Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Kalender

Op deze pagina lichten we je graag in over of lopende tentoonstellingen, maar ook over interessante niet-commerciële initiatieven die te maken hebben met strips.

Spring verder naar:
Pépé Soirée
Expo, lezing, workshops Cromheecke in het spoor van Daubigny
Strip-, muziek- en theatervoorstelling First Contact
Expo Danny Steggerda
Expo De Nieuwe Vlaamse Strip
Workshops striptekenen
Expo Zidrou, een scenarist en zijn slaven handlangers

Contacteer ons gerust als jij iets kenbaar wil maken!
Opgepast: wij maken geen reclame voor stripfestivals en -beurzen.

 
Pépé Soirée op 18 november 2017
21/10
TOP
Pépé Soirée
Surf naar www.plastiekenplunk.be voor alle praktische info.


Expo, lezing, workshops Cromheecke in het spoor van Daubigny tot 10 december 2017
21/10
TOP
Cromheecke
Surf naar www.jakobsmits.be voor alle praktische info over de expo, een lezing door Leen Huet en de workshops door Steven De Rie of download deze pdf.


Strip-, muziek- en theatervoorstelling First Contact tot 21 november 2017
18/10
TOP
First Contact
"Een vroege veertiger, die nooit volwassen is geworden, beseft op een dag dat hij werkelijk alles bezit wat oppervlakkig gezien bij een volwassen leven hoort. Een huis in de stadsrand, een goedbetaalde job, een knappe echtgenote en... een dochter.

Zijn leven leidt hem van luchthaven naar luchthaven, van hotel naar hotel. Pas als zijn dochter zestien jaar wordt (zowat zijn eigen innerlijke leeftijd) en volop haar eigen leven begint te leiden, wekt ze voor het eerst zijn interesse. De man zet alles op alles om haar alsnog te leren kennen. Maar of zij daar nog voor voelt?

Een unieke mix van muziek, strip en theater in Appvorm en op het podium!"

Surf naar www.nieuwstedelijk.be voor alle speeldata en nog meer info of download dit persbericht.


Expo Danny Steggerda
van 24 november tot 12 januari 2018
04/10
TOP
Danny Steggerda
"Van harte nodigen wij u uit voor de feestelijke opening van een intieme expositie over werk (en leven!) van de Haagse striptekenaar Danny Steggerda. Nederlands bekendste striprecensent Joost Pollmann is aanwezig om de expositie van een beeldend openingswoord te voorzien. Pollmann bedeelde Steggerda's laatste publicatie Danny's Dagboek 2006-2010 in De Volkskrant met drie sterren. Het boek beleeft nu een tweede oplage. Zijn tekenwerk toont veel werkplezier en humor.

Datum: vrijdag 24 november 2017
Tijd: 17.00 uur - 20.00 uur
Plaats: speciaalzaak Het Beeldverhaal, Bilderdijkstraat 80 (1053 KW), Amsterdam (stadsdeel Oud-West), tel. 020-6855100.

De expositie in Het Beeldverhaal, die tot en met 10 januari 2018 zal duren, laat Steggerda's veelzijdigheid zien:
• Sprookjes in pen en penseel, kleur en zwart-wit, zowel karikaturaal als realistisch
• Covers van eigen beheer uitgaven
• Recente kleurtekeningen van Den Haag en Amsterdam (alleen ter plekke te koop tegen gereduceerde prijs). En natuurlijk kunt u werk van Steggerda laten signeren.

Enkele reacties: Maaike Hartjes, striptekenaar: "Ik vind het een bijzonder boek, vooral omdat je zo eerlijk en open over je leven vertelt." Paul van Vliet, cabaretier: "Ik geniet van je stripboek, heel persoonlijk en origineel, un document humain, veel dank en alle goeds." Joost Pollmann, striprecensent: "Danny wil graag zijn verhaal vertellen. Dat is hem wonderwel gelukt."

Danny Steggerda (1971) is goed op weg naar een bestaan als zelfstandig striptekenaar. Na een warme jeugd in een hippiegezin in 'zijn' stad Den Haag volgde hij de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten. Hij publiceerde in diverse magazines voor en door psychosegevoelige mensen. Danny's Dagboek 2006-2010 (© 2016, Uitgeverij Tobi Vroegh) handelt over zijn avonturen als cliënt van de geestelijke gezondheidszorg met de diagnose schizofrenie. Momenteel is hij huistekenaar en gastheer bij de St. Anton Constandse."


Expo De Nieuwe Vlaamse Strip tot 3 juni 2018
23/09
TOP
Virus 2
"Geboren in een regio getekend door het aanzienlijke succes van de familiestrip laat deze generatie stripauteurs zich eerder inspireren door de dikwijls verre horizonten dan door de lokale productie. De artistieke diversiteit weerhoudt hen er echter niet van om een gemeenschappelijke ambitie na te streven: de wereld van het stripverhaal veroveren door waargebeurde verhalen te vertellen! Als namen onthouden we onder andere Judith Vanistendael, Brecht Evens, Nix, Pieter De Poortere en Simon Spruyt. Vertaald in meerdere talen worden deze Vlaamse auteurs in België en in het buitenland vooral geroemd om hun artistieke kwaliteiten en hun taalvaardigheid. Dit mooie succesverhaal werd vooral mogelijk gemaakt door de oprichting van een adviescommissie Strips binnen het Vlaams Fonds voor de Letteren in 2002. Door beurzen toe te kennen en concrete steun te verlenen bij de vertaling en de internationale promotie heeft deze adviescommissie een belangrijke bijlage geleverd tot het ontstaan van een nieuwe en bijzonder talentrijke en creatieve generatie stripauteurs. Deze van talent uitpuilende Belgische Nederlandstalige auteurs verdienen zonder twijfel de aandacht die deze komende tentoonstelling van het Stripmuseum aan hen zal besteden."

Curators: Tine Anthoni en Mélanie Andrieu
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Belgisch Stripcentrum
Zandstraat 20 - 1000 Brussel (België)
Alle dagen open van 10 tot 18 uur.
Tel: +32 (0)2 219 19 80 - www.stripmuseum.be - visit@stripmuseum.be

Download ook het persdossier als pdfWorkshops striptekenen op 2 en 18 november 2017
09/09
TOP
"Steven De Rie, ervaren striptekenaar, geeft workshops sinds 1994 en heeft dus heel wat ervaring op zijn teller staan. Hij zal twee workshops striptekenen verzorgen in het Jakob Smitsmuseum in Mol-Sluis

Wat maakt een goeie cartoon? Hoe kies je je personages? Waar haal je een simpel decor vandaan? Hoe bouw je een verhaal of een grap op en wat is in hemelsnaam de lay-out?
Deze en nog vele andere vragen zal Steven De Rie graag uitleggen in deze workshop. Bereid je verder alvast voor op een hoop speelse oefeningen, tal van leuke tips en stripwetenswaardigheden plus natuurlijk : veel striptekenplezier.
Deze workshop is voor jong en oud toegankelijk. Volg de workshop samen met uw kinderen, vriendin, partner,...
 
Inschrijven via info@jakobsmits.be 
Toegang: 3 euro (toegang tot het museum is inbegrepen)
Maximum 25 deelnemers per workshop.
 
Deze workshops kaderen in de expo Cromheecke in het spoor van Daubigny die loopt van 21 oktober 2017 tot 10 december 2017, eveneens in het Jakob Smitsmuseum. Luc Cromheecke liet zich door de schilderwijze en het leven van Daubigny inspireren tot een stripverhaal over Daubigny zelf. Vijf jaar lang verdiepte Cromheecke zich in het leven van Daubigny. In de tentoonstelling ziet u de strip ontwikkelen van eerste schetsen tot uiteindelijke ingekleurde tekeningen met tekst. Daarnaast kan u in deze expo ook nog eigen schilderwerk van Cromheecke bewonderen die, geïnspireerd door de stijl van Daubigny, ook zelf aan het schilderen ging. Ook voor deze expo allen hartelijk welkom."


Expo Zidrou, een scenarist en zijn slaven handlangers tot 28 januari 2018
10/06
TOP
Zidrou
"Aanvankelijk was Zidrou (Benoit Drousie) leerkracht. Sinds 1992 werkt hij mee aan de scenario's voor Vlooienbaal en bedenkt hij met veel plezier voor Zonneland, het recreatieve scholierenweekblad, de gags van Dokus de Leerling, de slechtste scholier ter wereld. Tussen 1993 en 2001 zorgt hij op de pagina's van het weekblad Robbedoes voor leven in de brouwerij, met personages zoals de Kannibrallen, de Boss en Tamara, een wat mollige tiener die een mooie toekomst in het verschiet heeft liggen. Achter de succesvolle humoristische scenarist schuilt echter ook een humanist, die verhalen vol gevoel verzamelt. Het Belgisch Stripcentrum verwelkomt deze veelzijdige scenarist en de nieuwe generatie getalenteerde tekenaars uit zijn huidige verblijfplaats, Spanje, die hij ons leerde kennen."
Curators: Mélanie Andrieu en JC De la Royère

Belgisch Stripcentrum
Zandstraat 20, 1000 Brussel (België)
Alle dagen openvan 10.00 tot 18.00 uur.
Tel: +32 (0)2 219 19 80 - www.stripmuseum.be - visit@stripmuseum.be

Klik hier voor het persbericht als pdf
en een overzicht van alle reeksen van Zidrou.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips