Star Wars: Darth Vader: De Erfgenaam 1-2
COMPLEET TWEELUIK
Star Wars: Darth Vader: De Erfgenaam 1-2
KLIK
voor andere strips van
Giuseppe Camuncoli


KLIK
voor andere strips van
Cam Smith


KLIK
voor andere strips van
Charles Soule
STAR WARS: DARTH VADER cyclus 7 1-2
De Erfgenaam

Giuseppe Camuncoli / Cam Smith + Charles Soule
Dark Dragon Books | 64 p. | € 8,95 (SC)
Tot op het bot
Star Wars-fans kennen ongetwijfeld het fameuze Order 66. Dat is het bevel dat Darth Sidious gaf aan de Clone Troopers om de Jedi uit te roeien. Dat lukte ook grotendeels, maar toch glipten enkele Force-gevoeligen door de mazen van het net. Eentje daarvan is Jocasta Nu, voormalig hoofdarchivaris van de Jedi-orde. Ze verblijft momenteel op een geheime basis waar ze een school wil oprichten voor een nieuwe generatie Jedi om zo de balans binnen de Force te herstellen. Natuurlijk is een school zonder leerlingen geen school, dus moet ze terug naar de bibliotheek in de oude Jedi-tempel van de planeet Coruscant om er een bestand te zoeken waar Force-gevoelige kinderen verblijven. Een makkelijke missie is dat niet, want Darth Vader is in de buurt om haar de dood in te jagen. Hiervoor krijgt hij hulp van de Inquisitors, een groep voormalige Jedi die naar de duistere kant zijn overgestapt. Samen zetten ze Order 66 voort tot op het bot en staat Jocasta Nu met stip genoteerd op het wanted-lijstje.

De nieuwe cyclus in de Darth Vader-saga is weer een 'schoontje' op veel vlakken: de tekeningen zijn nog steeds van een hoog niveau, onder andere dankzij die piekfijne inkleuring. Ook het scenario houdt ons voortdurend bezig, vooral omdat het Star Wars-universum oneindig is en we niet weten wat nog te verwachten. Anderzijds overrompelt het aanbod aan Star Wars-albums ons door die oneindigheid aan mogelijkheden voor nevenverhalen. Ach, ons hoor je niet klagen, er zijn ergere dingen dan een teveel aan strips.

Eigenlijk is De Erfgenaam een schoolvoorbeeld van hoe een moderne comic moet zijn: spannend, grafisch oogstrelend en iets dat ons doet verlangen naar meer. Het iets grotere formaat dan een doorsnee comic is ook een topkeuze, want zo komen de tekeningen nog beter tot hun recht. En als we het dan toch over dit stripgenre hebben: volgende afspraak volgt in juli. Dan pakt uitgeverij Dark Dragon Books uit met het eerste deel Marvel-comics en nog een hele lading Star Warsen, waaronder het eerste deel van de legendarische Thrawn-trilogie.
SEPPE COOLS --- juni 2018