Gran Café Tortoni
COMPLEET VERHAAL
Gran Café Tortoni
KLIK
voor andere strips van
Winoc


KLIK
voor andere strips van
Philippe Charlot
GRAN CAFÉ TORTONI
Winoc + Philippe Charlot
Saga Uitgaven | 112 p. | € 24,95 (HC)
Radar
Een jonge danser komt in Buenos Aires terecht. Hij wil dolgraag de leerling worden van een dansleraar. Voor hij het appartement van de maestro betreedt, vertellen gasten in het belendende Gran Café Tortoni om de beurt een anekdote uit hun leven. Het bindmiddel is passie... de passie voor toneel, voor zang, voor de tango, in elk van de gevallen met teleurstellingen tot gevolg... Passie en tango gaan hand in hand en dat moet de jongen zelf ondervinden. Maar leidt het tot zijn eigen ongeluk of naar een overwinning? Want passie lijkt in dit verhaal vaak verpest te worden door bedrog.

Dit hele album is een briljante vertelling van Philippe Charlot, die al vaker wist te verrassen met minder in het oog lopende strips als Bourbon Street, De Gezusters Fox, Karma Salsa en niet in het minst de ontroerende dramareeks De Wezentrein. We zijn er zeker van dat het wat onder de radar zal blijven door de minder aansprekende tekeningen van Winoc (Rafale). Overgetekende of bewerkte foto's, een schetsmatige tekenstijl, het ligt niet in de markt. Toch zijn er enkele scènes die grafisch uitblinken en de juiste emoties overbrengen. Verdriet, diepe ontgoocheling, verlies, een laaiende hartstocht en die ene plaat als hommage aan Hugo Pratt, het zit er ook allemaal in.

Een strip zonder muziek of de seksuitstraling van de pure tango en toch nog een broeierige sfeer kunnen neerzetten? Dat is ook geen sinecure! Hoe ver reikt jouw radar?
DAVID STEENHUYSE --- september 2018