Club Brugge 1
DEEL 1 VAN TRILOGIE
Club Brugge 1
KLIK
voor andere strips van
François Maingoval
CLUB BRUGGE 1
De Weg naar de Top

Rémi Torregrossa + François Maingoval
Dupuis (Sport Collection) | 64 p. | € 9,50 (SC)
No sweat, no glory
Arthur van Hee is de allernieuwste aanwinst van huidig landskampioen Club Brugge. Op het veld en tijdens de training neemt hij het echter niet altijd even nauw, dus zet trainer Philippe Clément hem al snel uit de A-kern. Gelukkig neemt veteraan Pascal Plovie de talentvolle jonge speler onder zijn vleugels en zo weet hij zich ondanks de nodige tegenslagen weer in de gunst van de trainer en het team te spelen.

Van tevoren verwachtten we ons niet aan een echt hoogstaand verhaal, maar al bij al is de from zero to hero-vertelling van scenarist François Maingoval zeker niet slecht. De vele cameo's (zelfs kersvers Rode Duivel Charles de Ketelaere mag al zijn opwachting maken) maken er een feest van herkenbaarheid van voor de gemiddelde voetbalfan.

Rémi Torregrossa is zeker niet de beste realistiche tekenaar (zijn Simon Mignolet bijvoorbeeld ziet er serieus doorzopen uit), maar we geven hem voorlopig nog het voordeel van de twijfel, al zijn er in de Sport Collection van Dupuis al beter getekende albums verschenen.

Geen album voor de eeuwigheid dus, wel eentje voor in de Club Brugge-fanshop, toch zeker voor dit seizoen...
MARIO STABEL --- november 2020