Duke 2
AFGEROND VERHAAL
Duke 2
KLIK
voor andere strips van
Hermann


KLIK

voor andere strips van
Yves H.
DUKE 2
Eens een Killer...

Hermann + Yves H.
Le Lombard | 56 p. | € 7,95 (SC) • € 13,95 (HC)
Sterke en zwakke punten
Op zijn 79e weet tekenaar Hermann ons toch weer aangenaam te verassen met zijn nieuwe serie Duke. Over Jeremiah is al genoeg gezegd en geschreven en daarover zijn we van mening dat de sleet er behoorlijk op zit. Hopelijk gaat Hermann zich nu meer richten op zijn nieuwe held Morgan "Duke" Finch.

Op de vlucht voor zijn eigen geesten zit Duke in een afgelegen dorp en hoopt daar zijn dagen in rust door te brengen. De werkelijkheid achterhaalt hem, want de marshal doet een beroep op hem. De omgeving wordt geteisterd door een dodelijke roversbende en mijneigenaar Mullins heeft de marshal gevraagd om de bende op te rollen. Duke heeft zijn eigen motivatie om terug te komen en de lange achtervolging begint. Het duurt enige tijd tot de climax begint en een oude liefde van Duke komt terug uit zijn verleden.

Vader en zoon Huppen maken gewoon een goed verhaal. Schrijver Yves H. heeft voor het eerst zijn eigen personages in een vaste reeks en hij wil een bepaalde kant met hen op. Het verhaal leest vlot en als lezer weet je best wat de sterke en zwakke punten zijn van Hermann.

Duke is een aangename western en wat ons betreft gaat Hermann door op de ingeslagen weg. De fraaie cover met gouden letters is een van de betere covers die we de laatste tijd hebben gezien.
DAI HEINEN --- februari 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: