Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Kalender

Op deze pagina lichten we je graag in over of lopende tentoonstellingen, maar ook over interessante niet-commerciële initiatieven die te maken hebben met strips.

Spring verder naar:
Kasteelfeesten: 60 jaar De Rode Ridder
Expo: Getekend Griffo, een tekenaar in dienst van zijn scenaristen
Expo: De Kiekeboes in 't Stad
Expo: Marc Wasterlain

Contacteer ons gerust als jij iets kenbaar wil maken!
Opgepast: wij maken geen reclame voor stripfestivals en -beurzen.

 
Kasteelfeesten: 60 jaar De Rode Ridder op 21 september 2019
Expo: 60 jaar De Rode Ridder
van 27 september tot 26 oktober 2019
08/06
TOP
De Rode Ridder
"De Rode Ridder viert zijn zestigste verjaardag tijdens de Kasteelfeesten in Ekeren. Op zaterdag 21 september staat het gratis evenement in het Veltwijckpark helemaal in het teken van de stripheld. Verwacht je aan steekspelen, tovenaars en andere middeleeuwse verrassingen. Fabio Bono tekende zelf een mooie tekening voor de Kasteelfeesten.
 
Speciaal voor het jubileum van De Rode Ridder organiseert bibliotheek Driehoek in Ekeren een expo over de rijke geschiedenis en de opmerkelijke evoluties van de stripheld. De expo loopt van 27 september tot 26 oktober en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
 
De Rode Ridder zit ondertussen al aan avontuur 262 en is nog steeds populair: De Laatste Waarschuwing kwam vanuit het niets binnen op de eerste plaats van de boekentop-100. In het najaar verschijnen nog twee nieuwe albums in de reguliere reeks.
 
Om het feestjaar extra in de verf te zetten, brengt Standaard Uitgeverij de allereerste avonturen van 1959 tot 1968 opnieuw uit. In 2019 verschijnen zes integrales die telkens zes verhalen bundelen en een uitgebreid dossier bevatten.
 
Op 4 oktober verschijnt ook een remake van De Rode Ridder-klassieker De Toverspiegel, getekend door Patrick Cornelis (bekend van onder andere De Huivering en Virus)."

Voor alle praktische info en het programma van de Kasteelfeesten, surf naar www.252cc.be/kasteelfeestenExpo: Getekend Griffo, een tekenaar in dienst van zijn scenaristen tot 24 november 2019
08/06
TOP
Griffo
"Met onder meer S.O.S. Geluk en Mister Black tekende Werner Goelen alias Griffo enkele van de grootste mijlpalen bijeen in de stripgeschiedenis van de afgelopen dertig jaar. Na zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen neemt Griffo kort de reeks Ton en Tinneke voor het stripblad Kuifje over, voordat hij de wijde wereld intrekt. Terug in België laat hij begin jaren 1980 het reclametekenen, waarin hij uitblonk, achter zich en legt zich volledig toe op realistische strips in een originele stijl, geïnspireerd door de grote Franse auteurs Mœbius, Jacques Tardi en Enki Bilal. Van meet af aan overtuigt de effectiviteit van zijn tekentalent scenaristen als Jean Dufaux, Jean Van Hamme en Patrick Cothias. Iedereen staat nu te popelen om samen te werken met de tekenaar van Giacomo C., een reeks die hij net weer heeft opgestart tot grote vreugde van zijn fans."

Voor alle praktische info, surf naar www.stripmuseum.beExpo: De Kiekeboes in 't Stad tot 12 juni 2019
04/05
TOP
De Kiekeboes in 't Stad


Expo:Marc Wasterlain tot 15 september 2019
16/03
TOP

TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips