Auguria 3
SLOT VAN DE CYCLUS
Auguria 3
KLIK
voor andere strips van
Peter Nuyten
AUGURIA 3
Fatum

Peter Nuyten
Arboris | 64 p. | € 8,95 (SC) • € 17,95 (HC)
Geschiedenisles
Quid nunc? Tussen deel 1 en 2 van deze reeks zaten zomaar even zeven lange jaren, nu gooit Peter Nuyten een goed jaar later al dit derde deel Fatum op ons bord. En we gaan gewoon verder waar we vorige keer gestopt zijn: zo is Magis nog steeds op zoek naar zijn vader Gaeso. Toch draait het verhaal deze keer vooral rond Julius Civilis, de geharde krijger-rebel die in zijn verleden heel wat verkeerde keuzes heeft gemaakt en nu zijn noodlot tegemoet lijkt te gaan. Deze historie zal zo vooral de Nederlandse lezers kunnen bekoren die meer vertrouwd zijn met het personage Civilis als nationale held. De historische figuur neemt in de Nederlandse geschiedenisboeken zowat de plaats in van 'onze' Belgische Ambiorix.

We zien dat Nuyten de voorbije jaren een serieuze stap voorwaarts heeft gezet als verteller. Lange tekstblokken worden voortaan tot een minimum beperkt en er zit veel meer vaart in het verhaal. Toch wil hij nog veel te veel info in zijn vertelling proppen en dan blijken 56 platen weer lang niet voldoende. Dit leidt dan bij momenten tot nogal vreemde tijdsprongen die de continuïteit in het verhaal wat geweld aandoen.

We doen graag onze cassis af voor de tekenkwaliteiten en documentatiedrift van de auteur en we zijn ervan overtuigd dat hij nog dat ene topalbum in de vingers heeft waar we nu al zo lang op zitten te wachten. Patientia sit virtus...
MARIO STABEL --- mei 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: