Wayne Shelton 13
AFGEROND VERHAAL
Wayne Shelton 13
KLIK
voor andere strips van
Christian Denayer


KLIK
voor andere strips van
Jean Van Hamme
WAYNE SHELTON 13
Vendetta

Christian Denayer + Jean Van Hamme
Dargaud | 48 p. | € 7,95 (SC)
Ouderwets genieten
Na bijna drie jaar wachten is hij gelukkig weer terug, onze oude favoriete B-held Wayne Shelton. In een tijd waarin menig scenarist het nodig vindt om diepere betekenissen in een verhaal te stoppen om zo de psychische ontwikkeling te benadrukken wordt ons dit bespaard bij Wayne Shelton. En juist daarom vinden we het ook zo'n fijne reeks. Helaas is dit ook het laatste deel waar de schrijverspen in handen is van de legendarische Jean Van Hamme. Met alleen nog het laatste deel van Xlll Mystery en een one-shot voor tekenaar Christophe Simon op komst, is het einde van het tijdperk Van Hamme nu echt in zicht. Of Wayne Shelton wordt voorgezet door tekenaar Christian Denayer is nog niet bekend. Bij Lady S., een andere Van Hamme-reeks, heeft tekenaar Philippe Aymond al bewezen ook goede verhalen te kunnen vertellen, dus er is zeker hoop op een voortzetting.

Dat beide heren met plezier aan de reeks werken, is nog altijd merkbaar, hoewel de verhaallijn soms van toevallige ontmoetingen aan elkaar hangt. Dit keer wordt Wayne Shelton door de oude maffiabaas Cesario Malaforte ingehuurd om diens verdwenen erfgename te zoeken. Achter deze eenvoudige zoektocht blijkt een heus familiedrama ten grondslag te liggen. Verraad, dubbel verraad, moord en nog meer onthullingen vliegen je als lezer om de oren. Dit keer minder actie dan gewoonlijk en dit deel is ook niet het beste van de reeks, maar toch blijft het ouderwets genieten. De wisselwerking tussen Shelton en diens geliefde Honesty en hun open relatie waar de vrouw deze keer gebruik van maakt, zorgt voor extra leesplezier.

Wayne Shelton was ook de favoriete reeks van mevrouw Van Hamme en zij heeft een gastrol als gepensioneerde onderzoekster. De scène op pagina 15 speelt zich af in het echte appartement van de familie Van Hamme.
DAI HEINEN --- september 2017

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: