Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Kalender

Op deze pagina lichten we je graag in over of lopende tentoonstellingen, maar ook over interessante niet-commerciële initiatieven die te maken hebben met strips.

Spring verder naar:
Expo De Kiekeboes en de Zee
Jommekesdag in Bellewaerde
Expo Zidrou, een scenarist en zijn slaven handlangers
Deelname Plastieken Plunk
Expo Asterix en de Belgen

Contacteer ons gerust als jij iets kenbaar wil maken!
Opgepast: wij maken geen reclame voor stripfestivals en -beurzen.

 
Expo De Kiekeboes en de zee tot 31 augustus 2017
01/07
TOP
De Kiekeboes"In de loop der jaren heeft Merho de zee op verschillende manieren verwerkt in zijn verhalen: de Belgische kust, maar ook allerlei exotische stranden passeren de revue. Typische zee-gerelateerde onderwerpen als monokini zonnen en frigoboxtoeristen komen aan bod, net als vakantieliefjes en de cruises die Merho zelf regelmatig maakt.
 
De tentoonstelling werd door hem zelf samengesteld aan de hand van originelen, inspiratiemateriaal, archiefbeelden, schaalmodellen en merchandising.

De tentoonstelling geeft een blik achter de schermen van Merho en De Kiekeboes. Je ontdekt er hoe hij te werk gaat en waar hij zijn inspiratie haalt.

Op 11 augustus staat er een springkastelendorp op de Rotonde van Wenduine. Een heus speel- en stripdorp van de allerleukste stripfiguren (www.ravotdag.be)."

Praktische info: www.visitdehaan.beJommekesdag in Bellewaerde op 22 juli 2017
01/07
TOP
Jommeke"Binnenkort is het opnieuw zover! Hét hoogtepunt van het Jommekesjaar — de Jommekesdag — vindt ook deze keer plaats in Bellewaerde, op zaterdag 22 juli van 10.00 tot 22.00 uur.

Bezoekers kunnen tijdens de Jommekesdag genieten van leuke activiteiten en een meet & greet met Jommeke. Daarbovenop krijgt iedereen de kans om zijn favoriete Jommekesalbum te laten signeren door de tekenaars Philippe Delzenne en Gerd Van Loock. Van 14.00 tot 16.00 uur signeren ze op het Mexicoplein."

Bezoek ook www.bellewaerde.beExpo Zidrou, een scenarist en zijn slaven handlangers tot 28 januari 2018
10/06
TOP
Zidrou
"Aanvankelijk was Zidrou (Benoit Drousie) leerkracht. Sinds 1992 werkt hij mee aan de scenario's voor Vlooienbaal en bedenkt hij met veel plezier voor Zonneland, het recreatieve scholierenweekblad, de gags van Dokus de Leerling, de slechtste scholier ter wereld. Tussen 1993 en 2001 zorgt hij op de pagina's van het weekblad Robbedoes voor leven in de brouwerij, met personages zoals de Kannibrallen, de Boss en Tamara, een wat mollige tiener die een mooie toekomst in het verschiet heeft liggen. Achter de succesvolle humoristische scenarist schuilt echter ook een humanist, die verhalen vol gevoel verzamelt. Het Belgisch Stripcentrum verwelkomt deze veelzijdige scenarist en de nieuwe generatie getalenteerde tekenaars uit zijn huidige verblijfplaats, Spanje, die hij ons leerde kennen."
Curators: Mélanie Andrieu en JC De la Royère

Belgisch Stripcentrum
Zandstraat 20, 1000 Brussel (België)
Alle dagen openvan 10.00 tot 18.00 uur.
Tel: +32 (0)2 219 19 80 - www.stripmuseum.be - visit@stripmuseum.be

Klik hier voor het persbericht als pdf
en een overzicht van alle reeksen van Zidrou.Deelname Plastieken Plunk tot 30 september 2017
03/06
TOP
Plastieken Plunk"In 2008 werd, voor een publiek van twintig man, de eerste Plastieken Plunk uitgereikt aan Pinda, een auteur wiens identiteit nog steeds geheim is. Over een spanne van negen jaar groeide deze jaarlijkse prijs voor het beste korte stripverhaal uit tot een instituut in de Belgische stripwereld. Dat bewijst nog maar eens dat, als men lang genoeg volhoudt, men automatisch een instituut wordt.

Editie 2017
De afgelopen tien jaar kende de legendarische uitreiking van de Plastieken Plunk op de liederlijke PéPé Soirées grote hoogtes en amper laagtes: Brecht Evens die de Plastieken Plunk won toen hij nog niet over de wereld heerste, de snor van Hergé die op de derde uitreiking in brand vloog en de heiligverklaring van Luc Cromheecke om exact 3.14 uur 's nachts op de Gentse Vrijdagsmarkt: het kan niet op!

Nu, in 2017, een decennium na die eerste winnaar, zullen wij de tiende winnaar(s) bekronen. Een van hen zal uit de handen van een professionele jury de door Luc Cromheecke zelf geknede Plastieken Plunk en 250 euro ontvangen, één iemand zal ook de publieksprijs van 50 euro winnen dankzij het stemvee op het internet.

Om kans te maken dienen zij enkel zich in te schrijven en voor 30 september een strip in te sturen naar onze op volle toeren draaiende redactie.

Allerhande spectaculaire zaken staan te gebeuren op 18 november, de dag van de uitreiking, de dag van de tiende Pépé Soirée. Wat? Dat houden we nog even geheim, maar dat het zal inslaan als een bom staat nu al vast. Bookmark alvast onze website om op de hoogte te blijven."

Zijn er nog vragen?
Het reglement? Hier te vinden.
Inschrijven? Verplicht via het inschrijvingsformulier.
De deadline? 30 september 2017
De shortlist van achtgenomineerden? Online ongeveer een week na de deadline.
De winnaar? Te kiezen door een nog aan te kondigen vakjury.
De uitreiking? Op zaterdag 18 november 2017.


Expo Asterix en de Belgen tot 3 september 2017
31/05
TOP
Asterix en de Belgen
"Op het toppunt van hun kunnen, beslissen René Goscinny en Albert Uderzo op een mooie dag om de avonturen van Asterix en de Belgen te vertellen. De dappere Galliër trok eerder al half Europa door en beleefde er hilarische momenten. Zonder het ooit echt in het belachelijke te trekken, onderzoeken beide auteurs op subtiele en speelse wijze de zeden en gewoonten van dit land waar ze oprecht van houden. Het is immers in België waar ze samen, zowat 25 jaar eerder in 1951, hun carrière startten.

Het Stripmuseum heeft dit album uitgekozen voor een ludieke tentoonstelling. Het verhaal begint met het bekende citaat uit de Gallische Oorlogen van Julius Caesar: 'De Belgen zijn de dappersten der Galliërs...' Het is het leidmotief waarrond het hele verhaal draait. En natuurlijk werkt dit danig op de zenuwen van de onversaagde bewoners van het kleine dorpje in Armorica die het de Romeinen in de omliggende kampen nog altijd bijzonder moeilijk maken. Ter ere van de publicatie van dit 'historische' kunstwerk waar Nerviërs en Menapiërs zij aan zij strijden, we het ontstaan van Brussel en van de koerierdiensten meemaken en waterzooi en frieten leren kennen, ontwikkelt het Stripmuseum een ludieke tentoonstelling waarin iedereen de kans krijgt om zijn kennis over België te testen..."

Belgisch Stripcentrum
Zandstraat 20, 1000 Brussel (België)
Alle dagen openvan 10.00 tot 18.00 uur.
Tel: +32 (0)2 219 19 80 - www.stripmuseum.be - visit@stripmuseum.be

Klik hier voor het persbericht als pdf


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel