bruid van de Grootmogol en De Vrijbuiter van de 'De Genadeloze'. Na deze integrale moeten er nog twee volgen met respectievelijk de reguliere delen 28, 29, 30 (integrale 11) door Christian Gaty en Jean Ollivier en 31, 32, 33, 34 (integrale 12) door Marc Bourgne en Christian Perrissin. De spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard (vijf delen door Daniel Redondo en Christian Perrissin) zal daarna ook nog verschijnen in één of twee integrales.

Roodbaard integraal 10


Artist's Editions Amoras
05/08
TOP
In september geeft Het Gebroken Zwaard een artist's edition op groot formaat met linnen rug uit van Amoras 2: Jérusalem. Vorig jaar gaf het ook al zo'n luxe met reproducties van alle originele platen, schetsen en ontwerpen van Amoras 1: Suske uit en daarvoor nog een artist's edition van De Rode Ridder: De Laatste Droom. Deze luxes waren alleen te koop op de stripbeurs van Sint-Pauwels die Het Gebroken Zwaard mee organiseert. Maar in september zullen beide luxes van Amoras ook verkrijgbaar zijn via stripspeciaalzaken. De oplage bedraagt tweehonderd genummerde exemplaren die te koop zijn tegen 140 euro.

Amoras 2


Jean-Louis Tripp openbaart liederlijk seksleven in autobiografische reeks
05/08
TOP
Extases 1Op 6 september verschijnt in het Frans het eerste deel van de vierdelige reeks Extases bij Casterman. In deze reeks verstript Jean-Louis Tripp, bekend van Magasin Général, op autobiografische wijze zijn seksuele avonturen en avontuurtjes. Hij heeft blijkbaar veel te vertellen, want deel 1 telt 268 pagina's en stopt bij zijn twintigste. Deel 2 gaat verder tot zijn veertigste, deel 3 stopt bij zijn 57ste en deel 4 zal over zijn huidige, monogame seksleven gaan met zijn echtgenote Aude Mermilliod, zelf ook een striptekenares die ondertussen het plan heeft opgevat om een gelijkaardig album te maken over hun seksleven, maar dan gezien door haar ogen.

Tripp schuwt geen taboes. Hij vertelt openlijk over zijn eerste kus over homoseksuele experimenten tot swingen en orgies. Ook in de tekeningen toont hij organen, openingen en ingangen zoals ze zijn. Het eerste album verschijnt in zwart-wit. Er is vooralsnog geen vertaling aangekondigd.
(Bron: Klervi Le Cozic — Casemate 106H, augustus 2017)


Kid Paddles eerste bioscoopavontuur in voorbereiding
05/08
TOP
Kid Paddle
Na ondertussen 14 albums, waarvan er miljoenen verkocht raakten, de spin-off Game Over die in december aan deel 16 toe is, een paar buitenreeksalbums, games en een tekenfilmserie van 104 afleveringen die in een twintigtal landen liep, is Kid Paddle aan een volgend hoofdstuk toe. De makers van de Franse tv-serie Soda (niets te maken met de stripreeks), zijnde Kev Adams, David Soussan en Jean-Luc Cano, willen Kid Paddle naar het zilveren scherm brengen voor zijn eerste bioscoopavontuur. De heren werken momenteel aan het scenario en de dialogen. Het Luxemburgse Bidibul Productions, die ook al twee Franstalige films co-produceerde van Bollie en Billie, zit mee achter het project en werkt hiervoor samen met Superprod en My Family.

In de film neemt Kid Paddle het tegen een Canadees meisje op in een competitie van een nieuw virtual reality-spel te winnen. De jongen die zo zelfverzekerd was, moet in zijn tegenstandster zijn meerdere erkennen. Ze is beter, sneller, efficiënter en ze haalt ook nog betere punten. Kid kan niet tegen haar winnen. Ook op school verliest hij zijn populariteit. Maar aan opgeven denkt hij niet.


Belgische regisseur verfilmt Japanse Captain Harlock
05/08
TOP
Captain Harlock
De laatste tijd is er veel nieuws over Belgische regisseurs en acteurs (Koen De Bouw in de tv-reeks The Last Tycoon van Amazon bijvoorbeeld) die in het buitenland actief zijn. Ken je ook Olivier Van Hoofstadt, de regisseur van onder meer de film Dikkenek? Hij zal een live action-bewerking regisseren van de ruimtepiraat Captain Harlock die sinds 1977 opduikt in manga's, animeseries en (3D-geanimeerde) films. In het Frans is hij gekend als Albator (Club Dorothée, iemand?). Het wordt geen Japanse productie, maar een Europese. Scenarist Luc Brunschwig (de schrijver van stripreeksen als De Macht der Onschuldigen, Urban, de reboot van Bob Morane en het laatst verschenen album van XIII Mystery) pent het filmscript neer. De release is pas voor 2020 voorzien.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel